|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
Myślę, że powinny znaleźć się pytania typu: Czy jest Pan/Pani zadowolony/a z obsługi naszych recepcjonistów? Czy uważa Pan/Pani, że czystość w pokojach odpowiada standardowi hotelu? Jesli w hoteli znajduje sie restauracja mozna zapytac tez o to czy obsluga i jedzenie w restauracji jest zadowalająca. W sumie to fajny temat mozna wiecej pytan wymyslac....
|
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki czekoladka...
Pytań można wymyślać dużo, ale moja wena dzisiaj się skończyła po napisaniu pięcio stronicowego zadania na temat: " Moje refleksje i doświadczenia dotyczące rozwoju i wychowania człowieka" pisałam to w pracy, w międzyczasie pracując, wizażując i smarkając... Oczywiście z boląca głową. Pytań też miałam dużo, dopóki nie wzięłam się za pisanie. mój mózg ogłosił bunt i krzyczy: Nie myślę! Pakusia, Olivierek by był drugi na forum, więc imię sie podoba Kubusiów jest masa, a Daniel to ładne imię.Pokażę co mi dzisiaj przyszło z allegro. |
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
a i jeszcze:
body z biedronki - żółte i białe spodnie w zielone paseczki (dostałam) Komplet (dostałam) niedrapki (kupiłam) ![]() czapeczki (dostałam) niestety nie są za fajne i pewnie nie będę używać. Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-01-14 o 20:41 |
|
|
|
#844 |
|
Wtajemniczenie
|
a to reszta:
Czapeczka (kupiłam) skarpetki (kupiłam) Śliniaczki (dostałam) pieluszki flanelowe (zamówione przez allegro) pieluszki tetrowe (zamówione przez allegro) I tyle, więcej nie mam na razie dla dzidziusia. Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-01-14 o 20:47 |
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sliczne rzeczy Malgosiu
kurcze cudowne ... a ja mam tak malo tylko bodziaki 3 (
|
#846 |
|
Wtajemniczenie
|
Pakusia, ja gdyby nie to że cześć dostałam, to miałabym dwa bodziaki z biedronki ...
Resztę (oprócz pieluch, skarpetek i niedrapek) zamówiłam na allegro w ostatnią niedzielę. Zresztą teraz do marca raczej nic nie kupię, więc pewnie mnie przegonisz ... ![]() Zakochałam się w tym komplecie z misiem.... |
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
a ja ciągle nie mam nic
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
no ten komplecik jest boski
tez sobie taki zakupie napewno ja czekam na paczke z polski bo babcia mojego tz pokupila jakies ubranka i ma nam wyslac paczuszke az sie doczekac nie moge
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
Rumiankowa, nie martw się, ja też nic nie mam. Ale dzis już zaczęłam ogladać w sklepach...
Ile macie juz kg na plusie? U mnie 5 kg i poszło mi w brzuch i w twarz. Wygladam idotycznie...
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
Na szczęście ciuszków mam pod dostatkiem
) chomikowałam co lepsze ubranka ) ale kupiłam na allegro fajne spodnie i biustonosze (które już teraz noszę, chociaż są "do karmienia") to są linki:biustonosiki: http://www.allegro.pl/item523176137_...ecri_nowe.html http://www.allegro.pl/item523572102_...rodu_85_d.html i mam ich po 2 sztuki z każdego ) są 100 razy ładniejsze niż na zdjęciu..a to spodnie: http://www.allegro.pl/item527469870_..._kolory_s.html mam czarne i granat, są megawygodne!! i pupcia super w nich wygląda.. /mój mąż się co chwile zachwyca.. ) /![]() |
|
|
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
28 stycznia mam usg.. więc może w koncu się dowiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka..
) to wtedy pomyślę o takich fajniutkich śpiochach..eh...co do kg na plus to ja ledwo 1kg przytyłam..od początku (bez pierwszotrymestralnych dolegliwości..) a dzisiaj terminowo mam 20 tydzien.. więc nie wiem czy to dobrze czy źle.. jak myślicie?? |
|
|
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
słuchajcie, mediane strasznie dawno nie było, czy któraś coś może wie co u niej?
|
|
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne te biustonosze. Ja jeszcze nie kupuję, bo nie wiem jak Ci mi się zmieni wielkość piersi...
![]() Powiem Wam, że nie wiem ile powinnyśmy przytyć. To chyba indywidualna sprawa. Nie wiadomo jak teraz zaczniemy tyć, u jednych się zatrzyma a u innych waga skoczy w górę...![]() Ja zaraz zmykam spać, ale najpierw sobie pojem truskawek mrożonych, bo od 4 godzin je rozmrażam na kaloryferze... ![]() |
|
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe słowa co do osiągnięć Julki
maugoszatka wiesz przynajmniej na czym stoisz, ale dziecko może jeszcze się ułożyć. Tak na 100% to już na następnym usg będzie wiadomo. Ale najważniejsze że z córcią wszystko ok jacusia witaj milenka ja leczyłam bez znieczulenia. Ale miałam usuwany kawałek dziąsła koło 8 (bo miałam ją leczona) i też nie chciałam znieczulenia to dała mi takie zamrożenie tylko. Co prawda Pani stomatolog powiedziała że ma specjalne dla ciężarnych ale ja wole nie eksperymentować. W każdym razie przeżyłam i mam za sobą ![]() Fionka witaj blondynka ja w ciąży z Julką przytyłam 8 kg Marika gratuluję Nicola ja tam dobrze śpię w nocy. Ale myślę że pod koniec ciąży jak brzusio mi wywali to będzie niewygodnie milenka współczuję leczenia kanałowego ![]() pakusia jak dla mnie Olivier nr 1 Małgosia śliczne ubranka ![]() Fionka super cena tych staników też sobie zamówię![]() a spodnie mam podobne tylko że dałam 110 zł ![]() Byłam dzisiaj w wielkim sklepie z wózkami i akcesoriami dla dzieci. Kupiłam troszkę rzeczy ale dla Julki. Oglądałam wszystkie modele wózków które mnie interesowały i już odpada x-lander i bolder bo są wieeeelkie. Bardzo spodobał mi się coneco V4 to jest ulepszona wersja coneco V3 http://allegro.pl/item527700972_hit_...k_0_13_kg.html ma świetną amortyzację (V3 ma straszną amortyzację), jest zgrabny, lekki, super się prowadzi. Jest super u nas negocjacje nad imieniem trwają ale wybierzemy między Nicolą a Mariką o innych imionach nie chcę słyszeć![]() poiglot gdzie się podziewasz??????????????? ?? Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-01-14 o 21:39 |
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia ale sliczne ciuszki
![]() Esti to fajnie ze tak malo przytylas pewnie szybko wrocilas do swojej wagi ![]() ja w piatek sie chyba przejade do mista i kupie jakies ciuszki Disneya bo sa przeslodkie |
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez chcemy Oliviera |
|
|
|
|
#857 |
|
Wtajemniczenie
|
esti - wózek bardzo mi się podoba... Natomiast dla mnie wadą jest to, że rączka się nie przekłada tak, że dziecko może siedzieć twarzą do mnie....
![]() blondynkapoznań, o tak ciuszki Disneya są świetne. ja mam od lat słabość do Kubusia Puchatka, prosiaczka i innych... Kocham ich ![]() Skleciłam jakoś tą ankietę, ostatni semestr na uczelni domykam, teraz muszę się wziąć ostro za pracę licencjacką. Musze obronić w kwietni, bo później to już tylko Antosia będę mieć w głowie.... Padam na twarz... Czekam tylko na męża, bo chciałabym mu ciuszki pokazać, i idę spać. Wiecie co... Pisałam że rozmrażam truskawki mrożone na kaloryferze... ![]() No, nie dość że się rozmroziły, to zrobił się z nich kompot i to w dodatku ciepły ![]() ![]() No i piję teraz ciepławy koktajl.... Mniam ![]()
|
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() pakusia86- Myszy uwielbiaja nutelle(a przynajmniej te niemieckie) w starym mieszkaniu mielismy mysz przez 3 miesiace i zaklejanie dziur niepomagalo bo w nocy strasznie drapala i wkoncu wychodzila w innym miejscu ani trutka ani kielbasa ani ser niepomogly a pani w sklepie zoologicznym polecila nutelle i za dwa dni myszki juz niebylo![]() pimach- Ja narazie przytylam 3kg a myslalam ze po swietach bedzie wiecej ![]() Wklejam dziesiejsze fotki brzuszka
|
|
|
|
#859 |
|
Wtajemniczenie
|
Cudny brzuszek, taki zgrabniutki....
Dobranoc
Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-01-14 o 22:13 |
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, a ja z zupełnie innej bajki ;p
mam bal karnawałowy w pracy i szukam sobie sukienki zwłaszcza, że dwa tygodnie póxniej mamy ślub i poślubny obiad znajomych, a w czerwcu wesele mojego brata (a jednocześnie naszych świadków), więc chciałabym, żeby sukienka była na wszystkie trzy imprezy ![]() (oj, nie wiem, jak będę wyglądała w czerwcu, ale zakładam, ze nie schudnę od razu 20 kg ;p a jesli schudnę, kupi,ę sobie coś nowego ;p) no i chcialabym, żebyście mi podpowiedziały: http://www.bebefield.pl/Spodnice/B25/middleB25.php (tż wymyślił czerwoną )http://www.pieknamama.pl/2388-Sukien...406d3eb0889c8b podpowiedzcie mi - czy ja w ogóle dobrze myślę?
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Rumiankowa ta 2 mi sie bardziej podoba nie koniecznie czarna
ja mam 7 czerwca komunie i tez musze cos wymyslec nie wiem czy bede jeszcze 2w1 termin mam na 27 maja.Chce byc na komuni bo to moja chrzesnica ![]() Niby kazdy mowi ze chlopca sie zawsze przenosi wiec nie wiem. |
|
|
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ciezki wybor z tym imieniem w sumie ja jestem bardziej za olivierem, zobaczymy przespimy sie z tymi imionami i moze cos ruszy ![]() Cytat:
niemieckie nutelle a irlandzkie?? hmmm musimy probowac az cos zalapiemy... jak sie do tygodnia nie uda to dzwonimy do agencji zeby z tym cos zrobili bo jestem w ciazy i sie nie moge denerwowac a jak nie to zrywamy umowe a brzuszek masz piekny, tylko malusi cosik
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
No! Ja w koncu wrocilam z odwiedzin w Polsce u mojej rodziny i w Irlandii u rodziny tz. Teraz moge spokojnie poczytac watek , ale mam jeszcze troche zaleglosci.
Małgosia sliczne ciuszki ja mam juz kilka sztuk ale brak mi komplecikow, kilka z tych co kupiłas zaznaczylam tez wczoraj w ulubionych bo czekam na wiadomosc o płci zeby dobrac kolorki a allegro tak pochlania mi czas ze nie moge sie oderwac! Musze sie pochwalic ze od tygodnia czuje jak malenstwo sie rusza... jak poczulam pierwszy raz od razu wiedzialam co to... bylo tak wyrazne! Przez pierwsze dni czulam nieregularnie ale od kilku dni maluszkaszalenstwa czuje juz co dzien. za dwa tugodnie ide na usg połówkowe i oczywiscie sie denerwuje (jak kazda z was z resztą
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
rumiankowa mi tez sie 2 sukienka bardziej podoba
i tez nie koniecznie czarna, czarna za smutna a ty radosna mamuska jestes a nie jakis smutas
|
#865 | |||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na fotelu to DUŻA odpowiedzialność. I dlatego od razu mówią, że nie ma mowy o znieczuleniu.Pytałam o znieczulenie i swojej gin i oczywiście dentystki i usłyszałam to samo: kobietom w ciąży można podawać znieczulenie, które w swoim składzienie zawiera adrenaliny, która powoduje między innymi obkurczanie się macicy. Reszta składu takiego znieczulenia (które jest w dodatku w odpowiedniej dawce) nie ma żadnego wpływu na Dzidziusia ![]() Także jestem dobrej myśli... Cytat:
Daniel to MI się źle kojarzy... ale Olivier EXTRACytat:
Staniczki superanckie, spodnie też i w dodatku jakie tanie... we Wrocławiu w sklepach z odzieżą ciążową nie ma tańszych spodni niż 150 zł Pisałaś, że w tych staniczkach już teraz chodzisz... wygodne są??? Bo tam jedna część z nich się chyba odpina, nie?? i zastanawiałam się czy to teraz nie będzie uwierać?? A muszę właśnie sobie jakiś zakupić większy, bo normalnie mnie dziś tak cycki bolały, ze szok ![]() ![]() ![]() : crazy:Cytat:
![]() Brzusiu śliczniutki.. Który to tydzień???
|
|
#866 | ||
|
Przyczajenie
|
Małgosia
Ubranka przepiękne ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
mnie też ta druga bardziej, ale problem polega na tym, że ona jest tylko czarna
![]() daję sobie tydzień, żeby znaleźć coś innego ![]() dzięki za pomoc dziewczyny |
|
|
|
#868 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad. 2 z apetytem to mam różnie, są dni, że pochłaniam wszystko, a sa dni ze nie mam w cale apetytu Cytat:
![]() Cytat:
wszystkie ubranka są fajniusi Cytat:
A my mieliśmy dzisiaj mieć usg połówkowe. Poszliśmy, a tam kartka na drzwiach, że zamknięte do końca tego tygodnia z powodu urlopu No nic pójdziemy za tydzień |
||||||
|
|
|
#869 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam z rana.Cytat:
Jak byłam ostatnio na wizycie to okazało się, że nic od ostatniej nie przytyłam
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam wczoraj pierwszy raz w szkole rodzenia, 8 spotkań 300 zł.
Szkoda mi było kasy i jak usłyszałam, pierwsze zdanie pań "ta szkoła jest tylko i wyłącznie po to abyście pozbyły się strachu" to sobie pomyślałam ... no to kibel, 300 zł w piach wyrzucam. Jednak siedziałam tam jakieś 1,5 może 2 godz. i Wam powiem warto, bo te panie to położne ze szpitala! Wiedzą o czym mówią bo mają to na co dzień i pierwszy raz widziałam i słyszałam jak ktoś mówi o PIĘKNYCH PORODACH. O tym jak kobieta wiele może pomóc, jak wiele daje to, że ona się nie boi bo wie, że będzie bolało i to raczej bardzo i mimo tego POMAGA dziecku przyjść na świat i jest świadoma tego co sie z nią dzieje w każdym momencie porodu! Bo jak powiedziały te panie, urodzić urodzi każda, bo tak natura stworzyła kobiety. Jak nie sn to cc. Ale urodzi. Jednak jest ogromna (wg nich) różnica między świadomym rodzeniem a urodzeniem po prostu, bo świadoma ciężarna po prostu RODZI PIĘKNIE!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

zaraz wstawię zdjęcia
W kwestionariuszu mają być stosowane skale. Więc odpowiadający będzie sobie zaznaczał że np:
tylko bodziaki 3 

ja czekam na paczke z polski bo babcia mojego tz pokupila jakies ubranka i ma nam wyslac paczuszke 

ale wybierzemy między Nicolą a Mariką o innych imionach nie chcę słyszeć

ani trutka ani kielbasa ani ser niepomogly
Daniel to MI się źle kojarzy... ale Olivier EXTRA