Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-11, 22:51   #2581
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

syla39 trzymam kciuki za ciebie i dzidzię!
Cytat:
Napisane przez AnnGe Pokaż wiadomość
Oj ja też tak myślałam.
IMO masaż brodawek jak najbardziej, jeśli ktoś ma problemy lub chce. Żeby było jasne- nie jestem przeciwniczką czy osobą negującą wpływ na brodawki. Jednak nie jest to warunek konieczny, aby osiągnąć sukces w karmieniu piersią. Najgorsze jest to, że w polskich szpitalach w pierwszych dniach po porodzie rzadko uczy się prawidłowej techniki karmienia
Absolutnie nie chcę cie urazić, jako praktyk w tej dziedzinie jednak będę obstawać przy tym, że najczęstszą przyczyną krwawiących, poranionych brodawek jest błędna technika przystawiania do piersi. Znam wiele kobiet, które nigdy nie hartowały brodawek, a karmiły z ogromnym sukcesem.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dziewczyny dajcie mi linka, albo napiszcie jaki masaż sutków trzeba zrobić, aby karmić dzidzię

wiem, że będę miała z tym problem, bo miałam kilka razy operację z nacięciami wokół brodawek (kolejna będzie nawet teraz w czasie ciąży ) i lekarz mi mówił, że prawdopodobnie będzie problem z laktacją, a ja chciałabym zrobić wszystko co mogę, żeby karmić maleństwo
Wiesz, myślę, że powinnaś znaleźć w okolicy najlepszą specjalistkę od karmienia piersią i do niej udać się po poradę. Wszelkie zabiegi redukcyjne (nie wiem, jaki był charakter twoich zabiegów), nacięcia brodawki, a przede wszystkim uszkodzenia przewodów mlecznych mogą być problematyczne podczas karmienia piersią. IMO wiedza z internetu to za mało w twoim przypadku. Masz sporo czasu, więc zasięgnij języka, kto jest najlepszy w twojej okolicy w dziedzinie karmienia.
Stary 2009-01-11, 23:16   #2582
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

na szczescie tam gdzie ja rodzilam na drugi dzien po porodzie byly zwolane wszystkie mamusie na wyklad dotyczacy karmienia piersia pani nawet miala pluszowego cycuszka co by nam zobrazowac pewne rzeczy

a ja tam nigdy nie hartowalam swoich brodawek ani nic i nie mialam problemow z karmieniem, nigdy nie mialam popekanych czy krwawiacych sutkow rowniez - mimo, ze ogolnie mam wrazliwe sutki i nawet jak TZ je dotyka czy caluje to czasem mnie to drazni

kazdy jest inny - mysle, ze sa tez takie osoby, ktore nie wiem jak cwiczylyby i hartowaly swoje sutki to i tak beda im pekac i krwawic

kazdy ma inna skore - to tez jest czynnik, ktory napewno ma na to wplyw
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 09:37   #2583
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
witaj Monika gratuluję fasolki i czuj sie jak u siebie

no własnie tez sie o nią martwię od czasu jak miała plamienie nie dała znaku ... mam nadzieję ze wszystko jest ok!

oj biedna! Aż mnie zabolały moje mam nadzieję ze to nic poważnego
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

IMO masaż brodawek jak najbardziej, jeśli ktoś ma problemy lub chce. Żeby było jasne- nie jestem przeciwniczką czy osobą negującą wpływ na brodawki. Jednak nie jest to warunek konieczny, aby osiągnąć sukces w karmieniu piersią. Najgorsze jest to, że w polskich szpitalach w pierwszych dniach po porodzie rzadko uczy się prawidłowej techniki karmienia
Absolutnie nie chcę cie urazić, jako praktyk w tej dziedzinie jednak będę obstawać przy tym, że najczęstszą przyczyną krwawiących, poranionych brodawek jest błędna technika przystawiania do piersi. Znam wiele kobiet, które nigdy nie hartowały brodawek, a karmiły z ogromnym sukcesem.

Wiesz, myślę, że powinnaś znaleźć w okolicy najlepszą specjalistkę od karmienia piersią i do niej udać się po poradę. Wszelkie zabiegi redukcyjne (nie wiem, jaki był charakter twoich zabiegów), nacięcia brodawki, a przede wszystkim uszkodzenia przewodów mlecznych mogą być problematyczne podczas karmienia piersią. IMO wiedza z internetu to za mało w twoim przypadku. Masz sporo czasu, więc zasięgnij języka, kto jest najlepszy w twojej okolicy w dziedzinie karmienia.
dzięki dziewczyny

przewody mam podobno nieuszkodzone, ale zrosty mogą być problemem

pogadam z ginekologiem prowadzącym ciąże i w szpitalu w czasie operacji - może czegoś się dowiem...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 10:15   #2584
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od lekarza. Czekałam na wizytę 5 godzin już mi tylna dolna część ciała zdrętwiała. Niestety nie zrobiła mi usg genetycznego bo takie robi się tylko w 13 tyg. a usg 3d jest tylko w Krakowie. Nie dowiedziałam się nic jeśli chodzi o zdrowie dzidzi. Tylko, że ma 2 ręce i 2 nogi i wielkość głowy jak należy. I mam L4 chory ma leżeć
co to za lekarz... nie dosc ze tyle czekasz to jeszcze nic nie mowi

a mnie cos chyba lapie... czuje sietak rozbita...
oczywiscie tfu tfu zeby nie i samo sobie poszlo...
do tego te gwizdzace okna przez ten wiatr...
ide sie chyba polozyc
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 10:15   #2585
AnnGe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Nie uraziłaś mnie. W każdym bądź razie mi nie chodzi tylko o to aby uchronić brodawki przed otarciami, ja miałam wklęsłe brodawki i wiem że dużo dziewczyn ma z tym problem. Będąc w szpitalu jeszcze położna pokazywała mi jak przykładać maluszka do piersi i pomimo jej starań mały nawet jak zassał miał problemy z utrzymaniem piersi. Technika jest ważna, ja z tym nie miałam problemów, w szpitalu mnie nauczyli. Najważniejsze to to aby dziecko złapało całą brodawkę nie tylko koniuszek. Mi brodawki nie krwawiły, nie były otarte i tez znam dziewczyny które nic nie robiły i karmiły.Tylko czy każdy jest pewny że w jego przypadku tak będzie? Może lepiej dmuchać na zimne niż później żałować. Nie chodzi przecież o to aby się katować, masaż nie powinien być bolesny!
Ogólnie dziewczyny, masaż najlepiej zacząć od delikatnego przecierania myjką podczas kąpieli, na mokro. Na wklęsłe brodawki można trochę kręcić jak pokrętłem od radia. Mi to najbardziej pomogło i teraz tez już to zaczęłam.

p4w faktycznie pogadaj ze swoją gin. Nie wiem jak u Ciebie, ale w mojej okolicy nie ma nikogo kto by fachowo zajmował się doradztwem laktacyjnym. My mamusie sobie doradzamy i jak na razie tworzymy mocną grupę pod wezwaniem Prawie wszystkie karmiłyśmy ponad rok, chyba tylko dwie koleżanki karmiły butelką. Ale to żadna ujma dla kobiety! Najważniejsze jest dobro dziecka i matki trzymam za Ciebie kciuki
Ja lecę do lekarza może w końcu dostanę kartę ciąży To już 9 tydzień a ja chodzę taka nie opisana
Stary 2009-01-12, 11:38   #2586
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie

ja jeszcze w łózku - tzn powinnam jak najwięcej leżec, ale przeważnie o tej godzinie juz się zwlekam ... ale wczoraj miałam tak ciężką noc że zasnąć nie mogłam - dostałam takich skurczy i wzdęć ze nie wiedziałam co ze sobą zrobić - a No-spa mi się skończyła w sobotę porazka normalnie! Teraz już jest ok

Zastanawiam sie co zrobić na obiad

AnnGe koniecznie daj znać jak tam po wizycie ... ja kartę ciąży dostałam dopeiro w 10 tygodniu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-01-12 o 11:39
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 11:57   #2587
p4w
Zakorzenienie

mój mąż się chętnie się zajmie masażem cały czas się tam dobiera, bo są większe i inne niż zawsze

co do obiadu - jak nie mam pomysłu, to zwykle robię zapiekankę pt. "dam to co mam"

makaron, jakieś warzywa (najbardziej lubię z brokułami i kukurydzą), rybka, albo jakieś mięsko (to co mam w zamrażarce); sosik zwykle śmietanowy, ale może być taki jak kto lubi, przyprawy, trochę sera żółtego ...

piekę ok 20 min i gotowe - szybko, dużo i smacznie - czyli dla mnie w sam raz

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-01-12, 12:05   #2588
jusali
Rozeznanie

A ja sobie chyba zrobię to co wczoraj na kolację...warzywka na patelnię, mniam
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 12:06   #2589
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Nie było mnie cały weekend...i strasznie dużo napisałyście
Nadrobię wieczorem...dzisiaj mam wizytowy dzień...teraz po wyniki badań krwi, później dentysta a o 19.30 wizyta u mojego ginekologa...proszę trzymajcie kciuki... Najważniejsze ze zobaczę nasze Maleństwo ale boję się czy wszystko jest ok...

Miałam ostatnio dziwny sen i takie mam przez to obawy...

Odezwę się wieczorem...
Stary 2009-01-12, 12:09   #2590
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
mój mąż się chętnie się zajmie masażem cały czas się tam dobiera, bo są większe i inne niż zawsze

co do obiadu - jak nie mam pomysłu, to zwykle robię zapiekankę pt. "dam to co mam"

makaron, jakieś warzywa (najbardziej lubię z brokułami i kukurydzą), rybka, albo jakieś mięsko (to co mam w zamrażarce); sosik zwykle śmietanowy, ale może być taki jak kto lubi, przyprawy, trochę sera żółtego ...

piekę ok 20 min i gotowe - szybko, dużo i smacznie - czyli dla mnie w sam raz
oooo zapiekanka nie pomyślalam o tym dzięki za podpowiedz

Warzywka na patelnie też uwielbiam - takie z ryżem

Karolinak ... ale na pewno wszystko jest dobrze!!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-01-12 o 12:17
Stary 2009-01-12, 12:24   #2591
Małgosia:)
Wtajemniczenie

O wy zołzy... zrobiłyście mi takiego smaka na warzywa na patelnię że hej!

Ja molestuję męża że ma mi po pracy kupić mrożone truskawki.... w pracy mam kanapki z dżemem truskawkowym i w nocy podjadałam dżem truskawkowy...

Aha - i jadam ze 3 grapefruity dziennie...

Tż się śmieje ze mnie: "ty to chyba w ciąży jesteś!"

A jak się czujecie laseczki?

Podczytuję was czasami i Wy bidulki się jeszcze z mdłościami męczycie. Nic się nie martwcie, przejdzie i to
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 13:06   #2592
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja mam juz wozek wybrany jakby co

oczywiscie rozowy hahaha

jak bedzie chlopak to bede musiala wybrac inny
Stary 2009-01-12, 13:24   #2593
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

Ja molestuję męża że ma mi po pracy kupić mrożone truskawki.... w pracy mam kanapki z dżemem truskawkowym i w nocy podjadałam dżem truskawkowy...

Podczytuję was czasami i Wy bidulki się jeszcze z mdłościami męczycie. Nic się nie martwcie, przejdzie i to
to tak jak ja
grapefruty i cytryny na zmianę

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a ja mam juz wozek wybrany jakby co

oczywiscie rozowy hahaha

jak bedzie chlopak to bede musiala wybrac inny
o matko już?
ja się martwię nianią - tzn jak to wszystko zorganizować - ja pracuję na zmiany i chyba trudno będzie taką znaleźć tym bardziej, że mąż wyjeżdża co jakis czas na kilka dni i to tez trzeba uwzględnić, a nie chcę podrzucać dzidzi na dwie godziny tu, na dwie tam - to źle dla psychiki dziecka

ja to jestem nienormalna - zawsze sobie znajdę jakiś powód do zmartwień

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-01-12, 13:31   #2594
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
to tak jak ja

o matko już?
ja się martwię nianią - tzn jak to wszystko zorganizować - ja pracuję na zmiany i chyba trudno będzie taką znaleźć tym bardziej, że mąż wyjeżdża co jakis czas na kilka dni i to tez trzeba uwzględnić, a nie chcę podrzucać dzidzi na dwie godziny tu, na dwie tam - to źle dla psychiki dziecka

a ja mam odwrotnie niz w pierwszej ciazy - nie moge zniesc niczego co ma chociaz lekko kwaskowaty smak - za to slodycze mniam

gdzie ja nienawidze slodyczy haha

kochana a musisz pracowac? nie mozesz poczekac az dziecko do przedszkola pojdzie? w sumie pierwsze lata zycia sa najwazniejsze dla dziecka - no ale czasami jest mus i trzeba pracowac

he co do wozka - ja juz go upatrzylam przed ciaza
wlasnie zobaczylam, ze wsytepuje tez zielony wiec jak bedzie chlopiec to bedzie ten sam wozek tyle, ze zielony
Stary 2009-01-12, 13:37   #2595
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam odwrotnie niz w pierwszej ciazy - nie moge zniesc niczego co ma chociaz lekko kwaskowaty smak - za to slodycze mniam

gdzie ja nienawidze slodyczy haha

kochana a musisz pracowac? nie mozesz poczekac az dziecko do przedszkola pojdzie? w sumie pierwsze lata zycia sa najwazniejsze dla dziecka - no ale czasami jest mus i trzeba pracowac

he co do wozka - ja juz go upatrzylam przed ciaza
wlasnie zobaczylam, ze wsytepuje tez zielony wiec jak bedzie chlopiec to bedzie ten sam wozek tyle, ze zielony
niestety wychowawczy nie wchodzi w grę mogę sobie pozwolić tylko na macierzyński
mój mąż powtarza, że na pewno jakoś to ułożymy, ale ja bym chciała już mieć wszystko zaplanowane i pod kontrolą

zielony wózek - bardzo lubię ten kolor chyba też zacznę oglądać te wszystkie cudeńka dla niemowląt

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-01-12, 13:49   #2596
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no to ja Ci pokaze swoj:
http://allegro.pl/item525779322_wiel...i_fotelik.html

dziewczynka - rozowy
chlopiec - zielony
Stary 2009-01-12, 13:57   #2597
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja Ci pokaze swoj:

dziewczynka - rozowy
chlopiec - zielony
mój mąż mi go pokazywał jakiś czas temu - fajnie, że jest tyle elementów
ciekawe czy ten fotelik ma atesty...

ten zielony jest cudny ...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-01-12, 14:02   #2598
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Witajcie Dziewczyny!
Ostatnio nie miałam czasu zaglądać, ale zauważyłam że rozmawiacie o piersiach, karmieniu itd. a w styczniowym "Mamo to ja" jest artykuł o piersiach i piszą tam, że tzw. hartowanie biustu może polegać na naprzemiennym ciepłym i zimnym prysznicu ale nie na szorowaniu szorstką stroną gąbki ponieważ ze zgrubiałej brodawki maluchowi będzie trudniej jeść. W ogóle artykuł ciekawy więc polecam

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 14:04   #2599
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
mój mąż mi go pokazywał jakiś czas temu - fajnie, że jest tyle elementów
ciekawe czy ten fotelik ma atesty...

ten zielony jest cudny ...
napewno ma atesty - inaczej nie byloby go w sprzedazy
kazdy musi miec atest

mi sie strasznie podoba - jest taki zgrabny i fajnie ze ma przednie kolka mniejsze i skrecane

wiec jak moj synek sie urodzil to najmodniejsze wozki to byly wielkie landary z pompowanymi kolami - teraz jak na nie patrze to mnie odrzuca

a wtedy to byl szal
Stary 2009-01-12, 14:07   #2600
olka222
Zadomowienie

Byłam dzisiaj u swojego lekarza, odrazu na wejściu dostałam kartę ciąży. Odpowiedziała wyczerpująco na moje pytania, także lekarza nie zmieniam. Wyniki mam wzorowe. Usg bedzie zrobione w 12 tyg ciąży i jak mi powiedziała położna nie mam co się denerwować. Zostałam zważona i przytyłam tylko 0,5 kg.
Dzisiaj w poczekalni prawie same ciężarne były, dwie to nawet już z drugą ciążą, trochę mnie to uspokoiło.

Edytowane przez olka222
Czas edycji: 2009-01-12 o 14:12
olka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 14:12   #2601
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez olka222 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u swojego lekarza, odrazu na wejściu dostałam kartę ciąży. Odpowiedziała wyczerpująco na moje pytania, także lekarza nie zmieniam. Wyniki mam wzorowe. Usg bedzie zrobione w 12 tyg ciąży i jak mi powiedziała położna nie mam co się denetwować. Zostałam zważona i przytyłam tylko 0,5 kg.

hmm fajnie, ze wszystko ok ale dlaczego usg w 12 tyg??

a teraz to co?
ja mam usg na kazdej wizycie - dzieki temu moge popatrzec jak moja dzidzia rosnie a gin stwierdzic czy rozwija sie prawidlowo

przeciez bez usg lekarz nie stwierdzi niczego poza tym, ze ciaza faktycznie istnieje
Stary 2009-01-12, 14:16   #2602
olka222
Zadomowienie

Nie będę zmieniała lekarza dlatego, że nie chce mi usg zrobić. W tej przychodni tak jest i tego nie przeskoczę.
Stary 2009-01-12, 14:17   #2603
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnGe Pokaż wiadomość
... W każdym bądź razie mi nie chodzi tylko o to aby uchronić brodawki przed otarciami, ja miałam wklęsłe brodawki i wiem że dużo dziewczyn ma z tym problem. Będąc w szpitalu jeszcze położna pokazywała mi jak przykładać maluszka do piersi i pomimo jej starań mały nawet jak zassał miał problemy z utrzymaniem piersi. Technika jest ważna, ja z tym nie miałam problemów, w szpitalu mnie nauczyli. Najważniejsze to to aby dziecko złapało całą brodawkę nie tylko koniuszek...
Czytałam kiedyś w gazecie, że dziecko i tak nauczy się ssać z cyca jaki by on nie był tylko trzeba go odpowiednio przystawiać i być cierpliwym. Jak znajdę ten artykuł to go przeskanuję w wkleję, a na razie znalazłam tylko to:

http://zdrowie.onet.pl/1417006,3580,...t_polozna.html

Cytat:
Wózek śliczny
Większość wózków które mi się podobają jest niestety dla mnie za ciężka
nam sprzedawczyni polecała taki:
http://www.allegro.pl/item522636661_...or_gratis.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 14:19   #2604
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Nie będę zmieniała lekarza dlatego, że nie chce mi usg zrobić. W tej przychodni tak jest i tego nie przeskoczę.

ale to glupio jest w tej przychodni - odbieraja Ci radosc patrzenia na swoje malenstwo

poza tym skad Twoja lekarka wie czy plod sie rozwija w ogole, czy bije serduszko, czy nie jest to ciaza pozamaciczna?

ja bym zmienila lekarza - chocby z tego wzgledu, ze nie wiedzialabym co sie dzieje z moja ciaza i czy wszystko jest ok

nie moglabym zyc w nieswiadomosci czy moj dzidzius rosnie sobie tam zdrowo czy nie
Stary 2009-01-12, 14:22   #2605
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

eleeri nie moge napisac, ze mi sie podoba bo nienawidze wozkow trojkolowych i nigdy takiego nie kupie

my z kolezankami mamuskami tak mamy, ze zawsze sie smiejemy jak idzie ktos z takim wozkiem i zawsze leci tekst: "ooo popatrz kupila se wozek trojkolowy pewnie za 3tysiace zeby zaszpanowac" a nie podoba nam sie wcale

no ale jak wiadomo kazdy ma swoj gust i jesli Tobie sie podoba to go kup

u nas w miescie, okolicy, tak sie przyjelo, ze wozki trojkolowe kupuja ludzie, ktorzy chca zaszpanowac

chociaz tak naprawde czasem mozna kupic taki raniej niz ten z czterema kolami
no ale u nas juz tak jest
Stary 2009-01-12, 14:25   #2606
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

dzień dobry dziewczynki.Zapraszam do nowo otwrtego wątku na odchowalni

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080

jeśli ,którąś z Was interesują wrażenia z porodu to zapraszam nasze wizażowe mamusie dzielą się tu swoimi wrażeniami i doświadczeniami z porodu

miłego dnia

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 14:32   #2607
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
eleeri nie moge napisac, ze mi sie podoba bo nienawidze wozkow trojkolowych i nigdy takiego nie kupie

my z kolezankami mamuskami tak mamy, ze zawsze sie smiejemy jak idzie ktos z takim wozkiem i zawsze leci tekst: "ooo popatrz kupila se wozek trojkolowy pewnie za 3tysiace zeby zaszpanowac" a nie podoba nam sie wcale

no ale jak wiadomo kazdy ma swoj gust i jesli Tobie sie podoba to go kup

u nas w miescie, okolicy, tak sie przyjelo, ze wozki trojkolowe kupuja ludzie, ktorzy chca zaszpanowac

chociaz tak naprawde czasem mozna kupic taki raniej niz ten z czterema kolami
no ale u nas juz tak jest
Ja niestety nie kupuję tego wózka z chęci zaszpanowania tylko, bo jest podobno najlżejszy. Niestety mieszkam na 4 piętrze bez windy i nie wyobrażam sobie siebie dźwigającej wózek ważący 15-20 kg. tylko dlatego, że ma 4 koła

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 14:35   #2608
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

hehe widzę ze zaczynaja Ci się zachcianki hmmm ja bym też zjadła truskawki - ale takie swierzutkie prosto z krzaczka ... albo umieszane z cukrem i śmietanką ... nooo mołza jestes i Ty! narobiłaś mi smaka na truskawki
Cytat:
to tak jak ja

o matko już?

wszystko jakoś sobie zaplanujecie! Jeszczcze troche czasu masz na przemyslenie
Cytat:
no to ja Ci pokaze swoj:

dziewczynka - rozowy
chlopiec - zielony
super ten wózek ... tez mam na niego ochote! Ogladałam go kiedyś, ale chyba na jakiejś innej stronie bo kosztował 1400 zł ...
a mój TZ to jeszcze nie ma pjęcia ile co będzie kosztowało - on by chciał taki wózek za max 500 zł wielofunkcyjny oczywiście chyba muszę go zacząć uświadamiać
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Ostatnio nie miałam czasu zaglądać, ale zauważyłam że rozmawiacie o piersiach, karmieniu itd. a w styczniowym "Mamo to ja" jest artykuł o piersiach i piszą tam, że tzw. hartowanie biustu może polegać na naprzemiennym ciepłym i zimnym prysznicu ale nie na szorowaniu szorstką stroną gąbki ponieważ ze zgrubiałej brodawki maluchowi będzie trudniej jeść. W ogóle artykuł ciekawy więc polecam
pewnie się skusze na ta gazete ... zresztą już dawno chciałam ją kupić, ale przez to siedzenie w domu nie mam kiedy
Cytat:
Byłam dzisiaj u swojego lekarza, odrazu na wejściu dostałam kartę ciąży. Odpowiedziała wyczerpująco na moje pytania, także lekarza nie zmieniam. Wyniki mam wzorowe. Usg bedzie zrobione w 12 tyg ciąży i jak mi powiedziała położna nie mam co się denerwować. Zostałam zważona i przytyłam tylko 0,5 kg.
Dzisiaj w poczekalni prawie same ciężarne były, dwie to nawet już z drugą ciążą, trochę mnie to uspokoiło.
i nie miałas dzisaij usg? ja bym chyba nie wytrzymała do 12 tygodnia bez usg
Ale super ze jesteś zdrowa jak ryba

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-12, 14:40   #2609
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ja niestety nie kupuję tego wózka z chęci zaszpanowania tylko, bo jest podobno najlżejszy. Niestety mieszkam na 4 piętrze bez windy i nie wyobrażam sobie siebie dźwigającej wózek ważący 15-20 kg. tylko dlatego, że ma 4 koła

no ja Ciebie rozumiem

ale nie sadze zeby waga zalezala od ilosci kol - mysle, ze najbardziej od stelaza

z ciekawosci sprawdzilam wage i ten wozek ktory ja wkleilam jest tylko o ok2kg ciezszy

dobrze, ze ja mam winde
Stary 2009-01-12, 14:43   #2610
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

oo nawet juz znalazlam

prosze:
http://www.allegro.pl/item525671058_...ikiem_hit.html

cztery kola i wazy 13 kg w wersji glebokiej

czyli zaledwie 300gram tylko wiecej niz ten, ktory wkleilas

EDIT: dobra teraz nikt mi nie powie, ze musi miec 3 kola zeby byc lekki:
http://www.allegro.pl/item519738084_..._4_kolory.html

prosze - caly wozek wazy 10kg - czyli o 2,7kg mniej niz ten trojkolowy
a wozek ladny - sama sie nad nim tez zastanawialam, nad rozowym oczywiscie hihi

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-01-12 o 14:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości