![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
My Diana mamy podobnie. Od samego początku, moge powiedziec od 1 tygodnia, bylo wiadomo ze forever
I od samego początku wszystko bylo wspolne. Generalnie utarlo sie tak, ze z mojej pensji oplacamy rachunki...za męża zarobki zyjemy. Ja zawsze mam kartę kredytową i drobne, a mąz ma zawsze większą gotowkę. Pytanie kto placi rozchodzi sie naczęsciej o to czy plastikiem czy gotowką. Jak brakuje mi kasy albo chce kupić coś droższego wypałcam kase z konta męża..albo biorę z naszej tajemnej szufladki ![]() Wszyskie większe wydatki konsultujemy.
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja sobie nie wyobrażam abym ja mu wydzielała kasę na wszystko, on musi mieć na paliwo, jest w trasie więc różnie bywa, wprawdzie rozlicza sie później z firmą ale dla mnie to byłoby chore....Tak jakby on był maszynką do zarabiania pieniędzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zadomowienie
|
Teraz jak sobie o tym myślę, to nie wiem skąd brała się ta pewność?
Chyba tak po prostu miało być? Podoba mi się układ jaki jest u Dorinki ![]()
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero argumenty typu "musisz mieć na prezent dla mnie albo kwiatka przecież" do niego przemówiły. Ja się póki co nie wtrącam do jego kasy a on do mojej, w sensie każdy zarabia swoje i ma swoją kasę. Wiadomo, że płacimy razem, kupujemy razem i sobie nie wyliczamy, ale generalnie każdy ma i wydaje na co chce te pieniądze, które akurat zostaną. Teraz planujemy, że zaczniemy już sobie zbierać i oszczędzać na urlop, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |||
Rozeznanie
|
Diano, w sprawie tych WO to rozumiem, wprawdzie kwota śmieszna ale czasem jakoś tak głupio czlowiekowi odmówić, szczególnie komuś znajomemu. Chyba mamy problemy z asertywnością
![]() Cytat:
![]() Poczytałam jeszcze na tych różnych forach, taniej niż za te 800 sie tego raczej nie zrobi, niezależnie czy regeneruje się starą, czy wstawia używaną. Jak się uda to będziemy mieć termin wcześniej niż 20, fajnie bo jednak chciałabym mieć to z głowy jak najszybciej. Dorinko, bardzo ładnie ze strony męża ![]() ![]() Cytat:
Kurczę... muszę pomyśleć nad innymi przykładami, bo akurat te które podałaś to nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() PS Zupka już mi tak pachnie że ciężko wytrzymać... jeszcze jakies 15 min i będę konsumować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Taki mam glupkowaty temat..ale wczoraj czytalam wątek na plotkowycm czy intymnym...o zalatwianiu potrzeb fizjologicznych przy swoim facecie.
Większośc dziewczym uwaza ze to co najmniej niespaczne..i nie siusiaja, a tym bardziej nie robią nic "grubszego" przy TZ ![]() No i kurcze czy ja znowu odbiegam od jakiejś normy...bo my przy sobie normalnie wszystko. TZ lezakuje w wannie, ja wtedy z nim gadam siedząc na kibelku i jest to tak naturalne ze nawet nie pomyslalm ze moze to jest beeee. Depiluję sie przy nim, maseczki nakladam, wyciskam syfy, maluję paznokcie itp itd. Wy tez uwazacie ze sprawy fizjologicznie i pielęgnacyjne lepiej zostawic dla siebie. Zamykac się w lazience i robić jakiś cyrk ![]()
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że ta moja finansowa blokada wynika z tego, że nie mieszkamy razem jeszcze i nie widujemy się na co dzień. Pocieszam się jednak, że po prostu to co robimy teraz to nasza praca, dzięki której zbudujemy w przyszłości wspólne życie.
#4569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() On na początku w ogóle nie był do tego przyzwyczajony i bardzo się krępował, a ja sobie nie wyobrażałam, żebym musiała czekać np. z umyciem twarzy wieczorem aż on weźmie prysznic... Dlatego teraz już sie nie krępuje i normą jest, że wszystko robimy przy sobie ![]() Jeśli to jest bleee to automatycznie należę do klubu tych dziwnych ![]() Edit.: A tak sobie teraz pomyślałam, co prawda ja jeszcze nie mam takich doświadczeń, ale czytałam o różnych takich historiach i powiedzmy, że przyjeżdzasz ze szpitala z dzidzią i wiadomo jak to po porodzie, ciężko jest samej poruszać się, czasami są jakieś sprawy intymne, których sama nie możesz załatwić... I co wtedy? Mam dzwonić po sąsiadkę? Np. moja mama opowiadała mi, że po porodzie ze mną wyszedł jej (z przesilenia podczzas porodu) z tyłu odbytu coś tam i się nie chciało schować przez kilka dni. Teraz nie mogę sobie przypomnieć jak to nazwała. W każdym bądz razie nawet siusiu nie mogła robić sama tylko tata musiał ją trzymac w łazience. I co w takich sytuacjach? Nie zeszłam na za bardzo intymny temat?
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2009-01-08 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Hania nie martw się ja ż przy TZ sie nie czaję
![]()
#4571 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pogadaliśmy, TŻ powiedział że przecież oboje wiemy, że będziemy ze sobą już na zawsze, że jestem jego rodziną i tak dalej, więc po co kombinować. I od tamtej pory kasa jest wspólna, tzn nieważne kto płaci za co, bo i tak to bilansujemy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do budżetu to u nas też praktycznie od zawsze był wspólny, na początku TŻ bardzo się rzucał i za wszystko płacił, jednak po rozmowie zrozumiał, że za bardzo mi ta sytuacja nie odpowiada ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2009-01-08 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [quote=hania811;10398878]Taki mam glupkowaty temat..ale wczoraj czytalam wątek na plotkowycm czy intymnym...o zalatwianiu potrzeb fizjologicznych przy swoim facecie. Większośc dziewczym uwaza ze to co najmniej niespaczne..i nie siusiaja, a tym bardziej nie robią nic "grubszego" przy TZ ![]() No i kurcze czy ja znowu odbiegam od jakiejś normy...bo my przy sobie normalnie wszystko. TZ lezakuje w wannie, ja wtedy z nim gadam siedząc na kibelku i jest to tak naturalne ze nawet nie pomyslalm ze moze to jest beeee. Depiluję sie przy nim, maseczki nakladam, wyciskam syfy, maluję paznokcie itp itd. Wy tez uwazacie ze sprawy fizjologicznie i pielęgnacyjne lepiej zostawic dla siebie. Zamykac się w lazience i robić jakiś cyrk ![]() Cytat:
![]() Depilowanie, maseczki to moje sprawy intymne, jak nie muszę to nie manifestuję tego zbytnio, chcę być piękna dla niego ot tak po prostu, nie chcę żeby widział jakimi sposobami to osiagam ![]() Może dlatego tak jest, że dla niego jestem ideałem i nie chcę stracić tej pozycji przez jakieś prozaiczne czynności ![]() ![]() Np. taki tekst, kolega pyta mojego męża-" puszczasz bąki przy żonie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię też jak tż siedzi i się patrzy, jak ja robię sobie makijaż - ma widzieć efekt końcowy i już. Wiadomo, nie bawimy się w pruderię, mieszkamy razem i ufamy sobie na tyle, że nie jest to dla nas kwestia wstydu, ale taki układ wybraliśmy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chce mi sie zalatwic to i owo podczas kąpieli Tz, robię to..bo co mam zrobić, isc do sąsiadki ![]() Poza tym wyjątkowo dobrze wszelkie problemy rozwiązuje nam sie w łazience ![]() Zawsze siędze z TZ w łazience jak sie kąpie i na odwrót. Cytat:
Dzięki ![]() Wiecie ja mam uraz trochę bo moj eks uwazał ze kobiecie w ogole nie przystoi wydawac z siebie fizjologicznych dzwięków. Dla niego kobieta to lala która tylko lezy i pachnie...oczywiscie zawsze z idealną fryzurą meikapem i w idealnym zestawie ubrań...a już na pewno nie korzysta z kibelka i depilatora. Normalnie rodzimy sie z idealną fryzurą, mejkapem i wyprózniamy się truskawkami ![]() Kurcze ile ja się nasluchałm jak zdarzylo mi się zrobic coś "nieprzyzwoitego". Dla mnie to chore..moze tez dlatego teraz tak doceniam swobodę ![]()
![]() |
#4576 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z ciekawości zadzwoniłam jeszcze do autoryzowanego serwisku, gdzie peugeot zwykle był na przeglądach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że niektóre osoby mają większą potrzebę intymności i nie skorzystają z toalety przy kimś. Szanuję to. Mó Tż raczej też nie ma oporów ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-01-08 o 15:07 Powód: błąd |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jest łatwo bo kibelek mamy oddzielnie z łazienką ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podkreslonego - usmialm się ![]() Dorinko jezeli wam tak pasuje...to jest to mądre ![]() Dla nas byloby to dziwne. Alez ludzie są rózni ![]()
![]() |
#4580 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Też teraz doceniam swobodę. A poza tym, jak pierwszy raz poszliśmy z TŻ razem na siłownię i faktycznie po ćwiczeniach- moim zdaniem- wygladałam średnio, TŻ popatrzył na mnie i powiedział "Jezu, jak Ty pięknie wyglądasz, i masz taką ślicznie zaróżowioną skórę" ![]() Haniuuuuuuu, konsumuję właśnie zupę ![]() Jest wyśmienita, cudo!! Fakt że chciało mi się jej niewiarygodnie, ale jest przepyszna, najlepsza fasolówka jaką sobie przypominam ![]() ![]() A, już wiem. :lakier do paznokci: ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,ale mam dziś zapiernicz w pracy. Dopiero teraz mam czas, żeby się odezwać.
Nema, super, że myślicie już o wspólnym mieszkaniu. Zasypianie się i budzienie obok ukochanego, to chyba najwspanialsze, co może być. Ja to uwielbiam... Czuję wtedy, jak mnie uczucie do TŻ przepełnia wręcz. A jak sobie przypomnę, że codziennie wieczorem ode mnie wychodził i musieliśmy się żegnać...aż dziwnie ![]() ![]() zaro, Twoja koleżanka jakaś dziwna. Myślałam, że jak się coś robi po znajomości, to zazwyczaj wychodzi taniej... A tu nie. Nic się nie przejmuj, że wybrałaś innego mechanika. Nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia w ogóle ![]() Haniu, my z TŻ z rzeczy, o których piszesz, to tylko kupy nie robimy przy sobie. Siusiamy, kąpiemy się, ja się maseczkuję, depiluję itp. Nie widzę w tym nic krępującego szczerze powiedziawszy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiecie, że jak urodził się Tomek i robił kupę w pieluchę to ja najpierw wymiotowałam, później zmieniałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Haniu wiem, że z maseczką to też ja ale jakoś nie przepadam za tym,....wolę sobie sama posiedzieć w łazience, zrobić co potrzeba i wyjść na gotowo ![]() Ale nie jest tak, że mnie nie widział w takiej sytuacji ... ![]() Idę sobie, Pa ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-08 o 15:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-10 o 20:15 Powód: funkcja multicytowania się kłania |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
moj ex facet mial teorie wlasnie taka ze kobieta powinna pachniec fiolkami... o siku i "chlopku z brazu" to juz wogole mozna bylo zapomniec i dlugo mialam "bloka" jak poznalam malza, ale mnie przekonal i teraz czasem razem w maseczkach po domu chodzimy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A na ile takich sytuacji się napatrzyłam już w recepcji jak ludzie balują w sezonie cała noc i po prostu alkohol chce wyjść z człowieka, czasem niekontrolowanie....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeżylam awanturę stulecia jak zostawiłam podpaskę na pralce..oczywiscie zwinięta w rulonik. Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za lakier ![]() ![]() I co duzy gar? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() masakra..ale podsunęłam temat ![]() ![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-10 o 20:16 Powód: funkcja multicytowania się kłania |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Słodkie szczególnie jak wcześniej człowiek był przyzwyczajony żeby nie pokazywać sie po siłowni, "bo śmierdzi i nieciekawie wygląda". Pocieszę Cię, że jam jest głupsza bo ponad 3 lata się męczyłam ![]() Proszę bardzo ![]() ![]() ![]() Oj, gar duuuuży (przynajmniej był, bo coś szybko znika ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Diano, z całego serca współczuję ludziom którzy to sprzątają. Chyba nie ma bardziej obrzydliwej roboty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zdecydowanie również mnie to nie kręci. A propos tego, co napisała Dorinka, to jak ja zostałam ciocią, zajmowałam się dużo moją siostrzenicą od jej pierwszych dni...i widok kupy w pieluszce nigdy mnie nie obrzydzał. Ja myślę, że zazwyczaj w przypadku dziecka, które się kocha, nie ma tego obrzydzenia.... ale może mi się tylko wydaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.