Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-01-10, 12:45   #1351
domi7ks
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 141
Dot.: Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po

Cytat:
Napisane przez Nefretete21 Poka¿ wiadomo¶æ
mialam pewne problemy z kompem i w dwoch postach posz³y sorry

o matko co ja tu robie na tym w±tku

Pani jesien idziesz ze mna pope³nic samobojstwo??

domi7ks jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 12:48   #1352
carlo_rossi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 678

eh. Dziewczyny powinnyscie wkleic te zdjecia na 'pochwalmy sie... ' serce mnie boli jak mysle czy kiedys uda mi sie osiagnac to co wy macie juz teraz istne tortury ale i motywacja tez duza. Jeszcze 2 lata jak dobrze pojdzie(albo 3 jak gorzej ) i tez bede mogla sie chwalic. A co!
edit:
domi7ks, ja moge z Toba isc.

Edytowane przez carlo_rossi
Czas edycji: 2009-01-10 o 12:51
carlo_rossi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 12:52   #1353
KALAI
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 150

Cytat:
Napisane przez Gween Poka¿ wiadomo¶æ
Ten w±tek to wielka motywacja do zapuszczania, szczególnie jak patrzy siê na zdjêcia przed i po
Pani-jesieñ to wcale nie jest cieniutki warkocz! Swoj± drog± bardzo dobrze, ¿e zdecydowa³a¶ siê nie ¶cinaæ w³osów. Pamiêtam Twoje stare zdjêcie z d³ugimi w³osami- cudo.
Nefretete21 gruba¶ny warkocz, bardzo podoba mi siê ten granatowy po³ysk
Blondee na takie postêpy to a¿ mi³o popatrzeæ
mOna01, oluskaaa922 bardzo ³adne w³osy, b³yszcz±ce. Z daleka widaæ, ¿e zadbane

Naoogl±da³am siê dzisiaj motywacyjnych zdjêæ i postanowi³am zrobiæ 'sesjê' swoim A ¿e efekty wysz³y zaskakuj±co dobrze to wklejam.
Osobi¶cie bardzo lubiê swoje w³osy, choæ jeszcze trochê za krótkie s± (jak dla mnie), ale dzielnie zapuszczam Kolor na zdjêciach nieco przek³amany wyszed³, ale to wina s³abego o¶wietlenia i najmniejszej mocy lampy b³yskowej.
CUDOWNE!!!!!!! napatrzeæ sie nie mogê,
powinni zakazaæ wklejaæ takie zdjecia bo mnie zazdro¶æ z¿era

Nefretete21 teraz zobaczy³am piekne i niespotykanie grube w³osy.

Edytowane przez KALAI
Czas edycji: 2009-01-10 o 12:56 Powód: dopisek
KALAI jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 13:12   #1354
dontknow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 292
GG do dontknow

wychodzê!
kto¶ tu chce pope³niæ samobójstwo? ;d przy³±czam siê!
Stary 2009-01-10, 13:28   #1355
bianka12345
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Gween Twoje w³osy s± poprostu piêkne, jak z reklamy szamponu... Brak mi slów poprostu - marzenie

Aa mia³am jeszcze siê pochwaliæ, ¿e wczoraj bylam u fryzjera i pani fryzjerka pochwalila stan moich w³asów. Jak jej powiedzia³am czego uzywam to robi³a dziwne miny, jakby nie wierzyla, ze to dziala. Ona jest raczej fank± fryzjerskich produktów a nie olejków, waxa, jajka itp..

Edytowane przez bianka12345
Czas edycji: 2009-01-10 o 13:30
bianka12345 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 13:30   #1356
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 412

Cytat:
Napisane przez domi7ks Poka¿ wiadomo¶æ
o matko co ja tu robie na tym w±tku

Pani jesien idziesz ze mna pope³nic samobojstwo??
Nie, nie idê - znam w³osy tej Wiza¿anki (i Ty te¿ znasz... I nie tylko Ty... ), wiêc nie jestem zaskoczona

Ja najprawdopodobniej w przysz³ym tygodniu idê do fryzjera podci±æ koñcówki, bo zaczynaj± wygl±daæ naprawdê niefajnie, a¿ mi czasem wstyd rozpuszczaæ w³osy i eksponowaæ bia³e kropki na koñcach
Stary 2009-01-10, 13:35   #1357
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesieñ Poka¿ wiadomo¶æ
Nie, nie idê - znam w³osy tej Wiza¿anki (i Ty te¿ znasz... I nie tylko Ty... ), wiêc nie jestem zaskoczona

Ja najprawdopodobniej w przysz³ym tygodniu idê do fryzjera podci±æ koñcówki, bo zaczynaj± wygl±daæ naprawdê niefajnie, a¿ mi czasem wstyd rozpuszczaæ w³osy i eksponowaæ bia³e kropki na koñcach

No w sumie my tak narzekamy na te nasze w³osy, ale one s± przecie¿ tez ³adne

Stary 2009-01-10, 13:47   #1358
carlo_rossi
Rozeznanie

czy ja oczyms nie wiem?? czuje sie nie w temacie.

Wczoraj zainwestowalam w kokosowy wosk do w³osów z The Body shop. Bardzo fajny, wydajny i ten zapach Wystarczy ociupinka na zabezpieczenie koncówek. mam nadzieje ze pomoze mi przy zapuszczaniu i konce beda zyc jak najdluzej
Stary 2009-01-10, 13:51   #1359
Nefretete21
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 30

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Poka¿ wiadomo¶æ
czy ja oczyms nie wiem?? czuje sie nie w temacie.

Wczoraj zainwestowalam w kokosowy wosk do w³osów z The Body shop. Bardzo fajny, wydajny i ten zapach Wystarczy ociupinka na zabezpieczenie koncówek. mam nadzieje ze pomoze mi przy zapuszczaniu i konce beda zyc jak najdluzej
a powiedz mi kiedy nakladasz maske brazil nut??bo ja na suche w³osy na jakies 2 godz przed myciem i trzymam w cieple tak kaza³a mi zrobic sprzedawczyni i zastanawiam sie czy miala racje....
Nefretete21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 13:59   #1360
201801220933
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 684

Cytat:
Napisane przez finezja19 Poka¿ wiadomo¶æ
Gween, co za cudowne w³osy! Naturalnie masz takie proste? a zdra¼ nam jak onie dbasz S± taakie piêkne i zdrowe.. a ta d³ugo¶c-marzenie.
Niusia, w aptekach jest bardzo du¿o ¶rodków na wypadaj±ce w³osy. Próbowa³a¶ Seboradinu, Wax? Wiem, ¿e dziewczyny pij± te¿ pokrzywe i ponoc pomaga ¯ycz powodzenia
Cytat:
Napisane przez dusia139 Poka¿ wiadomo¶æ
Spokojnie- mia³am co¶ podobnego
Napocz±tku proponujê porz±dnie je nawil¿yc i nat³u¶cic, bo jak widac s± dosyæ suche.
Mog³aby¶ pój¶c do fryzjera, by podci±æ koñcówki, bo s± one zniszczone.
Najlepiej kup sobie olejek rycynowy, kokosowy i dwa razy w tygodniu zafunduj sobie maseczkê z ¿ó³tkiem. Je¶li chcesz troszkê podkre¶liæ swój jasny kolor spróbuj ostatnie p³ukanie w³osów wykonac rumankiem, a je¶li chcesz przyciemnic to sza³wi±.
Wypróbuj tak¿e koniecznie metodê mycia g³owy sam± od¿ywk±. Najlepiej tak± o jak najprostszym sk³adzie- bez silikonów.
To powinno nawil¿yc ³adnie Twoje w³oski, u³atwiæ rozczesywanie i poprawic ich ogólny wygl±d.
Poza tym racjonalna dieta- 3,4 razy w tygodniu jajka, raz w tygodniu w±tróbka, ryby, mo¿e zacznij ³ykac skrzyp polny- on dobroczynnie dzia³± na wygl±d w³osów, a tak¿e hamuje wypadanie i pobudza porost. Jest o nim osobny w±tek, wiêc mo¿esz poczytac.
Proponuj,ê zacz±c od fryzjera.
G³owa do góry. Za jaki¶ czas bêdziesz siê tu chwali³a efektami bujnej czuprynki
Dziêki dziewczyny doda³y¶cie mi otuchy. Wiem, ze moga wygl±dac piêknie, trzeba tylko trochê czasu.
Dzisiaj by³am u pani dermatolog, rpzypisa³a mi robiony p³yn na wzmocnienie i tabletki, oraz kaza³a rpzyciaæ koñcówki. Powiedzia³± - "zapuszczaæ bêdziesz potem..". Przyznam, ze pó³ dnia przep³aka³am. znowu musze obci±c w³osy, kolejne pó³ roku zmarynowane...Ale có¿, jestem prawie doros³a, musze ponie¶c konsekwencjê swojego postêpowania. Jako¶ to przebolejê. Ciagle sobie powtarzam, ze to ostatni raz, i bêd± juz mog³y spokojnie rosnaæ.
Do tego nie bede za bardzo kombinowac z w³osami, lekko je zwiazywaæ, wreszcie kupi³am szczotke z naturalnym w³osiem. Do tego olejek do w³osów dwa razy an tydzieñ. Podetnê jakie¶ 3 -4 cm u fryzjerki. No i podstawa - odpowiednia, normalna dieta, i zadnego odchudzania. My¶lê, ze za rok bêdê mia³a sie juz czym pochwaliæ.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2009-01-10 o 14:01
201801220933 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 14:04   #1361
blonndee
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 571

Gween, o ja pitole... jestem zwolenniczka blond wlosow, ale twoje...
nie moge, ide sie pozbierac!!
Stary 2009-01-10, 14:08   #1362
dusia139
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 618

Cytat:
Napisane przez "niusia" Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki dziewczyny doda³y¶cie mi otuchy. Wiem, ze moga wygl±dac piêknie, trzeba tylko trochê czasu.
Dzisiaj by³am u pani dermatolog, rpzypisa³a mi robiony p³yn na wzmocnienie i tabletki, oraz kaza³a rpzyciaæ koñcówki. Powiedzia³± - "zapuszczaæ bêdziesz potem..". Przyznam, ze pó³ dnia przep³aka³am. znowu musze obci±c w³osy, kolejne pó³ roku zmarynowane...Ale có¿, jestem prawie doros³a, musze ponie¶c konsekwencjê swojego postêpowania. Jako¶ to przebolejê. Ciagle sobie powtarzam, ze to ostatni raz, i bêd± juz mog³y spokojnie rosnaæ.
Do tego nie bede za bardzo kombinowac z w³osami, lekko je zwiazywaæ, wreszcie kupi³am szczotke z naturalnym w³osiem. Do tego olejek do w³osów dwa razy an tydzieñ. Podetnê jakie¶ 3 -4 cm u fryzjerki. No i podstawa - odpowiednia, normalna dieta, i zadnego odchudzania. My¶lê, ze za rok bêdê mia³a sie juz czym pochwaliæ.
Tez tak mysle Brawo
Nie jest za pó¼no!
dusia139 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 14:42   #1363
justyna_dt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 128

Oszala³y¶cie, tyle naprodukowaæ przez nieca³± dobê? nadrabianie 2 w±tków zajê³o mi sporo czasu :P
Gween, Nefretete - cudne w³osy! Jak na nie patrzê, to idê siê schowaæ ze swoimi i teraz cz³owiek chcia³by co¶ zrobiæ ze sob± z rozpaczy, jak bym mia³a d³u¿sze w kiepskim stanie, to bym posz³a ¶ci±æ (to tak jak stru¶ chowaj±cy g³owê w piasek), ale ¿e teraz to za bardzo nie mam czego ¶cinaæ, to po prostu pouderzam sobie g³ow± w ¶cianê :P
"niusia" - a ja zapytam, przepraszam, pewnie przeoczy³am, ale dlaczego Ci tak bardzo powypada³y w³osy?

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 14:55   #1364
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
a powiedz mi kiedy nakladasz maske brazil nut??bo ja na suche w³osy na jakies 2 godz przed myciem i trzymam w cieple tak kaza³a mi zrobic sprzedawczyni i zastanawiam sie czy miala racje....
Moja ukochana brazil nut to czytalam gdzies chyba na US stronce the body shop (ale nie jestem pewna) zeby nakladac na wilgotne wlosy(nie myte) a pozniej zmyc szamponem. Tak tez robie najpierw mocze, nakladam, folia, czapka. Kikla razy poszlam z nia spac - efekt byl spekakularny. Na opakowaniu tez napisane ze mozna na cala noc i tak robie rano myje szamponem i na pare chwil nakladam jeszcze odzywke miodowa tez tej firmy.kocham to
sprzedawczyni nie myli³a sie
Stary 2009-01-10, 15:10   #1365
201801220933
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Poka¿ wiadomo¶æ
"niusia" - a ja zapytam, przepraszam, pewnie przeoczy³am, ale dlaczego Ci tak bardzo powypada³y w³osy?
Kilkuletnie ci±gn±ce sie odchudzanie i ogólne problemy z odzywianiem, dieta bezmiêsna itd.

Dziewczyny. Chyba troche przesadzacie w swoich komentarzech (nie co do wygladu w³osów, bo rzeczywiscie piêkne, ale chodzi o to jak sie wypowiadacie..). Nie ma sensu tak tego prze¿ywaæ.
Stary 2009-01-10, 15:19   #1366
rubinka123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 346

Gween, Nefretete: pliz: IDEA£Y!!!

Niusia, super, ¿e posz³a¶ do dermatologa. Wpierw uporasz siê z wypadaj±cymi w³osami, podetniesz je trochê (dla piêkna i zdrowia w³osków naprawdê warto!). Zachowaj obecne zdjêcia w³osów, bo za jaki¶ czas ich po prostu nie poznasz ! Jestem pewna, ¿e przy stosowaniu siê do tego co sobie postanowi³a¶ i odrobinie cierpliwo¶ci wyhodujesz sobie przepiêkne, d³ugie i przede wszystkim zdrowe w³osy!!! Trzymam za Ciebie kciuki I g³owa do góry, bêdzie o wiele wiele lepiej

U mnie ju¿ 3 u¿ycie waxa, na razie jakich¶ spektakularnych efektów nie widzê CZekam na t± maskê Gloriê ju¿ 2 tyg Zmieniam szampon i od¿wykê, biorê suplement diety, kilka razy w tygodniu jem jajka (dla mnie to nowo¶æ) MAm nadziejê, ze za jakis czas w³oski mi siê odwdziêcz±.

A i kupi³am nab³yszczacz i od¿wykê w jednym z BIOSILKA. (w sprayu) Tylko tam nie piszê czy nak³adaæ go na suchê czy wilgotne w³osy Jak my¶licie??

Who is it?
rubinka123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 15:27   #1367
201801220933
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez rubinka123 Poka¿ wiadomo¶æ
Gween, Nefretete: pliz: IDEA£Y!!!

Niusia, super, ¿e posz³a¶ do dermatologa. Wpierw uporasz siê z wypadaj±cymi w³osami, podetniesz je trochê (dla piêkna i zdrowia w³osków naprawdê warto!). Zachowaj obecne zdjêcia w³osów, bo za jaki¶ czas ich po prostu nie poznasz ! Jestem pewna, ¿e przy stosowaniu siê do tego co sobie postanowi³a¶ i odrobinie cierpliwo¶ci wyhodujesz sobie przepiêkne, d³ugie i przede wszystkim zdrowe w³osy!!! Trzymam za Ciebie kciuki I g³owa do góry, bêdzie o wiele wiele lepiej

U mnie ju¿ 3 u¿ycie waxa, na razie jakich¶ spektakularnych efektów nie widzê CZekam na t± maskê Gloriê ju¿ 2 tyg Zmieniam szampon i od¿wykê, biorê suplement diety, kilka razy w tygodniu jem jajka (dla mnie to nowo¶æ) MAm nadziejê, ze za jakis czas w³oski mi siê odwdziêcz±.

A i kupi³am nab³yszczacz i od¿wykê w jednym z BIOSILKA. (w sprayu) Tylko tam nie piszê czy nak³adaæ go na suchê czy wilgotne w³osy Jak my¶licie??
Jejku, dziêki. Bardzo mnie wszysktie pocieszy³y¶cie chociaz prosi³am tylko o rady, które tez otrzyma³am. Wszystko sobie zapisa³am w notesie i mam zamiar zakupiæ jak tylko bêde mia³a dostêp do pieni±¿ków.
No w³asnie, Wax, ci±gle kto¶ go wychwala na Wiza¿u. Chyba zakupiê.
Dlaczego jedzenie jajek jest takie wa¿ne dla w³o¶ów? (Nie jem wcale, a moze powinnam zacz±æ..). Zdjecia zachowam, oczywi¶cie. Bede je co jakis czas fotografowaæ, zeby widziec czy s± postêpy. Hm, jestem pe³na entuzjazmu.
Ale za priorytetow± sprawê je¶li chodzi o w³osy powinnam raczej uznaæ poprawê ich stanu i odzyskanie dawnego wygl±du, a zapuszczanie bedzie swoja drog±.

A co o tego nab³yszczacza - wydaje mi siê, ze nab³yszczacze itp. ¶rodki w sprayu nak³ada siê na w³osy po umyciu, raczej kiedy ju¿ wyschn±.Efekty widac od razu. Chociaz nie wiem jakiego charakteru to nab³yszczacz. Taka nab³yszczajaca odzywka w sprayu czy co¶ takieog jak np brylantyna do u¿ycia na sucho.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2009-01-10 o 15:41
Stary 2009-01-10, 15:44   #1368
weegirl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 072

Cytat:
Napisane przez pani-jesieñ Poka¿ wiadomo¶æ

ale ale, czy nie s± trochê krótsze?
a co do bia³ych kropek na koncach- zawsze mo¿na rozja¶niæ w³osy, bo wtedy tak nie widaæ tych bia³ych kropek
weegirl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 15:45   #1369
rubinka123
Raczkowanie

Niusia, super postawa!! Tak ma byæ - pozytywnie
Ja mam bardzo cienkie w³osy i du¿o wysi³ku kosztowa³o mnie zmobilizowanie siê do dbania o moje k³aki. Ale teraz ju¿ nie zrezygnujê Bo my dopiero zaczynamy walkê o piêkne w³osy (mo¿esz zerkn±æ na datê w podpisie - od 1 jestem w³osomaniaczk± pe³n± gêba ), ale za jaki¶ czas bêdzemy mog³y siê pochwaliæ piêknymi zdrowymi w³oskami Jestem tego pewna.

Co do WAXA, to naprawdê warto kupiæ (w³osy s± po nim miêkkie i super siê rozczesuj±) my¶lê, ¿e na 'sta³e' efekty przyjdzie mi jeszcze poczekaæ Ja mam WAX 'polski' dla w³osów os³abionych i ze sk³onno¶ci± do wypadania. Bardzo fajny.

Co do nab³yszczacza to spróbujê jej u¿yæ na sucho, po niedawno sp³uka³am WAXA, w³oski mi wyschn± i zastosujê Zobaczymy jak wyjdzie

EDIT: jednak nie wytrzymalam i zrobilam na mokre ;P Zobaczymy jak wyjdzie po wyschniêciu, ale ju¿ teraz widzê, ¿e w³osy s± baaardzo nab³yszczone

Who is it?

Edytowane przez rubinka123
Czas edycji: 2009-01-10 o 15:52
Stary 2009-01-10, 15:54   #1370
201801220933
Konto usuniête

Masz trochê utrudnion± sprawe, je¶li masz z natury cienkie w³osy, ale mojej mamie "same " zgêstnia³y po tym jak bra³a skrzyp i mia³a zastrzyki (tyle, ze to nie by³o takie "zwyczajne' wypadanie, ale ³ysienie plackowate). I do tej pory ma gê¶ciejsze, a stosowa³a kilka lat temu.
Masz racje. Fajne okre¶lenie "w³osomaniaczka".
Stary 2009-01-10, 15:56   #1371
Gween
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 452

Cytat:
Przeczyta³am ju¿ a co Ty gadasz, Ty jestes moim idea³em, Pani jesieñ, Kosmita77, Estelle oo i jeszcze kilka dziewczyn

A ja tak sie zastanawiam, bo podciam w³osy ogólnie co 3 miesi±ce, do ¶lubu chcê ¿eby by³y jeszcze d³uzsze i w koñcu proste a nie kilka róznych d³ugo¶ci przy koñcu. Zastanawiam sie czy podcinaæ w³osy w lutym czy w marcu, ¿eby jeszcze w pa¼dzierniku przed slubem raz podci±æ i by³y ³adne koñcówki ale sobie problem nowy znalaz³am
No to widzê, ¿e mamy podobne upodobania w³osowe Co do koñcówek to ja niestety nie poradzê, my¶lê ¿e powinna¶ obci±æ wtedy kiedy zajdzie taka potrzeba, bo jak zdrowe to szkoda ci±æ.

Cytat:
.
No to i ja wrzuce foteczke aaa co.. TZ ulitowa³ sie i zrobi³ mi fotkê w³osów zapuszczam jakie¶ 8 miesiêcy od zaznaczonej d³ugosci planuje zapuszczaæ do ko¶ci ogonowej...koñcówki wygl±daja jak suche lecz az tak bardzo nie s± zawsze tak wygl±daja odrazu po umyciu po paru godzinach wyg³adzaj± sie znacznie...

mialam pewne problemy z kompem i w dwoch postach posz³y sorry
Bardzo ³adne Ile cm ma twój warkocz?
Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Poka¿ wiadomo¶æ
eh. Dziewczyny powinnyscie wkleic te zdjecia na 'pochwalmy sie... ' serce mnie boli jak mysle czy kiedys uda mi sie osiagnac to co wy macie juz teraz istne tortury ale i motywacja tez duza. Jeszcze 2 lata jak dobrze pojdzie(albo 3 jak gorzej ) i tez bede mogla sie chwalic. A co!
edit:
domi7ks, ja moge z Toba isc.
Nie chcia³am nikogo przyprawiaæ o bóle serca itp wybacz A w³osy wklei³am tutaj, bo sama wci±¿ zapuszczam do upragnionej d³ugo¶ci i chcia³abym potem wkleiæ zdjêcie postêpu Swoj± drog± bardzo kusisz t± mask± brazil nut, wesz³am na stronê TBS i tam jest tyle cudów

Cytat:
Napisane przez KALAI Poka¿ wiadomo¶æ
CUDOWNE!!!!!!! napatrzeæ sie nie mogê,
powinni zakazaæ wklejaæ takie zdjecia bo mnie zazdro¶æ z¿era
Dziêkujê Nastêpnym razem nie wklejê
Cytat:
Napisane przez bianka12345 Poka¿ wiadomo¶æ
Gween Twoje w³osy s± poprostu piêkne, jak z reklamy szamponu... Brak mi slów poprostu - marzenie

Aa mia³am jeszcze siê pochwaliæ, ¿e wczoraj bylam u fryzjera i pani fryzjerka pochwalila stan moich w³asów. Jak jej powiedzia³am czego uzywam to robi³a dziwne miny, jakby nie wierzyla, ze to dziala. Ona jest raczej fank± fryzjerskich produktów a nie olejków, waxa, jajka itp..
Dziêkujê Najlepsze s± w³a¶nie takie 'domowe' sposoby co zreszt± widaæ po w³osach wiza¿anek

Cytat:
Napisane przez blonndee Poka¿ wiadomo¶æ
Gween, o ja pitole... jestem zwolenniczka blond wlosow, ale twoje...
nie moge, ide sie pozbierac!!
Dziêkujê

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Poka¿ wiadomo¶æ
Oszala³y¶cie, tyle naprodukowaæ przez nieca³± dobê? nadrabianie 2 w±tków zajê³o mi sporo czasu :P
Gween, Nefretete - cudne w³osy! Jak na nie patrzê, to idê siê schowaæ ze swoimi i teraz cz³owiek chcia³by co¶ zrobiæ ze sob± z rozpaczy, jak bym mia³a d³u¿sze w kiepskim stanie, to bym posz³a ¶ci±æ (to tak jak stru¶ chowaj±cy g³owê w piasek), ale ¿e teraz to za bardzo nie mam czego ¶cinaæ, to po prostu pouderzam sobie g³ow± w ¶cianê :P
Dziêkujê Justyno nigdzie siê nie chowaj, bo w³osy masz bardzo fajne. Czyta³am, ¿e dzielnie je pielêgnujesz, daj im trochê czasu, a na pewno siê odwdziêcz± A co do d³ugo¶ci to ja z podobnej startowa³am, w³osy mi wolno rosn±, wiêc wszystko jest mo¿liwe
Cytat:
Gween, Nefretete:slin a:IDEA£Y!!
Dziêkujê

Gween jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 16:27   #1372
oluskaaa922
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 569

dziewczyny mam pytanie bo ja robie sobie maseczke z zoltka i olejku rycynowego raz na tydzien..
i czy mam j± robiæ na umyte w³osy, siedziec w niej troche, i potem splukiwac wod±? czy na wilgotne, ale nieumyte w³osy nak³adaæ? a moze zupelnie na suche, i dopiero potem umyc?
a naiwno¶æ bierze górê nad pod¶wiadomo¶ci±.
oluskaaa922 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 16:31   #1373
rubinka123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Poka¿ wiadomo¶æ
Masz trochê utrudnion± sprawe, je¶li masz z natury cienkie w³osy, ale mojej mamie "same " zgêstnia³y po tym jak bra³a skrzyp i mia³a zastrzyki (tyle, ze to nie by³o takie "zwyczajne' wypadanie, ale ³ysienie plackowate). I do tej pory ma gê¶ciejsze, a stosowa³a kilka lat temu.
Masz racje. Fajne okre¶lenie "w³osomaniaczka".

No mam cienkie w³oski z natury - takie geny Ale wychodzê z za³o¿enia, ¿e nawet niezbyt gêste mog± byæ piêkne i zdrowe Wystarczy tylko chcieæ

Oluska, ja niestety nie umiem Ci pomóc, ale do³±czam siê do pytania

Who is it?
Stary 2009-01-10, 16:39   #1374
aeronauta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 726

Cytat:
Napisane przez oluskaaa922 Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny mam pytanie bo ja robie sobie maseczke z zoltka i olejku rycynowego raz na tydzien..
i czy mam j± robiæ na umyte w³osy, siedziec w niej troche, i potem splukiwac wod±? czy na wilgotne, ale nieumyte w³osy nak³adaæ? a moze zupelnie na suche, i dopiero potem umyc?
Najlepiej na nieumyte w³osy, bo i tak jak j± sp³uczesz to musisz myæ w³osy szamponem. A czy na suche czy mokre to twój wybór. Ja dajê na suche, ale nie jest to regu³a.
aeronauta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 16:40   #1375
justyna_dt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 128

Cytat:
Napisane przez oluskaaa922 Poka¿ wiadomo¶æ
Cytat:
Oluska, ja niestety nie umiem Ci pomóc, ale do³±czam siê do pytania
Ja zawsze nak³adam na suche, nieumyte w³osy, siedzê z tym na g³owie z godzinkê, mo¿e wiêcej, potem dok³adnie zmywam szamponem, nak³adam dobr± od¿ywkê na jakie¶ 15 minut, zmywam i "w³ala"

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 16:51   #1376
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 333

dziewczyny, naprawde macie piekne wlosy i tylko pogratulowac nie bede leciec nickami, bo boje sie, ze kogos pomine w±tek jest dla mnie wielka inspiracj±

swoje aktualizacje moze niedlugo wrzuce mysle, ze za jakies 15 cm bedzie sie czym naprawde pochwalic niestety nie moge sie zmobilizowac do zmierzenia porostu, a to daloby mi wiedze ile jeszcze dane mi bedzie poczekac wczoraj zmierzylam grzywke, ale sie z tym namordowalam. farbujace wlosy moga z latwoscia mierzyc odrosty, a jak ktos ma falujace wlosy nierownej dlugosci, po ktorych tasma krawiecka do mierzenia sie zeslizguje, to jest mu trudniej oszacowac.

Nefretete21
- Twoje wlosy sa naprawde niesamowite, ale zastanawia mnie jedna rzecz wiekszosc dziewczyn z tego w±tku i innych pielegnacyjnych, przed era wizazowa nie dbala az tak o wlosy, wiekszosc pomyslow zaczerpnela wlasnie z wizazu, przyznam, ze ja tez

przed era wizazowa moje pojecie o pielegnacji wlosow bylo wlasciwie zerowe, znalam co najwyzej domowa maseczke jajko+nafta+olej rycynowy, szampony dobieralam metoda "chybil-trafil"

a Ty jestes w sumie nowa na tym forum, a widze, ze pojecie o pielegnacji masz dosc duze zdradz jeszcze pare sekretow, jestem bardzo ciekawa, mam czarnowlosa kolezanke, ona marzy o takich wlosach jak Twoje
truskawkowawiosna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 17:14   #1377
domi7ks
Zakorzenienie

Bardzo podobne w³osy mia³a Koko19 ale Neferte21 chyba inaczej dba o swoje w³osy, a nawe ma ³adniejsze

Stary 2009-01-10, 17:36   #1378
oluskaaa922
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 569

justyna_dt, aeronauta dziêkujê bardzo za odpowiedzi
a naiwno¶æ bierze górê nad pod¶wiadomo¶ci±.
oluskaaa922 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 17:37   #1379
Magdzia94
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 137

Nefretete21 ³o bo¿e jakie piêkne w³osy, haa mam kolejny idea³. Ja do takiej d³ugo¶ci d±ze. Pierwszy krok jaki mam to blask, znacznie lepiej mi sie b³yszcz± jak kiedy¶. Ale Twoje w³osy s± ¶liczne i zadbane ,naprawdê szczerze gratulujê.

P.S CO to sie dzieje na tym watku jakie w³osiska,

Magdzia94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-10, 17:41   #1380
Jolie2601
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 403

Cytat:
Bardzo podobne w³osy mia³a Koko19 ale Neferte21 chyba inaczej dba o swoje w³osy, a nawe ma ³adniejsze
tzn. jak na moje ¶lepe oko to te ze zdjecia wygl±daj± na nieco podniszczone- zw³aszcza koñce- przyda³a by im siê dawka solidnego nawil¿enia.

Bez urazy nefretete- my¶lê, ¿e powinna¶ dorzuciæ do swojej pielêgnacji co¶ na koñcówki
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.