|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
wow dziewczyny zazdroszcze wam ;D najbardziej ze tak powiem "dumna" jestem z arayaa. No ja np. mam 16lat 166cm i 75kg ;( tez ubóstwiam zieloną herbatke <3 tylko czesta zdarzaja sie te napady glodu wiadomo jak mam wolne od szkoly to czesciej a jak jestem w szkole to jakos potrafie sobie odmowic slodkiego. Problem w tym ze u kazdej z was w postach pisze dieta jakas 1000-1100kcal. A w necie mnostwo przepisaow na to. Ale Jak ja mam jesc takie rzeczy w szkole co tam proponuja. Podajcie jakies propozycje co bym mogla jesc w tej szkole przewaznie mam 7-8 lekcji dziennie czyli od 8 do 14-15 . myslalam sobie zeby jogurt pitny taki w tej buteleczce ale to troszq za malo wiec pomyslalam o jakiejs maslanej buleczce (tak smakowicie wygladaja i tak pachna ale jeszcze sie powstrzymuje przed nimi) wiec co mi doradzicie? podajcie jakis swoj przykladowy dzienny "jadlospis" wasz wlasny jaki na serio stosujecie zeby schudnac. Najbardziej to by mi zalezalo zeby arayaa zapodalo to w szczegolnosci. Pozdrawiam
Licze na wasza pomoc
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: No to pora na odtłuszczanie :)
wypróbuje. dziś byłam w aptece kupiłam taki specyfik co niby wiąże cząsteczki tłuszczu i wydala z organizmu. zobaczymy co to cudo zdziała. mam nadzieje że nie zaszkodzi
![]() dziewczyny fajnie ze sie przyłączacie. mi to mrożenie sie podoba ![]() Aaliwia trzymam kciuki za ciebie. ile chcesz schudnąć? mój cel to 53 kg z 62,5 |
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chcesz schudnąć to zrezygnuj z maślanych bułeczek. Ja nie jem też jogurtów. Możesz np serek wiejski. Możesz jeść w szkole jabłka, mandarynki. Do szkoły możesz też zabrać chrupkie pieczywo. Dobrym drugim śniadaniem jest też marchewka. Ja jak chodziłam do szkoły to ją jadłam, na studiach teraz tez biorę na zajęcia i jem w przerwach - tylko surowa. Na początku krzywo sie patrzyli ludzie a potem sami przychodzili żebym im dała kawałek. Naprawdę nic wstydliwego jeść w szkole marchewkę. Bo czego się nie robi dla figury. No i ważne żebyś jadła regularnie o stałych porach i często a mało. Nie odwrotnie. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Ja też chodze jeszcze do szkoły (o Jezusie Nazareński matura za pasem!!!) i biorę jabłko i jogurt naturalny (nie jem owocowych bo są dodatkowo słodzone jakimiś cudami).
Mój dzienny przykladowy jadlospis: I śniadanie: 2 kromki razowca+chuda wędlina+mały pomidor+zielona herbata IIśniadanie:jogurt naturalny+jabłko obiad: gotowana pierś kurczaka+surówka+zielona herbata podwieczorek:grejpfrut kolacja:2 kromki pieczywa chrupkiego+ mały serek wiejski light+zielona herbata Moniczka795 co do maślanych bułeczek to odradzam,tylko puste kalorie,dużo ulepszaczy... Nie przejmuj się,że ludzie dziwnie na ciebie bedą patrzeć,że przynosisz do sql warzywa i owoce. Przyzwyczają się i sami tez zaczną...w mojej sql tak było
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Aglo a jak nazywają się te twoje tabletki? Ile kosztują?
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam redufat kosztowały 20 zł w aptece za 40 sztuk. powinno sie brać 2-4 dziennie. nie wiem czy działają bo wziełam dopiero 2. za tydzien napisze jakie są efekty bo waże sie raz w tygodniu w niedziele.
zgadzam sie z Katriną, że ludzie się przyzwyczają. U mnie tez tak było. Najważniejsze zebys chciała zmienic swój styl odzywiania. a innymi sie nie przejmuj. wkoncu robisz to dla siebie a nie dla innych. ale sie zmachałam. własnie przejechałam rowerem 15 km :P |
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluję tych 15 km. też poszłabym sobie na rower ale chyba poczekam aż temperatura się trochę podniesie... a póki co muszą mi wystarczyc ćwiczenia w domku. a co do śniadań w szkole - w związku z tym, że ja studiuję zaocznie i na uczelni jestem w weekendy po 10, 12 godzin - biorę sobie paczkę wafli ryżowych, do tego np dwa jabłka i grejpfruta i tyle starcza mi na cały dzień. wafle ryżowe mają mało kalorii i są lekkostrawne więc polecam. poza tym można z nich robić normalne kanapki. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
liyiah lepiej nie jedz wafli ryżowych to WCALE NIE pomaga w odchudzaniu. Wafle ryżowe to węglowodany proste. Mają bardzo wysoki indeks glikemiczny, wyzszy nawet od czystej glukozy.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ten indeks glikemiczny na co szkodzi albo w czym przeszkadza? bo kompletnie się na tym nie znam... |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
A ja czasem zjadam sobie jednego albo dwa i mi się w ogóle nie chce jeść
myślę,że w małych ilościach nie są szkodliwe
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o indeks glikemiczny,to jest tak,że im wyższy tym bardziej tyłeczek rośnie ;(
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
tak własnie im wiecej zjadanych cukrów tym wiecej przyswajanych tłuszczów czyli tyłek większy
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
http://www.redukcjawagi.ovh.org/Indeks_glikemiczny.html to jest arykuł,który powinien ci przybliżyc sprawę indeksu...
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
katrina18 i aglo87 dzięki za tą informację. Nie miałam pojęcia, że to tak wygląda. Tylko czemu ludzie tak zachwalają te wafle?
Jadłam je żeby nie jeść przede wszystkim normalnego pieczywa a także chrupkiego (typu WASA) bo o nim słyszałam, że to już w ogóle masakra - że wcale nie pomaga schudnąć, że może powodować w przyszłości jakieś tam problemy i komplikacje itp... teraz to JA JUŻ NIE WIEM CO MOGĘ JEŚĆ ;P
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
no wafli ryzowych lepiej nie jedz
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
a co wy jecie dziewczynki? pieczywko razowe czy jeszcze coś innego? (wydrukowałam sobie tabelkę ze stronki od katriny18
hehe dziwne to wszystko - np orzeszki solone mają najnizszy indeks z tych wszystkich produktów ale przecież i tak nie można ich jeść bo też sprzyjają tyciu... ech, odchudzanie wcale nie jest takie łatwe jak się może wydawać ;P)
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
ja nie jem wcale pieczywa i produktów zbożowych - jedyne co z nich jem to musli. a tak zamiast to jem serki wiejskie light, owoce, warzywa, surówki i salatki ale oczywiscie bez dodatku śmietany i majonezu. no i pochłaniam kalafiora z jogurtem naturlanym, szpinak pod róznymi postaciami.
Edytowane przez aglo87 Czas edycji: 2009-01-06 o 16:08 |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Ja jem pieczywo razowe, ryż brązowy,makaron razowy,kasze,musli tylko w małych ilościach,bo kiedyś skończysz tę dietę i zaczniesz je jeść i wtedy szybko przytyjesz.A jak nie wyeliminujesz ich ze swojego menu to ci tak szybko kilosy nie wskoczą...
a wszystko inne,co napisała aglo jak najbardziej wskazane
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
może źle sie wyraziłam. ja ryż jem - heh tego nie zaliczyłam do tych produktów ale chleba nie i nigdy nie będę
a poza tym to ja chcę zostać na tej diecie już zawsze. Chce poprostu sie zdrowo odżywiać. a makaron jem ale tylko ryzowy. Kiedyś żyłam tylko na wszelkiego rodzaju makaronach, pierogach, kopytkach i ziemniakach. teraz staram się juz tego wszystkiego nie jeść - zdarza mi się to raz na długi czas. przez dwa miesiące jadłam makaron ze 3 razy tak samo ziemniaki i jakieś kluseczki. całkowicie ich nie wyeliminowałam, bo wiem katrina masz rację. zgadzam sie z tobą. ja zamierzam tak się odżywiać juz zawsze a co z tego wyjdzie to sie okaże "w praniu"
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za tak wielki odzew
To z tego co wyczytalam to wafli ryzowych nie jesc a ta slynne pieczywo WASAto jesc?? Dziewczyny juz robilam 2 podejscie do jedzenia jogurtu naturalnego i jakos nie moge sie przelamac jak dla mnie smak niedobry <ble> a jakby go tak troszke czyms poslodzic np miodem? to tak dietetycznie by wyszlo? A co do chleba to taki pelnoziarnisty razowy moze byc? czy tez nie? A co do makaronu to ma byc razowy tak? bo tu ktos napisal ze je ryzowy no fakt smaczny jest nawet ale czy przypadkiem ryz zwykly to zly w diecie? Dobry patent z ta marchewka ;D bo owoce to jem jakos kiwi ostatnio i jablka. A nektarynki/brzoskwinie nadaja sie na diete? bo banan to na 100% nie... Winogronka to pewnie tak ;D A gruszka? A jeszcze jedno jak tu tez wczesniej wspomnial ze salatki to bez majonezu smietany to z czym? Z jogurtem nat. ? Czy z czym? Bo ja jakos ost. ubostwiam salatki z kapusty pekinskiej. Co o niej sadzicie?
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
jedz wszystko to co nie ma dużo tłuszczu i wysokiego indeksu glikemicznego. takie tabelki sa w necie. poszukaj napewno znajdziesz cos. kapusta owszem ale bez majonezu. jogurt naturalny może byc
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
a ja sie zaniedbalam;/ ale chcialabym sie dowiedziec ile kosztuje ta herbatka grejpfrutowa? i jaka pijecie zielona herbatke w saszetkach czy lisciasta?;p
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
ja nie pije bo nie lubie
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
czerwonej juz nie tkane nigdy bo ta herbata smakuje jak błoto a zielona piłam ale juz dawno wiec zobacze moze znow mi posmakuje ;p
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Ja teraz jadę tylko na herbatce zielonej. od czasu do czasu wypiję trochę jakiegoś soczku, po ćwiczeniach wodę. Nie znosiłam zielonej herbaty ale się przyzwyczaiłam do samku, więc moniczka795 myślę, że do tego swojego jogurtu naturalnego też się przyzwyczaisz. musisz tylko zrobić jeszcze kilka podejść
![]() Ja w takim razie z wafli ryżowych przenoszę się na ciemne pieczywko w małych ilościach. Makaronów, ziemniaków, ryżu białego i jakichkolwiek produktów mącznych nie jem wcale i jeszcze dłuuugo nie zamierzam (może się uda, że nigdy do nich nie wroócę ;P). Za to musli prawie codziennie aczkolwiek też chyba niewiele (40g to raczej nie jest dużo?) co do owoców... wiecie, że z nimi nie jest wcale tak kolorowo? nie powinno się ich jeść dużo bo mają w sobie cukier który przy większym "stężeniu" w chudnięciu nie pomaga a wręcz przeciwnie. Nie powinno się też ich jeść wieczorami, a już na pewno nie na kolację. Wcześnie rano też nie, dopiero parę godzin po wstaniu z łóżka... (te "wymagania" są czasem naprawdę straszne :/ ;P ) |
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Ta grejpfrutowa herbata kosztuje ok.5 zł za 30 torebek. Ja czerwonej nie piję,bo śmierdzi jak stara ryba...fuujjjj!!! A zieloną owszem bardzo często-w saszetkach,bo wygodniej
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Arayaa a ja mam pytanie do Ciebie jak Ci się udało wytrzymać?
Też chce schudnąć do połowy maja jakieś 15-16 kilo, ale nie wiem czy dam radę ;( Stosowałam nieraz dietę, ale chyba nie mam silnej woli itp Fajnie by było jakby w końcu się udało..ech ![]() Ps ja potrzebuję więcej energii niż 1000 kcal , bo mam 7 - miesięczne dziecko, za którym już trzeba biegać, bo się nieźle przemieszcza
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Około 165 cm i ważę około 77 ( raz tak raz mniej ), trochę po ciąży zostało
a dopiero niedawno skończyłam karmić piersią.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
mam do was pytanie ;p jakie pic soki ... moze byc to tymbark czy bardzie soki typu caprio? a wode jaka pijecie gazowana ? xd
*
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

Licze na wasza pomoc

;P
a wszystko inne,co napisała aglo jak najbardziej wskazane
58-57-56-55-54-53-52-51-50-49 kg
*