|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Cytat:
Z reszta i tak pewnie będziemy się stresowac z tż![]() Cytat:
![]() Kurcze nie wiem jak z tymi doniczkami, bo są takie specjalne do storczyków i tz mi kupił już z osłonką ceramiczną do storczyków. A obdarowana zostałam właśnie przez tz i rodziców Zastosuje sie do Twoich rad, bo są wygodne![]() Cytat:
Może Twój kościół nie jest tak oblegany, że ksiądz nie przyzwyczajony do takiego pospiechu?Masz rację, idź w wakacje
|
|||
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
ja się witam i jadę na uczelnię rozliczyvc sie ze szkła laboratoryjnego.. no i trzeba by wreezcie zając się porządnie nauką, bo obrona się zbliża
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie dziewczynki z rana- o jejjjjj jak mi sie wstawac nie chciało... jade polować na promnotora bo mówił ze dziś będzie ale jak to ściema to ja nie wiem chyba zasnę mu tam przed pokojem...
Szana a o której rano wstaje taka panna młoda co ma ślub w południe albo i wcześniej??? strasznie wcześnie te śluby ale raz! dwa! obudzisz się i już będziesz żonką ![]() ja to czekam do piątku z tym zapisaniem sie na ślub- mam nadzieję że ksiądz jak mówił że już trzeba się zapisywać to nie pomylił 2010 roku z 2009... i że będziemy mogli spokojnie zaklepac sobie godzinkę najlepiej jakby była 16:30 wtedy by wszyscy byli zadowoleni ale to ksiądz mówi czy śluby są o pełnych godzinach czy same proponujecie godziny ślubu?????
|
#574 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie dobrze
Pogadaliśmy z TŻtem i uświadomił mi. że w sumie to ja bardziej sobie wyszukałam problem którego wcale nie było.. Tak właśnie myślałam.. Wszystko przez sesje Szana a masz na 2 dni weselicho czy na jeden dzień? Bo faktycznie dość wczesna ta Twoja godzinka ale skoro w Twoim regionie tak to jest to się trzeba dostosować...Aniołku gratuluję ![]() Tancerko z tymi godzinami to jest tak że się w pewnym sensie dostosować musisz bo inne śluby też są i na przykład u nas to były śluby w tym roku o 14, 15 i 16 bodajże i trzeba sobie było wybrać normalnie..
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2009-01-26 o 09:11 |
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym świrowaniem w sesji to mój tżcik już jest na to wyczulony i przypominam mu co pół roku że zbliża się sesja i jak będę nieznośna to w ogóle niech mnie nie słucha tylko mocno przytula póki co to działa tżcik mnie bardzo odstresowuje w tym czasie i jestem mu za to wdzięczna bo wiem jaka potrafię byc jak się zestresuje no i w ogóle bez takiej miłej odskoczni to bym była chodzącym kłębkiem nerwów..dobra ja uciekam na uczelnię a potem zajrzę tu na sekundkę i zabieram się za naukę aż do wieczora- przynajmniej takie są plany
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie do wyboru byly: 14, 16 i 17 ![]() ale ostatnio palnelam... obiecalam TZowi, ze jak obroni magisterke to kupimy mu Playstation mam nadzieje, ze nie bede bardzo tego zalowac....
|
|
|
|
|
#577 |
|
Przyczajenie
|
Witam Panny młode 2010 ) my mamy 18.09 ślub
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ale tak czy inaczej nie będziesz żałować, ja mam PS i wcale tż mi nie znika na godziny, nawet jak trzymłam playa w moim pokoju. Wczoraj i przedwczoraj graliśmy z moim bratem,ale póki co mało, bo sesja, ale po sesji robimy maraton![]() Poza tym teraz sa takie fajne gry na więcej osob,np. w cztery osoby mozna grać to tak fajnie ze znajomymi tez pograć Mamy na razie PS2 ale jak film ze ślubu będzie w jakości hd to albo tata kupi bluraya albo PS3, bo też odtwarza filmy a wtedy może my z tż odziedziczymy PS2 chociaz jakbys miała teraz kupowac przypadkiem to lepiej PS2, bo jest więcej gier, ale jak za półtora roku dopiero to PS3 już wtedy.Dobra spadam do nauki, bo za 2 godziny egamin a ja nie bardzo umiem
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzialam mu, ze PS bedzie mu tylko przeszkadzac w zebraniu sie do nauki/pisania pracy (juz teraz jest ciezko), wiec jak juz nie bedzie mial takich obowiazkow to kupimy PS ![]() ja tam nie lubie grac, wiec TZcik sobie sam bedzie ewentualnie z kolega.moj TZ liczy, ze jak bedziemy kupowac to juz bedzie PS4 ![]() ja mam o 13 kolosa z logiki i tak sie zbieram do nauki juz od godziny... w sumie to tylko kwestia przypomnienia, wiec pewno dlatego tak mi sie nie chce ![]() a witamy to juz tradycyjnie napisz cos wiecej o sobie: ile macie z TZem lat, co robicie, ile jestescie razem, co juz macie zalatwione itp.
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-26 o 09:36 |
|
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Ja dzis znowu jakas zla mama mnie wkuzyla wstala o 8 i zaczela sprzatac a ja wstalam dopiero o 9 bo mi sie nie chcialo wstawc i sluchac ![]() Ja dzis kolejny dzien na obijaniu sie.... Dziewczynki zycze szczescia na egzaminach i kolkwiach.... ![]() Gratulujemy i witamy
|
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
Szana godzinka faktycznie wczesna, ale skoro tak jest w Twoim regionie to wszyscy są przyzwyczajeni a właśnie...tak z ciekawości - o której wstaje wtedy panna młoda?![]() Szana a Ty masz tego dnia co ja ślub prawda? ![]() Lain, Samoa powodzenia ![]() Jak obiecałam tak i zdaję relację z targów byliśmy w sobotę, w sumie tylko chwilę ale zawsze coś. Niestety nie mam zdjęć u siebie na kompie ale będę mieć wieczorem to powklejam Było trochę aut do wypożyczenia, mercedesy, limuzyny, takie starsze fajne samochodziki cena 500-900 przeważnie (za 5 godzin wypożyczenia).Poza tym suknie oczywiście i pokaz mody ślubnej. Garnitury ładne pokazywali, TŻ-towi się spodobały ). Później był Demetrios, więc było na co popatrzeć Później pokażę Wam zdjęcia, bo trochę napstrykałamByła fontanna czekoladowa! I wokoło było czyściutko o dziwo! Próbowaliśmy czekolady mlecznej i truskawkowej. Mleczna przepyszna! I super się komponuje z owocami, które są podane na stole. A ta truskawkowa to taka sobie podobno można wybierać między mleczną, białą, gorzką, truskawkową, pomarańczową, limonką, cappucino - więc trochę tego jest. Tylko cena niezadowalająca bo fontanna na 80-120 osób, czyli ta większa kosztuje 1034zł chyba(coś takiego) plus 5 zł od osoby za dodatki, do tego stół i obrusy. Ale ogólnie zainteresowanie ludzi tą fontanną było ogromne![]() Były też pokazane bukieciki, śliczne! Parę mi sie tak podobało, że jakbym miała wybrać to miałabym wielki problem ![]() Jedna kobietka też oferowała kurs tańca dla narzeczonych, może nie taki głupi pomysł (?) Poza tym oczywiście trochę wodzirejów, dj-ów i orkiestry. Ale fajny informator dawali przy wejściu Aaaa... i jeszcze jedna rzecz była, która nas troszkę zaskoczyła, ale może którąś z Was zainteresuje. Można sobie stworzyć tzw LISTĘ MARZEŃ, jest to w formie strony internetowej, gdzie młodzi wybierają sobie prezenty które chcieliby dostać i tak na przykład jak wybiorą kanapę za 5tys to jest to rozbite na części na przykład po 200zł i gość może wykupić tą część albo cały przedmiot. Wpłaca pieniążki, które idą na konto młodych i wysyła wiadomość, że zrzucił się na to czy na tamto. I jest to bezpłatne, podobno. Nie wiem czy spotkałyście się z czymś takim?
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
pamiętacie mnie jeszcze ?? ale mnie tu daaawno nie było
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
Hej
pewnie że pamiętamy!Co u Ciebie słychać?
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
już na szczęście powoli wszystko wraca do normy, ale byłam strasznie chora myślałam że się wykończe
niby miałam "tylko" wirusa dróg oddechowych ale było strasznie ponad tydzień wyjęty z życiorysu ehhhhale na szczęscie juz się wszystko ustabilizowało i mogę normalnie oddychać i juz jestem prawie zdrowa
|
#585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy nową PM bardzo serdecznie
![]() Kaśka pilnuj i ogłoś kiedy nas będzie setka ![]() Ja mam dziś sądny dzień.. KOlos o 17 .... koszmarnie.. bo cały dzień będę żyła tym, żeby się na niego nauczyć... zamiast spożytkować czas na cośbardziej konkretnego... , No ale cóż.. moze choć pouczę siena tyle skutecznie, ze będzie positive surprise ![]() Buziaczki wiec dziewczynki, nie szalejcie z postami
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-01-26 o 10:46 |
|
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
o tak Samciu ja coś czuję,że nie prześpię nocy przed ślubem
jestem trochę nerwowa jeśli chodzi o takie uroczystości a co dopiero jak to będzie mój i TŻ ważny dzień...już się boję co to będzie Tancereczko i Centipede na Śląsku panny młode wstają pare godzinek przed ślubem w zalezności na którą jest ślub to np moja przyszła swagierka też miała na 12:00 i wstałą o 7:30 i najpierw pojechała do fryzjera a ja w dzień jej ślubu wstałam o 7:00 hh i zabarałam się z drugą przyszłą szwagierką(siostra uwczesnej PM) za dekorację weścia do domku![]() Gosica502 wesela trwają w tych stronach różnie np moja koleżanka miała wesele właściewie przez cały tydzień,wynajęli sale na tydzień i w dzień słubu byli wszystcy goście,potem tylko rodzina a potem znajomi i znowu rodzina,jakoś to tak ułożyli,ja dokłądnie nie wiem kto był którego dnia. Niektóre pary robią wesele na dwa dni,czyli z poprwinami na sali a moje będzie tylko jeden dzień w restauracji a na drugi przyjdzie do nas najbliższa rodzina do domku. Centipede tak bierzemy w ten sam dzień ślub moja data,która oboje chcieliśmy z TŻ na początku byłą inna ale nie było wolnych miejsc w restauracji więc wzieliśmy termin najbliższy wolny i wyszło 24.07 z czego się i tak bardzo cieszę więc tego samego dnia będziemy przyżywały stresy heheLain my mamy PS2 też i tak jak napisała Samoa to może być świetna zabawa nie tylko dla jednej czy 2 osób ale i pare znajomych może pograć mój TŻ nie spędza przy tym każdej wolnej sekundy a gdy ja np mam coś do roboty to on se czasem włączy pleya na ten czas i ok razem też gramy i się wygłupiamy przy tym,jest sporo fajnych gier i można coś znaleźć dla siebie.nie martw się,że będziesz żałowała![]() Luneme Wiatamy w naszym gronie !!! |
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
dziękuję wszystkim za powitanie Stwierdzam że rok 2011 nie wchodzi jednak w grę, wczoraj nad tym myślałam i stwierdziłam, przecież będe miała wtedy obrone pracy licencjackiej. To chyba nie byłby dobry okres, szkoła i przygotowania, zdaje mi się że byłoby bardzo cieżko to ze sobą pogodzić. Mój TŻ narazie ze mną nie rozmawia o ślubie, więc przeszłam na "poczekam aż sam zacznie o tym rozmawiać, a jak nie to będzie to w 2012".
|
|
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzis ogladam butki na necie i spodobały mi sie dwa rodzaje....
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2009-01-26 o 10:59 |
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raczej będe stawiać na buciki bez czubów, zawsze wygodniej. No ale oczywiście jak komu pasuje
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak ja bym cię mogła nie pamietać moja droga nie wiem czy widziałaś ale nasze trio już nie jest trio tylko 5 osobowy super zespół pannomłodowy![]() A co do listy marzeń to hmmmm ja osobiście uważam że jest to ciekawy pomysł ale sama bym go w życiu nie zastosowała na moim weselu.... może jak nasze dzieci będą się żenić to będzie to popularne ale teraz w mojej rodzince to by się nie przyjęło... widziałam jak zareagowali na pomysł kuzynki która zażyczyła sobie zamiast kwiatów ubranka dla dzidziusia (którego nie mają i nie spodziewają się)... w mojej rodzinie za normalne uważa się to że każdy daje kopertę i w niej tyle ile może i żadnego wydziwiania bo i tak uważam że prezenty nie są nieodłącznym elementem ślubu.. z resztą nawet nie wiem co bym miała zamieścić a takiej liście marzen dopiero po ślubie przejdziemy się z tżcikiem i pełnym portfelem po różnych sklepach i nakupujemy sobie tego czego chcemy hihihi bo teraz jeszcze niczego nie wiemy jeśli chodzi o nasze mieszkanko wiemy że będzie duży pokój, kuchnia i łazienka no i osobne wejście a co gdzie i jak i na jaki kolor to będzie spontan w sumie to już gadaliśmy że przydałoby się tak z miesiąc przed ślubem juz pokupować wyposażenie naszego gniazdka ale to by trzeba było posiedzieć i poszukać inspiracji w necie... a teraz sesja to czasu brak... ale siostra zamówiła kilka bezpłatnych katalogów przez internet i czasami siadamy z tżcikiem i dyskutujemy na temat różnych mebli itp tak zeby poznać najpierw swoje preferencje i gusta w urządzaniu wnętrz, żeby potem wybieranie w sklepie nie było na zasadzie kłótni tylko tak że wchodzimy, oglądamy i wybieramy to samo pierwszy postęp juz jest taki że podobała nam się ta sama kanapa narożna w BRW i nie była za 6 tys jak ostatnim razem tylko za ok 2,5 tys a więc idziemy w dobrym kierunku hehehehepowodzenia dziewczyny na egzaminach, ja tez zabieram się za naukę buziaki
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Cherry ja tam za bardzo się studiami nie przejmuję i połączeniem tego z przygotowaniami.. mój ślub odbędzie sie jakies 2 czy 3 miesiace po obronie pracy magisterskiej (o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem
) czyli całe przygotowania spadną na czas kiedy powinnam pisac pracę.. ale przeciez i tak znając życie nie będę pisała pracy 24godz/7dni w tygodniu/365 dni w roku a przygotowania będą miłym przerywnikiem heh w zasadzie to jedyne co podejrzewam zajmie mi dużo czasu to suknia...no bo reszta to jakoś mam wrażenie sama wyjdzie w praniu... dajmy na to takie zaproszenia- nie są dla mnie kwestią bardzo ważną i szczerze mówiąc jest ich tyle do wyboru i są takie ładne że wszystko jedno jakie będę miala to samo z resztą rzeczy obrączki już mamy upatrzone, zaproszenia obojętnie jakie, menu tez juz mniej więcej wybrane, kwiatki wiem jakie mi sie podobają i buciki tez, fryzura i makijaż tez.... ja w zasadzie to tylko na suknię czekam ![]() uuuups przepraszam za post pod postem ale myslalam ze piszecie cos jeszcze i nie będzie jedno pod drugim..
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
Luneme, witamy nową Pannę Młodą
![]() Centipede myślałam kiedyś o czekoladowej fontannie, ale troche by to kosztowało na 120 os. 1034+ (120*5=600) + tak jak mówiłaś stół, obrusy= sporo kasy ( a czy osoba obsługująca jest wliczona w to 1034, czy to tylko wypozyczenie i czekolada?) Raczej u mnie odpada ta czekolada... Edit. Cherrry, u nas ślub również się sprzęży z egzaminami, obroną na uczelni, ale nieodkładamy go.... planujemy obronę przed ślubem ( choć wiemy już jakie są z takimi pracami problemy) postaramy się obronić i potem zając się przygotowaniami do ślubu, a po ślubie wolne!!!! nie chcemy obrony zostawiac na wrzesień, wolimy jechac na wakacje ![]() Józia ja będę miała podobne buty, do tych weselnych nie przywiązuję zbytniej wagi ale na poprawiny będę miała wysokie szpilki, kupie nowe, bo w starych się świetnie tańczyło na weselach i miałam koloru jakby złota z cyrkoniami, wybiorę takie, żeby własnie mi się jeszcze przydały.... ale te weselne będą tradycyjne, jak te co wkleiłaś, są w każdym sklepie z takimi butami Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2009-01-26 o 11:15 |
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
tancerka212 Już miałaś za sobą prace licencjacka, będzie Ci łatwiej bo mniej więcej wiesz co Cie czeka
Dla mnie to będzie gigantyczny stres i będę o tym myśleć non stop. Niestety egzaminy to dla mnie koszmar, zwłaszcza ustne.
|
|
|
|
#595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oni sobie tak wszyscy biora urlop na tydzien? ![]() Cytat:
ja jednak jestem sceptycznie nastawiona do tego typu pochlaniaczy czasu. no, ale coz... slowo sie rzeklo... ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec da mnie w sam raz. A po za tym Tz est wyzszy ode mnie o jakies dobre 20 cm a ze ladnie razem wygladamy to nie chce byc jakos duza:P A po kolejne to jestem bardzo szczuplutka i zle czuje sie w szpilach... Kiedys mialam takie 10cm to chodzic w tym nie moglam, teraz tylko te buty zakladam do spodni eleganckich bo ladnie wygladaja a takto stoja w pudełku![]() Dla tego tez gustuje w niskich i tradycyjnych bo do sukni beda mi pasowac Ja juz mam wybrana suknie, buty i bukie t. jeszcze tylko trzeba poprzymiezac czy dobrze mi w takiej sukni bedzie i dac do uszycia
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do PS do zobaczysz,że nawet jakby te pierwsze dni był ten czas jakoś specjalnie dużo pochłaniany przez TŻ to potem i tak będzie więcej z tym spokoju i będzie leżało niż się grało ![]() dwie prace w jednym roku piszesz? no no no,ja bym nie dała rady,podziwiam Cię Joziu ja tam różnie mam co do wysokich butów ale w dzień ślubu tak jak Ty chcę mieć pełen komfort w butach
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja natomiast nie wiem jaki bukiet, dopasuje chyba dopiero do sukni I pytanie dziewczyny, Garnitur będdziecie wybierać razem z TŻ-tem???? Ja tym bym wogóle chciała, żeby TŻ ze ną suknie wybierał, a on na to, że to będzie zapewnoe długo trwało, więc sie nie pisze na to, co innego gdyby to max trwało 30 min ![]() wiem wiem, że są te przesądy, ale jest ich tyle, że człowiek nie jest w stanie wszystkich się trzymać.... np jendi mówią że deszcz w dniu ślubu to coś złego, a inni , że błogosławieństwo Boże aczkolwiek do kilku się zastosuję, gdzieś wydrukowałam taką liste wszytskiego----> trzeba wziąść mazaka i zakreślić te które nam pasują hihihihi
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pogody to deszce to dobrze ze pada )
|
|
|
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
dzieki Jozia, to ja też z TZ pojadę wybierać garnitur dla niego
![]() ja dokładnie nie wiem jak to jest z tymi przesądami, co kto może czego nie, ale tak ogólnie przepatrzę tą listę, będzie potrzebne choćby do ubrania się ( ze trzeba mieć coś nowego, pożyczonego, starego...itd itd) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

tzn ostatnio są i później też z tego co wiem ale tej miejscowości w jakiej będę brała ślub to i na 10 czy 11 są śluby
sami wybraliśmy no i jak Aniołek napisał szybciej będę żonką

). Później był Demetrios, więc było na co popatrzeć
niby miałam "tylko" wirusa dróg oddechowych ale było strasznie ponad tydzień wyjęty z życiorysu