![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja czy urodzenie dziecka?....
Cytat:
Cytat:
Dzieci nie biorą się stąd, ze jakaś pan czy pani, każe ci urodzić. Nikt nie każe uprawiać seksu bez zabezpieczenia. Prawo zabrania w Polsce aborcji,nie dlatego,że kobieta to klacz rozpłodowa, a dlatego,że uznaje iż zarodek jest już życiem nowego człowieka, któe należy szanować.
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dostałaś rady - porozmawiaj z psychologiem, a potem z rodzicami, zobacz co oni na to, gwarantuję Ci, że nikt Cie z domu nie wyrzuci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem też trochę zszokowana,jak łatwo niektóre osoby podejmują decyzje o aborcji... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro aboracja w Polsce jest nielegalna nie masz większego wyboru: urodzić i albo zatrzymać, albo oddać do adopcji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz prościej nie umiem. Kotek
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro nie chcesz słuchać krytyki nie zakładaj wątku na publicznym forum. Gładzić po główce nie będę, sorry Winnetou. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
BAN stały
|
malemelle - nie potrzebnie pisałas o swoim problemi, bo nitk ci tu nie pomoze
laski tylko teraz sobie skacza do oczu co jest moralne a co nie nikt nie jest w towjej sytuacji przeczytasz to wszystko i tylko bedziesz miala wiekszy bajzel w glowie a pomocy zadnej tu dowiesz sie ze jestes morderczynia kiedy usuniesz ciaze. przepraszam kiedy zabijesz swoje dziecko nienarodzone. tu dowiesz sie ze kiedy rozwiazesz swoj problem za pomoca aborcji bedziesz miala traume i nocne koszmary do konca zycia. tu dowiesz sie ze jestes niodpowiedzialna bo pekla wam gumka i w ogole nie powinnas rozpoczynac wspolzycia. uspokoj sie , i pomysl sama co bedzie dla ciebie najlepsze. tak jak ja ci napisalam - glowe mamy napakowana koscielnymi haslami o morderstwach wyrodnych matkach itp. nie sluchaj tego tylko posluchaj swojego serca. rozumiem ze adpocji w ogole nie bierzesz pod uwage. masz do tego prawo. to twoje łono i twoje zycie. zyc ze swiadomoscia ze oddalas dziecko - nie wyobrazam sobie. a zyc ze swiadomoscia ze podjelas rozsadna decyje to co innego. a ta rozsadna decyzja jest albo urodzenie albo aborcja. ABORCJA A NIE MORDERSTWO. |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie chodzi o moich rodziców, ja przede wszystkim myślę jak będzie wyglądać przyszłość moja i tego dziecka, rozgrzeszam Twoją zarozumiałość, bo nie jesteś w tej sytuacji, więc Ty niestety nie jesteś w stanie mnie zrozumieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
a dzieci uprawiają seks? chyba nie. więc skoro jesteś dzieckiem aby mieć dziecko, to po dobranocce idź spać zamiast kochać się ze swoim chłopakiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
BAN stały
|
Cytat:
okej, rozumiem. Ale cóż z tego, że bedzie miało, ale nie bedzie potencajlnego chetnego? Tak samo z towarem, dopuszczony do sprzedaży ale nikt go nie chce kupic. Cóż z nim zrobisz, bedziesz go wciskać ludziom na ulicy na siłę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na szczęście są rozsądne osoby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dotarło, znaczy. Do rodziny zastępczej trafiają, równiez dzieci z nieuregulowaną sytuacja prawną (podobnie jak do domu dziecka, rodzinnego domu dziecka, rodzinnych pogotowii opiekuńczych itd.) Adopcja jest czymś innym. Dziecko adoptowane jest przysposobione przez rodzinę adopcyjną, co oznacza,że staje się (prawnie) ich dzieckiem. Nie przebywa w instytucji, zakładzie. Nie sądzę też by było traktowane jak w wojsku. Osoby z zaburzną osobowaością mają wielce utrudnioną drogę do adoptowania dzieci poprzez szereg testów. Morticia masz prawo do swojego zdania w sprawie aborcji, ale proszę nie mów rzeczy, któych nie wiesz, nie rozumiesz.
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak możesz w ogóle?? Dziewczyna była odpowiedzialna, urodziła - nie usuneła, próbowała się pogodzić z losem ale nie wyszło. Czasm bywa. A Ty piszesz że niewiele warta. Żal po prostu i wściekłość. Wiesz ilu mężczyzn zostawia kobiety po urodzeniu ich wspólnego dziecka? Ile takich matek i dzieci jest choćby tutaj, choćby jak Budynio. Wstyd!
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Morticio, przepraszam ale skąd czerpiesz swoją wiedzę o sytuacji dzieci z uregulowaną prawnie sytuacją w Polsce? Z mediów? Z plotek? Bo bzdury wypisujesz moja droga. Czy dociera do Ciebie, że setki tysięcy par w Polsce czeka na dziecko z adopcji? Po kilka lat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, może pomyśl czasem, zanim coś takiego napiszesz. Podejrzewam, że wiele dziewczyn przeżywa ten dramat, bo facet był niedojrzały i sobie uciekł, bo nie poczuwa się do odpowiedzialności. Obrażasz też matki Wizażanek, które podjęły się trudu wychowania dziecka samotnie w tym MOJĄ!
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Par starających się o adopcję jest bardzo wiele, ale aby adoptować dziecko, musi mieć ono uregulowaną sytuację prawną. Jesli rodzice zrzekną się praw do dziecka od razu po porodzie, taki maluch w przeciągu kilky tygodni może być już w nowym domu. A do autorki wątku: zamiast pytac się obcych osób, porozmawiaj z chłopakiem i Waszymi rodzicami, bo tak naprawde to jest Wasz wspólny problem. Rodziców zapewne też, bo ami dziecka i siebie nie utrzymacie.
![]() |
#108 | |
BAN stały
|
Cytat:
To odnosnie programu ktory ostatnio oglądałam. O wielodzietnych rodzinach zastępczych(zdaje sie że tak sie to nazywa, jak mowie źle to przepraszam). "Mamuśka" miała gwizdek, codziennie o 7 rano gwiżdże żeby dzieciaki wyszły z łózka, maja określony czas żeby je pościelic i sie ubrać. Gdybym tak skonczyła to wolałabym nie żyć, niz marnie egzystencjonować. Czasem bardziej brutalne rozwiązania bywają lepsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielu ludzi jest chetnych i chce adoptować dziecko. Jest kolejka do adopcji. Ludzie czekają na dzieci. Ale dzieci w domach dziecka nie maja uregulowanej sytuacji prawnej i dlatego nie mogą byc adoptowane. I mamy absurdalną (w pewnym sensie) sytuację: Z jednej strony wiele rodzin które chcą adoptować Z drugiej dzieci w domach dziecka. Gdyby dzieciom w domach dziecka uregulować sytuację prawną to są ludzie chetni do adopcji i te dzieci znalazłyby dom.
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To nie jest problem typu-jaki komputer kupic,tylko chodzi o żywą istotę! Oczywiście,że temat będzie wzbudzał wiele kontrowersji. Przypuszczam,że w tym momencie(albo w najbliższym czasie) zalogują się na Wizażu przeciwnicy aborcji i dołączą do watku. Oczywiście,masz problem,poważny jak widać,dlatego tak jak już Ci ktoś radził,zamiast szukać rozwiązania na forum internetowym,powinnaś teraz siedzieć z najbliższymi i ten temat omawiać. Wg Ciebie masz 2 wyjścia:rodzić albo usuwać.Poradziłaś się już nawet ginekologa,zadałaś sobie trud,żeby znaleźć osobę,która popełni przestępstwo a nie zadałaś sobie trudu(zresztą kurcze,jakiego trudu...),żeby dowiedzieć się o zasadach adopcji.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze: chętnych jest mnóstwo. Po drugie istenieje coś takiego jak adopcja ze wskazaniem, gdzie matka oddająca dziecko może poznać rodzinę adopcyjną. I tych rodzin też jest mnóstwo.
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja Ci powiem, ze zycie lubi sobie z nas kpic... Nikt jej nie moze zagwarantowac, ze pozbedzie sie tej ciazy, jak krwi podczas miesiaczki - spuscic wode i po problemie. Psychika 18letniej dziewczyny, nie jest jeszcze w pelni uksztaltowana. A aborcja jest duzym obciazeniem, dla psychiki. aaa, z kosciolem czy prawica, to nie mam nic po drodze tak na marginesie.
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Proszę Cię daruj sobie tego typu komentarze do mojej osoby. Nie jestem zresztą odosobniona w moim wypadku - kiedyś młodsze ode mnie dziewczyny wychodziły za mąż, dzisiaj zamężna 18latka jest dla większości nie do pomyślenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie mam zdanie o dziewczynie, która żałuje, że urodziła własne dziecko ![]() I mam do tego prawo! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Warszawianko, niezgodze sie ze latwo. Niektore osoby zwyczajnie sa z tym pogodzone, poniewaz moze ich to czekac... z roznych wzgledow.
![]() |
#119 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kto mowi ze uwazam adopcje za wieksze zlo? poprostu nie chcę życ ze swiadomoscia ze moje dziecko jest wychowywane przez kogos innego. tyle na ten temat. A watpliwosci biora sie wlasnie z tego, że czuje ze cos sie we mnie rozwija, ale mam tego swiadomosc ze to jeszcze NIE JEST DZIECKO - dla kazdego oznacza to cos innego - dla ciebie jest to dziecko - dla mnie - zarodek - proste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
moi znajomi odebrali ze szpitala 3-dniowe dziecko z uregulowana sytuacja prawna. Naprawde sądzisz, ze Twoje dziecko nie będzie szczęśliwe w rodzinie, która przeszłą liczne testy i kwalifikacji oraz na pewno ma środki finansowe i mase uczuć do zapewnienia takiemu dziecku?
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.