|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#391 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 730
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
Ale nadmiar witaminy A jes szkodliwy dla w³osów- powoduje ich wypadanie... Wiec najlepszy sposób- je¶æ z umiarem
![]()
#392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() male dawki sa zalecane, ale wszystko z umiarem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
The Pink Power Mo³derajtor
Wiadomo¶ci: 10 745
|
Je¶li witaminy przyjmowane s± w pokarmie, to raczej nie ma szans ich przedawkowaæ. Co innego suplementy.
![]() |
#394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Mo¿e za¿ywa³a co¶ jeszcze? Jakies suplementy?
#396 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 384
|
Cytat:
nie wiazalabym jednak wypadania wlosow tylko z soczkami... zdrowsze sa soki warzywne, jezeli ktos nie nie ma mozliwosci zjadac porcji warzyw codziennie, to lepsze to niz nic ![]() procz witamin sa bogate w mikro- i makroelementy, dzieki ktorym nasze wlosy sa piekne i zdrowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#398 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
![]()
Jak d³ugo rosn± w³osy w ci±gu miesi±ca? Mi rosn± ok 1,5cm-2 cm na miesi±c
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 244
|
Dot.: Jak przy¶pieszyæ porost w³osów??
Pod±¿aj za bia³ym króliczkiem -------> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=297789
^.^ |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 322
|
jest juz taki watek..poszukaj..naprawde duzo tam pomyslow jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 656
|
Cytat:
![]()
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
melduje, ze wcierka na bazie toniku Neril, skorki jablka i winogron, adenozyny i olejku rozmarynowego dziala
![]() wreszcie przelamalam sie i zaczelam mierzyc bardzo starannie. mierzylam w zeszly piatek, dzis jest ponad centymetr przyrostu ![]() za czasow farbowania wlosow, przyrost byl jak najbardziej przecietny: ok 1,5cm na miesiac-mierzylam odrosty na Seboradinie chyba juz nie bede robic mikstur, w Nerilu wszystko pieknie sie rozpuscilo i chyba faktycznie dziala silniej. mysl o powrocie do Nisimu chyba sie ulotnila po tym dzisiejszym pomiarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie zamowilam nisim..juz sie nie moge doczekac paczki..mam nadzieje ze zadziala na mnie:d..a jak nie to znaczy ze nic nie pomoze hehe;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 227
|
Cytat:
a zdradzisz nam jakie dok³adnie proporcje u¿ywasz? u¿ywasz codziennie? mia³a¶ na pocz±tku stosowania nerilu pocz±tkowe wzmo¿one wypadanie? Edytowane przez aven Czas edycji: 2009-01-15 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 862
|
mam pytanie..
poszuka³am, czy nie by³o ju¿ poprzednio zadane, ale nie znalaz³a [mo¿liwe, ¿e nie dostrzeg³am].. a zatem.. czy która¶ z Was mo¿e s³ysza³a o olejku laurowym, jakoby mia³ pobudzaæ wzrost w³osów ?? [tak tak.. to ja od tej marchewki.. hehe ![]() nie chcia³abym wierzyæ w ka¿de brednie, które pisz± sprzedawcy, aby sprzedaæ swój produkt.. ale przymierzam siê do kupna tego olejku i sama nie wiem.. http://www.allegro.pl/item520513891_...zik_wlosy.html jakby co, to kupiê i sprawdzê na sobie :P a co mi tam !! ![]() zakupi³am dzi¶ Skrzypovitê & pokrzywê do p³ukania w³osków !! od jutro zaczynam !! o³ jeee.. pozdraviam ![]()
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie zauwazylam wypadania w ogole, wcieram codziennie mocno wmasowujac przez ok minute |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 176
|
Ja stosuje:
- Seboradin szampon i lotion - Wax - Vitapil - witaminê a + e - odzywkê bez sp³ukiwania Gliss kur i zastanawiam siê co jeszcze mog³abym dodaæ aby w³oski ros³y szybciej i by³y g³adsze? |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 227
|
Cytat:
a to ju¿ wiem o któr± wcierkê Ci chodzi - t± z seboradinem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 108
|
Cytat:
![]()
![]() |
#410 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 109
|
Czy która¶ z Was stosowa³a Kamiwazê? jesli tak to czy zauwazylyscie jakies efekty? pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 109
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 603
|
Farbowanie w³osków pocz±tek grudnia.....teraz po³owa stycznia.odrost od farby...1.8cm do dwóchcm. Jaki to wynik?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
lepszy od mojego czyli dobry;]..bo ja mam taki sam wynik tylko farbowanie 2 tyg przed grudniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 609
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#416 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 603
|
Ale moje s± po i w trakcie wspomagaczy i dopalaczy....radicalampu³ ki,h-pantoten...wah 2 razy w tygodniu i maseczka z jajca
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wersja seboradinowa zmodyfikowana, po 0,3g skorki jablka i winogron(razem 0,6g) dodalam jeszcze kropelke olejku z drzewka herbacianego mysle, ze swoje robi porzadny masaz(oczywiscie bez przesady, nie wolno przesadzac), staram sie poruszac palcami skore glowy, zamiast tylko delikatnie j± rozcierac palcami. generalnie jest to masaz zblizony do tego, ktory kiedys wklejalam: ugniatanie i wibracja obowiazkowa |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#418 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 862
|
mnie wiem, czy juz kto¶ wymienia³ zio³a, które stymuluj± porost w³osów, ale zupe³nie przypadkiem [taaaa!] znalaz³am co-nie-co.. [je¶li juz kto¶ o tym pisa³, to wybaczcie, ¿e powtarzam]
a zatem : Li¶cie kociemiêtki - pobudza wzrost w³osów i ³agodzi podra¿nienia ow³osionej skóry Czosnek i cebula - stymuluj± wzrost w³osów i pomagaj± zwalczaæ ³upie¿, choæ zapach odstrasza od stosowania; Li¶æ nasturcji - pobudza wzrost w³osów Li¶cie bylicy bo¿ego drzewka - pobudzaj± wzrost w³osów i zapobiegaj± ³upie¿owi Tatarak - s³ynie od stuleci jako niezast±piony lek przeciw³upie¿owy, stosowany tak¿e w ³ojotoku i ³ojotokowym zapaleniu skóry. Hamuje ³ysienie, od¿ywia w³osy, poprawia ukrwienie skóry g³owy. Pobudza porost w³osów. i co¶ na temat tego ostatniego : Tatarak Ro¶nie na brzegach stawów, jezior, na moczarach i podmok³ych ³±kach. Surowcem leczniczym jest k³±cze tataraku bogate w olejki eteryczne, terpeny, garbniki, kwasy organiczne, witaminê C, sole mineralne. Ro¶lina dzia³a przeciwzapalnie, krwiotwórczo oraz stymuluj±co na uk³ad trawienny, a stosowana zewnêtrznie hamuje ³upie¿ i ³ysienie, poprawia ukrwienie skóry g³owy, pobudza porost w³osów. Tonik do wcierania 2 ³y¿ki k³±cza tataraku zalej szklank± wody, doprowad¼ do wrzenia i pod przykryciem podgrzewaj na ma³ym ogniu 10 minut. Zostaw do wystygniêcia, potem przeced¼. Zmieszaj w równych ilo¶ciach odwar i czyst± wódkê, przechowuj w szczelnie zamkniêtej butelce. Po umyciu w³osów wmasuj nieco toniku w skórê g³owy, owiñ rêcznikiem. Po 5–10 minutach rozczesz w³osy i zostaw do wyschniêcia. Odwar do p³ukania 2 ³y¿ki k³±cza zalej 1/2 l ciep³ej wody, gotuj pod przykryciem przez 15 minut. Odstaw do ostygniêcia, przeced¼. Po umyciu w³osów sp³ucz je odwarem, lekko masuj±c g³owê. Delikatnie wytrzyj w³osy rêcznikiem i zostaw do wyschniêcia. i mam jeszcze takie pytanie, gdy¿ w w±tku po¶wiêconym ¿elowi Palomy z aloesem mo¿na siê dowiedzieæ, ¿e dzia³a on równie¿ stymuluj±co.. zatem ja chcia³abym siê dowiedzieæ, czy kupiony w sklepie/aptece czysty aloes wcierany w skórê g³owy równie¿ przyczynia siê do ich szybszego wzrostu ?
#419 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 447
|
Dziewczyny, pisa³am ju¿ troszke temu, ¿e w³osy mi nie rosn±! Nic a nic... no i niestety nadal ten stan sie utrzymuje ;/ zacze³am uzywaæ rycyny+ nafty+ ¿ó³tko te¿ nic nie podzia³a³o, chyba ju¿ 2 miesi±ce mam te 29 cm! Co mam zrobic? przedtem ros³y szybciutko, a teraz tak nagle przesta³y (a dodam, ¿e tak zdrowych w³osów jeszcze w ¿yciu nie mia³am)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 609
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.