Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-11, 20:17   #1561
anciaahk
kosmitka

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
hihi Twoja tez Mamy identycznie cykl teraz, wiec bedziemy sie razem starac
My tym razem chyba co 2 dni, ale na szczęście z większym luzem. Jakoś mi tak puściło, wyjdzie to dobrze, nie to też nic strasznego. Kilka miesięcy nie robi różnicy.
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
J
Nie wiem, czy dobrze robisz, faszerując się tymi prochami przeciwbólowymi. I to po kilka tabletek na raz, a po krótkiej przerwie znowu klika. Po pierwsze, to organizm przyzwyczaja się do tabletek przeciwbólowych i dlatego po jakimś czasie nie działają one na ból, po drugie paracetamol w tak dużej ilości jest szkodliwy. Mnie też skręca z bólu, a dziś to dodatkowo głowa boli, ale nie biorę nic. Skoro się zaczęło staranka, to lepiej nie faszerować się prochami.
Lekarz zalecił zmianę z ketonalu na paracetamol, więc myślę, że może tak nie szkodzi. Poza tym to taki ból, że jest się ciężko ruszyć, ciężko to opisać, odejmuje mi lewą nogę i dół ciała strasznie sztywnieje. Przed tabsami przeważnie lądowałam w szpitalu lub pogotowiu na zastrzyku. W każdym razie nie jest to taki ból, który da się wytrzymać. Z każdym innym radzę sobie bez tabletek.
Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
najlepsza na ciaze jest na pieska
kochana ja pogodzilam 2 kierunki + dodatkowy fakultet, wszystko dziennie, polroczny wyjazd do finlandii, bez straty semestru, utrzymalam dwa stypendia naukowe... i po co mi to bylo. po pierwsze wyladowalam na koniec w szpitalu cudem odzyskujac wzrok w lewym oku, po drugie zapycham teraz na emigracji ponizej kwalifikacji. wniosek, ciesz sie zyciem i nie przemeczaj
Myślę, że czym innym są studia dzienne, a czym innym praca 11h i studia zaoczne. Jestem po zaocznych studiach i pracuję w swoim zawodzie, więc może to kwestia szczęścia, nie wiem. W trakcie studiów już pracowałam i tuż przed obroną miałam awans na kierownicze stanowisko. Wszystko dało się pogodzić, rzeczywiście pewnie kosztem zdrowia. Wiem jednak, że studia mogą pomóc dalej się rozwijać i jednocześnie nie przeszkodzą w radości z życia, więc nie do końca się zgodzę z Tobą. Na pewno jednak zajmują czas i przez to "przyjemności" może być mniej. Póki jednak jest się młodym to dobrze jest wykorzystać czas młodości i większych sił.
Fakt, że dziecko odsunęło pomysł na studia na późniejszy termin (lub żadny). Zmieniają się jednak priorytety.
Dzięki za podpowiedź .
Powróciłam z weekendu z 3miasta, chciałam poszaleć na wyprzedażach, ale nie ma nic ciekawego. Portfel się cieszy.

Miłego wieczoru.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...

Edytowane przez anciaahk
Czas edycji: 2009-01-11 o 20:18
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 20:38   #1562
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Witam Dziewczeta

Dolaczam sie do watku od tygodna staramy sie z moim narzeczonym o malenstwo 24 stycznia mam dostac okres zobaczymy co z tego bedzie ale mam andzieje ze zobacze wynik pozytywny testu kiedy moge najszybciej zrobic test?:P albo badanie z krwi kiedy?

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 21:13   #1563
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Biorąc pod uwagę moje równiuteńkie 28 dniowe cykle, jest to dla mnie jakieś opóźnienie
Ale nigdy nigdy nie zdarzyło Ci się opóźnienie o 1-2 dni? To może test jeszcze nie wykrył prawdziwej przyczyny spóźnienia

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
mniam
ja mam fajny przepis na pieczone jabłka robi się dziurkę i wyjmuje pestki, do tej dziurki wkładasz albo miód albo dżem np. malinowy, całe jabłka owijasz szczelnie ciastem francuskim (ja kupuję gotowe w rolkach), posypuje się je cukrem i cynamonem i do piekarnika aż ciasto będzie rumiane. PYCHA!
Ale mi narobiłaś smaka moje jabłuszka były dobre ale Twój przepis brzmi przepysznie. Następnym razem na pewno spróbuję. Dobrze, że mój mężuś przepada za nowościami kulinarnymi także w przyszłym tygodniu będą jabłuszka pieczone w cieście
Jeszcze mam w planach wypróbować ananasy i banany pieczone w kokosie.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Lekarz zalecił zmianę z ketonalu na paracetamol, więc myślę, że może tak nie szkodzi. Poza tym to taki ból, że jest się ciężko ruszyć, ciężko to opisać, odejmuje mi lewą nogę i dół ciała strasznie sztywnieje. Przed tabsami przeważnie lądowałam w szpitalu lub pogotowiu na zastrzyku. W każdym razie nie jest to taki ból, który da się wytrzymać. Z każdym innym radzę sobie bez tabletek.
A ja myślałam, że moje miesiączki bywają bolesne. Współczuję.

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczeta

Dolaczam sie do watku od tygodna staramy sie z moim narzeczonym o malenstwo 24 stycznia mam dostac okres zobaczymy co z tego bedzie ale mam andzieje ze zobacze wynik pozytywny testu kiedy moge najszybciej zrobic test?:P albo badanie z krwi kiedy?
Witam i życzę pozytywnego testu
Wynik będzie najpewniejszy w dniu spodziewanego okresu.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 21:13   #1564
jusali
Rozeznanie

Ja zawsze polecam zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki. Często jest tak, że test zrobiony przed terminem @ wychdodz pozytywny, a tu nagle okres...czyli dochodzi do naturalnego poronienia.
Zrób test 24stycznia z porannego moczu (test ciążowy), jest wtedy największe stężenie hormonów, a badanie krwi...chyba też 24 -jeśli @ nie przyjedzie rzecz jasna
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 21:16   #1565
Koona
Raczkowanie

[quote=gooha3;10397374]Przykro mi sie zrobiło i musze się komus wygadać.

W sumie to powinnam się cieszyc bo kolejna kleżanka ze studiów spodziewa się dzidziusia. Przed godziną dzwoniła do mnie z tą nowiną.

Mi tak bardzo żal mojego ;(
Dziwny jest ten los.
Ktoś się nie spodziewa i nie chce to ma

Moje pragnienie jest tak duże że co dzień tylko mysle o dziecku.
Powoli to zaczyna iść w złym kierunku. Planowałam jechac na konsultacje na studia w przyszłym tygodniu, a tu okazało się że wtedy bedzie najlepszy czas na dzidziusia i już mam ochote przekładac studia.

Mam indywidualny tryb studiowania i odemnie zalezy kiedy tam pojade.
Z jednej strony chce dzidziusia a z drugiej nie chce zeby to było tak z "premedytacją" zaplanowane, że to musi teraz być.

Czy Wy też tak macie?? Nie chce planowania typu : " trzeba teraz się kochac, a teraz nie ..."

Mineło juz troche czasu od poronienia, myślałam że już wszystko ok. Dzis znowu się rozkleiłam ;(
4 bliskie mi osoby spodziewają sie dziecka a ja niepotrafie cieszyc sie ich szczesciem bo się rozklejam.

To nie tak miało być
Miałyśmy razem omawiać wpólne problemy. Ja teraz nie chce ich słuchac jak dyskutują o swoich dolegliwościach.

Nawet nie mam z kim pogadać. Siedze sama w domu nad książkami i pracą mgr a w głowie pustka nic się nie chce, cholernie smutno i przykro. Nie chce mi się kończyć tych studiów, nie mam już siły !!!
...

Bardzo mi przykro
Nie przeżylam tego co Ty, ale domyślam się jak się czujesz.
Też ciężko mi słuchać znajomych o tym jak karmią, jak maluchy rosną lub jakie mają odczucia w ciąży ( jakoś wszyscy są teraz w okresie rozrodczym).
Uciekam do domu siedzę i nic nie mogę zrobić, choć naprawdę mam ważne sprawy do pozałatwiania
ciągle myślę o dziecku.
I jak pomyślę to właściwie to nie jest dobry czas na dziecko (podobno nigdy nie jest) i też nigdy nie chciałam "robić" dziecko na zawołanie, na termin (wyliczać dni itd) ale mam stracha, że jeżali teraz się nie uda to potem może być problem, bo będę musiała znowu brać hormony (żeby mi nie urosły kolejne torbiele, które już miałam operowane)...
Już raz leczyłam depresję... była ona spowodowana zbyt silnym instynktem macierzyńskim. Walczę z sobą, żeby znowu się nie wpakować w dołek z którego cięzko wyjść. Uważaj na siebie.
Pozdrawiam.
Stary 2009-01-11, 21:38   #1566
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Współczuję takich bólów
Niektórzy mówią, że po dziecku bóle miesiączkowe łagodnieją Pozostaje więc czekać

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ale nigdy nigdy nie zdarzyło Ci się opóźnienie o 1-2 dni? To może test jeszcze nie wykrył prawdziwej przyczyny spóźnienia
W ciągu ostatnich 7-8 m-cy miałam @ co 28 dni, raz był cykl 27 dniowy
Stąd moje zastanowienie
Teraz pozostaje mi czekać...
Zastanawiam się czy robić test znowu za kilka dni czy betę
Właśnie dziewczyny - jak to jest z tym badaniem z krwi - czy w każdym laboratorium robią betę ? Bo ja trochę zielona jestem w tym temacie A i ile orientacyjnie to kosztuje ?

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 21:50   #1567
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

no to zrobie tak jak radzicie w dniu spodziewanej @.. ale nie moge sie doczekac..jeszcze 2 tygodniu do dnia w ktorym zrobie test.. maskara nie wytrzymam tego ;p

3mam za was wszystkie kciuki* i za siebie oczywiscie

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 21:52   #1568
kaaamila1
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

U mnie dalej brak miesiączki. Jutro robie test i zobaczymy co będzie..

Dalej czuje napięcie w podbrzuszu, mam wzdęcia i dzisiaj podczas pobytu na uczelni w bufecie poczułam zapach jakiegoś mięsa i zrobiło mi się słabo. Wystraszyłam się i wyszłam..

Temperatura spadła mi do 36,8 stopni..

miss.hot myślę, że jeżeli przez następne dwa dni nie dostaniesz miesiączki to powtórz test. A nóż będzie pozytywny

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 22:01   #1569
dominikaaK
Raczkowanie

GG do dominikaaK

Agusia to ty teraz powinnas baraszkowac z mezusiem skoro za dwa tyg @

"Niektórzy mówią, że po dziecku bóle miesiączkowe łagodnieją Pozostaje więc czekać "

Nic z tych rzeczy.U mnie jak i u moich dwoch starszych siostr po dziecku zrobilo sie przy @ piekło.Bol jak jasna chol***.Z tym ze one po urodzeniu nie brały antykow.Ja tak.Najstarsza sisi przy @ prawie zawsze pierwszego dnia wymiotuje z bolu.

Po narodzinach i tak pewnie przejdziesz na jakies antyki(jesli zdecydujesz oczywiscie)Wtedy sie uspokoi z bolem.Narodziny nie maja nic wspolnego z bolesnoscia.Jam jest prawdziwy przyklad

Bylismy na wosp-ie i padam z nog.Ja zanim poznalam T co roku kwestowalam z puszeczka.Swietna sprawa

Lece juz spac bo juz mi sie oczka kleja.
A dzis pełnia wiec wykorzystajcie ja laseczki(te mogace i nie meczace sie z @)

52->53->54->55->56->57->58->59->60

Idę jak burza!!!!!
moje wymiary
dominikaaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 22:23   #1570
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
No to masz faktycznie problem. Ale pamiętaj, że paracetamolu nie można przedawkować, bo jest bardzo niebezpieczny, dlatego przeraziła mnie ilość tabletek, które przyjmujesz.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 22:26   #1571
justinak25
Raczkowanie

Cześć, ja zamierzam rozpocząć starania we wrześniu, zaraz jak tylko podpiszę umowę na okres nieokreślony, urodziłam córcię na studiach, byłam bardzo szczęśliwa ale było mi trochę żal jak moje koleżanki szły do pracy a ja w pieluchach w dodatku sama bo mąż co 2 tyg na jeden dzień w domu. Na szczęście udało mi się znaleźć pracę i moja pociecha ma 4 lata, więc czas na rodzeństwo dla niej, czekam do września bo po co mam rezygnować z bardzo fajnej pracy dla dziecka jak mogę mieć jedno i drugie i spokojnie sobie na wychowawczym czekać...po studiach to była straszna nerwówka, bez doświadczenia...a już z dzieckiem. Ale na szczęście wszystko się ułozyło
justinak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 22:38   #1572
celka2000
Zakorzenienie

witajcie
Dzis moj 3dc, wiec caly cykl przede mna.
Wlasnie zamowilam na Allegro 10 testow owulacyjnych i 6 ciazowych
Musze sie przekonac czy moje cykle sa owulacyjne po ciazy (nadal karmie piersia - niby tylko raz dziennie, ale jednak).
Z przesylka wyszlo lacznie 30zl. Ostatnim razem w aptece zostawilam prawie tyle, jak zakupilam tylko 2 testy ciazowe.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 22:42   #1573
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
witajcie
Musze sie przekonac czy moje cykle sa owulacyjne po ciazy (nadal karmie piersia - niby tylko raz dziennie, ale jednak).
Z przesylka wyszlo lacznie 30zl. Ostatnim razem w aptece zostawilam prawie tyle, jak zakupilam tylko 2 testy ciazowe.
Ja co prawda zamówiłam na Allegro dermokosmetyki, ale i one są dużo droższe w normalnej aptece. A im mniejsza "pierdółka", czyli test ciążowy czy owulacyjny, tym większa marża
Stary 2009-01-11, 22:57   #1574
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

AKCJA MIKOŁAJOWA !!!

Mikołaju nasz kochany,
na fasolki dziś czekamy.
Więc gdy śnieżny pada puszek,
niech nam wpadnie też okruszek!

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na pirv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam malin30

Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 34 staraczki:

KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone

kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) staranka zawieszone

PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone

Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone

Eleonorka947 - (Aneta, 26 lat, Warszawa) cykl 2, last @ 5.10

kitka888 - (Małgosia, 22 lata, Gdańsk) cykl 1, last @ 14.10

gusiec - (Agnieszka, 26 lat, Buenos Aires) cykl 15, last @ 19.10

amarylis29 - (Marta, 29 lat, Poznań) cykl 3, last @ 24.10

Novida - (Agnieszka, 30 lat, Dublin) cykl 2, last @ 25.10

dana260 - (Marzena, 31 lat, Warszawa), cykl 1, last @ 8.11

aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 4, last @ 14.11

"N@sty" - (Ania, 25 lat, Manchester) cykl 9, last @ 18.11

DDosiek - (Dorota, 24 lata, Biała Podlaska) cykl 2, last @ 6.12

Sylwiaaa88 - (Sylwia, 20 lat, Włocławek) cykl 3, last @ 6.12

kobra913
- (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 1, last @ 8.12

Sweet_jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 1, last @ 12.12

miss.hot - (Monia, 26 lat, Lublin) cykl 1, last @ 13.12

kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) cykl 1, last @ 14.12

precious_81 - (Justyna, lat 27) cykl 2, last. @ 16.12

dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 5, last @ 17.12

basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) cykl 3, last @ 18.12

nina_k - (Maria, 29 lat, centrum) cykl 1, last @ 20.12

dramaturgia prostactwa - (Natalia, 22 lata, Chrzanów) cykl 1, last @ 20.12

ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) cykl 3, last @ 21.12

yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 5, last @ 23.12

Milibili - (Magda, 22 lata, Śląsk) cykl 2, last @ 30.12

Nika1980 - (Dominika, 28 lat, Rotterdam) cykl 1(5), last @ 3.01

fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 6, last @ 3.01

sweetpinky - (Martyna, 24 lata, Radom) cykl 4, last @ 5.01

memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK) cykl 2, last @ 5.01

dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 9, last @ 6.01

malin30- (Magda, 32 lata, Słupsk) cykl 2, last @ 7.01

anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 3, last @ 7.01

celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) cykl 3, last @ 9.01

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)
Mamy 16 zafasolkowanych:

*kaalinaa*gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009)

Ania0104gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 13 lipca 2009)

erysipelothrixgratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009)

Gizmiatko gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009)

BASIA3333gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009)

czekoladka21gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

Ainka11111gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

Cassandra 23 gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach

aaassssiiiikkkkgratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

maugoszatka gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach

Karola_82gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

gosiaczekdmgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

magdzia50gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

adaikakagratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

IwonkaAnna83gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

Foka29gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

Na liście występuje kolor biały:

PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]

Nika1980 - Aniołek [*]

agagmm23 - Aniołek [*]
Stary 2009-01-11, 23:21   #1575
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Proszę o aktualizację listy->

Sweet_Jelly, @10.01.2009

cykl okazał się być 30 dniowy-w sobotę zaczął mi się @.Więc nie jest tak źle jak na 1 cykl bez tabletek.Słyszałam że dziewczynom o wydłużał się o więcej dni ..u mnie tylko o2.

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 00:02   #1576
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dramaturgia prostactwa Pokaż wiadomość
DDosiek dziękuję i również życzę powodzenia

Będę się odzywać jak będę mięć jakieś wątpliwości...narazie jestem na samym początku strań bo dopiero 1wszy miesiąc..i szczerze myślałam że będzie łatwiej..

3mam kciuki za Nas wszytkie
Ja juz tylko podziękuje za powodzenie w dalszych miesiącach ciąży
Nie przejmuj sie tak, choć nastawienie w pierwszym miesiącu jest największe. Potem juz trochę spada, co w sumie ułatwia sprawę.

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
mniam
ja mam fajny przepis na pieczone jabłka robi się dziurkę i wyjmuje pestki, do tej dziurki wkładasz albo miód albo dżem np. malinowy, całe jabłka owijasz szczelnie ciastem francuskim (ja kupuję gotowe w rolkach), posypuje się je cukrem i cynamonem i do piekarnika aż ciasto będzie rumiane. PYCHA!
No i widzę, ze jutro szukam ciasta francuskiego w mieście. Brzmi pysznie.

Cytat:
My tym razem chyba co 2 dni, ale na szczęście z większym luzem. Jakoś mi tak puściło, wyjdzie to dobrze, nie to też nic strasznego. Kilka miesięcy nie robi różnicy.

Myślę, że czym innym są studia dzienne, a czym innym praca 11h i studia zaoczne. Jestem po zaocznych studiach i pracuję w swoim zawodzie, więc może to kwestia szczęścia, nie wiem. W trakcie studiów już pracowałam i tuż przed obroną miałam awans na kierownicze stanowisko. Wszystko dało się pogodzić, rzeczywiście pewnie kosztem zdrowia. Wiem jednak, że studia mogą pomóc dalej się rozwijać i jednocześnie nie przeszkodzą w radości z życia, więc nie do końca się zgodzę z Tobą. Na pewno jednak zajmują czas i przez to "przyjemności" może być mniej. Póki jednak jest się młodym to dobrze jest wykorzystać czas młodości i większych sił.
Fakt, że dziecko odsunęło pomysł na studia na późniejszy termin (lub żadny). Zmieniają się jednak priorytety.
Dzięki za podpowiedź .
Powróciłam z weekendu z 3miasta, chciałam poszaleć na wyprzedażach, ale nie ma nic ciekawego. Portfel się cieszy.

Miłego wieczoru.
Ja też byłam dzis z mężaem na wyprzedażach, ale nic mnie z nóg nie powaliło. W sumie to i dobrze, bo teraz trzeba oszczędzać.

Cytat:
Współczuję takich bólów
Niektórzy mówią, że po dziecku bóle miesiączkowe łagodnieją Pozostaje więc czekać

Stąd moje zastanowienie
Właśnie dziewczyny - jak to jest z tym badaniem z krwi - czy w każdym laboratorium robią betę ? Bo ja trochę zielona jestem w tym temacie A i ile orientacyjnie to kosztuje ?
Robia w każdym laboratorium. Koszt 30zł. Wyniki są różnie, to zależy od laboratorium. U mnie np. tego samego dnia za parę godzin, u innych za 2-3 dni nawet.
To może leć na betę, ona jest najpewniejsza.

Cytat:
no to zrobie tak jak radzicie w dniu spodziewanej @.. ale nie moge sie doczekac..jeszcze 2 tygodniu do dnia w ktorym zrobie test.. maskara nie wytrzymam tego ;p

Witam, Czyli dopiero masz dni płodne. Zmykaj zatem do wyrka, a nie czas marnujesz przed komputerem.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Dalej czuje napięcie w podbrzuszu, mam wzdęcia i dzisiaj podczas pobytu na uczelni w bufecie poczułam zapach jakiegoś mięsa i zrobiło mi się słabo. Wystraszyłam się i wyszłam..

miss.hot myślę, że jeżeli przez następne dwa dni nie dostaniesz miesiączki to powtórz test. A nóż będzie pozytywny
Objawy są bardzo ciekawe, tylko ten spadek nieciekawy. Może idź na betę?

Cytat:
Napisane przez justinak25 Pokaż wiadomość
Cześć, ja zamierzam rozpocząć starania we wrześniu, zaraz jak tylko podpiszę umowę na okres nieokreślony, urodziłam córcię na studiach, byłam bardzo szczęśliwa ale było mi trochę żal jak moje koleżanki szły do pracy a ja w pieluchach w dodatku sama bo mąż co 2 tyg na jeden dzień w domu. Na szczęście udało mi się znaleźć pracę i moja pociecha ma 4 lata, więc czas na rodzeństwo dla niej, czekam do września bo po co mam rezygnować z bardzo fajnej pracy dla dziecka jak mogę mieć jedno i drugie i spokojnie sobie na wychowawczym czekać...po studiach to była straszna nerwówka, bez doświadczenia...a już z dzieckiem. Ale na szczęście wszystko się ułozyło
Witam i życze powodzenia za parę miesięcy. Hihi, jak Ty zaczniesz się starać, to ja powinnam rodzić swoje pierwsze maleństwo.

Cytat:
witajcie
O matko.. To ja na 2 bety i 3 testy wydałam ok. 100zł. Jednak nie ma to jak allegro.

Widziałąm Twoje zdjęcia na ciążowych fotkach(przeszukuje cały wątek w celu odnalezienia jak najwcześniej wystających brzuszków - bo juz by się chciało pochwalić), śliczna z Ciebie kobieta.

Dobrej nocki. Odezwe sie jutro jak się wyśpię.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 07:36   #1577
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Też właśnie tak pomyślałam - tak więc w środę z rana test jeśli nie przyjdzie nadal @

Cytat:
Napisane przez dominikaaK Pokaż wiadomość
"Niektórzy mówią, że po dziecku bóle miesiączkowe łagodnieją Pozostaje więc czekać "

Nic z tych rzeczy.U mnie jak i u moich dwoch starszych siostr po dziecku zrobilo sie przy @ piekło.Bol jak jasna chol***.Z tym ze one po urodzeniu nie brały antykow.Ja tak.Najstarsza sisi przy @ prawie zawsze pierwszego dnia wymiotuje z bolu.

Po narodzinach i tak pewnie przejdziesz na jakies antyki(jesli zdecydujesz oczywiscie)Wtedy sie uspokoi z bolem.Narodziny nie maja nic wspolnego z bolesnoscia.Jam jest prawdziwy przyklad
Nie mówię, że do każdego przypadku się to stosuje, ale wiele osób to potwierdza
Dobrze, że moje @ są w miarę do wytrzymania

Cytat:
Tak więc powodzenia justinak25

Cytat:
witajcie
Mają przebitkę i to niezłą A najlepsze jak kupiła w aptece ostatnio 2 testy ciążowe i 5 owulacyjnych - ciążowe 14,95 zł/szt, a owulacyjne 22.50. Potem te owulacyjne widziałam w aptece internetowej po 16,50, a najlepsze jak małż mi wczoraj testy ciążowe kupował w innej aptece za te same zapłacił 7,95 szt czyli 100% przebitki mają
Już po nic nie pójdę do tamtej apteki

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Robia w każdym laboratorium. Koszt 30zł. Wyniki są różnie, to zależy od laboratorium. U mnie np. tego samego dnia za parę godzin, u innych za 2-3 dni nawet.
To może leć na betę, ona jest najpewniejsza.
Dzięki DDosiek za odpowiedź
Póki co poczekam do środy i powtórzę test, a potem najwyżej beta

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 08:43   #1578
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Dziewczeta

witamy

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Ja zawsze polecam zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki. Często jest tak, że test zrobiony przed terminem @ wychdodz pozytywny, a tu nagle okres...czyli dochodzi do naturalnego poronienia.
Zrób test 24stycznia z porannego moczu (test ciążowy), jest wtedy największe stężenie hormonów, a badanie krwi...chyba też 24 -jeśli @ nie przyjedzie rzecz jasna
a jak się zrobi w dniu spodziewanej miesiączki to tydzień później może dojśćdo poronienia....

ale fakt , najlepiej zrobić w dniu spodziewanej @ z rana z powodu stężenia hormonów.

Cytat:
Napisane przez Koona Pokaż wiadomość
Też ciężko mi słuchać znajomych o tym jak karmią, jak maluchy rosną lub jakie mają odczucia w ciąży ( jakoś wszyscy są teraz w okresie rozrodczym).
Uciekam do domu siedzę i nic nie mogę zrobić, choć naprawdę mam ważne sprawy do pozałatwiania
ciągle myślę o dziecku.
I jak pomyślę to właściwie to nie jest dobry czas na dziecko (podobno nigdy nie jest) i też nigdy nie chciałam "robić" dziecko na zawołanie, na termin (wyliczać dni itd) ale mam stracha, że jeżali teraz się nie uda to potem może być problem, bo będę musiała znowu brać hormony (żeby mi nie urosły kolejne torbiele, które już miałam operowane)...
Już raz leczyłam depresję... była ona spowodowana zbyt silnym instynktem macierzyńskim. Walczę z sobą, żeby znowu się nie wpakować w dołek z którego cięzko wyjść. Uważaj na siebie.
Pozdrawiam.
trzymaj się dzielnie!

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

cierpliwości a jaką masz temperaturkę w pierwszej fazie cyklu, bo jeśli bardzo niską to 36,8 również może być ciążowe. no nic...czekamy

Cytat:

hmmmm... w regularnym cyklu 28 dniowym owu przypada dwa tygodnie przed miesiączką , więc zamiast się zastanawiać nad testem lepiej wziąść się "do pracy"... bo inaczej nie będzie sensu testu robić

Dziewczynki ,

idę sprzątać. nasze mieszkanko jest na sprzedaż i teraz ciągle ktoś przychodzi je oglądać, więc musi być ładnie i porządek... odezwę się jak siądę z kawusią po sprzątaniu
tymczasem miłego poniedziałku!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 08:59   #1579
katarzinka
Wtajemniczenie

cześć
w tym tygodniu ma przyjść @, a że jak przestałam myśleć, że jestem w ciąży (ta babska psycha) to objawy na @ zaczęły być wyraźne więc czekam
a jak pójdzie już sobie to do dzieła, ale staram się jakoś wyluzować, bo potem tylko smutek i rozczarowanie, że nie.
co z tego, że chcielibyśmy już - będzie jak będzie (byleby jak najszybciej)
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 09:37   #1580
araczki
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczynki!

Troche mnie nie bylo. Swieta w Polsce, pozniej tydzien na nartach na Slowacji.
Wrocilismy w ubiegla srode do domu.
Musialam sie troche otrzasnac, wrocic do pracy i znowu przestawic na Finlandie.

Dosiek, Kochana, nie mialam okazji pogratulowac! Sciskam mocno!

Moja IUI nie udala sie, ale i tak czulam, ze nic z tego, raz, ze statystyki mowia same za siebie i pierwsza sie nie udaje a dwa jakos po prostu wiedzialam, ze nic z tego nie wyjdzie. No i mam.

Nie wiem co teraz robic. W glowie pustka.

milego poniedzialku Kochane!

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 09:54   #1581
yolanda9
Zadomowienie

Dzień dobry!
Cytat:
Witam Dziewczeta

Witam!

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Ja , bo mimo, że temp spadła to nadal jest wysoka...zreszta na innym wątku Wizażanka, która miała w drugiej fazie cyklu temperatury na poziomie 36.6 też jest w ciąży Wszystko zależy od tego jakie temperatury są w pierwszej fazie i jeśli są niskie to wcale nie jest powiedziane, że w ciązy mają być w okolicach 37 stopni....

Cytat:
Witam!

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
cześć
w tym tygodniu ma przyjść @, a że jak przestałam myśleć, że jestem w ciąży (ta babska psycha) to objawy na @ zaczęły być wyraźne więc czekam
a jak pójdzie już sobie to do dzieła, ale staram się jakoś wyluzować, bo potem tylko smutek i rozczarowanie, że nie.
I tu też

Miłego dnia Dziewczyny!!

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 09:55   #1582
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Stąd moje zastanowienie
Faktycznie idealne cykle. Może lepiej idź na betę skoro testy nie wychodzą.

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Proszę o aktualizację listy->

Sweet_Jelly, @10.01.2009

cykl okazał się być 30 dniowy-w sobotę zaczął mi się @.Więc nie jest tak źle jak na 1 cykl bez tabletek.Słyszałam że dziewczynom o wydłużał się o więcej dni ..u mnie tylko o2.
A jednak.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
cześć
U mnie też w tym tygodniu oby szybko zleciały te dni.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 10:24   #1583
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
I tu też

Miłego dnia Dziewczyny!!
dzięki i nawzajem - też trzymam

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
U mnie też w tym tygodniu oby szybko zleciały te dni.
oby - a potem do dzieła
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 10:47   #1584
DDosiek
Wtajemniczenie

Witam w ten słoneczny poranek.Włąściwie prawie południe
Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki!

Moja IUI nie udala sie, ale i tak czulam, ze nic z tego, raz, ze statystyki mowia same za siebie i pierwsza sie nie udaje a dwa jakos po prostu wiedzialam, ze nic z tego nie wyjdzie. No i mam.

dziękuję Ci bardzo.
To może czas na druga IUI? Te ju bywaja bardziej prawdopodobne. Tylko wiadomo, koszt się ponosi ...
Eh,, żeby te starania były w końcu finansowane prze NFZ chociaż w części. przecież podobno mamy politykę prorodzinną.

Zmykam na śniadanko. a potem powoli do pracy. oj , tak się nie chce... Ale zajade so carefoura. Ponoć sa duże obniżki. Tylko ciekawe co maja w tych promocjach..

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 11:00   #1585
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cześć Kobitki! Jestem w pracy, oczywiście temat ciążowy nie był poruszany. Poczekam do czwartku, bo wtedy mamy imieniny koleżanki, a ja oczywiście podziękuję za wino i na pewno zaczną się pytania.

DDosiek, najlepsze ciasto francuskie mają w Lidlu.
Stary 2009-01-12, 11:08   #1586
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki!

cześć Araczku nasz kochany!!!!!!! no mówi się trudno- kolejne IUI ? fajnie że wróciłaś!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 11:10   #1587
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

DDosiek, czy ja mogę wreszcie przenieść Cię na dolną listę zafasolkowanych?
Stary 2009-01-12, 11:16   #1588
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Kobitki! Jestem w pracy, oczywiście temat ciążowy nie był poruszany. Poczekam do czwartku, bo wtedy mamy imieniny koleżanki, a ja oczywiście podziękuję za wino i na pewno zaczną się pytania.

tak w Lidlu jest bardzo dobre

ja wczorajszy dzień przeleżałam z mężem w łóżku tylko robiliśmy przerwy na jedzenie, siusiu i mizianka lubię takie dni

a dziś musiałam podjechać na chwilkę do pracy i mogę teraz dalej się byczyć

tempka podczas @ wahała się między 36.3 i 36.4 a dziś wzrosła do 36.5 (dziś jest mój 8 dzień cyklu)

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 12:10   #1589
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
to będę musiała go poszukać. Gotowe ciasto francuskie do super sprawa..Przychodzą goście a ty rozkładasz ciacho..wsypujesz owoce, posypujesz je kisielem i po kwadransie masz pyszną struclę

..............
Wczoraj był u nas szwagier ze szwagierką -brat mojego męża z żoną..Mąż powiedział mi wieczorem że jego brat jak mnie zobaczył to zapytał się czy w ciąży nie jestem???A oni nie wiedzą o naszych staraniach! po prostu utyłam przez święta ,oni nas przez święta nie widzieli i tak mu do głowy przyszło...

Trochę szkoda że nie jestem!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 12:20   #1590
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
to będę musiała go poszukać. Gotowe ciasto francuskie do super sprawa..Przychodzą goście a ty rozkładasz ciacho..wsypujesz owoce, posypujesz je kisielem i po kwadransie masz pyszną struclę

..............
Wczoraj był u nas szwagier ze szwagierką -brat mojego męża z żoną..Mąż powiedział mi wieczorem że jego brat jak mnie zobaczył to zapytał się czy w ciąży nie jestem???A oni nie wiedzą o naszych staraniach! po prostu utyłam przez święta ,oni nas przez święta nie widzieli i tak mu do głowy przyszło...

Trochę szkoda że nie jestem!
nie przejmuj się
ja mam niestety tak samo też przez święta przytyłam, teraz przy wzroście 162 cm ważę 67 kg i też się każdy pyta czy jestem w ciąży, mimo iż dużego brzucha nie mam, ehhh....
cały czas sobie powtarzam, że po ciąży wezmę się za siebie i doprowadzę do stanu jak ważyłam 50 kg bo teraz nie chcę się odchudzać jak się staramy.

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości