|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zakupy na Coastal Scents
Cytat:
|
|
|
#962 |
|
Organizatorka
|
Cathy świetny opis, nawet dla żóltodziobow- bede Cie cytowac
|
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
cathy
a mixing medium to tylko pod sypkie cienie tak dobrze dziala?
|
|
#964 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
A co do prasowania- gdy już się znajdzie odpowiednie proporcje, to naprawdę nie jest to trudne, choć moje początki łatwe wcale nie były- kilka cieni poszło do kosza, bo kamień mi się z nich zrobił...Ale teraz już jest ok![]() Cieszę się w takim razie ![]() za chwilę uzupełnię opis stosowania mixing medium w przypadku cieni prasowanych ![]() EDIT - uzupełnione dziewczyny, jedna uwaga- na pewno stosowanie gliceryny, biosilka, albo innych wynalazków (typu płyn micelarny Ziaji ) nie każdemu przypadnie do gustu, bo jak wiadomo, na każdych powiekach wszystko zachowuje się inaczej (gdyby tak nie było, wystarczyłaby jedna uniwersalna baza pod cienie- lumene, albo artdeco, albo UDPP, a jak wiadomo, każda z nas ma swojego faworyta w tej dziedzinie i myślę,że z mixing medium będzie podobnie)Wiem jednak, że kilka osób już zaraziłam moją glicerynową manią i są równie zadowolone, jak ja
Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-01-24 o 14:49 |
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
cathy, dzieki za uzupelnienie
![]() dziewczyny a porownujac to mixing medium domowej roboty z mm MACa (czy inna baza typu lumene) - na MACu tez nie wychodzi latwo typowe miksowanie rozcieranie cieni pedzelkiem tylko lepiej, jak to cathy nazwala - pac pac pac ?Cytat:
to raczej normalne ale nie zaszkodzi sprobowac sie zarazic nie?
wizaż https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=596642 Profesjonalny Make-up | Nauka makijażu | Makijaż Ślubny | Analiza kolorystyczna 12 typów urody | Metamorfozy Edytowane przez gioseppe Czas edycji: 2009-01-24 o 14:57 |
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ale to nie jest tak, że nie wychodzi, tylko jest to trudniejsze. A poza tym często na youtbie widzę, że dziewczyny niezależnie od użytej bazy, cienie nakładają własnie metodą "pac, pac, pac" Moim zdaniem wtedy po prostu cienie lepiej przyklejają się do powieki i nie osypują się.Agabil chyba kiedyś pisała, że na mm MAC-a wszystko pięknie się rozciera, ale pewna nie jestem, mogło mi się coś pomylić ![]() poza tym baza lumene a mixing medium (domowa, czy MAC-a) to zupełnie dwie rózne sprawy. Ja nawet, gdy nakładam z mm, to i tak stosuję zawsze bazę lumene (może niepotrzebnie, ale tak mam, bo wg mnie jakoś lepiej mm spisuje się w duecie z inną bazą). Sama baza lumene, artdeco, czy inna, nie spełnia takiej roli jak mixing medium- na pewno nie wydobywa aż tak kolorów i na pewno nie daje takiej intensywności barw cieni. Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-01-24 o 15:03 |
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cienie od jakiegoś czasu nakładam wyłącznie metodą "pac, pac, pac" bo też myślę, że lepiej wtedy przywierają do powieki i efekt jest intensywniejszy. Więc najpierw płaskim pędzelkiem "pac, pac, pac" a potem ewentualne rozcieranie i cieniowanie. Podpatrzyłam jak wiele dziewczyn na YT tak robi i to się faktycznie sprawdza.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
tak, to agabil pisala na temat tego MM zapomnialam ze chodzi o lepsze wydobycie koloru ![]() mi jeszcze zadna baza nie podpasowala ;( artdeco nie lubie bo ma glupi pojemniczek, lumene sie nie spisala, moze do niej jeszcze wroce i sprobuje raz jeszcze dziewczyny, naprawde zadna z Was nie zamawiala nic na CS z przesylka USPS first class mail international ?
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to był wyjątkowo ekspresowy czas. Wiem że Cathy w tym samym czasie tez dostała szybko swoją przesyłkę. Normalnie musisz jednak liczyć te 2-3 tygodnie, a pewnie i nawet do miesiąca.
|
|
|
#970 |
|
Organizatorka
|
tak jak frantic napisała, zamawiałam własnie tą przesyłkę i u mnie wyjątkowo błyskawicznie dotarła, mimo, że to był okres noworoczny. Właściwie nie zdarzyło mi się nigdy tak krótko czekać na przesyłkę (kilka dni) jak na tą z CS. Innych doświadczeń z tą formą wysyłki na razie nie miałam i nie mogę nic więcej dodać.
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
no to juz jest cos
|
|
#972 |
|
Rozeznanie
|
Czy moge zapytac skad macie z cathy takie kasetki? Bardzo by mi sie przydaly na moje sloiczki z probkami.
|
|
#973 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
Są w kategorii "manicure"- http://www.allegro.pl/49356_pojemnik...r=t&view=gtext - wystarczy wpisać w wyszukiwaniu "kasetka".. Koszty niewielkie, a jakie praktyczne
Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-01-24 o 23:04 |
|
|
|
|
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo, bardzo dziekuje!
Patrzylam na Allegro, ale nie wpadlam, zeby szukac w paznokciach. Trzeba sie bedzie usmiechnac do rodzinki w Polsce.
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cathy, bardzo, bardzo dziękuję za instrukcję
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#976 |
|
Organizatorka
|
ananke_2- nie ma za co
ale myślę, że dostaniesz to nie tylko na Allegro, ale generalnie wszędzie, gdzie mają duży wybór akcesoriów do paznokci.ferrou- proszę bardzo po więcej informacji zapraszam na nowy watek z mojego podpisu.I koniecznie daj znać, jak spisują się pigmenty z Coastal Scents poddane działaniu mixing medium
|
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanym minusem cieni sypkich jest to, że zajmują za dużo miejsca i sprawiają problem w ogranizacjią porządku w kosmetykach.
|
|
|
#978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
no dzisiaj w koncu nalozylam cienie na ten bialy liner;d
czworka wibo, najpierw cielisty z neutralnej i nie walkowaly sie znikaly ale sie nie walkowaly![]() nie moge sie przekonac do tego nakladania najpierw cielistego cienia na cala powieke ;d zawsze probuje po tym jak widze jakis makeup AgiBil a potem znowu nakladam cienie na powieke z sama baza
|
|
|
|
|
#980 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#981 |
|
Organizatorka
|
oj, nie wysilili się z tą promocją dzisiejszą, nie wysilili
![]() 5$ mniej przy zamówieniu na 50$ lub więcej 10$ mniej przy zamówieniu na 100$ lub więcej.. ja jakoś 50$ zamówienia nie mam ochoty robić na razie Tym bardziej, że palety, które głownie podbijają cenę można znaleźć taniej na starsmakeupheaven, gdzie chyba dziś będę zamawiać puste paletki
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cathy a Ty już zamawiałaś chyba od nich paletę. Doszła już do Ciebie?
|
|
|
#983 |
|
Organizatorka
|
jeżeli pytasz o pustą paletę ze starsmakeupheaven, to tak, doszła
Wrzucałam nawet zdjęcia na wątku o mixing medium i paletach Jestem z niej bardzo zadowolona- szybka przesyłka, paletka estetyczna, ładnie wykonana, otworki trzymają rozmiar tradycyjnych MAC-ów i NYXowych trójek.. Do tego wypełnienie palety mi się podoba, bo nie jest to plastik, tylko taki jakiś dziwny materiał, dość sztywny i twardy, ale z łatwością da się go wyjąć i podocinać kształty otworków do NYX-owych singli ![]() Dzisiaj chyba zamawiam następne dwie - większą pustą i pustą z foremkami na prasowane sypańce NYX-owe
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#985 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1074262 4]rzeczywiście... ja mam zamówienie na niecałe 30$, ale nie spieszy mi się, może będzie potem coś ciekawszego
[/QUOTE]Jeśli pod koniec lutego ktoś będzie zamawiał, to ja jestem chętna
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
mnie kusi ta druga neutralna...
|
|
|
|
|
#989 |
|
Organizatorka
|
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

A co do prasowania- gdy już się znajdzie odpowiednie proporcje, to naprawdę nie jest to trudne, choć moje początki łatwe wcale nie były- kilka cieni poszło do kosza, bo kamień mi się z nich zrobił...Ale teraz już jest ok

znikaly ale sie nie walkowaly
Zapraszam