Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-12, 06:45   #481
Kathi75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
z tego co ja się orientuję, to w polskim usc nie nadają imiona wyłącznie spolszone, chyba że któreś z rodziców dziecka nie jest Polakiem...
to nie kwestia tego czy imię jest polskie czy nie, ale kwestia jego spolszczenia....
no ale każdy usc podchodzi indywidualnie

(http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...a_dziecka.html)
Do reszty wypowiedzi odniose sie potem :I) ale tu napisze wam z doswiadczenia
Jak poszlam zapytac jeszcze przed porodem czy MAximiliana moge dac przez XI tp baba mnie ofuknela po porodzie i tak zarejestrowalismy w Austrii kluske MAXIMILIAN maz pojechal do Polski i malego zarejestrowal bez najmniejszych problemow a zaznaczym oboje nie mamy obywatelstwa austrijackiego wiec nie powinno byc problemow choc pilnowac trzeba bo kolezanka dala tu Patrick a w POlsce dziadek jak rejestrowal na odleglost to Patyk jest

Mi sie cos z glowa robi dziewczyny normalnie wstalam o 5 wywalilam ciuchy Maxa posegregowalam i u siebie w szafie porzadek zrobilam hihi a potem co ?? polazlam do kuchni i upieklam ciasto , jak maz wstal to byl w szoku ale glupio pod nosem sie usmiechal , chyba brak mu bylo takiej zonki

Teraz czekamy na kolege MAxia bo kumpela ma pare spraw po urzedach do zalatwiania a z dwojka to jednak ciezko no i kiedys bedzie mogla mi sie odwdzieczyc

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 06:47   #482
maugoszatka
Wtajemniczenie

Pilmach wszystko musi być dobrze!!! Ja też się boję kupować ale myślę sobie, że nawet jak coś się stanie to przecież w końcu kiedyś będziemy mieli dziecko...Hanna piękne Helena też Celina już mniej,bo mi się kojarzy z fragmentem "nie wytrzeźwiała od soboty" 'Celiny' kazika :P

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2009-01-12 o 06:49
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 06:55   #483
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
esti
wybór imienia należy do rodziców jesli Wam się podoba to na reszte nie patrzcie
znam jedną Nicole która ma siostrę Ines a może ,Jowita,Wanessa nie wiem czy tak to się pisze Oliwia, Weronika,Wiktoria, Alexandra, Daria,Rozalka,Kalina,Sara ,Sandra,Lidia może cos Wam sie spodoba

wiecie jak długo pochodze to boli mnie kosć łonowa Wy też tak macie
czy tylko ja a może to coś z moją szyjka zwiazane jest ale chyba nie
KOsc mnie tez boli ale jak posiedze a nie chodze a imiona znam Ines sliczna i grzeczna dziewczynka podoba mie sie to imie a takze Lidia i Daria , Wanessa to juz takie oklepane

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
uuu

np. teraz dla chlopca szukamy imienia.... i bardzo mi sie podoba MAX (jak Kathi synek) ale sie nie moge przemoc do tego imienia bo moja ciocia ma pieska Maxa i nie chce jak pojade do polski i bedzie moja ciocia z psem to co... zawolam Maxiu i przyleci i moj brzdac i ten pies????!!! nie moge tego przebolec normalnie
To wolaj na syna MAximilian przy pieku cioci my tak robimy bo trez mamy psa o tym imieniu hihi i nigdy jak wolam MAximilianek tamten nie przylazi

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
już się zdążyłam poryczeć z tego powodu że nie możemy dojść do porozumienia z imieniem
ehhhhhhhhhhhhhh
To my mamy to samo Juz ma dosc
Maz wczoraj uparl sie na Celine a mnie podbija na samo mysl o tym imieniu Celyna , Celka, ja dalej obstaje przy Gabi i Biance ale nie moge go przekonac i mam juz dosyc , z Maxem poszlo nam tak lekko

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2009-01-12 o 06:57
Stary 2009-01-12, 07:22   #484
gabriellao0
Zakorzenienie

Kasiu
mnie się i Gabi i Bianka podoba! A Cecylia? Nie, dziękuję postoję!
Sama bym swoją nazwała Gabi ale to byłaby paranoja nazwać dziecko własnym imieniem. Kiedyś dawniej marzył mi się Gabryś- ale to też byłoby chore, więc ostatecznie stanęło dla dziewczynki (to już od zawsze wiedziałam) Oliwia a dla chłopca odkąd w ciąży jestem wiem, że Filip i już.

Esti
no to z podanych przez Ciebie to ja "stolerowałabym" jeszcze Nicolę bo np. Naoemi już nigdy! Sorki ale takie imiona nie dla mnie. Nicola ok.
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 07:25   #485
esti1984
Wtajemniczenie

maugoszatka jeśli chodzi o wymowę imion to ja nie widzę problemu Noemi pisze się tak jak się czyta, Nikola to spolszczona wersja więc tak samo pisze się i czyta rozumiem Nicole inaczej czytasz inaczej piszesz.
Ale niby dlaczego z imieniem Nikola coś jest nie tak? Nikola nadają bez żadnego problemu w USC i to imię jest nadawane ostatnio w ilościach podobnych co Julie, maje, Amelki, Oliwki

Takie imiona jakie wcześniej wymieniłam (Nikola, Noemi, Marika) podobają mi się od zawsze i na inne nie mogę patrzeć. Takie typu: Anki, Gośki, Marysie, Kaśki, Gabrysie, Hanki itp......kiedyś było ich caaaałe mnóstwo.Tzn. nie mam nic do innych imion, ale na pewno nie dałabym ich dziecku

kalina kochana idź do lekarza, lepiej się upewnić

maugoszatka a masz to coś? Zostawiłaś to? Bo powinnaś lekarz może chcieć wziąść to coś do badania....

Kathi my z Julką też nie mieliśmy problemu. Co prawda wybierał TŻ ale szybko się zgodziłam ...... w końcu jego pierwsza upragniona córeczka
Kathi ale z Ciebie żywioł od rana ja lubię z ranka wypić z Wami kawę a potem biorę się za wszystko

Kathi a imię Wanessa nie biorę pod uwagę tylko mi się podoba
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 07:27   #486
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Kasiu
mnie się i Gabi i Bianka podoba! A Cecylia? Nie, dziękuję postoję!
Sama bym swoją nazwała Gabi ale to byłaby paranoja nazwać dziecko własnym imieniem. Kiedyś dawniej marzył mi się Gabryś- ale to też byłoby chore, więc ostatecznie stanęło dla dziewczynki (to już od zawsze wiedziałam) Oliwia a dla chłopca odkąd w ciąży jestem wiem, że Filip i już.

Esti
no to z podanych przez Ciebie to ja "stolerowałabym" jeszcze Nicolę bo np. Naoemi już nigdy! Sorki ale takie imiona nie dla mnie. Nicola ok.
Gabi no właśnie tylko tu chodzi o pisownie że TŻ chciałby Nicole a mi wystarczy Nikola po polsku
Stary 2009-01-12, 07:29   #487
pakusia86
Zakorzenienie

wy juz widze od samego rana nie spicie ja wpadam teraz na chwlke bo jade na pierwsze zajecia w szkole rodzenia.... wiec trzymmajcie kciuki jak przyjade zdam relacje i poczytam to co tam napisalyscie

a z tym maximilianem to rzczywiscie pomysl teraz tylko tz przekonam

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 07:41   #488
maugoszatka
Wtajemniczenie

esti1984 niby Nikola normalne imię a jednak kojarzy mi się z góralami w chicago:P Jakoś tak, nie wiem czemu- Nikola Gąsienica albo Nikola Bachleda Curuś ;P

To coś co odpadło nawet nie wiem gdzie się podziało, pewnie rano albo w nocy,więc nawet nie będę umiała tego lekarzowi wiarygodnie opisać,bo nie mam już na piersi nawet żadnego zaczerwienienia:/

Stary 2009-01-12, 07:41   #489
Bercia2000
Zadomowienie

Hej mamuski
no to troszke się uspokoiłam że Was tez boli ta kosć nie żebym Wam tego bólu życzyła ale widocznie może tak być

primach
będzie dobrze przeciez nic sie nie dzieje

dziewczyny a z tym kupowaniem wyprawki wczesniej i że niby coś może się stać to są jakieś zabobony bo co z tego że kupisz wyprawke w 36 tc a nie w 20 tc jak różnie może być przy porodzie i wiecie ....
chodzi głównie o to że gdy coś sie złego stanie tfu tfu.... to potem człowiek nie może na te rzeczy patrzec wiem to po sobie co prawda nie miałam dużo kupione dla pierwszego synka bo to był 20 tc dopieto może to były 3 rzeczy ale mąż spalił je jak byłam w szpitalu wszystkie dokumenty usg schował i dobrze bo po takich przejsciach nie da się an to patrzeć
więc nie wpadajcie w panike lepiej kupić podstawową wyprawkę wczesniej a wózek i łóżeczko wybrać i zlecić mężowi zakup ja np. będe o wiele spokojniejsza majc kupine ubranka do 7 msc bo wiecie różnie bywa a przynajmniej o to bym się nie martwiła

kurcze mój TŻ dziś wraca i pewnie za 2 dni ja będe pisała że kłócimy się o imiona no niby wstepnie ma być Dominik bo TŻ bardzo chce a mi się też podoba ale podoba mi się też Franek więc zobaczymy

ide ogarnąć domek bo nie wiem o której będzie nie chciał mi powiedzieć dobrze że sie domyśliłam że to dziś wraca no niespodzianka ma być obym się nie nakręciła za bardzo bo za duzo emocji w moim stanie nie wskazane ale ja juz od 6 nie spie i myśle kiedy bedzie ehhhhhh......

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 07:51   #490
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
esti1984 niby Nikola normalne imię a jednak kojarzy mi się z góralami w chicago:P Jakoś tak, nie wiem czemu- Nikola Gąsienica albo Nikola Bachleda Curuś ;P

To coś co odpadło nawet nie wiem gdzie się podziało, pewnie rano albo w nocy,więc nawet nie będę umiała tego lekarzowi wiarygodnie opisać,bo nie mam już na piersi nawet żadnego zaczerwienienia:/
no wiesz mi nie kojarzy się z niczym złym a tak jakbym miała dać jakieś oklepane imię typu: Ania itp................. to mogłabym powiedzieć że znałam 20 takich i ileś było fajnych a reszta głupia, znam też taką która spadła na totalne dno wiec nie dam tak dziecku na imię. Więc spekulować można do woli zależy kto ma jakie skojarzenia

W każdym razie Nikola nie kojarzy mi się z nikim ani niczym złym albo śmiesznym. W rodzinie mam jedną Nikolę i to bardzo fajna dziewczynka (10 lat) nie mamy częstego kontaktu bo mieszka daleko....

Kurczę to szkoda że nie pokazałaś tego wcześniej ginowi. Ale tak czy inaczej powiedz jak to wyglądało i po ilu dniach odpadło. Żeby się nie denerwować

Bercia a Ty uciekaj z wizażu i szykuj się na przywitanie męża oj wióry będą leciały heehe

a co do kupowania wózka toja muszę przy tym być i muszę kupić przed porodem bo zawsze oglądam z każdej strony czy lekko zarysowany nie jest itp..... wolę sama to sprawdzić niż się potem czepiać

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-01-12 o 07:52
Stary 2009-01-12, 07:59   #491
maugoszatka
Wtajemniczenie

Każdy jednak wybiera imiona wg skojarzeń. Ja np wybrałam Hania ponieważ mam bardzo miłą ciocię Hanię oraz miałam bardzo fajną koleżankę Hanie;] Innych Hań nie znam i złych skojarzeń nie mam. Ale jednak co do większości imion -mam. :P

Stary 2009-01-12, 08:04   #492
Bercia2000
Zadomowienie

esti
ja napisałam o tym kupowaniu dla dziewczyn które się boją kupować a Ty kochana kupuj w końcu musimy mieć jakieś przyjemności
i tak mamy gorzej humorki ,bezsennosć ,strach o poród itd i co i tak wszyscy współczują naszym TŻ że musza znosic nasze humorki zreszta my same się nad nimi użalamy że takie niedobre dla nich jestesmy a koniec z tym co my mamy lekko ]

a TŻ właśnie dzwonił niby na miasto wychodzi no i że zadzwoni za 4 h haha... a ja myślę że zadzwoni z lotniska w Katowicach bo ma do syna zadzwonić ze wraca
i potem do domku nie mówił kiedy wraca zebym się nie stresowałą podróża a jak tak nic nie wiem to się bardziej denerwuje i czekam jak głupia kurde jakieś motyle ma w brzuchu

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-01-12, 08:17   #493
maugoszatka
Wtajemniczenie

hehe Bercia

Stary 2009-01-12, 08:22   #494
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Bercia a Ty uciekaj z wizażu i szykuj się na przywitanie męża oj wióry będą leciały heehe

a co do kupowania wózka toja muszę przy tym być i muszę kupić przed porodem bo zawsze oglądam z każdej strony czy lekko zarysowany nie jest itp..... wolę sama to sprawdzić niż się potem czepiać
My juz mmy wozek wybrany na 100% bylismy juz ze dwa miechy temu w paru sklepach i wybralismy wozek z X-landera, cena i funkcje nam odpowiadaja A jezeli chodzi o wybieranie i zakup to moj Tz zrobi to lepiej ode mnie...wszyscy, ktorzy go znaja wiedza, ze jest baaaaaardzo dokladny Ja juz sie przyzwyczailam po ponad 10 latach, ale niektorzy wysiadaja

Cytat:
Każdy jednak wybiera imiona wg skojarzeń. Ja np wybrałam Hania ponieważ mam bardzo miłą ciocię Hanię oraz miałam bardzo fajną koleżankę Hanie;] Innych Hań nie znam i złych skojarzeń nie mam. Ale jednak co do większości imion -mam. :P
Z imieniem dla chlopca mielismy problem, bo jakos tak bylismy nastawieni na dziewczynke...a tu taki psikus Miala byc poprostu Aleksandra, a bedzie Jan. Duzo ludzi daje teraz takie imie, ale podoba mi sie bo mojego Tz ojciec mial na imie Jan i byl bardzo dobrym czlowiekiem(mamy dobre skojarzenie)

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 08:23   #495
Kathi75
Zakorzenienie

Bercia fajnie takie motyle w brzuchu miec ech............ chyba meze gdzies wysle bo tez takie motylki chce miec hihi

Laseczki mam dwoch MAxow w tym samym wieku u siebie i na razie luzik raz sie pobili tylko

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2009-01-12, 08:29   #496
Bercia2000
Zadomowienie

kathi
no nie wiem czy to takie fajne uczucie
czuje się jak jakaś gówniara przed pierwszą randką
i myśle czy moge się napic łyżeczke melisy w syropie bo trzesie się wszystko we mnie
tzn to jest melisa mojego syna ale jeszcze malutkiemu zaszkodzę biore się za robote może mi przejdzie

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-01-12, 08:31   #497
Kathi75
Zakorzenienie

Bercia to dobry znak gorzej jak by ci bylo obojetne ze maz wraca a teraz spokojnie WDECH WYDECH WDECH WYDECH

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2009-01-12, 08:59   #498
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cześć laseczki...

Prawie całą noc nie spałam... Oczywiście zasnełam nad ranem, kiedy czas do pracy wstawać..

W nocy podjadałam kanapki z dżemem truskawkowym... do pracy wziełam z dżemem... a mężowi po pracy kazałam kupić mrożone truskawki

Mówi do mnie, że chyba w ciąży jestem...

Mam sporo [racy, więc tylko tak z doskoku będę, ale jak się wyrobię, to może i z Wami na allegro posiedzę
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 09:06   #499
Bercia2000
Zadomowienie

kathi
jaki wdech wydech to jeszcze nie poród

paiglot
co z Tobą czemu się nie odzywasz
mam nadzieje że wszystko okey TŻ wrócił i się godzicie tak długo

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 09:16   #500
maugoszatka
Wtajemniczenie

no wlasnie,co z poiglot????????

Stary 2009-01-12, 09:24   #501
Wtajemniczenie

Mam nadzieję że się za bardzo z TŻ nie pokłóciła. I że się nie zdenerwowała bardzo...

POLIGLOT - odezwij się...
Stary 2009-01-12, 09:24   #502
Kathi75
Zakorzenienie

Bercia takie oddychanie uspokaja hihi gwarantuje ze przy porodzie bedziesz inaczej oddychac hihi

Poiglot odezwij sie

Spac mi sie chce normalnie a chlopaki super sie zajmuja soba wiec mam czas na neta bardziej niz z moim tylko hihi chyba bede czesciej nianka

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2009-01-12, 09:28   #503
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Bercia, ale fajnie, że mąż wraca, a długo się nie widzieliście? Będzie super powitanko.

Pod wpływem tej dyskusji o imionach ja też intensywnie myślę, może ten Błażej to jednak nie fajnie? Sama nie wiem. A dla córci od kilku lat mam wybrane imię Milena, jeśli fasolka zrobi psikusa i okaże się dziewczynką to nie będę mieć problemu. Tż się zgadza z moimi wyborami jak na razie, pewnie protestowałby gdyby mu się nie podobało, ale twierdzi, że te mogą być. Wiecie, tak nie do końca jakoś wierzę w tego synka u mnie, obstawiam tak 50 na 50, ciuszki też oglądam raczej takie uniwersalne, unisex.

Oglądam kocyki i rożki na allegro, czy wystarczy taki zwykły rożek bawełniany czy lepszy jest z wkładką kokosową? I mam prośbę do Kathi, kiedyś podawała linka do allegro ze ślicznymi kocykami, nie mogę ich znaleźć, możesz podać jeszcze raz, jeśli pamiętasz?

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 09:34   #504
Bercia2000
Zadomowienie

katrin
no długo przynajmniej dla mnie ponad 3 msc ale dziś się zobaczymy
niestety za tydzień wyjezdza i wróci w kwietniu na stałe

a jak coś fajnego znajdziesz na allegro wklej linka obejrzymy

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-01-12, 09:49   #505
Seona
Zakorzenienie

Dziewczyny ile wy produkujecie Jak tak dalej pójdzie, to tych naszych tomów wątku uzbieramy z 5

Co do imion to ja w sumie aż tak baaardzo nie kłócę się o to z mężem. Raczej nas rozśmiesza ten temat. Na pewno odpada Pamela i Angelina (chociaż jemu się dobrze te imiona kojarzą, jak twierdzi).

Ale dobrze też jest poszukać historię imienia, skąd pochodzi i co oznacza

Nie wiem czy wiece, ale Amelie, to są straszne wady genetyczne rączek, takie kikuty lub całkowity ich brak Nie wiem jak rodzice mogą nadawać imię Amelia. Jest np. amelia prawej ręki itp. tzn. kikut prawej ręki Dla mnie coś strasznego Czy obustronne amelie itp.

Wiele imion jest może nieciekawych, ale ma ciekawą historię, skąd się wzięło itp. Ja np. nie chcę nadawać imienia, które nic nie oznacza a tylko ładnie brzmi itp.

Przypomniała mi się wróżba, którą wróżyłyśmy sobie w pierwszym tomie i większości się sprawdziło http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1482

Poza Katrin1 chyba (z tego co czytałam) i Dziewczynom, które są w takim samym wieku jak ich TŻ

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 10:00   #506
maugoszatka
Wtajemniczenie

MAM ważne pytanie.
Mój TŻ jest ubezpieczony tylko w UP (ale ma stałą prace)
JA też jestem ubezpieczona tylko w UP
i tak bedziemy przynajmniej przez rok jeszcze
GDZIE BEDZIE UBEZPIECZONE NASZE DZIECKO?!?! NIE BĘDZIE UBEZPIECZONE?czy też w UP? Czy jak?

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2009-01-12 o 10:02
Stary 2009-01-12, 10:07   #507
Wtajemniczenie

Mi się nie zgadza

Ale co do tamtego wątku - włosy mi szybciej rosną.. na chłopaka (szkada że tylko na nogach)

U mnie już od dawna wiedziałam, żę syn Antoś, a córa Emilka... A następne ma być Maksymilian i Lena... Ustaliliśmy wspólnie

Choć mi się podoba Mikołaj, Gabrysia Mojemu TŻ
Stary 2009-01-12, 10:10   #508
Kathi75
Zakorzenienie

To chyba nie ja podawalam linka do kocykow bo ja na allegro nie kupuje

Seona mi tez sie zgadza i to w przypadku obu sztuk

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2009-01-12, 10:17   #509
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
no mnie irytuje dosłownie wszystko, teraz TŻ dzwonił, że ktoś tam nam załatwił mieszkanie to się zaczęłam rzucać, że to ja mam sobie załatwiać takie tam blabla :P Denerwuję się o wszystko, o to nawet, że miał zajęte jak dzwoniłam a dzwonił wtedy do mnie!
Dziwczynki, ja w 1 ciązy miałam siarę od 7 miesiąca ciązy i powiem wam że to też zbiegło sie u mnie z wisielczym nastrojem. Ciągle płakałam i byłam rozdrazniona. Teraz też juz mam siarę i znów pojawił mi sie wisielczy nastrój. mysle ze to ma zwiazek z laktacją
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 10:19   #510
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
Dziwczynki, ja w 1 ciązy miałam siarę od 7 miesiąca ciązy i powiem wam że to też zbiegło sie u mnie z wisielczym nastrojem. Ciągle płakałam i byłam rozdrazniona. Teraz też juz mam siarę i znów pojawił mi sie wisielczy nastrój. mysle ze to ma zwiazek z laktacją
Hej GOO100 A to normalne, że mi wycieka tylko z jednej(prawej) piersi???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości