|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cytat:
A ja sie dzis dowiedzialam, ze moja kolezanka z dzialu jest w ciazy.....Wiecie jak sie czuje... ![]() W sumie chcialam zajsc przed nia, zeby szybciej przed nia pozniej wrocic do pracy (mam troche obawy, ze o ile pierwsza po powrocie bedzie na pewno potrzebna, to dla drugiej niekoniecznie moze sie znalezc miejsce, bo juz teraz jest troche zamieszanie).... Ale pewnie zupelnie niepotrzebnie sie stresuje. Moze po prostu przykro mi ze nam sie nie udalo w ostatnim cyklu... Ale uda sie na pewno w tym Juz zamowilam testy owu i bede testowac , hehe.Ale jakos humor mi opadl...Wiem, ze to wredne (bo ja w sumie juz mam dzidziusia), ale juz tak emocjonalnie do tego podchodze... Dobra, juz nie sieje zametu. Buziaki dziewczyny |
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to strasznie denerwuje jak ktoś sie mnie prosto w oczy pyta "w ciaży jesteś"?? Generalnie to h*** to powinno obcych obchodzić, a jak będę chciała to sama powiem. Ja wiem, że oni pytając może nie mają nic złego na mysli, ale mnie to strasznie denerwuje. Zwłaszcza po dwóch poronieniach. A to, że przytyłam? Brzuch może mi wydeło bo mam okres i ogólnie mam to gdzieś? Normalnie agresor mi się włącza
Ludzie są tak ciekawscy, że to czasami przechodzi ludzkie pojęcie Tak tylko chciałam się pożalić ![]() Chciałam sobie zrobić sałatkę pieczarkową, całe osiedle obeszłam za pieczarkami a tu nigdzie nie ma... Zrobiłam sobie za to herbatę z pokrzywy... ale cały czas normalnie czuję tę sałatkę pieczarkową
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rok temu, jak minęło kilka miesięcy od ślubu, wszyscy pytali mnie, czy jestem w ciąży, a ja tylko przytyłam w newralgicznym miejscu po świętach![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tylko a) przytyłam po świętach b) mam okres to mnie trochę wydęło!
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie robi sie przykro... mega przykro...
Przecież nie będziemy obwieszczać całemu światu, że się staramy. W dodatku przecież jak się staramy to przecież nam zależy na tym, aby w końcu w tą ciąże zajść i szczęśliwie ją utrzymać. W dodatku takie pytanie w niczym nie pomagają ani niczego nie przyspieszają. Ludzie nie zdają sobie sprawy, że pytając się robią ludziom przykrość. Nie wiedzą, ze ktoś się stara albo że ktos po prostu chce a nie może bo zdrowie mu na to nie pozwala... A właśnie najbardziej trzeba pilnować się z brzuchem hehehe, teraz gdziekolwiek pójdę to pilnuję się aby brzuch był "na wdechu" hehehe, no może nie cały czas, ale nie lubię gdy ktoś coś insynuuje...
Dominiś - 20.05.2012 Edytowane przez PatkaM84 Czas edycji: 2009-01-12 o 13:57 |
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w dodatku lubię bluzki które są szerokie np tuniki, bądź bluzki opięte na biuście i puszczone luźno niżej. Przez to też się pytają czy jestem w ciązy, bo niby mam bluzki które nosi się w ciąży
|
|
#1599 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tak, tak bedzie 2 IUI. Juz mi sie troche rozjasnilo w glowie. Gryzlo mnie to, ze klinike w ktorej sie leczylam zamkneli zaraz po mojej IUI. Oczywiscie wiedzialam o tym ale nie przejmowalam sie za bardzo. Lekarz, ktory nas prowadzil otwiera wlasa klinike ale na przelomie marca/kwietnia. Powiedzial, ze przesle nam wszelkie dane jak to juz sie stanie... Ale dzisiaj moj maz umowil nas na srode do innej kliniki. Sama nie wiem czy to dobrze bo juz wlasciwie znalam "starego" lekarza i on znal nas ale z drugiej strony do marca lub kwietnia jest troche czasu a wiadomo, ze czasami sprawy lubia sie przeciagac...Nasz lekarz sam zaproponowal, ze jesli nie chcemy czekac to powinnsmy sie zglosic gdzies indziej... ehhh, nie wiem nie wiem...
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodatkowo dlatego, że przy luźniejszych bluzkach na brzuchu nie widać tak fałdek hehehe
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczeście u mnie w rodzinie nikt nie napiera z tekstami o dziecku - czasem słyszę takie słowa w kierunku mojego brata, który już 3,5 roku po ślubie i nic ![]() U nas ledwo 5 m-cy od ślubu Dziś dałam do badania krew żeby ustalić jej grupę, potem u rodzinnego lekarza byłam ze swoimi skostniałymi kończynami - miałam EKG, a jutro idę na grutnowne badanie krwii - znowu mnie będą kuć No, ale przyda mi się takie przebadanie @ wciąż ni ma
|
|
#1602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
wow
poszlam do angielskiego lekarza z notorycznym bolem brzucha z prawej strony i metnym moczem i dostalam skierowanie na badanie krwi... w tym na strukture kosci a na mocz nic ![]() wrocilo mi jeszcze dodatkowo drganie lewej powieki co mnie doprowadza do furii zwlaszcza ze trwa od piatku wieczorem jest jakis zestaw cwiczen dla kobiet planujacych porod silami natury? bo ja doszlam do wniosku, ze takie ze mnie chuchro, ze w zyciu nie znajde w sobie sil, zeby przec i mam ochote potrenowac..
|
#1604 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do gadania to mnie najbardziej denerwują pytania "kiedy Wy" takich niby koleżanek, które dopiero do urodziły. Niektórzy uważają, że skoro oni już mają to teraz wszyscy wkoło też powinni. Tak samo jedna koleżnka z pracy wychodziła za mąż i cwanie powiedziała do innej "teraz Twoja kolej" Takie głupkowate gadanie.Jak rodzinka nam życzy dzidzi to mnie nie drażni, raczej cieszy. |
|||
|
|
|
#1605 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jej, juz sie nie moge doczekać przyszłej środy i usg. Wtedy może uwierzę do konca. Jak niewierny Tomasz... Cytat:
Ja przed świętami sie objadałam słodyczami, w święta wszystkim, co mi tylko w zakres rąk wpadło i mam sporą fałde na brzuchu. Zawsze miałam trochę wystający. Obiecałam sobie, ze będę ćwiczyć po nowym roku, a tu sie nie da ![]() No ale jeszcze nikt w pracy nie wie i dopóki nie powiem, to wolałąbym, zeby nie snuli domysłów. A mi brzuchol przez ten tłuszcz odstaje. Cytat:
|
|
#1606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Był czas, że większość rodziny pytała uparcie moją siostre o ślub, kiedy sie w końcu chłopa uczepi, a ona trafiała na samych nieodpowiednich (delikatnie mówiąc) typów. Już jej przykro było. Pamiętam, ze podczas jednej rodzinnej imprezki podcięta juz byłam i widząc, jak siostra wzrok opuszcza bezsilnie (bo cioteczki mówiły, ze u niej czas najwyższy, bo latka lecą) to taka wiązkę puściłam, że chyba mają nudne życie, że sie tak w zycie innych wpierniczają i dyktuja odpowiednie lata. I że jak nie maja co robić to niech się zajmą poprawą sojego życia, a nie układaja komuś. Oczywiście najpierw była obraza majestatu, ale potem jak się widziały z siostrą, to ją przepraszały, że sie wcinały.
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam od przyjaciółki i jest boskiej 8 miesięcznej córki
![]() wybawiłam się za wszystkie czasy ![]() jaka ona śliczna, porobiłam sporo zdjęć
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
cwiczenie miesni kegla(pochwy) sa najepsze.Jesli jestes drobniutka moze Cie to uchronic przed nacieciem/i/ lub peknieciem.
O cwiczeniach na parcie nie slyszalam.Ale pogrzeb w googlach.Moze cos znajdziesz.
|
#1609 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
Ehh takie wieści są przygnębiające, to fakt. Nie ze złośliwości, ale z żalu, że to nie ja. Zwłaszcza jak się dowie, że to nie było planowane. Los jest jednak jakiś psotliwy.
|
|
|
#1610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama miała tez bardzo bolesne @, mdlała z bólu. Po ciąży jej przeszło. mam nadzieję, ze mi tez minie.
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh zbulwersowałam się wątkiem o aborcji na intymnym
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie widziałam .
Chyba zerknę z ciekawości. Choć nigdy nie rozumiałam, co może pchac kobiety do tak drastycznej decyzji..
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
AKCJA MIKOŁAJOWA !!! Mikołaju nasz kochany, na fasolki dziś czekamy. Więc gdy śnieżny pada puszek, niech nam wpadnie też okruszek! Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na pirv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek. Pozdrawiam malin30 Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 33 staraczki: KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) staranka zawieszone PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone Eleonorka947 - (Aneta, 26 lat, Warszawa) cykl 2, last @ 5.10 kitka888 - (Małgosia, 22 lata, Gdańsk) cykl 1, last @ 14.10 gusiec - (Agnieszka, 26 lat, Buenos Aires) cykl 15, last @ 19.10 amarylis29 - (Marta, 29 lat, Poznań) cykl 3, last @ 24.10 Novida - (Agnieszka, 30 lat, Dublin) cykl 2, last @ 25.10 dana260 - (Marzena, 31 lat, Warszawa), cykl 1, last @ 8.11 aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 4, last @ 14.11 "N@sty" - (Ania, 25 lat, Manchester) cykl 9, last @ 18.11 Sylwiaaa88 - (Sylwia, 20 lat, Włocławek) cykl 3, last @ 6.12 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 1, last @ 8.12 miss.hot - (Monia, 26 lat, Lublin) cykl 1, last @ 13.12 kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) cykl 1, last @ 14.12 precious_81 - (Justyna, lat 27) cykl 2, last. @ 16.12 dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 5, last @ 17.12 basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) cykl 3, last @ 18.12 nina_k - (Maria, 29 lat, centrum) cykl 1, last @ 20.12 dramaturgia prostactwa - (Natalia, 22 lata, Chrzanów) cykl 1, last @ 20.12 ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) cykl 3, last @ 21.12 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 5, last @ 23.12 Milibili - (Magda, 22 lata, Śląsk) cykl 2, last @ 30.12 Nika1980 - (Dominika, 28 lat, Rotterdam) cykl 1(5), last @ 3.01 fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 6, last @ 3.01 sweetpinky - (Martyna, 24 lata, Radom) cykl 4, last @ 5.01 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK) cykl 2, last @ 5.01 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 9, last @ 6.01 malin30- (Magda, 32 lata, Słupsk) cykl 2, last @ 7.01 anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 3, last @ 7.01 celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) cykl 3, last @ 9.01 Sweet_jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 2, last @ 10.01 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) *kaalinaa* – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009) Ania0104 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 13 lipca 2009) erysipelothrix – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009) Gizmiatko – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009) BASIA3333 – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach Cassandra 23 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach aaassssiiiikkkk – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu maugoszatka – gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach Karola_82 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach gosiaczekdm – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach magdzia50 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu adaikaka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach IwonkaAnna83 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach Foka29 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu DDosiek – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach Na liście występuje kolor biały: PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*]
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
eh:/ my tu sie staramy staramy.. liczymy dni .. nie mozemy sie doczekac dzidzi itp itd. a ktos zabija takie bezbronne malenstwa.. :/ brrr zal mi tych kobiet:/ i biedne dzieciaczki
![]() ![]() ![]()
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Może mnie zlinczujecie, za to, co teraz napiszę, ale mnie bulwersuje nie aborcja (bo uważam, że kobieta powinna mieć do niej prawo w uzasadnionych przypadkach), ale dzieci już urodzone, które lądują na śmietnikach, są chowane i trzymane w domu w beczkach na kiszoną kapustę oraz te, które są maltretowane przez rodziców/konkubenta matki i zabijane w pijanym widzie.
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
a jakie sa uzasadnione przypadki??
"jestem za mloda nie moge miec dziecka"?? "zostawil mnie ojciec dziecka nie wychowam tego bękarta sama"?! moim zdahniem nie ma zadnego powodu do zabicia dziecka! Ja JETEM DZIECKIEM NIECHCIANYM ODDANYM DO ADOPCJI i co moja matka mogla mnie usunac bo bylam nie chciana?! nie lepiej oddac dzsiecko zeby MIALO PRAWO DO ZYCIA? postaw sie w miejscu takiego dziecka ktore moze zostac zabite bo matka tak chce:/
|
#1620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W drugim przypadku samo wydarzenie jaet na tyle traumatyczne, ze dziecko, pochodzące z takiego"spłodzenia" może być dla matki nieznośna pamiątką, pchającą ją nawet do prób samobójczych podczas ciąży. W innych przypadkach nie dopuszczam nawet myśli o dziecku. Choć nawet w tych dwóch nie umiem powiedzieć, czy bym sie zdecydowała na aborcję. Ale o tym dowiedziałabym sie pewnie dopiero stojąc w takiej sytuacji.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

Juz zamowilam testy owu i bede testowac , hehe.