|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze książkowe grzechy ;)
Cytat:
Jestem po 4 rozdziałach i całkiem mi się podoba. Według mojej subiektywnej oceny to przypomina to coś pomiędzy Pratchettem, a Moorem. Miłej nauki/czytania wszystkim, ja idę się uczyć matematyki i wytrzymałości stropów
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to odwołuję moje słowa odnośnie lecytyny Jak ja się przygotowywałam do egzaminów to plusz działał na mnie usypiająco jednak jak wspomniała jedna z Wizażanek sen był dla mnie najlepszy
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Absolutnie nie profesorski, szczęśliwie z matematyką i fizyką mam póki co na tym semestrze przynajmniej mało wspólnego ![]() co do tych wspomagaczy to na "nie spanie" najlepiej działa na mnie Coca-cola, jednak wolałabym coś pozwalającego się skupić, bo po Coli to jestem bardzo rozkojarzona
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
A to moje zakupy
![]() - "Szyfr Szeksipra" J.L. Carrell - "Uciekinier" K. Follett - "Czuwanie" J. Grisham I od tego tyg znowu z powrotem mam zasadę: Przeczytam dwie kupię jedną
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Gasta, widzę, że szalejesz z zakupami
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba będzie spory nadbagaż.Gratuluję nabytków
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zrobiłam zdjęcie książkom z merlina, wydałam razem z wysyłką 49,20
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem "Albańskiego kochanka" Javiera Mariasa czytałam "Mężczyznę sentymentalnego", podobał mi się
|
|
#40 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jak mnie zabije , to co?Cytat:
Bravvurka gratuluje. Czytałam z tej serii coś hmmm zaraz sobie przypomne ..myślę ..myślę ..o już wiem " Jedyną wolność". Chciałabym mieć tą serię , bardzo przyjemna dla oka;-)
Studentka medycyny molekularnej Maniaaa wizazowaniaaa![]() Blog Kolmanki Edytowane przez kolmanka Czas edycji: 2009-01-15 o 20:35 |
||
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też pełno zaliczeń, narazie tylko jedno do przodu w tym ekonomia matematyczna
Do nauki zmuszam się jak tylko mogę, ale pisanie pracy mgr. odłożyłam na "po feriach" W zachodniopom. od jutra zaczynają się ferie, też bym już chciała.Na allegro dodałam do ulubionych sprzedawcę ze Szczecina, który wystawia książki ŚK z najnowszego magazynu po ciekawych cenach. Jak zaliczę matmę to sobie coś sprawię w nagrodę
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziałam siostrze, że mnie pewnie zamorduje, a dlaczego to jeszcze nie wiem. Jutro po stresującym tygodniu zasiądę do niej i dziś kilka stronek przed snem. W kilku dialogach parsknęłam śmiechem tak były absurdalne, ludzie się na mnie dziwnie patrzyli. Jak na razie jestem mile zaskoczona, spodziewałam się badziewia.![]() Cytat:
||
|
|
|
#43 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem też ciekawa "Amphytrionu".Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Jutro, w czas bitwy za 6,50 na merlinie
Opłacało się kupić Chciałabym mieć wszystkie książki z tej serii
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Bravurka gratuluję
![]() A jak się zabiorę do Polski to nie wiem. Jak mój tata leci to mu parę podrzucam.. tylko, że on mi przywozi inne i tak w kółko bedę o tym myśleć jak będę wracać![]() A "Szyfr" już zaczęłam czytać i się nie zniechęciłam
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z okazji oddelegowania na zwolnienie lekarskie kupiłam sobie dzisiaj "Ciało z jej ciała" S.Drakulic,"I wciąż ją kocham" Sparks i "Jak rozmawiać z wdowcem" J.Tropper. Niezła 'motywacja' do nauki do zaliczeń
Edytowane przez witch_18 Czas edycji: 2009-01-16 o 17:46 |
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Na dodatkidogazet.pl jednak pomylili się odnośnie kolejności ukazywania się książek z serii Love & Story Klasyka Romansu. Wydaje mi się, iż ktoś po prostu zasugerował się kolejnością podaną na stronie wydawcy a to tylko luźne zestawienie wszystkich tytułów, które ukażą się w serii. Jane Austen nie będzie po kolei - dziś kupiłam "RiR" a za 2 tyg. mają być "Dziwne losy Jane Eyre" CH. Bronte.
|
#48 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej, chciałabym się przywitać w nowym wątku
![]() Pierwszy tydzień pracy mam za sobą, dziękuję za gratulacje To nie to samo co siedzenie w kiosku, nie mam już niestety czasu na czytanie książek w pracy. Przekłada sie to na mniejszą ilość przeczytanych stron dziennie ![]() Cytat:
w czasie sesji też nie raz zdarzyło mi się pić taką kawę. Raz wypiłam dwie takie kawy, jeszcze zagryzłam ibupromem (bo ból głowy z przeuczenia), egzamin zdałam - z matematyki, ale potem jeszcze przez dwie noce z rzędu nie spałam Zauważyłam, że rozpuszczalna kawa nie daje mi nic, a po takiej z ekspresu ciśnieniowegojest mi niedobrze. Ostatnio postawiłam na spanie - nie chodzę spać później niż o 23 i poranek o 6 jest bezbolesny polecam.Cytat:
Ale tytuł intrygujący! bravvurka - pięknie się prezentują Twoje zakupy
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#50 | |||
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję
(Ale chyba jednak go zmienię - jest zbyt optymistyczny w porównaniu do mojego nastroju.) I nie mylisz się ![]() Cytat:
(Patrz: wytłuszczone.)Cytat:
Ja muszę codziennie, żeby jakoś funkcjonować ![]() Cytat:
A ta z ekspresu nie ma kiedy "nabrać" kofeiny, bo woda zbyt szybko przelatuje, zabierając ze sobą tylko smak. A odnośnie tego, że jest Ci po niej niedobrze, to może jest kwestia samej kawy a nie ekspresu? Próbowałaś różnych?Dziewczyny, gratuluję Wam zdobyczy Ja się muszę pochwalić, że udało mi się upolować na Podaju "Bezsenność w Tokio" Bruczkowskiego oraz "Drogę" McCarthy'ego. I to tak zwyczajnie upolować, a nie wymienić się w transakcji prywatnej - kto bywa na Podaju, wie, że to nie lada wyczyn
|
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ja złożyłam właśnie swoje pierwsze zamówienie w KKKK
Zamówiłam: "Tłumaczkę snów" Divakaruni,"Świadectwo prawdy" i "Zagubioną przeszłość" Picoult.Jako prezent wzięłam sobie "Gwiazdy,gwiazdki" Teraz jeszcze chciałabym gdzieś upolować 3 części "Rozlewiska.." Kalicińskiej w jakiejś atrakcyjnej ofercie cenowej ![]() No i żeby sesja już się skończyła
|
|
|
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, a potem jakby co mi się oberwie
ale jak na razie nadal trwa miłe zaskoczenie. Nieco zwariowana i pokręcona fabuła. Właśnie ta książka przypomina mi "Na glinianych nogach" . W przeciwieństwie do Pratchetta jest tu trochę przekleństw, no ale w końcu o gangsterach jest
|
|
|
#55 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałabym ją upolować w jakiejś stacjonarnej taniej książce. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
ee, ale w tej serii Klasyka Romansu nie ma żadnych numerków na książkach czy coś w tym stylu
więc trudno zauważyć, że nie wszystkie się kupiło ![]() do dzisiaj nie było żadnej informacji z Expansu. zrezygnowałam z zamówienia, bo mnie wkurzają |
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1052621 0]ee, ale w tej serii Klasyka Romansu nie ma żadnych numerków na książkach czy coś w tym stylu
więc trudno zauważyć, że nie wszystkie się kupiło ![]() [/QUOTE] Dokładnie, na początku chciałam kupić wszystkie numery, chcociaż większość tych tytułów mam u siebie na półce, ale jak zobaczyłam, że nie ma numerków, to postanowiłam kupić tylko te, których mi brakuje
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak jak ja, choć mnie numerki nie odstraszają i np. z kolekcji noblistów z Dziennika mam tylko bodajże 4 tytuły.
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was w ten niedzielny poranek
Znalazłam dobry sposób na czytanie książek podczas nauki do sesji. Takim sposobem już kończę " Koncert Łgarzy";-) Polecam , fajny kryminał z komedią w tle;-) Nie orientujecie się czy ta wyprzedzaż w Śk na początku lutego bęzie też internetowa? Upatrzyłam sobie pare rzeczy;-)
Studentka medycyny molekularnej Maniaaa wizazowaniaaa![]() Blog Kolmanki Edytowane przez kolmanka Czas edycji: 2009-01-18 o 11:05 |
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolmanko,
bardzo ciekawy sposób Muszę wybróbować Ale na razie godzinkę poświęcam na czytanie, bo ostatnio właśnie musiałam się uczyć.A wyprzedaż w ŚK to nie wiem, czy też internetowa będzie, ale myślę (mam nadzieję), że tak.
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

Ginekolog mi kiedyś przepisał na wahania menstruacyjne i jak łykałam to miałam mega depresję. Płakałam cały czas z byle powodu. Łyżeczka mi spadła to ja w ryk
Jak ja się przygotowywałam do egzaminów to plusz działał na mnie usypiająco 

a jak mnie zabije , to co?
Maniaaa wizazowaniaaa