|
|
#1171 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VII
Cytat:
![]() A co? Namyśliłaś się i chcesz mieć duuużo dzieci? ![]() Cytat:
Z siłą dziesięciu chłopa
|
||
|
|
|
#1172 |
|
Rozeznanie
|
Towarzysze Wizażowi płci obojga!
Pomóżcie! Stała mi się rzecz dość przykra, a w wyszukiwarce nic nie znalazłam Dostałam protokół z poczty dot. uszkodzenia przesyłki rejestrowanej. Do protokołu dołączony był worek ze smętnymi resztkami mojej paczki (zawierającej perfumy, jakże by inaczej). W protokole stało jak byk, że nieprawidłowo zapakowane, czyli spychologia. Dowiedziałam się, że RUP stanowi, że płyny powinny być pakowane w pojemniki plastikowe. Jeżeli nie są, to w razie uszkodzeń, wina leży po stronie sprzedającego. Czyli mam teraz być suką dla miłej, skądinąd, sprzedającej. Co Wasze doświadczenia przesyłkowe na toZ góry dziękuję za odpowiedź
|
#1173 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1175 | |||||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Teza! mówi się trudno! zdasz następnym razem! Cytat:
: glasiu: będzie dobrze!Cytat:
![]() heh, dopytuję się bo właśnie testuję i pachnie tak...że to nie może być prawda.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a najbardziej frytki ![]() Cytat:
Cytat:
Wiem tylko że warto mieć tę nalepkę szkło- wtedy nie ważne że płyn był- stoimy na stanowisku, że to butelka była ważna i ją stłukli, ale jak bez naklejki to ja w sumie nie wiem...
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
i dopiero wtedy w kopertę ... ale tego nie robię , bo to podnosi koszty przesyłki - ale to nie na temat jest.przyznam też, że miła pani pracująca na poczcie, ktorą jakiś czas temu wypytywałam o koszty róznorodnych przesyłek mówiąc, że w środku będą płyny nic o konieczności pakowania w pojemniki nie mówiła, a wręcz zachęcała do wysyłki listem nie paczką Ja chyba napisałabym do sprzedającej - jak ona widzi rozwiązanie sprawy Czasem dostaję perfumy kupione na Allegro u osób prywatnych tak zapakowane, że cud prawdziwy, iż docierają w całości
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-09 o 20:25 Powód: też |
|
|
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem oddychało mi się coraz gorzej, nawet zaczęłam się troszkę sina robić. Na szczęście po zastrzyku szybko zrobiło się lepiej.Cytat:
![]() Ja za to właśnie skończyłam piec gofry. Wyszły pyszne i chrupiące. Część na słodko, będą ze śmietaną i dżemem jagodowym, a część nietypowych, bo na pikantnie, z szynką,żółtym serem, papryką, pieprzem i bazylią
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
dawaj foto chociaż ![]() .
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
Podobno to mają być jakieś SPECJALNE pojemniki. Diabli wiedzą, może kupowane na poczcie. Teraz mnie to już nie interesuje, bo musztarda po obiedzie, zresztą nie ja wysyłałam. Ale powiedzcie, czy babka na poczcie dobrze mnie pouczyła, czy też coś przemilczała?
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak napisałam porozumiałabym się ze sprzedającą - taki "napór" na pocztę z dwóch stron może byłby skuteczniejszy... przykra sprawa, Ewo ![]() Edit : a to list był (koperta bąbelkowa) czy paczka (pudło)?
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-09 o 20:44 |
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A foto-proszę bardzo, tak na apetyt
|
|
#1182 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1183 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Vesenka! Jesteś potworem!
a ja taka głodna!
|
|
#1184 |
|
BAN stały
|
Znęca się nad nami...
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codziennie wklejaj jakąś pychotę (ziuziunia się ożywiła)
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-09 o 21:01 |
|
|
|
|
#1186 | ||||||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Półtora miesiąca moich wakacji zajmą praktyki - kombinuję, czy nie udałoby się odbyć praktyk klinicznych gdzieś za granicą (rozważam wszystkie kraje z urzędowym angielskim/niemieckim tudzież z milutkim klimatem jak Grecja lub Hiszpania ) tylko nie wiem, czy da się to formalnie załatwić, muszę pogadać z doktorem, który odpowiada za nasze praktyki, są podpisywane jakieś porozumienia z uczelnią, pewnie będę musiała pobiegać po tłumaczach przysięgłych czy coś Ale mam straszną ochotę spróbować.Poza tym tradycyjnie - pewien festiwal na drugim końcu Polski i Wrocław po drodze. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spróbuj jakoś się dogadać ze sprzedającą. I spokojnie wyjaśnij na poczcie, że oczekiwanie, że ktoś będzie przelewał perfumy w plastik jest śmieszne... Cytat:
Muszę spróbować!!!
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||||||
|
|
|
#1187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja? Niee...to BigMama kazała wklejać...bacikiem mnie zastraszyła ![]() Cytat:
![]() Gofry zrobiłam, bo wreszcie nowa gofrownica doleciała i kusiło mnie żeby ją wypróbować Nawet na kawałek zdjęcia się załapała ![]() Bardzo lubię taką wersję, starty ser, pokrojona szynka i przyprawy wymieszane z ciastem i do gofrownicy. Na fotę się nie załapały, bo swojego zjadłam, a TŻ zaprotestował przeciwko zabieraniu mu czegokolwiek z talerza
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-01-09 o 21:20 |
||
|
|
|
#1188 |
|
BAN stały
|
Vasenko, moge zostac Twoja mlodsza siostra, ktora trzeba dokarmiac?
prooooooooosze |
|
|
|
#1189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to zrozumiałam inaczej, że - zgodnie z Regulaminem Świadczenia Usług Pocztowych- perfumy (w butelce) należy wsadzić w ten pojemnik. Bez przelewania, tak sądzę. Pojemnik jest mniej podatny na zgniecenie niż pudełko. A sprzedająca zapakowała w pudełko i kopertę bąbelkową. Ktoś na poczcie nieźle musiał w to przywalić (przy okazji niszcząc 17 przesyłek). Ale pod względem prawnym, to wina leży po stronie wysyłającej, bo nie zastosowała się do Regulaminu Pocztowego, a korzystała z usług Poczty właśnie. I co z tego, że wiem, iż ten Regulamin to dupochron, nic więcej. Ale skuteczny. A rady pań z poczty, dotyczące przesyłek....No, cóż. Są dobre, tak długo, jak długo przesyłka nie ulegnie zniszczeniu. Wówczas liczy się: regulamin, pojemnik. Były - wygrywasz. Nie było - przegrywasz i dochodź swojego z wysyłającym. A ja chcę moje perfumy
|
|
#1190 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Właśnie skończyłam przenosić kilkadziesiąt postów z "Czym pachniesz..." do "Scent Baru"...
![]() Oficjalnie ostrzegam, że jeśli na przyszłość podobna dyskusja zostanie podjęta i kontynuowana w "Czym dziś pachniesz" ostrzeżenia posypią się bez litości, punkcik dostanie każdy kto pociągnie temat. Dziękuję też Sabbath i Takiej za próby przeniesienia dyskusji we właściwe dla niej miejsce. Przeniosłam wszystkie posty, w których było jakiekolwiek nawiązanie do sprawy, więc mógł się zrobić mały bałaganik i w Scent Barze będzie kilka napomknięć o tym, czym kto pachniał.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-01-09 o 21:42 |
|
|
|
#1191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też musze zrzucić to i owo i właśnie w tym tygodni przestałam się objadać, bo to co się ze mną stało przez świąteczne leniuchowanie (a i wcześniejsze też) to skandal!! Też nie używam wagi, co mnie obchodzi ile ważę, podrzucać mnie w "gwiazach na lodzie nikt nie będzie Mam się miescić w ciuchy!Cytat:
(mmm )Będzie lepiej, nawet sobie nie wyobrażasz ja dobrze!! Cytat:
(no te pikantne trochę tak...) |
|||
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziuniu, trzymaj się, kochana
KomEwo, nie wiem o co chodzi z pakowaniem płynów w pojemniki Wysłalam w swoim życiu chyba ze sto pachnących przesyłek, również cale flakony (nawet za granicę) i nic nie zostało uszkodzone. Mniejsze odlewki owijałam w bablofolię i wsadzałam do jakiegos kartonika - lub po prostu owijałam kawałkiem wyciątym z kartonu. Flakony w kartonikach owijalam wata, bablofolią, wsadzałam do kolejnego kartonika.Powinnas się awanturować razem ze sprzedającą.
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To naprawdę jest paskudna sprawa I niestety, znam to z własnego doświadczenia.Kiedy rzeczy, które kiedyś Cię interesowały i sprawiały Ci przyjemność stają się totalnie bez znaczenia, marzenia powoli się rozpływają gdzieś w gorzkiej rzeczywistości, wszystko jest bez sensu, nic nie ma celu, pasje przestają być pasjami a stają się tylko wypełniaczem czasu i kiedy nagle zdasz sobie z tego wszystkiego sprawę, to bardzo podłe uczucie. Ja mam bardzo silne poczucie obowiązku - dlatego jeszcze wstaję rano i robię cokolwiek. Ale nie robię tego już dla siebie. Plus świadomość, że nie mogę sobie z tym poradzić - dla człowieka, który zawsze radzi sobie ze wszystkim sam, ze sobą też - boli
|
|
#1194 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś tu było, ale już nie ma, niepotrzebnie o tym pisałam
![]() Idę zająć się czymś konkretnym. Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2009-01-09 o 23:42 |
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No problem Dokarmianego rodzeństwa nigdy za dużo. Szczególnie fajnego rodzeństwa ![]() Pikantne są mniam na śniadanie
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jutro koło z międzynarodowego - prosze o kciuki!
od 14.00
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Choć wiem, że niepotrzebne
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
NIEdziękuje by nie zapeszać... a umiem tyle co na zajęciach... miałam ciężki tydzień...
|
|
|
|
#1200 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Gryxiu i Madziczko - w duecie jesteście nieustannym źródłem radości. I tej wersji bedziem się trzymać. ![]() O tak! Frytki! ![]() Ale takie prawdziwe, na oleju, nie jakieś beztłuszczowe atrapy z piekarnika. Polly, tam jest duzo miejsca - zmieścimy się obie. Z resztą w dobrym towarzystwie będzie jeszcze fajniej. Cytat:
Będę błagać o namiary. Cytat:
![]() A TŻtowi się nie dziwię wcale. ![]() Cytat:
Ja sama pakuje paczki pancernie bo wiem, co poczta może zrobić w przesyłką. Do mnie dotarly kiedys buty ze skóry (noemalnie w pudle tekturowym) które przelezały chyba z tydzień w wodzie. Nie nadawały się do niczego. Cytat:
I ja dziękuję. Cytat:
Bo typ biadolący i nieustannie użalający się nad soba odreagowuje w ten sposób stres. A ludzie, którzy trzymaja go w sobie kiedy juz się łamią, to naprawdę trudno je poskładać. Nie mówiąc o tym, że skupiona na sobie płaksa zawsze znajdzie górę współczucia, a taki, co to zaciska zęby i "sobie radzi" nawet kiedy wyśle sygnał, że potrzebuje pomocy, to nikt w to nie uwierzy... Wiesz... straszliwie mi przykro, kiedy czytam to, co piszesz, bo robisz na mnie wrażenie pod wieloma względami pokrewnej duszy i wiem, jak trudno Ci po pierwsze z tym zyć, po drugie to napisać. Wyślę do Ciebie PW z numerem gg. Jesli zechcesz - skorzystaj. Nie będe pouczać, nie będę truć, nie będę smolić mądrości, bo nie mam metody na to, przez co przechodzisz (przechodzimy?) poza tym przymuszaniem się i kopaniem w zadek. Ale mogę Ci opowiedziec o tym, że istnieje zycie po depresji. Że nie zawsze przeszłośc siedzi Ci na plecach. Że są chwile, kiedy jestes po prostu szczesliwa. Daję uroczyste slowo honoru, że to prawda.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Dostałam protokół z poczty dot. uszkodzenia przesyłki rejestrowanej. Do protokołu dołączony był worek ze smętnymi resztkami mojej paczki (zawierającej perfumy, jakże by inaczej). W protokole stało jak byk, że nieprawidłowo zapakowane, czyli spychologia. Dowiedziałam się, że RUP stanowi, że płyny powinny być pakowane w pojemniki plastikowe. Jeżeli nie są, to w razie uszkodzeń, wina leży po stronie sprzedającego. Czyli mam teraz być suką dla miłej, skądinąd, sprzedającej. Co Wasze doświadczenia przesyłkowe na to
ale i tak nie zdalem
oblalem na luku,wyjechalem poza linie,wogole szkoda gadac dostalem auto-knot ktore sie prawie rozpadalo i ciezko chodzilo

wiadomość od dziewczyny ktora mało nie rozwaliła nam związku, ale albo inaczej A.nie chciał zakończyć tej znajomości, mimo że bardzo mnie bolała...szybko się pociesza, nawet nie zdążyłam się wyprowadzć.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)