|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Dziękuje Gosiaczeku1211 za miłe przyjęcie
![]() cyt:"Magdalena" ja tez sie mieszcze w ciuchy sprzed ciazy ale faldka na brzuchu ze skory jest spora, chociaz i tak sie wszyscy niemoga na dziwic jak ja to zrobilam ze mam juz 1kg mniej niz przed ciaza i ze fajnie wygladam, mimo tego ze karmie bardzo malo to boje sie zaszalec ze slodyczami wcinam tylko pelnoziarniste herbatniki i boje sie ze jak w koncu wparze w czekolade to nie bede umiala sie powstrzymac ![]() ![]() Ja mam znowu inny problem. W czasie ciąży przytyłam 7 kilo a po porodzie straciłam 12 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A moj klocuszek sie przeszlo 4 kg urodzil ![]() ![]() Zawsze tak jest chyba zadna babka nie jest zadowolona ze swojej figury albo za duzo albo za malo, szkoda ze nie idzie komus oddac swoich zbednych kilogramkow ![]()
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
O matko o tych kilogramach to nawet nie chce slyszec. Mi tez sie faldki robia okropne i fakt jem wiecej slodyczy niz wczesniej, jakos nie moge sie od nich oderwac
![]() Ale mam tez dobra wiadomosc. Z tymi dodatkowymi 2 tygodniami urlopu macierzynskiego to na 100% pewne. Dzisiaj dostalam pismo od zusu ze zgodznie z ustawa przedluzyli mi urlop o 2 tygodnie - czyli siedze w domku do 23 marca, a potem mam jeszcze jakis miesiac urlopu ![]() Milego weekendu |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wtrące się odnośnie dozwolonych dla na nas słodyczy-mieliśmy w szpitalu pogadankę na temat karmienia piersią itp. i powiedziano nam, że ciasto drożdżowe jest absolutnie zbyt ciężkostrawne, bardziej polecanym ciastem jest sernik, ale pod warunkiem,że nie jest zbyt "chemiczny".A czy Wy też nie jadłyście przez pierwszy miesiąc nic surowego??Tak mi się chce owoców, że nie mogę wytrzymac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zadomowienie
|
maniche super że do nas dołączyłaś
![]() xandra78 może na wszelki wypadek skonsultuj się z lekarzem po co masz się niepotrzebnie martwić ale mam nadzieje że szbko malutkiej przejdzie ta wysypka co do słodkości to w końcu coś się nam należy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Wtajemniczenie
|
Maniche witaj
![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-01-16 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znac jak bdziesz wiedziala co dolega twojemu Malenstwu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Drama ja nie rozumiem czegos...
![]() ![]() ![]() Memi ja tez mysle, ze nalezy zachowac umiar. Kupilam nosidelko dla malej w postaci torby takze malutka nie jest w pionie. Jakos podswiadomie czulam, ze taka bedzie dla niej lepsza. Katakumba, kiedy wracasz do UK? Skorpioniec podziwiam cie, ze jestes tak dobrze poinformowana w tematyce niemowlecej. Gdzie Ty sie tego wszystkiego nauczylas? Przeciez Iga to Twoje pierwsze dziecko, nie? Cos kiedys wspominalas o mlodszym rodzenstwie czy mi sie cos miesza...? Moje dziecko dzis po trzygodzinnym spacerze jest taakie grzeczne. Nawet bardziej niz zwykle. Caly dzien usmieszki, gaworzenie, zabawa na macie (smiac mi sie chce jak ona boksuje te zabaweczki), a potem gadanie z mamusia i drzemki. To dziecko wcale nie placze... Nie wiem jakie dobre uczynki mam na sumieniu, ze mam takie dziecko. W kazdym badz razie jestem wdzieczna za to... Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-01-16 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zadomowienie
|
maniche witaj w naszym gronie
aliyah sie nie dziw,nasze dzieci moga nas woele razy zaskoczyc, moj dzis tak o 3 zrobilam pobudke bo trzeba cos wszamac przeciez,a teraz wstal o 8 ![]() mysmy wczoraj jak wspominalam pojechali do mojego braciola i jego zonki,hajtali sie w swieta,autkiem jakies 30 min,w jedna, i Gabrys jakos to przezyl,a kupe taka walna ze az na pleckach mial ![]() ![]()
#1482 |
Zakorzenienie
|
Moja Emilka właśnie się przebudza i tak się słodko uśmiecha
![]() Krosteczki wyglądają o wile lepiej, chyba ten Sudocrem tak ładnie je wysuszył, alergia by chyba tak szybko nie znikała. Jednak moja starsza córka jest znów chora-załamac się można, w grudniu chodziła do szkoły tylko tydzień ![]() ![]() Z tą dietą to zwariowac można.Na portalu edziecko.pl w artykule na ten temat w ogóle nie ma żadnych zakazów-wszystko mozna jeśc i zalecają owoce przeróżne (tylko uważac na truskawki).Chyba długo nie wytrzymam i zjem banana lub jabłko (u mnie w szpitalu polecali z owoców TYLKO jabłko i to gotowane lub pieczone). |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
No właśnie jak to jest z surowymi jabłkami? mi polożna powiedziała, że przeprowadzono ostatnio jakieś badania i okazało się okazało się że są silnie alergizujące i mozna je jeść ewentualnie gotowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
Przepraszam że post pod postem ale dziękuje dziewczynki za miłe przyjęcie do waszego wesolutkiego grona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do owoców, mi też mówili, że jabłka i banany można jeść. I ja banany jadłam już jakiś tydzień po porodzie. Jabłka też zalecali, żeby lepiej pieczone jeść. Cytat:
Dobra muszę zmykać na karmienie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() piszesz ze dziecko z ciebie wszystko wyciąga? moja mala wazy ok 7 kilo a ja juz nie chudnę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja jadlam banany i potem jabłka (poczatkowo duszone bo od surowych mala miala rozwolnienie) ![]() ![]() Cytat:
teraz widze ze co dziecko to metoda ![]() co do okresu to u mnie nie wystąpił jeszcze... i tak sie wlasnie zastanawialm z tz skąd bede wiedziala o ew kolejnej ciąży (nie planujemy ale jestesmy na gumkach więć ryzyko niestety istnieje).. no bo okresu i tak nie mam to ską? mdlosci mialam ok 8 tyg dopiero ![]() musze sie w koncu zdecydowac na tabsy lub wkladkę.. dziewczyny jak tolerujecie te jednoskladnikowe tabsy? jest jakas różnica w stos do dwuskładnikowych? aliaiah a jak mirena sie sprawuje i jak sie z nią czujesz? ps pamietam o broszurce z pierwsza pomoca.ale musze wyjąć skaner.. wiec prosze o cierpliwość.. buziaki dla mam i maluchów ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-01-17 o 09:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Raczkowanie
|
Magdalena 31 lat Wrocław ur sn 25.11.2008 (t.p 02.12.2008) Michał 3700gr 56cm. Chyba jestem rekordzistką bo urodziłam go w 3 godziny. Nie czułam wcześniej zadnych skórczy dopiero po oxytocynie mnie ruszyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Raczkowanie
|
cyt :Scorpioniec dziewczyny jak tolerujecie te jednoskladnikowe tabsy? jest jakas różnica w stos do dwuskładnikowych?
Ja biore Azalie i jestem bardzo zadowolona. jedyny "skutek uboczny" to to że miałam 3 dniowe krwawienie ale to ponoć normalne a tak to żadnych objawów nie mam ![]() Edytowane przez maniche Czas edycji: 2009-01-17 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zadomowienie
|
maniche - witaj
![]() tabsy - teraz juz jest ok, ale na poczatku to burza nastrojow, o czym zdazylyscie sie przekonac ![]() ale tez sie zastanawiam nad mirena moze - sama nie wiem - boje sie tej instalacji krosteczki - Karola miala na buzi i zaczelam smarowac bephantenem i prawei zeszyly, zostalo troszke takich drobnych kolo usteczek, ale wczoraj bylam u lakarza i nic na to nie dala tylko nadal kazala smarowac owoce - od poczatku jadlam banany i bylo ok, a jablka gotowane, po miesiacu gdzies zaczelam surowe, bo troche zatrwardzenia mnie meczyly suszone owoce tez wcinalam - morele, sliwki, daktyle, rodzynki, jablka Ide robic za chwile mase solna, wymyslilam sobie, ze zrobimy odciski raczek malej i swoich zeby bylo takie porownanie ![]() I wyjelam plakatowki bo chce jeszcze zrobic odcisk raczki i stopki na kartce - mam nadzieje, ze nie dostanie zadngo uczulenia... jak myslicie plakatowkami moge jej pomalowac raczke?
#1491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mirena spisuje sie b. dobrze. Na poczatku mialam plamienia. Teraz zadnych skutkow ubocznych nie obserwuje. Najbardziej balam sie, ze mi sie cera popsuje bo po ciazy mam bardzo ladna (chyba prezent od Olimpii ![]() ![]() Z poczatku dziwnie sie czulam ze swiadomoscia, ze mam kawalek plastiku w sobie, ale juz mi to minelo. ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-01-17 o 12:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Świetnie, w takim razie zaczynam od dzis wcinac banany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
obiecana pierwsza pomoc dla niemowlaków;
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
a tu odcik Igi ale bez zdjeci bo nie moge sie zdecydowac
![]() liste uzupelnie potem bo mala glodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Piszę tu bo na poczekalnię już nikt nie zagląda
![]() Mój uparciuch jest już na zewnątrz brzuszka od 13 stycznia. Właściwie powinnam się zapisać na wątek styczniowy ale z Wami już się zżyłam ![]() To co z maluchem przeszliśmy to dłuższa historia...
#1496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie po mojej długiej nieobecności!
Nie miałam przez tydzień neta w domu, ale teraz już jest i będę tu na bierząco ![]() Śliczne te Wasze dzieciątka ![]() Generalnie to dalej jest strasznie grzeczna ![]() ![]() Rzuciło mi się w oczy, że pisałyście o kg sprzed ciąży i tych po porodach. Ja mam 11 na plusie, ale jakoś mi za bardzo nie przeszkadzają. Aczkolwiek trzeba się trochę wziąść za siebie ![]() ![]() ![]() Zmykam poprasować mega stertę ubrań póki mała śpi, bo już tak się na mnie patrzą te ubrania dobre kilka dni; A to ja w nowej fryzurce z moją małą Szefową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Jo@n@ gratuuje! Super, ze masz juz dzisziusia po drugiej stronie brzuszka.
![]() Drama podejrzewam, ze lekarz wie co mowi. ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-01-17 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Rozeznanie
|
jo@n@ nareszcie
![]() ![]() Czyżby to ostatnia Mamusia z listy się rozpakowala?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edyta, fryzurka super, krótsze włosy dodały Twoim rysom lekkości ![]() ![]() Mój aniołek smacznie śpi, w nocy budziłam się tylko dwa razy i raz musiałam ją przewinąc(a to i tak wyjatkowo,b o zwykle w nocy nie robi kupki) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.