Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-08, 13:46   #2401
truheart
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
truheart no ja własnie mojemu powiedziałam, że chcę USG prywatnie zrobić bo jest dopochwowe a na normalnym u lekarza może nie być widać dzidziola a on na to, że już pieniądze w błoto wyrzucam!!!
Tak że nie jesteś sama!!

W ogóle to jakas masakra z nim jest... mam wrażenie, e w ogóle nie interesuje go co dzieje się w moim brzuszku... A jak zaczynam mu czytać co się dzieje to on zmienia temat A jak się źle czuję i chcę leżeć w łożku lub nie mam ochoty czegoś zrobić albo marudzę, że to lub to... to on do mnie z tekstem wylatuje, że nie jestem niepełnosprawna tylko w ciąży
Generalnie nie tak to sobie wyobrażałam Na razie tłumaczę go sobie, że chyba się przestraszył tej odpowiedzialności która na niego spadła... i że w końcu zaskoczy, że będzie tatusiem i to nic złego...

Właśnie się dowiedziałam, że moja szefowa rozpoczęła poszukiwania na moje zastępstwo w pracy
Podobno facetom trudniej się cieszyć ciążą, bo nie czuja tego i instynkty rodzicielskie budzą się w nich na dobre dopiero po porodzie jak im wtykaja szkrab do rąk
Jakby jemu mieli robić to usg, to pewnie tez by szukał prywatnego.
Mój popada w skrajności-raz nic nie mogę robić, bo przeciez w ciązy jestem, a za chwilę, on jest taaaki biedny, bo ja mu nic nie pomagam i wszystko musi robić sam. Ale dużo by gadać..faceci są dziiiiiiiiwni
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:47   #2402
aha9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Nie robiła ostatni usg więc nawet nie wiadomo jakich rozmiarów dzidzol, oby się kruszynka trafiła
Dzis mnie tz dla odmiany wkurzył ze za dużo wydajemy na mieszkanie, tylko, że kurka wszystkie najdroższe rozwiązania to on wymyślił, a nie ja, a mnie ciągle zarzuca, że to ja jestem rozrzutna. Kurrrrrka, ale mnie wkurzył. Normalnie w ramach "oszczędzania" jak się w sobotę wyprowadzimy będzie w domu tylko chleb i serek. Zobaczymy jak musię bedzie podobało i jakie mu dziecko na takiej diecie wyrośnie.
W ogóle humor mi się do bani przez tego pacana zrobił

Jeszcze do jutra jak jestesmy u rodziców to jeżdżę do pracy z tatą więc skrobanie i inne atrakcje mnie omijają. Niestety od poniedziałku się zacznie garaz mamy jeden, ale moje auto jest tak duże, że mieści się praktycznie od ściany do ściany, a tam narazie stoi pełno gratów więc stawac będę pod chmurką,a tz w garażu, bo jego auto jest krótsze. Najwyżej się rozchoruję, co tam, przeciez i tak leków brac w ciąży nie można więc choroba tez będzie oszczędna

tru co to za czarny humor ci się włączył? dawaj tu sypnij nam jakimś dobrym tekstem, hihih ty to potrafisz
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:48   #2403
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Nie robiła ostatni usg więc nawet nie wiadomo jakich rozmiarów dzidzol, oby się kruszynka trafiła
Dzis mnie tz dla odmiany wkurzył ze za dużo wydajemy na mieszkanie, tylko, że kurka wszystkie najdroższe rozwiązania to on wymyślił, a nie ja, a mnie ciągle zarzuca, że to ja jestem rozrzutna. Kurrrrrka, ale mnie wkurzył. Normalnie w ramach "oszczędzania" jak się w sobotę wyprowadzimy będzie w domu tylko chleb i serek. Zobaczymy jak musię bedzie podobało i jakie mu dziecko na takiej diecie wyrośnie.
W ogóle humor mi się do bani przez tego pacana zrobił

Jeszcze do jutra jak jestesmy u rodziców to jeżdżę do pracy z tatą więc skrobanie i inne atrakcje mnie omijają. Niestety od poniedziałku się zacznie garaz mamy jeden, ale moje auto jest tak duże, że mieści się praktycznie od ściany do ściany, a tam narazie stoi pełno gratów więc stawac będę pod chmurką,a tz w garażu, bo jego auto jest krótsze. Najwyżej się rozchoruję, co tam, przeciez i tak leków brac w ciąży nie można więc choroba tez będzie oszczędna
hehe ... chleb i serek to cos co mi teraz baaardzo pasuje

A TZ ta wytrzaskaj wychowawczo ... skad ja znam te wymowki ... sam wydaje na co chce a mi wmawia ze jestem rozrzutna

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:49   #2404
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Podobno facetom trudniej się cieszyć ciążą, bo nie czuja tego i instynkty rodzicielskie budzą się w nich na dobre dopiero po porodzie jak im wtykaja szkrab do rąk
Mój popada w skrajności-raz nic nie mogę robić, bo przeciez w ciązy jestem, a za chwilę, on jest taaaki biedny, bo ja mu nic nie pomagam i wszystko musi robić sam. Ale dużo by gadać..faceci są dziiiiiiiiwni
święte slowa...
Stary 2009-01-08, 13:52   #2405
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, jak radzice sobie z tymi mrozami? ja codziennie wieczorem płacze, że rano znów do pracy, mój TŻ co prawda leci rano i rozgrzema moje auto, skrobie szybki, żebym tylko wsiadła i pojechała ale i tak zazdroszcze wam L4, też się na nie wybieram od 15.01, szkoda mi tylko mioch pracodawców ;( ale trudno, muszą sobie poradzić, w kodeksie pracy jest ponoć zapis, że kibitki w ciąży przed kompem do 4 godz dziennie moga, ja siedze 8 więc trochę się martwie a poza tym boli mnie kręgosłup, kręce nie i nie wygodnie mi chociaż nawet firmową podusie mam, żeby se poleżeć.
BUZIACZKI, czy wy też czujecie się gorzej wieczorem? mnie boli dosłownie wszystko i skurcze mam jakieś...
nie narzekaj bo przynajmniej masz kase a jak bardzo chcesz isc na zwolnienie to idz do gina niech Ci da i przy okazji skontroluj te skurcze... raz dwa

Cytat:
W ogóle to jakas masakra z nim jest... mam wrażenie, e w ogóle nie interesuje go co dzieje się w moim brzuszku... A jak zaczynam mu czytać co się dzieje to on zmienia temat A jak się źle czuję i chcę leżeć w łożku lub nie mam ochoty czegoś zrobić albo marudzę, że to lub to... to on do mnie z tekstem wylatuje, że nie jestem niepełnosprawna tylko w ciąży
Generalnie nie tak to sobie wyobrażałam Na razie tłumaczę go sobie, że chyba się przestraszył tej odpowiedzialności która na niego spadła... i że w końcu zaskoczy, że będzie tatusiem i to nic złego...
ojoj... wiesz czo??? my generalnie jestesmy troche przewrazliwone... wszystko nas wpienia i smuci... to tez trzeba wziasc pod uwage... ale jak mu nie przejdzie to zwyczajnie zezwij
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:01   #2406
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
truheart no ja własnie mojemu powiedziałam, że chcę USG prywatnie zrobić bo jest dopochwowe a na normalnym u lekarza może nie być widać dzidziola a on na to, że już pieniądze w błoto wyrzucam!!!
Tak że nie jesteś sama!!

Właśnie się dowiedziałam, że moja szefowa rozpoczęła poszukiwania na moje zastępstwo w pracy
tru ma racje ... faceci sa dziwni ... moja szwagierka uzywa bardziej ostrych slow ... facet nie ma mozgu, on nie mysli

a te slowa to ja osobiscie wytknelam mojemu TZ towi ... jak mi zaczal mowic co moge a czego nie! Fajnie by bylo jakby nas tak traktowali po srodku
Cytat:
Podobno facetom trudniej sięcieszyć ciążą, bo nie czuja tego i instynkty rodzicielskie budzą się w nich na dobre dopiero po porodzie jak im wtykaja szkrab do rąk
no tak! dokladnie!
Ja wczoraj uslzszalam ze przeciez on wcale nie powiedzial ze nie chce ze mna isc na usg ... i moze pojdzie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-08, 14:04   #2407
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWO-SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
48 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - ??? lub Maksymilian
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) --------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ---------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Malga19 (Gosia, 19l, Kraków) --------------- t.p. 12.07.09 - Jagoda lub Julek
Truheart (Ola, 27l, Łódź) -------------------- t.p. 13.07.09 - Ninka lub Adaś
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) --------- t.p. 13.07.09 - Emilia lub ???
jusali (???, 20l, warm.-mazurskie) ----------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------ t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) --------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) --- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) -------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) ------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
evamoni (..., 35l, Niemcy) ------------------- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ---------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto ) ----------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) --------- t.p. 05.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
WrednaAfrodyta (???, ?? l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - ??? lub ???
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 28.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 28.08.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------- t.p. .08.09 - ??? lub ???
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) ---------- t.p. .08.09 - Marysia lub Jakub
lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze aniolki ktore wrocily do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Dziewczyny nie chcialybyscie uzupelnic swoich danych

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-08, 14:05   #2408
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
tru co to za czarny humor ci się włączył? dawaj tu sypnij nam jakimś dobrym tekstem, hihih ty to potrafisz
Chyba odzyskam humor jak jakaś miła widomosc do mnie dotrze, np. o nowym obywatelu urodzonym dziś bo reszta to dziś taka czarno-biała, że heeej
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
hehe ... chleb i serek to cos co mi teraz baaardzo pasuje
A TZ ta wytrzaskaj wychowawczo ... skad ja znam te wymowki ... sam wydaje na co chce a mi wmawia ze jestem rozrzutna
Natrzaskam po ryju i się skończy!

Ja jeszcze słyszę, że ja to się na pewno nie chcę od rodziców wyprowadzić, bo mi tak wygodnie. Szkoda tylko, że to ja go ciaglę męczę, że sprzęty trzeba zamontować, że to, że tamto brakuje to mieszkania..tak gada żeby gadac i mnie wkurzyć tylko.
Cytat:
święte slowa...
Amen

A wiecie co jest najgorsze?? że ja jestem taką optymistą głupią, że sam mi się humor poprawia, bo słońce świeci, a ja chcę się powkurzać dłużej i nie mogę
Stary 2009-01-08, 14:18   #2409
aha9
Raczkowanie

http://dziecko.onet.pl/1219200,kalkulatory.html jednak mieszcze sie w normie ale chyba musze uwazac
Stary 2009-01-08, 14:25   #2410
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
http://dziecko.onet.pl/1219200,kalkulatory.html jednak mieszcze sie w normie ale chyba musze uwazac
ja to juz sama nie wiem jak patrzec na moją wagę ... w domu waze 64 a przed ciązą 66 ... czyli schudlam a u ginki sie wazylam przed swietami i wazylam 61, a teraz 62,4 kg ... chyba przestanę się wazyc w domu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-08, 14:27   #2411
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie... A tu tak głupio będzie w końcu jak będę miała L4 od jednego a drugi będzie mi chciał tez dać i powiem mu, że już mam L4 od drugiego lekarza...
Gorzej jak będziesz chciała, tzw "naciągane" L4 od prywatnego (co by odpocząć od pracy ), a państwowy stwierdzi, żę jesteś w stanie chodzić do pracy...

Cytat:
... dzisiaj mąż odbiera mi wyniki beta, toxo, różyczka i grupa krwi
A moja pani doktor stwierdziła, że badań na różyczkę nie trzeba robić - choć nie przechodziłam, bo w wieku 15 lat byłam szczepiona w szkole i na pewno mam przeciwciała

Cytat:
... więc mimo, że chodze do gina ze szpitala to praktycznie na bank trafię do kogoś innego, bo tam sa aż 3 porodówki więc szanse, że trafię akurat na jego dyżur ze swoją akcja porodową sa jak szanse w maju na śnieg
Truheart śnieg w maju już niejednokrotnie się zdarzył, więc wszystko jest możliwe

Cytat:
cześć dziewczyny, jak radzice sobie z tymi mrozami? ja codziennie wieczorem płacze, że rano znów do pracy, mój TŻ co prawda leci rano i rozgrzema moje auto, skrobie szybki, żebym tylko wsiadła i pojechała ale i tak zazdroszcze wam L4, też się na nie wybieram od 15.01, szkoda mi tylko mioch pracodawców ;( ale trudno, muszą sobie poradzić, w kodeksie pracy jest ponoć zapis, że kibitki w ciąży przed kompem do 4 godz dziennie moga, ja siedze 8 więc trochę się martwie a poza tym boli mnie kręgosłup, kręce nie i nie wygodnie mi chociaż nawet firmową podusie mam, żeby se poleżeć.
Dziewczyny pieszecie,że waga was spada, ja przytyłam już 5-6 kg dziś rano 64 ujżałam, przed ciążą ważyłam 57-58 przy 165 cm. Kurde, trochę za duży ten przyrost? Oczywiście nie zamierzam się udchudzać ale mam nadzieję, że ćwiczenia na jakie się zapisałam pomogą, obym chociaż przy tej wadze do np. 6 m-ca wytrzymała. Dziś zaczynam 16 tydz pozdrowionka dla malgi i jej TŻ BUZIACZKI, czy wy też czujecie się gorzej wieczorem? mnie boli dosłownie wszystko i skurcze mam jakieś...
To dlaczego sama nie pójdziesz na L4? Odpoczniesz sobie przed kieratem jaki nas czeka po narodzinach , te nie przespane noce, obolałe ... ciało itp

Cytat:
... Mój popada w skrajności-raz nic nie mogę robić, bo przeciez w ciązy jestem, a za chwilę, on jest taaaki biedny, bo ja mu nic nie pomagam i wszystko musi robić sam...
Mój też. Ma humory gorsze od moich . Raz by mi nieba przychylił ("nie podnoś tego, bo za ciężkie", "nie rób tego, bo ci zaszkodzi"), a raz doprowadza mnie do furii ("mogłabyś to sama zrobić", "a nie ma obiadu"-jakby mu ręce oberwało i nie mógł sobie przynieść z kuchni )

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:31   #2412
aha9
Raczkowanie

ale idę wybieram się od 15.01 po wizycie u gina
Stary 2009-01-08, 14:32   #2413
aha9
Raczkowanie

o jeszcze jeden fajny artykuł wyszukałam http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...c_dziecka.html
Stary 2009-01-08, 14:35   #2414
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Hej Dziewczyny!
Wy tu narzekacie na Tz a ja na mojego nie mogę bo go nie ma ale za jakieś 3 tyg. będzie więc wtedy będę narzekać...chociaż mam nadzieję, że nie będzie na co.
Mnie najbardziej do szału doprowadzają poranne telefony z budowy i te całodobowe mdłości i chciałabym, żeby wszyscy dali mi spokój ale trzeba pilnować domku.
A może któraś z WAs wie ile biorą za cekolowanie ścian z malowaniem? bo mój fachowiec chce 12 zł/m2 ale nie wiem jak to się ma do innych więc siedzę i szukam.

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:37   #2415
eleeri
Zakorzenienie

Artykuł the best
A jak mnie ciągnie do sera i owoców

Stary 2009-01-08, 14:40   #2416
Miramej
Zakorzenienie

tru hormony Ci buzują .

A mój TŻ nie ma humorów . I ja też nie . Na razie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:46   #2417
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Wy tu narzekacie na Tz a ja na mojego nie mogę bo go nie ma ale za jakieś 3 tyg. będzie więc wtedy będę narzekać...chociaż mam nadzieję, że nie będzie na co.
Mnie najbardziej do szału doprowadzają poranne telefony z budowy i te całodobowe mdłości i chciałabym, żeby wszyscy dali mi spokój ale trzeba pilnować domku.
A może któraś z WAs wie ile biorą za cekolowanie ścian z malowaniem? bo mój fachowiec chce 12 zł/m2 ale nie wiem jak to się ma do innych więc siedzę i szukam.
anusia pomogla bym, ale nie jestem jeszcze na tym etapie ... moze za pol roku ... ale wtedy to Ty juz bedziesz sie rozkoszowac ciepelkiem domowym

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-08, 14:49   #2418
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
tru hormony Ci buzują .
Możliwe..ale na pewno to nie tylko to.
Stary 2009-01-08, 14:51   #2419
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe..ale na pewno to nie tylko to.
Ale ja żartowałam

H. MacLeod

.
Stary 2009-01-08, 14:52   #2420
aha9
Raczkowanie

no mi wswzystkie znaki na niebie mówią, że łechtaczka imieniem Maja się urodzi
Stary 2009-01-08, 14:53   #2421
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
anusia pomogla bym, ale nie jestem jeszcze na tym etapie ... moze za pol roku ... ale wtedy to Ty juz bedziesz sie rozkoszowac ciepelkiem domowym

hehe wiem że pytanie trochę nie w ciążowym temacie ale powoli zbieram informacje
Wiesz z tym ciepłem domowym to zobaczymy bo jeszcze pieca mi nie wstawili, ale będzie w przyszłym tygodniu. Ale swoją drogą nie zazdroszczę Ci biegania na budowę pod koniec ciąży...będzie ciężko, ale kto jak nie Wizażanka da radę

Stary 2009-01-08, 14:59   #2422
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ale ja żartowałam
Ja wiem Słonko
Stary 2009-01-08, 15:03   #2423
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
hehe wiem że pytanie trochę nie w ciążowym temacie ale powoli zbieram informacje
Wiesz z tym ciepłem domowym to zobaczymy bo jeszcze pieca mi nie wstawili, ale będzie w przyszłym tygodniu. Ale swoją drogą nie zazdroszczę Ci biegania na budowę pod koniec ciąży...będzie ciężko, ale kto jak nie Wizażanka da radę
pewnie ze damy rade! Tylko TZ ta będę pewnie widywac tzlko w nocy! Bo on wszystko chce sam zrobic

zasze sie zastanawialam czy lepiej rodzic latem czy zimą ....
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,5245827.html

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-08, 15:06   #2424
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem Słonko
To dobrze, nie chciałabym Cię dodatkowo denerwować

H. MacLeod

.
Stary 2009-01-08, 15:15   #2425
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
pewnie ze damy rade! Tylko TZ ta będę pewnie widywac tzlko w nocy! Bo on wszystko chce sam zrobic

zasze sie zastanawialam czy lepiej rodzic latem czy zimą ....
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,5245827.html

Bardzo ciekawy artykuł
Uwielbiam lato jak przeczytałam artykuł to od razu zamarzyły mi się wakacje
Cieszę się też z własnego ogródka i otoczenia lasu, wiem że tam będzie cicho i spokojnie a tego bardzo potrzebuje. Oj niech już będzie wiosna i przeprowadzka
Aniu wiesz własny dom to wyzwanie poza tym chcesz żeby było wszystko jak najlepiej i żeby fachowcy nie skroili za bardzo z Ciebie, a to wszystko kosztuje dużo nerwów...poza tym pieniądze przepływają między palcami

Stary 2009-01-08, 15:17   #2426
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Ok Mam wyniki
BŁAGAM o pomoc w interpretacji

toxo
IgM - 0,09
IgG - 47

różyczka
IgM - 0,35
IgG - 227

beta
25 195 (który to tydzień życia maleństwa??)
Stary 2009-01-08, 15:25   #2427
Miramej
Zakorzenienie

adaikaka, a nie wypisali norm obok tych wszystkich badań (łącznie z betą)?

H. MacLeod

.
Stary 2009-01-08, 15:32   #2428
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
...
25 195 (który to tydzień życia maleństwa??)
A na pewno to są dni? Cała ciąża trwa 40 tygodni, czyli 280 dni. U Ciebie cosik długo by trwała

Stary 2009-01-08, 15:35   #2429
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
A na pewno to są dni? Cała ciąża trwa 40 tygodni, czyli 280 dni. U Ciebie cosik długo by trwała
To nie chozi o dni a o ilość tych hormonów

No właśnie ja siedzę w pracy i nie widzę tych wyników mąż zdążył mi tylko przedyktować wartości
Stary 2009-01-08, 15:36   #2430
eleeri
Zakorzenienie

Już się wystraszyłam, bo wyszło mi ok. 69 lat

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości