|
|
#2311 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
![]() Ale jakoś pogodziłam się z tym ![]() Tz podszedł do tego spokojniej Dlatego też u mnie przy podpisaniu umowy był punkt dot. tego o której zamierzamy przyjechać bo nie chcą aby w razie czego drugie wesele pojawiło się w tym samym czasie... bo wjazd jest jeden, natomiast pozostałe rzeczy jak parkingi i ogrody są na szczęscie oddzielnie....także my z przodu a oni z tyłu. Mam nadzieję, że będzie OK
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasciwie moze byc nawet dosc ciekawie jak sie 2 PM spotkaja na dziedzincu ![]() !! a co do godziny przyjazdu, to uwazam Joasiu, ze bardzo dobrze jest to wlasnie rozwiazane w Koronie. Nas w Kmicicu nikt na razie nie pytal, o ktorej zamierzamy sie zjawic ![]() Froggie, wklej foty tych 5 upatrzonych sukieneczek, chetnie obejrze, zreszta pewnie nie tylko ja
|
|
|
|
|
|
#2313 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój brat cioteczny ma zarezerwowany ten zespół-jak się słucha demo to ładnie brzmią. On też nie słyszał ich na zywo,ale ktoś im go polecił. Sama do nich dzowniłam-bo mój brat za 2 dni na 2009 placi 3500, ale niestety podnieśli się i na 2010 życzą sobie tyle za 1 dzień. Cytat:
a pamiętam jak jakis czas temu mówiłam,ze na pewno coś dla siebie znajdziesz-to prawie na mnie nawrzeszczałaś,że nic dla Ciebie nie ma
|
||
|
|
|
|
#2314 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Obiecuje poprawę A tak sobie właśnie myślałam, że nie ma co inwestować dużej kasy w zaproszenia bo i tak każdy je wyrzuca..a tu jednak nie każdy..dobrze wiedzieć przed faktem![]() Onaella, mnie nikt nie informował o tym, że są w ogóle dwie sale, nie mówiąc o informacji, że dwie imprezy mogą być na raz..Wszystkie wiem z naszej skarbnicy wiedzy
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Oshinku a gdzie byłaś u kosmetyczki i co robiłaś? bo ja tez bym chciala coś zrobić ze swoją cerą bo mam już jej serdecznie dość
Cytat:
bo tak na dobrą sprawę jeśli bym była której pewna to wzięłabym od razu, nie? Fotki hmm jakieś tam mam, ale nie wszystkich niestety ;/ Ana ja też myślę ze nie ma sensu wydawac nie wiadomo ile na zaproszenia, bo wiekszość nie przywiazuje do tego wagi. najwyzej najblizsza rodzina.
Edytowane przez froggie Czas edycji: 2009-01-12 o 23:12 |
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Wtajemniczenie
|
witam, wszystkie lubelskie PM
![]() przymierzamy się do wesela w kmicicu na 250-300 osób w lecie 2010. Podali cenę 180 zł/ os. Ile płacicie w tym lokalu? Chciałabym mieć jakies rozeznanie. Jest jakas szansa cos wytargowac? Poza tym właśnie przeczytałam o jednoczesnie drugim weselu, jeszcze nie rozmawialismy z menagerem ale jezeli to prawda, to przykroscia zrezygnujemy, mimo że miejsce idealne. |
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych - salon Demi, który był dotychczas tylko w Lubartowie, jest również w Lublinie, na dole ulicy Lubartowskiej po lewej stronie idąc od Bramy Krakowskiej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Postaram się napisać wszystko co pamiętam ![]() Byłam w salonie AGATA na Lwowskiej u Pani Doroty - na początku chciałam do Pani Marzeny Partyki - bo słyszałam, że jest bardzo dobra, ale już tam nie pracuje. Ale jestem (póki co) zadowolona - robiłam standardowe oczyszczanie, najpierw jakaś maseczka, potem parówka na twarz, żeby pory się otworzyły, potem kolejna maseczka, ale taka zimna i gęsta - na to Pani nałożyła mi coś na całą twarz i powoli zaczęłam czuć ciepło, dostałam do ręki przełącznik, którym mogłam regulować temperaturę. Po tych zabiegach właściwe oczyszczanie mechaniczne"ręczne", ale praktycznie niebolesne, czasami czułam też ukłucie igłą takie półsekundowe - to gdy "brzydale" siedziały gdzieś głębiej ![]() Potem dostałam kolejną maseczkę, następnie Pani jeździła mi po twarzy jakimś urządzeniem-miałam wrażenie że to jakiś prąd, to był taki specyficzny dźwięk (było to odkażanie twarzy), następnie znów maseczka tym razem ściągająca plus okład rumiankowy na oczy i na końcu krem na buzię. Twarz była lekko zaczerwieniona, ale to normalne. Zapłaciłam 70zł. Pracują na dobrych kosmetykach firmy THalgo. Wiem że mają też salon na Organowej na Czechowie. Po wizycie rozmawiałam z moją koleżanką, która była kosmetyczką w salonie dr Eris na Wieniawskiej, koleżanka powiedziała że w Erisie zapłaciłabym za to samo coś koło 100zł( w Erisie pracuje jakaś Marta - podobno jest świetna, moja koleżanka mówiła, że oczyszcza się tylko u niej). Z tego co mówiła wszystko miałam wykonane prawidłowo - to czy oczyszczanie było zrobione dobrze będzie wiadomo na dniach, jeżeli Pani nie usunęła całych "korzeni" napewno mnie wypryszczy, jeżeli było ok to nic takiego się nie zdarzy. Co ciekawe od pewnego czasu pojawiały mi się wypryski w okolicy żuchwy. Nigdy wcześniej nie miałam ich w tej okolicy - jak się okazuje te partie twarzy mają związek z hormonami ......i wszystko jasne (wiesz o co chodzi)No epopeja skończona
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Oshinku to to niezły zabieg i faktycznie jak na tyle rzeczy to cena bardzo przyjemna. Ja bym chciała jakoś zwęzić pory bo praktycznie wszystko mnie zapycha
|
|
#2320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A próbowałaś La Roche-Posay Effaclar K? Ja się właśnie przymierzam do zakupu, bo czytałam, że podobno ładnie oczyszcza i zwęża pory. Obecnie stosuję Redermic na twarz i pod oczy, ale on jest z silikonami, więc nie wiem jakby twoja skóra zareagowała, może ci jeszcze bardziej rozszerzyć pory, tak się zdarza. Ja go stosuję tylko na noc, no i szybciej goją się po nim jakieś ewentualne wypryski. No i u mnie skóra jest wygładzona. Ale na dzień zdecydowanie nie polecam, przez ten silikon chyba nie ma szansy nałożyć podkład - wszystko się wałkuje ![]() A póki co spryskuję się wodą termalną z selenem - w ramach walki z wolnymi rodnikami ![]() Edit: A co bys poleciła na rozdwajające się paznokcie
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2009-01-13 o 10:36 |
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 |
|
Raczkowanie
|
Wybrałaś najdroższy salon - inne już mają bardziej przyziemne ceny - jedż na Fabryczną lub Bernardyńską, tam będziesz miała po kilka salonów z sukniami w rożnych cenach.
|
|
#2323 |
|
Rozeznanie
|
Witam WAS Panny Młode,
troche mnie nie było i czytam, czytam i dojść do końca nie mogę tak się Wizażanki rozpisały ![]() Mira suknia urocza, naprawde barzo mi się podoba. Co do striptizerów na wieczorze panieńskim to u mnie z pewnością ich nie będzie, nie kręci mnie to, ale z pewnością będzie miło i wesoło ![]() zaproszenia... hmmm ja jestem taką osobą, która przywiązuje do tego wagę i każde zaproszenie jakie dostałam na ślub mam schowane i troche przez lata się tego nazbierało ![]() co do nauk to my też jednak będziemy się kierować w stronę ulicy Staszica 16A na nauki weekendowe, bo inaczej nie damy rady. Czy może ktoś napisać czy nauki są prowadzone w sposób ciekawy? wiecie byliśmy w niedziele na Targach Ślubnych w Poznaniu... było strasnzie dużo ludzi i ogrom konkursów, w których mozna było wygrać wszystko od sukni ślubnej, garnituru po podróż poślubną włącznie. Niestety my nic nie wygraliśmy ale warto było być na tych Targach i chociażby pooglądać prezentujące się firmy ![]() Dziewczyny czy któraś z WAS bawiła się na weselu na której grał zespół Galaxa z Lublina? Edytowane przez 00aneczka Czas edycji: 2009-01-13 o 14:49 |
|
|
|
|
#2324 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak już mam wystarczająco suchą skóre by chcieć jeszcze ją wysuszać. Dodatkowo zawiera kwas salicylowy który spowoduje u mnie uczulenie i wysyp liszaji. Moze to i dobre ale dla tych co mają cerę tłustą/mieszaną. Miałam juz do czynienia z Acne Derm i tak mnie po nim sypało i twarz swędziała ze nie szło wytrzymac ![]() A na pazurki to Nail tek
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2328 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
LPR ma niby wersje dla suchej skóry, ale nie wiem jak działa takowa. Nailteka muszę se zakupić - dzięki
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z Nail Teka to poczytaj które dla ciebie beda dobre, ale sądzę ze formuła II. I najlepiej weź podkład (taka mleczna) i jak chcesz to na wierzch bezbarwną. Sama bezbarwna moze z paznokci złazić jak folia
|
|
|
#2330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A propos butów, zobaczcie co znalazłam :"Według przesądów przez odkryte palce ucieka szczęście a przez odkryte pięty pieniądze". Wierzycie w takie przesady? Edytowane przez Matplaneta Czas edycji: 2009-01-13 o 18:25 |
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam i szczerze mówiąc nie polecam tego zespołu, chociaz w sumie trudno ich nazwać zespołem - po prostu dwóch facetów i dwa syntezatory i to wszystko, sztuczna muzyka, próbuja bawic się w wodzirejów, ale moim zdaniem dość prymitywnie im to wychodzi, oczepiny również w wersji folkowej (wiejsko-sielko i anielsko), ale to już pewnie kwestia do uzgodnienia. Ja bym sie na nich nie zdecydowała, ale to kwestia gustu, innym mogą się podobac.
|
|
|
|
|
#2332 |
|
Rozeznanie
|
nam się właśnie podobali, ale tak jak piszesz to kwestia gustu
. chciałam poznać zdanie Wizażanek. I dziękuje za Twoje zdanie i wypowiedź.My się na nich właśnie zdecydowaliśmy i mamy nadzieje, że bedzie fajna zabawa ![]() aha i któaś z WAS pytała o zespół, który bierze mniej niż 3 000zł. to oni właśnie biorą mniej pozdrowionka papatki
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Kniaginia
|
Tak, LPR ma tez kosmetyki dla cery suchej i bardzo suchej oraz wrażliwej. Ja używam Hydraphase i jest bardzo dobry (a alergia to moje drugie imię). Ale Froggie, lepiej poproś w aptece, może dadzą Ci próbkę, bo z tego co wiem, co dla jednej wrażliwej skóry dobre, wcale nie musi być tak dobre dla innej.
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
hej!
jestem nowa na forum. Ślub mam 2 maja 2009. Sala już wynajęta, zespół też mam, nauki odbyte, ale jeszcze trochę zostało do przygotowania np suknia ślubna mam jedno pytanie: Mianowicie piszecie o cenach ok 160 - 180 zł, ale czy to jest za jeden dzień czy za dwa dni (łącznie z poprawinami).
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki silia82 za podpowiedz, nastepnym razem w rajdzie po sklepach właśnie tam uderze
tylko nie mam z kim pojsc, kolezanki ucza sie do sesji i teraz wyrwac je to graniczy z cudem, a z mama... hmm mamy inny gust. Pewnie znowu sama.Ja w te przesady z butami nie wierze, ale nie ma wyboru - moja mama jest tak przesadna ze nie wypusci mnie bez zakrytych piet, bez czegos starego, niebieskiego, porzyczonego i bez pieniedzy w butach... :P Ale na dwor nie mam zamiaru ich wystawiac. Wydaje mi sie ze jest roznica miedzy prastarymi przesadami - a tymi głupimi i wymyslonymi nie wiadomo kiedy. Bo ja nic nie mam do tego starego, niebieskiego i pozyczonego - z checia założe (tak jak czerwone majtki na mature) ale nie wolno w tym wszystkim przesadzac i tak bezmyslnie wierzyc. Byłam tez na weselu gdzie Panstwo Mlodzi przed wejsciem przepychali sie aby tylko obkrecic partnera wokol siebie (wtedy podobno maja rzadzic w zwiazku). Wygladało to tragicznie, w pierwszym momencie to pomyslałam ze sie poklocili i sie przepychaja tuz przed kosciołem, zadne nie chcieło ustapic... U mnie tego nie bedzie na pewno. ALE jak napisałam wyżej trzeba znalezc złoty srodek, bo niektóre to już wrosły w polską tradycję - ja chciałabym np rzucanie ryżem na szczescie chociażby dlatego ze ładnie to wygląda. Co prawda coraz czesciej mysle nad zamianą na bańki mydlane - ale to inna kwestia A! pochwale sie jeszcze - wybralismy zaproszenia (duzo kompromisow) http://www.allegro.pl/item520395638_...nalizacja.html i znajomy ksiadz zgodził sie udzielic nam slubu tzn łącznie z jakimś z mojej parafii bo na samego to sie nie zgodza (ich parafiato ich ksiadz)... Ale juz sie ciesze, bo Padre to zna mnie dobrze wiec kazanie bedzie nie tylko spersonalizowane ale dobrane idealnie do naszych potrzeb
nie wierz w cuda, nie uwierzysz w siebie - to Ci się nie uda... Edytowane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Czas edycji: 2009-01-13 o 22:19 |
|
|
|
|
#2338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah ty chemiczko
![]() Ja dziś analizowałam skład......ale drinków w Sarmacie, razem z siostra
|
|
#2340 |
|
Przyczajenie
|
Nie całe zajęcia są w podgrupach. Na początku jest coś w stylu wykładów, rozmowy.... (no bo jest aż 10 tematów do zaliczenia
) A później podzieliliśmy się na parę podgrup (chyba 7/8) - pewnie zależy ile jest osób na naukach i każda grupa miała przygotować punkty na temat jak okazywana jest miłość bliskim w danym wieku. No i każda grupa miała różny przedział wiekowy. (np.: noworodek, później o 3-5 lat itd., aż do starości) Później wybierało się przewodniczącego grupy i mówił co grupa wymyśliła. No i była dyskusja...Bardzo fajnie i wesoło. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

za 4 dni 

flejksy

(wiesz o co chodzi)