Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-25, 23:47   #4861
Sabbath
Wiedźma

Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV)

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Sab, zdziwiłabym się, gdyby było inaczej
Jakoś mało zręczne sformułowanie mi wyszło Chyba stagnacja w tej interesującej dziedzinie rzuca mi na... no, powiedzmy, mózg

Dbrze Ci wyszło. Może mnie żart nie do końca się udał. Bo żartowałam, wiesz?
Cytat:
Uwierzę, jak zobaczę
To wtedy już nie będzie wiara, tylko wiedza.
Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli. Nie chcesz być błogosławiona?

Cytat:
Jeszcze nie zaczęłam porządnie wychwalać. Na razie ten hipnotyzujący drań zaczął się łasić i wywijać okraszonym dymkiem waniliowym ogonem, próbując mnie uwieść. A czy mu się to uda... zobaczymy
Na bank zdobył mnie jego młodszy brat, Elixir
Jeju, jakiego ja mam przez was ciągle stresa, dziewczyny.
Człowiek przetestuje, odrzuci podanie takiej flaszki o przyjęcie w poczet, a potem takie kusicielki mu mieszają w głowie...
Cytat:
Napisane przez anieem Pokaż wiadomość
hello,

od jakiegos czasu podczytuje Was i wreszcie zdecydowalam sie odezwac, bo kocham perfumy

a dzis pachne 24 Faubourg (testy) i nie moge sie zdecydowac, czy bardzo lubie czy tylko lubie..
Witaj Anieem. Znalazłaś się we właściwym miejscu.
Piękny zapach sobie wybrałaś do pierwszego wpisu.
Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
obficie zlana L udałam się na pogotowie...
Jejku, czemu na pogotowie?!
Cytat:
Napisane przez Camila1983 Pokaż wiadomość
A ja Aniołkiem Fajnie pasuje do moich granatowych cieni do powiek i jeansowej kurteczki
Camilo, co trzymasz w rękach na swoim pięknym awatarze?
Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Witam hello.
24- trzeba lubić bardzo. Odwdzięcza się
A czy osobom, które odczuwają pełen onieśmielenia podziw też się jakoś odwdzięcza?
Bo on jest tak klasycznie piękny, że w życiu nie ośmieliłabym się go użyć publicznie. Mam wrażenie, że wszyscy wyczuliby dysonans.

Pachnę Drama Nuui. Jesli istnieje w perfumach piekny jaśmin (w moim wykonaniu określenie "piękny jasmin" to zwykle oksymoron) to to jest on. Nadal nie znoszę jasminu, ale w tym zapachu wszystko jest tak genialnie poukładane, że nie mogę nie podziwiać.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 23:56   #4862
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Pachnę Crystal Noir, niczego innego przy tej grypie nie czuje

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Higieniczny tryb życia mi nie grozi z pewnością.

Ja zaczynam nabierać przekonania, że jestem powalona.
W chwilach, kiedy jest lepiej zamiast się tym cieszyć myślę o tym, że to tylko dni, tygodnie, może miesiące pożyczone od śmierci i jeśli teraz pozwolę sobie na nadzieję, to po raz kolejny i kolejny i kolejny będę musiała sobie uświadamiać, że przegrywam. Jezu, czemu ja tak często widzę, jak ludzie umierają?! Czemu ja?? Czemu zawsze ja?
To nie tak ,że dzieje się to tylko Tobie, myślę , że większość z nas styka się ze śmiercią bliskich i mniej bliskich w sposób pośredni lub bezpośredni, przeciez jest wpisana w życie człowieka. czasami niektórzy spotykaja się z nią częściej , z racji zawodu albo wolontariusze w hospicjum, czasem z racji pochodzenia z rodziny genetycznie obciązonej jakimś poważnym schorzeniem, ci którzy funkcjonują w środowisku ludzi dużo starszych od siebie , a także ci którzy funkcjonują wśrod ludzi nie troszczących się o swoją fizyczność, żyjących latami niezdrowo, zbyt szybko, nieuważnie, z nierozwiazanymi problemami zagłuszanymi przez wiele lat w rózny sposób, ludzi z silnymi blokadami psychicznymi, czasem spotyka to ludzi uprawiajacych sporty ekstremalne.
Czasami inni umierają nam na rękach.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Dam radę. Twarda jestem. Jestem?
Tia. I dlatego masz nerwicę lękową, z tej twardości.

Jakby kto nie wiedział , nerwica to zaburzenie równowagi ustroju wywolane róznymi czynnikami -od strony fizicznej powodem jest najczęściej najcześciej długotrwałego napięcia mięści, przedawkowania adrenaliny,
które zwykle mają swoje przyczyny w emocjach, szczególnie kiedy prowadzimy tryb życia jakby nastawiony na skoki adrenaliny, ktore uprzyjemniaja nam życie, paradoksalnie w długim okresie czasu skutek jest odwrotny.
Aby leczyć nerwicę, trzeba wpierw przywrócic równowagę (zaleczyć symptomy) a potem odnaleźci zmienić emocje ją wyzwalające. Chemiczne leki na dłuższą metę nie pomogą, mogą emocje ewentualnie tylko sztucznie zagłuszyć - zaleczając nerwicę, nie wyleczając jej . Ale ona wróci,prędzej czy poźniej - wtedy gdy będziemy najsłabsi i gdy bedzie najwięcej innych problemów, Trzeba sie sobie bardzoprzyjzeć aby zrozumiec przyczynę.Trzeba poszukać swojego problemu albo problemów. Szukanie nie jest łatwe , bo zazwyczaj ten problem głęboko ukrywamy w podświadomości, a nawet generujemy szereg zachowan, ktore mają temu w "oczywisty" sposób zaprzeczyć. Zaprzeczyc naszemu poczuciu winy, niskiemu poczuciu wartości, brakowi poczucia bepieczeństwa , obawie że nie sprostamy wymaganiom bliskich,złym zyczeniom pod czyimś adresem , które nieoczekiwanie jakby się spełniły, nieprzepracowanym traumom z dzieciństwa itd. itp. Niektórzy bywają DDA lub DDD i nie radzą sobie z tym. Dopóki się nie dotrze do przyczyny, nie ma co liczyć na skuteczne pozbycie się leków.
Objawy są roznorodne : arytmia serca, zasłabnięcia, bezsenność, koszmry nocne, dretwienie kończyn , twarzy, zaburzenia wzroku , migreny, "paraliż" nocny ,lęk przed wyjściem z domu, potrzeba ciągłego mowienia itp. Znam je wszystkie, głównie z przeszłości.Chociaz zdarza się ,że czasami na chwilę wracają.Napisałam o tym kiedyś wiersz,o lęku i spowodowanym nim bólu.
( http://www.portalliteracki.pl/artykul,14973.html )
Badania w nerwicach zazwyczaj nie wykazują odchyleń od normy. Ciało tak naprawdę jest zdrowe. Jednakże jezeli przez lata nie staramy się nic z tym zrobić i ciało może nam zrobć psikusa i zareagować chorobą.
W nerwicach znacznie lepsze i trwalsze rezultaty osiaga się metodami terapeutycznymi, treningiem autogennym, relaksacją, medytacją, ćwiczeniami oddechowymi dotleniającymi , lekami ziołowymi niż chemią. Ale to wymaga pewnego wysiłku To tak najkrócej

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2009-01-26 o 00:26
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 00:19   #4863
Fenris
Czekam na Ragnarok

Zmieniam na Chergui.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 01:05   #4864
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez lady_poison Pokaż wiadomość
Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką HP Elixir. I też jestam na wieeelkie tak
O rany, ależ ja zazdraszczam Czy mogę spytać gdzie kupowałaś?
Cytat:
Napisane przez mirra77 Pokaż wiadomość
haha, ja tez (w sensie poprosze o cynk)
chociaz ostatnio oddalam sie od slodkosci... to chyba dlatego, ze robi sie coraz cieplej. plus opuscily mnie sily witalne. i wszystko mnie dusi, mdli, chodze jakas anemiczna i znuzona
do tego stopnia, ze zamieniam neonature cocon na tabletki z zen-szeniem
Akurat na moją chęć na słodycze żadne warunki atmosferyczne nie mają jakiegoś istotnego statystycznie wpływu Mogę się założyć, że zarówno na Saharze jak i na Antarktydzie miałabym niepohamowany apetyt na Addicta, Un Bois Vanille albo Loukhoum

Kurczę, mam nadzieję, że nastrój lada moment się polepszy
Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Flowerbomb Extreme
Czemu smutna minka ?

Na dobranoc Chocolovers. Jutro pierwszy dzień sesji i pierwszy egzamin ustny - co jest równoznaczne z tym, że będę pachniała odrobinką Gucci II. Serio zastanawiam się czy takie piękne perfumy totalnie mi nie obrzydną po tej sesji ...
Muzycznie mam ochotę na pojechane indyjskie dźwięki od dj'a z ostatniej indyjskiej imprezy. Ale jak zacznę słuchowisko to nie wyśpię się na jutrzejszy boski egzamin
Stary 2009-01-26, 01:11   #4865
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Aragonte, Kattarino - lejecie miód na moje uszy, wychwalając HP
Jednak dopsikałam się Vanille Cannelle. Tak, to już jest ciąg
Madziku- milo mi, tym bardziej, ze pisze to bez przesady, poniewaz HP leje nektar migdalowo-waniliowo-drewienkowy na moj nos

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Spontanicznie potraktowałam się Ambrą Etro. Piękna jest bez dwóch zdań, ambrowa łagodność
Cytat:
Napisane przez agaa13 Pokaż wiadomość
Agnysko ambra etro jest piękna
Dziewczyny, zaiste piekna, wyjatkowo "czysta", bez zadnych pobocznych aromatow, wydzielanych przez produkty przemiany materii walenia
A jak dzwiecznie brzmi w duecie z Sandalo

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
musze obniuchać już kiedyś wąchałam ale pośpiesznie, dawno i wtedy jeszcze nie wiedziałam ze chyba lubię ambrę, z Etro musze jeszcze Sandała powąchać- bo zupełnie bezpodstawnie wydaje mi się że lubię drzewo sandałowe
W ogóle wydaje mi się że oduczyłam sie testowania w perfumerii- nic potem z tego nie wiem- nie ma to jak w domku testować

Ja nie pachnę ale małża polewam Tumulte i próbuję coś wyniuchać
Polly, to bardzo prawdopodobne, ze lubisz zapach d.sandalowego. Jest wyjatkowo przyjemny i cudownie komponuje sie z innymi skladnikami.
Kiedy uda mi sie zdobyc troche pustych fioleczek, z checia podrzuce Ci probke Sandalo Etro

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Na mnie Revelation też tak pachnie I jeszcze Fleur de Narcisse - tylko jakieś dziesięć razy okropniej
Widze, ze nie tylko ja mialam watpliwa przyjemnosc poznac te strone Revelation.
Podobnie fizjologicznymi smrodkami racza mnie Histoire d'Eau i Elixir dM, z tym, ze ten ostatni tylko wowczas, gdy aplikuje go w upale.

Cytat:
Ja plułam na HP przez ładne kilka lat, zawsze kończyło się szorowaniem nadgarstka. Ostatnio wypróbowałam HP Elixir... i wsiąkłam. Postanowiłam - tak z ciekawości - sprawdzić, czy faktycznie te wersje są diametralnie różne, czy jednak zmienił mi się odbiór, i wyszło na to, że różnice są, owszem, ale mój nos się przepoczwarzył stanowczo. Bywa
Jeszcze nie zaczęłam porządnie wychwalać. Na razie ten hipnotyzujący drań zaczął się łasić i wywijać okraszonym dymkiem waniliowym ogonem, próbując mnie uwieść. A czy mu się to uda... zobaczymy
Aragonte, wybralas swietna pore roku, na testy. HP jest idealnym dodatkiem do miesistych zimowych ubran, welnianych golfow, szali, etc. nabiera takiej charakterystycznej zamszowosci, laskocze waniliowo- migdalowym meszkiem....

Wrocilam z kameralnej imprezy z zaprzyjazniona grupa bluesowa, na ktorej pachnialam wlasnie Hypnotic Poison.... no lubie je i to barrrrdzo
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 01:47   #4866
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
Ja plułam na HP przez ładne kilka lat, zawsze kończyło się szorowaniem nadgarstka. Ostatnio wypróbowałam HP Elixir... i wsiąkłam. Postanowiłam - tak z ciekawości - sprawdzić, czy faktycznie te wersje są diametralnie różne, czy jednak zmienił mi się odbiór, i wyszło na to, że różnice są, owszem, ale mój nos się przepoczwarzył stanowczo. Bywa
(...)
bopadnę, z ust mi wyjęłaś powyższe...!
widzę, że zaczynamy się nakręcać, dziewczęta [a Elixir taki drogi ]

dziś to nie pachniałam[
chyba, że liczy się zapach pościeli, TŻta i herbatki Blueberry Hill ]

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 01:55   #4867
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Napisane przez miss natasha Pokaż wiadomość

dziś to nie pachniałam[
Taki drogi i taki piekny Ja pokochalam Elixir miloscia bezwzgledna Dobrze, ze taki killerowaty jest, wizja zakupu nowej flaszki szybko mnie nie dopadnie

Pachnialas pieknie
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 02:04   #4868
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
i ma strrrraszna, nieszczelna pompke

W ogole nie znosze flakonow z dokrecanymi pompkami, (podobaja mi sie tylko wizualnie)- mam na stanie 4, (Eliksiry: Hypnotic, Midnight i Pure Poison oraz Prade Intense) i ostatnio zauwazylam, ze wszystkie przeciekaja w okolicach "wylotu" atomizera. Zirytowana poodkrecalam dziadostwo i zabezpieczylam zwyklym korkiem, od razu lzej mi na duszy

Edit: Endżi, powodzenia

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2009-01-26 o 02:23 Powód: dopisek
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 05:20   #4869
tharoon
Zakorzenienie

M7 fresh.

Miłego poniedziałku.
tharoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 05:46   #4870
Arwena84
Zadomowienie

Angel. Milego dnia zycze
Stary 2009-01-26, 06:44   #4871
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Dziś będzie mix Cinema z Nature Millenaire.
Byle do wiosny.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 07:11   #4872
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cartier Delices.
Byle do wiosny
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 07:13   #4873
kropka75
Zakorzenienie

Coco Mademoiselle

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 07:42   #4874
Małgosia791
spin doctor

Kenzo Elephant
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 07:56   #4875
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
i ma strrrraszna, nieszczelna pompke

W ogole nie znosze flakonow z dokrecanymi pompkami, (podobaja mi sie tylko wizualnie)- mam na stanie 4, (Eliksiry: Hypnotic, Midnight i Pure Poison oraz Prade Intense) i ostatnio zauwazylam, ze wszystkie przeciekaja w okolicach "wylotu" atomizera. Zirytowana poodkrecalam dziadostwo i zabezpieczylam zwyklym korkiem, od razu lzej mi na duszy
O to, to... Nie znoszę pompek i Prada Intense wyposażona w to ustrojstwo jest moim pierwszym i ostatnim takim flakonikiem. Nigdy nie wiem ile na siebie psiknęłam i faktycznie flakon jest strasznie nieszczelny. Nigdy więcej

Dziś Miyako + Avignon. Chyba nieszczególnie trafione to połączenie, bo Miyako zostało prawie całkowicie zdominowane przez kadzidlaka i niezbyt dobrze się z tym czuję.

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2009-01-26 o 07:59
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 07:57   #4876
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Jade Durbano

zgadzam sie

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
resztką resztki odlewki Ouarzazate i muszę się pochwalić - właśnie upolowałam używkę Ouarzazate na allegro
Tako gratuluje flakonika

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość

Dziewczyny, zaiste piekna, wyjatkowo "czysta", bez zadnych pobocznych aromatow, wydzielanych przez produkty przemiany materii walenia
A jak dzwiecznie brzmi w duecie z Sandalo
musze poznac sandalo etry

Cytat:

dziś to nie pachniałam[
Natasho pięknie pachniesz

----------------

jestem na nogach juz od 6- synek mnie obudzil. i tak zaczął sie mój pierwszy dzien ferii

jeszcze czuje Prade Intense .....
Stary 2009-01-26, 07:58   #4877
d00mi
Raczkowanie

GG do d00mi

poki co mydłem i tonikiem

ale juz za chwilkę... Dior hipnotic poison
d00mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 08:05   #4878
Kota
Zakorzenienie

Shalimar L.
Stary 2009-01-26, 08:42   #4879
nefernefer35
Zakorzenienie

GG do nefernefer35

Soir de Lune
nefernefer35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 08:45   #4880
Murszafka
To ja :)

Angel w wersji dla ubogich -Tesori d'Oriente -Jasmin di Giava. Ale juz jutro przyjedzie do mnie zamowiony oryginal Angela
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 08:51   #4881
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Azzaro

witam w ten mglisty poranek

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2009-01-26 o 09:37 Powód: :
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 09:13   #4882
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Douce Amere - na mnie miks mleka w proszku i anyżu, chociaż mleczna nuta zdążyła wyparować i obecnie na mojej skórze trwa czysty, wytrawny anyż.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 09:17   #4883
homyk
Zakorzenienie

Kochani witajcie

Dziś z wielką przyjemnością sięgnęłam po cudowne Złote Amour
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 09:21   #4884
maja79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
A Lolita to nie anyżowe ciacho?
Gryxiu, EDP klasyk jest zdecydowanie wiśniowa . Na mnie wiśnia, fiołki i waniliowy tytoń . Anyżu tam jak na lekarstwo (tylko początek), a ciacha nie ma wcale!

Pachnę Mauboussin edt
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 09:22   #4885
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Eau d'Iparie - zanim się na dobre obudzę
Stary 2009-01-26, 09:22   #4886
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Zachciało mi się powietrza, przestrzeni - CdG2.

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 09:23   #4887
Lynn
Zakorzenienie

Chance EDP
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 09:30   #4888
taka taka
Zakorzenienie

Smok + Jaisalmer
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 09:48   #4889
Figarro
Zakorzenienie

Orlane Missoni Uomo.

Miłego dnia

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 10:15   #4890
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Kochani witajcie
Homyku

Pachnę Kashmina Touch MM
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości