![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
Jak poszlam zapytac jeszcze przed porodem czy MAximiliana moge dac przez XI tp baba mnie ofuknela ![]() ![]() Mi sie cos z glowa robi dziewczyny normalnie wstalam o 5 wywalilam ciuchy Maxa posegregowalam i u siebie w szafie porzadek zrobilam hihi a potem co ?? polazlam do kuchni i upieklam ciasto , jak maz wstal to byl w szoku ale glupio pod nosem sie usmiechal , chyba brak mu bylo takiej zonki ![]() ![]() Teraz czekamy na kolege MAxia bo kumpela ma pare spraw po urzedach do zalatwiania a z dwojka to jednak ciezko no i kiedys bedzie mogla mi sie odwdzieczyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Wtajemniczenie
|
Pilmach wszystko musi być dobrze!!! Ja też się boję kupować ale myślę sobie, że nawet jak coś się stanie to przecież w końcu kiedyś będziemy mieli dziecko...Hanna piękne Helena też
![]() Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-01-12 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Maz wczoraj uparl sie na Celine a mnie podbija na samo mysl o tym imieniu Celyna , Celka, ja dalej obstaje przy Gabi i Biance ale nie moge go przekonac i mam juz dosyc , z Maxem poszlo nam tak lekko ![]() Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-01-12 o 06:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Kasiu
mnie się i Gabi i Bianka podoba! A Cecylia? Nie, dziękuję postoję! Sama bym swoją nazwała Gabi ale to byłaby paranoja nazwać dziecko własnym imieniem. Kiedyś dawniej marzył mi się Gabryś- ale to też byłoby chore, więc ostatecznie stanęło dla dziewczynki (to już od zawsze wiedziałam) Oliwia a dla chłopca odkąd w ciąży jestem wiem, że Filip i już. Esti no to z podanych przez Ciebie to ja "stolerowałabym" jeszcze Nicolę bo np. Naoemi już nigdy! Sorki ale takie imiona nie dla mnie. Nicola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Wtajemniczenie
|
maugoszatka jeśli chodzi o wymowę imion to ja nie widzę problemu Noemi pisze się tak jak się czyta, Nikola to spolszczona wersja więc tak samo pisze się i czyta
![]() Ale niby dlaczego z imieniem Nikola coś jest nie tak? Nikola nadają bez żadnego problemu w USC i to imię jest nadawane ostatnio w ilościach podobnych co Julie, maje, Amelki, Oliwki ![]() Takie imiona jakie wcześniej wymieniłam (Nikola, Noemi, Marika) podobają mi się od zawsze i na inne nie mogę patrzeć. Takie typu: Anki, Gośki, Marysie, Kaśki, Gabrysie, Hanki itp......kiedyś było ich caaaałe mnóstwo.Tzn. nie mam nic do innych imion, ale na pewno nie dałabym ich dziecku ![]() kalina kochana idź do lekarza, lepiej się upewnić ![]() maugoszatka a masz to coś? Zostawiłaś to? Bo powinnaś lekarz może chcieć wziąść to coś do badania.... Kathi my z Julką też nie mieliśmy problemu. Co prawda wybierał TŻ ale szybko się zgodziłam ...... w końcu jego pierwsza upragniona córeczka ![]() Kathi ale z Ciebie żywioł od rana ![]() ![]() Kathi a imię Wanessa nie biorę pod uwagę tylko mi się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
wy juz widze od samego rana nie spicie
![]() ![]() ![]() a z tym maximilianem to rzczywiscie pomysl ![]() ![]()
#488 |
Wtajemniczenie
|
esti1984 niby Nikola normalne imię a jednak kojarzy mi się z góralami w chicago:P Jakoś tak, nie wiem czemu- Nikola Gąsienica albo Nikola Bachleda Curuś ;P
To coś co odpadło nawet nie wiem gdzie się podziało, pewnie rano albo w nocy,więc nawet nie będę umiała tego lekarzowi wiarygodnie opisać,bo nie mam już na piersi nawet żadnego zaczerwienienia:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
Hej mamuski
![]() no to troszke się uspokoiłam że Was tez boli ta kosć nie żebym Wam tego bólu życzyła ![]() ![]() primach będzie dobrze przeciez nic sie nie dzieje ![]() dziewczyny a z tym kupowaniem wyprawki wczesniej i że niby coś może się stać to są jakieś zabobony bo co z tego że kupisz wyprawke w 36 tc a nie w 20 tc jak różnie może być przy porodzie i wiecie .... chodzi głównie o to że gdy coś sie złego stanie tfu tfu.... to potem człowiek nie może na te rzeczy patrzec wiem to po sobie co prawda nie miałam dużo kupione dla pierwszego synka bo to był 20 tc dopieto może to były 3 rzeczy ale mąż spalił je jak byłam w szpitalu wszystkie dokumenty usg schował ![]() ![]() ![]() ![]() więc nie wpadajcie w panike lepiej kupić podstawową wyprawkę wczesniej a wózek i łóżeczko wybrać i zlecić mężowi zakup ![]() kurcze mój TŻ dziś wraca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ide ogarnąć domek bo nie wiem o której będzie nie chciał mi powiedzieć dobrze że sie domyśliłam że to dziś wraca no niespodzianka ma być ![]() ![]() ![]()
#490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W każdym razie Nikola nie kojarzy mi się z nikim ani niczym złym albo śmiesznym. W rodzinie mam jedną Nikolę i to bardzo fajna dziewczynka (10 lat) nie mamy częstego kontaktu bo mieszka daleko.... Kurczę to szkoda że nie pokazałaś tego wcześniej ginowi. Ale tak czy inaczej powiedz jak to wyglądało i po ilu dniach odpadło. Żeby się nie denerwować ![]() Bercia a Ty uciekaj z wizażu i szykuj się na przywitanie męża ![]() ![]() a co do kupowania wózka toja muszę przy tym być ![]() ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-01-12 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Wtajemniczenie
|
Każdy jednak wybiera imiona wg skojarzeń. Ja np wybrałam Hania ponieważ mam bardzo miłą ciocię Hanię oraz miałam bardzo fajną koleżankę Hanie;] Innych Hań nie znam i złych skojarzeń nie mam. Ale jednak co do większości imion -mam. :P
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
esti
ja napisałam o tym kupowaniu dla dziewczyn które się boją kupować a Ty kochana kupuj ![]() ![]() i tak mamy gorzej humorki ,bezsennosć ,strach o poród itd i co i tak wszyscy współczują naszym TŻ że musza znosic nasze humorki zreszta my same się nad nimi użalamy że takie niedobre dla nich jestesmy a koniec z tym ![]() ![]() a TŻ właśnie dzwonił niby na miasto wychodzi ![]() ![]() i potem do domku ![]() ![]() ![]()
#494 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Bercia fajnie takie motyle w brzuchu miec ech............ chyba meze gdzies wysle
![]() Laseczki mam dwoch MAxow w tym samym wieku u siebie i na razie luzik raz sie pobili tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
kathi
no nie wiem czy to takie fajne uczucie ![]() czuje się jak jakaś gówniara przed pierwszą randką ![]() i myśle czy moge się napic łyżeczke melisy w syropie bo trzesie się wszystko we mnie tzn to jest melisa mojego syna ![]() ![]()
#497 |
Zakorzenienie
|
Bercia to dobry znak gorzej jak by ci bylo obojetne ze maz wraca a teraz spokojnie WDECH WYDECH WDECH WYDECH
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki...
Prawie całą noc nie spałam... ![]() ![]() W nocy podjadałam kanapki z dżemem truskawkowym... do pracy wziełam z dżemem... a mężowi po pracy kazałam kupić mrożone truskawki ![]() ![]() Mówi do mnie, że chyba w ciąży jestem... ![]() Mam sporo [racy, więc tylko tak z doskoku będę, ale jak się wyrobię, to może i z Wami na allegro posiedzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
kathi
jaki wdech wydech to jeszcze nie poród ![]() ![]() paiglot co z Tobą ![]() mam nadzieje że wszystko okey TŻ wrócił i się godzicie tak długo ![]()
#500 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie,co z poiglot????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję że się za bardzo z TŻ nie pokłóciła. I że się nie zdenerwowała bardzo...
POLIGLOT - odezwij się... |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Bercia takie oddychanie uspokaja hihi gwarantuje ze przy porodzie bedziesz inaczej oddychac hihi
Poiglot odezwij sie ![]() Spac mi sie chce normalnie a chlopaki super sie zajmuja soba wiec mam czas na neta bardziej niz z moim tylko hihi chyba bede czesciej nianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Rozeznanie
|
Bercia, ale fajnie, że mąż wraca, a długo się nie widzieliście? Będzie super powitanko
![]() ![]() Pod wpływem tej dyskusji o imionach ja też intensywnie myślę, może ten Błażej to jednak nie fajnie? Sama nie wiem. A dla córci od kilku lat mam wybrane imię Milena, jeśli fasolka zrobi psikusa i okaże się dziewczynką to nie będę mieć problemu. Tż się zgadza z moimi wyborami jak na razie, pewnie protestowałby gdyby mu się nie podobało, ale twierdzi, że te mogą być. Wiecie, tak nie do końca jakoś wierzę w tego synka u mnie, obstawiam tak 50 na 50, ciuszki też oglądam raczej takie uniwersalne, unisex. Oglądam kocyki i rożki na allegro, czy wystarczy taki zwykły rożek bawełniany czy lepszy jest z wkładką kokosową? I mam prośbę do Kathi, kiedyś podawała linka do allegro ze ślicznymi kocykami, nie mogę ich znaleźć, możesz podać jeszcze raz, jeśli pamiętasz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
katrin
no długo przynajmniej dla mnie ponad 3 msc ![]() ![]() niestety za tydzień wyjezdza i wróci w kwietniu na stałe ![]() a jak coś fajnego znajdziesz na allegro wklej linka obejrzymy ![]()
#505 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile wy produkujecie
![]() ![]() Co do imion to ja w sumie aż tak baaardzo nie kłócę się o to z mężem. Raczej nas rozśmiesza ten temat. Na pewno odpada Pamela i Angelina (chociaż jemu się dobrze te imiona kojarzą, jak twierdzi ![]() Ale dobrze też jest poszukać historię imienia, skąd pochodzi i co oznacza ![]() Nie wiem czy wiece, ale Amelie, to są straszne wady genetyczne rączek, takie kikuty lub całkowity ich brak ![]() ![]() ![]() Wiele imion jest może nieciekawych, ale ma ciekawą historię, skąd się wzięło itp. Ja np. nie chcę nadawać imienia, które nic nie oznacza ![]() Przypomniała mi się wróżba, którą wróżyłyśmy sobie w pierwszym tomie i większości się sprawdziło ![]() Poza Katrin1 chyba (z tego co czytałam) i Dziewczynom, które są w takim samym wieku jak ich TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Wtajemniczenie
|
MAM ważne pytanie.
Mój TŻ jest ubezpieczony tylko w UP (ale ma stałą prace) JA też jestem ubezpieczona tylko w UP i tak bedziemy przynajmniej przez rok jeszcze GDZIE BEDZIE UBEZPIECZONE NASZE DZIECKO?!?! NIE BĘDZIE UBEZPIECZONE?czy też w UP? Czy jak? Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-01-12 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Wtajemniczenie
|
Mi się nie zgadza
![]() Ale co do tamtego wątku - włosy mi szybciej rosną.. na chłopaka (szkada że tylko na nogach) ![]() ![]() U mnie już od dawna wiedziałam, żę syn Antoś, a córa Emilka... A następne ma być Maksymilian i Lena... Ustaliliśmy wspólnie ![]() Choć mi się podoba Mikołaj, Gabrysia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
To chyba nie ja podawalam linka do kocykow bo ja na allegro nie kupuje
![]() Seona mi tez sie zgadza i to w przypadku obu sztuk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Dziwczynki, ja w 1 ciązy miałam siarę od 7 miesiąca ciązy i powiem wam że to też zbiegło sie u mnie z wisielczym nastrojem. Ciągle płakałam i byłam rozdrazniona. Teraz też juz mam siarę i znów pojawił mi sie wisielczy nastrój. mysle ze to ma zwiazek z laktacją
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.