|
|
#1711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar VII
Masz rację .... zresztą takich względów może być mnóstwo - np że dorabiasz sobie w weekendy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
- ja dorabiam w weekendy, ale co mojemu pracodawcy do tego?
|
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
Twojemu nic, ale ludzie mają różne pomysły
|
|
|
|
#1714 |
|
grozi wypollizowaniem
|
znaczy lepiej dorabianie trzymać w tajemnicy ?
U mnie to trochę inaczej jest, bo prawie każdy coś w chacie grzebie i nawet urlopy bierzemy na "odkucie się z fuchami"...no ale jakby mi ktoś miał po pensji polecieć z tego powodu ...
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
zanabądź dłutko i młoteczek na wypadek gdyby Cię TŻ musiał odkuwać (Pigmalion jeden)
|
#1717 |
|
BAN stały
|
mam do was kochane prosbe ,zamierzam kupic ok 11 flakonow perfumow i to wtym miesiacu jeszcze -wiem szał
ale chcialabym zeby ktoras z was podala mi reke i "poprowadzila" jak male dziecko ... nie chcialabym trafic na zadne podroby ,nie bardzo wiem u kogo kupowac ,a najlepiej by bylo kupic u jednego sprzedawcy ,zeby koszty wysylki byly nizsze .... pomoze ktoras ??
|
|
|
|
#1718 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
(i nie gniewaj się, ale nie perfumów tylko perfum)
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem się doskonale, podkreśliłam to zdanie, bo też powinnam się cieszyć, że w ogóle mam pracę, ale to jednak trochę za mało. Przydałyby się jakieś bardziej wymierne powody do zadowolenia. W tym roku planuję wyprowadzić się od rodziców, dojdzie mi wydatek rzędu 400zł miesięcznie na paliwo (będę mieszkać 35 km od miejsca pracy, teraz mieszkam jakieś 3 km od biura) i każda podwyżka byłaby dla mnie bardzo ważna. Mogę jedynie pomarzyć ![]() Zarabiam mniej ze względu na to, że wcześniej pracowałam w innym dziale, przeszłam do mojego obecnego w lipcu, odczekałam 3 "próbne" miesiące, w październiku wystąpiłam z pośbą o podwyżkę jako, że okres próbny minął. Podwyżka została mi obiecana od stycznia i co? Na obietnicy się skończyło... |
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
To już wiem, czemu kiedyś jak dorabiałam sobie po godzinach pracy w szkole językowej, szef uprzedził mnie, żeby nic nie mówić swojemu pracodawcy, bo jak stwierdził, ludzie bywają dziwni i może sie nagle okazać, że akurat tego dnia musze zostać 2 godziny dlużej w pracy i nici z lekcji.
|
#1721 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Najlepiej by chyba było powiedzieć szefowi (tak Twojemu jak i mojemu), że z żalu i zrozumienia, tudzież satysfakcji to nikt jeszcze nie wyżył. Tyle, że obie wiemy, że tak się powiedzieć nie da najwyżej sobie możemy na forum ponarzekać. Pewnie Cię to nie pocieszy, ale ja za dojazdy do pracy płacę już w tej chwili więcej, niż czynszu za mieszkanie a mieszkam sama, i rachunki się niestety same nie popłacą.A dobra, przepraszam, bo zaraz mi się na smęcenie zbierze, a i tak już jestem wystarczająco wściekła, od rana się usiłuję dodzwonić do prawnika i non stop ma zajęte
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie wierzę, że naprawde nie dałoby się dać podwyżki.
A już bezczelnościa jest dac podwyzki wszystkim oprócz jednej osoby. Czy zostało to jakos uzasadnione, oprócz tego, że "rok się dopiero zaczął i się jeszcze nie rozstajemy"?
|
#1723 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Przepraszam, nie chcę tego poruszać zbyt szczegółowo na ogólnym forum, powiem tyle: ja to widzę tak, ze oni (pracodawcy) zbyt dobrze znają moją sytuację i wiedzą, że z dnia na dzień z pracy nie zrezygnuję. Więc po co maja ładować pieniądze w pracownika, który i tak prędko nie odejdzie a robotę będzie wykonywał i tak? I to dobrze? Drugiej takiej idiotki prędko nie znajdą, wiem, ile panienki podawały jak szukali asystentki.
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Margot, no właśnie.
Z jednej strony Ty obawiasz się stracic pracę i oni o tym wiedzą. Z drugiej, jesli Ty odejdziesz, to aby znaleźć kogoś na Twoje miejsce będą musieli już na starcie zaplacic duzo więcej.Taka gra, kto kogo przetrzyma. A próbowalas byc upierdliwa i dopytywac się, czemu nie moga Ci dac podwyżki? Podkreslać swój wkład w firmę, to ile pracujesz i że pracujesz naprawdę dobrze, ale przy nierównych zarobkach to trudno Ci wykazywac się dalej takim entuzjazmem?
|
#1725 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam do marca - normalnie w styczniu jest payment review, ale ogloszono w tamtym roku, ze sytuacja firmy jest kiepska i beda rozwazac podwyzki dopiero w marcu.
Ja w tym momencie pracuje w planingu, dziale sprzedazy a za 2 trygodnie obejmuje funkcje w purchasingu. Robote papierkowa w magazynie perzy wysylkach poprosilam by dali komus innemu bo nie wyrabiam. Jak nie dostane przynajmniej 200-300 funtow podwyzki to zaczynam szukac pracy, gdzie ktos da mi na reke tyle ile potrzebuje. Skoro ja taka niezbedna tu i tylko ja mam takie zaufanie szefa to niech mi w koncu zaczna placic pieniadze a nie pieniazki! |
|
|
|
#1727 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Abstrahując od tematu - czytałam wczoraj bardzo zajmującą książkę z gatunku fantastyki pt. Hecate właśnie
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
W jakiejśc książce z cyklu "Grzeczne dziewczynki..." przytoczona była sytuacja, że przed Bożym Narodzeniem szef oznajmił pracownicom, że w tym roku nie będzie podwyżki (premii). Ale w zamian za to dziewczyny dostaną dodatkowo dzień wolny na zrobienie zakupów. W tym momencie jedna z pracownic spytała: "A za co te zakupy, za paciorki?".
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Irytuje mnie tez, ze widze pewne osoby, ktore owszem pracuja tu dluzej... ale te osoby robia mniej, wykazuja sie zerowa inicjatywa.
Dla tych osob trzeba zrobic pewne rzeczy bo same nie sa w stanie. Jedna sytuacja - prosta funkcja w exelu (u nas non stop sie tego uzywa) Vlookup... Probowalam wytlumaczyc dziewusze, ale nie to, ze nie zrozumiala bo nie ogarnela. Poprostu miala w dupie bo jak potrzebuje to ktos to za nia zrobi. I to mnie wkurza, ze ktos moze 'nie chciec' a ja musze 'chciec'. I wkurza mnie, kiedy ja biegam jak z piorkiem w tylku robiac robote a ona ostentacyjne rozwalona na stoleczku, z herbatka plotkuje z kolezanusia. No mam ochote podejsc i trzepnac. |
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie trzęsie, jesli np. odchodze z firmy, bo pensja stoi w miejscu, a po moim odejściu okazuje się, że nagle:
1) pracownicy pozostaliw firmie dostaja podwyzki 2) zatrudnia się nowa osobe, która na starcie dostaje więcej niż ja (no bo jak stary pracownik chce podwyzke, to niech odchodzi - a jak już odejdzie, to się okazuje, że za takie pieniądze to sie NIKOGO nie znajdzie). Przerabiałam juz paskudnych szefów, a teraz wygląda na to, że jeszcze czeka mnie wojenka podjazdowa z koleżanką.
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tej sytuacji Ci wspolczuje. Ja tez mam takie 3 co to mnie kochaja, plus kilka osob na produkcji co to wymyslaja rozne opowiesci. Np - potrafia poleciec do mojego szefa z tekstem, ze ja na pewno mam ED. Albo, ze jestem w ciezkiej depresji po rozstaniu z mezem i planuej samobojstwo. Ja sama nie wiem czy mam sie smiac czy mam isc kogos zabic. Szef mnie uspokaja ale mnie frustruje to, ze nawet nie rozmawiajac z tamtymi ludzmi, oni wymyslaja takie rzeczy! Powiedzialam - nastepnym razem uslysze cos takiego i spotkamy sie w HR. |
|
|
|
|
#1732 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Aggie, u mnie to jest jeden z głównych powodów "trzęsienia". Jeszcze do niedawna były plany zatrudnienia w firmie asystentki, która w założeniu miała mnie odciążyć od części obowiązków, a na dzień dobry miała zarabiać więcej netto niż ja po 5 latach w tej chwili mam brutto I to mnie wkurza najbardziej, że zamiast docenic pracownika, który juz się sprawdził, zatrudnia się nową osobę, której z założenia trzeba zapłacić więcej, bo za takie psie pieniadze to nikt pracować nie zechce.
|
|
#1733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak przecież nie będzie w nieskończoność, mam nadzieję, że w połowie roku się przeprowadzę i skończy się beztroska finansowa. I nie będzie mi łatwo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podkreśliłam zdania, które sprawiają, że coś mi się robi... Człowiek naiwnie wierzy, że jeśli się będzie starał i dobrze pracował to zostanie dostrzeżony, doceniony i lepiej opłacany. Tymczasem pracodawca dostrzega, że pracownik się stara, dorzuca mu więc obowiązków, bo przecież wiadomo, że sobie z nimi poradzi, a pensja ani drgnie... |
||||
|
|
|
#1734 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
a) zimą b) poniedziałkiem c) jeszcze czymś innym ![]() Z ciekawszych zajęć właśnie szukam drzwi. Do biura. Nie, żeby mi zginęły - nowych szukam, w celu nabycia drogą kupna
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1736 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Jednym słowem, najlepiej udawać słodką idiotkę w rodzaju "bo ja jestem taka mala i sobie nie poradzę?"
To ja już nie wiem, co gorsze
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Ci pozyczę książki. Tu chodzi raczej o niewyrywanie się do mało prestiżowych zadań, szanowanie swojego czasu (czyli nie przjmowanie na siebie dziesięciu rzeczy na raz), uświadamianie ludziom, że nie masz czasu na wyjaśnianie im i pomaganie, bo masz swoje sprawy, stawianie sprawy jasno - nie, nie dam rady tego zrobić, bo zajmuje sie inna sprawą.
|
|
#1738 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doszło nawet do tego, że nawet myśl o potencjalnym zakupie potancjalnej flaszki mnie nie pociesza Czyli źle ze mną bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1739 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
natomiast opcja "zmienić pracę na lepiej płatną i tam się broń Boże nie wychylać z jakimikolwiek umiejętnościami ponad absolutne minimum" brzmi całkiem, całkiem (chociaż tak szczerze to ja się obawiam, ze tak nie potrafię )A to wytłuszczone to sobie chyba w podpis wkleję
|
|
#1740 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Osoby na umowę o pracę miały podwyżkę w styczniu zeszłego roku, w styczniu tego roku podwyżek nie dostał nikt.Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

- ja dorabiam w weekendy, ale co mojemu pracodawcy do tego?

najwyżej sobie możemy na forum ponarzekać.
a mieszkam sama, i rachunki się niestety same nie popłacą.

)