![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
malutka_24 sliczny brzusio
![]() ![]() a oto co kupilam dzis dla Kubusia ![]()
#1112 |
Raczkowanie
|
Tak kochana jestem na niego tak wściekła że raczej do niego nie pójdę. Już dawno zapisałam się do dr wasilewskiego (mówią o nim że jest super wszystkie laski go chwalą, miły sympatyczny no i rzeczowy wszystko dokładnie wyjaśni i omówi) na usg 4D i spytam czy poprowadzi moją ciąże do końca. Mam nadzieję że wszystko ułoży się po mojej myśli. Dziwczyny nie życzę żadnej z was takiej historii jak mnie spotkała, to strasznie stresujące
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Rozeznanie
|
Pakusia, śliczne ubranko
![]() Sashka trzeba sie podmyć i oddać do badana "środkowy" mocz bo w pierwszych kroplach może być więcej tych bakterii. Glukoza nie jest taka zła, upewnijcie się tylko w przychodni czy wam ją dadzą, bo ja poszłam na badanie i okazało się, że trzeba było sobie glukozę kupić i przyniesć ze sobą oni dają tylko wodę ![]() Jestem happy ![]() ![]() Z tż nadal sie nie odzywamy,mówię tylko to co koniecznie muszę powiedzieć. Kurcze, myślałam, że mnie jakoś przeprosi ale on chyba nie za bardzo kuma o co mi tak właściwie chodzi i tak jak chłop Gosikk i Pakusi nie odzywa się jak nie musi, gdybym ja miała taki charakter jak on w naszym domu całymi dniami panowałoby milczenie, bo odzywalibyśmy się do siebie tylko gdybyśmy musieli. Ech ci faceci. Czasem myślę, że oni rzeczywiście są z Marsa a my z Wenus. |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zadomowienie
|
Goo100 to moja pierwsza ciąża, i generalnie nie dostrzegam swojej "wielkości"
![]() ![]() katrin ja też nie uznaję różowych i niebieskich ciuszków, mam wrażenie, że moje dziecko będzie miało wszystkie kolory ciuszków, tylko nie różowe ![]() poiglot fajny ten Twój braciszek ![]() ![]() superzabula ja mam cellulit sprzed ciąży ![]() Fionka cudowne masz skarby ![]() marika ja też codziennie wieczorem kładę się na spokojnie, wypijam szklankę ciepłego mleka (to już uzależnienie ![]() ![]() maugoszatka stosujesz niesamowitą dietę ;p małgosia ja wczoraj w pracy zjadłam (sama) półlitrowe wiaderko lodów czekoladowych ![]() gabriella i ja, i ja, też na trzecim piętrze ![]() kokoin nie zastanawiałabym się, tylko od razu zmieniła lekarza :/ w końcu kto tu jest dla kogo?? blondynkapoznan trzymam kciuki, żebyś z tej sukienki, która się szyje, była zadowolona ![]() ![]() ![]() svinecka witaj fionka ja się częśto przeziębiam, ale korzystalam zawsze z domowych sposobów. kurcze, aż trudno uwierzyć, ze tyle czasu to trwa, a żaden lekarz nic mądrego nie wymyślił ![]() ![]() ![]() boszenka ja mam plan, żeby wybrać wózek i łóżeczko, a później ewentualnie pokazać palcem, że to ma być ten ![]() ![]() esti nie dziwne, ze ciężko się na jakieś imię zdecydować, w końcu nasze dzieci będą nosiły je do końca życia ![]() ![]() nicola gratulacje ![]() ![]() paula mnie lekarz na pierwszej wizycie przepisał - jak to sam powiedział - profilaktycznie żebym miała pod ręką clotrimazol, ale nie musiałam jak na razie z niego korzystać. malutka to faktycznie problem z tymi kratami ![]() ![]() ![]() manolita gratulacje ![]() ![]() sashka to świetnie, że się dobrze czujesz w swojej wadze ![]() ![]() z ciuchów przedciążowych wchodzę we wszystkie bluzki (tylko jakieś krótsze się porobiły ;p) i kilka sukienkek. w spodniach przestałam się mieścić na wysokości 10 tc ![]() ![]() (o, znalazłam coś takiego: "Przed oddaniem moczu do badania należy dokładnie umyć okolicę cewki moczowej mydłem i bardzo dobrze spłukać bieżącą wodą. Uwaga: przed oddaniem moczu do pojemnika nie należy wycierać się ręcznikiem ani zakładać bielizny – są na nich rożne bakterie. Nie są wprawdzie chorobotwórcze, ale mogą zafałszować wyniki badania. Następnie należy oddać pierwszą porcję moczu do ubikacji (chodzi o to, żeby spłukać z okolicy cewki moczowej bakterie), a następną porcję (tak zwany środkowy strumień moczu) oddać do pojemnika. Po napełnieniu pojemnika resztę moczu oddać do ubikacji." http://www.medycynarodzinna.pl/artykul.php?id=96) karola przynajmniej nasze dzieczyny będą miały wybór chłopaków, skoro jest ich więcej ![]() didi witaj wśród mamuś z córeczkami ![]() kathi u mnie też za mało czerwonych krwinek, gin kazał się nie martwić, delikatnie pod normą byłam miesiąc temu, ciekawe jak będzie teraz, ide w środę na badania. będę robić też obciążenie glukozą, gin powiedział, abym dodała sobie do glukozy cytryny, można, a nieco polepsza smak. co do wózków, koleżanka mnie uświadomiła, że powinnam nastawić się na dłuższy czas w gondoli. co prawda jak dziecko się urodzi będzie ciepło, ale wiadomo, że dla takiego maluszka pozycja siedząca jest niewskazana, a tymczasem miną 4 miesiące i zacznie się jesień, zaraz później zima, może być ciężko ze spacerówką.... a jak Wy myślicie? ile przewidujecie jeździź z gondolą? |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
rumiankowa trudno mi powiedziec do ktorego misiaca gondola zob jaka dzidzia bedzie duza ja planuje dzidzie przesadzic na jesien do spacerowki moze w pazdzierniku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.znanylekarz.pl/lekarz-276...-bydgoszcz.php http://www.znanylekarz.pl/lekarz-175...-bydgoszcz.php poczytaj a zrozumiesz dlaczego jestem taka rozgoryczona, jeszcze nidgy nie trafiłam na takiego dupka ![]() wiesz ja kiedyś mieszkałam w Bydzi a teraz w Ostromecku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Raczkowanie
|
na kiedy masz termin???? znasz już płeć czy teraz dopiero idziesz żeby ci powiedział no i kiedy się wybierasz????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Wtajemniczenie
|
Małgosia i gdzie Cię zabrał?
sashka moja córcia to też niezła bokserka ![]() Katrin coneco toledo też oglądałam i zastanawiałam się nad nim. Ale dla mnie minusem są właśnie wszystkie koła pompowane i są one większe niż w V4. Spacerówka jest rozkładana na leżąco ![]() ![]() ![]() Didi gratuluję córci a jaka już fotogeniczna ![]() ![]() kalina u mnie płytki się nie przynosi. Dają w cenie manolita ale Katrin chodziło o coneco V4 a nie o V3. Zgodzę się z Tobą że V3 ma mnóstwo minusów ale wszystkie minusy zostały naprawione i wózek V4 jest idealnie poprawiony. Sprawdzałam jeden i drugi ![]() ![]() Kathi ojej to się porobiło ![]() ![]() superzabula śliczne ciuszki ![]() kokoin gratuluję ![]() blondynka ja właśnie myślę o czerwieni ![]() marika właśnie dzwoniłam do koleżanki. Zmierzyła mi sam środek wózka gondoli 71*34 dla mnie rewelka ![]() No właśnie zostały nam w końcu tylko dwa typy ![]() malutka śliczny brzunio ![]() pakusia piękne śpioszki ![]() katrin fajnie że będziesz miała ciuszki ![]() rumiankowa ja nie planuję długo wozić w gondoli bo dziecko tego nie lubi. Chce oglądać świat i wystarczy położyć do spacerówki "prawie na leżąco" czyli lekko unieść i dzidzia zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() początek 5 miesiąca, 21 tydzień Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wrzucam jeszcze swoje fotki, jakoś mnie wzięło na zdjęcia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zadomowienie
|
Uciekam poczytac jeszcze, juz nie moge wysiedziec, muze sie polozyc bo mnie zebra dociskaja
![]() Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Rozeznanie
|
No juz jestem.
Babeczki dziekuje za odpowiedzi odnosne tego moczu ![]() ![]() ![]() Zrobie wszystko. Podmyje sie, zaloze tego tampaxa i oddam te srodkowe siuski ![]() Pakusia ![]() Malutka sliczny brzusio ![]() Rumiankowa fakt dla mnie to nowosc. Pobilam swoj rekord zyciowy. Jeszcze nigdy tyle nie wazylam ![]() Marika moj brat to marzy o chrzesniaku ![]() Kokoin syropek sobie kupilam. Mmmmm... jaki slodki ![]() No laseczki zrobilam sobie bilans. Zmierzylam sobie ile mam brzusiu, biodrach i cycochach ![]() Brzuszek: to 85 cm na wysokosci pepka (78cm). Cycochy: 92 cm (90cm). Biodra: 90 cm ( 90 cm, czyli bez zmian). Waga: +8 kg (+2kg). ![]() A to moje zdjecia brzusia- 25 tydzien ![]() ![]() ![]() To trzecie zdjecie to z 19tego tygodnia.
#1126 |
Zakorzenienie
|
sashka20 no widac juz ze ciazowy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1127 |
Wtajemniczenie
|
malutka piękniutki brzusio
![]() sashka no widzisz więc różnicę widać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Oto wszystko co mam dla noworodka:
1. pierwszy prezent (od babci) dla niuni 2. używane ciuszki od bratowej 3. kąpielowy zestawik 4. nowiutki ciuszki dla maleństwa Teraz już jeśli będę kupować ubranka to większe na większą dzidzię bo to myślę starczy jej śmiało na pierwszy miesiąc może dwa, a nie wiem ciągle jakie duże będzie moje szczęście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Raczkowanie
|
witam was
![]() dziękuje za gratulacje i za mile komentarzyki dla córci ![]() pytałyście czy warto jest iść na usg 3d\4D powiem wam ze ja w pierwszej ciąży nie byłam na takim usg i teraz z mężem się zdecydowaliśmy ze chcemy pójść i powiem wam ze było warto super wszystko widać nasza niunia co prawda sobie słodko spala i była wtulona w łożysko i ciężko było zobaczyć cala buzie ale widzieliśmy z boku jak paluszki do buzi daje i jak rusza raczkami mowie wam super przeżycie ale najpiękniejsze w tym wszystkim było to ze mój mężuś marzył o córci i od początku mówił ze będzie dziewczynka i jak lekarz powiedział nam ze to dziewczynka to byliśmy tacy szczęśliwi ze mój mąż stwierdził ze on już wygrał w swojego toto lotka ![]() ![]() esti nasza corcia jest duza jest rozwinieta 5 dni do przodu moj synek wazyl 4090 jak sie urodzil i wydaje mi sie ze nasza corcia tez bedzie wazyc cos kolo 4 kg ![]() oki uciekam i zycze milego dnia potem jeszcze wpadne i poczytam was ![]()
#1130 |
Zakorzenienie
|
sashka ale jestes szczuplutka
![]() ![]() Didi My idziemy w poniedzialek jestem ciekawa jak naszego synka bedzie widac nie moge sie doczekac ![]() U mnie brzuch normalnie codziennie jest wiekszy hihi jestem ciekawa kiedy stanie w miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | ||
Zadomowienie
|
Pakusia śliczny ten twój pajacyk, troszkę podobny do naszych (chyba przez tego dinozaura
![]() 1.jpg Póki co, nie znamy płci bobasków, więc muszę kupować neutralne kolory (białe, żółte, zielone), najgorsze jest to, że najczęściej w sklepach można dostać ciuszki różowe albo niebieskie. Cytat:
![]() Katrin super, że dostaniesz ciuszki. Ja też mam dostać kilka rzeczy, tak sobie tylko postanowiłam, że te pierwsze będą nowe ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gabriella masz rację z kupowaniem większych rozmiarów... Dzieciaczki szybko rosną...zresztą nikomu chyba nie trzeba tego tłumaczyć ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-01-17 o 09:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję Wam za gratulacje
![]() Lekarz powiedział nam , ze dziecko jest duże i zdrowe. Mam nadzieje , ze kolejne badania to potwierdzą. Kochane, ja juz w swoje spodnie nie mogłam sie dopiąć w drugim czy trzecim m-cu ciąży. Chociaz nadal wchodzę w nie bez problemu, co oznacza ,że dupsko mi nie urosło, ale brzuchol mam ogromny jak na 24 tc. Gratuluję wszystkim tym , które poznały płeć swoich dzieci. Widze, że juz sporo macie dla swoich maluszków. Jutro chcemy wybrać się na zakupy i pokupować co nieco, chociaż dużo rzeczy juz mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
gabriellao0 ale sliczn ciuszki
![]() ![]() ![]() DIDI84wazne zeby byla zdrowa i dobrze jesli bedzie miala troszke cialka ![]() ![]() anulka anulka rzeczywiscie podobne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj rozmawialam z mamuska i juz nic nie musze kupowac z ubranek... spakowala mi po siostrzyczce dwie duze reklamowki ciuszkow (unisex) tak ze mam problem z glowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1134 |
Raczkowanie
|
Maugoszatka
to że dzidzia nisko kopie to nie znaczy że musi być ułożona miednicowo ![]() ![]() ![]() sashka, malutka super brzuszki ![]() rumiankowa wczoraj jak wróciłam od lekarza, to już byłam zrezygnowana.. ale zrobiłam sobie kisiel..syrop z cebuli.. przed snem wypiłam herbatkę z lipy.. i powiem wam kochane, że dzisiaj tylko raz zakaszlałam, a nie śpię już od 7.00!! tylko na chwilewymknęłam się z łóżka, bo mój tz mnie pilnuje ja oka w głowie.. mam się wygrzewać i stosować "babcine sposoby"- tak kazał 3 z kolei lekarz.. więc .. za chwilkę zmykam Co do wózeczka, to ja jestem nastawiona jeżdzić tak długo gondolą az dzidzia nie będzie sama siedziec.. z Synkiem było to już dokładnie w dniu kiedy skończył 4 miesiące, ale teraz nie wiem.. to zależy od dzidzi..zważywszy ze 4 miesiąc skonczy na jesień zaopatrzę się w cieplutki ochraniacz na nóżki i spacerówka też będzie dobra ![]() ![]() Apropos ciśnienia, to powie wam że jak ja miałam np wczoraj (mierzyłam przed wizytą u lekarza u mojej położnej-bo to ta sama przychodnia) to miałam 90/50.. i to i tak nie mój rekord.. "taka moja uroda" tak że się nie martwcie!!! największe jakie miałam od początku ciąży to 105/65...i tylko raz (jak się spieszyłam do ginia i wybiegłam po schodach i się zmachałam ![]() katrin1 coneco toledo to mój typ..! ma wszytko co potrzeba, pompowane koła, amortyzację, spacerówka rozkłada się do końca(na leżąco) i w sklepie oglądałam go na żywo!! sprawdza się na wertepach i w mieście.. mieszkam w górach ( Szczawnica) na południu..i w sylwestra śledziłam babkę spacerującą po parku.. z wózkiem toledo!!(zima jak nie wiem co!! ale się nie poddałam!! wywiad mysiałam przeprowadzic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() coś jeszcze przeoczyłam ?? hmmm.. zaraz nadrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki macie moze link do tej listy co potrzebne dzidziusiowi
![]() ![]()
#1136 |
Raczkowanie
|
aaa właśnie! Zakupy wyprawkowe!!..
mój tz wyszukał w internecie sklep "dino"-internetowy i wszystko tam zamówimy.. bo jest fajna promocja na wyprawkę i jak zrobisz zakupy za 300złotych to masz 5% rabatu na wózek i nasz wózio(toledo) tam jest ![]() ![]() http://dino.sklep.pl/nowy/ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Raczkowanie
|
lista "wyprawkowa"
![]() http://www.maluchy.pl/porada/192 ale jak każda lista- jest ogólna, szczegóły dokupywać będziemy w trakcie kupowania i wg gustu i płci maluszka ![]() Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-01-17 o 10:52 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hejka w weekend
![]() Cytat:
![]() ![]() Twój brzusio też już taki ciążowy ![]() mój bilans z dzisiejszego ranka: biust 96 cm brzusio 93 cm bioderka 94 cm Jak tak dalej pójdzie to w pasie dobiję do 100 cm ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ad. 2 z ciekawości dziewczyny ile kosztuje taka glukoza w aptece, bo pewnie ja też niedługo będę musiała zrobić test obciążeniowy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na razie zmykam. Muszę troszeńkę ogarnąć mieszkanko, bo dzisiaj mamy kolędę ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Esti wyslalam ci zaproszenie na NK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
![]() Malutka dzieki ![]() ![]() ![]() Blondynka ja czuje ze duzo przytyje ![]() ![]() Esti widac widac roznice. Mowilam,ze jak mi zacznie brzusio sadzic to was wszsytkie przegonie ![]() ![]() Fionka dziekuje ![]() ![]() Pakusia moj brat sie smieje ze mam rece zlodzieja.... chude i dlugie, ktore wszedzie sie zmieszcza ![]() Kurcze tak patrze na ciuszki dla dzidziusia. I stwierdzilam ze mam za duzo bluzek z z dlugim rekawkiem. Mam 4 kaftany i 3 body. Z krotkim jak narazie mam tylko 3 bodziaki. Bede musiala dokupic. Musze jeszcze jakies spiochy, pajace, skarpetki i czapeczki dokupic. Ale to w przyszlym miesiacu. Musze laseczki zmykac robic obiadek. Moj Tz bedzie predzej w domciu. Jak znajde czas to sie jeszcze dzis odezwe.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.