![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Buff'd
Raczej tez sa podnieceni za sprawa najazdu dzikich fanek proszku
![]() Iustitia dobra robota, tez proponuje podpiac link do tego postu w tym pierwszym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iustitia na pewno przyda się to przy setnym pytaniu jak zamówić próbki, świetna robota! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Iustitio, kawał dobrej roboty!
![]() Nie sądziłam, że zamawianie w Buff'd może sprawić komuś trudność, ale jeśli się nie ma podstaw angielskiego, to taka instrukcja będzie jak znalazł. Już podpinam. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nie kopiowałam całości, żeby nie rozciągać nadmiernie pierwszego posta, ale link jest na samym początku, więc chyba dość widoczny ![]() Uzupełniłam też informacje o pudrach. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-11 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Normalnie aż mnie przytkało jak przeczytalam, ze dorzucają extra próbeczki - bo to jest to, co tygryski lubią najbardziej. Mój TŻ nazwał to dobrym marketingiem - w sumie co im szkodzi podesłać nam po pare próbek, skoro mogą nas tym "zwabić" do siebie? Aż zaczynam żałować, że nie da się zwiększyć zużycia minerałów - zakochałam się w nich, najchętniej całe ciałko maziałabym tymi proszkami i calutką buzię bym smarowała kolorkami mineralnymi... Ech... Ograniczony mamy przerób, chyba pozostanie cale życie na probkach...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi już dziś z karty ściągnięto ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() iustitia- kawał dobrej roboty. Ja też ciągle zapominam o tym, że są wśród nas osoby, które nie znają angielskiego i musi im być ciężko połapać się w tym wszystkim. Taki "krok po kroku" na pewno im pomoże ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-01-11 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
![]() Trochę trudno było się postawić na miejscu osoby, która nie rozumie nic albo tylko w części, ale jakoś się udało ![]() To straszne, już się czuję fanatyczną maniaczką proszku, chociaż jeszcze nie próbowałam, ale ciągle o tym gadam na forum, polecam koleżankom, przygotowuję psychicznie mamę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Organizatorka
|
Cytat:
C zaś do "ciała" to myślę o nogach w lecie, taki ligh tan np? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
W sekcji INFORMACJE DODATKOWE umieściłam link do świetnego zestawienia kart, którymi można płacić w Internecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie podniecilam tą próbką :P (fajnie jakby to byl cien do powiek) Ale sie nie napalam tak bardzo ![]() Lece na goooooogle cos poczytac o kaolin clay, bo mi sie to z klejem kojarzy (wiem, wiem.. głupie skojarzenie ![]() Ja dzis chcialam zamowic cienie wlasnie, ale mi jeszcze $ na PP nie doszły.
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
A moje buffki nadal Processing
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pewnie zmienią Ci na shipped. W Buff'd robi to żywy człowiek, a nie automat (poza tym jest różnica czasu). Mnie się to podoba. Nie ma ściemy, że wysłane po minucie. Zresztą i tak przesyłka dotrze szybciej niż np. z EDM. Moje próbki, jak już wspominałam, dotarły po tygodniu od wyslania. Gratis dostałam 2 sample: cień i róż.
Dzisiejsza bajeczna pogoda skłoniła mnie do zrobienia kilku zdjęć podkładów z próbek. Swatche powinny być wyraźne. Obrobię i wrzucę do mojego albumu. Przy mocnym świetle widać wyraźnie, że podkłady Buff'd Original mają inny skład niż EDM. Mniej się "iskrzą" dzięki mniejszej zawartości miki i jej odmianie - serecite. EDM (zwłaszcza w formule matte ![]() Zrewiduję też opisy jasnych odcieni, bo przy porządnym świetle mogłam je wreszcie w pełni ocenić ![]() Tak mnie pochłonął Wizaż, że do tej pory nie obejrzałam nowego odcinka "Desperate Housewives" ![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-12 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ja zamawialam w czwartek i dopiero dzisiaj mam shipped
![]() Chcialam dzis jeszcze sobie zamowic cienie, ale kasa na PP nie doszla.. Moze odczekam z tydzien z zamowieniem, bo jakos mi glupio ze tak po paru dniach 1 paczke chce :P moga pomyslec ze rownie dobrze moglam za 1 razem wsio zamowic.
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Pytanie do dziewczny, ktore uzywaly podkladow edm: jaki odcien z buff'd bylby odpowiednikiem mieszanki sunkissed fair i fair neutral (pol na pol)?
Myslalam nad takimi probkami: - cornsilk - sungrass - bisque i moze fawn albo wool... Co do formul to chyba daruje sobie light. Czy w buff'd odcienie z formuly concealing tez sa ciemniejsze niz z innych? Bylabym wdzieczna za porade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zamówię sobie jutro jakies cienie i puder wykanczający ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Dalej nie jest wysłane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam Ci wypróbować miks Biscuit i Fair. Cornsilk, Sungrass i Bisque to odcienie ze sporą dawką żółtego pigmentu. Mieszając je na pewno nie uzyskasz pożądanego efektu. Kolory EDM z kategorii Beige i Buff mają zdecydowanie więcej różu, sądząc po zdjęciach i próbkach, które mam (Linen, Perfect, Fairly Summer). Sunkissed Fair, o ile mi wiadomo, również ma widoczne delikatne tony różowe, podobnie jak Fair z Buff'd. Natomiast Biscuit pod względem jasności odpowiadałby chyba Fair Neutral (oba ekstremalnie jasne, z neutralnym, ledwie widocznym kolorem). Widziałam gdzieś chyba zdjęcia jakiegoś odcienia Buff'd w formułach Original i Concealing, poszukam i porównam. Najlepiej wysłać pytanie do Jennifer. Podkład w formule Concealnig polecam stosować tylko jako korektor i to głównie na wypryski. Już Original kryje niesamowicie (bardziej chyba niż korektor z EDM [próbowałam Sunlight]), wystarczy minimalna ilość, żeby pokryć całą twarz, można się spokojnie obyć bez korektora, nakładając miejscowo kolejną warstewkę Original. Jak robiłam dziś swatche porównawcze EDM i Buff'd, to dwie warstwy EDM Intensive były słabiej widoczne na skórze niż jedna porządna Buff'd. Do tego Original świetnie trzyma się skóry, mniej się ściera niż EDM Intensive. Przy odpowiedniej aplikacji nie tworzy efektu maski, jest leciutki, można zapomnieć, że ma się cokolwiek na twarzy. Nie zapchał mnie nawet po 12 h (EDM Intensive robi to w kilka godzin). Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-13 o 16:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Caraz bardziej podobaja mi sie z opisu mineraly buff'd
![]() Z odcieniami chyba masz racje przyjrzalam sie jeszcze raz twoim zdjeciom i te zolte podtony wybybijaja sie juz bardzo na rece, na twarzy pewnie bedzie jeszcze gorzej. A poza tym chyba nie docenilam mojej bladosci co mi sie czesto zdarza, dobrze ze mnie naprostowalas na jesniejsze odcienie. Tezaz tylko pozostaje zamowienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sadze ze Fair bedzie za jasny, Apricot za ciemny a Bisque za zolty ![]() Ale i tak mysle, ze wymieszam ze soba i bedzie lux malinka ![]() Jak mozna zamawiac te wymiksowane podklady? bo ja nic takiego na stronie nie widze..
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Na drugiej stronie masz Custom Mix, dodajesz to do zamówienia a potem przy finalizacji wpisujesz procentową zawartość max. 3 podkładów wraz z formułą w komentarzu do transakcji.
Dobrze mówię? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Skusiłyście mnie
![]() Wzięłam: cornsilk, sungrass, biscuit, bisque i wool. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sie martwie tym ze jak prace znajde to polowa kasy pojdzie na probowanie mineralow, szczegolnei ze firm jest sporo ![]() ![]() Bede miec juz podklady ktore beda mi pasowaly ale i tak bede nowe probowac...
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Super
![]() ![]() Anecka - Spoko ![]() ![]() ![]() Edytowane przez iustitia Czas edycji: 2009-01-12 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żółte tony wybijają się mocno na zdjęciu, bo nakładałam grubą warstwę podkładu, właśnie po to, żeby było widać tonację kolorystyczną. Przy cieniutkiej, roztartej warstwie nie będą aż tak wyraźne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.