![]() |
#781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
[quote=milenka1983;1047924 2]Dziewczynki
![]() Jejku, ja dziś ide do dontysty i wiem, że mam 2 zęby poważnie do zrobienia i 1 mały ubytek!!! ![]() ![]() Wiem, że jest specjalne znieczulenie dla ciężarnych... ale czy ono napewno nie zaszkodzi Maluszkowi???? ......................... ......................... ......................... .................... tak.. miałam wycinany kawałek policzka od środka (tydzień temu - w poniedziałek) bo musiałam miec plombowany ząb mądrości (te hłoolery zawsze się psują) i powiem Ci że z tego co mi gin i dentysta mówili, znieczulenie nie powoduje u dzidzi żadnych powikłań, jeżeli o to Ci chodzi.. no i nie ma "specjalnego znieczulenia" po prostu zaznacz ze jesteś w ciąży i że chcesz np 1 dawkę znieczulenia na około zęba po troszkę a nie za jednym ukłuciem (oni maja takie fajne pistolciki z miarką) więc nic się nie bój!! zneczuli ci większy obszar jedną dawką tak jak mnie.. 3 mam kciuki ![]() Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-01-14 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Wtajemniczenie
|
Blondynkapoznań - ja Ci nie pomogę, bo nie miałam badania usg 3D
Marika86 - cieszę się że się udało. ![]() ![]() Co do ruchów to się nie martw, możesz je poczuć pomiędzy 18 - 22 tygodniem w pierwszej ciąży. Ja poczułam tak wyraźnie na początku osiemnastego tyg, i ginka się zdziwia, bo myslała że poczuję w 21. Masz czas ![]() O tych cytrusach to nie wiedziałam... Może ja mam też po cytrusach... ![]() ![]() Całe zczęście się przeżuciłam na truskawki ![]() Coś się dzisiaj źle czuję. Głowa mnie boli i czuję się taka "chora". |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Małgosia mnie tez glowa bolala wczoraj az mi sie wymiotowac chcialo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() ja też czasami muszę się napić tej cholernej coli, bo po prostu no nie mogę taką czasami mam ochotę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a sowją infekcję przecież wyleczysz ![]() pewnie, że możesz ![]() no i gratuluję córeczki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam termin dzień po Tobie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Życzę wszystkim mamusiom i maluszkom miłego dnia i do zobaczyska później, jak wrócimy z tego usg ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo
![]() tłumaczę sobie że dzidzia ma dużo miejsca i jeszcze jej nie czuję troszkę się martwię bo koleżanka w pierwszej ciąży poczuła w 16 tygodniu może dzidzius jest duz i sie rozpycha troche mnie pocieszyłyście bo nie daje mi to spokoju |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Wtajemniczenie
|
ja teraz czyli w prawie 25tc mało co czuję (prawie w ogóle)ale na USG dziecko się rusza więc wsio ok;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w 18 tygodniu i też jeszcze nie czuje ruchów Maluszka... nic sie nie bój, przyjdzie i na to pora ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie za chwilke wychodze do dentysty ![]() ![]()
dla Maleństwa ![]() Pukasz i wtedy rozbiegane cztery dłonie pędza ci na spotkanie Porzucamy starania o cztery ściany dach nad głową Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu Edytowane przez milenka1983 Czas edycji: 2009-01-14 o 12:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki,
Maugoszatka, nie martw się, położenie pośladkowe może się jeszcze zmienić, dzidzia teoretycznie ma jeszcze dużo czasu na przekręcenie. Choć moja córa nie miała na to ochoty i właśnie z powodu ułożenia pośladkowego miałam cesarkę. Ale lepsza cesarka niż poród naturalny takiego malucha, co sugerują niektórzy gin, np. moja pierwsza ginka, którą NA SZCZESCIE zmienialam w trakcie ciąży, powiedziała, że u niej spokojnie rodziłabym naturalnie to ułożenie pośladkowe. Matko! Cesarka w tym wypadku to i tak dobre rozwiązanie. Ale zobaczysz, wszystko może się jeszcze zmienić. Grunt, że maluszek zdrów. Malutka, to powodzonka na usg, ja idę w poniedziałek na połowkowe i mam pietra. A termin porodu mamy ten sam, 29.05 ![]() Blondynka, mnie na połowkowe 3D wpisał na 1 godzinę. Pakusia, ten twój lekarz to rzeczywiście idiot. Dziewczyny, czy wy też macie taki kłopot ze spaniem w nocy? Idę spać wieczorem, potem wstaję na siku w nocy np. koło pierwszej a potem nie mogę usnąć do piątej. A o 6.30 dzwoni mi budzik do pracy. Od kilku nocy niemal dokładnie w tych samych godzinach. Masakra. Jak nie jestem nerwus, to ten budzik mam wtedy ochotę rozwalić. Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-01-14 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
A ja nie mam kłopotów ze spaniem o 21 juz mi sie chce spać i śpię całą noc oczywiście na siku wstaję ale potm zasypiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Rozeznanie
|
Marika, gratulacje z okazji ślubu
![]() ![]() O cytrusach słyszałam, ze mogą uczulać, ale to podobno po porodzie trzeba uważać, dzidzia może dostać na nie uczulenie. Moja dzidzia od tygodnia słabiej się rusza, może jest jej już ciasno? Przedtem stukała w brzuszek często i delikatnie, teraz cały dzień się nie odzywa, kopie rano i wieczorem ale tylko po kilka razy, troszkę mocniej niż wcześniej. Mam nadzieję, że to normalne, kiedyś w programie o fasolkach słyszałam, że od 7 m-ca maluszki są mniej ruchliwe, bo robi im się ciasno. Czy wasze maleństwa mocno się ruszają? Może z mojego jest leniuszek po tatusiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam, Bercia, dołączam do prośby Pakusi o przepis na ciasto na pizzę, moje zawsze wychodzi grube i jakieś takie zakalcowate, do tego robi się go pół dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Ja leczyłam ząbka kanałowo jakoś 5-6 miesiąc i stomatolog powiedziała, że absolutnie żadnego znieczulenia! Jedyna opcja to zatrucie zęba lekiem. No i tak właśnie zrobiła.
Ja też raczej przesypiam noce. Przerwy są na sisiu i na "obrócenie się" ale zasypiam "tak natychmiastowo" jak się budzę. Rzadko zdarza sie "ciężka" noc. |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
No to Wam zazdroszczę dziewczyny z tym spaniem, u mnie coś się zupełnie poprzekręcało. Najgorsze, że po takiej kiepskiej nocy trzeba wstawać tak wczesnie do pracy
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
nicola2002, na pocieszenie napiszę, ze ja też nie spie. Nawet nie wiem, ile razy sie udzę. Często rano od 5-tej już nie zasnę.
![]() Marika, gratulacje z okazji slubu. Niech Wam się wiedzie jak najlepiej. ![]() malutka_24, tez tak mam z Coca-cola, pypcia dostaję, jak się nie napiję. Ale zadowole się kilkoma łykami. Czy Wy też macie taki apetyt? Mogłabym nie wychodzić z lodowki...
#799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam straszne problemy ze spaniem. Zasnę, potem zaraz się budzę i całą noc - tak do 4 się kręcę. Podsypiam po 15 min, ale raczej mało. Najlepiej się śpi jak budzik dzwoni.... W weekend tak mocno zasypiałam nad ranem i wstawałam o 11... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
GOO
Dziekuje bardzo ![]() ![]() ![]() Nicola witaj w klubie ![]() ![]() Marika wszystkiego naj na nowej drodze zycia ![]()
#802 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasze gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja ze spaniem to roznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas pogoda do ![]() ![]() ![]()
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
wymyslilam sposob na wymyslenie imionka
![]() ![]() ![]() p.s. mam nadzieje ze nie usunie wszystkich bo byla by wtedy katastrofa :O trzeymajcie kciuki
![]() |
#804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i dodam, że ja się o CC wcale nie martwię ![]() Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-01-14 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Tak szybko piszecie, ze nie jestem w stanie Was czytać na bieżąco ![]() Dziękuję za przepis na gofry jest super. Wyszły takie chrupkie i mniamniuśne ![]() Byłam wczoraj u lekarza z dzidzią wszystko oki. Tylko troszkę się zdołowałam bo po cichu liczyłam na to, że 2,5 miesiąca przed porodem pójdę już na zwolnienie ale Pan doktor powiedział mi, że jak wszystko będzie oki to on nie ma podstaw wypisać zwolnienia ![]() No i masz tu babo placek. A wszyscy mi na około mówią: "nie męcz się po co jeździsz do pracy idź na zwolnienie" (nadmienię tylko, że mam do przejechania 100 km w obie strony i pracuje w laboratorium z chemią), a ja nie mogę bo lekarz mi nie da ![]() ![]() zdołowałam się...
![]() |
#806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Wtajemniczenie
|
To powiedz żę cię brzuch pobolewa i chodzic nie możesz....
Ja umówiłam się z pracodawcą żę idę na L4 od marca... Co jak mi lekarka nie da? |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Wtajemniczenie
|
*kaalinaa* ja jak mi lekarz tak powiedział jak Tobie to GO wymieniłam na prywatnego i teraz mam spokój z tego typu pieprzeniem, że skoro pani nic nie jest to się niech pani zamęczy do końca ciąży najlepiej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Wtajemniczenie
|
a ja się nie mogę doczekać jak wrócę do domu, bo być może przyszła już paczka z ciuszkami Antosia... Przynajmniej mam nadzieję.
![]() O ile nasza poczta leniwa awiza nie zostawiła... a wtedy nie wiem czy mi się będzie chciało iść na pocztę... ![]() Ja mam nadzieję że mi moja gin nie będzie problemów robić. Powiem jej szczerze na czym sprawa stoi. Ale to spoko kobieta wię pewnie się zgodzi. kalinaa a Ty chodzisz państwowo czy prywatnie Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-01-14 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Rozeznanie
|
Kalina, jak to nie ma podstaw? przecież same dojazdy tyle km są męczące, a co dopiero praca w laboratorium. Moja ginka chciała mnie wysłać na zwolnienie, pytała mi się czy chcę iść, ale ja nie chciałam, gdybym chciała, na pewno dałaby mi bez problemu, no i nie musiałabym się tłumaczyć, to nasze prawo w ciąży, skoro nie czujesz się na siłach i nie chcesz pracować, powinien ci dać i koniec, a może zmień lekarza?
Ja wczoraj też robiłam gofry z tego przepisu, obżarłam się jak bąk, wyszły bardzo dobre, ja dodałam jeszcze dodatkowe białko, ale następnym razem muszę zrobić trochę rzadsze ciasto, bo wydaje mi się że wtedy będą jeszcze lepsze. Przed chwilą dzwoniłam do szkoły rodzenia, zapisałam się, spotkanie organizacyjne jest 5 lutego, ma być 10 spotkań po 2 godziny( wyliczyłam, że ostatnie wypadnie na 2 tygodnie przed porodem, nie wiem czy dam radę chodzić do końca)można chodzić z mężem lub bez, może na kilka uda mi się go zaciągnąć ![]() ![]() Pakusia, nie wiem jak to jest z tymi ruchami, kiedy napisałam, że mało się rusza, zaczął kopać i pełzać, miałam wrażenie jakby jakaś mega gąsienica sie w moim brzuchu wierciła. ![]() Imię Jagoda dla dziewczynki mi się spodobało, chociaż zawsze chciałam Milenkę, a dla chłopca nadal nie mam imienia. Myślę, że zaczniemy się tak poważnie zastanawiać po następnym usg za ok. 5 tygodni, kiedy lekarz nam potwierdzi płeć, bo to że mu się wydawało, że to chłopak mi nie wystarczy,dalej obstawiam 50:50, może się pomylił i córcia będzie? A tak swoją drogą wysyp chłopców ostatnio, ciekawe w ilu przypadkach lekarze się pomylili, bo to się dość często zdarza, że lekarz mówi, że będzie chłopak, a rodzi się dziewczynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.