Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-16, 18:29   #1111
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

malutka_24 sliczny brzusio bardzo podobny do mojego

a oto co kupilam dzis dla Kubusia nie moglam sie oprzeć :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01437.jpg (51,5 KB, 25 załadowań)

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 18:34   #1112
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
kokoin - no ginek dziwny, a masz zamiar go zmienić? Szkoda że płaci się im tyle kasy a oni potrafią być tacy opryskliwi i zmierzli.
Tak kochana jestem na niego tak wściekła że raczej do niego nie pójdę. Już dawno zapisałam się do dr wasilewskiego (mówią o nim że jest super wszystkie laski go chwalą, miły sympatyczny no i rzeczowy wszystko dokładnie wyjaśni i omówi) na usg 4D i spytam czy poprowadzi moją ciąże do końca. Mam nadzieję że wszystko ułoży się po mojej myśli. Dziwczyny nie życzę żadnej z was takiej historii jak mnie spotkała, to strasznie stresujące
kokoin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 18:49   #1113
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Pakusia, śliczne ubranko.

Sashka trzeba sie podmyć i oddać do badana "środkowy" mocz bo w pierwszych kroplach może być więcej tych bakterii.

Glukoza nie jest taka zła, upewnijcie się tylko w przychodni czy wam ją dadzą, bo ja poszłam na badanie i okazało się, że trzeba było sobie glukozę kupić i przyniesć ze sobą oni dają tylko wodę i rozpuszczają ją albo samemu trzeba rozpuścić w domu i przynieść w słoiczku. Ja dodałam sobie sok z pół cytryny, rozpuściłam w szklance wody i jak dla mnie było o.k., piłam wiele gorszych rzeczy.

Jestem happy, bo okazało się, że siostra mojej przyszłej bratowej pożyczy mi ciuszki z których jej 8 miesięczny synek już wyrósł i pewnie niewiele będę musiała dokupić.

Z tż nadal sie nie odzywamy,mówię tylko to co koniecznie muszę powiedzieć. Kurcze, myślałam, że mnie jakoś przeprosi ale on chyba nie za bardzo kuma o co mi tak właściwie chodzi i tak jak chłop Gosikk i Pakusi nie odzywa się jak nie musi, gdybym ja miała taki charakter jak on w naszym domu całymi dniami panowałoby milczenie, bo odzywalibyśmy się do siebie tylko gdybyśmy musieli. Ech ci faceci. Czasem myślę, że oni rzeczywiście są z Marsa a my z Wenus.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 19:22   #1114
rumiankowa
Zadomowienie

Goo100 to moja pierwsza ciąża, i generalnie nie dostrzegam swojej "wielkości" ale w pracy w łazience jest lustro i to jeszcze na bocznej ścianie, tam dopiero widzę, że najpierw jest brzuch, później brzuch a później dopiero ja
katrin ja też nie uznaję różowych i niebieskich ciuszków, mam wrażenie, że moje dziecko będzie miało wszystkie kolory ciuszków, tylko nie różowe
poiglot fajny ten Twój braciszek i pomyślec, że będzie takim młodym wujkiem
superzabula ja mam cellulit sprzed ciąży nie widzę większych zmian, więc ten ciążowy jakoś chyba mnie omija. no i - odpukać - rozstępów też nie mam
Fionka cudowne masz skarby
marika ja też codziennie wieczorem kładę się na spokojnie, wypijam szklankę ciepłego mleka (to już uzależnienie ) i czekam aż Gosia da znać, że wszystko u niej w porządku ja mam 13 czerwca wesele mojego brata i na pewno nie zdążę schudnąć (teoretycznie 15 maja mam tp)
maugoszatka stosujesz niesamowitą dietę ;p
małgosia ja wczoraj w pracy zjadłam (sama) półlitrowe wiaderko lodów czekoladowych
gabriella i ja, i ja, też na trzecim piętrze
kokoin nie zastanawiałabym się, tylko od razu zmieniła lekarza :/ w końcu kto tu jest dla kogo??
blondynkapoznan trzymam kciuki, żebyś z tej sukienki, która się szyje, była zadowolona no i te ostatnie dwa tygodnie będą najtrudniejsze ale wszystko się na pewno uda idealnie
svinecka witaj
fionka ja się częśto przeziębiam, ale korzystalam zawsze z domowych sposobów. kurcze, aż trudno uwierzyć, ze tyle czasu to trwa, a żaden lekarz nic mądrego nie wymyślił każda choroba w ciąży to nic dobrego mnie ostatnio katar męczył dwa tygodnie
boszenka ja mam plan, żeby wybrać wózek i łóżeczko, a później ewentualnie pokazać palcem, że to ma być ten nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mi kupił wózek czy łóżeczko jakie jemu się podoba chociaż z teściową może być różnie...
esti nie dziwne, ze ciężko się na jakieś imię zdecydować, w końcu nasze dzieci będą nosiły je do końca życia a brzuszek masz śliczny
nicola gratulacje ruchy dziecka to coś cudownego
paula mnie lekarz na pierwszej wizycie przepisał - jak to sam powiedział - profilaktycznie żebym miała pod ręką clotrimazol, ale nie musiałam jak na razie z niego korzystać.
malutka to faktycznie problem z tymi kratami ja wymyśliłam sobie tak, że jak tż będzie wychodził rano do pracy to będzie mi znosił wózek, a jak będzie wracał z pracy, to będzie go wnosił na górę (ewentualnie będzie przynosił i zanosił do piwnicy, mamy tam pomieszczenie, którego możemy użyć jako wózkarni )
manolita gratulacje za to będziesz wyjątkową jedyną kobietą w domu
sashka to świetnie, że się dobrze czujesz w swojej wadze zawsze to jakaś nowość dla Ciebie chudzinko a co do ciśnienia, to ja przeważnie mam 110/60 lub 100/60 i mój lekarz nic nie wspomina, że coś jest nie tak...
z ciuchów przedciążowych wchodzę we wszystkie bluzki (tylko jakieś krótsze się porobiły ;p) i kilka sukienkek. w spodniach przestałam się mieścić na wysokości 10 tc co do badania moczu ja się podmywam, a do pojemnika trafia mocz ze środkowego siku tak znalazłam kiedyś na necie. jak na razie wszystko wychodzi mi w porządku.
(o, znalazłam coś takiego: "Przed oddaniem moczu do badania należy dokładnie umyć okolicę cewki moczowej mydłem i bardzo dobrze spłukać bieżącą wodą. Uwaga: przed oddaniem moczu do pojemnika nie należy wycierać się ręcznikiem ani zakładać bielizny – są na nich rożne bakterie. Nie są wprawdzie chorobotwórcze, ale mogą zafałszować wyniki badania. Następnie należy oddać pierwszą porcję moczu do ubikacji (chodzi o to, żeby spłukać z okolicy cewki moczowej bakterie), a następną porcję (tak zwany środkowy strumień moczu) oddać do pojemnika. Po napełnieniu pojemnika resztę moczu oddać do ubikacji." http://www.medycynarodzinna.pl/artykul.php?id=96)
karola przynajmniej nasze dzieczyny będą miały wybór chłopaków, skoro jest ich więcej
didi witaj wśród mamuś z córeczkami
kathi u mnie też za mało czerwonych krwinek, gin kazał się nie martwić, delikatnie pod normą byłam miesiąc temu, ciekawe jak będzie teraz, ide w środę na badania. będę robić też obciążenie glukozą, gin powiedział, abym dodała sobie do glukozy cytryny, można, a nieco polepsza smak.

co do wózków, koleżanka mnie uświadomiła, że powinnam nastawić się na dłuższy czas w gondoli. co prawda jak dziecko się urodzi będzie ciepło, ale wiadomo, że dla takiego maluszka pozycja siedząca jest niewskazana, a tymczasem miną 4 miesiące i zacznie się jesień, zaraz później zima, może być ciężko ze spacerówką.... a jak Wy myślicie? ile przewidujecie jeździź z gondolą?
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 19:47   #1115
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

rumiankowa trudno mi powiedziec do ktorego misiaca gondola zob jaka dzidzia bedzie duza ja planuje dzidzie przesadzic na jesien do spacerowki moze w pazdzierniku
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 19:48   #1116
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kokoin Pokaż wiadomość
Tak kochana jestem na niego tak wściekła że raczej do niego nie pójdę. Już dawno zapisałam się do dr wasilewskiego (mówią o nim że jest super wszystkie laski go chwalą, miły sympatyczny no i rzeczowy wszystko dokładnie wyjaśni i omówi) na usg 4D i spytam czy poprowadzi moją ciąże do końca. Mam nadzieję że wszystko ułoży się po mojej myśli. Dziwczyny nie życzę żadnej z was takiej historii jak mnie spotkała, to strasznie stresujące
hej teraz dopiero zauwazylam, ze jestes z Bydzi, jak przeczytalam o Wasilewskim A wczesniej u jakiego bylas? Ja jestem z Solca i moge nie znac, ale tez sie wybieran na Usg do Bydgoszczy i mam nadzieje, ze nie trafie na tego co Ty bylas

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 19:56   #1117
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
hej teraz dopiero zauwazylam, ze jestes z Bydzi, jak przeczytalam o Wasilewskim A wczesniej u jakiego bylas? Ja jestem z Solca i moge nie znac, ale tez sie wybieran na Usg do Bydgoszczy i mam nadzieje, ze nie trafie na tego co Ty bylas
kochana ja byłam u przeperskiego, ale jak nie masz wybranego jeszcze lekarza to polecam wasilewskiego

http://www.znanylekarz.pl/lekarz-276...-bydgoszcz.php

http://www.znanylekarz.pl/lekarz-175...-bydgoszcz.php
poczytaj a zrozumiesz dlaczego jestem taka rozgoryczona, jeszcze nidgy nie trafiłam na takiego dupka

wiesz ja kiedyś mieszkałam w Bydzi a teraz w Ostromecku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-16, 20:01   #1118
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
kochana ja byłam u przeperskiego, ale jak nie masz wybranego jeszcze lekarza to polecam wasilewskiego

http://www.znanylekarz.pl/lekarz-276...-bydgoszcz.php

http://www.znanylekarz.pl/lekarz-175...-bydgoszcz.php
poczytaj a zrozumiesz dlaczego jestem taka rozgoryczona, jeszcze nidgy nie trafiłam na takiego dupka

wiesz ja kiedyś mieszkałam w Bydzi a teraz w Ostromecku
Ja juz mam wybranego, jade z Tz do Kliniki Victoria do dr Sarapa, balam sie ze moze tam bylas. On nie ma takiej opini jak Wasilewski, ale tez nam go polecali. Normalnie chodze do Lisiaka, nie wiem czy kojarzysz, ale on nie ma 4D

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-16, 20:09   #1119
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Ja juz mam wybranego, jade z Tz do Kliniki Victoria do dr Sarapa, balam sie ze moze tam bylas. On nie ma takiej opini jak Wasilewski, ale tez nam go polecali. Normalnie chodze do Lisiaka, nie wiem czy kojarzysz, ale on nie ma 4D
na kiedy masz termin???? znasz już płeć czy teraz dopiero idziesz żeby ci powiedział no i kiedy się wybierasz????
Stary 2009-01-16, 20:13   #1120
esti1984
Wtajemniczenie

Małgosia i gdzie Cię zabrał?

sashka moja córcia to też niezła bokserka

Katrin coneco toledo też oglądałam i zastanawiałam się nad nim. Ale dla mnie minusem są właśnie wszystkie koła pompowane i są one większe niż w V4. Spacerówka jest rozkładana na leżąco ale ja właśnie myślę że kubełkowa jest ok no i fotelik nie montuje się na stelażu

Didi gratuluję córci a jaka już fotogeniczna super zdjęcia chyba duża ? czy w normie?

kalina
u mnie płytki się nie przynosi. Dają w cenie

manolita ale Katrin chodziło o coneco V4 a nie o V3. Zgodzę się z Tobą że V3 ma mnóstwo minusów ale wszystkie minusy zostały naprawione i wózek V4 jest idealnie poprawiony. Sprawdzałam jeden i drugi są prawie identyczne jednak V4 jest leciutki, ma lepsze amortyzatory, nie jest sztywny i jeszcze kilka rzeczy miał poprawionych. To taki udoskonalony model

Kathi ojej to się porobiło nie za ciekawie z wynikami

superzabula śliczne ciuszki

kokoin gratuluję

blondynka ja właśnie myślę o czerwienia najlepiej czerwono -czarny

marika
właśnie dzwoniłam do koleżanki. Zmierzyła mi sam środek wózka gondoli 71*34 dla mnie rewelka
No właśnie zostały nam w końcu tylko dwa typy Maja i Nikola (pisane przez "k")
malutka śliczny brzunio

pakusia piękne śpioszki

katrin fajnie że będziesz miała ciuszki ja mojej bratowej też przez pierwsze pół roku pożyczałam. Później już nie bo nosiły ten sam rozmiar. A brata córka 2,5 miesiąca młodsza od Julki.

rumiankowa ja nie planuję długo wozić w gondoli bo dziecko tego nie lubi. Chce oglądać świat i wystarczy położyć do spacerówki "prawie na leżąco" czyli lekko unieść i dzidzia zadowolona
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 20:16   #1121
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
na kiedy masz termin???? znasz już płeć czy teraz dopiero idziesz żeby ci powiedział no i kiedy się wybierasz????
Termin: 5 maja. Płec: synek. Do Sarapa idziemy tylko po to zeby miec pamiatke, bo na 4d podono ladnie widac i moj Tz stwierdzil ze chce zobaczyc...moze jeszcz liczy na dziewuszke

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-16, 20:21   #1122
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
malwa1234 - ja już też myśle nad tym żeby po porodzie szybko stracić zbędne kg. jeszcze nie ma ich dużo ale przybędzie, a w sierpniu mój braciszek ma wesele więc wypadałoby mi wyglądać jak człowiek he, he
my planujemy w sierpniu, a dokładnie 16-go zrobić chrzciny, no i wtedy wypada nasza pierwsza rocznica ślubu

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Malutka widze ze brzusio juz tez masz dosyc duzy a ja sie postaram jutro wkleic fote zob mojego kolosa.
Moj Tż twierdzi ze brzusio teraz rosnie z dnia na dzien hihihi
zaraz wkleję jeszcze fotki

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
malutka 24 sliczny big brzusio a ktory to tydzien?
początek 5 miesiąca, 21 tydzień

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
malutka_24 sliczny brzusio bardzo podobny do mojego

śliczne

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
malutka to faktycznie problem z tymi kratami ja wymyśliłam sobie tak, że jak tż będzie wychodził rano do pracy to będzie mi znosił wózek, a jak będzie wracał z pracy, to będzie go wnosił na górę (ewentualnie będzie przynosił i zanosił do piwnicy, mamy tam pomieszczenie, którego możemy użyć jako wózkarni )
u nas niestety nie ma żadnej wózkarni na szczęście mieszkamy na 1 piętrze i do tego jest jeszcze winda, tylko ta cholerna krata

Wrzucam jeszcze swoje fotki, jakoś mnie wzięło na zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S8301364.jpg (32,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S8301365.jpg (37,1 KB, 32 załadowań)
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 20:23   #1123
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Termin: 5 maja. Płec: synek. Do Sarapa idziemy tylko po to zeby miec pamiatke, bo na 4d podono ladnie widac i moj Tz stwierdzil ze chce zobaczyc...moze jeszcz liczy na dziewuszke
widzę że Tż podobnie jak mój liczył na dziewczynkę. Ale jeszcze nic straconego u was, następna będzie dziewuszka. My też chcemy mieć pamiątkę bo super widać i dlatwgo idziemy na 4D
Stary 2009-01-16, 20:26   #1124
superzabula
Zadomowienie

Uciekam poczytac jeszcze, juz nie moge wysiedziec, muze sie polozyc bo mnie zebra dociskaja
Do jutra

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-16, 21:03   #1125
sashka20
Rozeznanie

No juz jestem.

Babeczki dziekuje za odpowiedzi odnosne tego moczu
Zrobie wszystko. Podmyje sie, zaloze tego tampaxa i oddam te srodkowe siuski Zobaczymy.... jak wyjdzie mi ten nieszczesny mocz.

Pakusia sliczny i slodki pajacyk.
Malutka sliczny brzusio
Rumiankowa fakt dla mnie to nowosc. Pobilam swoj rekord zyciowy. Jeszcze nigdy tyle nie wazylam
Marika moj brat to marzy o chrzesniaku Caly czas mnie sie pyta czy wiadomo co dzidzia mam miedzy nozkami.
Kokoin syropek sobie kupilam. Mmmmm... jaki slodki mam nadzieje ze pomoze.

No laseczki zrobilam sobie bilans.
Zmierzylam sobie ile mam brzusiu, biodrach i cycochach Obok w nawiasie mam wpisane wymiary w 19 tygodniu tak dla porownania.
Brzuszek: to 85 cm na wysokosci pepka (78cm). Cycochy: 92 cm (90cm). Biodra: 90 cm ( 90 cm, czyli bez zmian). Waga: +8 kg (+2kg). .
A to moje zdjecia brzusia- 25 tydzien. Buzie sobie zamazalam, bo brzydko dzis wygladam
To trzecie zdjecie to z 19tego tygodnia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG006.jpg (20,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG005.jpg (21,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19 TYDZIEN 2.jpg (19,8 KB, 25 załadowań)

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 21:42   #1126
pakusia86
Zakorzenienie

sashka20 no widac juz ze ciazowy ale rzeczywiscie chodzilcem bylas widze po raczkach ... ciaza ci sluzy z reszta jak kazdej wizazance

Stary 2009-01-17, 07:19   #1127
esti1984
Wtajemniczenie

malutka piękniutki brzusio

sashka no widzisz więc różnicę widać Ale i tak jesteś szczuplutka i ładnie wyglądasz a brzuszek pięknie się zaokrągla u mnie brzuch 76, biust 92, biodra 90. Wczoraj wieczorkiem się mierzyłam
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 08:12   #1128
gabriellao0
Zakorzenienie

Oto wszystko co mam dla noworodka:
1. pierwszy prezent (od babci) dla niuni
2. używane ciuszki od bratowej
3. kąpielowy zestawik
4. nowiutki ciuszki dla maleństwa

Teraz już jeśli będę kupować ubranka to większe na większą dzidzię bo to myślę starczy jej śmiało na pierwszy miesiąc może dwa, a nie wiem ciągle jakie duże będzie moje szczęście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17-01-09 (4).jpg (55,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17-01-09 (8).jpg (48,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17-01-09 (10).jpg (44,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17-01-09 (12).jpg (45,8 KB, 22 załadowań)
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 08:38   #1129
DIDI84
Raczkowanie

witam was
dziękuje za gratulacje i za mile komentarzyki dla córci

pytałyście czy warto jest iść na usg 3d\4D powiem wam ze ja w pierwszej ciąży nie byłam na takim usg i teraz z mężem się zdecydowaliśmy ze chcemy pójść i powiem wam ze było warto super wszystko widać nasza niunia co prawda sobie słodko spala i była wtulona w łożysko i ciężko było zobaczyć cala buzie ale widzieliśmy z boku jak paluszki do buzi daje i jak rusza raczkami mowie wam super przeżycie ale najpiękniejsze w tym wszystkim było to ze mój mężuś marzył o córci i od początku mówił ze będzie dziewczynka i jak lekarz powiedział nam ze to dziewczynka to byliśmy tacy szczęśliwi ze mój mąż stwierdził ze on już wygrał w swojego toto lotka mamy syneczka i teraz córcia normalnie super płytki nie trzeba mieć swojej bo przeważnie oni maja ale to różnie bywa

esti nasza corcia jest duza jest rozwinieta 5 dni do przodu moj synek wazyl 4090 jak sie urodzil i wydaje mi sie ze nasza corcia tez bedzie wazyc cos kolo 4 kg

oki uciekam i zycze milego dnia potem jeszcze wpadne i poczytam was

my 18.06.2005
Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm
Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm

DIDI84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 08:45   #1130
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

sashka ale jestes szczuplutka pewnie malo przytyjesz tak jak Esti

Didi My idziemy w poniedzialek jestem ciekawa jak naszego synka bedzie widac nie moge sie doczekac

U mnie brzuch normalnie codziennie jest wiekszy hihi jestem ciekawa kiedy stanie w miejscu
Stary 2009-01-17, 09:40   #1131
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Pakusia śliczny ten twój pajacyk, troszkę podobny do naszych (chyba przez tego dinozaura )
1.jpg
Póki co, nie znamy płci bobasków, więc muszę kupować neutralne kolory (białe, żółte, zielone), najgorsze jest to, że najczęściej w sklepach można dostać ciuszki różowe albo niebieskie.

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Glukoza nie jest taka zła, upewnijcie się tylko w przychodni czy wam ją dadzą, bo ja poszłam na badanie i okazało się, że trzeba było sobie glukozę kupić i przyniesć ze sobą oni dają tylko wodę i rozpuszczają ją albo samemu trzeba rozpuścić w domu i przynieść w słoiczku. Ja dodałam sobie sok z pół cytryny, rozpuściłam w szklance wody i jak dla mnie było o.k., piłam wiele gorszych rzeczy.

Jestem happy, bo okazało się, że siostra mojej przyszłej bratowej pożyczy mi ciuszki z których jej 8 miesięczny synek już wyrósł i pewnie niewiele będę musiała dokupić.
Ja musiałam wypić 75g glukozy (jakoś poszło ). Rzeczywiście, glukozę, trzeba czasem kupić w aptece. Ja kupowałam.

Katrin super, że dostaniesz ciuszki. Ja też mam dostać kilka rzeczy, tak sobie tylko postanowiłam, że te pierwsze będą nowe Kupiłam dosłownie po kilka rzeczy. Jak tu się oprzeć przebieraniu między ciuszkami w sklepie dla bobasów

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
3. kąpielowy zestawik

Teraz już jeśli będę kupować ubranka to większe na większą dzidzię bo to myślę starczy jej śmiało na pierwszy miesiąc może dwa, a nie wiem ciągle jakie duże będzie moje szczęście
Śliczne ciuszki, w tych kolorowych ciuszkach można się zakochać
Gabriella masz rację z kupowaniem większych rozmiarów... Dzieciaczki szybko rosną...zresztą nikomu chyba nie trzeba tego tłumaczyć

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-01-17 o 09:45
anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 09:48   #1132
manolita
Zakorzenienie

Dziekuję Wam za gratulacje

Lekarz powiedział nam , ze dziecko jest duże i zdrowe. Mam nadzieje , ze kolejne badania to potwierdzą.

Kochane, ja juz w swoje spodnie nie mogłam sie dopiąć w drugim czy trzecim m-cu ciąży. Chociaz nadal wchodzę w nie bez problemu, co oznacza ,że dupsko mi nie urosło, ale brzuchol mam ogromny jak na 24 tc.

Gratuluję wszystkim tym , które poznały płeć swoich dzieci.

Widze, że juz sporo macie dla swoich maluszków. Jutro chcemy wybrać się na zakupy i pokupować co nieco, chociaż dużo rzeczy juz mamy

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 09:58   #1133
pakusia86
Zakorzenienie

gabriellao0 ale sliczn ciuszki a ten zielony reczniczek to EKSTRA... jakby sie dalo to bym ci go ukradla prze monitor cudny poprostu kocham zielen

DIDI84wazne zeby byla zdrowa i dobrze jesli bedzie miala troszke cialka i zazdroszcze bo bedziecie miec juz parke a to najwieksze marzenie rodzicow

anulka anulka
rzeczywiscie podobne ja mam maly problem z kolorami, bo w sumie tak samo jak poprzednie body to kupowalam to wtesco.. przy okazji robienia zakupow ale niestety tam malo rzeczy jest unisex same niebieskie, rozowe i biale a nialuch nie chce... chyba ze z jakim akcentem kolorowym ale niestety nie bylo

Ja wczoraj rozmawialam z mamuska i juz nic nie musze kupowac z ubranek... spakowala mi po siostrzyczce dwie duze reklamowki ciuszkow (unisex) tak ze mam problem z glowy musze tylko wydrukowac liste potrzebnych rzeczy i zaczynam zaopatrzac sie w kosmetyki do pielegnacji i jakies kapielowe rzeczy o ciuszki mam sie nie martwic bo mamuska ma duzo 56 i 62 bo Amelka w nich nie chodzila praktycznie wogole... 56 wogole nie ubrala bo byla duza a w 62 tez pochodzila moze 5 tygodni i wieszkosc ciuszkow to nowki wiadmo jak to wszyscy szaleja jak pani po 40 zachodzi w ciaze cgrzestna Amelki codziennie cos kupowala az kamien z serca mi spadl teraz tylko trzeba znalesc jakies mieszkanko i mozna zbierac rzczy

Stary 2009-01-17, 10:26   #1134
Fionka21
Raczkowanie

Maugoszatka
to że dzidzia nisko kopie to nie znaczy że musi być ułożona miednicowo ) ja tak się martwiłam, ale lekarz powiedział że po prostu nisko się zagnieżdziło jajeczko i tak dzidzia się przyzwyczaiła, a prawda jest taka że pływa po całym brzusiu, a do spania układa się na dole( taki mały wygodni) bo podobno jej tam wygodniej.. to wersja mojego ginia ) i ja się jej trzymam, bo póżniej i tak "wypłynie w górę" jak będzie większe ) nie martw się na zapas!!

sashka, malutka
super brzuszki

rumiankowa
wczoraj jak wróciłam od lekarza, to już byłam zrezygnowana.. ale zrobiłam sobie kisiel..syrop z cebuli.. przed snem wypiłam herbatkę z lipy.. i powiem wam kochane, że dzisiaj tylko raz zakaszlałam, a nie śpię już od 7.00!! tylko na chwilewymknęłam się z łóżka, bo mój tz mnie pilnuje ja oka w głowie.. mam się wygrzewać i stosować "babcine sposoby"- tak kazał 3 z kolei lekarz.. więc .. za chwilkę zmykam
Co do wózeczka, to ja jestem nastawiona jeżdzić tak długo gondolą az dzidzia nie będzie sama siedziec.. z Synkiem było to już dokładnie w dniu kiedy skończył 4 miesiące, ale teraz nie wiem.. to zależy od dzidzi..zważywszy ze 4 miesiąc skonczy na jesień zaopatrzę się w cieplutki ochraniacz na nóżki i spacerówka też będzie dobra dostosuj się kochana do dzidzi, i wszystko pójdzie z górki

Apropos ciśnienia, to powie wam że jak ja miałam np wczoraj (mierzyłam przed wizytą u lekarza u mojej położnej-bo to ta sama przychodnia) to miałam 90/50.. i to i tak nie mój rekord.. "taka moja uroda" tak że się nie martwcie!!! największe jakie miałam od początku ciąży to 105/65...i tylko raz (jak się spieszyłam do ginia i wybiegłam po schodach i się zmachałam ) taki kosmita ze mnie..

katrin1
coneco toledo to mój typ..! ma wszytko co potrzeba, pompowane koła, amortyzację, spacerówka rozkłada się do końca(na leżąco) i w sklepie oglądałam go na żywo!! sprawdza się na wertepach i w mieście..
mieszkam w górach ( Szczawnica) na południu..i w sylwestra śledziłam babkę spacerującą po parku.. z wózkiem toledo!!(zima jak nie wiem co!! ale się nie poddałam!! wywiad mysiałam przeprowadzic:c ool noi dopadłam ją i wypytałam szczegółowo o ten wózek i ona mnie zaszokowała!! powiedziała że już drugą dzidzię wozi w trym wózku i że 2 raz wybrałaby ten sam wózek (to wtedy była gondolka) a jak pytałam o spacerówkę to powiedziała że te skrętne kółka są niezastąpione i że jak mają flaka, to po prostu zmieniasz dętke jak w rowerze. ) ja już kocham ten wózek i jak juz wczesniej pisałam moj tz tez się na niego napalił ) i kupimy go na początku maja..czerwony (odrzuca uroki czy coś..)

coś jeszcze przeoczyłam ?? hmmm.. zaraz nadrobię )
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 10:27   #1135
pakusia86
Zakorzenienie

dziewczynki macie moze link do tej listy co potrzebne dzidziusiowi (( szukam i nie moge znalesc a nie pamietam kto to wklejal .... wydaje mi sie ze Kathi, tyle tych postow jest ze masakra

Stary 2009-01-17, 10:34   #1136
Fionka21
Raczkowanie

aaa właśnie! Zakupy wyprawkowe!!..
mój tz wyszukał w internecie sklep "dino"-internetowy i wszystko tam zamówimy.. bo jest fajna promocja na wyprawkę i jak zrobisz zakupy za 300złotych to masz 5% rabatu na wózek i nasz wózio(toledo) tam jest ) eh.. internet ułatwia życie ) całośc po podliczeniu wyszła mnie około 1300 zł.. tak że uwazam ze to mało! bo nie kupujemy 10 szt pudru do pupci tylko 2 sztuki i nie kupuje tam ciuszków bo wole "pomacac" je w sklepie i dokładnie sprawdzic materiał..tak ze.. jak coś to zobaczcie..

http://dino.sklep.pl/nowy/

20 tydz.
Stary 2009-01-17, 10:38   #1137
Fionka21
Raczkowanie

lista "wyprawkowa"

http://www.maluchy.pl/porada/192

ale jak każda lista- jest ogólna, szczegóły dokupywać będziemy w trakcie kupowania i wg gustu i płci maluszka

Edytowane przez Fionka21
Czas edycji: 2009-01-17 o 10:52

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 10:40   #1138
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka w weekend

Cytat:
Uciekam poczytac jeszcze, juz nie moge wysiedziec, muze sie polozyc bo mnie zebra dociskaja
Do jutra
mnie wczoraj wieczorkiem bolały plecy

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Malutka sliczny brzusio

Twój brzusio też już taki ciążowy

mój bilans z dzisiejszego ranka:
biust 96 cm
brzusio 93 cm
bioderka 94 cm
Jak tak dalej pójdzie to w pasie dobiję do 100 cm

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
malutka piękniutki brzusio

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
3. kąpielowy zestawik

no wyprawka jak sie patrzy maluszek wyposażony do stóp do głów ja się postaram później wkleić zdjęcia rzeczy, które już mam Tak w lutym to idziemy już na większe zakupy typu łóżeczko, fotelik, ubranka i kosmetyki tylko wózek (prezent od dziadków) kupimy później

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Pakusia śliczny ten twój pajacyk, troszkę podobny do naszych (chyba przez tego dinozaura )

Ja musiałam wypić 75g glukozy (jakoś poszło ). Rzeczywiście, glukozę, trzeba czasem kupić w aptece
ad. 1 po prostu śliczności
ad. 2 z ciekawości dziewczyny ile kosztuje taka glukoza w aptece, bo pewnie ja też niedługo będę musiała zrobić test obciążeniowy

Cytat:
Ja wczoraj rozmawialam z mamuska i juz nic nie musze kupowac z ubranek... spakowala mi po siostrzyczce dwie duze reklamowki ciuszkow (unisex) tak ze mam problem z glowy musze tylko wydrukowac liste potrzebnych rzeczy i zaczynam zaopatrzac sie w kosmetyki do pielegnacji i jakies kapielowe rzeczy o ciuszki mam sie nie martwic bo mamuska ma duzo 56 i 62 bo Amelka w nich nie chodzila praktycznie wogole... 56 wogole nie ubrala bo byla duza a w 62 tez pochodzila moze 5 tygodni i wieszkosc ciuszkow to nowki
no ja też wczoraj stworzyłam listę - wyprawkę myślałam, że tego będzie znacznie więcej muszę tylko jeszcze przejść się w wolnej chwili do szpitala, gdzie będę rodzić i zapytać się co muszę mieć dla siebie i dziecka w szpitalu

Na razie zmykam. Muszę troszeńkę ogarnąć mieszkanko, bo dzisiaj mamy kolędę Później wpadnę i wkleję fotki
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 11:01   #1139
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Esti wyslalam ci zaproszenie na NK
Stary 2009-01-17, 11:37   #1140
sashka20
Rozeznanie

Dzien doberek mamuski

Malutka dzieki zadroszcze Ci tych wymiarow. Naprawde. A tym ze dobijesz do 100 to sie nie martw. Ja tez dobije. Mi brzuch zaczal sadzic od piatego miesiaca. Normalnie rosie w oczach W ciagu 6 tygodni mam o 7 cm wiecej
Blondynka ja czuje ze duzo przytyje Moje ciche marzenie bylo takie zeby, do tych 12-13 kg dobic.Ale nie ma co sie ludzic. Do 20 kg dociagne
Esti widac widac roznice. Mowilam,ze jak mi zacznie brzusio sadzic to was wszsytkie przegonie To cycocy i bioderka mamy takie same.Tylko ja w brzusiu mam prawie 10 cm wiecej
Fionka dziekujeTo sie ciesze ze juz lepiej. U mnie tez lepiej
Pakusia moj brat sie smieje ze mam rece zlodzieja.... chude i dlugie, ktore wszedzie sie zmieszcza

Kurcze tak patrze na ciuszki dla dzidziusia. I stwierdzilam ze mam za duzo bluzek z z dlugim rekawkiem. Mam 4 kaftany i 3 body. Z krotkim jak narazie mam tylko 3 bodziaki. Bede musiala dokupic. Musze jeszcze jakies spiochy, pajace, skarpetki i czapeczki dokupic. Ale to w przyszlym miesiacu.

Musze laseczki zmykac robic obiadek. Moj Tz bedzie predzej w domciu.
Jak znajde czas to sie jeszcze dzis odezwe.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości