Ploty i pogaduchy Truskawkomaniaków i Truskawkoholików cz. VIII - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-11, 12:21   #1561
ukrycior
Zakorzenienie

Dot.: Ploty i pogaduchy Truskawkomaniaków i Truskawkoholików cz. VIII

Cytat:
Napisane przez eszton 1 Pokaż wiadomość
No tak ale ja nie mam juz rodziców..teściów też już nie mam.. a miałam tak dawno że juz nawet nie pamiętam jak to jest miec mamę..moja mama zmarla dokladnie w dzień kiedy zdawałam maturę..błąd w sztuce lekarskiej..kolejna ofiara błędu pijanego lekarza..zresztą nawet nie poniósł za to żadnych konsekwencji..w tamtym czasie to srodowisko było nie do ruszenia..żaden adwokat w moim miescie nie chciał się podjąc poprowadzenia tej sprawy..
Esztonku, tak mi przykro.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:26   #1562
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e
Konto usunięte

Cytat:
Miałabym lepszy pomysł.. żebyś nie mieszkała na drugim końcu Polski to bym się wprosiła na ten rosołek.. ale ratuje Cię odległośc..
zapraszam!!!! ja własnie wsunełam cały talerz- pyszniutki mi wyszedl
no fakt- daleko mieszkasz, ale moze wysle do Ciebie gołebia pocztowego z micha rosołku tylko pewnie skubaniec wychłepta wszystko po drodze....
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:27   #1563
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Esztonku, tak mi przykro.
Dzięki..minęlo już od tego czasu 16 lat.. nauczylam się żyć bez mamy..ale zazdroszczę tym wszystkim którzy ją maja..nawet jak sie czepia to jednak dobrze że jest..
Stary 2009-01-11, 12:29   #1564
Tanyia
Zakorzenienie

[1=36824e82e51c7225a5b2c1a 5779aef88dc0a5eae_5f10dc1 5a8e6e;10437383] jestem wszystkożerna z jednym wyjatkiem: nie popatrze nawet na brukselke to ja pakuje majdan i lece[/quote]

Też nie lubie brukselki, także bez obaw :d ( moj tżet za to uwielbia, nie wiem jak można jest, przeciez to strasznie gorzkie )

Cytat:
Napisane przez mmagdaa_p Pokaż wiadomość

oj nie deklaruj się tak że możesz karmić
bo ja mam niedługo ferie i narazie żadnych planów
Nie wiem kto kogo by karmil ja normalnie jestem przed 17 w domu tylko weekendy wolne

Cytat:
.a i tak czasu mam mało pracując na trzech etatach..Dziś prawie że wyjątkowo mam wolny weekend..
3 etaty........... podziwiam !!!

Cytat:

Ha, wszyscy już skończyli pracę, mogę iść pół godzinki wcześniej do domku ( a raczej do mamy na obiad!)
hura, do domu!!!!

Smacznego !!!

Cytat:
Wczoraj miał piwny dzien.. wlał w siebie za dużo piwska.. samotnie.. a ja tego nie znoszę i nawrzeszczałam.. więc zrobił najlepiej jak mógł.. obraził się .. zabrał koc i poszedł spac na gościnne łoze..a dzis to już oboje się fochamy.. bo ja tez..facet to potrafi zepsuć wolny weekend..jak nie w taki to w inny sposób..
omg

Cytat:
No tak ale ja nie mam juz rodziców..teściów też już nie mam.. a miałam tak dawno że juz nawet nie pamiętam jak to jest miec mamę..moja mama zmarla dokladnie w dzień kiedy zdawałam maturę..błąd w sztuce lekarskiej..kolejna ofiara błędu pijanego lekarza..zresztą nawet nie poniósł za to żadnych konsekwencji..w tamtym czasie to srodowisko było nie do ruszenia..żaden adwokat w moim miescie nie chciał się podjąc poprowadzenia tej sprawy..
Bardzo mi przykro Esz

ZUMBA

Tanyia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:29   #1565
eszton 1
Zadomowienie

[1=36824e82e51c7225a5b2c1a 5779aef88dc0a5eae_5f10dc1 5a8e6e;10438142]zapraszam!!!! ja własnie wsunełam cały talerz- pyszniutki mi wyszedl
no fakt- daleko mieszkasz, ale moze wysle do Ciebie gołebia pocztowego z micha rosołku tylko pewnie skubaniec wychłepta wszystko po drodze....[/quote]A nawet jakby doleciał to pewnie juz by wszystko wystyglo..ale dzięki za dobre chęci.. na szczęście Tz-ta ruszyło sumienie i poszedł do sklepu..zapytał tylko czy mogą być schabowe.. a ja łaskawie się zgodziłam..
Stary 2009-01-11, 12:30   #1566
*nulka*
Zakorzenienie

Dziendoberek Piekne!!

ale u mnie sliiczne slonusio!! a ja w domku muszem siedziec ale za to bardzo dobrze sie dzis czuje

milko, cudowny ten albumwidzialam kiedys te fotki u Ciebie w podpisie byl link, zakochalam sie i posciagalam sobie kilka na kompika

Cytat:
Napisane przez Lipglossjunkie Pokaż wiadomość

Kocham Aldo , a te Serojady tu nie maja
ja tezz, cudowne butki tam maja

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej

niedzielka a ja dziś zamierzam zacząć naukę do sesyji

Ale mam leniucha w dupce
Nulka napisz mi kolorek i rozmiar golfika oraz czy długi czy krótki rękaw
Jutro mknę po nie
Aha wogóle wiecie co... zastanawiam się by zacząc chodzić do fitness clubu takiego już z prawdziwego zdarzenia...tzn na tą siłkę co chodzę to też w soboty, a ten club jakoś w tygodniu, tam podejście jest profesjonalne i indywidualne i tak myślę...jedynymankament jest taki ,że mogę wcisnąć w czwartek a wtedy juz będę na maxa rozerwana i po tym od razu praca...
Paulinko, zaraz napisze, bo wczoraj zapomnialam...

ja tez mam sesyje, ale z ospiakiem siedze w domubedzie trzeba potem jakos samej zaliczac, nie bedzie od kogo sciagnac

a co do silki to ja chodzilam cale wakacje do takiego klubu! baaardzo polecam!!!

Cytat:
Napisane przez AsikS Pokaż wiadomość

Mam dzisiaj ten bankiet pracowy o 14:00, a jestem w totalnej rozsypce.
K. zrobił mnie w bambuko i na szaro jak wczoraj zapytany co będzie porabiał, odpowiedział: "idę na łyżwy z nią (byłą)". Nie muszę nic dodawać, jak się wtedy poczułam. Nie powiedziałam jednak nic, czego potem mogłabym żałować. Dzisiaj jednak zamierzam odbyć z Nim rozmowę, w której definitywnie zakończę znajomość i wszelki kontakt. Nie pojmuję tylko po co były te kwiaty, przyjazdy, czułe słowa. Czuję się oszukana i głupia, jak mogłam dać się tak nabrać! Aż mi jest wstyd Wam o tym pisać. Wiem bowiem że spora część z Was mi Go odradzała, a ja choć czułam że nie jest do końca OK, nadal z Nim rozmawiałam.
Zawsze trafię jak kulą w płot.
wrrr co za facet!!! Asiu zapomnij o nim, stalo sie tak jak przewidywalysmy chyba - byla kiwnela palcem a on juz jest na jej zawolanie nie warto sie angazowac w taki zwiazek, jesli on wciaz o tamtej mysli przykre, ale jeszcze bardziej byloby przykre, gdyby sie to stalo gdy blibyscie juz razem wiec lepiej wczesniej to zakonczyc... ale to nie znaczy ze musisz urywac znajomosc, nie trac jednak na niego juz zbyt duzo czasu! a co z tym kolega z ktorym bylas na kolacji??

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
Asiu niemartw się ja by na twoim miescu przestałam znajdywać czas nie jesteś plastrem a tylko piękną ( mój synek tak powiedział") uczuciową kobietą
dokladnie!!!

Cytat:
Wiem że to łatwo radzić komuś z boku.. ale przerwij to dopóki nie zaszło za daleko..on jest uzależniony od tej byłej i ona zawsze będzie obecna w Waszym związku..chyba nie warto pchać się w taki układ..choć wiem że to boli..ale może spróbuj klin klinem..rozejrzyj się uważnie dookoła..pewnie czeka na Ciebie wartościowy facetwierzę że tak jest..tylko jeszcze go nie odnalazłaś..
tak jest, klin klinem!! i szybko Asia zapomni o tym baranie

Cytat:
Napisane przez Serenite_ Pokaż wiadomość

Jak się walnęłam, Mąż przyłożył mi na głowę mrożonkę "warzywa na patelnię z ziemniaczkami i cukinią"
warzywa na patelnie zawsze warto w lodowie miec

Cytat:
boli Cię za karę, bo się z nami nie podzieliłaś
Nawet nie wspomniałaś że idziesz go jeść
jestem zarlok potajemny
Cytat:
Napisane przez smyk03 Pokaż wiadomość
całe Nuleczko, W tych, wydawałoby się, newralgicznych miejscach , bolało najmniej
smyku ja wlasnie tez bym chciala cala ale chyba woskiem, ale sie bojei wstydam troszke a musialabym isc do kosmetyczki bo sama to bym umarla z bolu chyba

Cytat:
Wczoraj miał piwny dzien.. wlał w siebie za dużo piwska.. samotnie.. a ja tego nie znoszę i nawrzeszczałam.. więc zrobił najlepiej jak mógł.. obraził się .. zabrał koc i poszedł spac na gościnne łoze..a dzis to już oboje się fochamy.. bo ja tez..facet to potrafi zepsuć wolny weekend..jak nie w taki to w inny sposób..
esz, moze mu sie nudzilo albo mial jakis klopot i walnal sobie piwko na poprawe humoru, nie warto sie dasac faceci tak maja czasem

*nulka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:31   #1567
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
O wyszukiwaniu informacji w Internecie

Ha, wszyscy już skończyli pracę, mogę iść pół godzinki wcześniej do domku ( a raczej do mamy na obiad!)
fajny temat, a co studiujesz
informatyke

Cytat:
A ja mam zmywarkę.. ale niestety nie mam kucharki.. normalnie to Tz gotuje.. bo lubi i robi to świetnie.. ale dzis jak się focha to nie wiem..
ja też mam zmywarkę w domu, ale duże płytkie talerze się do niej nie mieszczą

widziały gały co brały

Cytat:

Moja mama jest lekarzem i nie wyobrażam sobie tego żeby mogła tak po prostu zapomnieć jeżeli ktoś z jej winy by został skrzywdzony
Trzeba być naprawdę nieodpowiedzialnym, żeby decydować się na leczenie ludzi po pijaku ( o ile to wtedy można nazwać leczeniem)

[1=36824e82e51c7225a5b2c1a 5779aef88dc0a5eae_5f10dc1 5a8e6e;10438142]zapraszam!!!! ja własnie wsunełam cały talerz- pyszniutki mi wyszedl
no fakt- daleko mieszkasz, ale moze wysle do Ciebie gołebia pocztowego z micha rosołku tylko pewnie skubaniec wychłepta wszystko po drodze....[/quote]

to zawsze zostaje jeszcze golab na obiad

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 12:32   #1568
Tanyia
Zakorzenienie

Cytat:
A nawet jakby doleciał to pewnie juz by wszystko wystyglo..ale dzięki za dobre chęci.. na szczęście Tz-ta ruszyło sumienie i poszedł do sklepu..zapytał tylko czy mogą być schabowe.. a ja łaskawie się zgodziłam..
dobrze, że mu przeszło mam nadzieje, że szybko sie pogodzicie i miło spędzicie reszte weekendu !

ZUMBA

Stary 2009-01-11, 12:34   #1569
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tanyia Pokaż wiadomość
Też nie lubie brukselki, także bez obaw :d ( moj tżet za to uwielbia, nie wiem jak można jest, przeciez to strasznie gorzkie )
moj TŻ tez wcina to swinstwo- jak zobaczyłam niedawno worek mrozonych brukselek w zamrazarce to az mnie zemdlilo

Cytat:
A nawet jakby doleciał to pewnie juz by wszystko wystyglo..ale dzięki za dobre chęci.. na szczęście Tz-ta ruszyło sumienie i poszedł do sklepu..zapytał tylko czy mogą być schabowe.. a ja łaskawie się zgodziłam..
ufff, co za ulga faceci do garów!!!!!!

tez mi przykro z powodu Twojej mamy i głupio mi sie zrobiło bo ja na moja ostatnio ciagle narzekam, a nie wyobrażam sobie co bym zrobiła gdyby jej nagle zabrakło
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:35   #1570
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *nulka* Pokaż wiadomość

Paulinko, zaraz napisze, bo wczoraj zapomnialam...

ja tez mam sesyje, ale z ospiakiem siedze w domubedzie trzeba potem jakos samej zaliczac, nie bedzie od kogo sciagnac

a co do silki to ja chodzilam cale wakacje do takiego klubu! baaardzo polecam!!!

biadna Nuleczka
a o tym klubiku wciąż myslę, myslę tez żeby TŻ zagonic
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:36   #1571
dynia18
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Oj Esztonku bardzo Ci współczuje.....bardzo.... .
I powiem że nadal te środowisko jest nie do ruszenia. jak kładłam mamę na izbę przyjęć, to spytano mnie wprost czy byłam umuwiona z lekarzem...szok. ja mówię nie zdążyłam, bo silny ból narastał tak szybko, że ledwo zdążyłam tu dowieść. A zresztą o jakim umuwiniu pani mówi. Miałam oczywoście skierowanie od chirurga, bo skonsultowałam to wcześniej. A ona to mówi że mogą nie przyjąć. Ja na to nie wiem czy przyjmiecie czy nie, ale mama ma wyjśc na własnych silach i wolna od bólu, i oczywiście z dokładnym wyjaśnieniem czemu nie przyjęto jej do szpitala. ....a ja jako pracownik tego szpitala właśnie kieruje kroki do dyrekcji, do NFZ wyjaśnic tą sprawę. Przestraszyli się i przynajmniej porobili badania. no i nie położyli, ale znaleźli przyczynę i pomogli. Wkurza mnie to ze lekarze tak się czują bezkarni. A powiem jeszcze że ich zarobki w pnstwowym szpitalu przekraczają grubo 10000 zł.
Oczywiście przepraszam wszystkie wyjątki lekarskie, którzy naparwde z sercem podchodzą do swojej pracy. Bo są i tacy. Ranka ty tez mi wybacz te słowa, ale sama widzisz dużo rzeczy takich jakich nie powinno być.
dynia18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 12:37   #1572
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tanyia Pokaż wiadomość

Bardzo mi przykro Esz
Dzięki.. kochane z Was kolezanki..
Stary 2009-01-11, 12:39   #1573
*nulka*
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi esztonku

Cytat:
bardzo dobrze

Cytat:
biadna Nuleczka
a o tym klubiku wciąż myslę, myslę tez żeby TŻ zagonic
ja mojego tez probowalam wyciagnac, ale nie dalo rady on lubi biegac

Stary 2009-01-11, 12:45   #1574
martaboy
Zakorzenienie

Cześć Gadulce jedne! Ja znowu nie mam neta, chodzę wściekła, mam we wtorek koło, lektury do przygotowania na nie w necie, esej do napisania, a ja w rozsypce... Za to wczoraj kupiłam sobie nowego Pratchetta i już go połknęłam

Strona z portfolio - makijażowo
martaboy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:47   #1575
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:

esz, moze mu sie nudzilo albo mial jakis klopot i walnal sobie piwko na poprawe humoru, nie warto sie dasac faceci tak maja czasem
No niby tak ale musiałam nakrzyczec tak przyszłościowo.. zeby nie zapomniał że tego nie lubię..

Cytat:

Moja mama jest lekarzem i nie wyobrażam sobie tego żeby mogła tak po prostu zapomnieć jeżeli ktoś z jej winy by został skrzywdzony
Trzeba być naprawdę nieodpowiedzialnym, żeby decydować się na leczenie ludzi po pijaku ( o ile to wtedy można nazwać leczeniem)

Być może i on ma wyrzuty sumienia.. a może nie poczuwa się do winy,..nie wiem tego bo nigdy z nim nie rozmawiałam..ale wiem że przeprowadzał podobno prosty i typowy zabieg operacyjny i przeciął przypadkim jelito które zapomniałzaszyc..zas zył jednak jamę brzuszna i wszystkie odchody zbierały się nie w jelicie ale w jamie brzusznej.. zrobiło się zakażenie i nikt juz nie był w stanie pomóc..a mnie powiedziano telefonicznie że szpitalowi przykro ale pacjentka wymknęła się spod kontroli..

[1=36824e82e51c7225a5b2c1a 5779aef88dc0a5eae_5f10dc1 5a8e6e;10438290]

tez mi przykro z powodu Twojej mamy i głupio mi sie zrobiło bo ja na moja ostatnio ciagle narzekam, a nie wyobrażam sobie co bym zrobiła gdyby jej nagle zabrakło[/quote]Miałabyś wyrzuty że nie byłaś najlepszą córką.. tez tak miałam przez długie lata..
Stary 2009-01-11, 12:48   #1576
dynia18
Zakorzenienie

Cytat:
łooo moje ulubione danie - schabowe. Dobrze że mu przeszło.

Martusia witaj kochana....I od razu wytłumacz co to jest Pratchetta???????
Stary 2009-01-11, 12:51   #1577
martaboy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dynia18 Pokaż wiadomość
łooo moje ulubione danie - schabowe. Dobrze że mu przeszło.

Martusia witaj kochana....I od razu wytłumacz co to jest Pratchetta???????
Hej Dyniula Pratchetta - od Terry Pratchett, pisarz książek fantastycznych z zacięciem komediowym - dla mnie rewelacja

Eszu -

Stary 2009-01-11, 12:53   #1578
*nulka*
Zakorzenienie

Cytat:
No niby tak ale musiałam nakrzyczec tak przyszłościowo.. zeby nie zapomniał że tego nie lubię..
no tak, slusznie

Stary 2009-01-11, 12:53   #1579
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:
Oj Esztonku bardzo Ci współczuje.....bardzo.... .
I powiem że nadal te środowisko jest nie do ruszenia. jak kładłam mamę na izbę przyjęć, to spytano mnie wprost czy byłam umuwiona z lekarzem...szok. ja mówię nie zdążyłam, bo silny ból narastał tak szybko, że ledwo zdążyłam tu dowieść. A zresztą o jakim umuwiniu pani mówi. Miałam oczywoście skierowanie od chirurga, bo skonsultowałam to wcześniej. A ona to mówi że mogą nie przyjąć. Ja na to nie wiem czy przyjmiecie czy nie, ale mama ma wyjśc na własnych silach i wolna od bólu, i oczywiście z dokładnym wyjaśnieniem czemu nie przyjęto jej do szpitala. ....a ja jako pracownik tego szpitala właśnie kieruje kroki do dyrekcji, do NFZ wyjaśnic tą sprawę. Przestraszyli się i przynajmniej porobili badania. no i nie położyli, ale znaleźli przyczynę i pomogli. Wkurza mnie to ze lekarze tak się czują bezkarni. A powiem jeszcze że ich zarobki w pnstwowym szpitalu przekraczają grubo 10000 zł.
Oczywiście przepraszam wszystkie wyjątki lekarskie, którzy naparwde z sercem podchodzą do swojej pracy. Bo są i tacy. Ranka ty tez mi wybacz te słowa, ale sama widzisz dużo rzeczy takich jakich nie powinno być.
Miałam nadzieję ze teraz jest już trochę lepiej..przynajmniej pacjenci albo ich rodziny dochodzą jakoś swoich praw.. ja wtedy nie miałam szans..miałam 19 lat..i miałam tylko mamę..kto miał pomóc?Sprawę skierowana z urzędu do prokuratury umorzono..nazwano to wydarzenie ryzykiem okołooperacyjnym..a że ten lekarz miał w zwyczaju operowac po pijanemu wiedzieli wszyscy.. tylko nikt oficjalnie tego nie zeznał..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 12:56   #1580
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martaboy Pokaż wiadomość

Eszu -
Dzięki..
Stary 2009-01-11, 12:58   #1581
*nulka*
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam nadzieję ze teraz jest już trochę lepiej..przynajmniej pacjenci albo ich rodziny dochodzą jakoś swoich praw.. ja wtedy nie miałam szans..miałam 19 lat..i miałam tylko mamę..kto miał pomóc?Sprawę skierowana z urzędu do prokuratury umorzono..nazwano to wydarzenie ryzykiem okołooperacyjnym..a że ten lekarz miał w zwyczaju operowac po pijanemu wiedzieli wszyscy.. tylko nikt oficjalnie tego nie zeznał..
najgorsze to, ze byl pijany

lece pod prysznic Dziewuszki, zanim mama wroci

Stary 2009-01-11, 13:00   #1582
martaboy
Zakorzenienie

To ja sie zbieram. Buziaki dla Wszystkich razem i każdej/każdego z osobna Nie gadajcie za dużo

Stary 2009-01-11, 13:04   #1583
dynia18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaboy Pokaż wiadomość
Hej Dyniula Pratchetta - od Terry Pratchett, pisarz książek fantastycznych z zacięciem komediowym - dla mnie rewelacja

Eszu -
jestem nieduczona jednym słowem i nie oczytana...wstyd.
A wczoraj chcialam kupic sobie podobna koszule do twojej ale kosztowała 199 zl...
Cytat:
Oni sobie dolki kopią, ale jak się coś dzieje to niestety ale ale kryją jeden drugiego. Pielęgniarki nie liczą się nigdzie i nikt z nimi się nie liczy. gdyby zareagowała to by miala przechlapane i miała by problem ze znalezieniem pracy. Boją się niestety.
Ja mam nadzieje że nigdy nie będe w takiej sytuacji, chociaż raz odmówiłam asystowania za bardzo brzydkie traktowanie pacjenta. Tyle mogłam. Na szczęście moje zachowanie otrzeźwilo trochę doktora i cudnie zrobil zabieg i mnie przeprosił. Tylko ze lekarze z ktorymi pracuje to inna bajka, są naptrwde dobrzy i w porządku. I serce wkładają w swoją prace. Tylko że często przez to sami dostaja po dupie.
Stary 2009-01-11, 13:12   #1584
Tanyia
Zakorzenienie

Martusiu

ZUMBA

Stary 2009-01-11, 13:25   #1585
milka-pilka
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez Lipglossjunkie Pokaż wiadomość
Basniowy z wyobraznia jak balony Guaranki - niezmierzona!

Cytat:
niedzielka a ja dziś zamierzam zacząć naukę do sesyji
Ja też siadam dzisiaj do nauki. Przede mną poważne 3 egzaminy i jeszcze zaliczenie semianrium, a mój promotor od tygodnia nie odpowiada na maila...
Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
a ja lubie sery plesniowe, tunczyki i musli tez
Kocham sery pleśniowe i wszelkiego rodzaju śmierdziuchy! Im bardziej śmierdzi, tym lepszy
Cytat:
o Matko! ale Ci się trafił weekend Życzę - szybkiego dogadania i odfochowania
Cytat:
To bardzo przykre
Pamiętam, jak leżałam w Omedze w Al.Jerozolimskich po operacji - co wieczór na dyżuże lekarz z pielęgniarkami pili. Miałam wtedy z 10 lat, ale dzieciaki doskonale wszystko widzą i słyszą Zresztą moje powikłania po pierwszej operacji spowodowane są właśnie - błędem lekarskim...Tylko w tamtych czasach nikt nie ponosił za nic odpowiedzialności.

Mnie denerwuje też to, że lekarze nie podchodzą holistycznie do pacjenta. Nie twierdzę, by chirurg był zarazem psychologiem, ale pewne elementy psych. (sposób komunikacji) łatwo przyswoić, a to na prawdę wiele daje...
1,5 roku temu byłam na wizycie w b. dobrej prywatnej klinice ortop. w W-wie. Lekarz tak mi z grubej rury przyfasolił (o wszystkich najgorszych sprawach związanych z moim zdrowiem), że poczułam się tak, jakbym usłyszała, że umieram.
A wystarczyło przekazać to w innej formie.

To tak samo jak z przekazywaniem informacji rodzicom o ich dziecku w szkole/przedszkolu. Można zrobić to tak, by zdołować rodzica i naznaczyć dziecko, a można i tak - by po prostu wskazać element, nad którym trzeba popracować, by dziecko jeszcze lepiej się rozwijało.

Oczywiście nie wszyscy lekarze (i nauczyciele) w taki sposób postępują. I chwała im za to!
Cytat:
milko, cudowny ten albumwidzialam kiedys te fotki u Ciebie w podpisie byl link, zakochalam sie i posciagalam sobie kilka na kompika
a znasz może Matthew Barney'a (mąż Bjork)? Zrobił cykl bardzo ładnych filmów CREMASTER
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:29   #1586
dynia18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja też siadam dzisiaj do nauki. Przede mną poważne 3 egzaminy i jeszcze zaliczenie semianrium, a mój promotor od tygodnia nie odpowiada na maila...

Kocham sery pleśniowe i wszelkiego rodzaju śmierdziuchy! Im bardziej śmierdzi, tym lepszy

o Matko! ale Ci się trafił weekend Życzę - szybkiego dogadania i odfochowania

To bardzo przykre
Pamiętam, jak leżałam w Omedze w Al.Jerozolimskich po operacji - co wieczór na dyżuże lekarz z pielęgniarkami pili. Miałam wtedy z 10 lat, ale dzieciaki doskonale wszystko widzą i słyszą Zresztą moje powikłania po pierwszej operacji spowodowane są właśnie - błędem lekarskim...Tylko w tamtych czasach nikt nie ponosił za nic odpowiedzialności.

Mnie denerwuje też to, że lekarze nie podchodzą holistycznie do pacjenta. Nie twierdzę, by chirurg był zarazem psychologiem, ale pewne elementy psych. (sposób komunikacji) łatwo przyswoić, a to na prawdę wiele daje...
1,5 roku temu byłam na wizycie w b. dobrej prywatnej klinice ortop. w W-wie. Lekarz tak mi z grubej rury przyfasolił (o wszystkich najgorszych sprawach związanych z moim zdrowiem), że poczułam się tak, jakbym usłyszała, że umieram.
A wystarczyło przekazać to w innej formie.

To tak samo jak z przekazywaniem informacji rodzicom o ich dziecku w szkole/przedszkolu. Można zrobić to tak, by zdołować rodzica i naznaczyć dziecko, a można i tak - by po prostu wskazać element, nad którym trzeba popracować, by dziecko jeszcze lepiej się rozwijało.

Oczywiście nie wszyscy lekarze (i nauczyciele) w taki sposób postępują. I chwała im za to!

a znasz może Matthew Barney'a (mąż Bjork)? Zrobił cykl bardzo ładnych filmów CREMASTER
Milka Pilka jaki masz ładny avek. ślicznie wyglądasz...Przypomina mi stary deledysk A-ha. Pamiętacie taki z komisku wyskakuje przystojniak...tylko u nas wyskakuje śliczna truskawkowa milka pilka....
Stary 2009-01-11, 13:30   #1587
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:
jestem nieduczona jednym słowem i nie oczytana...wstyd.
A wczoraj chcialam kupic sobie podobna koszule do twojej ale kosztowała 199 zl...

Oni sobie dolki kopią, ale jak się coś dzieje to niestety ale ale kryją jeden drugiego. Pielęgniarki nie liczą się nigdzie i nikt z nimi się nie liczy. gdyby zareagowała to by miala przechlapane i miała by problem ze znalezieniem pracy. Boją się niestety.
Ja mam nadzieje że nigdy nie będe w takiej sytuacji, chociaż raz odmówiłam asystowania za bardzo brzydkie traktowanie pacjenta. Tyle mogłam. Na szczęście moje zachowanie otrzeźwilo trochę doktora i cudnie zrobil zabieg i mnie przeprosił. Tylko ze lekarze z ktorymi pracuje to inna bajka, są naptrwde dobrzy i w porządku. I serce wkładają w swoją prace. Tylko że często przez to sami dostaja po dupie.
Moja córeczka jest leczona w Białym na AZS..leżała też na to nieszczęsne zapalenie skóry w III Klinice Chorób Dzieci.. i jestem wdzięczna wszystkim bo mi naprawdę pomogli..przyjęli dziecko na ostrym dyżurze i naprawde zrobili co mogli zeby jej pomóc..a Pani dr prowadząca.. młodziutka i taka ciepla i serdeczna..naprawdę wierze ze są dobrzy lekarze..i pielęgniarki..opiekowały się moją malutką w nocy..smarowały ją kremami kiedy się drapała a mi kazały iśc odpocząc..i nie siedziec przy łóżku przez cała noc..także moje podziękowania im się nalezą za opiekę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 13:37   #1588
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Milka Pilka jaki masz ładny avek. ślicznie wyglądasz...Przypomina mi stary deledysk A-ha. Pamiętacie taki z komisku wyskakuje przystojniak...tylko u nas wyskakuje śliczna truskawkowa milka pilka....
dziękuję
Uwielbiam ejtisowe hity przypomina mi się dzieciństwo
muszę w wolnej chwili ściągnąć sobie ten teledysk
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:45   #1589
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

w sephorze o ile dobrze pamiętam 69 złociszy

Złodzieje W usa 13$
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:51   #1590
smyk03
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

smyku ja wlasnie tez bym chciala cala ale chyba woskiem, ale sie bojei wstydam troszke a musialabym isc do kosmetyczki bo sama to bym umarla z bolu chyba
też się wstydziłam, ale ta kosmetyczka sprawiła, że nie było czego, zreszta dla niej to normalka
smyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości