|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 072
|
Dot.: Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po
Cytat:
![]() Byæ mo¿e Twoja reakcja alergiczna spowodowana jest czym innym, ale ja bym tak, na próbê, odstawi³a ten szampon. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 618
|
¯o³nierska zasada mówi: boli, piecze, swêdzi?-Odstaw!
Wróæ na jaki¶ czas do starej pielêgnacji w³osów. Kiedy dojd± do normy bêdziesz my¶leæ co dalej. Ale nie ¶cinaj!
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 305
|
Za mn± te¿ chodzi radykalne ¶ciêcie bo mnie wkurza to elektryzowanie
![]() wiosnê chcê
|
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Postanowi³am kuæ ¿elazo póki gor±ce i ju¿ jestem po wizycie u fryzjera
Opiszê moje wra¿enia Najpierw minusy: - w³osy my³a mi praktykantka i powiem tak: a¿ do dzisiaj my¶la³am, ¿e mycie glowy u fryzjera jest przyjemne - zmieni³am zdanie - standardowo straci³am trochê w³osów podczas suszenia na szczotce - na samym wstêpie poczu³am siê skonsternowana, kiedy moje oczy ujrza³y fryzjerkê - mia³a krótkie, czerwone w³osy i koszmarne tipsy - my¶lcie, co chcecie, ale widok takich fryzjerek mnie os³abia ![]() - fryzjerka wyskoczy³a z propozycj± zrobienia mi jakiej¶ krótszej fryzurki - napomknê³a o tym 2 razy Czy¿by jej siê moje w³osy nie spodoba³y i uzna³a, ¿e nie powinny byæ d³ugie...? ![]() Teraz plusy: + mam w³osy krótsze tylko o ok. 1 cm By³am w takim szoku, ¿e a¿ wyrazi³am s³ownie swoje zdumienie A fryzjerka na to, ¿e skoro mam w³osy naturalne, niefarbowane i nieprostowane, to s± na pewno zdrowe i nie ma potrzeby ¶cinaæ wiêcej ![]() + Na koniec przyjrza³a siê moim w³osom, "pomaca³a" je i stwierdzi³a, ¿e naprawdê s± bardzo zdrowe - powiedzia³a, ¿e rzadko siê zdarza, by czyje¶ w³osy po wysuszeniu by³y tak g³adkie i bez odstaj±cych w³osków - i ju¿ samo to podobno ¶wiadczy o ich zdrowiu ![]() + dowiedzia³am siê, ¿e wystarczy, jak przyjdê za 4 miesiace podci±æ znów o 1 cm Wiêc ogólnie jestem zadowolona Ju¿ po wszystkim skoczy³am do warzywniaka i kupi³am sobie jab³ka (witaminki ) oraz kie³ki rzodkiewki - wygl±daj± nieapetycznie, tak... eee... kie³kowato... Mam nadziejê, ze oka¿± siê smaczne
Edytowane przez pani-jesieñ Czas edycji: 2009-01-15 o 13:04 |
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
No no Pani-jesien to super
|
|
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko pogratulowaæ. Teraz mo¿esz spokojnie zapuszczaæ. Nawet fryzjerka widzi efekty wiza¿owych miksturek
|
|
|
#1688 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 774
|
Cytat:
Cytat:
Mo¿e to jak z alkoholem w kosmetykach, przesusza a go daj±... ![]() Cytat:
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako¶ nie mam zaufania do komplementów...
|
|
#1690 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 77
|
a jaka koloryzacja przy zapuszczaniu wlosow jest zdrowsza?
przez ostatnie lata mialam bardzo dlugie wlosy, udalo mi sie przez liceum zapuscic do posladkow i na tej dlugosci poprzestalam. Ostatnio zaczelam eksperymentowac z fryzurami, zrobilam mocne cieniowanie w stylu 'emo' do tego koloryzacja teoretycznie szamponem welli i jakas zmywalna farba w kolorze fioletowym. po pierwsze gdy robilam balejaz moje wlosy byly duzo zdrowsze. jak to jest na prawde? jestem naturalna blonynka robilam tylko refleksy, teraz nalozono mi szaponetke na calosc i musialam 15cm skrocic bo zrobila mi sie 'szczota'. nigdy wczesniej mi sie to nie zdazylo. ((dodatkowy problem to fiolet, ktory mial zejsc po 20myciach a zrobil sie jedynie wyplowialy , na szczescie tylko jest na spodach. jak sie go pozbyc? by wrocic do dawnych , zdrowych po same konce dlugich wlosow, pomozcie. |
|
|
|
#1691 | ||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
Dziêki dziewczyny - od razu lepiej
Cytat:
![]() Chyba rzeczywi¶cie odstawiê, dzisiaj zamawiam Bebi z Barwy... mam nadziejê, ¿e ukoi to trochê moj± kapry¶n± skórê g³owy ![]() Cytat:
), wiêc nawet pusz±ce, poskrêcane ale d³ugie w³osy wydaj± siê fajne ![]() Cytat:
Wystarczy, ¿e wyjdê na dwór i przeci±gne w³osy rêkawiczk± - na g³owie mam tak± szopê, po prostu masakra. I kolejna zmora - przyklejanie siê w³osów do b³yszczyka A ja uwielbiam b³yszczyki - szczególnie zim± kiedy trzeba nawil¿aæ spierzchniête usta (przy okazji dobry powód do kupienia nastêpnego mazid³a do ust )Cytat:
Mia³abym po tym niez³e str±ki Pani-Jesieñ - super Czekamy na dokumentacjê fotograficzn±
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
czekamy, czekamy
ja nie patrze nawet na szyld fryzjera, bo mnie korci, zeby cos zmienic xd
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 882
|
Cytat:
Tzn. siostra bêdzie podcinaæ, bo wie, ¿e jak zetnie mi wiêcej ni¿ 1 cm, to zad¼gam j± tymi no¿yczkami ![]() Cieszê siê, ¿e wizyta w salonie siê uda³a ![]() Sk±d ja to znam? Dzisiaj idê sobie korytarzem, kto¶ mnie zawo³a³ i energicznie machnê³am g³ow±, po czym ca³y mój kucyk znalaz³ siê na moich ustach ![]() Swoj± drog±, takie energiczne machanie g³ow± w bardzo ma³ej odleg³o¶ci od ludzi jest nie tylko niebezpieczne dla naszych ust, ale te¿ dla twarzy drugiej osoby Dzisiaj to przetestowa³am na kilku osobach Cytat:
Kusi mnie niesamowicie, ¿eby tam wej¶æ Ale najpierw zbiorê informacje na ich temat
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Te kie³ki rzodkiewki s± pyszne - lepsze od samej rzodkiewki - takie bardzo ostre
Truskawkowawiosno, je¶li to czytasz ( ), dziêki za polecenie kie³ków
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie, o dziwo, salony nie kusz± nic a nic...ale powiem szczerze, ¿e mam ochote jak pójde podci±æ to co¶ zrobiæ z grzywk±... cos takiego, jak wklei³am mi siê podoba, moja grzywka jest bez wyrazu ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1204458977 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1204458216 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1204458216 Cytat:
a gdzie te kie³ki mozna kupic, ja bym te¿ chcia³a |
||
|
|
|
#1698 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam do grzywek siê nie mieszam, bo przyznajê,¿e kompletnie siê na nich nie znam- nie mam i nigdy nie mia³am:P
Dzisiaj fatalny czyt. bardzo nieudany dzieñ, dlatego fundnê³am sobie nowo¶c na g³owê Umy³am w³oski, osuszy³am, rozczesa³am i na owe w³oski wmasowa³am ze skór± g³owy w³±cznie "wodê" z siemienia lnianego z dodatkiem olejku rycynowego, rozpuszczonych dro¿d¿y, od¿ywki babuni (firma joanna) Zobaczymy co wyczarujê. Zamierzam to co¶ trzymac ponad godzinkê.
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 642
|
pani -jesien gratuluje fryzjerki która slucha klienta. My¶lê ¿e nie k³ama³a jak mówi³a ¿e masz ³adne w³oski , sle my¶le ¿e z zazdro¶ci sk³ania³a do krótszej fryzurki
![]() Tak czy siak wa¿e ¿e nie spowodowa³a ³ez, i ¿e jeste¶ zadowolona . i te¿ czekam na zdjêcie
|
#1700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani-jesieñ dobrze wie, ¿e fryzjerka mów³a prawdê
|
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 642
|
tak tak wiem kobiece kryzysy s± po to aby kto¶ inny u¶wiadamia³ nam to co wiemy same , bo kobiety kochaj± komplementy
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
A ja my¶lê, ¿e fryzjerki namawiaj± klientki na krótsze w³osy bo zwyczajnie uwielbiaj± obcinaæ, a jak maj± duuu¿e pole do popisu to a¿ je r±czki ¶wierzbi±
![]() Mi ju¿ totalnie fryzjer zobojêtnia³. Jeszcze z dwa lata temu chcia³am jakiej¶ zmiany, ale potem jako¶ zwyczajnie mi siê odechcia³o I teraz fryzjer we mnie nie wywo³uje ¿adnych emocji, ani entuzjazmu, ani ¿±dzy mordu.
|
|
|
|
#1704 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tego nie mam w±tpliwo¶ci, ale co¶ mi mówi, ¿e co do tego, ¿e masz ³adne w³osy jakim¶ cudem uwierzy³a¶.. Chyba wiem co mi to mówi.. Twoja minka po wypowiedzi
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi³o by³o, ale nie do koñca uwierzy³am ![]() G³upio siê czujê, jak toczy siê o mnie dyskusja ![]() PS. Was fryzjerki nie komplementuj±? Na pewno tak
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
I super ¿e Ci wiêcje nie ¶cie³a
Teraz Twoje w³osy bêd± piêkne
|
|
#1707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie nie skomplementowa³a;( Widocznie nie zas³ugujê.
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 128
|
Cytat:
ale kolejna ju¿ powiedzia³a, ¿e nie jest tak ¼le. Pójdê za pó³ roku mo¿e, to wtedy zobaczymy, co powiedz± na koñcach na pewno bêdê mia³a miot³ê, bo jeszcze resztki popalonych. Wiêc mo¿e siê skuszê na wcze¶niejsze ciêcie
|
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 436
|
siedze w³asnie z olejkiem rycynowym i naft± kosmetyczn±... i tak sobie my¶lê, ¿e
JA CHCE JU¯ D£UGIE W£OSY! :P |
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
Haaa ja te¿ juz chce d³ugie w³osy, ale te¿ ZDROWIUTKIE.
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

(pierwszy raz od miesi±ca wrrr)

i koszmarne tipsy
- my¶lcie, co chcecie, ale widok takich fryzjerek mnie os³abia

Mam nadziejê, ze oka¿± siê smaczne 

ja trzyma³am nafte na w³osach 1,5 h i w³osy by³y bardziej nawil¿one niz po olejach...

Na pewno tak