Scent Bar VII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 19:48   #1171
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar VII

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to mi źle jak jasny piorun, pokłóciłam się z mężem i to bardzo ostro.
Nie wiem, co się dzieje, ale ten 2009 rok niespecjalnie zaczął się dla związków. U mojej siostry też ciągłe spięcia, od samego Sylwestra

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Uciekasz na drugą półkulę? Aż tak mnie nie lubisz?
A co? Namyśliłaś się i chcesz mieć duuużo dzieci?

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Gryxiu, powiem Ci szczerze, że na tym etapie, czy może w tym stadium to ona uciążliwa jest dla bliskich bardziej nawet, niz dla chorego. Człowiek w depresji działa trochę tak, jak opisywał to Van Gogh w listach do brata: nie ma pragnień, nie cierpi nawet. Tkwi się w takim ponurym marazmie i to prawda, że nie chce się żyć. Ale umrzeć tez nie pragniesz. Ani jeść, ani mówić ani nic zupełnie. Stupor.
za to dla bliskich, którzy patrzą jak odchodzisz to musi być koszmar straszliwy. Tylko w depresji nawet tego nie widzisz.
Dzięki Bogu wróciłaś "do świata" Z siłą dziesięciu chłopa
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 19:50   #1172
KomEwa
Rozeznanie

Towarzysze Wizażowi płci obojga!

Pomóżcie! Stała mi się rzecz dość przykra, a w wyszukiwarce nic nie znalazłam Dostałam protokół z poczty dot. uszkodzenia przesyłki rejestrowanej. Do protokołu dołączony był worek ze smętnymi resztkami mojej paczki (zawierającej perfumy, jakże by inaczej). W protokole stało jak byk, że nieprawidłowo zapakowane, czyli spychologia. Dowiedziałam się, że RUP stanowi, że płyny powinny być pakowane w pojemniki plastikowe. Jeżeli nie są, to w razie uszkodzeń, wina leży po stronie sprzedającego. Czyli mam teraz być suką dla miłej, skądinąd, sprzedającej. Co Wasze doświadczenia przesyłkowe na to
Z góry dziękuję za odpowiedź
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:00   #1173
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Złote Piaski?

Ewentualnie gdzie indziej, tylko zeby poprostu pozwolono mi lezec i sie lenic, bez zwiedzania zamkow, galerii, zadnego muzeum... tylko plaza, specery i inne nie wymagajace myslenia rzeczy Takie wakacje mi sie marza
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:01   #1174
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
A co? Namyśliłaś się i chcesz mieć duuużo dzieci

Teraz już "kumam".

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:10   #1175
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dziekuje wszystkim zaale i tak nie zdalemoblalem na luku,wyjechalem poza linie,wogole szkoda gadac dostalem auto-knot ktore sie prawie rozpadalo i ciezko chodziloNawet sie nie przejmujezastanawiam sie nad odlozeniem prawka na jakis rok albo dluzej
Gwaiechhhh nie ma slow(...)Trzymaj sie choc wiem ze jest trudnoJak chcesz to mozemy pogadac na PW bo sam przechodzilem podobny stan.
Grysiu

Teza! mówi się trudno! zdasz następnym razem!

Cytat:

Edit:
A tak w ogóle to mi źle jak jasny piorun, pokłóciłam się z mężem i to bardzo ostro.

: glasiu: będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
instynkt to bestia podstępna jest, nie pozwala myśleć a Ty walcz z nią
... albo ulegaj

tu napisałam, ale to nic specjalnego ... od tamtej pory Habanita siedzi w kiciu
Jak będzie amnestia (bliżej wiosny) - dam znać

.
na razie walczę...
heh, dopytuję się bo właśnie testuję i pachnie tak...że to nie może być prawda....

Cytat:

ja chyba nie bede miała wakacji w tym roku. Remont trzeba dokończyć. a tak bym ponurkowała...

Cytat:
I znacznie mniej tucząca, niż na przykład chipsy (które TEŻ lubię).
uwielbiam chipsiory!
a najbardziej frytki

Cytat:
To ja Peru poproszę.
Ja poprosze Peru !

Cytat:
Napisane przez KomEwa Pokaż wiadomość

Pomóżcie! Stała mi się rzecz dość przykra, a w wyszukiwarce nic nie znalazłam Dostałam protokół z poczty dot. uszkodzenia przesyłki rejestrowanej. Do protokołu dołączony był worek ze smętnymi resztkami mojej paczki (zawierającej perfumy, jakże by inaczej). W protokole stało jak byk, że nieprawidłowo zapakowane, czyli spychologia. Dowiedziałam się, że RUP stanowi, że płyny powinny być pakowane w pojemniki plastikowe. Jeżeli nie są, to w razie uszkodzeń, wina leży po stronie sprzedającego. Czyli mam teraz być suką dla miłej, skądinąd, sprzedającej. Co Wasze doświadczenia przesyłkowe na to
Kurcze...no ale jak- trzeba przelewać perfumy w plastikowe słoje?
Wiem tylko że warto mieć tę nalepkę szkło- wtedy nie ważne że płyn był- stoimy na stanowisku, że to butelka była ważna i ją stłukli, ale jak bez naklejki to ja w sumie nie wiem...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:23   #1176
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:

Przyznam, że sama czasem wysyłając próbki mam ochotę je zawinąć w bąblofolię i włożyć do takiego pojemniczka, jaki służy do oddawania moczu do analizy i dopiero wtedy w kopertę ... ale tego nie robię , bo to podnosi koszty przesyłki - ale to nie na temat jest.

przyznam też, że miła pani pracująca na poczcie, ktorą jakiś czas temu wypytywałam o koszty róznorodnych przesyłek mówiąc, że w środku będą płyny nic o konieczności pakowania w pojemniki nie mówiła, a wręcz zachęcała do wysyłki listem nie paczką

Ja chyba napisałabym do sprzedającej - jak ona widzi rozwiązanie sprawy

Czasem dostaję perfumy kupione na Allegro u osób prywatnych tak zapakowane, że cud prawdziwy, iż docierają w całości

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2009-01-09 o 20:25 Powód: też
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:23   #1177
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Vesenko, to musiało być okropne przeżycie A powiedz mi, jak szybko taka opuchlizna się "rozwija"?
W jakieś 20 minut spuchłam tak,że zaczęłam mieć kłopot z oddychaniem Potem oddychało mi się coraz gorzej, nawet zaczęłam się troszkę sina robić. Na szczęście po zastrzyku szybko zrobiło się lepiej.

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Musze się pochwalić bo ciesze się jak głupek!! Weszłam dziś w dzinsy Crossa które nosiłam w tamtym roku...!! i są do tego idealne, nie są za ciasne! Jestem przeszczęśliwa... na wage narazie nie wchodze bo czuje że chudne widze po ciuchach i to daje mi siłę i wytrwałość. Dietetyk mówił że może stać waga a tłuszcz poprostu będzie eliminowany (spalany) więc waga może nieznacznie spadać a to często działa na niekorzyść dla odchudzających bo myślą że nic im dieta nie daje

Jestem taka szczęśliwa... a to miesiąc odchudzania pierwszy...
Gratuluję i zazdroszczę efektów i wytrwałości.

Ja za to właśnie skończyłam piec gofry. Wyszły pyszne i chrupiące. Część na słodko, będą ze śmietaną i dżemem jagodowym, a część nietypowych, bo na pikantnie, z szynką,żółtym serem, papryką, pieprzem i bazylią

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:30   #1178
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość

Ja za to właśnie skończyłam piec gofry. Wyszły pyszne i chrupiące. Część na słodko, będą ze śmietaną i dżemem jagodowym, a część nietypowych, bo na pikantnie, z szynką,żółtym serem, papryką, pieprzem i bazylią
Uchch ... w barze jesteś kobieto, tu się pije (perfumy) a nie pitrasi ciągle i przyprawia współbarowiczów o ślinotok

dawaj foto chociaż

.

Stary 2009-01-09, 20:32   #1179
KomEwa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

Kurcze...no ale jak- trzeba przelewać perfumy w plastikowe słoje?
Wiem tylko że warto mieć tę nalepkę szkło- wtedy nie ważne że płyn był- stoimy na stanowisku, że to butelka była ważna i ją stłukli, ale jak bez naklejki to ja w sumie nie wiem...
Podobno to mają być jakieś SPECJALNE pojemniki. Diabli wiedzą, może kupowane na poczcie. Teraz mnie to już nie interesuje, bo musztarda po obiedzie, zresztą nie ja wysyłałam. Ale powiedzcie, czy babka na poczcie dobrze mnie pouczyła, czy też coś przemilczała?
Stary 2009-01-09, 20:42   #1180
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno to mają być jakieś SPECJALNE pojemniki. Diabli wiedzą, może kupowane na poczcie. Teraz mnie to już nie interesuje, bo musztarda po obiedzie, zresztą nie ja wysyłałam. Ale powiedzcie, czy babka na poczcie dobrze mnie pouczyła, czy też coś przemilczała?
trzeba by się pewnie wczytać w regulaminy pocztowe jakieś - wiadomo, że poczta będzie upierać się przy swoim.

Tak jak napisałam porozumiałabym się ze sprzedającą - taki "napór" na pocztę z dwóch stron może byłby skuteczniejszy... przykra sprawa, Ewo

Edit : a to list był (koperta bąbelkowa) czy paczka (pudło)?

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2009-01-09 o 20:44
Stary 2009-01-09, 20:50   #1181
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Uchch ... w barze jesteś kobieto, tu się pije (perfumy) a nie pitrasi ciągle i przyprawia współbarowiczów o ślinotok

dawaj foto chociaż

.
Toteż i popijam...na razie karmelową herbatę, a w lodówce chłodzi się koźlak
A foto-proszę bardzo, tak na apetyt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gofry.jpg (39,1 KB, 36 załadowań)

Stary 2009-01-09, 20:55   #1182
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Toteż i popijam...na razie karmelową herbatę, a w lodówce chłodzi się koźlak
vesenko mniam

chyba zaraz cos zrobię sobie do jedzenia, konkretniejszego, przez 9 dni zjadłam tylko 2 normalne obiady
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:56   #1183
Polly_
grozi wypollizowaniem

Vesenka! Jesteś potworem! a ja taka głodna!
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:59   #1184
Zuziunia
BAN stały

Znęca się nad nami...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 21:00   #1185
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
vesenko mniam

chyba zaraz cos zrobię sobie do jedzenia, konkretniejszego
Vesenko - odwołuję bacik i ślę

codziennie wklejaj jakąś pychotę (ziuziunia się ożywiła)

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2009-01-09 o 21:01
Stary 2009-01-09, 21:14   #1186
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Wysłałam wczoraj męża, następne spotkanie pod koniec marca Nie lubię tych dni kiedy wyjeżdża. Dodatkowo martwię się zanim nie napisze, że wylądował i wszystko ok. Przyzwyczaiłam się, że prawie przez miesiąc był w domu. Trudno będzie znowu się odzwyczaić.

Cytat:

zaraz idę sie pakować...

w nocy obudził mnie sms w A.kom i sygnał był powtarzany co pół godz, wkurzyłam się wstałam, zerknęłam na kom a tam wiadomość od dziewczyny ktora mało nie rozwaliła nam związku, ale albo inaczej A.nie chciał zakończyć tej znajomości, mimo że bardzo mnie bolała...szybko się pociesza, nawet nie zdążyłam się wyprowadzć.
Teraz już nie mam skrupułów.
Wzdech...

Cytat:
Musze się pochwalić bo ciesze się jak głupek!! Weszłam dziś w dzinsy Crossa które nosiłam w tamtym roku...!! i są do tego idealne, nie są za ciasne! Jestem przeszczęśliwa... na wage narazie nie wchodze bo czuje że chudne widze po ciuchach i to daje mi siłę i wytrwałość. Dietetyk mówił że może stać waga a tłuszcz poprostu będzie eliminowany (spalany) więc waga może nieznacznie spadać a to często działa na niekorzyść dla odchudzających bo myślą że nic im dieta nie daje

Gratuluję!

Cytat:
Pozwólcie że wyskoczę tak z innej beczki...
macie już plany na wakacje?
Jaki miły temat
Półtora miesiąca moich wakacji zajmą praktyki - kombinuję, czy nie udałoby się odbyć praktyk klinicznych gdzieś za granicą (rozważam wszystkie kraje z urzędowym angielskim/niemieckim tudzież z milutkim klimatem jak Grecja lub Hiszpania ) tylko nie wiem, czy da się to formalnie załatwić, muszę pogadać z doktorem, który odpowiada za nasze praktyki, są podpisywane jakieś porozumienia z uczelnią, pewnie będę musiała pobiegać po tłumaczach przysięgłych czy coś Ale mam straszną ochotę spróbować.

Poza tym tradycyjnie - pewien festiwal na drugim końcu Polski i Wrocław po drodze.

Cytat:
Polly wakacje spędze w Norwegii - dokładnie Tromso okołobiegunowe tereny (piękne zorze polarne) z rodzicami i tżetem, jak ich odstawimy z całym tobołem w ich nowym domu
Cytat:
Tak - Chile
Faaajnie

Cytat:
Edit:

Cytat:

Kiedy pierwszy raz wysyłałam w świat perfumy pani na poczcie poradziła mi owinąć je porządnie folią bąbelkową, zapakować do tekturowego pudełeczka, jeszcze raz owinąć folią i wsadzić w kopertę bąbelkową. Nie było mowy o przelewaniu w plastik, co w tej sytuacji jest przecież absurdalne

Spróbuj jakoś się dogadać ze sprzedającą. I spokojnie wyjaśnij na poczcie, że oczekiwanie, że ktoś będzie przelewał perfumy w plastik jest śmieszne...

Cytat:
Muszę spróbować!!!

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 21:15   #1187
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
vesenko mniam

chyba zaraz cos zrobię sobie do jedzenia, konkretniejszego, przez 9 dni zjadłam tylko 2 normalne obiady
Jedz, jedz, w taką pogodę trzeba konkretnie jeść
Cytat:
Vesenka! Jesteś potworem! a ja taka głodna!

Cytat:
Znęca się nad nami...

Ja? Niee...to BigMama kazała wklejać...bacikiem mnie zastraszyła
Cytat:
Vesenko - odwołuję bacik i ślę

codziennie wklejaj jakąś pychotę (ziuziunia się ożywiła)
Właściwie to myślę nad zebraniem przepisów w blogu. Zobaczymy co z tego myślenia wyjdzie
Gofry zrobiłam, bo wreszcie nowa gofrownica doleciała i kusiło mnie żeby ją wypróbować Nawet na kawałek zdjęcia się załapała

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Muszę spróbować!!!
Bardzo lubię taką wersję, starty ser, pokrojona szynka i przyprawy wymieszane z ciastem i do gofrownicy. Na fotę się nie załapały, bo swojego zjadłam, a TŻ zaprotestował przeciwko zabieraniu mu czegokolwiek z talerza

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-01-09 o 21:20
Stary 2009-01-09, 21:26   #1188
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Vasenko, moge zostac Twoja mlodsza siostra, ktora trzeba dokarmiac? prooooooooosze
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 21:31   #1189
KomEwa
Rozeznanie

Cytat:

Kiedy pierwszy raz wysyłałam w świat perfumy pani na poczcie poradziła mi owinąć je porządnie folią bąbelkową, zapakować do tekturowego pudełeczka, jeszcze raz owinąć folią i wsadzić w kopertę bąbelkową. Nie było mowy o przelewaniu w plastik, co w tej sytuacji jest przecież absurdalne

Spróbuj jakoś się dogadać ze sprzedającą. I spokojnie wyjaśnij na poczcie, że oczekiwanie, że ktoś będzie przelewał perfumy w plastik jest śmieszne...

Ja to zrozumiałam inaczej, że - zgodnie z Regulaminem Świadczenia Usług Pocztowych- perfumy (w butelce) należy wsadzić w ten pojemnik. Bez przelewania, tak sądzę. Pojemnik jest mniej podatny na zgniecenie niż pudełko. A sprzedająca zapakowała w pudełko i kopertę bąbelkową. Ktoś na poczcie nieźle musiał w to przywalić (przy okazji niszcząc 17 przesyłek). Ale pod względem prawnym, to wina leży po stronie wysyłającej, bo nie zastosowała się do Regulaminu Pocztowego, a korzystała z usług Poczty właśnie. I co z tego, że wiem, iż ten Regulamin to dupochron, nic więcej. Ale skuteczny.
A rady pań z poczty, dotyczące przesyłek....No, cóż. Są dobre, tak długo, jak długo przesyłka nie ulegnie zniszczeniu. Wówczas liczy się: regulamin, pojemnik. Były - wygrywasz. Nie było - przegrywasz i dochodź swojego z wysyłającym.

A ja chcę moje perfumy!!!!!!!!!!!!
Stary 2009-01-09, 21:40   #1190
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Właśnie skończyłam przenosić kilkadziesiąt postów z "Czym pachniesz..." do "Scent Baru"...

Oficjalnie ostrzegam, że jeśli na przyszłość podobna dyskusja zostanie podjęta i kontynuowana w "Czym dziś pachniesz" ostrzeżenia posypią się bez litości, punkcik dostanie każdy kto pociągnie temat.

Dziękuję też Sabbath i Takiej za próby przeniesienia dyskusji we właściwe dla niej miejsce.

Przeniosłam wszystkie posty, w których było jakiekolwiek nawiązanie do sprawy, więc mógł się zrobić mały bałaganik i w Scent Barze będzie kilka napomknięć o tym, czym kto pachniał.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2009-01-09 o 21:42
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 21:41   #1191
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo Ci gratuluję, dobrze słyszeć, że ktos widzi efekty, to strasznie motywujące!

Też musze zrzucić to i owo i właśnie w tym tygodni przestałam się objadać, bo to co się ze mną stało przez świąteczne leniuchowanie (a i wcześniejsze też) to skandal!!

Też nie używam wagi, co mnie obchodzi ile ważę, podrzucać mnie w "gwiazach na lodzie nikt nie będzie Mam się miescić w ciuchy!

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Ja wakacji jeszcze nie planuje choc po cichy chcialabym pojechac do Bulgarii
To uważaj, bo tam przenajpyszniejsze jedzonko jest! (mmm )
Cytat:
Oby było juz tylko lepiej...
Będzie lepiej, nawet sobie nie wyobrażasz ja dobrze!!

Cytat:

Ach, jak dobrze, że mnie to nie rusza!!

(no te pikantne trochę tak...)

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 22:10   #1192
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Zuziuniu, trzymaj się, kochana

KomEwo, nie wiem o co chodzi z pakowaniem płynów w pojemniki Wysłalam w swoim życiu chyba ze sto pachnących przesyłek, również cale flakony (nawet za granicę) i nic nie zostało uszkodzone. Mniejsze odlewki owijałam w bablofolię i wsadzałam do jakiegos kartonika - lub po prostu owijałam kawałkiem wyciątym z kartonu. Flakony w kartonikach owijalam wata, bablofolią, wsadzałam do kolejnego kartonika.

Powinnas się awanturować razem ze sprzedającą.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 22:11   #1193
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Gryxiu, powiem Ci szczerze, że na tym etapie, czy może w tym stadium to ona uciążliwa jest dla bliskich bardziej nawet, niz dla chorego. Człowiek w depresji działa trochę tak, jak opisywał to Van Gogh w listach do brata: nie ma pragnień, nie cierpi nawet. Tkwi się w takim ponurym marazmie i to prawda, że nie chce się żyć. Ale umrzeć tez nie pragniesz. Ani jeść, ani mówić ani nic zupełnie. Stupor.
za to dla bliskich, którzy patrzą jak odchodzisz to musi być koszmar straszliwy. Tylko w depresji nawet tego nie widzisz.

To naprawdę jest paskudna sprawa I niestety, znam to z własnego doświadczenia.
Kiedy rzeczy, które kiedyś Cię interesowały i sprawiały Ci przyjemność stają się totalnie bez znaczenia, marzenia powoli się rozpływają gdzieś w gorzkiej rzeczywistości, wszystko jest bez sensu, nic nie ma celu, pasje przestają być pasjami a stają się tylko wypełniaczem czasu i kiedy nagle zdasz sobie z tego wszystkiego sprawę, to bardzo podłe uczucie. Ja mam bardzo silne poczucie obowiązku - dlatego jeszcze wstaję rano i robię cokolwiek. Ale nie robię tego już dla siebie.
Plus świadomość, że nie mogę sobie z tym poradzić - dla człowieka, który zawsze radzi sobie ze wszystkim sam, ze sobą też - boli
Stary 2009-01-09, 22:40   #1194
Aragonte
Wtajemniczenie

Coś tu było, ale już nie ma, niepotrzebnie o tym pisałam

Idę zająć się czymś konkretnym.

Edytowane przez Aragonte
Czas edycji: 2009-01-09 o 23:42
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 22:46   #1195
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Vasenko, moge zostac Twoja mlodsza siostra, ktora trzeba dokarmiac? prooooooooosze
No problem Dokarmianego rodzeństwa nigdy za dużo. Szczególnie fajnego rodzeństwa

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość

(no te pikantne trochę tak...)
Pikantne są mniam na śniadanie

Stary 2009-01-09, 22:54   #1196
ivanna
Zakorzenienie

Mam jutro koło z międzynarodowego - prosze o kciuki! od 14.00
Stary 2009-01-09, 23:05   #1197
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Trzymam!

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 23:06   #1198
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:

Choć wiem, że niepotrzebne

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 23:09   #1199
ivanna
Zakorzenienie

NIEdziękuje by nie zapeszać... a umiem tyle co na zajęciach... miałam ciężki tydzień...
Stary 2009-01-09, 23:10   #1200
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Sabbath - muszę mu to powiedzieć przy następnej okazji Jego mina może być bezcenna. Chociaż w przeciwieństwie do poprzedniego instruktora, ten poczucie humoru jakieś posiada
Opowiesz o tym?
Cytat:
A co? Namyśliłaś się i chcesz mieć duuużo dzieci?
Gryxiu i Madziczko - w duecie jesteście nieustannym źródłem radości.

Cytat:
Dzięki Bogu wróciłaś "do świata" Z siłą dziesięciu chłopa
I tej wersji bedziem się trzymać.
Cytat:
uwielbiam chipsiory!
a najbardziej frytki
O tak! Frytki!
Ale takie prawdziwe, na oleju, nie jakieś beztłuszczowe atrapy z piekarnika.

Cytat:
Ja poprosze Peru !
Polly, tam jest duzo miejsca - zmieścimy się obie.
Z resztą w dobrym towarzystwie będzie jeszcze fajniej.
Cytat:
Właściwie to myślę nad zebraniem przepisów w blogu. Zobaczymy co z tego myślenia wyjdzie
Tak! To świetny pomysł!
Będę błagać o namiary.

Cytat:
Bardzo lubię taką wersję, starty ser, pokrojona szynka i przyprawy wymieszane z ciastem i do gofrownicy. Na fotę się nie załapały, bo swojego zjadłam, a TŻ zaprotestował przeciwko zabieraniu mu czegokolwiek z talerza
I tu mnie masz! Gofry z serem... Mrrrał!
A TŻtowi się nie dziwię wcale.
Cytat:
Ja to zrozumiałam inaczej, że - zgodnie z Regulaminem Świadczenia Usług Pocztowych- perfumy (w butelce) należy wsadzić w ten pojemnik. Bez przelewania, tak sądzę. Pojemnik jest mniej podatny na zgniecenie niż pudełko. A sprzedająca zapakowała w pudełko i kopertę bąbelkową. Ktoś na poczcie nieźle musiał w to przywalić (przy okazji niszcząc 17 przesyłek). Ale pod względem prawnym, to wina leży po stronie wysyłającej, bo nie zastosowała się do Regulaminu Pocztowego, a korzystała z usług Poczty właśnie. I co z tego, że wiem, iż ten Regulamin to dupochron, nic więcej. Ale skuteczny.
A rady pań z poczty, dotyczące przesyłek....No, cóż. Są dobre, tak długo, jak długo przesyłka nie ulegnie zniszczeniu. Wówczas liczy się: regulamin, pojemnik. Były - wygrywasz. Nie było - przegrywasz i dochodź swojego z wysyłającym.

A ja chcę moje perfumy!!!!!!!!!!!!
Ewo, strasznie mi przykro. To już lepiej by było, gdyby paczka zaginęła.
Ja sama pakuje paczki pancernie bo wiem, co poczta może zrobić w przesyłką. Do mnie dotarly kiedys buty ze skóry (noemalnie w pudle tekturowym) które przelezały chyba z tydzień w wodzie. Nie nadawały się do niczego.
Cytat:
Właśnie skończyłam przenosić kilkadziesiąt postów z "Czym pachniesz..." do "Scent Baru"...

Oficjalnie ostrzegam, że jeśli na przyszłość podobna dyskusja zostanie podjęta i kontynuowana w "Czym dziś pachniesz" ostrzeżenia posypią się bez litości, punkcik dostanie każdy kto pociągnie temat.

Dziękuję też Sabbath i Takiej za próby przeniesienia dyskusji we właściwe dla niej miejsce.

I ja dziękuję.
Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość

To naprawdę jest paskudna sprawa I niestety, znam to z własnego doświadczenia.
Kiedy rzeczy, które kiedyś Cię interesowały i sprawiały Ci przyjemność stają się totalnie bez znaczenia, marzenia powoli się rozpływają gdzieś w gorzkiej rzeczywistości, wszystko jest bez sensu, nic nie ma celu, pasje przestają być pasjami a stają się tylko wypełniaczem czasu i kiedy nagle zdasz sobie z tego wszystkiego sprawę, to bardzo podłe uczucie. Ja mam bardzo silne poczucie obowiązku - dlatego jeszcze wstaję rano i robię cokolwiek. Ale nie robię tego już dla siebie.
Plus świadomość, że nie mogę sobie z tym poradzić - dla człowieka, który zawsze radzi sobie ze wszystkim sam, ze sobą też - boli
Nolu, nie masz wrażenie, że to własnie osoby, które "ze wszystki sobie radzą' tak sie własnie dokumentnie rozsypują?
Bo typ biadolący i nieustannie użalający się nad soba odreagowuje w ten sposób stres. A ludzie, którzy trzymaja go w sobie kiedy juz się łamią, to naprawdę trudno je poskładać. Nie mówiąc o tym, że skupiona na sobie płaksa zawsze znajdzie górę współczucia, a taki, co to zaciska zęby i "sobie radzi" nawet kiedy wyśle sygnał, że potrzebuje pomocy, to nikt w to nie uwierzy...

Wiesz... straszliwie mi przykro, kiedy czytam to, co piszesz, bo robisz na mnie wrażenie pod wieloma względami pokrewnej duszy i wiem, jak trudno Ci po pierwsze z tym zyć, po drugie to napisać.

Wyślę do Ciebie PW z numerem gg. Jesli zechcesz - skorzystaj.
Nie będe pouczać, nie będę truć, nie będę smolić mądrości, bo nie mam metody na to, przez co przechodzisz (przechodzimy?) poza tym przymuszaniem się i kopaniem w zadek.
Ale mogę Ci opowiedziec o tym, że istnieje zycie po depresji. Że nie zawsze przeszłośc siedzi Ci na plecach. Że są chwile, kiedy jestes po prostu szczesliwa. Daję uroczyste slowo honoru, że to prawda.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości