![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie jedziemy na narty / deskę?
weronika67 a wjezdzalas kiedyś ta sciana i zjezdzalas fisem? Jeśli tak to jak wrażenia? Ja się chyba nidy nie odważę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
jutro już do Korbielowa
![]()
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Dlatego zeby nie bolally kolana trzeba cwiczyc
![]() ![]()
#95 |
Raczkowanie
|
Mi sie nigdy nie chce cwiczyc :P
O ja,zazdroszcze! Tez bym gdzies pojechała na narty.. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Ja jutro Pec pod Snezkou. W tamtym tyg byłam dwa razy w Spindlerovym Mlynie - polecam!, ale nie chce mi się jutro tak wczesnie wstawać, a Pec godzinę bliżej
![]()
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz ceny w innych krajach nie sa wsokie a warunki o niebo lepsze na last minute nawet do wloch za 600 zł. ![]() 600 km stoku i szalejesz ![]() gwarantowany snieg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
a gdzie polecacie jechać początkującym i średnio zaawansowanym? Czytałam sporo o Wiśle - Malince, że warto i nie ma dużego tłoku na stokach..Siglany, zna ktoś, poleca? We wtorek chcemy jechać z TŻ, ale nie wiemy jeszcze gdzie warto..Jestem z Żor (40 km od Wisły, Ustronia) i interesowałyby nas te "bliższe" góreczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
wczoraj wróciłam w weekendu na słowacji.
Jako cel podróży obraliśmy ze znajomymi Vratną... jako że wcześniej nie jeździłam na nartach był to mój debiut, jednaj co muszę przyznać: warunki wspaniałe, znajomi ( dobrze jeżdżacy ) wychwalali przygotowanie tras, kolejki umiarkowane, wypożyczalnie zaopatrzone w nowy sprzęt, instruktorzy ( bo miałam przyjemność ) na 5+, ceny porównywalne z polskim ( a jakość dużo wyższa ) teraz pozostaje mi tylko czekać na kolejne wyjazdy , szlifować to czego się już nauczyłam ![]()
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
![]()
Z chęci zażycia świeżego powietrza, licząc na świątecznego szusowania czar, postanowiliśmy zaglądnąć do polskich stacji narciarskich, w których - jak informowali tuż przed Bożym Narodzeniem właściciele wyciągów - warunki panowały dobre. Jak przekonaliśmy się na własnej skórze i sprzęcie, pojęcie "dobre" w Szczyrku i Wiśle jest niezwykle względne, by nie powiedzieć odmienne od powszechnie rozumianego znaczenia tego słowa.
Narciarskie peregrynacje rozpoczęliśmy od "narciarskiej stolicy Podbeskidzia", czyli Szczyrku, w którym po przerwie spowodowanej niemożnością nawiązania komunikacji pomiędzy właścicielami gruntów i wyciągów, nareszcie, w tym sezonie mają ruszyć wszystkie wyciągi - w tym Małe Skrzyczne. Skuszeni komunikatami o dobrych warunkach panujących na szczyrkowskich trasach, w drugi dzień świąt postanowiliśmy sprawdzić trasy Soliska i Małego Skrzycznego. Nieopatrznie, na narciarskie "atrakcje" zaprosiliśmy rodzinę, która pokonując ponad 300 km w nadziei na świąteczne szusowanie, zamiast pięknych wspomnień wywiozła zniszczony, nadający się do renowacji, lub wymiany narciarski i snowboardowy sprzęt. Więcej przeczytacie tutaj: http://www.skionline.pl/stacje/?co=newsy&id_newsa=5493 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trzy dni z życia umęczonego narciarza
Cytat:
![]() jednym słowem masakra ![]() A ja się napaliłam na narty w tym tygodniu ![]() oj chyba będzie trzeba pomyśleć o Słowacji..w sumie nie mam tak daleko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Kodeino
![]() ![]() w Korbielowie tłumy dzikie, nie spadł nowy snieg także jest trochę lodu na trasach ![]() ![]() ![]() ![]()
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Narty kuszą ale nie nawidzę lodu i tłumów więc nie wiem czy ostatecznie pojedziemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Może ktoś ma ochote wybrać się w ferie na obóz z lublina?
![]()
"I do know her. And I know that she has got so much love in her heart. But the thought of letting it out, showing her cards, scares her to death." Edytowane przez nicooole Czas edycji: 2009-01-03 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Witam, jakie miejsca polecacie na Podkarpaciu, jestem z Rzeszowa i interesują mnie bardziej trasy dla początkujących (dopiero zamierzam się uczyć snowboardingu) i zdecydowanie bliższe, może znacie jakieś fajne miejsca? Jeśli tak to proszę o namiary na pensjonaty, itp., a jak się mają ceny za wynajęcie instruktora ?
#109 |
Rozeznanie
|
Witam, jakie miejsca polecacie na Podkarpaciu, jestem z Rzeszowa i interesują mnie bardziej trasy dla początkujących (dopiero zamierzam się uczyć snowboardingu) i zdecydowanie bliższe, może znacie jakieś fajne miejsca? Jeśli tak to proszę o namiary na pensjonaty, itp., a jak się mają ceny za wynajęcie instruktora?
#110 |
Przyczajenie
|
Czechy> Horní Bečva
Obóz narciarski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
ja bylam w tym roku w ustrzykach. dopiero sie uczylam jezdzic, ale bylo suuuuper
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
gdzie to jest, bo nie slyszalem o tym? ja w czechach najbardziej lubię Janske Laznne, Spindlrovy Mlyn i Pec pod Sniezkou ;]
#113 |
Rozeznanie
|
dla poczatkujacych narciarzy (szczegolnie z polski wschodniej) polecam ustrzyki dolne i gorki - laworta i gromadzyn, dobre trasy, snieg jest!!
w tym roku byłam w okolicach rabki - górki maciejowa, koninki i polczakówka, 2 pierwsze najbardziej mi przypadły do gustu pozatym weekendowo bede odwiedzac wyciagi w okolicy rzeszowa i przemysla - moze jakies opinie? |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
a ja dla początkujących polecam Czarną Górę w Kotlinie Kłodzkiej w Sudetach - sama jestem na początku tej narciarskiej przygody i tamto miejsce sobie chwalę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku wybieram się do Muszyny
![]() Może ktoś także? |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() w sumie taki mialam plan poczatkowy, ale (zawsze jest ale:P ) slyszalam, ze w czechach jest znacznie taniej (nocleg, parking, karnety) Moze cos napiszesz na ten temat? Kazde info mi sie przyda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Byłam w niedzielę na nartach w Rzeczce/koło Walimia, Wałbrzycha. Jak ktoś mieszka we Wrocławiu albo okolicach to polecam. I to zarówno początkującym, jak i zaawansowanym- są 4 stoki koło siebie o róznych stopniach trudności.
p.s. tylko nie mogę skumać tych 2osobowych orczyków, co prawda nie wywaliłam się ani razu, ale byłam temu bliska, zawsze tyłek mi zjeżdzał tak, ze jedną nogę miałam poza wyciągiem, koszmar jakiś ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Duzo stracilas na paliwo tam? Duzo osob jest na stokach? Karnety i jedzonko w jakich cenach? Ja pozbieram opinie i heja gdzies na ferie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ilości osób, to powiem Ci że tak do 12. było pusto, potem do ok 16. było sporo ludzi i czekałam w kolejce do wyciągu jakieś 10 min, a od 16. z powrotem luzik. Tyle, że na samym stoku nie było ciasno, bo zjeżdzali na różnych trasach i jakoś to się rozkładało. Karnet: 10 zjazdów - 15zł. Jedzenie: byłam w w jakiejś knajpce pod stokiem i piwo grzane z soczkiem za 5zł, jadłam pierogi ruskie (nawet dużo, najadłam się) za 10 zł, frytki 6zł, skrzydełka z kurczaka 8zł, jakaś zupka była za 6zł. Tyle co pamiętam, mam nadzieję ze pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.