|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
[quote=poisone;10634897]
Cytat:
![]() ale jak jestem sama to jakos tak potrafie sie lepiej zorganizowac, a jak ktos jeszcze jest to sie tutaj pogada tutaj na cos innego zwroce uwage i jakos tak czas przez palce mi przelatuje wogole jak jestem sama z Karolina to mam wrazenie ze ona lepiej sie sama soba zajmuje, dziwne na poczatku jak byla mniejsza bylo ciezej, ale teraz Karola ma mniej wiecej uregulowane pory spania, wstaje ok 8, potem ok 10 drzemka od 30 min do 1h, potem o 12-15 spacer, i po poludniu jeszcze jedna krotka drzemka do 30 min i ok 18-19 kapiel, zalezy kiedy zaczyna marudzic i spanko
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
poisone - z tym podgrzewaczem to tak - od poczatku trzymalam tylko w nocy, ale robilam butle o 12 w nocy cala, zeby na 2 karmienia starczylo. tak do 6 rano
teraz szukam przyczyn boli brzuszka i robie co karmienie nowa flaszke wiec podgrzewacza nie uzywam ale wymyslilam inaczej. bede trzymac tam wode, jak mloda sie obudzi to wsypie tylko mleka i juz a na codzien to tylko wode w mikrofalowce podgrzewam, wsypuje mleko i ot, po problemie niobe - ja tez jestem o wiele bardziej zorganizowana jak jestem sama. teraz mam babcie i mame pod bokiem i nie umiem sobie lozka poscielic, bo ciagle latam |
|
|
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o co w tym chodzi hehe
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzis choc na fryzjera znalazlam
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
ja już po dzisiejszych zajęciach uffffff na szczęście chłopaki dali sobie super radę
![]() niobe7 właśnie najgorzej jest z cyckami jak nie ma mnie tak długo mały je tak co 2 -3 godziny więc po takim czasie już mi twardnieją i muszę nosić ze sobą laktator i tak raz sciągać jak długo jestem na uczelni. Na szczęście mam duży zapas melczka dla małego bo mam w zamrażarce pełno - mały dobrze śpi w nocy więc muszę raz ściagać bo mnie cycki bolą to wtedy mroże od razu Salomea1 jo@n@ współczuję porodów |
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Musze sie pochwalic, jakie foty udało mi się pstryknąc. Nawet upolowałam dwa usmiechy, które pojawiają się przez sekundę podczas nie każdego snu
A na jednym jest prawdziwa Angelina Jolie .
|
|
|
|
#1657 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A u nas kolejny dzień walki z bolącym brzuszkiem i bączkami wywołującymi płacz, ale już jest lepiej niż przez ostatnie dni - tylko jeszcze więcej masowania, bujania, tulenia i pije herbatkę koperkową. Śmieszne było ja się uczyła ciągnąć z butli ![]() Pozdrowionka |
|||||
|
|
|
#1658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko dostalo jedna od kolegi i byla zachwycona. Wiec dokupilam jej kolejnych 7... Sa strasznie kolorowe, szeleszcza, wydaja dzwieki. Rewelacja! W ogole wszystkim dziewczynom polecam dla dzieci, ale nie wiem czy w Polsce sa do kupienia... Moze na allegro. Ja kupuje przez amazon. No to super ze za 12 zlotych i jestes zadowolona! Cytat:
Mi polozna przynosila wode z lodem dzbankami calymi. Cytat:
Mikrofala sprawdza sie najlepiej.Cytat:
|
||||
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce zapeszać ale może w nocy pośpię, bo Bartuś od 16:00 nie spał. Tylko na cycku wisiał, teraz z tatą gada sobie.
Przeżyłam też duży stres, bo mi pociekło z rany po cięciu i to dość intensywnie przez jakieś 10-15 minut, najpierw limfa a potem już różowa. Zadzwoniłam na położnictwo i podobno to się zdarza. Już nie leci ale wystraszyłam się na maksa. Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk. Może coś za dużo podniosłam albo nie wiem co?
|
#1660 |
|
Rozeznanie
|
hej
Jo@n@ przykro ze w dzisiejszych czasach trzeba takie rzeczy przechodzic ![]() Xandra boskie zdjecia Kurcze ja podczas porodu wydoilam 2 1,5 litrowe butle wody mineralnej bo ciagle mnie suszylo jakbym byla na jakims mega kacu , a mialam straszna ochote na jakas gazowana oranzadke![]() podgrzewacza do butelek na szczescie nie kuplismy ![]() A teraz musze pochwalic moja mala bekse bo dzis w nocy spala od 23:30 do 7 rano no ale co z tego jak dzis caly wieczor znowu konert odstawila gdzie noszenie czy bujanie nawet nie pomaga , i ciagle to samo moje dziecko niepotrafi nawet 15 minut samo polezec i pogapic sie bez placzu![]() A tak wogole to sa u nas tescie i babcia caly czas mala na rekach nosi a wieczorami niepotrafi zrozumiec dlaczego ona tak placze, bo napewno glodna jest i dzis pokazalam jej ze niema racji bo ja mowie ze nie bedzie pila mleka bo dopiero 0 23 ale zrobilam i prosze bardzo mala wypila 40ml czy prawie nic starsznie nie lubie jak mi sie ktos wtraca a co ona mysli ze mi sie serce nie kraje jak mala tak placze grrr strasznie tego nie lubie ale to tez wiekszosc z nas juz przerabiala![]() Ale jakby tego bylo malo w piatek za tydzien przyjezdza z polski moja ekipa a dokladnie 5 osob (bosze gdzie ja ich poloze ) a chaos w domu bedzie straszny najlepiej bym sie wyniosla gdzies przyczyna takiego zjazdu sa chrzciny (1 luty) i chyba na jakis tydzien zostana jak ja niezglupieje to chyba bedzie cud
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Tak więc ja już we wtorek poszłam na czczo na porodówkę (planowane wywołanie porodu), nie pozwalali pic, potem po cesarce tez oczywiscie nie wolno i wody napiłam sie dopiero w czwartek rano-jak sie przyssałam do butli, to wypiłam od razu prawie litr .
|
|
|
|
|
#1662 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mala jest przeslodka a usteczka ma takie do wycalowaniaCytat:
![]() wlasnie jak xandra napisala z powodu mozliwej narkozy, a wiec na wszeslki wypadek tak nas torturuja Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
xandra cudna ta twoja kruszyna, sliczna po prostu picie i jedzenie na porodówce mi pozwolili pić... co do jedzenia to wybór należal do mnie.. ale polozna ostrzegala ze moge wszystko zwymiotować w ostatniej fazie.. nie jadłam bo rodzilam między 1 a 5 w nocy i po pierwsze nie bylam głodna a po drugie nawet mi to przez myśł nie przeszlo ![]() zabawka na alegro po 49 zeta, my dostałyśmy od cioteczki ![]() tu link przykladowy http://www.allegro.pl/item537987977_...a_sliczna.html co do zdjecia malej to sie wstrzymam bo dziwni ludzie sie po wizazu kręcą.. czytałyście akcje u wrzesniowo-październikowych? patrzcie na to (cyt z październikowych) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1211 i na to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1203 pan okazal sie kolesiem ok 40... dziewczyny wynosza sie na zamknięte forum moze i my powinnyśmy sie nad tym zastanowić?
Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-01-25 o 10:50 |
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak byla pora obiadu i mi zacezlo pachniec to prawie slinotoku dostalamz tym gosciem niezle, jestem za zamknietym foum, tylko ja nie mam pojecoa jak sie takie cos robi
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
alescie naskroblay aliyah swietne zabawki,az mam sama ochote sie zabawic i kupic wszystkie ![]() woda no u mnie jak u aliyah,hektolitry wody z lodem szly,pragnienie ogromne,ale nie zabraniali,bo i tak siku nie przeszkadza narkozie,no jesc nie jadlam ![]() xandra slicznosci magdalena wiem co czujesz,u mnietesciowka jeszcze tylko do piatku,i ty dasz rade jo@nwspolczuje porodu,a ja myslalam,ze moj byl masakryczny,ale masz to juz za soba katakumba,niobe ja tak samo,jak sama jestem to cos tam zrobie,a jak jest maz czy nieszczesna tecsiowka to nic,no pomijam ze jej na lapki patrze,bo mi mlodego rozpusci ![]() ![]() no u nas niby dobrze,ale teraz nie ma przepros i jak cos T chce po swojemu to jej po prostu nie pozwalam i tyle,wczoraj mi kolysanki wylaczyla jak mlody spal,bo w ciagu dnia uzywamy do usypiania,rewelacja,a ona buch wylaczyla,a ja czemu wylaczylas a ona bo ma dosc,a ja z premedytacja,ze to nie dla niej tylko dla mlodego i buch wlaczylam i jeszcze dodalam ze jak wroci do domu to se tv moze ogladac non stop a mlodego przeciez nie edzie wiedziec dlugo.aha forum zamkniete jestem za i to bardzo,rozni saludzie na necie,zrobmy to
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
a wogóle na wizazu daloby się zrobic forum zamkniete jakos?
moze głupie pytanie ale sie na tym nie znam :P Fotki troche obrabiac potrafie, ale o tym nei mam pojecia ;P
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
na wizazu sie nie da zrobic zamknietego..
mogę spróbować zalozyć takie nasze forum na innej stronie... tylko musze wiedzieć czy jest więcej chętnych ?? |
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
wielka szkoda, bo w sumie sie przyzwyczailam do tej szaty graficznej i wogole ...
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ja mam wlasna strone z forum, ale z przyczyn oczywistych nie moge podac jeje adresu tutaj. Moglabym zmodyfikowac forum zeby dalo sie wejsc jedynie znajac haslo.
Ale lepiej chyba zrobic to na "neutralnym gruncie".
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-01-25 o 13:52 |
|
|
|
#1672 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
aliah jeśli chodzi o grono to sie nie orientuje tam za bardzo..
próbuję na innej stronie.. ale jeszcze nie wiem jak zrobic by bylo zamknięte.. tzn udalo mi sie zalozyć forum ale nie wiem jak zrobić bysmy tylko myy mogly je czytac i pisać.. zaraz wychodzmy na spacerek i w gośći więc moze wieczerom lub jutro mi sie uda |
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też zbulwersowała TA sprawa, ale żeby się od razu przenosic? Przecież każda z Nas wiedziała,że fora są publiczne i ogólnie dostępne-same podglądałyśmy wątek wrześniówek podczytując historie nie Nam opowiadane
Ja też bardzo się przyzwyczaiłam do Wizażu...Może przemyślmy to jeszcze. Edytowane przez xandra78 Czas edycji: 2009-01-25 o 14:58 |
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie o tym mysle, ze przeciuez mam bloga - to w takim razie musialabym go zlikwidowac... a troche mi szkoda
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie.Przeciez jaką krzywdę moze nam wyrządzic osoba spoza wątku czytając o naszym życiu? Ze zdjęciami, to trzeba ostroznie-zgadzam się, ale nie ma co przesadzac w druga stronę. Mam nadzieje, że jedak ostaniemy się na Wizażu
|
|
|
|
#1678 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
dziewczyny, możecie zawsze stworzyc swoje własne forum darmowe na www.fora.pl i tam dowolnie tworzyć działy otwarte, zamknięte, niewidzialne itp
|
|
|
|
#1679 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wspolczuje
Cytat:
U nas przy zmianie pieluchy wierzganie nozkami na calego, polaczone ze stekaniem i robami zrobienia kupki, wiec sie musimy sprezac, bo czasami sie zdarza ze cos Wojtus wycisnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Xandra78 sliczne malenstwo ![]() U nas Wojtek marudny. W piatek bylismy na pierwszych szczepieniach. Zastanawiam sie czy to mozliwe ze to jeszcze ich skutki? Normalnie mozna wyjsc z siebie.
|
|||
|
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
no hej
w sumie dziewczyny racja,ze same wiedzialysmy co robimy ale ja chyba pokasuje wszystkie fotki moje i mlodego bo az mi sie skura na karku jezy, wie ktoras jak skasowac wszystkie dotychczasowe fotki? bo nie chce mi sie w sumie latac po wszystkich watkach na ktorych pisalam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

To ja chyba jakas niedouczona jestem, nigdy czegos takiego nie widzialam... To moze zapytam: czy ja jestem jedyna, dla ktorej to nowosc? 

no ale co z tego jak dzis caly wieczor znowu konert odstawila gdzie noszenie czy bujanie nawet nie pomaga
, i ciagle to samo moje dziecko niepotrafi nawet 15 minut samo polezec i pogapic sie bez placzu
a jak byla pora obiadu i mi zacezlo pachniec to prawie slinotoku dostalam