OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-24, 15:11   #1651
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

[quote=poisone;10634897]
Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
dzien dobry
jaki dzis spokoj na watku
a ja juz wyszykowana, Karolina przebrana, oczka wymasowane, zakroplone, jeszcze tylko nosek frida zalatwimy i mozemy leciec na szczepienie.
Muffiny czekaja az piekarnik sie nagrzeje, normalne dzis od rana jestem blyskawica

Niobe - jak Ty to robisz, że masz na to czas? Jeszcze powiedz, że sama w domu byłaś
dokladnie bylam sama
ale jak jestem sama to jakos tak potrafie sie lepiej zorganizowac, a jak ktos jeszcze jest to sie tutaj pogada tutaj na cos innego zwroce uwage i jakos tak czas przez palce mi przelatuje
wogole jak jestem sama z Karolina to mam wrazenie ze ona lepiej sie sama soba zajmuje, dziwne
na poczatku jak byla mniejsza bylo ciezej, ale teraz Karola ma mniej wiecej uregulowane pory spania, wstaje ok 8, potem ok 10 drzemka od 30 min do 1h, potem o 12-15 spacer, i po poludniu jeszcze jedna krotka drzemka do 30 min i ok 18-19 kapiel, zalezy kiedy zaczyna marudzic i spanko
Stary 2009-01-24, 15:22   #1652
katakumba
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

poisone - z tym podgrzewaczem to tak - od poczatku trzymalam tylko w nocy, ale robilam butle o 12 w nocy cala, zeby na 2 karmienia starczylo. tak do 6 rano
teraz szukam przyczyn boli brzuszka i robie co karmienie nowa flaszke

wiec podgrzewacza nie uzywam
ale wymyslilam inaczej. bede trzymac tam wode, jak mloda sie obudzi to wsypie tylko mleka i juz

a na codzien to tylko wode w mikrofalowce podgrzewam, wsypuje mleko i ot, po problemie

niobe - ja tez jestem o wiele bardziej zorganizowana jak jestem sama. teraz mam babcie i mame pod bokiem i nie umiem sobie lozka poscielic, bo ciagle latam

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 15:37   #1653
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
niobe - ja tez jestem o wiele bardziej zorganizowana jak jestem sama. teraz mam babcie i mame pod bokiem i nie umiem sobie lozka poscielic, bo ciagle latam
dokladnie u mnei tak samo - jak ktos jest to potrafie latac w pizamie prawei do spaceru, a jak sama to i se oko podmaluje troche bardziej niz zwykle hehe
o co w tym chodzi hehe
Stary 2009-01-24, 15:39   #1654
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie u mnei tak samo - jak ktos jest to potrafie latac w pizamie prawei do spaceru, a jak sama to i se oko podmaluje troche bardziej niz zwykle hehe
o co w tym chodzi hehe
u mnie pradopodobnie o to, ze w srodku wiem, ze dzieckiem mi sie zajma. wiec ja sie zajmuje *******ami. i dlatego nie mam czasu na pmalowanie oka
ale dzis choc na fryzjera znalazlam

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 16:07   #1655
Paula Szyszka
Zadomowienie

ja już po dzisiejszych zajęciach uffffff na szczęście chłopaki dali sobie super radę i udało mi się troszkę wcześniej wyjść a jutro tylko na 3 godz jadę więc nie jest źle

niobe7 właśnie najgorzej jest z cyckami jak nie ma mnie tak długo mały je tak co 2 -3 godziny więc po takim czasie już mi twardnieją i muszę nosić ze sobą laktator i tak raz sciągać jak długo jestem na uczelni. Na szczęście mam duży zapas melczka dla małego bo mam w zamrażarce pełno - mały dobrze śpi w nocy więc muszę raz ściagać bo mnie cycki bolą to wtedy mroże od razu

Salomea1 jo@n@ współczuję porodów dobrze że już po i malenstwa zdrowe są
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 20:00   #1656
xandra78
Zakorzenienie

Musze sie pochwalic, jakie foty udało mi się pstryknąc. Nawet upolowałam dwa usmiechy, które pojawiają się przez sekundę podczas nie każdego snu.
A na jednym jest prawdziwa Angelina Jolie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (43,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (43,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ANGELINA JOLE.jpg (39,9 KB, 61 załadowań)
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 21:37   #1657
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Jestem padnięta, bo Bartuś już 3 noc z rzędu zachowuje się jakby był dzień. No i jeszcze tak długo je w nocy przysypiając, potrafi jeść 2 godziny. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. W przyszłym tygodniu mamy wizytę u lekarza i może coś poradzi, bo ja tego nie wytrzymam na dłuższą metę.
Teraz postaram się opisać co przeszliśmy w szpitalu. W poniedziałek 12 stycznia pojechałam jak zwykle na KTG, po którym stwierdzili, że należy mi podać kolejną oksytocynę, 6 z kolei zresztą. To po raz kolejny izba przyjęć, poszłam na pojedynczą salę porodową a mąż pojechał po torbę. Został ze mną, gadamy sobie, bo oksy jak zwykle nie działa i nagle koło 16:00 poczułam małe puk w brzuchu. Przewracam się na bok a mi wody odeszły. Pierwsza myśl, że już mnie dziś do domu nie puszczą, druga że w końcu urodzę. Kroplówa leciała, zaczęły się skurcze co 3 minuty ale po kroplówce były rzadsze. Koło 23 podłączyli kolejną, skurcze jak cholera a rozwarcie minimalne. I zaczęło się najgorsze, czyli bóle parte z krzyża i zakaz parcia, bo mi szyjka pęknie. Naprawdę się starałam nie przeć, skakałam na tej debilnej piłce, kucałam, na pieska na łóżku i takie tam bzdety a ryja darłam na pół szpitala. A rozwarcie się minimalnie posuwało. Jeszcze mnie teksty położnej w stylu, że ona wie, że po oksytocynie te skurcze bardziej bolą ale nie mam przeć rozwalały. Pić mi się chciało a nie pozwalali. Przysypiałam na minutę dosłownie między jednym partym a drugim. Zaczęło mi się wydawać, że cała rodzina weszła na porodówkę, jakieś bzdury do męża gadałam. Koło 3 w nocy poczułam, że z małym coś chyba nie tak, takie miałam wrażenie dziwne. Zaczęłam krzyczeć do położnej, że mają mnie pociąć, bo nie urodzę i dziecku coś jest. O 6:30 zbadał mnie lekarz i miał niepewną minę. O 6:45 wieźli mnie na cesarkę i nawet dobrze nie uśpili a czułam jak Bartusia wyciągają. Przyszedł na świat o 7:01. Okazało się, że urodził się niedotleniony, dostał tylko 2 punkty w 1 minucie. Ale na dyżurze była najlepsza pediatra i mi dziecko uratowała. Mam tak cholerny żal do lekarza i położnej, że tego nie można opisać. Nie chodzi już o mnie ale o dziecko. Jeszcze płaczę jak o tym pomyślę. I został taki ogromny strach, że te skutki niedotlenienia jakoś się pojawią. Nikomu nie życzę tego co przeszliśmy.
Okropne przejścia! Nie zazdroszczę! I wiem co to anemia, bo moja Marysia źle główką była ustawiona i mocno mnie ponacinali, a co za tym poszło wiele krwi straciłm. Z 2 tyg. dochodziłam do siebie, a osłabienie sprawiała, że nie miałam siły małej podnosić.

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Ty tak na serio przewijasz dziecko? To ja chyba jakas niedouczona jestem, nigdy czegos takiego nie widzialam... To moze zapytam: czy ja jestem jedyna, dla ktorej to nowosc?

A ten pan zapomnial wspomniec, ze dziewczynkom podciera sie pupe w odwrotna strone.
No nie cackam się tak z Marysią i jeszcze nigdy nie zdarzyło się żeby Maria spała przy przewijaniu. Podnoszę małą chwytając za bioderka

Cytat:
jak bylysmy na sma to byly takie... kielbaski angielskie. wiesz nie za twarde, porownalabym to do metki polskiej
a teraz to sa rozpaciane po calej pieluszce, nie ma problemu pola z "wypchnieciem" ich na swiat, na paste to za rzadkie one sa jak na moje oko

ale smiesznie moje dziecko robi kupke, bo prostuje sie cala, raczki ma wzdluz cialka, na bacznosc sie stawia i mine ma taka, ze brewki zjezdzaja do srodka. mowimy wtedy na nia ze brezniewe robi kupe
Opis robienia kupki jakbym Marysię widziała, tylko do tego okropnie stęka. A potem jaka jest szczęśliwa.

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
nie napisałam ze musia tylko ze MOZE...

My z małą robimy dzis sernik z brzoskwiniami

ach moje dziecko przezywa totalna fascynacje nową zabawką.. jeszcze zadna inna nie wywarła na niej takiego wrażenia.. gapi sie macha rękami i nogami i wydaje okrzyki radośći a zabawka wygląda tak.. polecam

(zdjecia z neta)
coś więcej nt tej zabawki, nazwa, koszt i zdjęcie Igi poproszę

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic, jakie foty udało mi się pstryknąc. Nawet upolowałam dwa usmiechy, które pojawiają się przez sekundę podczas nie każdego snu.
Cudowna!!

A u nas kolejny dzień walki z bolącym brzuszkiem i bączkami wywołującymi płacz, ale już jest lepiej niż przez ostatnie dni - tylko jeszcze więcej masowania, bujania, tulenia i pije herbatkę koperkową. Śmieszne było ja się uczyła ciągnąć z butli

Pozdrowionka
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 22:08   #1658
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
ah, moje dziecie to sie interesuje czarna lalka, mam taka muszrynskie dzieciatko i malpka. dodatkowo lubi lezec z gola pupka.

ciekawe

fryzjer zaliczony, cale 12 zlotych a jak super mnie podciela
Katakumba i Lisey koniecznie sobie zobaczcie zabawki Lamaze: http://www.lamazetoys.co.uk/Section_...0-Months-.aspx
Moje dziecko dostalo jedna od kolegi i byla zachwycona. Wiec dokupilam jej kolejnych 7... Sa strasznie kolorowe, szeleszcza, wydaja dzwieki. Rewelacja! W ogole wszystkim dziewczynom polecam dla dzieci, ale nie wiem czy w Polsce sa do kupienia... Moze na allegro. Ja kupuje przez amazon.

No to super ze za 12 zlotych i jestes zadowolona!

Cytat:
u mnie tez nie kazali pic, tylko wacikiem nasaczonym woda usta mi polozna czasem zwilzyla - dobre i to
A wiadomo dlaczego nie kaza pic? Mi polozna przynosila wode z lodem dzbankami calymi.

Cytat:
wiec podgrzewacza nie uzywam
ale wymyslilam inaczej. bede trzymac tam wode, jak mloda sie obudzi to wsypie tylko mleka i juz

a na codzien to tylko wode w mikrofalowce podgrzewam, wsypuje mleko i ot, po problemie
Ja tez podgrzewacza nie uzywam. Jak na razie to jedyny zbedny zakup. Mikrofala sprawdza sie najlepiej.

Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość
No nie cackam się tak z Marysią i jeszcze nigdy nie zdarzyło się żeby Maria spała przy przewijaniu. Podnoszę małą chwytając za bioderka
Mojej ze 2 razy zdarzylo sie spac przy przewijaniu i to jak tatus przewijal.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 22:13   #1659
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Nie chce zapeszać ale może w nocy pośpię, bo Bartuś od 16:00 nie spał. Tylko na cycku wisiał, teraz z tatą gada sobie.
Przeżyłam też duży stres, bo mi pociekło z rany po cięciu i to dość intensywnie przez jakieś 10-15 minut, najpierw limfa a potem już różowa. Zadzwoniłam na położnictwo i podobno to się zdarza. Już nie leci ale wystraszyłam się na maksa. Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk. Może coś za dużo podniosłam albo nie wiem co?

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 23:23   #1660
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

hej

Jo@n@
przykro ze w dzisiejszych czasach trzeba takie rzeczy przechodzic ale dobrze ze juz wszystko w porzadku, a anemia jak widze wiekszosc z nas ja spotkalo, ja juz mialam w czasie ciazy a po porodzie to juz wogole( tez bylam sporo nacieta) teraz czekam na wyniki krwi czy juz sie cos podnioslo

Xandra boskie zdjecia

Kurcze ja podczas porodu wydoilam 2 1,5 litrowe butle wody mineralnej bo ciagle mnie suszylo jakbym byla na jakims mega kacu, a mialam straszna ochote na jakas gazowana oranzadke i jak zapytalam mojej poloznej czy moge oranzadki a ona mi na to ze szkoda bo i tak ja zwymiotuje i wiecie ze po 10 minutach sie pozygalam

podgrzewacza do butelek na szczescie nie kuplismy u nas najbardziej 2 przydatne sprzety to mikrowela i suszara

A teraz musze pochwalic moja mala bekse bo dzis w nocy spala od 23:30 do 7 rano normalnie jak patrzalam na zegar to 5 razy oczy przecieralam czy ja dobrze widze no ale co z tego jak dzis caly wieczor znowu konert odstawila gdzie noszenie czy bujanie nawet nie pomaga, i ciagle to samo moje dziecko niepotrafi nawet 15 minut samo polezec i pogapic sie bez placzu, czy to sie kiedykolwiek zmieni
A tak wogole to sa u nas tescie i babcia caly czas mala na rekach nosi a wieczorami niepotrafi zrozumiec dlaczego ona tak placze, bo napewno glodna jest i dzis pokazalam jej ze niema racji bo ja mowie ze nie bedzie pila mleka bo dopiero 0 23 ale zrobilam i prosze bardzo mala wypila 40ml czy prawie nic starsznie nie lubie jak mi sie ktos wtraca a co ona mysli ze mi sie serce nie kraje jak mala tak placze grrr strasznie tego nie lubie ale to tez wiekszosc z nas juz przerabiala
Ale jakby tego bylo malo w piatek za tydzien przyjezdza z polski moja ekipa a dokladnie 5 osob (bosze gdzie ja ich poloze) a chaos w domu bedzie straszny najlepiej bym sie wyniosla gdzies przyczyna takiego zjazdu sa chrzciny (1 luty) i chyba na jakis tydzien zostana jak ja niezglupieje to chyba bedzie cud a dziecko moje to zwariuje chyba do reszty ....
Stary 2009-01-25, 00:05   #1661
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce zapeszać ale może w nocy pośpię, bo Bartuś od 16:00 nie spał. Tylko na cycku wisiał, teraz z tatą gada sobie.
Przeżyłam też duży stres, bo mi pociekło z rany po cięciu i to dość intensywnie przez jakieś 10-15 minut, najpierw limfa a potem już różowa. Zadzwoniłam na położnictwo i podobno to się zdarza. Już nie leci ale wystraszyłam się na maksa. Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk. Może coś za dużo podniosłam albo nie wiem co?
Mnie w szpitalu mówili, że jeśli chodzi o ranę po cięciu, to ma mnie zaniepokoic obrzęk, ropienie i jakieś wysięki.No, ale jeśli na położnictwie tak Ci powiedzieli, to widocznie jest ok-ja tez bym sie wystraszyła.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez niobe7
u mnie tez nie kazali pic, tylko wacikiem nasaczonym woda usta mi polozna czasem zwilzyla - dobre i to

A wiadomo dlaczego nie kaza pic? Mi polozna przynosila wode z lodem dzbankami calymi.
U nas tez był zakaz picia,z tego co wiem, to raczej w wiekszości polskich szpitali tak jest.Tłumaczą to "wszelkim wypadkiem", jakby była potrzeba np. narkozy-wtedy lepiej byc z pustym żołądkiem. Dla mnie to jednak trochę bez sensu, przecież poddaje się narkozie ludzi, którzy np. ulegli wypadkom-oni przeciez nie są na czczo. Tak więc ja już we wtorek poszłam na czczo na porodówkę (planowane wywołanie porodu), nie pozwalali pic, potem po cesarce tez oczywiscie nie wolno i wody napiłam sie dopiero w czwartek rano-jak sie przyssałam do butli, to wypiłam od razu prawie litr.
Stary 2009-01-25, 10:39   #1662
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
cudowne mala jest przeslodka a usteczka ma takie do wycalowania

Cytat:
ale super
wlasnie jak xandra napisala z powodu mozliwej narkozy, a wiec na wszeslki wypadek tak nas torturuja

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
hej
Kurcze ja podczas porodu wydoilam 2 1,5 litrowe butle wody mineralnej bo ciagle mnie suszylo jakbym byla na jakims mega kacu, a mialam straszna ochote na jakas gazowana oranzadke i jak zapytalam mojej poloznej czy moge oranzadki a ona mi na to ze szkoda bo i tak ja zwymiotuje i wiecie ze po 10 minutach sie pozygalam
gdybym mogla tez pewnie bym tyle wypila

Cytat:
Mn
U nas tez był zakaz picia,z tego co wiem, to raczej w wiekszości polskich szpitali tak jest.Tłumaczą to "wszelkim wypadkiem", jakby była potrzeba np. narkozy-wtedy lepiej byc z pustym żołądkiem. Dla mnie to jednak trochę bez sensu, przecież poddaje się narkozie ludzi, którzy np. ulegli wypadkom-oni przeciez nie są na czczo. Tak więc ja już we wtorek poszłam na czczo na porodówkę (planowane wywołanie porodu), nie pozwalali pic, potem po cesarce tez oczywiscie nie wolno i wody napiłam sie dopiero w czwartek rano-jak sie przyssałam do butli, to wypiłam od razu prawie litr.
wlasnie nie moge tego zrozumiec, przeciez jak zaczelam rodzic to moglam byc po pozadnym obiedzie, tlustym i wogole, a porod moglby tak postepowac, ze od razu konieczna bylaby cesarka to ciekawe co wtedy? plukanie zoladka?
Stary 2009-01-25, 10:47   #1663
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

xandra
cudna ta twoja kruszyna, sliczna po prostu

picie i jedzenie na porodówce mi pozwolili pić... co do jedzenia to wybór należal do mnie.. ale polozna ostrzegala ze moge wszystko zwymiotować w ostatniej fazie..
nie jadłam bo rodzilam między 1 a 5 w nocy i po pierwsze nie bylam głodna a po drugie nawet mi to przez myśł nie przeszlo
Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość

coś więcej nt tej zabawki, nazwa, koszt i zdjęcie Igi poproszę
zabawka na alegro po 49 zeta, my dostałyśmy od cioteczki
tu link przykladowy http://www.allegro.pl/item537987977_...a_sliczna.html

co do zdjecia malej to sie wstrzymam bo dziwni ludzie sie po wizazu kręcą.. czytałyście akcje u wrzesniowo-październikowych?
patrzcie na to

(cyt z październikowych)

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1211

i na to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1203

pan okazal sie kolesiem ok 40... dziewczyny wynosza sie na zamknięte forum moze i my powinnyśmy sie nad tym zastanowić?

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-01-25 o 10:50
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 11:10   #1664
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:
[B]

co do zdjecia malej to sie wstrzymam bo dziwni ludzie sie po wizazu kręcą.. czytałyście akcje u wrzesniowo-październikowych?
patrzcie na to

(cyt z październikowych)

pan okazal sie kolesiem ok 40... dziewczyny wynosza sie na zamknięte forum moze i my powinnyśmy sie nad tym zastanowić?
masakra, poprostu brak słów
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 12:40   #1665
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
picie i jedzenie na porodówce mi pozwolili pić... co do jedzenia to wybór należal do mnie.. ale polozna ostrzegala ze moge wszystko zwymiotować w ostatniej fazie..
nie jadłam bo rodzilam między 1 a 5 w nocy i po pierwsze nie bylam głodna a po drugie nawet mi to przez myśł nie przeszlo

patrzcie na to
(cyt z październikowych)

gdybym mogla jesc to na pewno bym cos zjadla, ja caly porod myslalam o jedzeniu, bo zaczelam rodzic rano i sniadania juz nie zjadlam, bo sie zestresowalam a jak byla pora obiadu i mi zacezlo pachniec to prawie slinotoku dostalam

z tym gosciem niezle, jestem za zamknietym foum, tylko ja nie mam pojecoa jak sie takie cos robi
Stary 2009-01-25, 13:14   #1666
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

hej mamusie
alescie naskroblay
aliyah swietne zabawki,az mam sama ochote sie zabawic i kupic wszystkie

woda no u mnie jak u aliyah,hektolitry wody z lodem szly,pragnienie ogromne,ale nie zabraniali,bo i tak siku nie przeszkadza narkozie,no jesc nie jadlam

xandra slicznosci

magdalena wiem co czujesz,u mnietesciowka jeszcze tylko do piatku,i ty dasz rade

jo@nwspolczuje porodu,a ja myslalam,ze moj byl masakryczny,ale masz to juz za soba

katakumba,niobe ja tak samo,jak sama jestem to cos tam zrobie,a jak jest maz czy nieszczesna tecsiowka to nic,no pomijam ze jej na lapki patrze,bo mi mlodego rozpusci

no u nas niby dobrze,ale teraz nie ma przepros i jak cos T chce po swojemu to jej po prostu nie pozwalam i tyle,wczoraj mi kolysanki wylaczyla jak mlody spal,bo w ciagu dnia uzywamy do usypiania,rewelacja,a ona buch wylaczyla,a ja czemu wylaczylas a ona bo ma dosc,a ja z premedytacja,ze to nie dla niej tylko dla mlodego i buch wlaczylam i jeszcze dodalam ze jak wroci do domu to se tv moze ogladac non stop a mlodego przeciez nie edzie wiedziec dlugo.

aha forum zamkniete jestem za i to bardzo,rozni saludzie na necie,zrobmy to

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 13:21   #1667
niobe7
Zadomowienie

a wogóle na wizazu daloby się zrobic forum zamkniete jakos?
moze głupie pytanie ale sie na tym nie znam :P Fotki troche obrabiac potrafie, ale o tym nei mam pojecia ;P
Stary 2009-01-25, 13:41   #1668
scorpionec
Zakorzenienie

na wizazu sie nie da zrobic zamknietego..

mogę spróbować zalozyć takie nasze forum na innej stronie...

tylko musze wiedzieć czy jest więcej chętnych ??
Stary 2009-01-25, 13:43   #1669
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

Masz na mysli grono?
Stary 2009-01-25, 13:44   #1670
niobe7
Zadomowienie

Cytat:

wielka szkoda, bo w sumie sie przyzwyczailam do tej szaty graficznej i wogole ...
Stary 2009-01-25, 13:47   #1671
aaliyah
Zakorzenienie

Wiecie ja mam wlasna strone z forum, ale z przyczyn oczywistych nie moge podac jeje adresu tutaj. Moglabym zmodyfikowac forum zeby dalo sie wejsc jedynie znajac haslo.

Ale lepiej chyba zrobic to na "neutralnym gruncie".

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-01-25 o 13:52
Stary 2009-01-25, 14:00   #1672
drama
Raczkowanie

Cytat:

Ja jestem za. Myślę, że to dobry pomysł.
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 14:13   #1673
scorpionec
Zakorzenienie

aliah jeśli chodzi o grono to sie nie orientuje tam za bardzo..

próbuję na innej stronie.. ale jeszcze nie wiem jak zrobic by bylo zamknięte..

tzn udalo mi sie zalozyć forum ale nie wiem jak zrobić bysmy tylko myy mogly je czytac i pisać..

zaraz wychodzmy na spacerek i w gośći więc moze wieczerom lub jutro mi sie uda
Stary 2009-01-25, 14:57   #1674
xandra78
Zakorzenienie

Mnie też zbulwersowała TA sprawa, ale żeby się od razu przenosic? Przecież każda z Nas wiedziała,że fora są publiczne i ogólnie dostępne-same podglądałyśmy wątek wrześniówek podczytując historie nie Nam opowiadane. W sumie tak BARDZO mi to nie przeszkadza, że ktoś spoza wątku o mnie czyta(a niemożliwością jest liczyc, że tak się nie dzieje), bo mimo wszystko pozostaję anonimowa.
Ja też bardzo się przyzwyczaiłam do Wizażu...Może przemyślmy to jeszcze.

Edytowane przez xandra78
Czas edycji: 2009-01-25 o 14:58
Stary 2009-01-25, 15:34   #1675
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też zbulwersowała TA sprawa, ale żeby się od razu przenosic? Przecież każda z Nas wiedziała,że fora są publiczne i ogólnie dostępne-same podglądałyśmy wątek wrześniówek podczytując historie nie Nam opowiadane. W sumie tak BARDZO mi to nie przeszkadza, że ktoś spoza wątku o mnie czyta(a niemożliwością jest liczyc, że tak się nie dzieje), bo mimo wszystko pozostaję anonimowa.
Ja też bardzo się przyzwyczaiłam do Wizażu...Może przemyślmy to jeszcze.
W sumie racja.
Stary 2009-01-25, 15:54   #1676
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
W sumie racja.
wlasnie o tym mysle, ze przeciuez mam bloga - to w takim razie musialabym go zlikwidowac... a troche mi szkoda
Stary 2009-01-25, 16:01   #1677
xandra78
Zakorzenienie

No właśnie.Przeciez jaką krzywdę moze nam wyrządzic osoba spoza wątku czytając o naszym życiu? Ze zdjęciami, to trzeba ostroznie-zgadzam się, ale nie ma co przesadzac w druga stronę. Mam nadzieje, że jedak ostaniemy się na Wizażu
Stary 2009-01-25, 16:13   #1678
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

dziewczyny, możecie zawsze stworzyc swoje własne forum darmowe na www.fora.pl i tam dowolnie tworzyć działy otwarte, zamknięte, niewidzialne itp

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 18:10   #1679
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz postaram się opisać co przeszliśmy w szpitalu.
Wspolczuje

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to,że nie można ciągną stópek do góry tak żeby tyłek się uniósł. Dokładnie tak jak powiedziała katakumba.
A tu filmik jak zmieniac pieluchę
http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck..._pieluchy.html
Zastanawia mnie co dali temu dzieciaczkowi, ze tak spokojnie lezy U nas przy zmianie pieluchy wierzganie nozkami na calego, polaczone ze stekaniem i robami zrobienia kupki, wiec sie musimy sprezac, bo czasami sie zdarza ze cos Wojtus wycisnie

Cytat:
Katakumba i Lisey koniecznie sobie zobaczcie zabawki Lamaze: http://www.lamazetoys.co.uk/Section_...0-Months-.aspx
Moje dziecko dostalo jedna od kolegi i byla zachwycona. Wiec dokupilam jej kolejnych 7... Sa strasznie kolorowe, szeleszcza, wydaja dzwieki. Rewelacja! W ogole wszystkim dziewczynom polecam dla dzieci, ale nie wiem czy w Polsce sa do kupienia... Moze na allegro. Ja kupuje przez amazon.
Tez kupilam jedna- w Krakowie sa w Entliczku Pentliczku, ale dosc drogie bo ok 40 PLN. Fajne sa bo faktycznie bardzo kolorowe, szeleszczace Niestety Maly dopiero pomalutku zaczyna sie nia interesowac

Cytat:

patrzcie na to
(cyt z październikowych)

Zgadzam sie z Xandra78, ze nie ma co panikowac i przenosic sie na inne forum, ale jak wiekszosc postanowi sie wyniesc to sie dolacze

Xandra78 sliczne malenstwo

U nas Wojtek marudny. W piatek bylismy na pierwszych szczepieniach. Zastanawiam sie czy to mozliwe ze to jeszcze ich skutki? Normalnie mozna wyjsc z siebie.
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 18:41   #1680
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

no hej
w sumie dziewczyny racja,ze same wiedzialysmy co robimy ale ja chyba pokasuje wszystkie fotki moje i mlodego bo az mi sie skura na karku jezy, wie ktoras jak skasowac wszystkie dotychczasowe fotki? bo nie chce mi sie w sumie latac po wszystkich watkach na ktorych pisalam

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości