|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy warto walczyc o zajetego chlopaka?
Cytat:
![]() Ale wiesz, skoro tak nam szkoda dziewczyny tego chłopaka, to dlaczego autorki wątku nam nie szkoda? przecież powinnyśmy postawić się także w jej sytuacji, niech się dziewczyna bije o swoje "szczęście" , a zamiast tego my takie wredne jesteśmy , bo logicznie myślimy
|
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Nie szkoda mi kogoś, kto na własne życzenie pcha się w kłopoty i tyle
|
|
#333 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jesli ktos zawodzi nasze zaufanie, jesli kłamie, kręci czy mydli oczy, to czy to nie jest zdrada? Tylko fizyczność ma w zwiazku znaczenie? Można poczuc sie zdradzoną tylko wtedy kiedy nasz facet pocałuje/przeleci inna kobietę, wszytsko inne można przełknąć?
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Lubo, każdy widzi zdradę inaczej. Czy nie powiedzenie o spotkaniu to to samo, co okłamanie kogoś? Dla mnie nie, mój tż mi sie nie spowiadał, z kim dokładnie wychodzi i w jakim celu. Nie czułam się okłamana, choć mógł iść na spotkanie z jakąś dziewczyną. Coś takiego nie przechodziło my przez głowę, bo mu ufałam.
Natomiast autorkę tego wątku potraktowały wizażanki jako kogoś kto ma zamiar tego chłopaka uwieść, a to jest zdrada definitywnie. Tzn też wg większości wizażanek, dla mnie zdrada emocjonalna jest dużo gorsza niż fizyczna, ale to inny wątek. Okłamanie można uznać za zdradę. Ale to ten chłopak zdradzi, nie autorką wątku. Dla niej to conajwyżej współudział. W każdym razie ona nic złego nie zrobiła, bo nawet się z nim nie spotkała do tej pory. I mnie o to chodzi. O zawartość winy w winie ![]() Mnie sie zawsze wydawało, że najbardziej nie fair jest strona zdradzająca, która ma zobowiązania wobec kogś a jednocześnie "nagrywa" sobie kogoś innego. I to na niego te baty i gromy powinny spaść. Bo jest zwykłą świnią.
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
I właśnie przed związaniem się z takim osobnikiem chcemy ostrzec autorkę, chcemy sprawić żeby przejrzała na oczy!
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Świadome zatajenie prawdy, nie powiedzenie o spotkaniu, nieme kłamstwo... jak zwał tak zwał, ale i tak wiadomo o co chodzi: osoba, która ma czyste intencje i sumienie nie będzie miała żadnego powodu, żeby oszukiwać partnera
![]() Cytat:
(bo może nie doczytałaś )
|
|
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Nie, ja nie uważam że trzeba zawsze o wszystkim mówić partnerowi. Każdy ma prawo do własnego życia, własnych znajomych i wcale nie musi się z tego spowiadać.
Ja Freso doczytałam, a nie wiem czy Ty doczytałaś, że autorka nie zamierza podejmować dalszych kroków dopóki chłopak nie zerwie ze swoją dziewczyną.
|
|
#339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tyle, że on jeszcze ze starą dziewczyną nie zerwał, a ona ma zamiar się już z nim spotkać, czyli były to puste słowa, jak na razie
|
||
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne dziewczyny, które obecnie się tu wypowiadają, także niespecjanie maja pretensje do autorki wątku, a raczej to tego faceta nazywaja niezbyt przyjemnymi słowy... Więc nie bardzo rozumiem dlaczego tak uparcie twierdzisz, ze tu się tak chłopca oszczędza. Spójrz na wypowiedzi Fresy, Ellianni, Madmuazelle... czy one bronia tego faceta? Nie zauważyłam. One wręcz ostrzegaja autorkę przed tym facetem. A zdrada... Nie, nie należy z każdego spotkania zdawac relacji, nie należy pytać o pozwolenie wyjścia itd. Ale juz spotkanie z kimś i zasłanianie się zazdrością partnera i proszenie o spotkanie w tajemnicy, to już w moim mniemaniu w pewnym sensie (mentalnym) zdrada. Bo co innego nie powiedzieć o spotkaniu, ale spotykac się z kims otwarcie, nie miec oporów przed tym, żeby w razie potrzeby powiedziec o tym spotkaniu partnerowi. A całkiem czymś innym jest proszenie kogos o spotkanie i zaznaczenie: ale spotkajmy się w tajemnicy i nie mów mojemu partnerowi, że sie spotykamy. Ja widzę (wcale nie subtelną) różnicę między tymi dwoma zachowaniami.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-01-10 o 18:03 |
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I naprawdę się dziwię, jak niektóre dziewczyny mogą tego nie rozumieć?? jak można nie dostrzegać różnicy między spotkaniem się bez otoczki tajemnicy wokół tegoż spotkania, a potajemną schadzką. |
|
|
|
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
no i po spotkaniu, a jednoczesnie w oczekiwaniu na nastepne
![]() tak wiem pewnie wiele z Was juz sie bulwersuje ale powoliposzlismy sobie na piwko, pogadalismy, bylo bardzo sympatycznie. i sytuacja wyjasniona. Zadna z Niego swinia ku Waszej uciesze a mojej tymbardziej. chlopakowi zwiazek sie sypie od jakiegos czasu, rozstali sie pare dni temu i do konca stycznia sie wyprowadzi. wiec chyba bedzie happy end jakkolwiek rozumiany |
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej na zimne podmuchać a potem żyć długo i szczęsliwie.
|
|
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
tak sie sklada ze juz znalazl
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bywa i tak. Nie dziwie sie,ze mu sie sypało, jak sie chłopaczyna umawiał z innymi po kryjomu przed swoja dziewczyna. Swoja droga to szybko sie pocieszył o ile to prawda
|
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najłatwiej oceniać. Negatywnie oczywiście.
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet autorka nie wie jak było, ani Ty ani ja. Spekulujemy. Ja akurat w ta strone, bo mi sie podoba
|
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie zachowanie jest nie fair;] ale to ja tak uwazam!
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
A ja moge z autopsji powiedziec ze nie warto.... Jesli jest zajety najlepiej trzymac sie od niego z daleka,
Bedac w drugiej klasie liceum zaczelam gadac na gg, pisac sms z chlopakiem z klasy, ktory od ponad roku mial dziewczyne, on byl z mojego miasta ona mieszkala ok 10 km dalej, ale chodzila z nami UWAGA do jednej klasy!! (jaka ja wtedy bylam glupia ). NAdeszly wakacje wiec zaczal mnie stosunkowo czesto odwiedzac, ciagle pisalismy ze soba, nie wiem dlaczego ale bylam przekonana ze przez 2 miesiace wakacji ON zrozumie, zostawi te druga i bedziemy razem, dlatego tez nigdy go o to nie zapytalam, moze balam sie prawdy w wakacje kilka razy sie spotkalismy, a nasze spotkania wylacznie polegaly na gadaniu, z niki nie moglam pogadac na tyle tematow co z NIM nadszedl poczatek roku szkolnego i nie wyobrazacie sobie mojego zdziwienia gdy zobaczylam ich razem......nie zakonczyl jednak, ja zostalam sama, tracac kilka miesiecy swojego czasu, zycia, a on z nia chodzil jeszcze potem prawie rok, teraz nie moge uwierzyc jak moglam byc tak glupia, naiwna, nieswiadoma (i jeszcze wiele przymiotnikow przychodzi mi na mysl... ) fakt ze teraz mamy ze soba swietne stosunki, oboje jestesmy wolni, ale jest juz za pozno.... Jednak ja nie bylabym soba gdybym nie miala problemow z facetami, teraz jestem na drugim roku studiow i co?? sytuacja sie powtarza, tym razem chlopak jest z mojej grupy i nma dziewczyne juz 2 lata, ale juz wiem ze w takie bagno nie mozna sie pchac, jedyne co mozna zrobic to tylko czekac..... |
|
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie to czytam wszystko i nie mogę wyjść z podziwu jak niedojrzałe w pewnych momentach swojego życia jesteśmy :/
Byłam kiedyś w związku. Po 2-3 latach zaczęło się sypać, pojawiła się inna kobieta. Kręcił z nią on, kręciłam z nią ja. Ona wiedziała, że nam się związek sypie i nic sobie z tego nie robiła. My sobie odpuściliśmy próby wyprostowania czegokolwiek. Koniec końców my się rozstaliśmy, on od niej dostał kosza, di end of da story. O co mi chodzi: nie da się znaleźć winnego takiej sytuacji. Po prostu się nie da. On mógł nie kombinować i powalczyć o związek. Ja mogłam nie kombinować i powalczyć o związek. Ona mogła się nie wtrącać w rozpadający się związek. Każdy mógł zrobić coś innego, każdy pokazał jak bardzo jest niedojrzały. Może po prostu trzeba przez coś takiego przejść żeby zrozumieć czego unikać w przyszłości... |
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Oki chłopak zerwał ze swoją dziewczyną i już jest wolny.Możesz teraz pogłebiać waszą znajomosć, ale zastanów się też czy warto.Podoba Ci sie, dogadujecie się, jest już wolny spoko, mozesz z nim teraz robic co chcesz, ale chciałabys żeby po jakimś czasie on sam zaczoł się z innymi dziewczynami spotykać w tajemnicy??Ja tylko tak móqie , nie wiem jak będzie.Ake ja sama bym tego nie chciała.Można teraz wywnioskowac,że ten koleś jak był jeszcze ze swoją eks to lubiał towarzystwo dziewczyn.Dlatego przemyśl to jeszcze.
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.do autorki: Oczywiście jak w każdym związku na pełne zaufanie musicie sobie oboje zapracować, a jak dalej znajomość się rozwinie zależy tylko i wyłącznie od was. W każdym razie, powodzenia. |
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Miviki666 Czas edycji: 2009-01-11 o 12:12 |
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mówi przysłowie: - widziały gały, co brały Autorka wątku wie, czego się może po tym "panu" spodziewać i jak jej to odpowiada, to jej sprawa, powodzenia jej życzmy
|
|
|
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
nie rozumiem podejscia niektorych z Was, ale mamy wolny kraj
![]() dzieki diamentowa za zyczenie powodzenia zobaczymy jak to bedzie
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie rozumiem podejscia niektorych- a licza sie checi- checi zawarte w tytule
i własnie takich niektorych nie rozumiem i nie zamierzam
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
przesada czy też nie, ja wyraziłam swoją opinię na ten temat.Tyle.Życze powodzenia autorce.
Edytowane przez Miviki666 Czas edycji: 2009-01-11 o 14:40 |
|
|
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Otóż to! |
|
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Rozbawił mnie ten topic, bo przypina odrobinę moją historię:P
Też poznałam takiego chłoptasia, tylko że on w związku 5-letnim jest. Piszemy na gg, spotykamy się czasem, wymieniamy sms-y... Ot, taka zwykła znajomośc o którą jego dziewczyna ma ogromne pretensje. I myśle, że uzasadnione, bo on nie zachowuje się w stosunku do mnie jak do koleżanki.. Autorka nie powinna się z nim spotykać. Ten chłopak nie wie czego chce.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

, a zamiast tego my takie wredne jesteśmy
, bo logicznie myślimy

(bo może nie doczytałaś 

w wakacje kilka razy sie spotkalismy, a nasze spotkania wylacznie polegaly na gadaniu, z niki nie moglam pogadac na tyle tematow co z NIM 
spodziewać i jak jej to odpowiada, to jej sprawa,