Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-01-13, 15:35   #1591
dusia139
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 618
Dot.: Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po

Cytat:
Napisane przez "niusia" Poka¿ wiadomo¶æ
Macie racje dziewczyny. Ale wydaje mi sie, ¿e ka¿dy, zanim sie dobrze obezna musi zrobiæ kilka takich b³êdów - ja juz bêde wiedzia³a, ze nalezy szukaæ. Przeczyta³am w±tki podwieszone i wiecej sie takie powtórzenia nie zdarz± z mojej strony.

Za rady dotycz±ce Seboradinu i tego olejku dziêkuje. Juz zdecydowa³am jak go bêde u¿ywac i kiedy. Bardzo mi pomog³yscie.

O tak dziêki Wiza¿owi wiele siê mo¿na dowiedzieæ
Nie jest za pó¼no!
dusia139 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-13, 15:55   #1592
carlo_rossi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 678

No tak, nie bylo mnie pol dnia wy naprodukowalyscie tyyyle postów.Dodam od siebie ze cos czulam w kosciach jakis przekret

Mam kryzys.Nie wytrzymam do lutego. Musze do fryzera.Nie bijcie
Stary 2009-01-13, 16:02   #1593
justyna_dt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 128

Bijemy! £adne w³osy ma i narzeka

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-13, 16:03   #1594
dusia139
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Poka¿ wiadomo¶æ
No tak, nie bylo mnie pol dnia wy naprodukowalyscie tyyyle postów.Dodam od siebie ze cos czulam w kosciach jakis przekret

Mam kryzys.Nie wytrzymam do lutego. Musze do fryzera.Nie bijcie

Przetrwaj kryzys.
Nie podobaj± Ci siê Twoje w³osy zwi±¿ i nie rozpuszczaj puki nie wpadniesz na pomys³ co z nimi zrobiæ.
D³ugie wosy-piêkne w³osy. Czy warto dla chwilowego kaprysu tracic kilka tygodni, miesiêcy, lat zapuszczania?
Zadbaj o nie- zrób sobie maseczkê..
G³owa do góry- jutro bêdzie lepiej.
Jeszcze wejdz na w±tek, gdzie dziewczyny pokazuj± swoje w³osy- d³ugie w³osy

Gdzie mo¿na zobaczyc Twoje w³osy? Przeoczy³am chyba
Nie jest za pó¼no!

Edytowane przez dusia139
Czas edycji: 2009-01-13 o 16:04
Stary 2009-01-13, 16:08   #1595
och
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 763

Hej! Przy³±czam siê do was
Zapuszczam od zawsze i od zawsze ¶cinam, ale najlepsz± metod± na skutecznie zapuszczanie jest wed³ug mnie...nie chodzenie do fryzjera Rok temu by³am tam ostatnio i nie zamierzam i¶æ przez najbli¿szy rok Uwa¿am, ¿e to ca³e podcinanie koñcówek to pic, fryzjer zetnie to co siê zapu¶ci³o z du¿ym, niepotrzebnym i niechcianym zapasem w³osów. I jeszcze wmawia,¿e koñcówki trzeba co miesi±c podcinaæ. A dlaczego wmawia? ¯eby zarobiæ. Je¿eli kto¶ chce naprawdê zapu¶ciæ w³osy to wed³ug mnie powinien z fryzjera zrezygnowaæ na jaki¶ czas, chyba, ¿e ma bardzo zniszczone w³osy. Moje akurat siê trzymaj±, koñcówki nie s± rozdwojone, cieniowanie wykonane rok temu ³adnie siê uk³ada przy zapuszczaniu. Dlatego do fryzjera nie idê póki siê da I uda³o mi siê sporo zapu¶ciæ, z w³osów do ramion siêgaj± teraz do zapiêcia stanika. I cieszê siê z sukcesu zapuszczania i nawet przez g³owê mi nie przesz³o, ¿eby obci±æ chocia¿ centymetr Polecam ten sposób osobom o zdrowych i umiarkowanie zdrowych w³osach bo wiadomo, ¿e bardzo zniszczone i porozdwajane wymagaj± podciêcia od czasu do czasu.

Edytowane przez och
Czas edycji: 2009-01-13 o 16:10
och jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-13, 16:15   #1596
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 388

Och, stosujê tê sam± metodê co Ty W ogóle nie podcinam w³osów itd. [ poza grzywk±, której generalnie nie zapuszczam ] W moim przypadku siê to sprawdza- mam w³osy zdrowe i nie niszczê ich. A jak siê którego¶ dnia nie u³o¿±, a wiadomo, ¿e to siê ka¿demu zdarza, to wi±¿ê w kitkê, dwie kitki albo dwa warkoczyki i jest ¶wietnie
Stary 2009-01-13, 16:22   #1597
carlo_rossi
Rozeznanie

Planowo mialam isc podciac konce po sesji - tak za 3 tyg. (czyli +1cm wlosow :P ) ale juz mnie korci. Wlosy nie chca sie ukladac a konce takie szorstkie ogolem kryzys bo nie chce mi sie nic robic z nimi a o ukladaniu to juz w ogole nie chce myslec. Kitka odpada bo zle wygladam.
Zdjecia jakies byly w poprzedniej czesci "walka o zdrowe..." i jakos teraz w "pochwalmy sie..." jak znajde to moze wkeje. Dla mniej wnikliwych - avatar- moje bez czesania, po ugniataniu. Z czesaniem robia sie proste z lekk± fal±
Stary 2009-01-13, 16:22   #1598
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 436

ja chyba nie mog³abym tak nie chodziæ do fryzjera, bo moje koñcówki czasami naprawdê potrzebuj± odegenerowania si³ ;p

ekstrawagancja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-13, 16:34   #1599
dusia139
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Poka¿ wiadomo¶æ
Planowo mialam isc podciac konce po sesji - tak za 3 tyg. (czyli +1cm wlosow :P ) ale juz mnie korci. Wlosy nie chca sie ukladac a konce takie szorstkie ogolem kryzys bo nie chce mi sie nic robic z nimi a o ukladaniu to juz w ogole nie chce myslec. Kitka odpada bo zle wygladam.
Zdjecia jakies byly w poprzedniej czesci "walka o zdrowe..." i jakos teraz w "pochwalmy sie..." jak znajde to moze wkeje. Dla mniej wnikliwych - avatar- moje bez czesania, po ugniataniu. Z czesaniem robia sie proste z lekk± fal±

Osz Ty! Znalaz³am Twoje w³osy!
Co Ty chcesz ¶cinaæ. Twoje w³osy ju¿ prawie osi±gnê³y cel a Ty chcesz wszystko psuæ?
Piêkne i zdrowe, nie ¶cinaj a jak zetniesz to po¿a³ujesz.
Nie jest za pó¼no!
Stary 2009-01-13, 16:52   #1600
carlo_rossi
Rozeznanie

Dziekuje ale tamto to bylo kiedys... teraz konce "zesztywnia³y" i widze ze zaczynaja sie rozdwajac ostatni raz bylam u fryzjera pol roku temu, wiec dalam sobie termin do lutego i prawie wytrzymalam bez myslenia o scinaniu. Musze ciachnac z 2cm nie wiecej. Co dziwne te wlosy ktory byle pocieniowane maja sie gorzej niz te dluzsze. Mam zaufana fryzjerke, po latach placzu znalazlam taka ktroa "boi" sie ciac, wiec u niej 2 cm to 2. Jak bylam u niej ostatnim razem i musialam sie pozbyc wszystkich zniszczonych wlosów i sporo obciac to ja musialam j± przekonywac zeby uciela wiecej, a ona na to " ale ja nie moge tego pani zrobic".
Stary 2009-01-13, 17:49   #1601
mOna01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 690

Powiedzcie mi, co ju¿ siê pogubi³am co mogê na³o¿yæ na koñcówki tak 4 godziny przed myciem - naftê czy olejek rycynowy? Bo olejku mam malutko i my¶la³am o nafcie, ale nie wiem czy mogê j± zostawiæ na tak d³ugo na w³osach

mOna01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:18   #1602
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 851

Cytat:
Napisane przez mOna01 Poka¿ wiadomo¶æ
Powiedzcie mi, co ju¿ siê pogubi³am co mogê na³o¿yæ na koñcówki tak 4 godziny przed myciem - naftê czy olejek rycynowy? Bo olejku mam malutko i my¶la³am o nafcie, ale nie wiem czy mogê j± zostawiæ na tak d³ugo na w³osach
Je¶li na koñcówki to mo¿esz oba ja wczoraj nafte trzyma³am na w³osach jakie¶ 1,5h mimo ze na opakowniu napisane ze 10 min (ale tam jest napisane zeby an skórê g³owy - czego nie zrobi³am), a efekt jest ok - w³oski nawil¿one
Stary 2009-01-13, 18:20   #1603
ketoprom93
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 40

Cze¶æ wszystkim Ja te¿ zapuszczam w³oski, jako¶ od listopada 2008 r.[ kiedy¶ by³y piekne do pasa, ale g³upia by³am i do ramion ¶cie³am] Marz± mi siê w³osy do pasa i do tego d±¿ê ale nie wiem co z tego wyjdzie. Jednego dnia chcê i pragnê piêknych, d³ugich w³osków, a drugiego chcê je ¶ci±æ i mieæ krótkie i siê nie przejmowaæ. Tylko zastanawiam siê jak mogê je pielêgnowaæ ? Moje w³oski s± grube [mama zawsze mi powtarza, ¿e gdybym mia³a wszystkie równe to mia³abym warkocza grubego jak Kniaziówna z filmu Ogniem i mieczem] czêsto sie pusz± i krêc± [faluj±] od po³owy g³owy, od brody. Nie wiem ju¿ co z nimi robiæ. Mo¿e znacie jakie¶ sposób, ¿eby d³ugie i ciê¿kie w³osy sie krêci³y i przedewszystkim by³y zadbane, musze dodaæ, ¿e moje w³osy by³y tylko raz w ca³ym moim ¿yciu prostowane[i nigdy wiêcej tego nie zrobiê, strasznie je zniszczy³am tym posuniêciem]. Staram siê te¿ ograniczaæ suszenie suszark±, ale to nie takie proste gdy sie chodzi do szko³y. Mo¿e doradzicie co stosujecie, ¿e macie takie piêkne w³oski jak na zdjêciach. Pozdrawiam

Bo to co najwa¿niejsze mam w sercu, na dnie.
ketoprom93 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:58   #1604
zapaa³ka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 802

Cytat:
Napisane przez mOna01 Poka¿ wiadomo¶æ
Nafta moze wysuszac, wiec lepiej nie ryzykowac i nalozyc na konce sam olej rycynowy
Stary 2009-01-13, 19:00   #1605
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapaa³ka Poka¿ wiadomo¶æ
Nafta moze wysuszac, wiec lepiej nie ryzykowac i nalozyc na konce sam olej rycynowy
Teraz jak ju¿ na³o¿y³am

Stary 2009-01-13, 19:11   #1606
All_that_jazz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 271

Cytat:
Napisane przez och Poka¿ wiadomo¶æ
Hej! Przy³±czam siê do was
Zapuszczam od zawsze i od zawsze ¶cinam, ale najlepsz± metod± na skutecznie zapuszczanie jest wed³ug mnie...nie chodzenie do fryzjera Rok temu by³am tam ostatnio i nie zamierzam i¶æ przez najbli¿szy rok Uwa¿am, ¿e to ca³e podcinanie koñcówek to pic, fryzjer zetnie to co siê zapu¶ci³o z du¿ym, niepotrzebnym i niechcianym zapasem w³osów. I jeszcze wmawia,¿e koñcówki trzeba co miesi±c podcinaæ. A dlaczego wmawia? ¯eby zarobiæ. Je¿eli kto¶ chce naprawdê zapu¶ciæ w³osy to wed³ug mnie powinien z fryzjera zrezygnowaæ na jaki¶ czas, chyba, ¿e ma bardzo zniszczone w³osy. Moje akurat siê trzymaj±, koñcówki nie s± rozdwojone, cieniowanie wykonane rok temu ³adnie siê uk³ada przy zapuszczaniu. Dlatego do fryzjera nie idê póki siê da I uda³o mi siê sporo zapu¶ciæ, z w³osów do ramion siêgaj± teraz do zapiêcia stanika. I cieszê siê z sukcesu zapuszczania i nawet przez g³owê mi nie przesz³o, ¿eby obci±æ chocia¿ centymetr Polecam ten sposób osobom o zdrowych i umiarkowanie zdrowych w³osach bo wiadomo, ¿e bardzo zniszczone i porozdwajane wymagaj± podciêcia od czasu do czasu.
Fakt, mo¿na i tak . Ja w³a¶nie raczej nie chodzê do fryzjera.Nie lubiê, na moich w³osach trudno co¶ zrobiæ z sensem a ³atwo zrobiæ co¶ koszmarnego bo s± bardzo cienkie i delikatne.Chyba w³a¶nie minie ok roku odk±d nie by³am u fryzjera obcinaæ. Raz by³am w sierpniu uk³adaæ w³osy na wesele kuzynki i to wszystko. No ale dzi¶ nie wytrzyma³am. Koñcówki mia³am przesuszone, poobcierane o ubrania (rozdwajaj±cych siê nie mam i chyba nigdy nie mia³am) wiêc poprosi³am T¯ o pomoc i podci±³ mi i wyrówna³ koñcówki. Jakie¶ 10 cm. I nie ¿a³ujê bo od razu zdrowiej wygl±daj±, unios³y siê, nabra³y lekko¶ci. D³ugo¶æ to nie wszystko.Zw³aszcza je¶li kto¶ d³ugo nosi d³u¿sze w³osy to warto czasem podci±æ.
All_that_jazz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-13, 23:21   #1607
Jolie2601
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 403

Cytat:
Napisane przez domi7ks Poka¿ wiadomo¶æ
dziekujê

a mi przyszed³ olejek kokosowy Vatiki, taki tyci tyci opakowanie 26 z³
o widzisz- a ja za du¿e da³am jakie¶ 15z³ [tzn. nie ja a moj brat] [w londku w jakim¶ hinduskim sklepiku]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-13, 23:25   #1608
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 436

A w³a¶nie, gdzie mo¿na dostaæ ten olejek kokosowy? bo w 3 aptekach pyta³am- nie ma.,. w drogerii te¿ nie by³o.

ekstrawagancja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-13, 23:29   #1609
KALAI
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 150

Cytat:
Napisane przez domi7ks Poka¿ wiadomo¶æ
dziekujê

a mi przyszed³ olejek kokosowy Vatiki, taki tyci tyci opakowanie 26 z³
tez prze¿y³am szok jak dostalam paczkê z vatika ale bardzo wydajny jest u¿ywam juz 2 miesi±ce prawie przed ka¿dym myciem i konca nie widaæ uwielbiam ten polysk po vatice.
Stary 2009-01-13, 23:30   #1610
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ekstrawagancja Poka¿ wiadomo¶æ
A w³a¶nie, gdzie mo¿na dostaæ ten olejek kokosowy? bo w 3 aptekach pyta³am- nie ma.,. w drogerii te¿ nie by³o.
Po raz kolejny proponujê, ¿eby to napisaæ w pierwszym po¶cie
W sklepach ze zdrow± ¿ywno¶ci± lub w internetowych. Adresy tu s±, bo olejek kokosowy i jego kupno to temat poruszany niemal CODZIENNIE.

Stary 2009-01-14, 00:19   #1611
Scully
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 134
GG do Scully

To ja jeszcze do³o¿ê jeden adres, nie wiem, czy by³
Je¶li kto¶ jest z Krakowa, proponujê wybraæ siê na poziom -1 do Galerii Krakowskiej, tam jest bli¿ej od strony Saturna sklepik ze zdrow± ¿ywno¶ci±, by³am zaskoczona tym, ¿e olejek kokosowy DOSTA£AM I to wcale spory s³oik za 10z³.

Hm.

Czytam Wasz temat i podziwiam te mohery (domi7ks, to szczególnie do Ciebie ). Patrzê odruchowo na moje i za³amuje mnie. Nie zrozumia³y, ¿e farbowanie na ciemno jest dla nich ratunkiem, dopiero henn± jako¶ je odratowujê. Ale po³amane po perhydrolu i amoniaku ju¿ zosta³y. I krótkie, fatalnie krótkie, wystrzêpione na koñcach od kruszenia. Im bli¿ej skalpu-Mekki, tym s± ³adniejsze, ale czy starczy mi cierpliwo¶ci, by zapu¶ciæ ten 2cm dziewiczy odrost?
Eh, nie mam ochoty nawet na ¿adne zdjêcia, bo wolê nie ogl±daæ, jak ten koszmar siê z ty³u prezentuje. Pozostanê przy podczytywaniu Was
Stary 2009-01-14, 00:34   #1612
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scully Poka¿ wiadomo¶æ
To ja jeszcze do³o¿ê jeden adres, nie wiem, czy by³
Je¶li kto¶ jest z Krakowa, proponujê wybraæ siê na poziom -1 do Galerii Krakowskiej, tam jest bli¿ej od strony Saturna sklepik ze zdrow± ¿ywno¶ci±, by³am zaskoczona tym, ¿e olejek kokosowy DOSTA£AM I to wcale spory s³oik za 10z³.

Hm.

Czytam Wasz temat i podziwiam te mohery (domi7ks, to szczególnie do Ciebie ). Patrzê odruchowo na moje i za³amuje mnie. Nie zrozumia³y, ¿e farbowanie na ciemno jest dla nich ratunkiem, dopiero henn± jako¶ je odratowujê. Ale po³amane po perhydrolu i amoniaku ju¿ zosta³y. I krótkie, fatalnie krótkie, wystrzêpione na koñcach od kruszenia. Im bli¿ej skalpu-Mekki, tym s± ³adniejsze, ale czy starczy mi cierpliwo¶ci, by zapu¶ciæ ten 2cm dziewiczy odrost?
Eh, nie mam ochoty nawet na ¿adne zdjêcia, bo wolê nie ogl±daæ, jak ten koszmar siê z ty³u prezentuje. Pozostanê przy podczytywaniu Was
Ja w³a¶nie w tym sklepiku kupi³am swojego kokoska te¿ by³am zaskoczona ilo¶ci± za tak± cenê
A jak po ogl±daniu zdjêæ tutaj dziewczyn patrzê na swoje w³osy, to te¿ mnie za³amuje, ale i tak ju¿ jest lepiej ni¿ by³o i mam dziewiczy 3-centymetrowy odrost ¶ciê³am wiêkszo¶æ zniszczonych, no i teraz mogê zapuszczaæ oczywi¶cie siê odwdziêczaj± za dbanie o nie naprawdê dobr± form± w porównaniu do tego, co by³o... w³a¶ciwie nie od feralnej dekoloryzacji, ale przez ³adnych parê lat (a z dziewiêæ, bez ma³a).

Stary 2009-01-14, 11:41   #1613
Tygrryska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 357

Cytat:
Napisane przez zapaa³ka Poka¿ wiadomo¶æ
ja wlasnie zauwazylam wysuszenie koncowek po nafcie a jakis tydzien wczesniej sie cieszylam ze ladnie mi sie blyszcza wlosy chyba faktycznie na koncowki sa lepsze olejki jakies..
Tygrryska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:07   #1614
Jolie2601
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 403

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Poka¿ wiadomo¶æ
Po raz kolejny proponujê, ¿eby to napisaæ w pierwszym po¶cie
W sklepach ze zdrow± ¿ywno¶ci± lub w internetowych. Adresy tu s±, bo olejek kokosowy i jego kupno to temat poruszany niemal CODZIENNIE.
ale wyja¶nij mi po co w w±tku "dziennik zapuszczania- przed i po", który mia³ byæ w±tkiem z naszymi fotorelacjami i a stal siê tasiemcem, w którym dyskutuje siê o tym samym co w walce o zdrowe i piêkne, robiæ takie ¶ci±gi w pierwszym po¶cie

mo¿e po prostu wystarczy odsy³aæ do w±tku o oleju kokosowym [w koñcu taki na wiza¿u jest http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=146528 ]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:10   #1615
doru¶
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 774

Cytat:
Napisane przez Tygrryska Poka¿ wiadomo¶æ
ja wlasnie zauwazylam wysuszenie koncowek po nafcie a jakis tydzien wczesniej sie cieszylam ze ladnie mi sie blyszcza wlosy chyba faktycznie na koncowki sa lepsze olejki jakies..
No bo nafty nie k³adzie siê na koñcówki, nawet na w³osy nie powinno siê bo nafta jest do skóry g³owy. Chyba, ¿e wymiesza siê j± z jakim¶ olejem, to mo¿na na ca³e, ale na krótko i broñ bo¿e jako zabezpieczenie koñcówek po myciu. Nafta wysusza!

Edytowane przez doru¶
Czas edycji: 2009-01-14 o 12:12
doru¶ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:18   #1616
mOna01
Zakorzenienie

Ja wczoraj trzyma³am t± naftê 4godziny i dzisiaj mam ³adne koñcówki ;-) ale to mo¿e dziêki jedwabiowi Joanny te¿ poszukam tego olejku, chocia¿ patrzy³am w sklepach internetowych to by³y drogie - widzia³am jaki¶ 50ml za 26z³ ale te¿ i 500ml za 44z³
Czy jest kto¶ z Wroc³awia? Czy mo¿na ten olejek dostaæ gdzie¶ w Magnolii?

Stary 2009-01-14, 14:16   #1617
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Poka¿ wiadomo¶æ
ale wyja¶nij mi po co w w±tku "dziennik zapuszczania- przed i po", który mia³ byæ w±tkiem z naszymi fotorelacjami i a stal siê tasiemcem, w którym dyskutuje siê o tym samym co w walce o zdrowe i piêkne, robiæ takie ¶ci±gi w pierwszym po¶cie

mo¿e po prostu wystarczy odsy³aæ do w±tku o oleju kokosowym [w koñcu taki na wiza¿u jest http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=146528 ]
To chocia¿ daæ odno¶nik do adekwatnego w±tku. Fakt, nie zerknê³am na tytu³, bo udzielam siê i tu i w w±tku "Walka o..." równolegle i czêsto nie patrzê, w którym piszê. Ale w tamtym naprawdê by siê co¶ takiego przyda³o. Jak kto¶ jest nowy/leniwy/cokolwiek, to patrzy na pierwsz± i ostatni± stronê w±tku. Wiem, bo tak robi³am i zdarza mi siê, jak nie znajdê info, a widzê, ¿e w±tek ma kilkadziesi±t czy kilkaset stron, to mi siê nie chce szukaæ w koñcu znajdê, ale to tylko i wy³±cznie efekt tego, ¿e jestem tu ju¿ "jaki¶ czas" i wiem, ¿e za pytanie spotka mnie opiernicz Jak kto¶ nie widzi nic na 1 i ostatniej stronie, to pyta, taka mentalno¶æ i tyle. Ja my¶lê, ¿e to nikomu nie zaszkodzi, a czasem mo¿e pomóc, wiêc nie rozumiem, w czym problem.

Stary 2009-01-14, 14:19   #1618
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 412

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Poka¿ wiadomo¶æ
To chocia¿ daæ odno¶nik do adekwatnego w±tku. Fakt, nie zerknê³am na tytu³, bo udzielam siê i tu i w w±tku "Walka o..." równolegle i czêsto nie patrzê, w którym piszê. Ale w tamtym naprawdê by siê co¶ takiego przyda³o. Jak kto¶ jest nowy/leniwy/cokolwiek, to patrzy na pierwsz± i ostatni± stronê w±tku. Wiem, bo tak robi³am i zdarza mi siê, jak nie znajdê info, a widzê, ¿e w±tek ma kilkadziesi±t czy kilkaset stron, to mi siê nie chce szukaæ w koñcu znajdê, ale to tylko i wy³±cznie efekt tego, ¿e jestem tu ju¿ "jaki¶ czas" i wiem, ¿e za pytanie spotka mnie opiernicz Jak kto¶ nie widzi nic na 1 i ostatniej stronie, to pyta, taka mentalno¶æ i tyle. Ja my¶lê, ¿e to nikomu nie zaszkodzi, a czasem mo¿e pomóc, wiêc nie rozumiem, w czym problem.
W tym, ¿e bêdzie to utwierdza³o ludzi w ich lenistwie
Stary 2009-01-14, 14:44   #1619
justyna_dt
Zakorzenienie

No tak, lepiej non stop siê wkurzaæ o ponawiaj±ce siê pytania ni¿ i¶æ na rêkê leniom rozumiem, ¿e mo¿na byæ przekornym, ale bez przesady. No ale có¿, nie moja sprawa

Stary 2009-01-14, 14:56   #1620
dusia139
Wtajemniczenie

Skoro tak dbacie o porz±dek na forum, to spójrzcie jakie dyskusje teraz prowadzicie Wcale nie w temacie Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po, ale o porz±dku:P a to wcale nie jest porz±dek tylko za¶miecanie forum.
Proponujê korzystanie z wyszukiwarki w razie pytañ. Jest jeszcze co¶ takiego "przeszukaj ten w±tek" i tam warto wpisaæ jaki¶ wyraz którego szukamy i trochê u³atwi to wielkie poszukiwania, a teraz mo¿e napisa³by kto¶ co¶ w temacie?

Mam nadziejê, ¿e nie zabrzmia³o to z³osliwie, bo nie taki mia³am cel
Nie jest za pó¼no!
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.