Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-13, 16:52   #721
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Pakusia, jak dla mnie comiesięczna wizyta jest standardem w ciąży a nie fanaberią. Rzadziej na pewno bym nie chodziła, nawet gdybym miała najbardziej książkową ciążę jaka istnieje A ja sobie też bez przerwy coś wmawiam, liczę ile razy twardnieje macica, czekam aż gin skrytykuje stan szyjki albo łożyska. Taki charakter... echhh No coś Ty, ciążę masz książkową więc urodzisz pięknego i zdrowego dzieciaczka
no dla mnie w sumie tez to normalne ze comiesiac do lekarza ale znam ciezarne ktore pojda moze 3 razy i styknie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
24 tydz. i 2 dni (zdjeciew robione wzora)
piekny brzuszek

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam, bo w kwietniu bedzie jeszcze chłodno, a maluszkom jest zawsze chlodniej niz nam staruchom Ze szpitala do domku przywieziemy je w rożkach. Na początku wygodniej nam bedzie przyzwyczaić się do podnoszenia maluszkow. Wiem!, W ogóle ich nie rozpakuje, bedą w rożkach, aż do 18tego roku zycia. hahaha
hehehe no ja swojego chyba tak samo

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Poiglot, ślicznie rośnie Ci już brzusio A jak zazdroszczę karnacji... jak patrzę na swoją siną biel to chce mi się wymiotować
podpisuje sie rekami i nogami karnacja MIODZIO .... ja to biala jak sciana kiedys mozna bylo isc na solarium i troszke barw bylo a teraz masakra

Cytat:
no.. powiem ci ze ja to ostatnio sobie tak myslalam i chyba bede tesknila za tym brzuszkiem i za tymi kopniaczkami.. jak juz urodze.. bedzie mi tego troszke brakowalo.. hihi
no ja tez ostatnio sobie tak gadalam z tz i mowie ze chyba sobie zostawie taki brzuszek bo co ja bede robic... a tak to caly czas glaskam

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Cześć kochane

wiecie chyba o co chodzi mój TŻ wrócił wczoraj po 17-stej

jak na razie jest suuuuuuuuuuuuuuper synek cieszy się jak szalony a jak wczoraj tata go usypiał zasnął razem z nim wtulony w niego no mówie wam widok że mozna
ojjjjjj bez faceta to jednak nie jest życie
teraz TŻ poszedł na zakupy ja robie objadek jednym słowem sielanka
ale ci dobrze ja tez swojego moze wysle gdzies na jakis czas

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A ja właśnie zaraz będę mieć przeprawę z TŻ, za nie odbieranie telefonów i wyłączanie jak do niego dzwonię i nie oddzwanianie, bo on niby ważny w pracy i jest taki zajęty, a to spotkanie, a to zebranie... i tak w kółko.

No i żona w ciąży, w razie czego nie może liczyć że odbierze....
no baty dla niego on musi byc dyspozycyjny w kazdej chwili ... a nie daj boze by sie cos stalo i co??? !!!

a ja kochane po wizycie i jestem zalamana wczesniej pisalam ze nic mi nie jest ze kasiazkowa ciaza a tu trach!!! z malenstwem wszystko okej wazy 437 g i ma strasznie dlugie nozki (po tatusiu ) rusza sie i wogole sliczniutki hehehe a i lekarz nam pokazywal i powiedzial "nozki po tatusiu a uszko po urbanie" rzeczywiscie duze uszko mial no nic zajmiemy sie tym po porodzie

a ze mna nie za dobrze lekarz mnie ochrzanil i powiedzial ze strasznie tyje!!! w sumie od poczatku ciazy mam 6 kg na plusie... z tym ze przez ten miesiac (od 5 grudnia) przytlam 3 kg... i powiedzial ze musze zaczac jakas diete zaczac bo to grozne dla mnie i dzidziusia powiedzial : 0 slodyczy, czipsow i innych zachcianek duzo wazyw ..... malo owocow itd.
za 2 tygodnie mam przyjsc zrobic badania na cukier bo cos nie tak z ta moja waga najgrsze jest to ze ja nie jem jak opetana !!! no okej zgrzeszylam kilka razy i zjadlam jakis tam pucharek lodow czy jakiegos tam batona niestety teraz sie musze obejsc smakiem

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 16:56   #722
pakusia86
Zakorzenienie

aha a odnosnie imienia to znowy w kropce !!!!! myslalam ze juz mamy to z glowy bo mi sie strasznie maxiu podoba i wiem ze mojemu tz tez by sie spodobalo... i mialam racje.... bardzo mu sie spodobalo ALE nie damy tak na imie naszemu synkowi BO (jak to powiedzial moj tz) "moj brat ma tak na drugie a nie chce zeby dziecko po nim glupote odziedziczylo!!" EKSTRA!!! wiecej rewelacyjnych informacji dzisiaj to szkocze z balkonu za chwile :<

Stary 2009-01-13, 16:59   #723
malwa1234
Raczkowanie

Wg mnie to kazde dziecko bez wzgledu na to jaka pore roku mamy,trzeba nosic w rozku przynajmniej do ukonczenia 3-go miesiaca zycia bo przeciez bez rozka mozna mu kregosłup skrzywic a w takim rozku z twardszym wkładem nic sie dzidzi nie stanie
Stary 2009-01-13, 17:04   #724
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
Oj sierota ze mnie. Ja oczywiście mam O Rh- !!! A dzieciaki O Rh+. Teraz jestem w ciązy z innym partnerem (z poprzednim sie rozwiodłam) i nie wiemy jaką on ma grupę krwi. Nawet nie bedziemy robili badania bo mój lekarz i tak mnie wyśle na badanie przeciwciał. On nie wierzy do końca ciężarnym. Moja koleżanka ma 0RH- i jej mąż też , a mimo to kazał jej robić przeciwciała.

oj tam gapcio ze mnie bo mogłam się domyśleć . Jak lekarz wyśle cię na przeciwciała to rzeczywiście nie musicie znać (w tej chwili) grupę krwi twojego mężusia . Ale ten lekarz co wysłał twoją koleżankę na przeciwciała to chyba popłynął
kokoin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 17:04   #725
poiglot91
Zakorzenienie

pakusia!! dieta w ciazy to chyba najgorsze co moze spotkac ciezarna.. hehe
w ciazy powinno sie wcinac.. tlumaczac sobie.. ze trzeba! a tu dieta..
wspolczujedobrze ze dzidzius ma sie dobrze

malwa widze ze imie Twojego synka to Gabrys moj tz chce tak dac naszemu
Stary 2009-01-13, 17:10   #726
Kathi75
Zakorzenienie

pskusia dziwny lekarz 6 kilo i juz strachy na lachy ja mam juz ladne dwa razy tyle co ty i tez przytylam po swietach niezle ale lekarz nic nie powiedzial tylko tyle zeby uwazac jak cisnienie bedzie skakac i przytyje wiecej jak 1,5 kg w tygodniu to sie zglosic ,ale nie ze tego nie wolno tamtego nie wolno i dieta
Jesli byc przynajmniej 2 kilo na tydzien tyla to bylby problem ale ty zaraz w 6 miesiacu i masz 6 kilo wiec lepiej byc nie moze

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 17:16   #727
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
pskusia dziwny lekarz 6 kilo i juz strachy na lachy ja mam juz ladne dwa razy tyle co ty i tez przytylam po swietach niezle ale lekarz nic nie powiedzial tylko tyle zeby uwazac jak cisnienie bedzie skakac i przytyje wiecej jak 1,5 kg w tygodniu to sie zglosic ,ale nie ze tego nie wolno tamtego nie wolno i dieta
Jesli byc przynajmniej 2 kilo na tydzien tyla to bylby problem ale ty zaraz w 6 miesiacu i masz 6 kilo wiec lepiej byc nie moze
w sumie zaczynam 5 miesiac, chyba nie wiem jak to sie liczy
ten gosc wogole jakis dziwny .... brzuch mi strasznie urosl przez ten miesiac wiec cos tez tam waza te wody i wogole... dziecko wazy prawie 440 g wiec tez cos tam .... nie wiem nastraszyl mnie strasznie... ze za duzo przybywam na wadze... nawet mojemu tz powiedzial zeby mi lodowke zamykal nie wiem, no zrobie te badania za dwa tygodnie i sie zobaczy.... na poczatku ciazy robilam to mialam niski cukier i powiedzial ze rewelacyjne wyniki
sama nie wiem co mam robic... co jesc i wogole.... nie przestawie sie teraz na same warzywa

wiem ze ma racje bo waze juz 77 kg!!! przy wzroscie 163 wiec to duzo no niestety mus to mus... zaczynam od jutra a dzis sobie poszukam jakis diet

Stary 2009-01-13, 17:16   #728
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki, pisałam do was odpowiedź, ale musiałam zająć się czymś innym na jakies pół godziny, jak dokończyłam pisanie musiałam sie ponownie zalogować ( jakoś automatycznie po upływie iluś tam minut chyba się wylogowyje) i wyskoczył mi taki komunikat:
Your submission could not be processed because you have logged in since the previous page was loaded.

Please push the back button and reload the previous window.

Nie znam angielskiego, więc nie wiem co znaczy, w każdym razie szlak mi trafił całą treść odpowiedzi. Czy da się cos zrobić, żebym za każdym razem jak mam kilka minut przerwy nie była wylogowywana z wizażu? Ja początkująca jestem i ten wątek jest jednym z moich pierwszych, nie za bardzo jeszcze wszystko obczaiłam

mnie też zdażyło się coś podobnego zanim zdązyłam przeczytać co naskrobałyście to mnie wylogował z tym że taki komunikat się nie pojawił. Nie wiem co to
Stary 2009-01-13, 17:23   #729
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
nicola hihi "normalnymi rzeczami"

ja co prawda teraz jestem na l4 do konca tygodnia (chora jestem), ale mam zamiar pracowac do konca marca/konca lutego zobaczymy ile czasu bede na silach. najgorsze jest ranne wstawanie. ja tez pracuje przy komputerze.
a Wy dziewczyny gdzie pracujecie?
ja pracuje i codzinnie wstaję około szóstej musze przygotować syna do szkoły no i sama się obudzić bo przez 1/2 godz. po wstaniu chodzę śnięta . przez 8 godz siedzę przy kompie a do tego jeszcze od czasu do czasu praca w terenie. Narazie mam dużo siły i czuje się dobrze wiec sama nie wiem kiedy pójdę na L4
Stary 2009-01-13, 17:26   #730
Kathi75
Zakorzenienie

pakusia ale diety w ciazy sa zakazane tego ci lekarz nie powiedzial?????

http://zdrowie.onet.pl/1219200,2413,...alkulator.html
Tu masz kalkulator i sprawdz czy Ty naprade tak duzo przytlas jak dla mnie dziwnego masz lekarza zebys miala w tej chwili 12 kilo to bym sie martwila ale 6 nawet jesli to 5 miesiac

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2009-01-13, 17:29   #731
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
mnie na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że norma to 2 do 4 kg miesięcznie.
u mnie akurat w grudniu było 3,5 ale lekarz powiedział, że biorąc pod uwagę, że były święta, to nie widzi powodu do zmartwienia.
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 17:34   #732
Kathi75
Zakorzenienie

Rumiankowa i o to chodzi ja rowniez uslyszalam co kochana w Polsce na swieta sie bylo i nic wiecej

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2009-01-13, 17:41   #733
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
To fakt, poranne wstawanie jest najgorsze Ja pracuje jako sprzedawca w Zarze. Ale godzinke dojezdzam do pracy, wiec dojazd dla mnie jest najbardziej meczacy, no i potem wystac te 8 h na nogach Ale domyslam sie, ze ciagle siedzenie w pracy przy kompie jest jeszcze bardziej meczace.

No i bardzo dobrze! Daj mu popalic Musisz miec to poczucie bezpieczenstwa, ze w razie czego mozesz liczyc na jego pomoc... Moj tez w pracy nigdy nie odbiera, ale zasypuje mu skrzynke mailowa i tylko sprobowalby nie odpisac lub nie oddzwonic na przerwie
hehehe dziewczyny mój eż kiedyś nieodbierał tel ode mnie tłumaczył się ze nie miał czasu ato to musiał zrobić a to tu musiał pojechać no i wklepałam mu melodyjkę; "żona dzwoni żona dzwoni..." i mój mężuś przestal się migać od odbierania tel bo mu wstyd było jak się za nim oglądali i teraz odbiera zaawsze
Stary 2009-01-13, 17:49   #734
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
aha a odnosnie imienia to znowy w kropce !!!!! myslalam ze juz mamy to z glowy bo mi sie strasznie maxiu podoba i wiem ze mojemu tz tez by sie spodobalo... i mialam racje.... bardzo mu sie spodobalo ALE nie damy tak na imie naszemu synkowi BO (jak to powiedzial moj tz) "moj brat ma tak na drugie a nie chce zeby dziecko po nim glupote odziedziczylo!!" EKSTRA!!! wiecej rewelacyjnych informacji dzisiaj to szkocze z balkonu za chwile :<

nie martw się chłopy tak maja palną coś nawet się nie zastanowią że komuś mogą zrobić przykrość.
Stary 2009-01-13, 17:55   #735
rumiankowa
Zadomowienie

zapomniałam, poiglot, piękny brzusio
co do wagi, tż ciągle mi powtarza, jaka jestem piękna i jaką ma na mnie ochotę
a jak zapytałam, czy mu naprawdę nie przeszkadza, że wszędzie mam więcej tłuszczyku, powiedział, że nie
i wiecie? ja mu wierzę
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-13, 18:06   #736
poiglot91
Zakorzenienie

dziekuje

fajnie.. moj tz tak nie mowi
mowi ze obrzydza go moj czarny pepek i ta dziura(mam dziure bo wyjelam kolczyk) :P
no ale ja sie tym nie przejmuje
Bo po co?
Stary 2009-01-13, 18:20   #737
Małgosia:)
Wtajemniczenie

poliglot, to mu powiedz że obrzydza Cię jego stosunek do kobiety ciężarnej....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:22   #738
poiglot91
Zakorzenienie

nie no o brzuszku itp nic nie mowi lubi go glaskac i calowac.. wiadomo
ale jesli chodzi o ten pepek i dziure.. to niby tak.. ale mam to szczwerze gdzies
moze i rzeczywiscie niewyglada to zaslicznie.. ale przeciez ja jestem w ciazy pepek zczarnial mi wlasnie od tego a nie np z brudu:P
zreszta przejmowac sie tym nie bede:Pi nie mam zamiaru

Stary 2009-01-13, 18:29   #739
Małgosia:)
Wtajemniczenie

I bardzo dobrze że się nim nie przejmujesz..... Ja tez nie mam zamiaru się przejmować moim. Powiedziałam co myślę o jego nieodbieraniu, i zapowiedziałam że nie noszę ze sobą telefonu, bo nie ma sensu, jak i tak nie odbiera.... I nosić nie będę!

Ja laseczki zmykam - coś nie bardzo się czuję... taka zmięta jestem bardzo....

Zaraz się wykąpię (mam nowy malinowy płyn do kąpieli z AVONU )i zmykam spać. Coś mnie muli ....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:31   #740
poiglot91
Zakorzenienie

ja tez wlasnie ide sie zaraz kapac

nie ma co sie nimi przejmowac Malgosiu
3maj sie i dbaj o dzidzie
Stary 2009-01-13, 18:42   #741
pakusia86
Zakorzenienie

kurcze ja to sie denerwuje... rozmawialam z tz bo jestem napieta i wogole i uzgodnilismy ze juz do tego debila nie pojdziemy... sprawdzilam dzisiaj wszystko i z dzidzia okej.... ja mam szyjke ladna, zamknieta nie mam zadnej infekcji i wszystko wyglada pieknie... wiec juz nie bede chodzic prywatnie i placic 140 euro i wysluchiwac ze mam przejsc na diete

zrobilam sobie to obliczenie co mi Kathi wyslala i wyslo mi ze powinnam
w 5 miesiacu (teraz) wazyc : 77 kg- 82 kg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w 6 miesiacu : 78 - 85 !!!!!
WIEC CHYBA NIE JEST ZLE JAK WAZE TERAZ 77?????????????????????!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DWBIL Z TEGO LEKARZA I TYLE!!!! POMIJAJAC FAKT ZE MI W SKIEROWANIU DO SZPITALA NAPISAL ZE PORONILAM W 16TC ZAMIAST ZE MNIE WYSYLA DO SZPITALA W 16 TC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Stary 2009-01-13, 18:44   #742
poiglot91
Zakorzenienie

no naprawde jakis psychol zmien tego lekarza
a nie mozesz nigdzie panstwowo chodzic?
Mojego wujka zonka miesiac temu urodzila w irlandi i normalnie pasntwtwo chodzila i wszystko wporzadku

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-01-13 o 18:45
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:49   #743
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
no naprawde jakis psychol zmien tego lekarza
a nie mozesz nigdzie panstwowo chodzic?
Mojego wujka zonka miesiac temu urodzila w irlandi i normalnie pasntwtwo chodzila i wszystko wporzadku

chodze panstwowo wlasnie.... ale dodatkowo chodzilam do tego polskiego, bo w sumie u niego zaczelam w 6tc chodziic i dopiero pozniej zapisalam sie panstwowo.... teraz nie ma bata nie ide juz do niego wogole !!! moja kuzynka tez chodzila tylko panstwowo i urodzila slicznego chlopca, wiec skoro ze mna jest wszystko okej, dzidzia rozwija sie prawidlowo nie mam zadnych komplikacji to nie musze chodzic prywatnie... nie bede wysluchwiac ze mam mniej jesc bo jestem gruba

Stary 2009-01-13, 18:51   #744
poiglot91
Zakorzenienie

daj spokoj ja tez sie dlatego boje isc dop gina.. a z tego co czytalam na forum na lodnynku to sami oszusci;/
Stary 2009-01-13, 18:58   #745
Ania0104
Zakorzenienie

cześć dziewczynki
wpadłam na chwilke do Was bo u nas taaakie pustki ze szok!
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze że się nim nie przejmujesz..... Ja tez nie mam zamiaru się przejmować moim. Powiedziałam co myślę o jego nieodbieraniu, i zapowiedziałam że nie noszę ze sobą telefonu, bo nie ma sensu, jak i tak nie odbiera.... I nosić nie będę!

Ja laseczki zmykam - coś nie bardzo się czuję... taka zmięta jestem bardzo....

Zaraz się wykąpię (mam nowy malinowy płyn do kąpieli z AVONU )i zmykam spać. Coś mnie muli ....
Małgoś a nie chciałaś truskawkowego zelu? ... kurcze ja dostałam w prezencie żel truskawkowy ale śmierdzi jak splesniałe truskawki
A tak po za tym to narobiłaś mi wczoraj wieeeelkiego smaka na truskawki ... niedobra Ty!
Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
kurcze ja to sie denerwuje... rozmawialam z tz bo jestem napieta i wogole i uzgodnilismy ze juz do tego debila nie pojdziemy... sprawdzilam dzisiaj wszystko i z dzidzia okej.... ja mam szyjke ladna, zamknieta nie mam zadnej infekcji i wszystko wyglada pieknie... wiec juz nie bede chodzic prywatnie i placic 140 euro i wysluchiwac ze mam przejsc na diete

zrobilam sobie to obliczenie co mi Kathi wyslala i wyslo mi ze powinnam
w 5 miesiacu (teraz) wazyc : 77 kg- 82 kg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w 6 miesiacu : 78 - 85 !!!!!
WIEC CHYBA NIE JEST ZLE JAK WAZE TERAZ 77?????????????????????!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DWBIL Z TEGO LEKARZA I TYLE!!!! POMIJAJAC FAKT ZE MI W SKIEROWANIU DO SZPITALA NAPISAL ZE PORONILAM W 16TC ZAMIAST ZE MNIE WYSYLA DO SZPITALA W 16 TC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
co za dziwny lekarz! Przesadza i to bardzo!!! Ja bym do niego już nie poszła!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:58   #746
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
daj spokoj ja tez sie dlatego boje isc dop gina.. a z tego co czytalam na forum na lodnynku to sami oszusci;/
moj luby kazal mi sie nie denerwowac bo mowi ze wygladam pieknie wiemy ze wszystko okej i teraz bedziemy chodzic publicznie a nie do jakiegos debila mnie juz mama i siostra uspokoily i mowia zebym do niego nie chodzila jak mi psychike niszczy...

Stary 2009-01-13, 19:05   #747
poiglot91
Zakorzenienie

daj spokoj..
sama widzisz na jakich lekarzy mozna teraz tarfic
ale juz nie wazne.. uszy do gory wkoncu z dzidzia i z toba wszystko ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-13, 19:23   #748
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
daj spokoj..
sama widzisz na jakich lekarzy mozna teraz tarfic
ale juz nie wazne.. uszy do gory wkoncu z dzidzia i z toba wszystko ok
jestescie kochane ide sie odprezyc przy jakiejs gierce

Stary 2009-01-13, 19:26   #749
poiglot91
Zakorzenienie

idz ja tez zaraz spadam
musze sie wykapac a tak sie zbieram i zbieram i zebrac nie moge...
Stary 2009-01-13, 19:35   #750
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
idz ja tez zaraz spadam
musze sie wykapac a tak sie zbieram i zbieram i zebrac nie moge...
hihi ja ide poszukac jakis fajnych imionek zwiazku z tym ze mieszkamy i planujemy tu zostac poszukam cos z irlandzko-angielskich imionek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości