Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-14, 10:07   #1681
Foka29
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez dominikaaK Pokaż wiadomość
Zrobiłam test.Negatyw .......

ale.... była baaaardzo słaba druga kreska.Widoczna tylko pod swiatło....

Pewnie dlatego ze robiłam wieczorem a nie z ranca.I owu pewnie mogła byc pozniej.
Mdłosci ciag dalszy....
Słaba kreska... też podobno oznacza ciążę.
Mi na pierwszym teście taka wyszła. Poleciałam do apteki po drugi test, zrobiłam go na drugi dzień z rana, wyszła nadal blada kreseczka, ale wyraźniejsza niż poprzedniego dnia. 3 dni po pierwszym teście "sikanym" robiłam betę, która wskazała na 3 tydzień od zapłodnienia.
Machaj nastepny teścik i chwal się tu szybko!
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:08   #1682
kaaamila1
Zakorzenienie

Celka, ale mnie teraz nastraszyłaś.. Jakbym nawet była to te wszystkie leki i zastrzyki mogły żle wpłynąć na dzidzie Nie wiem już sama co robić. Mam coraz większą tą wysypkę.

Prosze napisz jak u Ciebie występowała ta pokrzywka i w jakich miejscach ją dostałaś??

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:23   #1683
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Helooooooooooooooooł

Dziś mam jakiś radosny dzień przynajmniej tak się zaczął

Ja w pracy chodzę w adidasach i wiecie co mi dzisiaj tak poprawiło humor?? Skarpetki wybierałam na oślep, żeby nie zapalać światła i wybrałam jedną czarną a drugą szarą hehehe, no nic, mam nadzieję, że niekt nie zauważy

Można Ja też tak wcześnie miałam

Mnie cyce dalej napieprz*** nie wiem o co im chodzi... Już mnie denerwują. Do tego od czasu do czasu czuję jak macica już przygotowuje się do @ a do tego ból pleców...aaaaaaaaaaaaaaaa aaaa!!!!!!!!! Niecierpię tego

A poza tym siedzę dzisiaj w pracy 12 h i będę cały dzień z wami

Chyba, że będzie dużo ludzi
a ja zaraz muszę do pracy a taaaaak mi się chce spaaać. ale dziś przynajmniej nie leje deszcz... i trochęsłońca wychodzi... no i ( nie chcę zapeszać) ktoś chce kupić nasze mieszkanko, jest pierwsza oferta i to więcej niż się spodziewałam. oby się udało.... ciiiiiiiiiiiii nie zapeszamy....

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Celka, ale mnie teraz nastraszyłaś.. Jakbym nawet była to te wszystkie leki i zastrzyki mogły żle wpłynąć na dzidzie Nie wiem już sama co robić. Mam coraz większą tą wysypkę.

Prosze napisz jak u Ciebie występowała ta pokrzywka i w jakich miejscach ją dostałaś??
kochana jak się pogarsza to szybko to dermatologa !!!!!!!!!! nieleczona pokrzywka przerzuca się na organy wewnętrzne! mozna się udusić - tak powiedział nam lekarz kiedy moja siostra to miała- że jeszcze 3 godziny i zaczęłaby się dusić. moim zdaniem musisz szybko do lekarza!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:27   #1684
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
a ja zaraz muszę do pracy a taaaaak mi się chce spaaać. ale dziś przynajmniej nie leje deszcz... i trochęsłońca wychodzi... no i ( nie chcę zapeszać) ktoś chce kupić nasze mieszkanko, jest pierwsza oferta i to więcej niż się spodziewałam. oby się udało.... ciiiiiiiiiiiii nie zapeszamy....

Mi troszkę też chce się spać, ale kawkę niedługo zaaplikuje i mam nadzieję że będzie lepiej

Trzymam kciuki aby się zdecydowali na zakup

Mi też czasami wychodzi jakaś wysypka w dodatku strasznie swędząca... MUszę iść do dermatologa, ale jakoś nigdy mi nie jest po drodze...

A czy np. herbata z pokrzywy może wzmagać jakąś wysypkę?

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:35   #1685
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Mi troszkę też chce się spać, ale kawkę niedługo zaaplikuje i mam nadzieję że będzie lepiej

Mi też czasami wychodzi jakaś wysypka w dodatku strasznie swędząca... MUszę iść do dermatologa, ale jakoś nigdy mi nie jest po drodze...

ja już piję drugą kawę... nie wiem jak przetrwam dzisiaj...:ziewam :

nie mam pojęcia czy herbata z pokrzywy może wzmagać wysypkę. może masz po prostu przesuszoną skórę z powodu zimna? ja tak mam w zimę, często skóra mnie swędzi bo jest bardzo sucha od zimna.
a na co się piję taką pokrzywową herbatkę? ja pijędużo rumianku. kiedyś przeczytałam artykuł o rumianku i to jest niezwykła roślinka- ma tyle pozytywnych właściwości!

Stary 2009-01-14, 10:39   #1686
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
moim zdaniem musisz od tych 32 dni odjąć 14 ( przeciętna długość fazy lutealnej) - czyli owu powinna być około 18 dnia cyklu- może 17 może 19. mierzysz tempkę? bo to bardzo indywidualna sprawa...
Tempkę zamierzam mierzyć od tego cyklu po @ - zobaczymy jak to będzie

Ja też dziś jakaś senna jestem, chyba muszę drugą kawkę wypić

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:40   #1687
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Hej dziewczynki ,
czytam i czytam cały czas, ale nie wiem co pisać, jakoś tak nieswojo mi jest i smutno, że nie jestem w ciąży, że wyjazd mojego męża się zbliża ehh
Stary 2009-01-14, 10:46   #1688
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Z przesuszenia to napewno nie jest, to jest takie skupisko krostek i im bardziej je drapie tym bardziej one się robią czerwone i coraz bardziej swędzące... Jak nie dotykam to jest ok, ale jak przejadę po tym ręką (nie drapiąc) albo po prostu materiał jakoś się przesunie to już od razu się uaktywniają... Muszę iść z tym do dermatologa, koniecznie.

Herbata z pokrzywy jest na oczyszczenie organizmu z toksyn, a ja ją piję szczególnie po to, aby poprawiła mi się konsycja włosów. No i cery przy okazji.

O rumianku nic nie wyczytałam, ale narazie będe pić ytlko pokrzywę, bo co za dużo to niezdrowo

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-01-14, 10:49   #1689
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez KALWI23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ,
czytam i czytam cały czas, ale nie wiem co pisać, jakoś tak nieswojo mi jest i smutno, że nie jestem w ciąży, że wyjazd mojego męża się zbliża ehh
KALWI wiem, że to może Cię nie pocieszy, ale przesyłam Ci wirutalnego przytulańca

Stary 2009-01-14, 10:49   #1690
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Tempkę zamierzam mierzyć od tego cyklu po @ - zobaczymy jak to będzie

Ja też dziś jakaś senna jestem, chyba muszę drugą kawkę wypić
ja to chyba muszę wypić wiadro kawy ciekawe jak tam mój mąż w pracy hehehe pewnie gorzej niż ja....

Cytat:
Hej dziewczynki ,
Kalwi, nie smutaj się - mąż wróci , czas szybko leci. wyobrażam sobie jak Ci musi być ciężko bo kiedy mój mąż leciał na jedyne 10 dni do Australii to myslałam, że nie przeżyję. nie cierpię się rozstawać. poza tym jestem stadnym zwierzątkiem i nie umiem spać kiedy jestem sama. koszmar. ściskam cię mocno! będzie dobrze

Patka, już poczytałam o pokrzywie....nawet już wiem jak to będzie po holendersku, zamierzam poszukać i kupić!

a tutaj o rumianku POLECAM

"Rumianek jest cudownym ziołem działającym rozluźniająco na system nerwowy, jak i dobrodziejstwem dla układu pokarmowego. Doskonały dla niemowląt i dzieci, używany był setki lat temu. Rumianek dzięki swoim właściwościom leczniczym korzystnie wpływa na mięśnie całego organizmu, umożliwiając ich rozluźnienie. Cierpiącym na zaburzenia układu pokarmowego zaleca się picie herbatki rumiankowej, która łagodzi napięcia jamy brzusznej, pomaga w łagodzeniu kolki u niemowląt, rozładowywuje gazy, uśmierza ból brzucha. Poprzez regulowanie pracy jelit, rumianek pomaga w leczeniu zarówno rozwolnienia, jak i zatwardzenia. Rumianek znany jest od lat z łagodzenia wszelakich dolegliwości związanych z układem trawiennym, szczególnie jeśli chodzi o bóle żołądka związane z nerwowością, napięciem i stresem. Rumianek wpływa korzystnie na poprawę apetytu oraz przyspiesza trawienie. Zauważono, że olejki lotne zawarte w rumianku pomagają w zapobieganiu wrzodów, oraz przyspieszają proces gojenia się wrzodów już istniejących. Dlatego też rumianek można stosować wewnętrznie, jak i zewnętrznie. Właściwość olejków lotnych kreuje rumianek jako wspaniały, naturalny środek domowy na zapalenie żołądka, wrzody, oraz żylaki na nogach. Rumianek jest wysoce antyseptyczny, działający przeciwko bakteriom, między innymi dobry środek na pleśniawki (Candida albicans). Herbatka rumiankowa pomaga w obniżeniu gorączki i może być podawana w czasie grypy, przeziębienia, bólu gardła i kaszlu. Antyseptyczne olejki, znajdujące się w rumianku, łagodzą zapalenia pecherza moczowego. Rumianek pomaga w łagodzeniu mdłości w czasie ciąży, relaksuje spazmy macicy, łagodzi bóle miesiączkowe, redukuje objawy menopauzy, przynosi ulgę w czasie: zapalenia sutka, przedmiesiączkowego bólu głowy, migreny. Rumianek pomaga w przywracaniu miesiączki po długotrwałych stanch napięcia nerwowego. Herbatka z rumianku może być pita w czasie porodu, aby zrelaksować napięcie i zmniejszyć bóle skurczowe macicy. Jako ogólny środek przeciwbólowy, rumianek może być stosowany na bóle głowy, migreny, bóle zęba, bóle ucha, bóle mięśni podczas grypy, nerwobóle, bóle reumatyczne. Ostatnie badania dowiodły, że rumianek działa jako naturalny lek przeciwhistaminowy. Dlatego może być stosowany przy astmie, gorączce siennej, egzemie. Użyty zewnętrznie jest wspaniałym antyseptycznym lekiem na gojenie się ran, wrzodów, owrzodzeń, oparzeń. Parowe inhalacje pomagają łagodzić astmę, goraczkę sienną, katar, zapalenie zatok. Rumianek w postaci kremu rumiankowego jest używany na bolące sutki, w infekcjach dróg płciowych. Nasiadówki rumiankowe łagodzą hemoroidy i zapalenia pęcherza moczowego. Herbatka rumiankowa służy również do przemywania oczu, jest polecana przy takich skórnych chorobach jak egzema i grzybica."

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-01-14 o 10:52
Stary 2009-01-14, 11:01   #1691
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
ja to chyba muszę wypić wiadro kawy ciekawe jak tam mój mąż w pracy hehehe pewnie gorzej niż ja....
Hehhe Nika może nie przesadzaj z tymi wiadrami
Nie wiem jak byś sięzachowywała po wiadrze kawy

Mój małż nigdy nie odczuwa zmian pogody - dla niego to dziwne jesli mówię, że źle sięczuję, bo niskie cieśnienie jest
W sumie takiemu to dobrze

Powiem Wam, że w sumie w tamtym cyklu nie nastawialiśmy się z małżem, że się uda - tylko raz były przytulanki bez zabezpieczenia
Wczoraj uzgodnilismy, że staramy się w 100 % po @
Kupiłam testy owulacyjne, więc może to nam pomoże w jakimś stopniu

Stary 2009-01-14, 11:02   #1692
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

to ja chyba tez zaczne pic rumianek jeszcze z 10 dni do planowanej @ tempke mialam wczoraj 36.8 dzisiaj skoczyla na36.9 mhm.. ja chce dzidziusia..;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:09   #1693
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Hehhe Nika może nie przesadzaj z tymi wiadrami
Nie wiem jak byś sięzachowywała po wiadrze kawy

Mój małż nigdy nie odczuwa zmian pogody - dla niego to dziwne jesli mówię, że źle sięczuję, bo niskie cieśnienie jest
W sumie takiemu to dobrze

Powiem Wam, że w sumie w tamtym cyklu nie nastawialiśmy się z małżem, że się uda - tylko raz były przytulanki bez zabezpieczenia
Wczoraj uzgodnilismy, że staramy się w 100 % po @
Kupiłam testy owulacyjne, więc może to nam pomoże w jakimś stopniu
kochana ja mam bardzo niskie normalne cisnienie krwi 90/60 - więc bez kawy nie da rady, a z drugiej strony mam tachykardię i czasem przy tym niskim ciśnieniu serce mi ali jak szalone( lekarz mi powiedział: pani siedzi a serce pani bije jakby pani biegla) więc kawa w sumie to pogarsza...eh eh eh

no to trzymam kciuki za staranka

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
to ja chyba tez zaczne pic rumianek jeszcze z 10 dni do planowanej @ tempke mialam wczoraj 36.8 dzisiaj skoczyla na36.9 mhm.. ja chce dzidziusia..;p
pij pij- rumianek magiczne ziele

a tempka ladna ładna

Stary 2009-01-14, 11:12   #1694
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

dzięki dziewczynki jesteście kochane co do rumianku to nie wiedziałam, że działa na tyle rzeczy
Stary 2009-01-14, 11:13   #1695
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dominikaaK Pokaż wiadomość
Zrobiłam test.Negatyw .......

ale.... była baaaardzo słaba druga kreska.Widoczna tylko pod swiatło....

Pewnie dlatego ze robiłam wieczorem a nie z ranca.I owu pewnie mogła byc pozniej.
Mdłosci ciag dalszy....
J atez miałam bladziutka kreseczkę, a beta pokazała swoje. Więc albo smigaj na betę albo rób juro drugi test rano.
Trzymam kciuki. No a te mdłości obiecujące.

Cytat:
Jajku Dziewczyny ja dzisiaj miałam prawdziwe kongo

Od rana w pracy strasznie wszystko mnie swędziało, a koło 15 zauważyłam u siebie wysypkę. Dosłownie na całym ciele. Taka pokrzywka.. czasami aż piekła. Najbardziej na piersiach i plecach. Szybko pojechałam do przychodni ale okazało się, że nie ma żadnego dermatologa. Pojechałam do swojego rodzinnego lekarza i przepisał mi jakieś leki. Nic nie pogogły. Na pogotowiu wieczorem skierowali mnie na izbe przyjec do szpitala. Na szczęście dostałam zastrzyki i po 2 godzinnych obserwacjach zostałam zwolniona do domu, ponieważ już zaczęło mi schodzić. Nikt nie wie od czego to się wzięło..

Apropo mojej miesiączki dalej brak.. No, ale jestem na 100% pewna, że to nie ciąża. Dwa testy negatywne, bóle jak na miesiączkę minęły, temperatura dzisiejsza 36,4.

Życzę dobrej nocki
Na wysypki i pokrzywki dobry jest Zyrtec UCB. Moja mama ma od lat pokrzywke co jakiś czas. jak ja przejedzie delikatnie ręką, jakby sie chciała podrapać, to na parę minut w tym miejscu robią się jej pręgi. I mówi, ze w tedy mogłaby sie zadrapać na smierc. Do dzisiaj nie stwierdzono jej źródła tej wysypki. Żden badania nic nie wykazały.
Tylko nie wiem, czy zyrtec można w trakcie ewentualnej ciąży.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Dobry!

a już po terminie spodziewanej @jesteś? a tak w ogóle to juz tak wcześnie mozna czuć mdłości??

ojej...no to faktycznie niefajnie...
_________________________ _________________________

U mnie temperaturka na tyle obiecująca (mój wykres bardzo mi sie podoba ),że to już u mnie początek nakręcania się.... z jednej strony lubię ten czas "nakręcania" bo wtedy mam wielką nadzieję i tak fajnie się czuję...ale z drugiej strony jestem niecierpliwa i juz chciałabym wiedzieć czy "jestem nat tak czy raczej na nie" Włąściwie te poprzednie cykle przyzwyczaiły mnie do porażki, i teraz nie spodziewam się niczego innego, bo niby dlaczego?? Cykl jest taki sam jak poprzednie...co ma być to będzie... Cieszę się przynajmniej, że jeśli mnie @ nawiedzi to chociaż po około 30 dniach, a nie 40 jak ostatnio ...
Wykres baardzo ładny. Trzymam kciuki.

Cytat:
Dzien dobry...

Dziewczyny, padam na nos tak mi się chce spać...wszystko przez baraszkowanie z mężem...zeszło nam do późna w nocy , wszytsko przez ten "post" w rezultacie dziś oboje jesteśmy niewyspani....eeehhh

a zrobiłaś w terminie miesiączki? trzeba test powtórzyć rano, wtedy będzie bardziej miarodajny...

oj biedna. wygląda to na jakąś reakcję alergiczną...? moja siostra tak miała, gdy była mała i lekarz powiedział, że to uczuleniowe ale nigdy nie dowiedzieliśmy się na co. sytuacja zdarzyła się tylko raz i nigdy więcej.

moim zdaniem musisz od tych 32 dni odjąć 14 ( przeciętna długość fazy lutealnej) - czyli owu powinna być około 18 dnia cyklu- może 17 może 19. mierzysz tempkę? bo to bardzo indywidualna sprawa...

wooooooow zazdroszczę, śliczny wykresik, patrzę i patrzę i napatrzeć się nie mogę
Oj, Nikuś... A wyrka nie rozwaliliście? jak sie tak chciało, to teraz się męczcie
Hi hi

Cytat:

Spróbuj równiez zyrtec

Cytat:
ja już piję drugą kawę... nie wiem jak przetrwam dzisiaj...:ziewam :

nie mam pojęcia czy herbata z pokrzywy może wzmagać wysypkę. może masz po prostu przesuszoną skórę z powodu zimna? ja tak mam w zimę, często skóra mnie swędzi bo jest bardzo sucha od zimna.
a na co się piję taką pokrzywową herbatkę? ja pijędużo rumianku. kiedyś przeczytałam artykuł o rumianku i to jest niezwykła roślinka- ma tyle pozytywnych właściwości!
Na suchą skórę po pryszniicu (gdy skóra jest mokra) zaaplikuj sobie oliwkę, zwykłą dla dzieci. Rewelacja. Ja mam bardzo twarda wodę i szybko się skóra wysusza. Wszystkie balsamy wymiękaja przy oliwce. No ale oliwka na noc, bo z rana balsam, żeby móc sie normalnie ubrać.

Cytat:
Hej dziewczynki ,
Przykro mi.

Cytat:

Kalwi, nie smutaj się - mąż wróci , czas szybko leci. wyobrażam sobie jak Ci musi być ciężko bo kiedy mój mąż leciał na jedyne 10 dni do Australii to myslałam, że nie przeżyję. nie cierpię się rozstawać. poza tym jestem stadnym zwierzątkiem i nie umiem spać kiedy jestem sama. koszmar. ściskam cię mocno! będzie dobrze

Patka, już poczytałam o pokrzywie....nawet już wiem jak to będzie po holendersku, zamierzam poszukać i kupić!

"Rumianek jest cudownym ziołem działającym rozluźniająco na system nerwowy, jak i dobrodziejstwem dla układu pokarmowego. Doskonały dla niemowląt i dzieci, używany był setki lat temu. Rumianek dzięki swoim właściwościom leczniczym korzystnie wpływa na mięśnie całego organizmu, umożliwiając ich rozluźnienie. Cierpiącym na zaburzenia układu pokarmowego zaleca się picie herbatki rumiankowej, która łagodzi napięcia jamy brzusznej, pomaga w łagodzeniu kolki u niemowląt, rozładowywuje gazy, uśmierza ból brzucha. Poprzez regulowanie pracy jelit, rumianek pomaga w leczeniu zarówno rozwolnienia, jak i zatwardzenia. Rumianek znany jest od lat z łagodzenia wszelakich dolegliwości związanych z układem trawiennym, szczególnie jeśli chodzi o bóle żołądka związane z nerwowością, napięciem i stresem. Rumianek wpływa korzystnie na poprawę apetytu oraz przyspiesza trawienie. Zauważono, że olejki lotne zawarte w rumianku pomagają w zapobieganiu wrzodów, oraz przyspieszają proces gojenia się wrzodów już istniejących. Dlatego też rumianek można stosować wewnętrznie, jak i zewnętrznie. Właściwość olejków lotnych kreuje rumianek jako wspaniały, naturalny środek domowy na zapalenie żołądka, wrzody, oraz żylaki na nogach. Rumianek jest wysoce antyseptyczny, działający przeciwko bakteriom, między innymi dobry środek na pleśniawki (Candida albicans). Herbatka rumiankowa pomaga w obniżeniu gorączki i może być podawana w czasie grypy, przeziębienia, bólu gardła i kaszlu. Antyseptyczne olejki, znajdujące się w rumianku, łagodzą zapalenia pecherza moczowego. Rumianek pomaga w łagodzeniu mdłości w czasie ciąży, relaksuje spazmy macicy, łagodzi bóle miesiączkowe, redukuje objawy menopauzy, przynosi ulgę w czasie: zapalenia sutka, przedmiesiączkowego bólu głowy, migreny. Rumianek pomaga w przywracaniu miesiączki po długotrwałych stanch napięcia nerwowego. Herbatka z rumianku może być pita w czasie porodu, aby zrelaksować napięcie i zmniejszyć bóle skurczowe macicy. Jako ogólny środek przeciwbólowy, rumianek może być stosowany na bóle głowy, migreny, bóle zęba, bóle ucha, bóle mięśni podczas grypy, nerwobóle, bóle reumatyczne. Ostatnie badania dowiodły, że rumianek działa jako naturalny lek przeciwhistaminowy. Dlatego może być stosowany przy astmie, gorączce siennej, egzemie. Użyty zewnętrznie jest wspaniałym antyseptycznym lekiem na gojenie się ran, wrzodów, owrzodzeń, oparzeń. Parowe inhalacje pomagają łagodzić astmę, goraczkę sienną, katar, zapalenie zatok. Rumianek w postaci kremu rumiankowego jest używany na bolące sutki, w infekcjach dróg płciowych. Nasiadówki rumiankowe łagodzą hemoroidy i zapalenia pęcherza moczowego. Herbatka rumiankowa służy również do przemywania oczu, jest polecana przy takich skórnych chorobach jak egzema i grzybica."
Mnie tez się chce spać, a kawy nie piję. Dobrze, ze do pracy na 18.00, to sie jeszcze kimnę na trochę. I znów mnie coś muli. Wczoraj wieczorem sie zaczęło. Do kibeka na szczęście nie biegam, ale pod sufit tez nie skaczę (bo wtedy musiałabym do kibelka pobiec). No i czemu ja chciałam mieć objawy ciążowe????

A ten rumianek to z opisu wynika, ze jakieś cudo natury
Skoro pomaga na żołądek i wszystko inne i mozna pić w ciąży, to sobie dziś kupię.

Malinku, N@sty pisała kiedyś o zmianie danych. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Kobra, ja to bym Twojego męża jeszcze po głowie zdzieliła. Przepraszam, ze nie pocieszam, ale uważam, ze największą głupota jest wsiadanie za kierownice nawet po jednym piwku.
A reszta mam nadzieję, że się ułoży.

Ide się położyć, bo coś mnie nadal muli. Zjadłam suchą kromke chleba, zeby nie mieć pusto w żołądku, ale nic nie dało. Mam herbate imbirową, ale ona tak cuchnie, ze pomimo zamkniętego pudełka, zawiniętego w woreczek, jak otwieram szafkę, to można paść. Więc pewnie teraz od samego smrodu umre.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:15   #1696
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
kochana ja mam bardzo niskie normalne cisnienie krwi 90/60 - więc bez kawy nie da rady, a z drugiej strony mam tachykardię i czasem przy tym niskim ciśnieniu serce mi ali jak szalone( lekarz mi powiedział: pani siedzi a serce pani bije jakby pani biegla) więc kawa w sumie to pogarsza...eh eh eh
Ja też kiedyś miała niskie ciśnienie, ale o dziwo w poniedziałek byłam u lekarza i miałam mierzone - 115/80 - pani dr stwierdziła, że książkowe

Cytat:
no to trzymam kciuki za staranka
Dzięki

Stary 2009-01-14, 11:22   #1697
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

kochana jak się pogarsza to szybko to dermatologa !!!!!!!!!! nieleczona pokrzywka przerzuca się na organy wewnętrzne! mozna się udusić - tak powiedział nam lekarz kiedy moja siostra to miała- że jeszcze 3 godziny i zaczęłaby się dusić. moim zdaniem musisz szybko do lekarza!

Prze chwilą wróciłam z krażenia po mieście w poszukiwaniu dermatologa. Oczywiście dzisiaj żaden nie przyjmuje prywatnie no i nawet państwowo.. Idzie się załamać..

Wczoraj w szpitalu lekarz powiedział, że nie widzi u mnie zmian w jamie ustnej i po zastrzyku kiedy zaczęło znikać wypuścił mnie do domu.

Jakieś dwa lata temu miałam coś podobnego i dermatolog w razie gdyby po lekach jakie mi przepisał nie znikało dał mi skieroiwanie do szpitala. Na szczęście nie było mi potrzebne..

Stary 2009-01-14, 11:42   #1698
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie to bylo w miejscu styku z ubraniem, w ogole w miejscu tarcia, czyli glownie lokcie, pod kolanami, ale na nogach tez mialam mnostwo. I na rekach.
Ale Cie nie strasze, to moze byc od wszystkiego.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:47   #1699
araczki
Zadomowienie

dzien dobry!

dziewuszki, przeczytalam na szybko co slychac u Was.

Napisze pozniej cos wiecej ale co do rumianku sie zgadzam. Jak bylam mala i tylko zachorowalam dostawalam do picia rumianek lub lipe.
Teraz tez mam rumianek w szafce i codziennie wieczorkiem sobie pije bo lubie

kaaamila1 mam nadzieje, ze szybko znajdzie sie przyczyna Twojego uczulenia.

Dosiek, wysypiaj sie ile wlezie. Koniecznie.

KALWI23 maz wroci zanim sie obejzysz i zaczniecie staranka z sukcesem!

sciskam!

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:50   #1700
kaaamila1
Zakorzenienie

Celka ja również mam w podobnych miejscach. Tylko, że jeszcze pojawiają mi się na twarzy, pieresiach, plecach i brzuchu. Na nogach mam mało, prawie nic.

Jak się podrapię czy dotknę to się pojawiają, ale wczoraj lekarz powiedział, że to normalne przy pokrzywie.

Stary 2009-01-14, 12:09   #1701
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

No faktycznie ten rumianek to cudo ale narazie piję samą pokrzywę co by za dużo nie było nagle dla organizmu takich dobroci

A ten zyrtec to nie jest na opryszczkę?? W każdym bądź razie raczej to kupię, chociaż jak nie drapię to jest dobrze, gorzej jak zacznę drapać... wtedy już do samych kości

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-01-14, 12:27   #1702
dominikaaK
Raczkowanie

GG do dominikaaK

Kolejny zrobie w sobote zeby mezusiowi pokazac te dwie krechy bo wczorajszy był po tajniacku robiony.

Mdlosci moga wystepowac wczesnie a to za sprawa wzrastajacego progresteronu ktory moze jej wywołac.To przez burze hormonalna.
Dzis jest 1 dzien po terminie @ a tempka 37,3

52->53->54->55->56->57->58->59->60

Idę jak burza!!!!!
moje wymiary
dominikaaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:36   #1703
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
No u mnie przynajmniej sytuacja się wyklarowała - dziś przyszła @
Malinko zmień dane na liście miss.hot - (Monia, 26 lat, Lublin) cykl 2, last @ 14.01

Teraz tylko wkurza mnie, że cykl był 32 dniowy i jak to będzie z owu

Miłego dnia
OK

Cytat:
Hej dziewczynki ,

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Oj, Nikuś... A wyrka nie rozwaliliście? jak sie tak chciało, to teraz się męczcie

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Malinku, N@sty pisała kiedyś o zmianie danych. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Hm... Nie kojarzę. Tak to jest, jak się o zmianę danych pisze w postach. Często można przegapić i dlatego lepiej jest pisać na priv.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:10   #1704
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
juz zaparzam

dziewczyny znowy mnie przeziebienie bierze
przeciez to skandal. rozloze sie na dni plodne. to samo bylo w zeszlym miesiacu. bylam tez chora w listopadzie.
juz nie wiem, co mam robic. ubieram sie rozsadnie. na cebulke. czapke nosze. nawet actimele pije.

juz nie mam sily
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:12   #1705
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
juz zaparzam

dziewczyny znowy mnie przeziebienie bierze
przeciez to skandal. rozloze sie na dni plodne. to samo bylo w zeszlym miesiacu. bylam tez chora w listopadzie.
juz nie wiem, co mam robic. ubieram sie rozsadnie. na cebulke. czapke nosze. nawet actimele pije.

juz nie mam sily
Wiesz mnie już też wszystko łapie co możliwe! Jak nie ból głowy, to brzuch, póżniej pęcherz, a teraz ta wysypka. Od listopada ciągle coś

Wcześniej nie chorowałam, sporadycznie złapało mnie coś.
Ostatnio to już przegięcie

Stary 2009-01-14, 13:16   #1706
katarzinka
Wtajemniczenie

wiecie co - jak tak nas czytam to zaczynam uważać, że jesteśmy szalone
ale nieważne najważniejsze, że jesteśmy grupą wsparcia i każda pomaga innej jak może

co do herbatki imbiorowej ja kupiłam taką miodowo - imbirową, bo kropka mówiła,że dobrze posłodzić łyżeczką miodu i ta nieśmierdzi - czuć ją miodem mocno, a moje mdłości łagodziła
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:19   #1707
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

fleurdelacour a może łykaj rutinoscorbin? Ja teraz w zimę jak jest naprawdę zimno to 2 tabletki rano i 2 na wieczór (choć o tych na wieczór to często zapominam) i jak narazie nie choruję. A zawsze już byłam w tych okresach zimowych chora. Także polecam łykać rutinoscorbin

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-01-14, 13:34   #1708
katarzinka
Wtajemniczenie

tylko taka uwaga co do mdłości i imbiru
jak mi przeszły mndłości po herbatce to zaczęło mi się odbijać (tak nie fajnie) wszsytkim co zjem więc już nie wiem co lepsze, ale mam nadzieję, że też niebawem to ustąpi
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:40   #1709
celka2000
Zakorzenienie

mi to sie dzis nawet snilo, ze mialam drugiego dzidziusia i jak oba karmilam piersia naraz Juz mi odbija. Chyba ze duzo mysle o kolezance co wlasnie zaszla w ciaze. I chyba sie stresuje ze bede musiala przejac jej obowiazki (albo pracowac za nia jak pojdzie na zwolnienie) itd...

Ja zaczynam mierzyc temp. Tylko cos te testy owu nie dotarly do mnie jeszcze. No ale mam kilka dni jeszcze. W kazdym razie temp chyba bedzie normalna w tym cyklu bo dzis jest 36,4. W ostatnim to mialam jakos 36,1 a po owu 36,5(?).

Chyba za mocno sie nastawiam i boje sie ze pozniej sie rozczaruje. Takie wahania. W pierwszym cyklu bylam pewna ze wyjdzie, w drugim, ze nie wyjdzie. Teraz znowu jestem pewna ze wyjdzie hehe
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:54   #1710
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

A ja już nic nie planuję, na nic się nie nastawiam. Tylko ciekawe, co będzie za 3 tygodnie, gdy będzie zbliżał się termin @
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości