Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-16, 13:27   #1891
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez memka87 Pokaż wiadomość
dziewczyny, wlasnie czytalam artykul o problemach z zajsciem w ciaze o podlozu emocjonalnym..... i znalazlam tam siebie...... moze tez chcecie looknac? http://www.kobieta.pl/uczucia-i-seks...zajsc-w-ciaze/
kurcze, bardzo ciekawy artykuł- zaczęłam czytać, ale nie skończę, bo muszęlecieć do pracki!

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
To tak jak ja

Sophie jest urocza (a kogo miałaś wcześniej?)

Nie kracz! Czas na kolejne dwukreskowe na liście!!!
wcześniej miałam lopez, ale mi się znudziła

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 13:30   #1892
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Jakoś mało podobna była
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 13:48   #1893
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
W tym wydaniu bardzo mi pasowała do Ciebie, taka była jasna, dziewczęca, nie lopezowa i urocza.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 13:49   #1894
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
tez jestem za tym zeby dziecko mialo prawo dostac klapsa! nie mowie tu o biciu ale o takim ostrzegawczym! niestety w Anglii gdzie mieszkam to jest zabronione i jak sie jakies dziecko uderzy albo nawet nim potrzasnie lekko to mozna miec powazne problemy! jedna moja znajoma w zlosci dala takiego klapsa i na nastepny dzien byla wzywana do szkoly dziecka bo sie dziecko w szkole poskarzylo i miala naprawde niezle klopoty! A ze w szkole pracuje to widze jakie dzieci potem wyrastaja....... ehhhh
ojej. te angielskie dzieciaki. ja mam doswiadczenie ze szkoly polskiej, finskiej a teraz angielskiej. i nie chce generalizowac, ani nic, ale teraz po 5 h pracy w angielskiej szkole jestem bardziej wykonczona psychicznie niz po miesiacu w polsce a pol roku w finlandii. dzieciaki tutaj czuja ze maja wolnosc i swobode, a ja je musze przekonac w jak najmniej konfrontacyjny sposob zeby robily to na co nie maja ochoty. taka sysyfowa robota.

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
hihi. Czyli rozumiem, ze po cichu mozemy Ci gratulowac

sweetpinky - rysuj, rysuj ten wykres jak radzi kropka Bo wczoraj musialam sobie dane przekleic do Excela, zeby widziec jak ten wykres leci

A co do wychowania dzieci...hmm Coz. To zawsze wynia opiekunow...niestety.
Powiem Wam jedno - jestem totalnym przeciwnikiem bicia dzieci (szturchania / walenia pasem, klepania po tylku, itd...). Biciu dzieci mowie: NIE. Mozecie mnie zlinczowac, jesli chcecie. Nikt nie ma prawa podnosic reki na dziecko! To, ze ono sie zachowuje tak, czy inaczej jest tylko i wylacznie wina rodzicow.
Nic nie zmieni fakt, ze uderzy sie dziecko. Tylko nauczy go to agresji i sposobu rozladowywania emocji (widze po znajomych dzieciach - rodzic szarpnie, a on zaraz zaczyna szczypac, kopac itd). Tez bedzie bil innych i tez bedzie agresywny. Bedzie sie wyzywal na innych dzieciach i tak samo odreagowywal na rodzicach. A potem sie rodzice dziwia, ze dziecko podnosi na nich reke? Ze przeklina, szarpie sie, itd... SKoro sami daja taki im przyklad. NIe wiesz jak sie zachowac jak Cie ktos wkurza? Walnij go, przeklnij itd... Tak Ci pokazuje walasny rodzic, to tez mozesz tak sie zachowac. Moim zdaniem bicie to objaw bezsilnosci rodzicow. Nic nie wnosi, uczy tylko zlego. A poza tym jest karalne i wyrzadza krzywde dziecku. Dziecko tez jest czlowiekiem i tez ma swoje prawa. Czy ktoras z nas chcialaby w ten sposob rozwiazywac problemy np w pracy? Ktos Cie wkurza - wiec klaps w tylek??? Czy ktoras z nas chcialaby dostac lanie od dziecka jak ono dorosnie? W sumie jesli my mamay prawo, to on tez!
Sama dostalam od rodzicow nieraz - i wcale tego nie pochwalam. Mam im to za zle, ze tak robili!
Mam swoje dziecko - jeszcze nie wiem, jak bede sie zachowywyac, jak bedzie odstawiac takie cyrki, ale nie bede bic. Uwazam, ze ignorowanie jest zdecydowanie lepsze niz bicie.

Ale sie rozpisalam...
ja jestem przeciw klapsom. nie mam zamiaru stosowac takiej metody wychowawczej. poza tym przeciez urodze malego aniolka
ale nie demonizowalabym rodzin, w ktorych klaps sie zdarzyl. no wlasnie moja mama stosowala klapsy od czasu do czasu, a ja nie jestem i nie bylam agresywna. poza tym, to metoda wychowawcza stosowana przez pokolenia... i odkad jej unikamy mlodziez robi sie coraz trudniejsza...

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
stwierdzil ze mu na wspomnienia się zebrało
naszczęście wie o mężu i powiedział, że jak mąż się zgodzi to z chęcią się ze mną spotka
taaa, dobre
z wlasnego doswiadczenia wiem, ze lepiej sie w cos takiego nie bawic.
przez osiem lat bylam z gosciem, z ktorym rozstawalam sie, po przerwie spotykalam na neutralnym gruncie, po czym wracalam. jakis emocjonalny koszmar. brrr. nigdy wiecej odgrzewanych znajomosci.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 13:54   #1895
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
W tym wydaniu bardzo mi pasowała do Ciebie, taka była jasna, dziewczęca, nie lopezowa i urocza.
No, ja nawet myślałam, że to sama Nika jest na tym zdjęciu

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
ja jestem przeciw klapsom. nie mam zamiaru stosowac takiej metody wychowawczej. poza tym przeciez urodze malego aniolka
ale nie demonizowalabym rodzin, w ktorych klaps sie zdarzyl. no wlasnie moja mama stosowala klapsy od czasu do czasu, a ja nie jestem i nie bylam agresywna. poza tym, to metoda wychowawcza stosowana przez pokolenia... i odkad jej unikamy mlodziez robi sie coraz trudniejsza...
I to nie tylko w rodzinie, ale i w szkole można było na przykład dostać dziennikiem po łbie lub linijką po łapie i w klasie był swięty spokój, bo uczeń czuł respekt przed nauczycielem. A teraz to uważają, że nauczyciel może im skoczyć
Stary 2009-01-16, 14:00   #1896
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Cytat:

I to nie tylko w rodzinie, ale i w szkole można było na przykład dostać dziennikiem po łbie lub linijką po łapie i w klasie był swięty spokój, bo uczeń czuł respekt przed nauczycielem. A teraz to uważają, że nauczyciel może im skoczyć
ja tez tak podobnie jak Wy myślałam co do tego ava

a w szkole no niestety: podobno kiedyś było takie przekleństwo rzucane na kogoś: obyś cudze dzieci uczył - kurde tylko co ja komu zrobiłam się pytam
a studenci tez wcale nie są tacy jak kiedyś - co prawda to starsze dzieci ;P ale tez mi czasem nieźle popalić dają

PS. w ramach tego, że powiedziałam kiedyś,że my tu wszsytkie troche szalone - wczoraj sobie robie herbatke z sokiem malinowym i o kim pomyśłałam - tak Malin o Tobie - no cóż...
Zanim czas pokona nas"

Edytowane przez katarzinka
Czas edycji: 2009-01-16 o 14:02
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:03   #1897
kobra913
Raczkowanie

Cytat:

taaa, dobre
z wlasnego doswiadczenia wiem, ze lepiej sie w cos takiego nie bawic.
przez osiem lat bylam z gosciem, z ktorym rozstawalam sie, po przerwie spotykalam na neutralnym gruncie, po czym wracalam. jakis emocjonalny koszmar. brrr. nigdy wiecej odgrzewanych znajomosci.
co do klapsów u mnie mama czesto potrafila "chlasnąć" nie powiem zawsze bylam na nia wscikla za to i w sumie do dzis tak jest ale z perspektywy czsu mysle sobie" kto wie na kogo bym wyrosła gdyby nie ostre wychowanie" nigdy nic nie waidomo. Moj nauczyciel kiedys opowiadal mi o sytuacji w tramwaju. Stał obok kobiety ktora siedziala i miala na kolanach malego chlopca. Chlopak oparty byl o szybe czyli przodem siedzial do mojego nauczyciela. Machał nogami ciagle co w efekcie dawało brudny płaszcz faceta(byla zima wiec mogro i bloto).Chłopak "wytarł" swoje buty w jego płaszcz. gdy facet zwrocił uwage kobiecie to ona odpowiedzial mu ze chlopczyk jest wychowywany bezstresowo. Moj nauczyciel az sie zagotowal wyciagnal gume sobie z buzi, nakleil ja na czolo kobiety i powiedzial ze tez byl wychowywany bezstresowo....hahaha plakalam ze smiechu jak nam to opowiadal i moim zdaniem mial racje....

A co do bylych facetow....Bylam kiedys z facetem 4 lata wiadomo Wielka pierwsza milosc.Odchodzilam i wracam do niego i tak kilka razy. Wreszcie niewytrzymalam i powiedzialm ostatecznie ZEGNAJ ostatnio mnie spotkał i twierdzil ze mnie kocha ze zyc nie moze..ble.ble.ble....nasz czescie gdy zobaczyl obraczke speszyl sie troche....teraz jestem szczesliwa i dzis wiem ze dobrze zdecydowałam...
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:05   #1898
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ja tez tak podobnie jak Wy myślałam co do tego ava

a w szkole no niestety: podobno kiedyś było takie przekleństwo rzucane na kogoś: obyś cudze dzieci uczył - kurde tylko co ja komu zrobiłam się pytam
a studenci tez wcale nie są tacy jak kiedyś - co prawda to starsze dzieci ;P ale tez mi czasem nieźle popalić dają

PS. w ramach tego, że powiedziałam kiedyś,że my tu wszsytkie troche szalone - wczoraj sobie robie herbatke z sokiem malinowym i o kim pomyśłałam - tak Malin o Tobie - no cóż...

A co do studentów, to prawda. Moi rodzice są nauczycielami akademickimi, a sama widzę nowy studencki narybek na co dzień, bo pracuję w wydawnictwie na uczelni...
Stary 2009-01-16, 14:08   #1899
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:

A co do studentów, to prawda. Moi rodzice są nauczycielami akademickimi, a sama widzę nowy studencki narybek na co dzień, bo pracuję w wydawnictwie na uczelni...
no widziśz
u nas tylko ja uczę na uczelni, a mój mąż też ma czasem dość stuydentow jak się o nich ode mnie nasłucha, ale to jest efekt tego co się dzieje w szkołach niższego szczebla i co stamtąd wynoszą ... a na uczelni już ich nikt za uszy nie ciągnie do następnej klasy jak to było w szkole i są w szoku , no to se ponarzekałam
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:12   #1900
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
no widziśz
u nas tylko ja uczę na uczelni, a mój mąż też ma czasem dość stuydentow jak się o nich ode mnie nasłucha, ale to jest efekt tego co się dzieje w szkołach niższego szczebla i co stamtąd wynoszą ... a na uczelni już ich nikt za uszy nie ciągnie do następnej klasy jak to było w szkole i są w szoku , no to se ponarzekałam
Stary 2009-01-16, 14:13   #1901
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:

wyobraz sobie, ze ja tu w anglii bylam na kursie pt zarzadzanie zachowaniem uczniow w szkole podst, i najbardziej mnie rozbawilo, ze jak uczen sie stawia i musisz mu przemowic do rozumu, nie mozesz stawac na przeciwko niego i patrzec mu prosto w oczy, bo to zbyt agresywne, najlepiej jak staniesz z boku i pochylisz glowe. ja bym jeszcze nadstawila drugi policzek..
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:13   #1902
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

heheeh. czytam i czytam te wasze opinie o studentach i przyrzekam, ze postaram sie byc lepsza

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:18   #1903
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
co do klapsów u mnie mama czesto potrafila "chlasnąć" nie powiem zawsze bylam na nia wscikla za to i w sumie do dzis tak jest ale z perspektywy czsu mysle sobie" kto wie na kogo bym wyrosła gdyby nie ostre wychowanie" nigdy nic nie waidomo. Moj nauczyciel kiedys opowiadal mi o sytuacji w tramwaju. Stał obok kobiety ktora siedziala i miala na kolanach malego chlopca. Chlopak oparty byl o szybe czyli przodem siedzial do mojego nauczyciela. Machał nogami ciagle co w efekcie dawało brudny płaszcz faceta(byla zima wiec mogro i bloto).Chłopak "wytarł" swoje buty w jego płaszcz. gdy facet zwrocił uwage kobiecie to ona odpowiedzial mu ze chlopczyk jest wychowywany bezstresowo. Moj nauczyciel az sie zagotowal wyciagnal gume sobie z buzi, nakleil ja na czolo kobiety i powiedzial ze tez byl wychowywany bezstresowo....hahaha plakalam ze smiechu jak nam to opowiadal i moim zdaniem mial racje....

hahaha, muszę to zapamiętać

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:18   #1904
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
wyobraz sobie, ze ja tu w anglii bylam na kursie pt zarzadzanie zachowaniem uczniow w szkole podst, i najbardziej mnie rozbawilo, ze jak uczen sie stawia i musisz mu przemowic do rozumu, nie mozesz stawac na przeciwko niego i patrzec mu prosto w oczy, bo to zbyt agresywne, najlepiej jak staniesz z boku i pochylisz glowe. ja bym jeszcze nadstawila drugi policzek..
Stary 2009-01-16, 15:56   #1905
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez narzeczonaa Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem ze te pytanie ktore zadam jest glupie ale bardzo prosze o pomoc okres dostalam 8 stycznia i praktycznie po trzech dnia koniec (zazwyczaj mam 5 dniowe ale to nie istotne) , cykle mam 29,30 dniowe. kiedy mozna sie starac zeby cos "zadzialac"? oczywiscie juz sie przytualmy to wazne poniewaz moj TZ musi wyjechac na 2 tygnie i prawdopodomnie we wtorek czyli 20 stycznia musi wyjechac. a wedlug moich obliczen od 21 zacznie sie owulacja. czy jak do tego momentu bedziemy sie przytulac to tez jest szansa bo ja normalnie zglupialam dodam ze nigdy nie sprawdzalam kiedy mam dni plodne kiedy nie, nigdy nie mierzylam temeratury itp- do tej pory sie nie staralismy.
Czyli bedziecie sie przytulac najpozniej 12dc. Hmm. Plemniki w sumie moga przezy kilka dni. Ale przy 30 dniowym cyklu raczej bym sie nie nastawiala. Ale szanse zawsze sa.

Cytat:
zerkniecie na ten wykresik ?
wyglada na to ze owu mogla byc 13 dc. Zwlaszcza jak sie spojrzy dodatkowo na sluz. Wszystko zalezy jak sie zachowa dalej temp. Trcohe nie wierze w ten 8dc. Wprowadz testowo kilka wyzszych pomiarow, to pewnie sie owu przesunie na 13dc. A ze staranka byly - to szanse sa
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 17:01   #1906
memka87
Raczkowanie

Cytat:
tego jeszcze nie wiedzialam! moj kurs tez ma duzo wspolnego z dziecmi w wieku szkoly podstawowej i dowiedzialam sie ze dziecku nie wolno poiwiedziec "lobuz" albo "jestes niegrzeczny" a najwyzej mozna powiedziec ze dziecko jest grzeczne tylko jego zachowanie nie....
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 17:10   #1907
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
tego jeszcze nie wiedzialam! moj kurs tez ma duzo wspolnego z dziecmi w wieku szkoly podstawowej i dowiedzialam sie ze dziecku nie wolno poiwiedziec "lobuz" albo "jestes niegrzeczny" a najwyzej mozna powiedziec ze dziecko jest grzeczne tylko jego zachowanie nie....
Przecież to się wyklucza
Stary 2009-01-16, 17:21   #1908
memka87
Raczkowanie

Cytat:
Przecież to się wyklucza
chodzi o to ze mamy negowac zachowanie dziecka a nie samo dziecko bo jak powiemy "ty lobuzie" to sie dziecko zalamie i bedzie mialo niska samoocene..... ehhhh
Stary 2009-01-16, 17:24   #1909
Milibili
Zadomowienie

Dobry wieczór

Katazinko Będe czekać z niecierpliwością na wieśći

W środę pojawiło się sporo ś.płodnego. Wczoraj test owulacyjny pokazał dwie takie same kreski, natomiast dziś kreska testowa jest zdecydowanie ciemniejsza od kontrolnej (ech... wolalabym tak opisywać inny test ) Jestem teraz spokojniejsza bo przynajmniej wiem, że coś się dzieje a nie tak jak w ostatnim cyklu Ale jakoś nie mam przeczucia, że się uda... Nawet się na to nie nastawiam. Narazie cieszę się, że wszystko jest w miarę w normie. Poza tym przytulamy się właściwie codziennie a to ponoć utrudnia sprawę.

PCOS? Insulinooporność? Moja droga do odzyskania zdrowia i zgrabnej sylwetki.
http://cialo-w-remoncie.blogspot.com/

- 25 kg
6 wrzesień 2008

Milibili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 17:28   #1910
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
chodzi o to ze mamy negowac zachowanie dziecka a nie samo dziecko bo jak powiemy "ty lobuzie" to sie dziecko zalamie i bedzie mialo niska samoocene..... ehhhh
Matko, to dokąd my zajdziemy z takimi dziećmi, kiedy staną się dorosłe

Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Katazinko Będe czekać z niecierpliwością na wieśći

W środę pojawiło się sporo ś.płodnego. Wczoraj test owulacyjny pokazał dwie takie same kreski, natomiast dziś kreska testowa jest zdecydowanie ciemniejsza od kontrolnej (ech... wolalabym tak opisywać inny test ) Jestem teraz spokojniejsza bo przynajmniej wiem, że coś się dzieje a nie tak jak w ostatnim cyklu Ale jakoś nie mam przeczucia, że się uda... Nawet się na to nie nastawiam. Narazie cieszę się, że wszystko jest w miarę w normie. Poza tym przytulamy się właściwie codziennie a to ponoć utrudnia sprawę.
Co utrudnia?
Stary 2009-01-16, 17:37   #1911
Milibili
Zadomowienie

Cytat:
Co utrudnia?
Zajście w ciąże. Lekarz też mówił aby przed owulacją nie kochać się 2 dni. Niestety teraz ten cykl byłtak zakręcony, że nie wiedzieliśmy kiedy ona będzie. Więc w tym cyklu kochamy się poprostu wtedy kiedy mamy ochotę. Zresztą tutaj tez dziewczyny chyba polecały taką metodę

- 25 kg
6 wrzesień 2008

Stary 2009-01-16, 17:43   #1912
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Zajście w ciąże. Lekarz też mówił aby przed owulacją nie kochać się 2 dni. Niestety teraz ten cykl byłtak zakręcony, że nie wiedzieliśmy kiedy ona będzie. Więc w tym cyklu kochamy się poprostu wtedy kiedy mamy ochotę. Zresztą tutaj tez dziewczyny chyba polecały taką metodę
Dobrze mówić, żeby nie kochać się dwa dni przed owu. A wiadomo, kiedy owu może wypaść? Przecież może się przesunąć do przodu lub do tyłu cyklu i co wtedy? W grudniu mizianka mieliśmy w prawdopodobnej okolicy owu i nic z tego nie wyszło. W tym cyklu robimy tak, jak Ty i jest różnica. Nie myślę w trakcie, czy to coś da
Stary 2009-01-16, 18:06   #1913
Milibili
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze mówić, żeby nie kochać się dwa dni przed owu. A wiadomo, kiedy owu może wypaść? Przecież może się przesunąć do przodu lub do tyłu cyklu i co wtedy? W grudniu mizianka mieliśmy w prawdopodobnej okolicy owu i nic z tego nie wyszło. W tym cyklu robimy tak, jak Ty i jest różnica. Nie myślę w trakcie, czy to coś da
Więc cieszmy się teraz tymi bezstresowymi przytulankami
Będzie dobrze

- 25 kg
6 wrzesień 2008

Stary 2009-01-16, 18:09   #1914
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Więc cieszmy się teraz tymi bezstresowymi przytulankami
Będzie dobrze
Trzeba, bo jeszcze pojawi się blokada psychiczna i zaczną się kłopoty, jak w tym artykule, do którego linka podała memka87
Stary 2009-01-16, 19:55   #1915
kobra913
Raczkowanie

dziewczyny siedze w pracy jescze godzina a juz mam dosc masakra a w domciu czeka na mnie pomidoroweczka zrobiona przez meza..mniam...
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 20:21   #1916
kaaamila1
Zakorzenienie

Malin, dziekuje już dzisiaj lepiej się czuje i mniej mnie wywala

Niestety znowu miałam problemy ze zrobieniem zastrzyku na pogotowi, mimo skierowania od lekarza rodzinnego..ehh.. szkoda gadać

Dziewczynki testujące trzymam za Was kciuki

Dzisiaj rozmawialiśmy z moim TŻ na temat dzieciątka i obiecałam mu, że na początku lutego pójdę do ginka na wszystkie badania itd. no i że muszę zacząć łykać kwas foliowy Ostro biorę się z nim do pracy po mojej chorobie

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 20:34   #1917
nina_k
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
jak to dobrze, że wreszcie minął ten tydzień i można będzie jutro odpocząć.. Ostatnio nie miałam nawet czasu, żeby na forum posiedzieć, a ciągnęło mnie do kompa baaardzo. Na razie szybko przeglądam o czym pisałyście, muszę uciekać do łózka, bo od wczoraj umieram z bólu brzucha - zastosowałam się do Waszych rad i unikam ketonalu - a to jedyny lek, który na mnie działał
Niestety nie udało nam się tym razem, ale zauważyłam, że na wątku "próbować.." dużo dobrych wiadomości, więc i u nas będzie OK Oczywiście gratuluję dziewczynom z całego serca

P.S. poproszę o zmianę na liście - @ 15.01 cykl 2

Jescze mi się coś przypomniało - od niedawna dużo czytam na temat różnych diet i zdrowej żywności, i dowiedziałam się, że groszek/groch ma właściwości antykoncepcyjne Oczywiście, wszystko zależy pewnie od ilości, ale ponoć coś w tym jest. Tak więc może warto wykluczyć go na kilka dni z menu, zwłaszcza w dni dla nas najistotniejsze
nina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 21:05   #1918
memka87
Raczkowanie

ehhh dziewczyny ale sie dzisiaj stresu najadlam! mialam ochote zjesc sobie jajka na miekko wiec postawilam na ogniu i... zapomnialam o tym!!! przypomnial mi alarm pozarowy nad glowa ktory buczal tak ze uszy bolaly! oczywiscie garnek spalony a smrod do teraz..... teraz sie zastanawiam czy skoro glupiego garnka nie potrafie przypilnowac to czy jestem gotowa na dziecko...?
Stary 2009-01-16, 22:00   #1919
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Malin, dziekuje już dzisiaj lepiej się czuje i mniej mnie wywala

Niestety znowu miałam problemy ze zrobieniem zastrzyku na pogotowi, mimo skierowania od lekarza rodzinnego..ehh.. szkoda gadać
Znowu? A co tym razem?

Cytat:
Napisane przez nina_k Pokaż wiadomość
Jescze mi się coś przypomniało - od niedawna dużo czytam na temat różnych diet i zdrowej żywności, i dowiedziałam się, że groszek/groch ma właściwości antykoncepcyjne Oczywiście, wszystko zależy pewnie od ilości, ale ponoć coś w tym jest. Tak więc może warto wykluczyć go na kilka dni z menu, zwłaszcza w dni dla nas najistotniejsze
No pewnie. Jak się go najesz, to trzeba spać osobno
Stary 2009-01-17, 00:08   #1920
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

Cytat:
ehhh dziewczyny ale sie dzisiaj stresu najadlam! mialam ochote zjesc sobie jajka na miekko wiec postawilam na ogniu i... zapomnialam o tym!!! przypomnial mi alarm pozarowy nad glowa ktory buczal tak ze uszy bolaly! oczywiscie garnek spalony a smrod do teraz..... teraz sie zastanawiam czy skoro glupiego garnka nie potrafie przypilnowac to czy jestem gotowa na dziecko...?
mi tez się kiedyś taka przygoda przydarzyla. zaczytalam się i supełnie zapomniałam o bożym świecie. na szczescie tez mi się wlaczyl alarm. mysle, ze czasem kazdemu sie zdarzy jakas taka glupota i to nie ma nic do rzeczy czy nadajsz sie na matke czy nie. no chyba, ze takie i inne "przygody" zdarzaja sie za kazdym razem jak jestes w kuchni no to wtedy trzeba sparwe przemyslec

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości