|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 jednak nie balują na studiach cz. X
Cytat:
![]() kupilam plusza i siadam zaraz do fizyki :| :O dziewczyny ![]() czy cos sie u Was zmienilo od pazdziernika?? wydajecie kase raczej lekka reka czy myslicie nad nowym zakupem? macie tak, że w sumie nie potrezbujecie jakiegos nowego ciucha, ale tak po prostu Was naszlo - o kupilabym ten sweterek, bo tak mi sie uwidziało, wiec idziecie i kupujecie nastepnego dnia? :| może tylko ja tak mam, ale wydaje mi sie ze od pazdziernika troche sie pod tym wzgledem zmienilam, bardziej rozważam to, co chce kupic itd. Mecza mnie juz czasem wielkie galerie handlowe :| to - jesli chodzi o zakupy ubraniowe, "niezbedne" kosmetyki ale na codzien tez inaczej kontroluje swoje wydatki ![]() na jedzeniu - tzn nie mowie tu o "jedzeniu" z maca itd - wiadomo ze nie nalezy oszczedzac, dlatego tu akurat ok 350 zł na mies zawsze mi ubywa. wiecej niz kiedys, ale teraz zawsze mam pod reka owoce warzywa i soki. wpędziłam sie ostanio w anemie i musze sie wewnetrznie odbudowac ;/ Macie też tak, że wg Was akurat tą kase wolicie odlozyc na wakacje, czy po prostu na jakas niespodziewana okazje w niedalekiej przyszlosci? [przepraszam jesli naruszam kwestie finansowa, byc moze dla kogos to prywatny drazliwy temat. kilka z nas pracuje i tez inaczej może sie rządzić. zastanawia mnie po prostu, jak gospodaruja sie inne studentki ![]()
Edytowane przez Olunia1989 Czas edycji: 2009-01-15 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
A ja do mojej historii
![]() Zrobiłam porządek w kosmetykach i mam wszystkiego czego używam po jednej sztuce ![]() ![]() W sobotę mam w szkole kurs pierwszej pomocy zakończony certyfikatem. Nieobowiązkowy, dla chętnych. Iść, nie iść ![]() ![]()
#873 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
Analiza życia, przemyślenia.. Zmiana stylu ubierana się ![]() mała metamorfoza Black ![]() ale i tak widać moja nieobecność w napływie postów niezauważona ![]() tak Was czasem podczytuję, aby być na bieżąco..
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to super, gratuluje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a teraz ide do pisania jakze ciekawych prac.. i glowa mnie juz mneij boli. a pozniej nauka czegokolwiek, czyli rpawoznastwa.. ehh Edytowane przez lele Czas edycji: 2009-01-15 o 14:48 Powód: 8 minut i nikt nic nie napisal?? pewnie czytacie moj (za)dlugi wczensiejszy post :) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
haha lele powalił mnie Twój powód edycji postu
![]() ![]() ![]()
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A paznokcie... hmm... nie jest idealnie ale trochę lepiej niż wczoraj. Już umiem związać włosy w kucyk i założyć wsuwkę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Nija jutro już zapomnisz że je w ogóle masz...
![]() ![]()
#879 |
Zadomowienie
|
aaa i lele, hula (chyba tylko Wy mi o nim mowilyscie) dziekuje za doradzenie ziaji calma. jest super!! mam ją dopiero od kilku dni, ale w zyciu nie mialam lepszego kremu! nawet te za 40 zl byly gorsze :|
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
no to sie dowiedzialam, ze jak mam poznac kogos w realu skoro wlasciwie nie chodze na imprezy, nie wychodze, i w ogole znajomosci przez net sa zalosne
![]() ahh, uwielbiam jak ktos komentuje czyjes zycie^^ [wlasnie o tym wczesniej mowilam, chce swoj pokoj ![]()
#881 |
Zakorzenienie
|
Nija: Kłócić się nie bede, nie ma o co, źle mnie zrozumiałaś i tyle, postaram się wiecej nie komentować twoich postów, zebym nie uraziła cię moim "moralizatorskim' tonem.
Shir: To jest ciężka decyzja... rzucić, nie rzucić, ale jeśli cię męczą, chcesz dalej studiować cos innego to może lepiej zrezygnować, albo ( ale to tylko mój pomysł) - jeśli rodzice nie przyjmują do zrozumienia tego, ze nie chcesz studiować europeistyki, to po prostu nie zalicz semestru... Ale chyba lepiej byłoby poważnie z nimi porozmawiać. Co do gadania ludzi Mariolcia powiedziałam wszystko na ten temat z czym sie zgadzam. Oluniu: Hmm ja też powiedzmy, że oszczędzam ( tyle, że czasami nue umiem się powstrzymac od niektórych rzeczy dlatego mam 5 zelów pod prysznic obecnie, w tym 2 w użytku). Ale za to rzadko wychodze na zakupy, robie często listy, żebym kupywała tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Tak samo jak ty staram sie w lodówce mieć owoce, warzywa, soki. Co do ubrań chyba wole sh niż wielkie galerie, gdzie po kilku godzinach łazenia jestem padnięta, a zwykle kupie, 2, góra 3 rzeczy. Staram się oszczedzac( wiadomo ,że nie zawsze wychodzi) ale to przez szacunek do pieniędzy rodziców, ponieważ to oni mnie utrzymują. Black: Coś się dzieje, że tak znikasz, nic nie piszesz konkretnego? Chora jestem, znów, modle się żebym na czas sesji nie trafiła na stoł operacyjny. |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
do uslug :P Cytat:
![]() Cytat:
Zetka ten Twoj to taki dosc napakowany, w okularkach z glosem zniewiescialym? Marta a co to za choroba? bedzie dobrze! Edytowane przez lele Czas edycji: 2009-01-15 o 15:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Shi uważam,ż enie ma sensu się męczyć
![]() Ale mam dużo nauki, masakra ![]()
#884 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jutro wypłacę pieniądze i zamówię - wolę zapłacić za aparat przy odbiorze, jakoś tak bezpieczniej ![]() Od razu wkleję swoje ostatnie zakupy ciuchowe na wątek styczniowych zakupów ![]() ![]()
#885 |
Zakorzenienie
|
wkurzyła mnie mama... : TY SIĘ W OGÓLE NIE UCZYSZ!!!!!!!!!!!!! JA PŁACĘ ZA TWOJĄ NAUKĘ!!! :|...
sorry, ale ch* mnie strzelił :/
![]() |
#886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Martusia, dbaj o siebie. ja juz jak pisalam wpedzilam sie w anemie.. musi byc dobrze ![]() mialm isc do fiz.. ide!! ;/ chociaz mi sie nie chce ;/
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak wygląda kolejne nakładanie tipsów? Odkleja te i zakłada nowe? Czy jakoś piłuje i zakłada nowe na te stare? Albo tylko zmywa wzorek i robi na starym tipsie?
![]()
#888 |
Zakorzenienie
|
uzupełnienie polega na tym, że piłuje Ci [zazwyczaj profesjonalną maszynką, jeśli chodzisz do dobrej manikiurzystki] cały żel, a tips zostaje, i nakłada Ci na nowo żel, formuje, robi nowy wzorek czy coś tam:P .. ja jednak i tak wolę akryl niż żel!! :P
#889 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
dzisiaj na egzaminie raczej nie poszło mi za dobrze ![]() było 16pytań. trzeba mieć 10 żeby zaliczyć. a już mam 3 źle. sprawdziłam sobie z innymi tylko 5 pytań i jak zobaczyłam, że 2mam dobrze a 3 źle to juz więcej nie chciałam wiedzieć, żeby się nie załamywać ;P w niedziele będziemy mieć wyniki ![]() w ogóle chyba pójdę z aparatem bo już mnie tyle osób poprosiło o sprawdzenie ich wyniku, że bym godzine spisywała (bo będą na wydziale zarządzania wywieszone, który też jest w sopocie - więc niektórym z gdyni czy gdańska nie opłaca się jechać specjalnie) ;P Cytat:
![]() pamiętam jak przed studiami zdecydowanie mówiłam, że chce mieć pokój 1osobowy. że w ogóle nie ma szans na 2osobowy w moim przypadku ![]() a teraz wolę taki ![]() ![]() i w ogóle jak fajnie, że z Piwnooką ;D Cytat:
![]() Kiedyś też myślałam, że po co to i w ogóle, ale po tym jak miałam dosyć poważny wypadek samochodowy kiedy jechałam z kuzynem i nikt z ludzi z innych samochodów nie umiał nam pomóc to zmieniłam zdanie. Cytat:
![]() Cytat:
Olunia co do wydatków to myślałam, że będe wydawać dużo więcej. a teraz to moi rodzice aż się dziwią jak ja jestem w stanie tak mało pieniędzy wydać na miesiąc ![]() ale niczego sobie nie odmawiam - tzn jak mam ochote na jakiegoś droższego drinka w klubie to pije go zamiast np piwa. w sklepie spożywczym też raczej nie patrzę na ceny. Trochę przywożą mi jedzenia z domu. Na kosmetyki raczej też nie żałuję pieniędzy, ale też nauczyłam się ograniczać trochę ilości ich kupowania ![]() tak samo z ciuchami ![]() rodzice nie dają mi określonej sumy pieniędzy na miesiąc. przelewają mi na konto co jakiś czas różne kwoty. I różnie bywa - czasem ma na koncie dużo - ale potem przchodzi moment, w którym muszę zrobić przelew za mieszkanie i już jest dużo mniej ![]() Podsumowując - nie oszczędzam na niczym ale wydaję mniej niż przypuszczałam, że będę wydawać i nie są to duże sumy ![]() kocham moją uczelnie ![]() odwołali mi dzisiaj socjo i tym oto sposobem mam już wolne na dzisiaj i nie muszę iść na 17 na wydział ![]() byłam na zakupach i w aptece także dzisiaj nie wystawiam już nosa poza drzwi wejściowe;P dzisiaj oprócz jedzenia kupowałam w Almie 'Kreta', bo coś nam wolno woda z prysznica spływała ![]() ![]() ![]() w aptece wydałam dzisiaj 80zł ;O i właśnie zażyłam prawie wszystko i ostro zabieram się do leczenia ![]() ![]() miałam w planach w weekend nie ruszać się z domu i leżeć pod kocem, ale w niedzielę idę po wyniki a w sobotę musze iść na wydział bo koleżanka mnie poprosiła, żebym jej wpis do indeksu załatwiła bo ona musi wracać do domu. uhhh. no ale dobra ![]() aaaa, a co do mojego nocnego trybu życia ^^ to wcale nie jest tak jak Wy myślicie ;P ja chodzę spać np po 4 czy koło 5 czasem no ale nie wstaje wtedy tak jak większość z Was o 8. wstaje koło 9, a czasem nawet o 12. więc wiecie ![]() leluś czy myślisz, że moim postem pobiłam długość Twojego? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
szalejecie dzisiaj z tymi postami
![]()
#891 |
Zakorzenienie
|
leluś taaaak!
![]() ![]()
#892 |
Adwokat diabła
|
Oooo masa pytań więc odpowiadam..
Leluśka więc: *wygląd powoli, styl zmieniam, make-up zmieniony, gorzej z fryzurą bo nasłuchałam się na warszawskich hairdresserów ![]() **praca, szukam innej. zmieniam ją nie ze względu na osoby które ze mną pracuję, nie przez tamtego pana.. atmosfera ogólnie ok, ale zauważyłam że kilku osobom nie warto ufać.. *** tz jest ok, nie zapeszam.. **** ach temat rzeka, szkoła.. przymierzam się do sesji, choć wiem że będzie poprawka / warunek z matmy jak nic.. jak zawezmę się do nauki powinno być gut, ale jak mówiłam.. można zmienić szkołę w każdym momencie i pójść do UW ![]() Marta, czasem warto zniknąć bez żadnego słowa i wrócić tak samo nagle.. ![]()
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Ile płacicie za II termin egzaminu?
![]() |
#894 | |||
Zakorzenienie
|
ale jak się człowiek zakocha w jednym konkretnym to już świata poza nim nie widzi
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a nie ma za co ![]() już jestem po zajęciach, zaraz się napiję piwka żeby się odstresować. dzisiaj już mam lepsze samopoczucie, chociaż o ile wczoraj czułam smutek i wewnętrzy ból to dzisiaj czuję strach... będzie dobrze prawda? musi być dobrze, bo wreszcie wiem czego chcę i nie odpuszczę tak łatwo |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
?
u mnie na 1semestrze nie ma czegoś takiego. w ogóle też nie słyszałam o tym;P u mnie na 1szym semestrze jest I termin i poprawka a jak się nie zda to do widzenia.
#896 | |
Zakorzenienie
|
Gratuluję, pochwal się, co będziesz robić
Cytat:
to nie tak, że o tobie nie pamiętamy ![]() co do wydatków, to u mnie jest inaczej, bo mieszkam z rodzicami. więc nie wydaje na mieszkanie/media. Ale za reszte placę sama z tego, co zarobię lub dostanę na święta/urodziny itd. Za 90% ciuchów płacę sama (mama tylko wtedy, gdy jest ze mną na zakupach, a to zadko się zdarza). za biżu/dodatki też sama (ja mam manię, więc sporo kupuj ![]()
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
w ogóle gdzie się podziewają:
Inde Rozrabiara Chomik i inne... zapomniały już o nas? =o
#899 | |
Zakorzenienie
|
Leluś: Refluks, już dawno to u mnie wykryli i mam powtórke z rozrywki z roku ubiegłego.
Co zjem to od razu mnie boli jakbym miała coś z sercem nie tak. Cytat:
![]() Nie moge się na niczym skupić, od kilku dni męczy mnie jakaś chandra i nie wiem jak sobie humor poprawić. A jutro musze kupić tż prezent. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że się wtrącam na wątku, na którym właściwie nie powinnam się udzielać, bo studia zakończyłam w zeszłym roku. Chciałabym jednak odnieść się do tego, co napisała Shiruvii. Ja dostałam się na Akademię Ekonomiczną w Poznaniu, studia renomowane, czekała mnie świetlana ekonomiczna przyszłość
![]() W każdym razie, socjo była moim marzeniem, ale pogodziłam się, że bede na AE. Jednak szczerze znienawidziłam tą uczelnie, te studia. I semestr zaliczyłam jakoś, ale na drugim komisa z matmy nie (zresztą jak wiele osób-co mnie pociesza trochę). Byłam zdołowana, co inny powiedzą, że ja, dotąd taka dobra uczennica, a tu ze studiów wylatuję. No nic, przezimowałam rok na prywatnej anglistyce, gdzie zaczęła się moja przygoda z hiszpańskim, no i w końcu dostałam się na socjologię. Obecnie jestem magistrem socjologii i patrząc z perspektywy czasu nie żałuję, że tak sie to potoczyło. Żal trochę straconego czasu, bo jakby nie patrząc 2 lata w plecy ze studiami. Ale skonczyłam wymarzony kierunek, w trakcie studiów pracowałam trochę, tuż przed obroną magisterki znalazłąm stałą pracę. Ogólnie wszystko się ułożyło. A AE dało mi jedno: przyjaciół, do dziś przyjaźnie sie z kilkoma dziewczynami z AE. Co wynika z mojej przydługawej wypowiedzi? Shiruvii, to Twoje życie, Twoje wybory. Studiuj co chcesz, radzę tez w trakcie studiów znależź jakieś dodatkowe zajecia, praktyki, czy prace dorywczą, by zobaczyć, co chcesz robić w przyszłości. Wyjedź zagranicę. Ja żałuję, że kilka okazji przegapiłam. I pamiętaj: nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ![]() Już nie zaśmiecam Wam wątku, pozdrawiam serdecznie i troche zazdroszczę Wam tych stydenckich lat ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.