Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-21, 15:49   #1561
poiglot91
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

ladniutki
u mnie to tragedia ta dziura od kolczyka wyglada:P
Stary 2009-01-21, 15:50   #1562
gabriellao0
Zakorzenienie

ładne brzusie
a poliglot co do Tż-ta ...
przywyknij i "uświadom" sobie jedno:
mimo tego wszystkiego co się działo-dzieje- i dziać jeszcze będzie, jesteście razem, a dlaczego?
dlatego, że się kochacie
bez miłości nie byłoby łez, "rozpaczania" i nerwów
cokolwiek więc będzie się działo, zawsze pamiętaj o tym, że wcześniej czy później minie
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 15:51   #1563
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

maugoszatka super focia ja musze tez wkoncu wkleic.

moj pepuszek tez dziwny sie robi coraz bardzie plytki az sie boje co bedzie pozniej pewnie na wierzch wyskoczy

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-01-21 o 15:53
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 15:53   #1564
poiglot91
Zakorzenienie

wiem Gabrrielko.. tyle ze mi sie wkrecaja jakies glupie fazy..
Stary 2009-01-21, 15:56   #1565
malwa1234
Raczkowanie

Maugoszatka i poiglot macie takie duze i fajne brzuszki ja na taki musze jeszcze troche poczekac
Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Słodkie te nasze psiaki, bez nich byłoby smutno

W ogóle się nie boję, tym bardziej, że lekarz powiedział, że pies w ciąży nie przeszkadza, ale POMAGA Do kotów mam respekt ale psy podobno nie roznoszą tej choroby.
Ja tak ogolnie wiem ze trzeba unikac bliskiego kontaktu no moze dlatego ze nie mam ani psa ani kota takze dlatego jestem przezorna.

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi, jakie kosmetyki bedziecie kupowac dla maluszka? Lub jakich uzywalyscie dla poprzednich pociech i sie sprawdzily? Bo ja nie wiem jakie kupic, Nivea, Hipp czy Johnson's
Ja bede kupowac Nivea bo je testowałam na sobie i ogolnie ta firma jest dla mnie bardzo dobra innych firm nie znam ale czytałam ze Johnsons jest zły dla noworodk aze lepsze od niego jest nivea ale kazdy ma swoje zdanie na ten temat.
Stary 2009-01-21, 15:59   #1566
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
a właśnie poiglot EXTRA fotki ja wklejam swój

ale piekny babelek u mnie identycznie to wyglada... tez musze fote strzelic jak sie wypnie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
maugoszatka super focia ja musze tez wkoncu wkleic.

moj pepuszek tez dziwny sie robi coraz bardzie plytki az sie boje co bedzie pozniej pewnie na wierzch wyskoczy
oj ja bym juz chciala zeby wyskoczyl ten pepuszek a tu nic

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
nic sie nie smutaj takie juz jestesmy teraz ze wkrecamy sobie coraz to nowe rzeczy dzisiaj moj tz idzie na piwko z kolegami .... ehhhh....
co prawda sie zgodzilam, bo jakie mialam wyjscie??? trzymac go sila nie bede w domu... ale tez mi smutno bo ma wkoncu wolne i zamias spedzic ze mna to na piwko idzie z kolegami a na sobote sie umowil z tata, na flaszeczke

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:04   #1567
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Kokoin, ale ci dobrze, że wózeczki możesz obejrzeć na żywo, u mnie w mieście nie ma nawet sklepu z wózkami, jest kilka stoisk na bazarze, ale tam tylko takie najtańsze wózki mają, muszę jeszcze się tam przejść i popytać, kilka droższych widziałam, ale nie zwróciłam wtedy uwagi na firmę, bo jeszcze nie byłam tak wyedukowana jak teraz. A wiadomo, oglądanie na allegro to nie to samo co na żywo.
kochana nic straconego zapraszam do siebie jest gdzie spać a i towarzystwo będę miała do biegania po sklepach

Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie mi, jakie kosmetyki bedziecie kupowac dla maluszka? Lub jakich uzywalyscie dla poprzednich pociech i sie sprawdzily? Bo ja nie wiem jakie kupic, Nivea, Hipp czy Johnson's
ja myślałam o Johnson`s ale jak przeczytałam to niektóre wiazażanki piszą że one uczulają. Przy poprzednim maluszku używałam firmy Bubschen i byłam zadowolona
kokoin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 16:13   #1568
poiglot91
Zakorzenienie

pakusia.. powiem ci ze ja mam to samo
moj tz popil sobie wdomu a mi sie wkrecilo ze mnie zdradza bo przeczytalam sms.. od jego kolezanki .. ona kiedys cos tam do niego wiesz..
co prawda smsy normalne.. ale jednak sie wqrzylam jak zobaczylam ze i gadali przezs tel i to.. i jej nawrzucalam..:P no i jemu.. tez( ja juz taka jestem ze zbyt pochopnie postepuje i od razu pod wplywem emocji -no ale co tam)
No i z tz nie rozmawialam praktycznie wogole.. jakos nie wiem nie docieralo do mnie to ze on mowil ze to jego bliska kolezanka ze mnie kocha ze mnie nie zdradzil i nie zdradza itp..
Spoko nastepnego dnia.. myslalam ze wroci porozmawiamy itp.. poszedl na piwo.. co prawda tylko na godzinke ale liczyl sie dla mnie sam fakt..
Bo kurde odebralam sobie to w ten sposob ze ma mnie wtylku..
I jeszcze gorzej.. wczoraj jak mial wolne to nawet nie moglam zjesc sniadania jak on sie na mnie patrzyl bo mnie odrzucalo.. normalnie nigdy czegos takiego nie czulam
Jemu tez bylo dziwnie bo widzialam.. Przytulil mnie powiedzial ze mnie bardzo kocha itp..
ale ze go doluja te niektore sytuacje ta praca itp..
Nie wiem ..
ale sie rozpisalam ale jakos musze sie wygadac troszke,

edit..
aa co mnie najbardzeij wqrzylo.. ? to to ze jak on powiedzial ze to jego bliska kolezanka to ja sie zapytalam czy sie widuja czy cos skoro jest taka dobra kolezanka.. bo dobrzy znajomi sie widuje..
powiedzial ze czasem sie widuja bo mieszka ona blisko pracy..
No i sie zapytalam czy z nimi tez na te piwko chodzila a on powiedzial ze kiedys tam byla(mi o tym nic nie bylo wiadomo) jak zapytalam dlaczego mi nie powiedzial .. to on na to : bo nie pytalas
no to tak mna rzucilo o glebe ze myslalam ze go zabije..
Denerwuje mnie to bo on kurde nie mowi mi o tym bo jak on sobie to tlumaczy bede sie denerwowac.. i wsciekac bo jestem taka zazdrosna..
Jak bylamw polsce tez spotkal sie z kolezanka ale powiedzial mio tym dopiero jak wrocilam.... bo :''bym sie zbaardzo denerwowala'' ;]

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-01-21 o 16:17
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:22   #1569
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Ja bedę stosowała Bambino. "Wypróbowałam" na córce różne produkty i na większość źle zareagowała. Bambino okazała sie najlepsza. Moja córa miała też okropne odparzenia , nie wiedziałam od czego i dlaczego. Wreszcie trafiłam na świetnego dermatologa który powiedział mi że przyczyną są DOBRE PIELUCHY. Hagisy itd, kazał przejść na najzwyklejsze Polskie pieluchy i zaczełam stosować Dada z biedronki. Nie widziałam żeby w jakikolwiek sposób odbiegały od tych najlepszych oprócz tego że skóra mojej córki była zdrowa. Poprawa nastąpiła natychmiast. Dada kosztują teraz 32zł za 70 sztuk (więcej niż 7 lat temu ) ale i tak są tanie
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:30   #1570
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
ladniutki
u mnie to tragedia ta dziura od kolczyka wyglada:P
Nie mam dla Ciebie dobrych wieści jesli chodzi o kolczyka. Ja nosiłam kilka lat i kiedy zaszłam w ciąze z córka to wyjęłam go , a mimo to dziurka pękła. Trzyma sie tylko ze 3 mm skóry. Kolczyka nie da rady nosić a i nie wyglada to ładnie.
Stary 2009-01-21, 16:34   #1571
poiglot91
Zakorzenienie

:O o kurde naprawde???
ale moja dziurka jest dosc wysoko .. nie wiem mam nadzieje ze nie peknie..
czytalam kiedys o tym na forum i wiele dziewczyn pisalo ze po ciazy normalnie nosily kolczyk ze z dziurka wszystko wporzadku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 16:40   #1572
Goo100
Raczkowanie

Najlepsza to jest dziewczyna która na wątku objawów ciązowych twierdzi że jest dziewicą , choć współzyła i teraz boi się ciąży
Stary 2009-01-21, 16:42   #1573
rumiankowa
Zadomowienie

poiglot piękny brzuszek

esti - rozmawiałam z tż-em, i ustaliliśmy, że jednak nie

co do zakupów na allegro - małe rzeczy czy ksiązki lubię tam kupować, ale wózek wolę obejrzeć na żywo, sprawdzić jak się będzie prowadził i takie tam
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:51   #1574
Fionka21
Raczkowanie

Napisane przez superzabula

Ja używałam bambino i Nivea, i firmy nie zmienie!! Dostałam od babci zestaw startowy z jonsona, ale później musiałam 2 tygodnie leczyć uczulenie u synka (miał aż ropne krostki!!) tak że te dwie firmy polecam i wiem że są bezawaryjne J

Pamętacie ten link z opisem wózka?? Ten x lander jest taki sam w użyciu jak coneco Toledo!! Miałam wam zdac relacjecje ze sklepowych oględzin… to wklejam link prezentacji x landera, bo rozkłada i składa się tak samo.. fakt.. budka w gondolce Toledo głośno się składa, ale ja wybrałam Toledo J mój tz był wniebowzięty jak pani w sklepie pozwolila mu się pobawic w skladanie i rozkladanie wozka..

http://expertia.pl/modaistyl/materia...ne-prezentacja
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:52   #1575
Mell_xx
Wtajemniczenie

Czy myslicie ze potrzebny jest zakup poscieli do wozka, czy wystarczy kocyk bo przeciez nasze dzieci urodza sie gdy bedzie cieplo?
Stary 2009-01-21, 16:53   #1576
Fionka21
Raczkowanie

wpadne do was we wtorek buziaki dla was i waszych brzuszków
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 17:02   #1577
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
Najlepsza to jest dziewczyna która na wątku objawów ciązowych twierdzi że jest dziewicą , choć współzyła i teraz boi się ciąży

no ona jest najlepsza nie wlozyl jej calego przeciez dlatego jest dziewica... pozatym widzi swoja blone i wie ze jest gruba

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 17:02   #1578
poiglot91
Zakorzenienie

goo wlasnie niedawno przeczytalam ten watek..

rece opadaja..
hahaha
Stary 2009-01-21, 17:06   #1579
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Witajcie przyszłe Mamuśki
Czytauję Was od jakiegoś czasu, ale jak dotąd nie odzywałam się, ale teraz z racji przejścia na zwolnienie dysponowac będę nadmiarem czasu wolnego, więc chciałabym do Was dołączyć Termin porodu mam na 2 czerwca. Przyjmiecie mnie? Pozdrawiam wszystkie cieplutko...
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 17:10   #1580
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Czytauję Was od jakiegoś czasu, ale jak dotąd nie odzywałam się, ale teraz z racji przejścia na zwolnienie dysponowac będę nadmiarem czasu wolnego, więc chciałabym do Was dołączyć Termin porodu mam na 2 czerwca. Przyjmiecie mnie? Pozdrawiam wszystkie cieplutko...
No nie wiem, nie wiem... hm... dziewczyny jak myslicie... no w sumie .... OCZYWIŚCIE FAJNIE ŻE JESTEŚ Mamy teminy blisko siebie bo ja 29 maja
Stary 2009-01-21, 17:11   #1581
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
Mell_xx
ja Malga sie denerwuje dzis od rana(od kad przeczytalam) i sprawdzam czy dziecko zyje i sobie wkrecam,ze na nastepnej wizycie gin powie mi tak samo ;/
Maugoszatka, ja też jestem taki panikarz jak ty, kiedy dzidziuś się nie rusza od razu sobie wkręcam, że się udusił, tak samo jak mnie coś zaboli myślę, że zaczynam rodzić, bo mam ciągle te twardnenia brzucha, mimo że biorę Fenoterol. Ale nie dajmy się zwariować, tż mi ciągle mówi żebym przestała panikować i że z maleństwem jest wszystko w porządku, na pewno ma rację.
Teraz boję się zatrucia ciążowego bo niepotrzebnie sie o tym osłuchałam od znajomych.

Kokoin, dzięki za zaproszenie, ale mam do ciebie kawałek, sądzę, że jakieś 800 km, więc raczej nie skorzystam.

Poiglot, niestety tak to juz jest w związku, raz lepej raz gorzej najważniejsze jest jednak zaufanie. Śliczny brzusio i laska z ciebie, na pewno pół rok po porodzie będziesz wyglądać tak samo jak przed, twoim atutem jest młodość, na takich młodych mamusiach ciąża zwykle nie zostawia śladu.

Blondynka Pakusia mnie pępek już wyskoczył gdzieś w 15 tygodniu teraz jak mam bardziej obcisłą bluzkę widać taką wystającą kulkę, chociaż przed ciążą był całkiem wklęsły. Włosów na brzuchu tez nie mam, u mnie jest raczej odwrotnie, zawsze miałam kilka na piersiach teraz zniknęły

Blondynko, ja miałam takiego stresa przed ślubem, że kiedy w przeddzień prasowałam spodnie ślubne tż, zaczęłam tak strasznie ryczeć że wszyscy patrzyli na mnie jak na kosmitkę, nie mogłam się powstrzymać, właściwie bez powodu, chyba w ten sposób uchodził ze mnie stres, tż juz myślał, że się chcę rozmyślić. Ale właściwie sama wszystkiego pilnowałam( taki juz mam charakter, że muszę sama wszystko sprawdzić w efekcie miałam zbyt dużo na głowie bo nie chciałam z nikim się dzielić obowiązkam chociaż każdy chciał pomóc i chyba mnie to trochę przerosło). Później głupio mi było, bo tak wyłam jakies 2 godziny i nie mogłam przestać. Wydawało mi się, że nic się nie uda, wszystkiego nam zabraknie, goście nie przyjdą i takie tam, a wszystko było o.k.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 17:12   #1582
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
no ona jest najlepsza nie wlozyl jej calego przeciez dlatego jest dziewica... pozatym widzi swoja blone i wie ze jest gruba
Najlepsze to jest jak sie wkurzyła że ona głupia nie jest , że zna sie na biologii itd
Stary 2009-01-21, 17:17   #1583
poiglot91
Zakorzenienie

katrin dziekuje
mam nadzieje ze twoje slowa sie sprawdza hehe

goo dajcie spokoj.. skad ci ludzie sie biora.. denerwuje mnie takie podejscie ze dziewica to ta co ma blone..to co ze byla dotykana ze ona dotykala.. itp.. przeciez ma blone.. jest DZIEWICA...(dziwica=kobie ta czysta)
rzeycziwscie to najglupsze podejscie jakie chyba istnieje na tym swiecie
Stary 2009-01-21, 17:23   #1584
Mell_xx
Wtajemniczenie

Pisalyscie o tym w jakich miejscach brzuszka czujecie swoje bąbelki, ja czuje zawsze ponizej pępka czasem bardzo nisko jutro zaczynam 21tc wiec moze to normalne, a jak dzidzia bedzie rosla to bedzie coraz wyzej, co o tym myslicie?

Mi podobaja sie wozki w kolorze czarnym, ale czy to wypada? Tymbardziej ze zaczniemy ich uzywac latem..
Stary 2009-01-21, 17:26   #1585
Mell_xx
Wtajemniczenie

Magduchahahaha witam w naszym gronie tymbardziej ze jestes mamusią czerwcową jak ja
Stary 2009-01-21, 17:29   #1586
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Pisalyscie o tym w jakich miejscach brzuszka czujecie swoje bąbelki, ja czuje zawsze ponizej pępka czasem bardzo nisko jutro zaczynam 21tc wiec moze to normalne, a jak dzidzia bedzie rosla to bedzie coraz wyzej, co o tym myslicie?
Ja zaczęłam właśnie 22 tc i czuję dzidzię bardzo często i zawsze tylko bardzo poniżej pępka, więc może juz tak ma być, poza tym dno macicy jest dopiero w okolicach pępka, więc raczej powyżej pępka ruchów jeszcze czuć nie możemy - tak mi się wydaje

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-01-21 o 17:50
Stary 2009-01-21, 17:48   #1587
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Nie mam dla Ciebie dobrych wieści jesli chodzi o kolczyka. Ja nosiłam kilka lat i kiedy zaszłam w ciąze z córka to wyjęłam go , a mimo to dziurka pękła. Trzyma sie tylko ze 3 mm skóry. Kolczyka nie da rady nosić a i nie wyglada to ładnie.
Dziewczyny nie załamujcie mnie Ja tez mam dziurę po kolczyku, bo wyjęłam od razu, gdy okazało się, że jestem w ciąży, ale miałam nadzieję, że potem brzuch wróci do normy a z nim i dziurka...
Stary 2009-01-21, 17:52   #1588
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
hhhihihihiiii
ciąża całą buźką
hihihihiiii
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 17:59   #1589
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
kochana witaj w gronie , ja mam termin na 7 czerwca

Cytat:
Najlepsze to jest jak sie wkurzyła że ona głupia nie jest , że zna sie na biologii itd
rany dziewczyny podajcie linka bo nie wierzę, że są takie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość

ja jestem w 21 tc i też najczęściej czuję kopniaczki w dole brzucha casem na wysokości pępka
kokoin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 18:01   #1590
poiglot91
Zakorzenienie

a prosze i link do tego watku

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=64000&page=122

o swoim problemie pisze STRADIVA

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości