|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Będę starą matką
Tak. W tym roku 30, ślub za kilka miesięcy. Jakbym nie liczyła wychodzi na to, że dziecko urodzę najwcześniej w wieku 31 lat - jak dobrze pójdzie i mój luby będzie miał szybkie plemniki, a ja chętne jajeczko
![]() To chyba rodzinne, ponieważ moja Mama starsza ode mnie jest o 34 lata. Tak więc, drogie Wizażanki, czy powinnam mieć traumę z tego powodu? ![]() WHITE: a tak naprawdę mam w głębokim poważaniu, że nie mam dziecka już, teraz, tylko będę je miała po 30. I dobrze, przynajmniej mam większą szansę być świadomą mamą, bez problemów z szefem drącym się na mnie, że ośmieliłam się zajść. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Będę starą matką
A od kiedy to 30kilka to stary wiek jak na matke
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Już dajcie spokój Anitce.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, od kiedy ????
Odpowiedz brzmi, nie nie powinnas miec traumy Ale bierz sie do roboty, czyn swoja powinnosc
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
oczywiście, ze powinnaś mieć traumę!
i odbyć pielgrzymke na kolanach do Łagiewnik, ze jeszcze nie walczysz z nizem demograficznym a serio: -ja jestem jak na dzisiejsze standardy wrecz mlodociana matka - starszy synek urodzil sie jak mialam 21 lat i tez bylo wg co poniektorych niedobrze, za to teraz jestem juz "odrobiona", a przed Toba pieeeeeluchy
|
|
|
|
|
#7 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
A to 30 lat to dużo ?
Weź no smarkulo mnie tu nie obrażaj ![]() Wszak kobiety po 40+ pierwsze dzieci rodzą i jest OK` Ehhhhh.... zbulwerowałam się ![]()
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie gadaj glupot
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
O jaką Anitkę chodzi?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Szajbuś
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
te na ktora "podniusl reke" jej chlop, ale za to jest fajny, bo ona nie musi pracowac
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=305403 ludkowie, nie bulwersujcie sie, to taki zart sytuacyjny
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10623664]Tak. W tym roku 30, ślub za kilka miesięcy. Jakbym nie liczyła wychodzi na to, że dziecko urodzę najwcześniej w wieku 31 lat - jak dobrze pójdzie i mój luby będzie miał szybkie plemniki, a ja chętne jajeczko
![]() To chyba rodzinne, ponieważ moja Mama starsza ode mnie jest o 34 lata. Tak więc, drogie Wizażanki, czy powinnam mieć traumę z tego powodu? ![]() WHITE: a tak naprawdę mam w głębokim poważaniu, że nie mam dziecka już, teraz, tylko będę je miała po 30. I dobrze, przynajmniej mam większą szansę być świadomą mamą, bez problemów z szefem drącym się na mnie, że ośmieliłam się zajść.[/quote] WHITE -świadoma matka to taka,ktora przemyślała macierzyństwo.jednak nie daje jej 100%gwarancji bycia szczęśliwą matką.(sory,ale kochamy obalać stereotypy) a tak na poważanie to bedziesz wyglądała na młodą mamę.ciąża odmładza "starsze kobiety".(ja już nie wyobrażam sobie ciązy i malucha w domu) i jaki moherowy przykład dajesz młodzierzy.roman giertych dał ci narzędzia do płodzenia dzieci,a ty co? luz,blus marines?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
nie żartuj, 30 parę lat i za pózno??Nie wydaje mi się i nie przejmuj się tym.Będziesz (jeśli zachcesz
)dobrą i dojrzałą mamą
|
|
|
|
|
#14 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Ja z tym "zbulwerowaniem", to oczywiście żartowałam, zrozumiałam o co chodzi, bo się Anitka w tamtym wątku wyraziła się o "starych matkach po 30+". A co można powiedzieć, o kobiecie 40+, która rodzi dziecko, babcia? Wszak nie ma chyba ograniczeń wiekowych, skoro kobieta może zajść w ciążę po 40+ to znaczy, że natura jako matkę dopuszcza taki wiek ![]()
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
szajajaba na pewno w szpitalu, jak będziesz rodzić, nazwą Cię starą pierwiastką, bo takie pojęcie funkcjonuje.
![]() Mam niemało koleżanek, które około 30-tki wychodzą za mąż, są "dopiero" w ciąży, niedawno urodziły lub są "tylko" w związkach, jeszcze bez dzieci. To dla mnie pocieszające, że ten wiek się przesuwa i nie jest dla mnie za późno. Mam 30 lat i 4 miesiące temu zakończyłam nierokujący związek. Jestem obecnie sama i ja to dopiero się zastanawiam, kiedy ewentualnie będzie mi dane zostać matką i czy nie będę za stara . Ty jeszcze możesz szybko nadrobić ![]() ![]() Pozdrawiam.
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy powinnaś mieć traumę. A masz? Ja w kwietniu rodzę, a we wrześniu kończę 30. I nie mam ani nie miałam szczególnej traumy. Znudziło mi się czekać aż "będę gotowa" na dziecko, obserwując siebie doszłam do wniosku, że po 40-tkę też nie będę czuła się gotowa. Nawet teraz nie jestem pewna czy jestem gotowa. Wiedziałam tylko jedno - że nie chcę NIE MIEĆ dzieci. Rozejrzałam się wokół siebie, wyszło mi że maleństwo będzie miało dwoje kochających siebie nawzajem i jego samego rodziców. Stabilną sytuację finansową. I po prostu odstawiłam tabletki, zaczęłam łykać kwas foliowy i czekałam.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Po drugie - narzędzie główne to nie mnie dał, tylko lubemu. Dla mnie narzędzie to coś, co w rękę mogę wziąć, no ![]() ![]() Co do białego - masz rację, pewnie. Dlatego napisałam, że mam szansę - pewnie, że może być i dojrzała 23latka, i trzpiotowata 30+
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10623664]Tak. W tym roku 30, ślub za kilka miesięcy. Jakbym nie liczyła wychodzi na to, że dziecko urodzę najwcześniej w wieku 31 lat - jak dobrze pójdzie i mój luby będzie miał szybkie plemniki, a ja chętne jajeczko
![]() To chyba rodzinne, ponieważ moja Mama starsza ode mnie jest o 34 lata. Tak więc, drogie Wizażanki, czy powinnam mieć traumę z tego powodu? ![]() WHITE: a tak naprawdę mam w głębokim poważaniu, że nie mam dziecka już, teraz, tylko będę je miała po 30. I dobrze, przynajmniej mam większą szansę być świadomą mamą, bez problemów z szefem drącym się na mnie, że ośmieliłam się zajść.[/QUOTE] sie nie martw ,podziele sie z Toba plackami od Szpiega ,wypijemy moj barek i bedzie dobrze staruszko :-D |
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Eee tam 30 lat to wcale nie tak dużo
|
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
będę STARĄ matką?
ja mam 25 lat i dwuletnie dziecko a czuję się starą matką, Ty już będziesz niemal mamą-babcią.reasumujac odpowiedz tak samo bez sensu jak tytuł wątku. nakręcasz się i tyle
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
30 lat....stara? Dobre sobie.Generalnie uważam że to chyba dobry czas prawda? Jesteś jeszcze młoda ale masz już pewien bagaż doświadczeń
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
![]() To chyba rodzinne, ponieważ moja Mama starsza ode mnie jest o 34 lata. Tak więc, drogie Wizażanki, czy powinnam mieć traumę z tego powodu? ![]() WHITE: a tak naprawdę mam w głębokim poważaniu, że nie mam dziecka już, teraz, tylko będę je miała po 30. I dobrze, przynajmniej mam większą szansę być świadomą mamą, bez problemów z szefem drącym się na mnie, że ośmieliłam się zajść.[/quote] ![]() ![]() szajabaja Ty sie lepiej zastanów!! Matka po 30 to babcia!! A tak na serio, moja mami urodziłą brata w wieku 36 lat i żyje i ma sie dobrze, w pieluchy nie robi.... no i nei wyglada na babcie ![]() Dla mnie bez znaczenia, to decyzja kobiety czy chce i kiedy
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10624203]
Po drugie - narzędzie główne to nie mnie dał, tylko lubemu. Dla mnie narzędzie to coś, co w rękę mogę wziąć, no ![]() ![]() Co do białego - masz rację, pewnie. Dlatego napisałam, że mam szansę - pewnie, że może być i dojrzała 23latka, i trzpiotowata 30+ [/quote]oooo ale Ci jestem dźwięczna, że napisalaś to fajne pogrubione Szajbulku! To znaczy, że ja choć smarkula to już mogę ? Ja wczoraj odbylam poważną rozmowę z moim tż, który stwierdzil, że od 2 sierpnia nie będzie stawal mi na przeszkodzie w macierzyńskich zapędach White:Czy Wam to pohyle też wydaje się dwuznaczne?
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
wy sie nie smiejcie ,kolezanka z pracy mojego TŻ ma 36 lat i zostanie w lipcu babcia
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, moja mama urodziła mnie majac 36 lat. Co wiecej ojciec mial wtedy 45
Sie postarali o pocieche w kwiecie wieku..W dodatku jedna moja siostra urodzila pierwsze dziecko w wieku 37 a druga kolejna pocieche w wieku 30. Nie wspominajac o tym, ze moja ciotka miala 42 gdy urodzila 3 corke Ciekawe czy to rodzinne
Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2009-01-23 o 20:17 Powód: literówka |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Coż i ja się pochwalę-mnie mama urodziła gdy miała 38 lat, ojciec 40, napewno było im cięzko, bo nie ten wiek i młodośc nie ta...Ale jakos sobie wzajemnie pomagali, pomogla duzo im moja starsza siostra i babcia
Bierz sie za robotę i zycze powodzenia
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
bedziesz dojrzala mama a nie stara
![]() tylko, zebys za bardzo nie chciala zajsc w ciaze, bo wtedy sie nigdy nie udaje...
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
taaaakkk. będziesz bardzo starą matką, o ile babcią Cię już nazwać będzie można
i czujesz smród ironii? ![]() uważam, że każdy wiek jest odpowiedni, gdy czuje się gotowym na dziecko. ale zawsze też znajdzie się nieodpowiedzialny człowiek .pozdrawiam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

i jaki moherowy przykład dajesz młodzierzy.roman giertych dał ci narzędzia do płodzenia dzieci,a ty co? luz,blus marines?
. Ty jeszcze możesz szybko nadrobić