Gdzie jedziemy na narty / deskę? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2008-12-26, 15:29   #91
Claris
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie jedziemy na narty / deskę?

weronika67 a wjezdzalas kiedyś ta sciana i zjezdzalas fisem? Jeśli tak to jak wrażenia? Ja się chyba nidy nie odważę
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 16:45   #92
Mirianka
Zakorzenienie

jutro już do Korbielowa

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 18:17   #93
weronika67
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
weronika67 a wjezdzalas kiedyś ta sciana i zjezdzalas fisem? Jeśli tak to jak wrażenia? Ja się chyba nidy nie odważę
Wjechalam wyciagiem krzeselkowym ,a potem zjechalam ze sciANy. Za pierwszym razem mialam niezla adrenaline ,ale za drugim razem juz na luzie. Ogolnie zjechalam 3 razy ,bo potem bolalz mnie kolana ,bo to jest w sumie duzy wysilek ,ale jaka sadysfakcja . Ale szczerze mowiac z boku to tak strasznie nie wyglada.. gorzej jak zjezdzasz ,bo to prawie w pionie ,ale ogolnie jest super! Tylko trzeba trawic na idealna pogode.
weronika67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 21:49   #94
ewakuacja
Zadomowienie

Dlatego zeby nie bolally kolana trzeba cwiczyc Ja na miesiac przed wyjazem zaczelam cwiczenia na nogi. A jutro wyjazd - Plejsy
Stary 2008-12-27, 16:16   #95
weronika67
Raczkowanie

Mi sie nigdy nie chce cwiczyc :P

O ja,zazdroszcze! Tez bym gdzies pojechała na narty..
Stary 2008-12-27, 17:50   #96
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirianka Pokaż wiadomość
jutro już do Korbielowa
mirianko czekam na relację jakie są warunki
Mam zamiar z TŻ wybrać się w przyszłym tygodniu do Korbielowa
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 21:15   #97
Camenae
Raczkowanie

Ja jutro Pec pod Snezkou. W tamtym tyg byłam dwa razy w Spindlerovym Mlynie - polecam!, ale nie chce mi się jutro tak wczesnie wstawać, a Pec godzinę bliżej

.. a obecnie moje ukochane narty!

"Wszyscy wiedzą, że czegoś się nie da zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to robi."
Einstein
Camenae jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-28, 10:40   #98
weronika67
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewakuacja Pokaż wiadomość
To ja polecam Zieleniec Mialam tam jechac w tym roku ale jade na SLowacje. Albo Czarna Góra bylam tam rok temu. kolejki sa niestety, ale dawalam rade Ale wlasnie ponoc w Zielencu sa zawsze ekstra warunki, pogoda dopisuje bo to takie specyficzne polozenie. Czarna Gora i Zieleniec sa dosyc blisko siebie.
Od Zielenca i Czarnej Góry 100 razy lepsza jest Szklarska! Ja do Zielenca jade w ostateznosci ,ale jak dla mnie Zieleniec to kicha i strata kasy. Stoki krotkie, nie zawsze dobrze przygotowane.. tyle ,ze taM najdluzej utrzymuje sie snieg.
Stary 2008-12-28, 18:11   #99
jaliana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika67 Pokaż wiadomość
Od Zielenca i Czarnej Góry 100 razy lepsza jest Szklarska! Ja do Zielenca jade w ostateznosci ,ale jak dla mnie Zieleniec to kicha i strata kasy. Stoki krotkie, nie zawsze dobrze przygotowane.. tyle ,ze taM najdluzej utrzymuje sie snieg.
Ja nie jezdze do Polski .
teraz ceny w innych krajach nie sa wsokie a warunki o niebo lepsze
na last minute nawet do wloch za 600 zł.)
600 km stoku i szalejesz D
gwarantowany snieg )
jaliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 22:08   #100
karola001
Przyczajenie

a gdzie polecacie jechać początkującym i średnio zaawansowanym? Czytałam sporo o Wiśle - Malince, że warto i nie ma dużego tłoku na stokach..Siglany, zna ktoś, poleca? We wtorek chcemy jechać z TŻ, ale nie wiemy jeszcze gdzie warto..Jestem z Żor (40 km od Wisły, Ustronia) i interesowałyby nas te "bliższe" góreczki Bardzo proszę o wasz rekomendacje
karola001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-29, 09:10   #101
28nana
Raczkowanie

wczoraj wróciłam w weekendu na słowacji.
Jako cel podróży obraliśmy ze znajomymi Vratną...

jako że wcześniej nie jeździłam na nartach był to mój debiut, jednaj co muszę przyznać: warunki wspaniałe, znajomi ( dobrze jeżdżacy ) wychwalali przygotowanie tras, kolejki umiarkowane, wypożyczalnie zaopatrzone w nowy sprzęt, instruktorzy ( bo miałam przyjemność ) na 5+, ceny porównywalne z polskim ( a jakość dużo wyższa )

teraz pozostaje mi tylko czekać na kolejne wyjazdy , szlifować to czego się już nauczyłam
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
28nana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-29, 15:18   #102
JacekC
Raczkowanie

Angry Trzy dni z życia umęczonego narciarza

Z chęci zażycia świeżego powietrza, licząc na świątecznego szusowania czar, postanowiliśmy zaglądnąć do polskich stacji narciarskich, w których - jak informowali tuż przed Bożym Narodzeniem właściciele wyciągów - warunki panowały dobre. Jak przekonaliśmy się na własnej skórze i sprzęcie, pojęcie "dobre" w Szczyrku i Wiśle jest niezwykle względne, by nie powiedzieć odmienne od powszechnie rozumianego znaczenia tego słowa.

Narciarskie peregrynacje rozpoczęliśmy od "narciarskiej stolicy Podbeskidzia", czyli Szczyrku, w którym po przerwie spowodowanej niemożnością nawiązania komunikacji pomiędzy właścicielami gruntów i wyciągów, nareszcie, w tym sezonie mają ruszyć wszystkie wyciągi - w tym Małe Skrzyczne. Skuszeni komunikatami o dobrych warunkach panujących na szczyrkowskich trasach, w drugi dzień świąt postanowiliśmy sprawdzić trasy Soliska i Małego Skrzycznego. Nieopatrznie, na narciarskie "atrakcje" zaprosiliśmy rodzinę, która pokonując ponad 300 km w nadziei na świąteczne szusowanie, zamiast pięknych wspomnień wywiozła zniszczony, nadający się do renowacji, lub wymiany narciarski i snowboardowy sprzęt.

Więcej przeczytacie tutaj: http://www.skionline.pl/stacje/?co=newsy&id_newsa=5493
JacekC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-29, 17:12   #103
kodeina
Zakorzenienie

Dot.: Trzy dni z życia umęczonego narciarza

Cytat:
Napisane przez JacekC Pokaż wiadomość
Z chęci zażycia świeżego powietrza, licząc na świątecznego szusowania czar, postanowiliśmy zaglądnąć do polskich stacji narciarskich, w których - jak informowali tuż przed Bożym Narodzeniem właściciele wyciągów - warunki panowały dobre. Jak przekonaliśmy się na własnej skórze i sprzęcie, pojęcie "dobre" w Szczyrku i Wiśle jest niezwykle względne, by nie powiedzieć odmienne od powszechnie rozumianego znaczenia tego słowa.

Narciarskie peregrynacje rozpoczęliśmy od "narciarskiej stolicy Podbeskidzia", czyli Szczyrku, w którym po przerwie spowodowanej niemożnością nawiązania komunikacji pomiędzy właścicielami gruntów i wyciągów, nareszcie, w tym sezonie mają ruszyć wszystkie wyciągi - w tym Małe Skrzyczne. Skuszeni komunikatami o dobrych warunkach panujących na szczyrkowskich trasach, w drugi dzień świąt postanowiliśmy sprawdzić trasy Soliska i Małego Skrzycznego. Nieopatrznie, na narciarskie "atrakcje" zaprosiliśmy rodzinę, która pokonując ponad 300 km w nadziei na świąteczne szusowanie, zamiast pięknych wspomnień wywiozła zniszczony, nadający się do renowacji, lub wymiany narciarski i snowboardowy sprzęt.

Więcej przeczytacie tutaj: http://www.skionline.pl/stacje/?co=newsy&id_newsa=5493
Jacku dziękuję za linka
jednym słowem masakra
A ja się napaliłam na narty w tym tygodniu
oj chyba będzie trzeba pomyśleć o Słowacji..w sumie nie mam tak daleko
Stary 2008-12-30, 16:26   #104
Mirianka
Zakorzenienie

Kodeino melduję
w Korbielowie tłumy dzikie, nie spadł nowy snieg także jest trochę lodu na trasach Pilsko to w ogóle odpada kopiec jest otwarty ale kolejki masakrycznie, nawet luzy są na krzesełku Baba choć troche lodu się znajdzie osla zapchana ale musze powiedzieć że pohgoda dopisała

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 18:48   #105
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirianka Pokaż wiadomość
Kodeino melduję
w Korbielowie tłumy dzikie, nie spadł nowy snieg także jest trochę lodu na trasach Pilsko to w ogóle odpada kopiec jest otwarty ale kolejki masakrycznie, nawet luzy są na krzesełku Baba choć troche lodu się znajdzie osla zapchana ale musze powiedzieć że pohgoda dopisała
Mirianko bardzo dziękuję za relację
Narty kuszą ale nie nawidzę lodu i tłumów więc nie wiem czy ostatecznie pojedziemy
Stary 2009-01-03, 22:50   #106
nicooole
Rozeznanie

Może ktoś ma ochote wybrać się w ferie na obóz z lublina?

Edytowane przez nicooole
Czas edycji: 2009-01-03 o 22:53
nicooole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 23:06   #107
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicooole Pokaż wiadomość
Może ktoś ma ochote wybrać się w ferie na obóz z lublina?
co to za obóz?
Stary 2009-01-04, 09:44   #108
enlevé
Rozeznanie

Witam, jakie miejsca polecacie na Podkarpaciu, jestem z Rzeszowa i interesują mnie bardziej trasy dla początkujących (dopiero zamierzam się uczyć snowboardingu) i zdecydowanie bliższe, może znacie jakieś fajne miejsca? Jeśli tak to proszę o namiary na pensjonaty, itp., a jak się mają ceny za wynajęcie instruktora ?

enlevé jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:50   #109
enlevé
Rozeznanie

Witam, jakie miejsca polecacie na Podkarpaciu, jestem z Rzeszowa i interesują mnie bardziej trasy dla początkujących (dopiero zamierzam się uczyć snowboardingu) i zdecydowanie bliższe, może znacie jakieś fajne miejsca? Jeśli tak to proszę o namiary na pensjonaty, itp., a jak się mają ceny za wynajęcie instruktora?

enlevé jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 21:46   #110
Faciadlly
Przyczajenie

Czechy> Horní Bečva

Obóz narciarski .
Faciadlly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 15:30   #111
mikita1978
Przyczajenie

ja bylam w tym roku w ustrzykach. dopiero sie uczylam jezdzic, ale bylo suuuuper
mikita1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 22:41   #112
kalwin13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Faciadlly Pokaż wiadomość
Czechy> Horní Bečva

Obóz narciarski .
gdzie to jest, bo nie slyszalem o tym? ja w czechach najbardziej lubię Janske Laznne, Spindlrovy Mlyn i Pec pod Sniezkou ;]
Stary 2009-01-13, 14:21   #113
_agatka
Rozeznanie

dla poczatkujacych narciarzy (szczegolnie z polski wschodniej) polecam ustrzyki dolne i gorki - laworta i gromadzyn, dobre trasy, snieg jest!!
w tym roku byłam w okolicach rabki - górki maciejowa, koninki i polczakówka, 2 pierwsze najbardziej mi przypadły do gustu
pozatym weekendowo bede odwiedzac wyciagi w okolicy rzeszowa i przemysla - moze jakies opinie?
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 13:09   #114
Giga10
Rozeznanie

a ja dla początkujących polecam Czarną Górę w Kotlinie Kłodzkiej w Sudetach - sama jestem na początku tej narciarskiej przygody i tamto miejsce sobie chwalę
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 15:54   #115
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Ja w tym roku wybieram się do Muszyny Okolice Krynicy, Tylicza.
Może ktoś także?
Stary 2009-01-20, 16:28   #116
scatty princess
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalwin13 Pokaż wiadomość
gdzie to jest, bo nie slyszalem o tym? ja w czechach najbardziej lubię Janske Laznne, Spindlrovy Mlyn i Pec pod Sniezkou ;]
Ja poczatkujaca Parapeciara wybieram sie do Karpacza
w sumie taki mialam plan poczatkowy, ale (zawsze jest ale:P ) slyszalam, ze w czechach jest znacznie taniej (nocleg, parking, karnety)

Moze cos napiszesz na ten temat? Kazde info mi sie przyda Bo w sumie uczylam sie jezdzic na kolorowej i na wangu w Karpaczu
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 17:20   #117
Claris
Zakorzenienie

Byłam w niedzielę na nartach w Rzeczce/koło Walimia, Wałbrzycha. Jak ktoś mieszka we Wrocławiu albo okolicach to polecam. I to zarówno początkującym, jak i zaawansowanym- są 4 stoki koło siebie o róznych stopniach trudności.
p.s. tylko nie mogę skumać tych 2osobowych orczyków, co prawda nie wywaliłam się ani razu, ale byłam temu bliska, zawsze tyłek mi zjeżdzał tak, ze jedną nogę miałam poza wyciągiem, koszmar jakiś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-20, 18:37   #118
scatty princess
Zadomowienie

Cytat:
Byłam w niedzielę na nartach w Rzeczce/koło Walimia, Wałbrzycha. Jak ktoś mieszka we Wrocławiu albo okolicach to polecam. I to zarówno początkującym, jak i zaawansowanym- są 4 stoki koło siebie o róznych stopniach trudności.
p.s. tylko nie mogę skumać tych 2osobowych orczyków, co prawda nie wywaliłam się ani razu, ale byłam temu bliska, zawsze tyłek mi zjeżdzał tak, ze jedną nogę miałam poza wyciągiem, koszmar jakiś
Rzeczka mowisz Claris Jak bylam taka tyci tyci to tam na sanki jezdzilam :P
Duzo stracilas na paliwo tam? Duzo osob jest na stokach? Karnety i jedzonko w jakich cenach?

Ja pozbieram opinie i heja gdzies na ferie
Stary 2009-01-20, 19:24   #119
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scatty princess Pokaż wiadomość
Rzeczka mowisz Claris Jak bylam taka tyci tyci to tam na sanki jezdzilam :P
Duzo stracilas na paliwo tam? Duzo osob jest na stokach? Karnety i jedzonko w jakich cenach?

Ja pozbieram opinie i heja gdzies na ferie
Teraz też byli tam dorośli z dziećmi na sankach, no ale oni mają wydzieloną swoją część, także ani im narciarze, ani oni narciarzom nie wchodzą w drogę. Jeśli chodzi o paliwo, to prowadził TZ, jest tam 80km i jechaliśmy ok 1,5h bo było dosyć ślisko. ale chyba nie spalił specjalnie dużo, bo nic nie narzekał.
Co do ilości osób, to powiem Ci że tak do 12. było pusto, potem do ok 16. było sporo ludzi i czekałam w kolejce do wyciągu jakieś 10 min, a od 16. z powrotem luzik. Tyle, że na samym stoku nie było ciasno, bo zjeżdzali na różnych trasach i jakoś to się rozkładało.
Karnet: 10 zjazdów - 15zł.
Jedzenie: byłam w w jakiejś knajpce pod stokiem i piwo grzane z soczkiem za 5zł, jadłam pierogi ruskie (nawet dużo, najadłam się) za 10 zł, frytki 6zł, skrzydełka z kurczaka 8zł, jakaś zupka była za 6zł. Tyle co pamiętam, mam nadzieję ze pomogłam
Stary 2009-01-20, 19:40   #120
scatty princess
Zadomowienie

Cytat:
Teraz też byli tam dorośli z dziećmi na sankach, no ale oni mają wydzieloną swoją część, także ani im narciarze, ani oni narciarzom nie wchodzą w drogę. Jeśli chodzi o paliwo, to prowadził TZ, jest tam 80km i jechaliśmy ok 1,5h bo było dosyć ślisko. ale chyba nie spalił specjalnie dużo, bo nic nie narzekał.
Co do ilości osób, to powiem Ci że tak do 12. było pusto, potem do ok 16. było sporo ludzi i czekałam w kolejce do wyciągu jakieś 10 min, a od 16. z powrotem luzik. Tyle, że na samym stoku nie było ciasno, bo zjeżdzali na różnych trasach i jakoś to się rozkładało.
Karnet: 10 zjazdów - 15zł.
Jedzenie: byłam w w jakiejś knajpce pod stokiem i piwo grzane z soczkiem za 5zł, jadłam pierogi ruskie (nawet dużo, najadłam się) za 10 zł, frytki 6zł, skrzydełka z kurczaka 8zł, jakaś zupka była za 6zł. Tyle co pamiętam, mam nadzieję ze pomogłam
dziekuje za info az sie chyba skusze bo tak na 1 dzien to akurat

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości