Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-16, 14:51   #1081
superzabula
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Ja mialam we wtorek robiona glukoze...wypilam ja na 5 razy...smak mi nie podszedl Ale nie jest az taka zla

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:53   #1082
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Ja ciazowki to juz przed swietami zaczelam nosic Bo wygodniejsze byly niz normalne. A w domu to i tak pomykam w dresikach. Jedynie jak wychodze to zakladam ciazowe albo te w, ktore sie mieszcze. Ale powiem ze, mam schiza jak mam ubrane normalne spodnie. Mam obsesje, ze sciskam mojego dzidziusia i ze mu krzywde robie.

Przed chwila ogladalam moje zdjecia takie z przed ciazy.... Boze jak ja wygladalam. Tak jakos dziwnie.... bez tego brzuszka, bez cyckow, bez tyleczka Normalnie nie poznaje siebie jak patrze na tez zdjecia hehe.

Mam do was pytanie babeczki???
Jak wy oddajecie mocz na badanka do laboratorium???? Wiem ze glupie i niedorzeczne pytanie Ale wczoraj polozna mi mowila, zebym przed siusiu do pojemnika sie podmyla i wlozyla do piczesy tampon lub gazik. Bo tak to moje wyniki moczu beda zawsze zle wygladac. I ze te bakterie, leukocyty, nablonki sa z piczki
Ja przed zrobieniem siusiu do tego pojemniczka to wiadomo podmyc sie podmyje, ale tamponu lub gazika sobie nie wkladalam. Nawet nie wiedzialam ze tak trzeba robic.
A wy jak robicie????
Ja przed badaniem moczu siusiam do pojemniczka od razu po wstaniu, bez podmywania. Tak słyszałam żeby robić, to ma być pierwszy mocz. Wyniki mam dobre, pojedyncze nabłonki i leukocyty to norma. O tamponie słyszałam ale nigdy nie stosowałam, chyba nie mam potrzeby. Po domu też chodzę w dresach a jak wychodzę to wkładam dżinsy bez zasuwania więc nie uciskam brzucha. Wręcz przeciwnie, zaraz zaczynają mi się zsuwać i ciągle podciągam

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:54   #1083
sashka20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Laski wrocilam z wynikami i mam tak
anemie ( za malo erytrocytow) to podgonie zelazem
jakiegos wirusa( za duzo bialych krwinek) ale niewiele wiec to moze byc tak sobie bo w ciazy jestem
Zapowiadajaca sie cukrzyce ciazowa ( zbyt wysoki cukier na czczo ale tez niewiele ponad gorny granice ) zegnajcie slodycze , owoce , rarytaski , witaj gotowane miecho i dietka do tego duuuzo ruchu trzy sie za siebie wziac no i juz mi gin zapowiedzial ze jak przyjde to dostane sprzecior do mierzenia cukru i mam sie kluc 7 razy dziennie tak na mily poczatek PIEKNIE piiip PIEKNIE

Przy synu podejzewali mi cukrzyce ciazowa dlatego gin panike mi tu sieje mimo ze wzrost i spadek jest piekny to ten poczatkowy cukier do dupy

DIDI czy Twoja circia sie spowiada normalnie rewelacja zdjecia
Kurcze... ja tez ide w poniedzialek na ta glukoze i sie boje. Mam od wczoraj obsesje na punkcie tej cukrzycy ciazowej.... Slodkiego sobie nieodmawiam, wcinam za trzech....no i widac efekty w ciagu 6 tyg- 6 kg przytylam. No niewiem... nie bede sie martwic na zapas. Pozyjemy zobaczymy....

Moze niech ten lekarz jeszcze raz Ci na skierowanie na ten cukier, co??? Moze cos zle wyszlo????

Superzabula dzieki No ami polozna kazala tampon lub gazik wkladac.
Super ciuszki Widze ze nie tylko moj Tz zaczyna szalec

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:57   #1084
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Ja mialam we wtorek robiona glukoze...wypilam ja na 5 razy...smak mi nie podszedl Ale nie jest az taka zla
Aha, czyli da się wypić? Ja jeszcze nie robiłam testu obciążeniowego. I jakie wyniki Ci wyszły?

Stary 2009-01-16, 14:57   #1085
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Jaki miałaś poziom cukru na czczo?

przy obciazeniu 75 mg 95mg/dl przy normie ponizej 90
dzwonilam do gina mam 2 tyg diety stosowac - zero slodyczy owocow bialego pieczywa a potem powtorka jak cisnienie mi skoczy do szpitala

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2009-01-16 o 14:59
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 15:02   #1086
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
przy obciazeniu 75 mg 95mg/dl przy normie ponizej 90
dzwonilam do gina mam 2 tyg diety stosowac - zero slodyczy owocow bialego pieczywa a potem powtorka jak cisnienie mi skoczy do szpitala
Phi, ja przy pierwszym pomiarze cukru na początku ciąży miałam 96 a gin powiedział że bardzo dobrze. Potem już tylko spadał ale teraz się podniósł do 70 Czekam na test obciążeniowy ale mojemu ginowi się nie spieszy

Edytowane przez gosikk_s
Czas edycji: 2009-01-16 o 15:03
Stary 2009-01-16, 15:02   #1087
superzabula
Zadomowienie

Mi wyszlo tak: na czczo 74 po godzinie 120 (50g glukozy), norma u mnie jest 70-140, wiec chyba ok

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-16, 15:03   #1088
sashka20
Rozeznanie

Cytat:
Ja przed badaniem moczu siusiam do pojemniczka od razu po wstaniu, bez podmywania. Tak słyszałam żeby robić, to ma być pierwszy mocz. Wyniki mam dobre, pojedyncze nabłonki i leukocyty to norma. O tamponie słyszałam ale nigdy nie stosowałam, chyba nie mam potrzeby. Po domu też chodzę w dresach a jak wychodzę to wkładam dżinsy bez zasuwania więc nie uciskam brzucha. Wręcz przeciwnie, zaraz zaczynają mi się zsuwać i ciągle podciągam
Ja tez zawsze rano robie siku do tego pojemnika. Najpierw sie podmywam.
Wczoraj kupilam sobie pojemnik na mocz i tampony. I zrobie tak jak mowila. Moze faktycznie moje wyniki moczu beda lepiej wygladac.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

Stary 2009-01-16, 15:06   #1089
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Phi, ja przy pierwszym pomiarze cukru na początku ciąży miałam 96 a gin powiedział że bardzo dobrze. Potem już tylko spadał ale teraz się podniósł do 70 Czekam na test obciążeniowy ale mojemu ginowi się nie spieszy
a jakie mialas obciazenie glukoza??? bo to tez wazne przy 50g wynik ten jest jak najbardziej w normie

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2009-01-16, 15:07   #1090
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DIDI84 Pokaż wiadomość
witam was wszystkie

ostatnio napisałam ze wybieram się dziś na USG 3D ale chyba nikt tego nie zauważył Chciałam się wam pochwalić ze z dzidzia wszytko dobrze i ze będziemy mieli
córeczkę wazy już 881g jesteśmy strasznie szczęśliwi pozdrawiam was i życzę miłego dnia

dodaje zdjęcia naszej córci
Gratuluję córuni niech rośnie szczęśliwa i zdrowa

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
Kokoin - ten twój lekarz to jakiś kolejny idiot. Wcześniej Pakusia trafiła na takiego "inteligenta". Do wora z nimi. Ciekawe co będzie w poniedzialek, bo na połowkowe też idę z tz i jeszcze z córcią bo bardzo chce zobaczyć. Ciekawe, czy gin też się okaże takim matołkiem. Ale przygotowałyście mnie psychicznie, jak coś, to mu wygarnę.

No mówię Wam, przez te poranne kopniaczki mam dzisiaj ciągłego banana
zgadzam się z tobą kochana dokładnie tak samo myślę, jak to mówi mój tata on jest tam jak dupa od srania i powinien mi udzielić wyczepujących odpowiedzi.

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
kokoin gratuluje synka ciekawe czy wiecej coreczek czy synkow na naszym watku?ja zmykam do pracy pa
podobno chłopców nawt jedna z wizażanek stwierdziła że zaczniemy zbierać drużynę piłkarską

Cytat:
Kokoin, czyli jednak synek. Tak myślałam że może jednak pojawi się córeczka No ja z wyjazdu do Łodzi jestem mega zadowolona, opłacało się jechać te 3 godziny w jedną stronę
ja też miałam nadzieję ale nic z tego, cieszę się że tak bardzo jesteś zadowolona z tego badania cieszę się rzem z tobą

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Witajcie

Wczoraj byliśmy na USG. Chłopaki górą.
Będę miała drugiego syna !!!

gratuluję jesteśmy w tym sdamym gronie, ja również będę miała drugiego synusia
Cytat:
Dzien doberek mamuski

Widac ze nie tesknilyscie za mna... Oj wy niedobre
Szczerze to przejrzalam tak przelotem co tam sie u was dzialo jak mnie nie bylo.

No wiec tak...

Od dwoch dni mam kaszel na szczescie suchy i pobolewa mnie gardlo. Tempreratury nie mam, ogolnie czuje sie dobrze. Wiec ok. Nic powaznego sie dzieje. Kuruje sie babcinymi sposobami.

Kokoin tez mialam podobna sytuacje z moim lekarzem. Mial wtedy zly dzien. Bo normalnie to jest przemily i przesympatyczny,ze az sie czasem niedobrze robi
Ale wtedy to mnie tak wkurzyl ze mial ochote mu trzasnac drwiami. Nic sie wtedy nie dowiedzialam. Nie moglam sie z nim dogadac. On swoje ja swoje. Non stop mi przerywal jak cos mowilam. i jak wyszlam zastanawialam sie za co mu zaplacilam. Cala droge domu przeplakalam. Moze twoj gin tez mial zly dzien tak jak moj??? W koncu to tez ludzie. Tez im sie moze trafic gorszy dzionek. Daj mu moze jeszcze jedna szanse???
kochana ja na kaszel jak w październiku mnie przeziębienie wzięło brałam syrop stodal jest bezpieczny i skuteczny bo homeopatyczny, spróbuj na pewno ci pomoże

widzisz u mnie tak wyglądało poprzednio jak byłam czyli w 16 tc i będąc wczoraj (20 tc) właśnie dałam mu sznsę ale nie stety on jej nie wykorzystał . Po poprzedniej wizycie pomyślałam dokładnie tak jak ty że miał poprostu zły dzień ale wczoraj dowiódł że chodzi mu chyba o coś innego. Nie potrafię go rozgryść bo chodziłam do niegojeszcze za nim zaszłam w ciążę i naprawdę sobie chwaliłam wszystko wytłumaczył szczegułowo i to mnie w nim użekło że nie było żadnego ale tylko informował bardzo szczegułowo
kokoin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 15:09   #1091
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wyszlo tak: na czczo 74 po godzinie 120 (50g glukozy), norma u mnie jest 70-140, wiec chyba ok
Wygląda że jak najbardziej ok

Cytat:
Ja tez zawsze rano robie siku do tego pojemnika. Najpierw sie podmywam.
Wczoraj kupilam sobie pojemnik na mocz i tampony. I zrobie tak jak mowila. Moze faktycznie moje wyniki moczu beda lepiej wygladac.
A Tobie wychodzą liczne bakterie i nabłonki? Bo jeśli tak to faktycznie spróbuj z tamponem, może pomoże.

Stary 2009-01-16, 15:10   #1092
kokoin
Raczkowanie

hurrrra czy wy zauważyłyście że już potrafię odpisywać wielocytem to za waszymi sprawką

zmykam na obiadek
Stary 2009-01-16, 15:13   #1093
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

nie wiem ile zaplace za te sukienki ale samo uszycie kosztuje ok 600-700zl zalezy jaki fason i material ta ktora sobie wymyslilam moze byc drozsza bo wybralam koronke a metr kosztuje 48zł a pod spodem bedzie alla satyna.

Tż kupil wkoncu garnitur a ja oczywiscie nic ale kupilismy alkohol i soki

Esti Quinny Buzz jest super ja wybralam 3 kolowy w tym 2 kola pompowane a mozna teraz to 3 kolo wymienic aby tez bylo mozna napompowac super sie jezdzi.Kolor mam turkus a sliczny jest czerwony dla dziewczynki

blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 15:14   #1094
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kokoin Pokaż wiadomość
hurrrra czy wy zauważyłyście że już potrafię odpisywać wielocytem To za waszymi sprawką

gratulacje!!!! :d

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-16, 15:21   #1095
Kathi75
Zakorzenienie

Gosikk_s w odpowiedzie na twoje cyt :phi troche teorii

Glukoza
- stężenie glukozy w surowicy krwi, oznaczone 60 minut po zażyciu 50g glukozy, poniżej 140 mg% jest wartością prawidłową;
przy poziomach cukru między 140 a 180 mg% należy wykonać test obciążenia 75g glukozy;
- jeżeli test przesiewowy (obciążenie 50g glukozy) jest nieprawidłowy, a wynik testu diagnostycznego (obciążenie 75g glukozy) jest prawidłowy lezy poniezej 90mg% w 32. tygodniu ciąży ponowny test diagnostyczny.

Tyle teorii

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2009-01-16, 16:01   #1096
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie mialas obciazenie glukoza??? bo to tez wazne przy 50g wynik ten jest jak najbardziej w normie
Kathi, ja jeszcze nie miałam testu obciążeniowego, moje wyniki do tej pory są wyłącznie na czczo. Gin ciągle mówi że za wcześnie...Twierdzi że na pewno nie mam cukrzycy ciążowej, jasnowidz... To że wyniki na czczo miałam ciągle bardzo niskie, dopiero teraz nieco wzrosło o niczym przecież nie świadczy...

Stary 2009-01-16, 16:37   #1097
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

O rany, zaś tyle naszkryfałyście hi, hi

DIDI84 - gratulacje córeczki, super zdjątka, takien wyraźne.

Fionka21 - Życze Ci szybkiego powrotu do zdrówka. U mnie niestety bez zmian kwestia imienia. Ani ja ani Tż nie chcemy ustąpić.

gosikk_s - No to my razem zwariujemy na punkcie ruchów naszych kruszyn PRZEWRAŻLIWONE MAMUŚKI!!. Mój synus też tak nisko wojuje, max kończy nad pępkiem.

maugoszatka - szybkiej i bezproblemowej przeprowadzki, zaczniesz urządzać pokoik dla nowego lokatora .A biegunka to pewnie zasługa nerwów i może po części kmineczku. A swoją drogą wypaśny obiadek .

Małgosia - no, no, no co za wytworna kolacyjka była , Też chce taki kolor wóziorka co Ty. Aaaaa.... i udanego wieczoru u boku Tż.

Gabi - a w ilo piętrowym bloku mieszkasz, współczuje Ci tego tachania, takie chodzenie w mig pozwoli Ci wrócić do formy. A swoją drogą nie potrafię sobie wyobrazić jak sobie poradzisz z wniesieniem wózia do piwnicy, i gondoli na górę.

kokoin - o rany....., co za idiotyczny lekarz, więc problemy z nim zaczeły się od czasu kiedy Tż zaczął z Tobą chodzić? Może on jakoś wybitnie Cie lubi, a Tż to przeszkoda dla niego. I gratulki potwierdzonego chłopczyka, jest ich tu coraz więcej .

blondynkapoznan - a macie tylko ślub cywilny? czy kościelny też? Oby było już wszystko dobrze z suknią, ładne kolorki wybrałaś. Ja tez miałam w swojej sukni koronkę tylko moja kosztowała aż 80zł za metr.

Svinecka - Ja również Cie witam. Mi by się podobał ten wózek co Tobie gdyby nie te przednie podwójne kółka, wolałabym pojedyncze.

sashka20 - dobrze słońce że nie masz gorączki, kuruj się!! Ale masz kochanego braciszka, ja też takiego mam . Widzisz i nawet lekarz pochwalił Cie za te kg. więc nie masz się co zamartwiać, tym bardziej że Ty ich po sobie nie widzisz, prawidłowo. Aaaaa.... i super te bodziaki w paseczki, mój styl. Mimój gin powiedział że powinnam się pięknie podmyć i oddać środkową fazę siuśków.

boszenka69 - I jak po badaniach? Miłej nauki, chociaż ta czynność mało kiedy bywa miła.

Katrin1 - Mój Tż jest identyczny, pierwszy nigdy reki do zgody nie wyciągnie, taki uparciuch z niego. Mój maluch tez przesiaduje po mojej prawej stronie brzuszka.

manolita - Chłopaczki górą!! A ta V3 to starszy model teraz jego zastępcą jest V4 i ma poprawione wady V3, Esti kiedyś mi to tłumaczyła. Puki co jest u mnie nr.1 wśród wóziorków.

esti1984 - Hipp, muszę sobie gdzies w sklepie poniuchać, czy i mi przypadna do gustu. A powiem Ci że imię Maja też jest śliczne, mi się zawsze Maja marzyła, takie cieplutkie i radosne imię. Rzeczywiście masz śliczny mały, zgrabny brzusio. I jesli byś już znała wymiary tej gondolki od V4 to napisz, tez jestem ciekawa, czy aż taka maleńka.

malutka_24 - dobrze że sobie popłakałaś, mi łzy zawsze pomagają, zawsze mi jakoś lżej wtedy. To Ty masz za zadanie szukać wóziora z wąskimi kołami, powodzenia.

paula_26 - Brevi jest śliczny, nawet podobny konstrukcją do V4 coneco tylko cena hmmmm.... lekko wysoka.

Karola_82 - Quinny super jest, miałąm okazje powozić dzieciaczka w nim, jest zwinny, obrotny i lekki tylko ta cena zabija. Wydaje mi się że V4 jest bardzo podobny a w Quinny płaci się tylko za markę. Ja też mam w poniedziałek te badanie. wrrrr.... nic przyjemnego nas nie czeka.

Kathi75 - wyniki nie są takie złe Kasiu, bo lekko powyżej normy, tylko ten cukier, przez który czekają Cię ciężkie 2 tygodnie, bez rarytasków i takich tam pyszności.
Stary 2009-01-16, 16:41   #1098
kokoin
Raczkowanie

puk puk a co tu atak cicho ???? Gdzieście się podziały????
Stary 2009-01-16, 16:46   #1099
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
kokoin - o rany....., co za idiotyczny lekarz, więc problemy z nim zaczeły się od czasu kiedy Tż zaczął z Tobą chodzić? Może on jakoś wybitnie Cie lubi, a Tż to przeszkoda dla niego. I gratulki potwierdzonego chłopczyka, jest ich tu coraz więcej .
nie mam pojęcia o co dokładnie chodzi mojemu ginowi , ale rzeczywiście problem z jego zachowaniem zaczął się w momencie gdy mój Tż wszedła ze mną do gabinetu, ale nie rozpatruję tego w kategirii żeby mnie wybitnie lubił a z resztą nawet gdyby tak było to już jego problem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-16, 17:02   #1100
sashka20
Rozeznanie

Gosik mam tego wiele w moczu. Njawiecej to bakterii i tych nablonkow. A napewno cos mam w pecherzu. Bo gdy siusiu robie to troche piecze. Oczywiscie z wrazenia zapomnialam powiedziec o tym ginowi
Kokoin to wtedy inna sprawa. W przypadku mojego gina to byla jedna taka beznadziejna wizyta. A Ciebie juz byly takie dwie i to pod rzad....Wiec chyba warto zastanowic sie nad zmiana lekarza. A tak sie zastanawiam o co temu twojemu ginowi chodzi??? Ehhh...
dziekuje za rade pojade do apteki i kupie ten syropek.
Marika kuruje sie jakos moj brat to juz dba o swojego chrzesniaka lub chrzesniaczke Ciekawe co bedzie jak sie urodzi. Pewnie bedzie najlepszym wujkiem

Musze zmykac. Tz zaraz bedzie w domu. Zjemy obiadek i jedziemy na male zakupki

Do wieczorka I mi sie tu nie rozpisywac za duzo

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

Stary 2009-01-16, 17:18   #1101
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

nie wiem czy w Quinny placi sie za firme ale oni daja duzo rzeczy do wozka darmowo ja mialam moskitiere, folie na deszcz,laczniki do fotelika, torbe a nawet spiwor a np do MUTSY nie bylo nic wszystko osobno sie kupuje sama folia kosztuje ok 150zl

a wracajac do badania moczu to gin mi mowil "srodkowy strumien po podmyciu" ale ja tak nie robie tylko normalnie.Mi ost wyszly pojedyncze bakterie

Marika 2121 tak mamy tylko cywilny

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-01-16 o 17:47
Stary 2009-01-16, 17:26   #1102
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Svinecka kurcze ja chce na żywo poszukam może gdzieś znajdę w wawie. Mi też się wydaje że ten Twój zgrabny

Nicola ja chcę wiedzieć już muszę mieć wcześniej imię i gadać do brzusia po imieniu chyba że faktycznie Nikola już sama nie wiem

Fionka fajne skarby
ja też mam ale jednego

oto mój 23 tc (zaczęty 6 miesiąc) mieszczę się w spodnie sprzed ciąży tyle że nie jest to wygodne więc staram się nie nosić
Slicznie wygladasz i zazdroszcze ze miescisz sie w spodnie sprzed ciazy bo ja strasznie poszerzałam w biodrach,tyłek mam wielki i uda grube nigdy tak nie wygladałam kiedy ja sie tego pozbede?

[quote=Svinecka;10509897]esti jaki malutki!!!!!!
ja jutro zaczynam 14 tydz i mam dwa razy taki jak Ty
Sory ze spytam ale ty chyba traktujesz ciaze jak wyscig o najwiekszy brzuch tak?chyba nie o to chodzi w tym forum!!!A skoro ty masz taki strasznie duzy to napewno bedziesz maiła tkanke tłuszczowa 10 razy wieksza niz esti!Sory ale denerwuja mnie takie komentarze do zdjec

Cytat:
Witajcie

Ni zdążyłam jeszcze wszystkiego przeczytać, koniecznie musze nadrobic zaległości / spore /.

Kolejne Usg tylko potwierdzi, bo wspaniale było było widać "klejnociki".

Cieszę się.
Dziewczyny czy któraś z Was ma wymiary swoejego dzidziusia z 24 tc ?
Witaj w klubie mamus z synkami w brzuszku.Gratuluje.
Stary 2009-01-16, 17:33   #1103
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula_26 Pokaż wiadomość
dokladnie tylko ta cena odstrasza
to fakt

Cytat:
Kolejne Usg tylko potwierdzi, bo wspaniale było było widać "klejnociki".
no to gratulacje

Cytat:
Musze sie pochwalic dostalam ciuszki z alegro. Dzis dopiero dotarly. A zamawialam tydzien temu wieczorem. No ale wazne ze sa. Zdjecia wstawie
boskie ubranka

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
malutka to faktycznie wózek musi być w miarę wąski :/
pokazuj brzusio
na szczęście mam jeszcze trochę czasu na poszukiwanie
zdjęcie zrobione na szybkiego tydzień 21

Cytat:
witam was wszystkie

ostatnio napisałam ze wybieram się dziś na USG 3D ale chyba nikt tego nie zauważył Chciałam się wam pochwalić ze z dzidzia wszytko dobrze i ze będziemy mieli
córeczkę wazy już 881g jesteśmy strasznie szczęśliwi pozdrawiam was i życzę miłego dnia

gratuluję córeczki prześliczna młoda dama

Cytat:
A tak w ogole to bylam dzis z moim Tz na zakupach i on wpadl w szal dopadl sie do dzialu dzieciecego i kupil Malemu pare rzeczy Niektore sa na troszke wiekszego brzdaca, ale mowi ze nie mogl sie oprzec
twój Tz ma gust

Cytat:
Ja przed badaniem moczu siusiam do pojemniczka od razu po wstaniu, bez podmywania. Tak słyszałam żeby robić, to ma być pierwszy mocz
ja robię identycznie i też słyszałam, że to ma być pierwszy mocz zaraz po wstaniu z łóżka po nocy

Cytat:
Napisane przez kokoin Pokaż wiadomość
hurrrra czy wy zauważyłyście że już potrafię odpisywać wielocytem to za waszymi sprawką

Cytat:
malutka_24 - dobrze że sobie popłakałaś, mi łzy zawsze pomagają, zawsze mi jakoś lżej wtedy. To Ty masz za zadanie szukać wóziora z wąskimi kołami, powodzenia
no właśnie co ja idiota to wymyślił jakby tego cholerne kraty były chociaż z 10 cm szersze to by nie było żadnego problemu, a tu masz babo placek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S8301352.jpg (58,1 KB, 41 załadowań)
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 17:37   #1104
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

kokoin - no ginek dziwny, a masz zamiar go zmienić? Szkoda że płaci się im tyle kasy a oni potrafią być tacy opryskliwi i zmierzli.

sashka20 - mój brat też się zapowiada na troskliwego chrzestnego, dzwoni dziennie i pyta jak się czuje itd. i czy ma mi dostarczyć do domku świeże pączusie albo kołaczyki (pracuje w piekarni) . Już zapowiada że mały będzie z nim chodził na mecze, spacerki itd.

malwa1234 - ja już też myśle nad tym żeby po porodzie szybko stracić zbędne kg. jeszcze nie ma ich dużo ale przybędzie, a w sierpniu mój braciszek ma wesele więc wypadałoby mi wyglądać jak człowiek he, he. Ale czas pokaże. Teraz najważniejsze to żebyśmy wszystkie dotrwały do swoich terminów i wtedy jak będzie po wszystkim zaczniemy się martwić.
Stary 2009-01-16, 17:41   #1105
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Ja mam ciśnienie 90/50 ale lekarz nie kazał mi nic brać tylko się cieszyć. Ponoć w ciąży niskie ciśnienie to nie problem. Z wysokim nie jest fajnie. W rodzinie męża dziewczyna rodziła w grudniu i miała cesarkę właśnie za względu na wysokie ciśnienie, które zagrażało jej i dziecku.
cholera ja miałam 110na50 czyli dolne za niskie i zaczełam pic kawe bo zle sie czułam czyli to nic złego jak za niskie?

Cytat:
witam was wszystkie

Gratuluje i zazdroszcze ja moze pojde ale dopiero w kwietniu jak zjade do Polski i to niewiem bo musimy sie szczypac z kasa bo kupujemy dom w ktorym trzeba przeprowadzic remont i kupic od podstaw wszystko meble itp a jeszcze wyprawka dla synka? nie wyobrazam sobie

Cytat:
Laski wrocilam z wynikami i mam tak
anemie ( za malo erytrocytow) to podgonie zelazem
jakiegos wirusa( za duzo bialych krwinek) ale niewiele wiec to moze byc tak sobie bo w ciazy jestem
Zapowiadajaca sie cukrzyce ciazowa ( zbyt wysoki cukier na czczo ale tez niewiele ponad gorny granice ) zegnajcie slodycze , owoce , rarytaski , witaj gotowane miecho i dietka do tego duuuzo ruchu trzy sie za siebie wziac no i juz mi gin zapowiedzial ze jak przyjde to dostane sprzecior do mierzenia cukru i mam sie kluc 7 razy dziennie tak na mily poczatek PIEKNIE piiip PIEKNIE

Przy synu podejzewali mi cukrzyce ciazowa dlatego gin panike mi tu sieje mimo ze wzrost i spadek jest piekny to ten poczatkowy cukier do dupy
Przykro mi i wspołczuje

DIDI czy Twoja circia sie spowiada normalnie rewelacja zdjecia
Cytat:
Ja ciazowki to juz przed swietami zaczelam nosic Bo wygodniejsze byly niz normalne. A w domu to i tak pomykam w dresikach. Jedynie jak wychodze to zakladam ciazowe albo te w, ktore sie mieszcze. Ale powiem ze, mam schiza jak mam ubrane normalne spodnie. Mam obsesje, ze sciskam mojego dzidziusia i ze mu krzywde robie.

Przed chwila ogladalam moje zdjecia takie z przed ciazy.... Boze jak ja wygladalam. Tak jakos dziwnie.... bez tego brzuszka, bez cyckow, bez tyleczka Normalnie nie poznaje siebie jak patrze na tez zdjecia hehe.

Mam do was pytanie babeczki???
Jak wy oddajecie mocz na badanka do laboratorium???? Wiem ze glupie i niedorzeczne pytanie Ale wczoraj polozna mi mowila, zebym przed siusiu do pojemnika sie podmyla i wlozyla do piczesy tampon lub gazik. Bo tak to moje wyniki moczu beda zawsze zle wygladac. I ze te bakterie, leukocyty, nablonki sa z piczki
Ja przed zrobieniem siusiu do tego pojemniczka to wiadomo podmyc sie podmyje, ale tamponu lub gazika sobie nie wkladalam. Nawet nie wiedzialam ze tak trzeba robic.
A wy jak robicie????
Ona chyba ma we łbie naje....ne sorki bez obrazy ale pierwsze słysze takie głupoty wiadomo lekko trzeba sie z zewnatrz przemyc i tyle!Chyba ona lubi sobie tak grzebac gazikami he he

Cytat:
Napisane przez Karola_82 Pokaż wiadomość
ja bede miec badanie obiazenia glukoza w poniedzialek 26.01, juz sie boje, nie z powodu wynikow, tylko slyszalam ze ta glukoza jest nie do wypicia, gin mowil zebym zaopatrzyla sie w cytrynke lub limonke
Ja juz miałam taki test ja piłam czysta glukoze tylko rozcienczona z woda poki jest goraca to pij szybko bo jeszcze ujdzie bo jak zimna to to jest straszna mi zostało troszke na dnie i zwymiotowałam do kubka bo zimne to ochyda!!!Mi nikt nie powiedział ale wez ze soba ten sok z cytryny i wposc go troche bo tam ci na pewno nie dadza.Mi nie dali
Stary 2009-01-16, 17:41   #1106
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Malutka widze ze brzusio juz tez masz dosyc duzy a ja sie postaram jutro wkleic fote zob mojego kolosa.
Moj Tż twierdzi ze brzusio teraz rosnie z dnia na dzien hihihi

widze ze na Naszym forum nadal duzo przewaga chlopcow
Stary 2009-01-16, 17:43   #1107
pakusia86
Zakorzenienie

gosikk_s to tak jak u nas mojemy to juz po 2 min przechodzi z tym ze on jak nie potrzebuje to sie nie odzywa a mnie szlag jasny trafia i musze zawsze ja zaczac :/
ja identycznie w domku w dresach a scislej w geterkach ciazaowych, bo naciagne je pod cyce i strasznie wygodnie a jak ide gdzies to dzinsow nie dopinam zeby sie dzidzia nie udusila i leca z tylka strasznie

Esti no brzuszek troszke podrosl ale nadal laska z ciebie pieknie wygladasz
a co do imionka to jesli wam sie podoba Nicole i powiedzieli ze tak zarejestruja to po klopocie, chcociaz wiem ze ludzia bedzie sie trudno przyzwyczaic do takiego imienia i beda mowic Nikola...

Kokoin wspolczuje ze trafilas na takiego lekarza.... wiem jak to potrafi byc wkurzajace taka obojetnosc i laska lekarza ze cie przyjal... co z tego ze za to placisz wrrrr
manolita moje gratulacje kolejny chlopak

sashka20 jak mozesz!!! jasne ze tesknilysmy szkoda ze nie widzialas swojego szkrabika tzn. mojej synowej :P
kuruj sie kochana!
co do ulozenia to sie nie martw... ja sie mohego pytalam o ta kuleczke, bo mowie mu ze mi sie robi kuleczka i sie zastanawiam jaka to czesc ciala a on patrzy na monitor i mowi -jak to co "dupa"- mowi ze malu ulozony prawidlowo glowka w dol ... a jak mnie cos po pecherzu wali to znaczy ze mnie boksuje
ciuszki ekstra zwlaszcza ten komplecik z zyrafka i te pasiaste body ...

didi moje gratulacje !!! a jaka duza o 4 tygodnie starsza a prawie dwa razy ciezsza niz moj synus zdjecia sliczne az mi zal ze nie mam takich pieknych jeszcze raz gratulacje

superzabula zazdroszcze tzta moj to nie ma takich szalow ja go ciagne a on nic za to moj tata to szaleje podobno mama mowi ze nie moze go do sklepow wypuszczac bo wszystko by kupil dla pierwszego wnuka a tatus na mame mowi ze "skapa" bo wnukowi nic nie chce kupowac narazie wiec powiedzial ze w hiszpani ma juz upatrzone ciuszki i jak nastepnym razem pojedzie to cos przywiezie bo mu wtedy nie bedzie przeszkadzala nie powiem bo ciesza takie rzeczy

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 17:50   #1108
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
kokoin - no ginek dziwny, a masz zamiar go zmienić? Szkoda że płaci się im tyle kasy a oni potrafią być tacy opryskliwi i zmierzli.

malwa1234 - ja już też myśle nad tym żeby po porodzie szybko stracić zbędne kg. jeszcze nie ma ich dużo ale przybędzie, a w sierpniu mój braciszek ma wesele więc wypadałoby mi wyglądać jak człowiek he, he. Ale czas pokaże. Teraz najważniejsze to żebyśmy wszystkie dotrwały do swoich terminów i wtedy jak będzie po wszystkim zaczniemy się martwić.
To nie jestes sama ja mam termin na 4 czerwca a 25 lipca wesele siostry a marze zeby pojsc w obcisłej i krociutkiej sukience ale to tylko marzenia...
Ale tak jak piszesz najwazniejsze zeby dotrwac do porodu bez problemu i ze zdrowa dzidzia
malutka 24 sliczny big brzusio a ktory to tydzien?
Stary 2009-01-16, 17:54   #1109
malwa1234
Raczkowanie

tez chce wkleic zdjecie ale niestety nie mam kabla od aparatu i dupa!Zreszta ostatnio poprosiłam mojego tza zeby mi zrobił zdjecie to takie zrobił ze mnie ciezko poznac chyba on nie wie co to jest zoom niedługo cos mnie trafi
Stary 2009-01-16, 18:01   #1110
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Pierwszy mocz jak najbardziej, ale podmywanie też musi być, bo bez tego może wyjsc niewielka ilość leukocytow. Mocz pobrany musi być w warunkach sterylnych.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości