|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
cześć mamuśki - wyspane?
właśnie zaczełam bawić się suwaczkami co mam nacisnąć żeby adres suwaczka pokazywał się automatycznie przy każdej odpowwiedzi a czy na tym forum nie da się zrobić żeby zamiast adresu suwaczka był taki fajny kolorowy prawdziwy suwaczek? Miramej- strasznie się cieszę że wszystko ok ja mam wizytę we wtorek i już przeżywam
Edytowane przez ainka11111 Czas edycji: 2009-01-23 o 09:54 |
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
wyspane, dziś jadę na pierwsze zakupy dla dzidzi. Mam zamiar wreszcie coś kupić a nie tylko oglądać z przerażeniem.
|
|
|
|
#3663 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hejka
no i bylam z malym u lekarza...ma ospe - na szczescie go nie swedzi i sie nie drapie Miramej to super ![]() co do przesadow - jak chrzcilam malego miala byc chrzestna moja starsza kuzynka ale zaszla w ciaze i zrezygnowala z powodu przesadu, ze moze poronic
|
|
#3664 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i rozumiem ze umojego gina sie czeka bo zasada kto pierwszy ten lepszy ale skoro jest recepcja to to dla mnie conajmniej DZIWNE ![]() tak tez mam male piersi i tez kcem zeby urosly!!! (nie za szybko zeby sie rozstepy nie porobily) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
DZEWCZYNY WSZYSTKO BEDZIE OK skoro lekarz tak powiedzial... Cytat:
![]() mi z wozby jednej chlopaczek i czuje ze tak bedzie
|
|
|
#3665 |
|
Raczkowanie
|
dzieci raczej łagodnie przechodzą ospe. moje dziecko przechodzilo rok temu też tak o tej porze z czego się bardzo cieszę bo jakby teraz miala coś przynieść z przedszkola to bym się wściekła z racji tego że ja jeszcze nie byłam chora a ospa w ciąży to czytałam że nic ciekawego
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Co tutaj tak cichutko? Śpicie jeszcze? Przyznam się, że ja dopiero wstałam, super mi sie spało Musze wykorzystywać te chwile kiedy dłużej mogę pospać bo za tydzien znów do pracy. Miramej super wiadomości Svinecka dzieki za wypowiedź w sprawie farbowania włosków.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-01-23 o 11:04 |
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cassandra ja tez ide farbowac wlosy, ale juz po wizycie u lekarza,czyli po 5.02 wygladam strasznie,ale cóż przemecze sie jeszcze troszke. i tak siedze w domciu caly czas prawie, staram sie nie łazic duzo po dworze i po sklepach bo teraz ten wirus grypy wiec wole nie ryzykowac. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-01-23 o 11:18 |
|
|
|
|
#3668 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga wpisałam Cie na liste, ale na wiadomość o znalezieniu wujka zapomniałam uzupełnic Twój nick
[/quote]Ania0104 dzięki bardzo |
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Przyczajenie
|
hejka!! witam Was wszystkie, postanowilam do Was dolaczyc, bo tak jak Wy spodziewam sie cudu!! Dzidzia przyjdzie na swiat okolo 19 sierpnia, bo wlasnie taki mam termin, pozdrawiam przyszle mamusie
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosimy o pozostale dane: Imię, wiek, miejscowość oraz imiona. Ania doda Cie do listy
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzadko, ale trafiają się przypadki, gdzie na pierwsza wizytę wchodzi tatuś, i już ma milion pytań, co to porodu,a jak z karmieniem, i kąpielą. Wtedy wszystkie panie chichoczą, jak na poczekalni debatują o co będą pytać
|
|
|
|
|
#3674 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u Was tez tak ładnie słoneczko swieci? ![]() Niedawno wstałam ... ciężką miałam noc! Tyle nerwów przez cały dzień i jak już wiedziałam że wszystko ok to wtedy rozbolała mnie głowa! Nie mogłam zasnąć do 2 ... prace sobie dzisiaj odpusciłam ![]() Cytat:
... może podzielisz się fotką tego kawalera Cytat:
|
||
|
|
|
#3676 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tak czy siak uwazam ze czekac zadna z nas nie powinna
|
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... wszystko przeciwko mnie ... ale druga już musi byc dziewczynka! Gizmiatko wytłumacz kolezance łopatologicznie ... jak się stawia w podpis link np do suwaczka, ale tak zeby go podpisać ... no tak jak Ty masz! Bo ja ciemna jestem w tym temacie
|
||
|
|
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
Miramej
Ja do ginia idę w poniedziałek już się zaczynam denerwować (przez te niezbyt dobre wyniki moczu...), ale też się cieszę, że znowu zobaczę moją kruszynkę Powiem Wam, że ja w kolejce u ginia nie muszę stać aż tak długo. Owszem jest am jakiś mały poślizg, ale to dosłownie od 10 do 15 minut. Jak wcześniej chodziłam państwowo too nie powiem, żeby się dostac do gabinetu tżeba było z pół dnia spędzić w przychodni. Musicman mam nadzieję, że pochwalisz się zakupami Ania0104 u mnie jest szaro buro i ponuro, pada deszcz, az przygnębia mnie ta pogoda. Ale co tam byle do WIOSNY!!!
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę już wiosnę Chyba obejrze sobie jakaś komedie na poprawę humoru.
|
|
|
#3680 | |||
|
Raczkowanie
|
[quote=ainka11111;10606275]
Cytat:
to już 18 tydz ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny chciałam się jeszcze podzielić radą którą ostatnio usłyszałam apropo pierwszych ciuszków, nie wiem jak to się ma w praktyce bo to bedzie moje pierwsze dziecko. Ale koleżanka poleciła mi żeby kupować śpioszki, które są rozpinane w całości, np. na brzuszku albo z boku na zatrzaski, żeby nie męczyć dzidzi wkładaniem ich przez głowę, jak tak sobie oglądałam w sklepie to te całkowicie rozpinane są niestety droższe |
|||
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiec jak juz mamy link do suwaczka np : http://www.suwaczek.pl/cache/7bc5c69a8d.png wpisujemy sobie pozniej w podpisie [ URL=" http://www.suwaczek.pl/cache/7bc5c69a8d.png "] tu wpisujemy co chcecmy [/URL]tylko miedzy [ a URL="kasujemy spacje i powinno wyjsc efekt końcowy mam nadzieje ze pomogłam ! ps. tak postepujemy z kazdego rodzajem suwaczkiem co z reszta widac u mnie w podpisie ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-01-23 o 12:18 |
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dla tych które nie wiedzą jak zrobić np. tak jak ja mam w podpisie.
Też do niedawna nie wiedziałam ale Truheart mi pomogła ![]() Tak mi to wytłumaczyła ![]() 1. W swoim profilu wchodzisz w "edytuj podpis" 2. piszesz co chcesz - np. ciaza czy coś tam ![]() 3. zaznaczasz ten podpis myszką (podświetlasz) i klikasz na taką kulę ziemską w opcjach obok czcionki, rozmiaru, itd.. 4. wyskakuje pole gdzie kopiujesz link do swojego babystrology i wciszkasz ok.
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3684 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kiedyś skusiłam się tam tez na usg i czekałam druga godzinę! jest to jeden z powodów, dla których umówiłam się na przyszły czwartek do mojego lekarza sprzed ciąży i teraz będę chodzić znów do niego. Ktoś mnie skusił na zmianę na ciążę, ale nie wychodzi mi to na dobre.Co do cycuszków - ja tez już przywykłam do bycia deską.No, ale te kilka miesięcy w życiu to bym się naprawdę ucieszyła z balonów ![]() Cytat:
Super Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że nie obojniak ![]() Z chińskiej wyszła mi dziewczynka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie, u nas jest szaro, morko i zimno ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TEZ CHCĘ WIOSNĘ! Edit: A oglądacie na TVN Style program Mamo to ja? Ciekawe rzeczy mówią czasami. Tylko teraz odcinki powtórkowe lecą, ale jak ktoś nie oglądał to polecam. O 13:30 Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-01-23 o 12:43 |
|
|
|
|
#3686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz juz będę mądrzejsza Cytat:
... może dlatego że nie podświetliłam podpisu
|
||
|
|
|
#3687 |
|
Ola-Unhola
|
Witam Dziewczynki, po kilkudniowej przerwie.
Trochę kiepsko się ostatnio czuję, wróciły wstrętne mdłości i wymioty a wczorej jeszcze okropny ból głowy mnie nawiedził ![]() Byłam wczoraj na badaniu genetycznym usg. Wyniki ok, przeziernośc 1.8 a Dzidziolek ma już 5.5 cm!!! ![]() Maluszek spał i nie chciał dośc długo dac się zbadac, więc ginek pukał mi w brzuszek i podrzucał bąbelka. Tak fajnie wtedy podskakiwał (jakby bezwładnie odbijał się od jakiejś trampoliny) ![]() Następna wizyta 02.02, będzie to 14 tydz, więc płci pewnie nie będzie jeszcze sprawdzał (mówił mi, że tak od 15 tyg jest już w miarę wiarygodne), także raczej dopiero na przełomie lutego i marca na kolejnej wizycie coś się dowiem
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś zaczęłam 16 tydzień i mam straszną nadzieję, że we wtorek na usg dzidziol ujawni co ma między nogami
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-01-23 o 12:57 |
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do farobowaia włosów ja w ten weekend bede farbowac bo juz nie umiem patrzec na siebie !!! a dosalam od gina taka ksiazeczke w kotrej bylo napisane ze mozna farbowac, ze dziecko sie nie osłabia itd ze najlepiej czekac tylko do konca pierwszego trymestru. A jelsi chodzi o farby mozna stosowac wsyztskie na jakie ma sie ochote chodzi tylko o to czy kobieta w ciazy wysiedzi z tym smierdzacym czyms na głowie tu głownie o zapach sie rozchodzi bo wiaodmo ze kobieta w ciazy ma bardziej wyczulony wech
|
|
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie wiedziałam o której godzinie jest emitowany...ale teraz juz wiem. Dzięki Cytat:
Czyli prawie identycznie jak u Ciebie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

Musze wykorzystywać te chwile kiedy dłużej mogę pospać bo za tydzien znów do pracy. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... prace sobie dzisiaj odpusciłam
... ale druga już musi byc dziewczynka!
kiedyś skusiłam się tam tez na usg i czekałam druga godzinę! jest to jeden z powodów, dla których umówiłam się na przyszły czwartek do mojego lekarza sprzed ciąży i teraz będę chodzić znów do niego. Ktoś mnie skusił na zmianę na ciążę, ale nie wychodzi mi to na dobre.
Tyle Dzieciaczków to na żadnym wątku chyba jeszcze nie było