Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-21, 20:45   #151
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV

cześć

a u mnie 451 dni czyli 1 rok 2 miesiące i 27 dni -specjalnie dla Ciebie Tancerkow sprawdziłam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 20:51   #152
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No tancerka rodzina mojego TŻta ma podobną filozofię Po ostatnim weselu nie mogli zdzierżyc że poprawin nie było (chyba pierwszy raz w tej rodzinie to się zdarzyło) więc pojechali wszyscy właśnie do młodego poświętowac jeszcze. Tak że rozumiem w 100%
taaak widzę że rozumiemy się bez słów...

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
oj czyli to taka rodzinka typu "wpadamy bez zapowiedzi czy nas zapraszaja czy nie"?
.
wiesz to jest rodzeństwo mamy tżta i jej się zwalają, ale oni to lubią. Ja będę mieć osobne wejście do domu i w ogole jego inną część i przecież ja z emerytkami nie będę siedzieć i do mnie tak nie będą wpadac hehehe no bo o czym ja będę z nimi gadac.. takie babulki mają o czym ze sobą gadać jak są rodzeństwem ale dalszych pokoleń tak nie nawiedzają heh tylko siebie nawzajem bo są siostrami mieszkającymi przez płot hehehe ale innych nie dręczą o nie! a jak będa mi na głowę wchodzić to ja umiem człowiekowi życie umilic heheheheheh

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

a u mnie 451 dni czyli 1 rok 2 miesiące i 27 dni -specjalnie dla Ciebie Tancerkow sprawdziłam
dzięki Kasia!!! nie ma to jak pocieszające posty ale cieszę się że ty juz masz tak blisko, tylko ja się ciągle martwię żebyś ty miała załatwione wszystko co chcesz, nie wiem czy zespół już macie wybrany i zaklepany???
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 20:53   #153
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
cześć

zazdroszczę że masz tyle czasu

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 20:56   #154
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
dzięki Kasia!!! nie ma to jak pocieszające posty ale cieszę się że ty juz masz tak blisko, tylko ja się ciągle martwię żebyś ty miała załatwione wszystko co chcesz, nie wiem czy zespół już macie wybrany i zaklepany???
ale to i tak jest dużo jak będzie rok to się będę cieszyć
Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
zazdroszczę że masz tyle czasu
byle do kwietnia

Stary 2009-01-21, 20:56   #155
can't be perfect
Wtajemniczenie

a nam zostało 1 rok i 4 miesiące
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 20:59   #156
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
a nam zostało 1 rok i 4 miesiące
widzisz Tobie kilka miesięcy mineło zadziwiająco szybko

Stary 2009-01-21, 21:04   #157
Lena21
Raczkowanie

Tancerka 212... Własnie mi uświadomiłaś, że jeszcze 1 rok, 7 miesięcy do ślubuW sumie to nie tak bardzo odległa przyszłość... Też się trochę obawiam czy zdążę na czas ze wszystkim, tyle jest tych załatwień.

Sporo mam jeszcze spraw do ustalenia z rodzicami i przyszłymi teściami... Jak podchodzicie do kwestii tradycji weselnych np. oczepiny itp. Moi rodzice chcieliby, żeby były tradycyjne oczepiny z przyśpiewkami do gości, a ja sie na to nie zgodzę. Nie za bardzo podoba mi sie też pomysł wybierania starostów weselnych, nie wiem sama po co byliby oni potrzebi Tak się składa ze pochodzę ze wsi i u mnie to standard. Co Wy uważacie na ten temat? Macie wogóle taki problem

Lena21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 21:07   #158
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
widzisz Tobie kilka miesięcy mineło zadziwiająco szybko
oj tak a miał byc koniec sierpnia kocham sierpień ale z perspektywy czasu będę szybciej zonką
Stary 2009-01-21, 21:07   #159
tancerka212
Zakorzenienie

jej zobaczcie jaką suknię na wizażu znalazłam- jedna wizazanka wkleiła- jakby odjąć ten kwiatek z ramienia to mogłabym w takiej wystąpic- co najlepsze mierzyłam kiedyś taką z takim gorsetem ciekawym robionym kawałkami po skosie i wyglądałam bosssssko- aż inne klientki mnie chwaliły to ramionko z koronki to hmmm nawet ciekawe.. dół albo z tym podpięciem albo gładki... mmmmm.. cuuudo..
piękne sa suknie rybki ale ja w nich kiepsko wyglądam a włąsnie takie kroje jat ten podkreślają moją figurę więc za takimi się rozglądać muszę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Suknia.jpg (56,9 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-01-21 o 21:08
Stary 2009-01-21, 21:07   #160
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez Lena21;10594924[SIZE=2
Moi rodzice chcieliby, żeby były tradycyjne oczepiny z przyśpiewkami do gości, a ja sie na to nie zgodzę. Nie za bardzo podoba mi sie też pomysł wybierania starostów weselnych, nie wiem sama po co byliby oni potrzebi Tak się składa ze pochodzę ze wsi i u mnie to standard. Co Wy uważacie na ten temat? Macie wogóle taki problem
[/SIZE]
Z tymi starostami ja się nie spotkałam nigdy.

A co do piosenek, to z teściami mamy różne poglądy. Niestety

Tancerka fajna kiecuszka

Edytowane przez BlackAngel
Czas edycji: 2009-01-21 o 21:09
Stary 2009-01-21, 21:10   #161
tancerka212
Zakorzenienie

mi tam przyspiewki nie przeszkadzają, jak goście się świetnie bawią to znaczy że na wesele pasują a starosta weselny to nawet nie wiem co to jest???

powiedzcie dziewczyny co myslicie o takiej sukni dla mnie?? pewnie większość to nie wasz typ no ale rybka nie jest dla mnie niestety...

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-01-21 o 21:13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 21:12   #162
kaska87
Zakorzenienie

a ja może pójdę z pezyjaciółkami do LF chciaż to będzie luty więc nie wiem, ale chciałabym rybkę przymierzyć jakąś by zobaczyć czy mi pasuje i czy mam sie dochudzać

Stary 2009-01-21, 21:12   #163
gosica502
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o moje gusta i guściki to mój aktualny typ to Demetrios 9701 bodajże

A i Tancereczko mi się podoba ta sukieneczka Ja nie jestem z rybkowatych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg demetrios9701.jpg (41,6 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez gosica502
Czas edycji: 2009-01-21 o 21:14
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 21:12   #164
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
jej zobaczcie jaką suknię na wizażu znalazłam- jedna wizazanka wkleiła- jakby odjąć ten kwiatek z ramienia to mogłabym w takiej wystąpic- co najlepsze mierzyłam kiedyś taką z takim gorsetem ciekawym robionym kawałkami po skosie i wyglądałam bosssssko- aż inne klientki mnie chwaliły to ramionko z koronki to hmmm nawet ciekawe.. dół albo z tym podpięciem albo gładki... mmmmm.. cuuudo..
piękne sa suknie rybki ale ja w nich kiepsko wyglądam a włąsnie takie kroje jat ten podkreślają moją figurę więc za takimi się rozglądać muszę...

faktycznie ten kwiatek na ramieniu to nie za bardzo, ale ja bym musiala mieć do takiej sukienki ramiączka, bo jak będę szaleć na parkiecie to nie chcialabym żeby mi cos spadło

najlepiej pochodzić poprzymierzac i zobaczyc w której sukni bedzie najładniej.. ja uważam że w rybce wyglądają ładnie dziewczyny które mają figurę duzy biust i bioderka.. biust mam, ale bioder to ni za cholerę tylko wystający brzuch

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2009-01-21 o 21:16
Stary 2009-01-21, 21:14   #165
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lena21 Pokaż wiadomość
Tancerka 212... Własnie mi uświadomiłaś, że jeszcze 1 rok, 7 miesięcy do ślubuW sumie to nie tak bardzo odległa przyszłość... Też się trochę obawiam czy zdążę na czas ze wszystkim, tyle jest tych załatwień.

Sporo mam jeszcze spraw do ustalenia z rodzicami i przyszłymi teściami... Jak podchodzicie do kwestii tradycji weselnych np. oczepiny itp. Moi rodzice chcieliby, żeby były tradycyjne oczepiny z przyśpiewkami do gości, a ja sie na to nie zgodzę. Nie za bardzo podoba mi sie też pomysł wybierania starostów weselnych, nie wiem sama po co byliby oni potrzebi Tak się składa ze pochodzę ze wsi i u mnie to standard. Co Wy uważacie na ten temat? Macie wogóle taki problem
U mnie na oczepinach bedzie tylko "odbijany", rzucanie muchą i welonem i nic więcej. Żadnych przyśpiewek ani nic i tez pochodzę ze wsi, ale u nas przyspiewek juz sie nie praktykuje. Teściowa jak na razie nie wtrąca się do naszego wesela. Może dlatego, że sami za wszystkjo płacimy. Jak już to powiedziała, że mamy kogoś nie zapraszać (kiedys była sytuacja, że ten ktoś chciał nas bić i ogólnie to bardzo nieprzyjemny człowiek i nie chcę kogoś takiego na weselu), mimo, ze to jej najbliższa rodzina. Więc jak już zaskakuje mnie pozytywnie (jak na razie)
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 21:14   #166
tancerka212
Zakorzenienie

wiecie co wlasnie stwierdzam ze mam prawie identyczne zdjęcie ze studniowki jak ta pani w tej sukni co wkleiłam- jakby zmienic głowę i sukienkę na moją studniówkową to wyglądałoby tak samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! to będzie moja suknia!!!!!!!!!!!!!

hmmm ja tez chcę ramiączka ale z tej koronki jakby jedno wlasnie bylo to mi by starczyło w koncu za wiele nie mam do trzymania heh...
Stary 2009-01-21, 21:16   #167
Claris
Zakorzenienie

A to moje typy. Co o nich myślicie?
Ta ost. na poprawiny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 624_1.jpg (26,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 828_1.jpg (26,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 380433893.jpg (23,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 952.jpg (16,7 KB, 22 załadowań)
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 21:16   #168
kaska87
Zakorzenienie

a ja chcę rybkę tylko jak dół jest ładny to góra w kształcie serca

Stary 2009-01-21, 21:18   #169
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Witam tym razem już prawie żony
Widzę, że mamy nowe narzeczone Was dziewczyny równiez witam w naszym skromnym i jakże wcale nie rozpisanym gronie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
...
Mówiłam już tutaj o mojej cioci, która zniecierpliwiona moim oglądaniem pierścionków zaręczynowych wyjechała mi z textem: po co wy siężenicie.. nie mozecie żyć tak jak do tej pory.. przecież jest wam dobrze...
...
Ja coś podobnego usłyszałąm od koleżanki z pracy mojej mamy. Wiedziałą od niej o zaręczynach, więc chciałą zobaczyć pierścionek. Gdy go jej pokazałam, to najpierw powiedziałą, że jej sie nie podoba, bo jest mały, a potem sie spytała, czy ja na pewno wiem co robię, bo ona mi to odradza - Jakby ją kto pytał o zdanie J

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Systematycznie to ja sie uczulam . Ale na koniec roku pochlalam sie z nauczycielka od niemieckiego i co powiedziala drogiej zebym nie zdala. Masakra. A tamta do mnie z tekstem ( bo na lekcje chodze do tej co mn ie usadzila) ze z taka wiedza jaka mialam na maturze zdalalabym u niej na 65% ale nie mogla sie postawic tamtej nauczycielce bo miala u niej dlu wdziecznosci. ALe do cholery co mnie to intereesuje. Wiec widzisz nie zdzlaam niemieckiego z jej glopty. Jeszce pisemny zawalilam na calej lini jak zawsze mówic umiem na wet lubie ale pisanie to juz wiekszy problem jak dla mnie:P I jeszcze biola z bioli mialam 5 na koniec roku a tu matura nie zdana. Stres mnie zezarł niestety Byłam tak załamana jak dowiedzialam sie o wynikach ze szok. Dobrze ze tz ze mna byl i mnie uspokoil. Siedzielismy na miescie chyba z 5 h zeby mi przeszlo zanim wrocilam do domu. Pschika wtedy mi padła juz zupełnie. 3 przedmioty nie zdane , a ja wielkie marzenia na temat studii robilam z takimi ocenami zawodowymi mialam dostac sie na politechnike Łódzka na dzienne. Z zawodowych same 5. A tu mtura zawalona na calej linii. Powiedzialam albo teraz albo nigdy. I teraz mam chodze na studium i co zrobic... Trzeba zyc dalej...
I dziekuje ze chces zmi pomóc chetnie skozystam z kazdej pomocy. A wos musze sobie porzadnie powtorzyc....
To ta babka z niemca równo Ci zachamiła Wredna, to mało powiedziane...
A co do pozostałych przedmiotów, to tak czasami bywa. Ja miałam coś podobnego na studiach ze statystyki - mojego ulubionego przedmiotu. Z ćwiczeń miałam same piątki, przed kołami i egzaminem i poprawką tłumaczyłam ja ponad 20 osobą i wszystkie zdały, a ja najpierw oblałam egzamin, potem poprawkę egzaminu a potem komis Potem jak mówiłam, że jestem na dziekance ze statystyki, to wszyscy się śmieli i nie chcieli uwierzyć
Ale na pocieszenie dla Ciebie Joziu, to jak jechałam na pierwszy termin po dziekance, to nie miałam czasu się uczyć (za dużo pracy i sie z niczym nie wyrabiałam) i cały roczny materiał (gruby zeszyt A4) przerobiłam w godzinę w autobusie i zdałam to na 4,5 Ale wtedy nawet się nie przejmowałam tym, że nie zdam, bo myślałam, że wyląduje na poprawce (bo sie nie uczyłam)

Cytat:
Napisane przez ilusia88 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie, wybieracie sobie sami piosenkę na pierwszy taniec czy orkiestra Wam coś proponuje?
My zastanawialiśmy się czy nie wybrać sobie samemu tylko, że nie mamy żadnego pomysłu;-)
My sobie sami wybierzemy, ale ciągle jeszcze nad nią myślimy. Będzie to albo nasza ulubiona piosenka, albo walc, albo... rumba =>to nasz najświeższy pomysł, ale jeszcze nie wiadomo na czym zastaniemy
A suknia, którą wkleiłąś ilusia jest bardzo ładna, ale jeśli masz nadwagę, to gura faktycznie tylko podkreśli sadełko... Ale jeśli nie jesteś szczupła, ale wagę masz normalną to będzie ok. Ciężko jest tak coś doradzić nie widząc ciebie...
A nazwisko oczywiście po TŻ

Cytat:
a u mnie dziś równo 1 rok i 7 miesięcy do ślubu zostało

zaraz przyjdzie Kaśka i się zacznie chwalić swoimi 2 miesiącami hehehe ale ja i tak się cieszę
Wiem, że nie o mnie pisałąś, ale ja też mam do ślubu 458 dni

A u mnie był dziś TŻ Dla tego dopiero do was zaglądam Macie pozdrowienia od niego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 21:19   #170
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Ta ost. na poprawiny
Ładne Claris te typy Widzę że Ty też na kształt A polujesz I dwie nawet z ramiączkami koronkowymi tak jak moja
Stary 2009-01-21, 21:21   #171
metkaa
Zakorzenienie

napewno dziewczyny macie racje tylko ja jestem z tych dziwnych kobiet ktore lubia takie imprezy jak wesela i jakos tak bardzo mi na tym zalezy zeby poprawiny były,

sukienki ładne najlepsza chyba tancerka212 i Claris ta 3
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 21:22   #172
BlackAngel
Adwokat diabła

Kasia083 dziękujemy i też go pozdrów

a mój tż ogląda ze mną sukienki w necie

Stary 2009-01-21, 21:22   #173
kaska87
Zakorzenienie

idę spać bo jutro na 8:00

proszę trzymać za nas kciuki bo piszemy kolosa

dobranoc

Stary 2009-01-21, 21:24   #174
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Jak podchodzicie do kwestii tradycji weselnych np. oczepiny itp. Moi rodzice chcieliby, żeby były tradycyjne oczepiny z przyśpiewkami do gości, a ja sie na to nie zgodzę. Nie za bardzo podoba mi sie też pomysł wybierania starostów weselnych, nie wiem sama po co byliby oni potrzebi Tak się składa ze pochodzę ze wsi i u mnie to standard. Co Wy uważacie na ten temat? Macie wogóle taki problem
[/COLOR][/SIZE]
u mnie pewno jakies zabawy beda co by rozerwac towarzystwo, ale na pewno nie za wiele i na poziomie (wczesniej wszystko ustalimy z zespolem)
no i bede rzucac bukietem a TZ krawatem
a co to zazwyczaj wybierania starostow weselnych? jak sie ich wybiera i jaka maja funkcje pelnic?

o sukniach sie nie wypowiadam, bo mam specyficzny gust i niewiele rzeczy mi sie podoba (a do tego niestety wiekszosc dobrze, ale wyglada tylko na modelce a potem roznie to bywa). w ogole cos czuje ze temat sukni bedzie dla mnie ciezki. nie wiem czy uda mi sie kupic Mecenasa, a na razie nie widzialam innej takiej ktora w 100% by mi sie podobala, zawsze mam jakies ale )
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 21:24   #175
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Ta ost. na poprawiny
mi sie najbardziej 1 podoba

Cytat:
mi tez sie nie podoba jak jest góra w kształcie serca

Cytat:
idę spać bo jutro na 8:00

proszę trzymać za nas kciuki bo piszemy kolosa

dobranoc
dobrze bedziemy

co do zabaw to u nas zawsze sa jakies na oczepinach.. ja chcialabym równiez jakies wspólne zabawy w trakcie wesela.. moja kolezanka tak miała i to było świetne bo wiadomo nie każdy lubi tańczyć, a poprzez te zabawy naprawde takie osoby mozna rozruszac

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2009-01-21 o 21:27
Stary 2009-01-21, 21:27   #176
metkaa
Zakorzenienie

ja tez uciekam
kciuki trzymac bede
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 21:28   #177
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Cytat:
... Nie za bardzo podoba mi sie też pomysł wybierania starostów weselnych, nie wiem sama po co byliby oni potrzebi Tak się składa ze pochodzę ze wsi i u mnie to standard. Co Wy uważacie na ten temat? Macie wogóle taki problem
powiedzcie dziewczyny co myslicie o takiej sukni dla mnie?? pewnie większość to nie wasz typ no ale rybka nie jest dla mnie niestety...[/quote]
Już raz wkleiłąm linka do zdjęcia tej sukni, ale nie patrzyłaś
Tak bys dużo wcześniej ją zobaczyła
Cytat:
Skąd to znam... Z tego powodu będzie mi ciężko coś znaleść, bo wszystko bym przerabiała...
Ale dziś znalazłam cos prawie idealnego...
Co wy na to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg A gown_534475d2f643cb7129fe8f5f2c23feff.jpg (19,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg A photo_4fc518d5cc6588811539c9918f885bb2.jpg (28,3 KB, 17 załadowań)
Stary 2009-01-21, 21:29   #178
Karlain
Rozeznanie

Tancereczko śliczna ta suknia, przepiękna podoba mi się dekold w serduszko

PS. Juz mamy zespół, 4 osoby, sami na wszystkim grają, sprzęt mają super (a znam się troszkę, gdyż sama pogrywam) bylismy na próbie i jak zagrali Dżemik to już mi cena nie przeszkadzała hahaha, no cóż najwyżej na czymś trzeba będzie zaoszczędzić.....pięknie grają... szczerze jestem pod wrażeniem
Bo wcześniej bylismy zdecydowani na jeden zespol za 3500zł ale oni częsc graja, czesc z dyskietek- jakosc taka ...troche....nie najgorsza, ale taka sztuczna ta muzyka...nie chcę nikogo obrażać, ale dla mnie muzyka jest bardzo wazna... no ze względu na przystępną cenę już mielismy ich brac ALE pojechalismy na ta próbę do tego drugiego zespołu dziewczyny normalnie czułam się jak na koncercie zagrali kilka typowych weselnych kawałków i trochę rocka suuuper, wszyscy grają do tego śpiewają na głosy a i na nasze wesele ma byc wokalistka... jeszcze ją chyba w piatek posłuchamy (znowu jedziemy na próbę) całosc 4300zł
a wiecie co jak dzwoniła w poszukiwaniu zespołów od wczoraj to ceny kosmiczne mi mówili 5000-6000zł !!! jejku przeraziłam się

podpisalismy tez umowę z dekoratorką, koszt niestety ok 2000zł (duża sala) ponadto zapytałam o cene wiązanek ślubnych i wiecie co 200zł!!!!!!! chyba poszukam gdzie indziej kilka kwiatków za 200zł ????? u was też są takie ceny???
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 21:30   #179
gosica502
Wtajemniczenie

DObranoc prawie żony uciekam nyny
Stary 2009-01-21, 21:34   #180
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
A ja dziś doznałam szoku

zerknęłam na swoj suwaczek i co widzę - 1 rok i 6 miesiecy Półtorej roku normalnie z 7 razy sprawdzałam czy to prawda

Skoro Ty masz 1.5 roku to i jak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości