Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-12, 22:12   #2311
Joasia***
Rozeznanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
tak jak napisalam wczesniej: jedno wesele jest na 2 salach (chodzi o te sale, na ktorych ostatnio byly wesela, te przy recepcji), drugie wesele jest w osobnym budynku z osobnym barem i osobna kuchnią - to wlasnie jest ten odnawiany, w ktorym byla restauracja. Teraz koncza go przystosowywac na wesela i z tego co wiem, maja juz terminy pozajmowane na obu salach, wiec sobie wnioskuje ze beda 2 wesela .
Z tej nowej sali rowniez jest wyjscie na dziedziniec.

tak czy siak, business jest business i nic na to nie poradzisz
pozostaje liczyc na to, ze jedno wesele nie bedzie przeszkadzac drugiemu, a jak juz sie spotkaja razem na dziedzincu, to sie pewnie nie pogryza

Myslalam nad tym troszke i juz sie z tym pogodzilam - szkoda nerwow i tak nic nie zmienisz
Ja też się zdenerwowałam, gdy okazało się że Korona dobudowała drugą salę
Ale jakoś pogodziłam się z tym
Tz podszedł do tego spokojniej

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
problem natomiast może pojawić się w momencie gdy obie PAry Młode przyjadą na salę w tym samym czasie
Dlatego też u mnie przy podpisaniu umowy był punkt dot. tego o której zamierzamy przyjechać bo nie chcą aby w razie czego drugie wesele pojawiło się w tym samym czasie... bo wjazd jest jeden, natomiast pozostałe rzeczy jak parkingi i ogrody są na szczęscie oddzielnie....także my z przodu a oni z tyłu. Mam nadzieję, że będzie OK
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-12, 22:26   #2312
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Ja też się zdenerwowałam, gdy okazało się że Korona dobudowała drugą salę
Ale jakoś pogodziłam się z tym
Tz podszedł do tego spokojniej

Dlatego też u mnie przy podpisaniu umowy był punkt dot. tego o której zamierzamy przyjechać bo nie chcą aby w razie czego drugie wesele pojawiło się w tym samym czasie... bo wjazd jest jeden, natomiast pozostałe rzeczy jak parkingi i ogrody są na szczęscie oddzielnie....także my z przodu a oni z tyłu. Mam nadzieję, że będzie OK
no ja sie z tym pogodzilam wlasciwie moze byc nawet dosc ciekawie jak sie 2 PM spotkaja na dziedzincu !!

a co do godziny przyjazdu, to uwazam Joasiu, ze bardzo dobrze jest to wlasnie rozwiazane w Koronie. Nas w Kmicicu nikt na razie nie pytal, o ktorej zamierzamy sie zjawic

Froggie, wklej foty tych 5 upatrzonych sukieneczek, chetnie obejrze, zreszta pewnie nie tylko ja

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-12, 22:40   #2313
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krandzia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!!
dziekuje wszystkim za wypowiedzi. Znalazlam zespól Niestety bedzie nas to kosztowalo troche wiecej niz planowalismy i bylo duzo ktore podobaly nam sie bardziej ale coz bardzo chcielismy przelozyc wesele na lipiec z litopada bo zwolnil sie termin w lokalu, wiec wiekszosc zespolow i tak byla zajeta.
Nasz zespol to Prestiż z łecznej. Jesli slyszeliscie ten zespol na zywo to prosze o info, bo jednak troche niepewnosci zostalo...:|

mój brat cioteczny ma zarezerwowany ten zespół-jak się słucha demo to ładnie brzmią. On też nie słyszał ich na zywo,ale ktoś im go polecił. Sama do nich dzowniłam-bo mój brat za 2 dni na 2009 placi 3500, ale niestety podnieśli się i na 2010 życzą sobie tyle za 1 dzień.

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
a no własnie, chyba przestane chodzić po salonach i przymierzać.
A ostatnia na liście suknia to jest przez mojego TZta bo namawiał mnie wraz z paniami z salonu do przymiarki
ale i tak nie jest źle. na tyle mierzonych mam upatrzone z 5 modeli
ale którą wybrać? O_o

a pamiętam jak jakis czas temu mówiłam,ze na pewno coś dla siebie znajdziesz-to prawie na mnie nawrzeszczałaś,że nic dla Ciebie nie ma -a tu proszę-głowa boli od nadmiaru
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-12, 23:01   #2314
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
tylko wiesz Aniu, właścicielka nie zawsze informuje o tych 2 weselach jednocześnie a sala jest ładna więc ludzie ją rezerwują a potem dowiadują sie o tym drugim weselu ale jest już za późno na odkręcanie

A co do zaproszeń, ja zawsze zostawiam i albo przetwarzam dalej albo chowam do zdjęc z danego wesela, ot tak na pamiątkę
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mam chyba wszystkie zaproszenia od dziecka chowane w jednej skrzyneczce , akurat lubie zachować na pamiątke. Nawet ostatnio sie przydały , przeglądałam je z moim TŻ i wybraliśmy to co nam sie podoba , czyli na podobieństwo tego co ostatnio pokazawałam
Cytat:
ja zaproszenia jeszcze zadnego nie wyrzuciłam
o kurde...to ja niewdzięcznik wszystkie wyrzucałam zawsze:P co prawda dużo ich nie było, ze 2 jakieś ładniejsze z cartalii chyba, a reszta to te folijkowe za 1 zł na allegro Obiecuje poprawę A tak sobie właśnie myślałam, że nie ma co inwestować dużej kasy w zaproszenia bo i tak każdy je wyrzuca..a tu jednak nie każdy..dobrze wiedzieć przed faktem
Onaella, mnie nikt nie informował o tym, że są w ogóle dwie sale, nie mówiąc o informacji, że dwie imprezy mogą być na raz..Wszystkie wiem z naszej skarbnicy wiedzy
Stary 2009-01-12, 23:08   #2315
froggie
Zakorzenienie

Oshinku a gdzie byłaś u kosmetyczki i co robiłaś? bo ja tez bym chciala coś zrobić ze swoją cerą bo mam już jej serdecznie dość
Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
a pamiętam jak jakis czas temu mówiłam,ze na pewno coś dla siebie znajdziesz-to prawie na mnie nawrzeszczałaś,że nic dla Ciebie nie ma -a tu proszę-głowa boli od nadmiaru
tia od razu nawrzeszczałam. Od nadmiaru to mnie głowa nie boli, bo i tak każda suknie bym przerabiała, bo zadna nie jest w 100% taka jak chcę.
bo tak na dobrą sprawę jeśli bym była której pewna to wzięłabym od razu, nie?

Fotki hmm jakieś tam mam, ale nie wszystkich niestety ;/

Ana ja też myślę ze nie ma sensu wydawac nie wiadomo ile na zaproszenia, bo wiekszość nie przywiazuje do tego wagi.
najwyzej najblizsza rodzina.

Edytowane przez froggie
Czas edycji: 2009-01-12 o 23:12
froggie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 01:56   #2316
VanillaCafe
Wtajemniczenie

witam, wszystkie lubelskie PM
przymierzamy się do wesela w kmicicu na 250-300 osób w lecie 2010. Podali cenę 180 zł/ os. Ile płacicie w tym lokalu? Chciałabym mieć jakies rozeznanie. Jest jakas szansa cos wytargowac?

Poza tym właśnie przeczytałam o jednoczesnie drugim weselu, jeszcze nie rozmawialismy z menagerem ale jezeli to prawda, to przykroscia zrezygnujemy, mimo że miejsce idealne.
VanillaCafe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 08:47   #2317
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dla zainteresowanych - salon Demi, który był dotychczas tylko w Lubartowie, jest również w Lublinie, na dole ulicy Lubartowskiej po lewej stronie idąc od Bramy Krakowskiej

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 09:47   #2318
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Oshinku a gdzie byłaś u kosmetyczki i co robiłaś? bo ja tez bym chciala coś zrobić ze swoją cerą bo mam już jej serdecznie dość

Fotki hmm jakieś tam mam, ale nie wszystkich niestety ;/.

Postaram się napisać wszystko co pamiętam

Byłam w salonie AGATA na Lwowskiej u Pani Doroty - na początku chciałam do Pani Marzeny Partyki - bo słyszałam, że jest bardzo dobra, ale już tam nie pracuje.
Ale jestem (póki co) zadowolona - robiłam standardowe oczyszczanie, najpierw jakaś maseczka, potem parówka na twarz, żeby pory się otworzyły, potem kolejna maseczka, ale taka zimna i gęsta - na to Pani nałożyła mi coś na całą twarz i powoli zaczęłam czuć ciepło, dostałam do ręki przełącznik, którym mogłam regulować temperaturę. Po tych zabiegach właściwe oczyszczanie mechaniczne"ręczne", ale praktycznie niebolesne, czasami czułam też ukłucie igłą takie półsekundowe - to gdy "brzydale" siedziały gdzieś głębiej
Potem dostałam kolejną maseczkę, następnie Pani jeździła mi po twarzy jakimś urządzeniem-miałam wrażenie że to jakiś prąd, to był taki specyficzny dźwięk (było to odkażanie twarzy), następnie znów maseczka tym razem ściągająca plus okład rumiankowy na oczy i na końcu krem na buzię. Twarz była lekko zaczerwieniona, ale to normalne. Zapłaciłam 70zł.
Pracują na dobrych kosmetykach firmy THalgo. Wiem że mają też salon na Organowej na Czechowie.

Po wizycie rozmawiałam z moją koleżanką, która była kosmetyczką w salonie dr Eris na Wieniawskiej, koleżanka powiedziała że w Erisie zapłaciłabym za to samo coś koło 100zł( w Erisie pracuje jakaś Marta - podobno jest świetna, moja koleżanka mówiła, że oczyszcza się tylko u niej).
Z tego co mówiła wszystko miałam wykonane prawidłowo - to czy oczyszczanie było zrobione dobrze będzie wiadomo na dniach, jeżeli Pani nie usunęła całych "korzeni" napewno mnie wypryszczy, jeżeli było ok to nic takiego się nie zdarzy. Co ciekawe od pewnego czasu pojawiały mi się wypryski w okolicy żuchwy. Nigdy wcześniej nie miałam ich w tej okolicy - jak się okazuje te partie twarzy mają związek z hormonami ......i wszystko jasne(wiesz o co chodzi)

No epopeja skończona

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 10:00   #2319
froggie
Zakorzenienie

Oshinku to to niezły zabieg i faktycznie jak na tyle rzeczy to cena bardzo przyjemna. Ja bym chciała jakoś zwęzić pory bo praktycznie wszystko mnie zapycha
Stary 2009-01-13, 10:33   #2320
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Oshinku to to niezły zabieg i faktycznie jak na tyle rzeczy to cena bardzo przyjemna. Ja bym chciała jakoś zwęzić pory bo praktycznie wszystko mnie zapycha

A próbowałaś La Roche-Posay Effaclar K? Ja się właśnie przymierzam do zakupu, bo czytałam, że podobno ładnie oczyszcza i zwęża pory. Obecnie stosuję Redermic na twarz i pod oczy, ale on jest z silikonami, więc nie wiem jakby twoja skóra zareagowała, może ci jeszcze bardziej rozszerzyć pory, tak się zdarza. Ja go stosuję tylko na noc, no i szybciej goją się po nim jakieś ewentualne wypryski. No i u mnie skóra jest wygładzona. Ale na dzień zdecydowanie nie polecam, przez ten silikon chyba nie ma szansy nałożyć podkład - wszystko się wałkuje

A póki co spryskuję się wodą termalną z selenem - w ramach walki z wolnymi rodnikami

Edit: A co bys poleciła na rozdwajające się paznokcie

Edytowane przez oshinek
Czas edycji: 2009-01-13 o 10:36
Stary 2009-01-13, 12:01   #2321
A27
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość

Dziękuję ci bardzo bardzo!!!
Co się zazwyczaj wpisuje jako przyczynę, żeby to miało ręce i nogi?
My wpisaliśmy "praca na tygodniu w innych miastach"
Pozdrawiam
A27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 14:20   #2322
silia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Pokaż wiadomość

W przyszłym tygodniu moze znowu odważe sie na jakis sklep z sukniami, ale na ten tydzien jeden mi wystarczy. Nadal mam niesmak jak sobie pomyśle: "grubo ponad 10 tysiecy". Jakich salonów w Lublinie jeszcze unikać? Czy reszta ma przystepniejsze ceny?
Wybrałaś najdroższy salon - inne już mają bardziej przyziemne ceny - jedż na Fabryczną lub Bernardyńską, tam będziesz miała po kilka salonów z sukniami w rożnych cenach.
silia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 14:47   #2323
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

Witam WAS Panny Młode,
troche mnie nie było i czytam, czytam i dojść do końca nie mogę tak się Wizażanki rozpisały
Mira suknia urocza, naprawde barzo mi się podoba.
Co do striptizerów na wieczorze panieńskim to u mnie z pewnością ich nie będzie, nie kręci mnie to, ale z pewnością będzie miło i wesoło
zaproszenia... hmmm ja jestem taką osobą, która przywiązuje do tego wagę i każde zaproszenie jakie dostałam na ślub mam schowane i troche przez lata się tego nazbierało
co do nauk to my też jednak będziemy się kierować w stronę ulicy Staszica 16A na nauki weekendowe, bo inaczej nie damy rady. Czy może ktoś napisać czy nauki są prowadzone w sposób ciekawy?
wiecie byliśmy w niedziele na Targach Ślubnych w Poznaniu... było strasnzie dużo ludzi i ogrom konkursów, w których mozna było wygrać wszystko od sukni ślubnej, garnituru po podróż poślubną włącznie. Niestety my nic nie wygraliśmy ale warto było być na tych Targach i chociażby pooglądać prezentujące się firmy
Dziewczyny czy któraś z WAS bawiła się na weselu na której grał zespół Galaxa z Lublina?

Edytowane przez 00aneczka
Czas edycji: 2009-01-13 o 14:49
00aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 15:48   #2324
A27
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 00aneczka Pokaż wiadomość
Witam WAS Panny Młode,
troche mnie nie było i czytam, czytam i dojść do końca nie mogę tak się Wizażanki rozpisały
Mira suknia urocza, naprawde barzo mi się podoba.
Co do striptizerów na wieczorze panieńskim to u mnie z pewnością ich nie będzie, nie kręci mnie to, ale z pewnością będzie miło i wesoło
zaproszenia... hmmm ja jestem taką osobą, która przywiązuje do tego wagę i każde zaproszenie jakie dostałam na ślub mam schowane i troche przez lata się tego nazbierało
co do nauk to my też jednak będziemy się kierować w stronę ulicy Staszica 16A na nauki weekendowe, bo inaczej nie damy rady. Czy może ktoś napisać czy nauki są prowadzone w sposób ciekawy?
wiecie byliśmy w niedziele na Targach Ślubnych w Poznaniu... było strasnzie dużo ludzi i ogrom konkursów, w których mozna było wygrać wszystko od sukni ślubnej, garnituru po podróż poślubną włącznie. Niestety my nic nie wygraliśmy ale warto było być na tych Targach i chociażby pooglądać prezentujące się firmy
Dziewczyny czy któraś z WAS bawiła się na weselu na której grał zespół Galaxa z Lublina?
Nauki na Staszica są bardzo przyjemne. Pracuje się w grupach no i wszystko masz zaliczone w dwa weekendy. My byliśmy bardzo zadowoleni. Chodziliśmy w tamtym roku w czerwcu, ale myślę że nic się nie zmieniło.
Pozdrawiam
Stary 2009-01-13, 16:46   #2325
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
A próbowałaś La Roche-Posay Effaclar K? Ja się właśnie przymierzam do zakupu, bo czytałam, że podobno ładnie oczyszcza i zwęża pory. Obecnie stosuję Redermic na twarz i pod oczy, ale on jest z silikonami, więc nie wiem jakby twoja skóra zareagowała, może ci jeszcze bardziej rozszerzyć pory, tak się zdarza. Ja go stosuję tylko na noc, no i szybciej goją się po nim jakieś ewentualne wypryski. No i u mnie skóra jest wygładzona. Ale na dzień zdecydowanie nie polecam, przez ten silikon chyba nie ma szansy nałożyć podkład - wszystko się wałkuje

A póki co spryskuję się wodą termalną z selenem - w ramach walki z wolnymi rodnikami

Edit: A co bys poleciła na rozdwajające się paznokcie
LRP to nie dla mnie
i tak już mam wystarczająco suchą skóre by chcieć jeszcze ją wysuszać.
Dodatkowo zawiera kwas salicylowy który spowoduje u mnie uczulenie i wysyp liszaji. Moze to i dobre ale dla tych co mają cerę tłustą/mieszaną.
Miałam juz do czynienia z Acne Derm i tak mnie po nim sypało i twarz swędziała ze nie szło wytrzymac

A na pazurki to Nail tek
Stary 2009-01-13, 16:51   #2326
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez VanillaCafe Pokaż wiadomość
przymierzamy się do wesela w kmicicu na 250-300 osób w lecie 2010. Podali cenę 180 zł/ os. Ile płacicie w tym lokalu? Chciałabym mieć jakies rozeznanie. Jest jakas szansa cos wytargowac?

Poza tym właśnie przeczytałam o jednoczesnie drugim weselu, jeszcze nie rozmawialismy z menagerem ale jezeli to prawda, to przykroscia zrezygnujemy, mimo że miejsce idealne.
wszystko pieknie ladnie, ale moim skromnym zdaniem 300 osob to tam nie wejdzie

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 17:34   #2327
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
wszystko pieknie ladnie, ale moim skromnym zdaniem 300 osob to tam nie wejdzie
chyba ze na dwie sale
Stary 2009-01-13, 17:35   #2328
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez A27 Pokaż wiadomość
Nauki na Staszica są bardzo przyjemne. Pracuje się w grupach no i wszystko masz zaliczone w dwa weekendy. My byliśmy bardzo zadowoleni. Chodziliśmy w tamtym roku w czerwcu, ale myślę że nic się nie zmieniło.
Pozdrawiam
A na czym polega ta praca w grupach?

Cytat:
LRP to nie dla mnie
i tak już mam wystarczająco suchą skóre by chcieć jeszcze ją wysuszać.
Dodatkowo zawiera kwas salicylowy który spowoduje u mnie uczulenie i wysyp liszaji. Moze to i dobre ale dla tych co mają cerę tłustą/mieszaną.
Miałam juz do czynienia z Acne Derm i tak mnie po nim sypało i twarz swędziała ze nie szło wytrzymac

A na pazurki to Nail tek
No ja mam właśnie mieszaną, dlatego u mnie jest ok.
LPR ma niby wersje dla suchej skóry, ale nie wiem jak działa takowa.
Nailteka muszę se zakupić - dzięki

Stary 2009-01-13, 17:50   #2329
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mam właśnie mieszaną, dlatego u mnie jest ok.
LPR ma niby wersje dla suchej skóry, ale nie wiem jak działa takowa.
Nailteka muszę se zakupić - dzięki
LRP dla suchej? hmm to musze to odszukac i skład prześwietlić.
a z Nail Teka to poczytaj które dla ciebie beda dobre, ale sądzę ze formuła II. I najlepiej weź podkład (taka mleczna) i jak chcesz to na wierzch bezbarwną.
Sama bezbarwna moze z paznokci złazić jak folia
Stary 2009-01-13, 17:52   #2330
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:

ja narazie też tylko oglądam na necie, a co do butów to jak sobie przypomnisz napisz
Witam! Sklep z tymi butkami nazywa się PARIS
A propos butów, zobaczcie co znalazłam :"Według przesądów przez odkryte palce ucieka szczęście a przez odkryte pięty pieniądze". Wierzycie w takie przesady?

Edytowane przez Matplaneta
Czas edycji: 2009-01-13 o 18:25
Matplaneta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 18:41   #2331
chanel77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 00aneczka Pokaż wiadomość
Ja byłam i szczerze mówiąc nie polecam tego zespołu, chociaz w sumie trudno ich nazwać zespołem - po prostu dwóch facetów i dwa syntezatory i to wszystko, sztuczna muzyka, próbuja bawic się w wodzirejów, ale moim zdaniem dość prymitywnie im to wychodzi, oczepiny również w wersji folkowej (wiejsko-sielko i anielsko), ale to już pewnie kwestia do uzgodnienia. Ja bym sie na nich nie zdecydowała, ale to kwestia gustu, innym mogą się podobac.
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 20:10   #2332
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

nam się właśnie podobali, ale tak jak piszesz to kwestia gustu. chciałam poznać zdanie Wizażanek. I dziękuje za Twoje zdanie i wypowiedź.
My się na nich właśnie zdecydowaliśmy i mamy nadzieje, że bedzie fajna zabawa
aha i któaś z WAS pytała o zespół, który bierze mniej niż 3 000zł. to oni właśnie biorą mniej pozdrowionka papatki
00aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 20:10   #2333
maria28
Kniaginia

Cytat:
LRP dla suchej? hmm to musze to odszukac i skład prześwietlić.
a z Nail Teka to poczytaj które dla ciebie beda dobre, ale sądzę ze formuła II. I najlepiej weź podkład (taka mleczna) i jak chcesz to na wierzch bezbarwną.
Sama bezbarwna moze z paznokci złazić jak folia
Tak, LPR ma tez kosmetyki dla cery suchej i bardzo suchej oraz wrażliwej. Ja używam Hydraphase i jest bardzo dobry (a alergia to moje drugie imię). Ale Froggie, lepiej poproś w aptece, może dadzą Ci próbkę, bo z tego co wiem, co dla jednej wrażliwej skóry dobre, wcale nie musi być tak dobre dla innej.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 20:39   #2334
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Tak, LPR ma tez kosmetyki dla cery suchej i bardzo suchej oraz wrażliwej. Ja używam Hydraphase i jest bardzo dobry (a alergia to moje drugie imię). Ale Froggie, lepiej poproś w aptece, może dadzą Ci próbkę, bo z tego co wiem, co dla jednej wrażliwej skóry dobre, wcale nie musi być tak dobre dla innej.
mi wystarczy analiza składu
Stary 2009-01-13, 21:07   #2335
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VanillaCafe Pokaż wiadomość

Nam Pan w sierpniu 08 podał cene 165 zł/os, później, któraś z dziewczyn pisała, że jej Pan powiedział 165 zł plus może podrożeć o 10%, Tobie jeszcze inną..W tym roku..o ile się nie mylę, tylko ze słyszenia wiem, że 150 zł/os. Ale to może niech się wypowie dziewczyna, która organizuje tam wesele
Stary 2009-01-13, 21:38   #2336
aloy
Raczkowanie

hej!
jestem nowa na forum. Ślub mam 2 maja 2009. Sala już wynajęta, zespół też mam, nauki odbyte, ale jeszcze trochę zostało do przygotowania np suknia ślubna mam jedno pytanie: Mianowicie piszecie o cenach ok 160 - 180 zł, ale czy to jest za jeden dzień czy za dwa dni (łącznie z poprawinami).
aloy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 22:00   #2337
MistrzyniWKochamCieMisiu
Raczkowanie

Dzieki silia82 za podpowiedz, nastepnym razem w rajdzie po sklepach właśnie tam uderze tylko nie mam z kim pojsc, kolezanki ucza sie do sesji i teraz wyrwac je to graniczy z cudem, a z mama... hmm mamy inny gust. Pewnie znowu sama.

Ja w te przesady z butami nie wierze, ale nie ma wyboru - moja mama jest tak przesadna ze nie wypusci mnie bez zakrytych piet, bez czegos starego, niebieskiego, porzyczonego i bez pieniedzy w butach... :P Ale na dwor nie mam zamiaru ich wystawiac.
Wydaje mi sie ze jest roznica miedzy prastarymi przesadami - a tymi głupimi i wymyslonymi nie wiadomo kiedy. Bo ja nic nie mam do tego starego, niebieskiego i pozyczonego - z checia założe (tak jak czerwone majtki na mature) ale nie wolno w tym wszystkim przesadzac i tak bezmyslnie wierzyc.
Byłam tez na weselu gdzie Panstwo Mlodzi przed wejsciem przepychali sie aby tylko obkrecic partnera wokol siebie (wtedy podobno maja rzadzic w zwiazku). Wygladało to tragicznie, w pierwszym momencie to pomyslałam ze sie poklocili i sie przepychaja tuz przed kosciołem, zadne nie chcieło ustapic...
U mnie tego nie bedzie na pewno.
ALE jak napisałam wyżej trzeba znalezc złoty srodek, bo niektóre to już wrosły w polską tradycję - ja chciałabym np rzucanie ryżem na szczescie chociażby dlatego ze ładnie to wygląda. Co prawda coraz czesciej mysle nad zamianą na bańki mydlane - ale to inna kwestia

A! pochwale sie jeszcze - wybralismy zaproszenia (duzo kompromisow) http://www.allegro.pl/item520395638_...nalizacja.html
i znajomy ksiadz zgodził sie udzielic nam slubu tzn łącznie z jakimś z mojej parafii bo na samego to sie nie zgodza (ich parafiato ich ksiadz)... Ale juz sie ciesze, bo Padre to zna mnie dobrze wiec kazanie bedzie nie tylko spersonalizowane ale dobrane idealnie do naszych potrzeb

Edytowane przez MistrzyniWKochamCieMisiu
Czas edycji: 2009-01-13 o 22:19
MistrzyniWKochamCieMisiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 23:15   #2338
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
hej!
jestem nowa na forum. Ślub mam 2 maja 2009. Sala już wynajęta, zespół też mam, nauki odbyte, ale jeszcze trochę zostało do przygotowania np suknia ślubna mam jedno pytanie: Mianowicie piszecie o cenach ok 160 - 180 zł, ale czy to jest za jeden dzień czy za dwa dni (łącznie z poprawinami).
Witamy pochwal sie gdzie bedziesz miala wesele i jaki zespol??
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 23:47   #2339
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
mi wystarczy analiza składu
Ah ty chemiczko
Ja dziś analizowałam skład......ale drinków w Sarmacie, razem z siostra

Stary 2009-01-14, 09:48   #2340
A27
Przyczajenie

Cytat:
A na czym polega ta praca w grupach?
Nie całe zajęcia są w podgrupach. Na początku jest coś w stylu wykładów, rozmowy.... (no bo jest aż 10 tematów do zaliczenia ) A później podzieliliśmy się na parę podgrup (chyba 7/8) - pewnie zależy ile jest osób na naukach i każda grupa miała przygotować punkty na temat jak okazywana jest miłość bliskim w danym wieku. No i każda grupa miała różny przedział wiekowy. (np.: noworodek, później o 3-5 lat itd., aż do starości) Później wybierało się przewodniczącego grupy i mówił co grupa wymyśliła. No i była dyskusja...
Bardzo fajnie i wesoło.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości