|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na Wielkanoc siostra mojej mamy robi coś na kształt paschy, ale jest to jakby trójsmakowy tort serowy ![]() ![]() Wszyscy wymiękają, a ja obżarta jak smok wychodzę z porcją na wynos ![]() Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2009-01-22 o 15:28 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie skonczyłam czytać cały wątek
![]() Ale się dziewczyny napisałyście! Wcześniej pytałam tylko o soczewicę, teraz oficjalnie chciałbym się przyłączyć do plażowiczek. Przyjmiecie mnie? ![]() ![]() Dla wstępu: Zaczęłam pierwszą fazę w poniedziałek, czyli dzisiaj dzień 4. Jestem tak paskudnie już zdesperowana, że mnie nic nie powstrzyma ![]() ![]() Teraz dzisiejszy jadłospis. s. Omlet z 2 jaj z pieczarkami i plasterkiem szybki i serka żółtego + kawusia z mleczkiem + pół szklanki soku pomidorowego (jak radzą w książce) p. migdały o. Zapiekanka z soczewicy (teraz doczytałam, że miała być czerwona a ja miałam zieloną - jest duża różnica?) + gotowane warzywka mix mrożonkowy (musiałam powybierać marchewkę ![]() p. tu nie wiem co zjem... strasznie mi ciężko wymyślić cos na lekki podiweczorek k. reszta sałaty z obiadku ![]() p. z racjii tego, że chodzę spać dosyć późno (ok 1-2 w nocy), czy można podjęśc jeszcze po kolacji jakis biały ser? Kolacka ok 19:30 - 20 Do tego piję herbatę zielona i czerwoną i wodę niegazowaną. No i jedną kawę rano. Co zmienić? Mam wrażenie, że jakos dużo tego jedzonka.. Pytania ![]() 1. czy można pić wode z sokiem z cytryny? wiem, że owoców nie można, ale sam sok z cytrynki znajduje się w przepisach jak przyprawa.. 2. czy można otręby przenne prazone? Dla mnie do serka wiejskiego są jak znalazł 3. czy można szynkę do jajecznicy rano? Do tej pory jadłam jajeczniczkę z 2 jaj z posiekana szyneczką... nie wiem czy nie lepiej zastapic jej warzywami jakimis
#844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-01-22 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
Dzięki więkie
![]() Szyneczka jest ze świniaczka ale bardzo chuda lekko podwędzona. Taką mozna? Bo myslałam, żeby ją zastapić jakimis warzywkami do jajeczniczki rano. Z pieczarkami mi średnio smakuje. Już wolę same jajka. Z otrębami zatem poczekam a kolację sobie przesunę.
Storczyki ![]() Edytowane przez Ewlyn Czas edycji: 2009-01-22 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie chodziło sery żółte i pleśniowe ![]() Cytat:
![]() lubię, mocne, konkretne smaki ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Wtajemniczenie
|
Ten Halloumi wyglada super! Ja kocham sery z mleka koziego i owczego.
![]() Ja dzisiaj znowu pozno obiad bede miala, dopiero rybke wyciagam do rozmrazania, bo zapomnialam. ![]() Wiec i kolacja pewnie znowu kolo 23 bedzie. ![]()
#849 |
Zadomowienie
|
dziewczyny chyba zartujecie ze tyle stworzylyscie
![]() ![]() ![]()
#850 |
Wtajemniczenie
|
Jade na zakupy a wy piszcie duzo zebym miala co czytac jak wroce a wy pojdziecie juz spac
![]() Milego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
#854 |
Wtajemniczenie
|
Ja wciaz nie mam obiadu.
![]() Zjadlam do tej pory dwa sniadania i teraz chociaz jablko,bo spadamy dopiero po zakupy. Zobaczymy na co sie rzuce. ![]()
#855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziś przyszłam z pracy, a obiadek na mnie czekał...mężuś zrobił mintaja, brokuły, sałatkę..mniammmmm ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
pysiamn podejżałam sobie zdjęcia na Twoim blogu.... mamo jak to wszystko ładnie wygląa!
![]() Co jest w składzie tego zielonego dania z fasolką? Można w I fazie? Ten piernik to pewnie na II ale już wiem, że zrobię.. aż mi slinka pociekła ![]()
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do fasolki to na 1 fazie można jak najbardziej ![]() Fasolka szparagowa po amerykańsku Składniki: fasolka szparagowa 250g srednia cebulka 3-4 plasterki chudej wedliny 2 jajka Przygotowanie: Fasolke gotujemy az zrobi sie miekka.
Na patelni na oliwie podsmazamy pokrojona w polksiezyce cebulke, a nastepnie dodajemy pokrojona w kostke wedlinke. Smazymy az wedlina sie zarumieni ![]() Dodajemy ugotowana fasolke i smazymy chwilke pozwalajac jej odparowac. Nastepnie wbijamy 2 jajka, doprawiamy sola i mieszamy (jak jajecznice). A pierniczek oczywiście II fazowy ![]() ![]() Przepis w przepisach SB ![]()
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
Ewlyn fasolke polecam, osobiescie bardzo lubie, moje spostrzezenie jest takie - fasolke treba tylko zblanszowac, zeby nie byla za miekka, wtedy jest smaczniejsza
![]() alez ja dzis lenia mam ![]() ![]() ![]() Z jedzeniem u mnei ladnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ilona... moze i ja bym sie skusila na te papilotki... moze jakies 120sztuk. Wiadomo jak jest kolorowo to zawsze milej ![]() ![]() ![]() ![]() Tak, mnie tez zaczyna niepokoic brak Bambi... mam nadzieje ze golabki sie gdzies zaszyly i sietuja dobre nowiny ![]()
#859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze zapytam. To danie można jako samo z siebie, czy lepiej dodac jeszcze jakiegos kuraka? Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
oo Dziewczyny, rzeczywiście naprodukowałyście! chyba z godzinę wszystko czytałam
![]() dilys pytałaś, czy warto kupić książki - ja mam Dietę SB i przepisy, dietę raz przeczytałam i trochę pomogła, ale ja to w sumie kupiłam, bo jestem zbyt leniwa by wszystko wykopać z googli i wizażu ![]() teraz jadłospisik. dzisiaj się starałam zjeść więcej, w tej chwili brzuszek naapchany: śń: ok 200g serka wiejskiego z cynamonem, jajko na miękko, ogórek kiszony (właśnie tu nie byłam pewna - można kiszone na jedynce?), kakao pół na pół wody i mleka 0,5% II: jogurt nat 135g Danone z pestkami dyni i siemieniem lnianym obiad: spory filet z mintaja, miał być w panierce z siemienia, ale właśnie ona mi zawsze odpada, więc oddzielnie była ![]() późno wstałam, więc mało posiłków, ale pewnie jeszcze dojdzie coś białkowego. mam nadzieję, że dziś lepiej? a i pytanka jeszcze: 1. Jak zrobić tę panierkę z siemienia/sezamu, żeby nie odpadała? Bo ja mieszam po prostu te nasiona z żółtkiem, ale mi nigdy nie wychodzi ![]() 2. Czy jak chcę zrobić zapiekankę z soczewicy to muszę ją moczyć przez noc czy coś? Bo chyba gdzieś o tym wspominałyście? z góry dziękuję za odp i czekam na ocenę jedzonka ![]()
#861 |
Zadomowienie
|
Jakis popaprany dzien jedzeniowo mi sie zrobil... wszystko przez ta przesolona salatke, co to jej sie zjesc nie dalo...
![]() No ale sytuacja opanowana ![]() Corny II sn, to razej przekaska, jak objesz juz caly dzien, to napisz, co i jak, tak latwiej dojrzec bledy ![]() ![]() ![]() ![]() Przylaczam sie do seromaniakow - w lodowce musi byc ser ![]() ![]() Djana super podpis ![]() Ilona o tak, z taka iloscia foremek na pewno bedzie kolorowo ![]() ![]() Mamooli spokojnie, trzeba wyczuc ta II faze. Ja widze ze sa dwie szkoly, albo ktos sie boi wprowadzac wegli, albo wprowadza ich bardzo duzo ![]() ![]() Madziaa musze sparwdzic te lidlowe, moze jutro kupie, to dam znac, Ilona te dlugie dzemy to z netto - slodzone splenda ![]() Tez mnie martwi nieobecnosc Bambii... ![]() U mnie dzis: sn: owsianka i bulka orkiszowo - pszenna z serem i dzemem p: orzechy laskow II sn: troche przesolonej salatki + kawalek makreli o: kasza zapiekana z miesem i serem + surówka z kapusty kiszonej - aha mialam taki glod warzywny, ze kupilam gotowa surowke z pora - zjadlamz piec lyzek i sie skapnelam, ze ona chyba z cukrem... ![]() k: tu juz porzadnie omlet z 2 jajek z szynka, pieczarkami i serem, rzodkiewka, ogorek, papryka z rzezucha, 1/3 kalarepy i z 5 orzechow ziemnych i po tej kolacji juz mi bylo dobrze ![]()
#862 |
Zadomowienie
|
Ha wlasnie dostalam smsa od szefowej, ze jutro zarzadza malowanie biura, wiec mam juz weekend!!!!!!!!!!!
![]() ![]()
#863 |
Zadomowienie
|
Effa ale ci fajnie, mam nadzieje ze nie bedziesz musiala tego "odrabiac"
![]() ![]() ![]() haha, fajna rzecz zauwazylam - wlasnie w chwili pisania tego posta mam dokladnie tyle samo postow co Paprak ![]()
![]() ![]() ![]() Mam ciało boga ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-22 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Wtajemniczenie
|
A ja sie poklocilam z TZ i mam dosc jedzenia i w ogole wszystkiego. :/
Jeszcze nieplanowany, a szczegolnie niechciany, spacer 30min mialam ze sklepu i tak zmarzlam, ze szok.
#865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak się pogodzisz z TZ to dopiero milusio bedzie ![]()
![]() |
#866 | |||
Zakorzenienie
|
uff. ksiądz niedawno wyszedł, jeszcze mąż poszedł go odwieźć i zniknął
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale jutro pokerek ![]() Cytat:
![]() u mnie tez jakoś dziwnie dziś z jedzeniem, głodna jestem ![]() ś: gofr z twarogiem i dżemem śliwkowym IIś: duża babeczka jarzynowa z plastrem sera na wierzchu, jabłko o: miska fasolowej z parmezanem potem wpadły mi dwie mini muffinki serowo-owsiane [średnica 3,5cm] p: czy ja zjadłam podwieczorek ![]() k: moja bułka z pomidorem i 4 kulkami mini mozzarelli teraz jeszcze wciągnęłam ser żółty hit |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zadomowienie
|
Ilonko tekst o Buddzie (tak, wiem, Budda nie jest bogiem ;-) )
#868 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Wtajemniczenie
|
fruity
![]() ![]() Djano rzeczywiscie z wpisami idziemy leb w leb ![]() pysiamn traktujesz nas calkiem po macoszemu ![]() Dziewczyny u mnie pomimo zwiekszenia ilosci plynow radykalnie, wciaz problemy z wyproznianiem. Zejrzyjcie laskawie na moj jadlospis i skarccie jesli popelniam grzechy nieswiadomie ![]() Jajecznica, mizeria z feta i z odtłuszczonym kefirem, zielona fasolka szparagowa Resztki mizerii ze sniadania, garstka mieszanych orzechow, miska zupy z soczewicy Kurczak z grilla, salata rzymska i winegret, portobello i pieczarki smazone z pieprzem, czosnkiem i natka selera Deser kawowy na bazie odtłuszczonej ricotty Orzechy Salatka z tuńczyka z czerwonej fasoli, wloskiej papryki, selera naciowego, ogorkow kiszonych, jajek i cebulki Moze ja za duzo jem w stosunku do zapotrzebowania? Moze za duzo bialka? Radzcie ![]() ![]() U mnie dochodzi 22-ga wiec wam zycze milego poranka ![]() Moze bambii kolo weekendu sie pojawi? i co z zielonamorelka? |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Wtajemniczenie
|
Czy już mówiłam, że nic mi się nie chce?
![]() ![]() Śniadanko zjadłam dziś takie syte, że pewnie dłuuugo nie będę głodna (trzeba wykończyć przed weekendem zapasy jedzenia w pracy ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.