|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mysle, że nie tylko ja chętnie pomogę celowałabym w rozmiar 65D Któraś dziewczyna miała ten staniczek i wydaje mi sie ze albo wkładki były wyjmowane, albo był bez wkładek ale z miejscem na nie. dużo usztywnianych ma kostar, ale z racji ze szyja z bardzo rozciągliwych materiałów to radzilabym u nich brac obwód 60 i wtedy miska F kiedys widzialam duzo ich staników na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ (mialam model 24, moge wkleic zdjecia jesli bedziesz go rozważać) narazie nic mi nie przychodzi wiecej do glowy, bo rzadko ogladam usztywniane staniki, ale jeszcze nad tym pomyslę
65/84 = 28(60)E w końcu mam dobrze dobrany stanik https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725 Edytowane przez Aska87 Czas edycji: 2009-01-21 o 19:57 |
|
|
|
|
#1413 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1414 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Proszę tylko, nie bierz tych uwag do siebie, my chcemy tylko pomóc i wskazać co jest źle, żeby potem było dobrze ![]() A więc tak, jeśli chodzi o biały stanik: - za szeroki obwód - źle założony stanik (piersi nie zebrane z boków ani z dołu, nie naciśgnięte ramiączka) - lewa pierś widocznie bułkuje, prawa bułkowałaby przy odpowiednim założeniu Czarny stanik: - obwód wygląda oki - miski za małe, obie piersi bułkują Co do przylegania fiszbin do mostka - u dziewczyn z większym biustem albo z piersiami blisko osadzonymi siebie rzadko przylegają do mostka. Tutaj jest to wina za małych misek, ale w dobrych niekoniecznie muszą u Ciebie przylegać. Cytat:
Jedna mała uwaga - w Casablance nie zebrane bułeczki podpachowe do stanika - trzeba wmasowywać żeby zmigrowały Doczytałam uwagę Kasieka - rzeczywiście miski na dole się troszkę marszczą - może podciągnięcie ramiączek i wmasowanie bułeczek z boku zlikwiduje marszczenie.
Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-01-21 o 20:58 |
||
|
|
|
#1415 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do bułek podpachowych to możecie mi powiedzieć jak je wmasowywac? zgarniam je, ale zaraz wypadaja
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
A co byście mi doradziły?
Mam wymiary - pod biustem 74cm, a w biuście 85cm. Jestem załamana, bo praktycznie jestem płaska jak deska. Jakiś czas temu kupiłam sobie stanik, który miał niby dobre dla mnie wymiary, ale był za duży (firma Alles). Według kalkulatora wychodzi mi 65D. Chciałabym znaleźć jakiś stanik, który zebrałby to, co mam. Poza tym mam strasznie szeroko rozstawione piersi i chciałabym żeby je zbierał do środka. Jaka firma i jaki model? Wolałabym coś, co można kupić przez Internet, ale z Polski .
|
|
|
|
#1417 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłąm czarną Emilkę CK 28FF i Rominatica Mileny 65f, zobaczymy jak będą pasować, ale już się nie mogę doczekać. Zawsze się ociągam za zamówiem od poniedziałku i zamawiam pod koniec tygodnia, a potem muszę czekać na paczekę caly dłuuugi weekend, ehh...
Mam nadziję, że to już będzie mój koniec z małymi stanikami!!! Ostatnio kupiłam 2 za małe 70d na allegro (szerokie i płytkie wyjątkowo) ale właśnie dzisiaj udało mi się je sprzedać w rodzinie, dzięki czemu 1 sztukę nowego mam "gratis"
|
|
#1418 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do metody, to stosujesz 'pochylenie w przód i wygarnięcie wszystkiego do miski?
"Bo miłość nie polega na tym, by stać nieruchomo jak pustynia, ani hulać po świecie jak wiatr, ani patrzeć na wszystko z daleka (..)" --Paulo Coleho-- Edytowane przez motyleczek Czas edycji: 2009-01-21 o 21:52 Powód: lit. |
||
|
|
|
#1419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miska w 65D bedzie podobnej wielkosci co w 70B, takze mozesz pójść do jekiegos sklepu i przymierzyc 70B jesli miska bedzie ok to mozesz smiało brac 65 D
|
|
#1420 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo dziekuje za odpiowiedz nawet krytyczna Jelsi chodzi to przenioslam sie z 85D a co do wymiarow to zmierze sie jutro ejszcze raz i podam... Mam nadzieje z cos doradzicie... Pozdraiwam |
|||||
|
|
|
#1421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przynajmniej sie staram wszystko wgarnac tak jestem pochylona troszke do przodu. a z bułami staram sie walczyc, a one wylaza tzn ze caly czas podczas dnia mam je tam pchac do miseczki?
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
See, niby 65D i 70B jest na tyle samo centymetrów w biuście, ja jednak uważam, że większość 65D jest większych niż 70B. Jeśli nie jest na Ciebie dobra miseczka D to spróbuj C. Powinno być ok
|
|
|
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
nie było tak źle (powoli odkrywam coraz więcej wizażowych narzędzi), a Aragon mocno zachwiał moją wiarą w "nową myśl stanikową", nawet wywołał lekką fobię literową więc musiałam go zobaczyć "w naturze"
dzięki za szczegółowe info co do antośki i sahary - ja też tak chcę, (chociaż najpierw to chce w końcu wiedzieć jaki mam rozmiar i kupić coś fajnego)majka-mw, tak się zastanawiam, czy ten biały nie jest lekko za mały (no bo jak wygarniesz bułki to może być ciasno) ew. niekompatybilny, bo to marszczenie na dole wygląda jakby miska była tam za wąska i nie mogąc objąć biustu zjeżdżała w dół, wtedy nawet podciągnięcie ramiączek nic nie da (wybułkuje górę). Na zdjęciu z boku wygląda rewelacyjnie, ale podniesione ramię sprawia że pierś jakby szczupleje a po opuszczeniu ręki mogło by się okazać, że jednak nie mieści się swobodnie w misce.
Lekarstwem na przyzwyczajenie jest inne przyzwyczajenie (Epiktet) Edytowane przez L_ka Czas edycji: 2009-01-22 o 00:08 |
|
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
hmmmm... co Wy na to, żeby założyć wątek z sondą rozmiarową? jakoś mnie to zaciekawiło, widać po tym wątku, że zakres 60E-F 65D-F jest wyjątkowo popularny, aż mnie to zdziwiło...
co Wy na to?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#1425 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tak serio to gdzieś coś takiego już widziałam, na jakimś z tych nowych sklepów z pełną rozmiarówką
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym rozmiarów jest pewnie ponad 100. Ciężko byłoby o sondę z tyloma wariantami
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Winter is coming
|
Na balkonetce była kiedyś taka sonda:
http://balkonetka.pl/2008/10/10/najp...ozmiar-stanika Ale miała mały zasięg. Tylko trzeba by było przeprowadzić ją wśród uświadomionych Bardzo popularne są przede wszystkim 65-tki- pewnie połowa uświadomionych je nosi
|
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wszystkie nawet krytyczne mają na celu dobro twojego biustu :P także nie mniej nam za złe i tak postęp w 85D to ja nie wiem jak się mieściłaś ;| skoro 85G jest male daj wymiary bo coś mi się wydaje że obwód 85 to dla Ciebie za dużo
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, cieszę się,że dotarłam wreszcie do tego wątku
![]() Na kalkulator staników trafiłam jakiś czas temu- zmieniłam dzięki niemu mój zbyt luźny 75 D na 70 D...i niestety jest to rozmiar zbyt mały (kupiłam w sklepie internetowym ślepo ufając kalkulatorowi :P)- niestety miseczka wbija mi się w połowie piersi cudownie rozmnażając ich liczbę z 2 na 4.....teraz powiem, że mam chwilowy kryzys pt. "nie zdobędę już dobrego stanika i mój biust opadnie mi do kolan jeszcze zanim obronię magisterkę ". Moje wymiary to 72/91 (po drugim mierzeniu- teraz z kolei kalkulator wskazał mi 70 DD lub 60 F)...troszkę się boję ...proszę o pomoc, jeśli to możliwe
|
#1432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Spróbuj skorzystać z http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ W rozmiarze brytyjskim wychodzi Ci 65F (30F) a w polskim 65H. Jeśli przy 75 dobra byla miseczka D to przy 70 odpowiednio powinna to być miseczka F, ale obwód 70 jest na bank na Ciebie za luźny |
|
|
|
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo
!Właśnie z tego kalkulatora korzystałam za drugim razem (oczywiście źle przepisałam -zamiast 65 to 60, przepraszam :P). Pierwszy kalkulator, którego adresu niestety nie pamiętam, okazał się jak widac nieco mniej profesjonalny...ok, teraz pójdę przymierzę 65 F ( choć brzmi nieco dziwacznie, mam nadzieję, że się przyzwyczaję ,mam nadzieję, że odnajdę taki twór w sklepie .Dziękuję bardzo za pomoc, zdam relacje z akcji mierzeniowej
|
#1434 |
|
Winter is coming
|
Neliel- w zwykłym bieliźniaku takiego rozmiaru nie znajdziesz. Poza tym to jest twój rozmiar brytyjski i takiego musisz szukać wśród angielskich staników- firm Freya, Panache, Curvy Cate itp. Twój rozmiar polski to prawdopodobnie 65H. Takie staniki szyje tylko kilka polskich firm-m.in. Milena, Comexim, Avocado, Melissa. W zwykłym sklepie z bielizną nieraz ciężko znaleźć nawet banalne 70F, nie wiedzieć czemu. Najlepiej powiedz z jakiego jesteś miasta albo do jakiego dużego miasta masz blisko. Jest w Polsce zaledwie kilkanaście dobrych sklepów z bielizną, w których panie ekspedientki potrafią doradzić i mają szeroki wybór staników i rozmiarów(no, tych z bra-fittingiem to chyba tylko kilka jest).
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała multiway z La senzy? Chciałabym kupić podobają mi się dwa, jeden bardziej ale obwód dopiero od 70.
słyszałam, że to ściśliwce, szukałam w internecie, na lobby i znalazłam tylko jedną opinie na temat tego który mi się bardziej podoba.Muszę się zdecydować na 1, bo potrzebuje takie stanika do różnych ubrań, cielisty mulitiway... Przypomnę że mam 67-68 pod biustem, generalnie noszę spokojnie brytyjskie 28 i nic mnie nie ciśnie. Jest więc sens myśleć w ogóle o 32 la senzy?
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
Jestem z Lublina i dotychczas kupowałam bieliznę w najpopularniejszych sklepach , najczęściej osadzonych w centrach handlowych...o istnieniu innych w moim mieście nie mam pojęcia, bo przyznam szczerze, że się tym nigdy nie interesowałam.
Czyli idąc do Triumpha czy La Senzy nie mam szans na zdobycie tego typu rozmiarówki...? Rozumiem...w takim razie zostają chyba internetowe zakupki? Dzieki dziewczyny jeszcze raz za pomoc
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
Co sądzicie o marce M&S? Czy dobre jakościowo ? Jak rozmiarówka ?
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
mozecie ocenic? prosze
![]() to rozm 70 C |
|
|
|
#1439 |
|
Winter is coming
|
Neliel- w Lublinie jest internetowy sklep
www.bigbra.pl Może napisz do właścicielki maila i umów się z nią na mierzenie? Na stronie sklepu jest podany telefon i mail. gosiaczek- ile masz pod biustem? Bo ten stanik nic ci z biustem nie robi, poza tym, że na nim leży. Ani nie podnosi, ani nie zbiera, no nic. No i wątpię, żeby obwód 70 był dla ciebie, chuda jesteś. |
|
|
|
#1440 |
|
Konto usunięte
|
mnie sie wydaje ze juz troche podjezdza, a fiszbiny sa za waskie, tzn za daleko od pachy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

)

moje wymiary to 72/83. Szukam stanika typu push up z wyjmowanymi wkladkami bo wyrownuje sobie asymetrie. Szukajac pod tym katem np. na dopasowanej wybor jest dosc okrojony. Jedyny, ktory mi sie podoba to ten:
Nie należy mylić prawdy z opinią większości...
.

Co do metody, to stosujesz 'pochylenie w przód i wygarnięcie wszystkiego do miski? 

ja też tak chcę, (chociaż najpierw to chce w końcu wiedzieć jaki mam rozmiar i kupić coś fajnego)
daj wymiary bo coś mi się wydaje że obwód 85 to dla Ciebie za dużo
!