|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Witajcie śpioszki
Jak tam po weekendzie???? Ja zamiast pracować, to siedzę i czytam zaległości Powiem Wam, że mnie weekend minął bardzo fajnie. W sobotę byliśmy na obiedzie u teściów Od teściowej dostałam takie piękne własnoręcznie robione na szydełku skarpeteczki no po prostu cudo. Spróbuje w domu zrobić i wkleić zdjęcie.A wczoraj, że w Kielcach była piękna pogoda wybraliśmy się na wycieczkę na Św. Krzyż. Dotleniliśmy sie pospacerowaliśmy a później TŻ zaprosił mnie na pizzę ![]() Bardzo mi się jej chciało, ale naszemu maleństwu chyba nie bo mdli mnie po niej do dzisiaj ![]() Z tymi słuchawkami to niezły pomysł Ciekawe czy będzie coś słychać![]() Dzisiaj wizyta u ginia. Stresuję się jak nie wiem co, ale mam nadzieję że wszystko będzie oki.
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak u Was miło na wątku, że czytam Was chyba częściej niż swój wątek
Cytat:
Już wyjadłam Teściowej cały zapas marchewki na zimę Jeszcze trochę i zaczne kicać i zamienię się w królika Sałatki owocowe i owoce z puszki Potrafię zjeść całą puszkę ananasa lub słoik gruszek w zalewie![]() Też nie mam ochoty na mięso, żadne wędliny itp. Na obiad najchętniej ryby. Staram się w pracy jeść kanapkę z wędliną i na kolacje, żeby anemia się nie przyplątała No i mięso chociaż raz w tygodniu jakiegoś kurczaka czy mielone.Cytat:
![]() To samo mi powiedziała o Duphastonie (bo chciałam zażywać profilaktycznie przez całą ciążę- dłuuuugo się starałam, później przez tydzień krwawiłam i stąd moje przewrażliwienie). Kazła odstawić w 16 tc bo już wtedy jest łożysko i Duphaston jest zbędny. Duphaston tylko do czasu istnienia ciałka żółtego. Chyba chodzimy do tego samego gina
|
||
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
ja już dziś umieram ze strachu - jutro mam wizytę i bardzo się boję, znów będe miAła wysokie ciśnienie z nerwów. boje się bo mały-a się nie chce poruszyć a czytałam że w drugiej ciąży się szybciej czuje. laski czuły ruchy od 14 tygodnia a ja mam już 17 i nic
w pracy też głupio bo roboty dużo a mnie nie ma, koleżanki z biura w prost tego nie mówią ale pewnie mają nerwy bo ich ewentualne urlopy odpadają.....Boże jakie to życie jest trudne (
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Ainka zobaczysz będzie dobrze
Nie zamartwiaj się. O której masz tą wizytę, żebym wiedziała kiedy zacząć trzymać kciuki
|
|
|
|
#3845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
. Trzymam kciuki za wizytę u gina , zdaj relację po powrocie ![]() Cytat:
|
|
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje Wam bardzo za dobre slowo- jutro wizyta okolo południa Boże zeby to już mieć za sobą.tak bym już chciała wrócić do pracy. mam w pracy jeszcze trzy ciężarne koleżanki i wszystkie tak 4-6 miesiąc ( jakby jakaś plaga przezszła
) i wszystkie wzorowo chodzą do pracy tylko ja na caly czas na L4 no i rozumiecie tak trochę glupio w oczach pracodawcy niby nikt mi nic nie powiedzial wprost ale ja wiem swoje
|
#3847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja niedawno wstałam ... TŻ pojechał w delegację i znów zostałam sama caly tydzień Cytat:
na pewno coś wybiorę Ceny ... hmm ... kiedyś kupwałam biustonosze z Avokado - tam dopiero mają ceny 300 zł! Jak trafiłam na wyprzedaż to kupiłam za ok 140 - 170 zł - mam 3 sztuki ale bardzo sobie chwalę! Cytat:
... będę próbować wszystkiego żeby mi nie wróciła! Cytat:
woli marchewkę ![]() trzymam kciuki za wizyte! Daj znać jak maluszek rośnie - bo na pewno wszystko jest ok! Cytat:
A co do pracy to ja tez mam z tym problem - pracuje z mamą - ona jest ksiegową a ja robie całe papierki, kadry, kasa, itd. Szef oczywiscie nie zatrudni nikogo na moje miejsce i wszystkie obowiązki spadły na moja mamę i widze ze już nie wyrabia - dlatego muszę wrócić do pracy! A kolezanki mi stukają po głowie - ze głupia jestem że wracam bo mogłabym sobie posiedzieć do lipca w domu ![]() No cóż .... |
||||
|
|
|
#3848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dzisiaj załamki dostałam bo pojawiły mi się pierwsze rozstępy pod piersią takie siwo fioletowe pręgi. Przytyłam 2,5 kg ale na cyckach to czuję jakieś 5 kg więcej buuu. Mam za swoje bo mi się smarować nie chciało kremem od Tż-ta
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez dojazd zajmowal godzine czasu, a z powrotem to jeszcze gorzej, bo konczylam o 16, pozniej godzine jechalam przez miasto MPK, zeby dojechac do pracy TŻ. on konczy prace ok 17:30, czyli u niego troche jeszcze musialam czekac, no i pozniej samochodem do domu znowu godzina czasu. I z reguly wychodzilo tak ze wracalismy do domu codziennie na 19, a wyjezdzalismy rano przed 7. Strasznie to meczące. Teraz siedze w domciu, a TZ dalej codziennie o 19 wraca.
|
|
|
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za pocieszenie p ewnie masz rację megi z tymi ruchami- tylko ja wymarzyłam sobie że tym razem będę miała takiego synka urwisa i będzie kopał już od 13
))) no i teraz sama się nakręccamAnia 0104 - więc doskonale mnie rozumiesz bo ja też pracuje w księgowości a obie wiemy jak wygląda zamykanie roku ))
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i witam w poniedziałkowy poranek
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#3852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dalej nic nie czuję, nie żebym tęskniła za kopniakami w moje biedne narządy , ale mniej bym się denerwowała, czy z dzidzią jest wszystko OK. W ogóle zamiast odpoczywać i cieszyć się "stanem błogosławionym" ja wpadam już w psychozę ![]() Cytat:
, ja odkąd znalazłam w poradniku dla mam przepis na pizze dla dzieci, to robię sobie sama w domu Żadnych niepotrzebnych spulchniaczy itp badziewia. Mam zrobiony zapas ciasta i zamrożony, a potem tylko rozmrozić, rozwałkować, ponakładać różne dodatki jakie się akurat chce, sosik albo ketchup i gotowe ![]() Ania to masz sprytnego szefa , wie, że wrócisz bo będzie Ci żal mamy. Szkoda bo odpoczęłabyś sobie w domu.
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
A myslałyście moze o zakupie takiego urządzenia? To ten detektor do badania tętna dzidziuska.
http://www.allegro.pl/item529291277_...grywaniem.html Albo jakiegoś podobnego.... |
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiątko cudne masz te buciki
No nie Ty tylko dzidzia
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze, to za taką kasę wolę kupić coś dla dzidziusia. Podobno stetoskopem słychać już około 18-20 tc, a jest on dużo tańszy, a i pewności się nie ma, że przez ten detektor będzie coś wcześniej słychać ![]() A około 20 tc to dzidziuś tak kopie, że w odczuwalny sposób daje znać, że żyje
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko, butki słodkie
eleeri, żadnej psychozy! Słyszysz? Bo w doopsko dostaniesz , o tak Wojtusia, słyszałam od koleżanki o tych detektorach, oglądałam na allegro, ale stwierdziłam, że nie będę fiksować
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak u mnie będzie z pracą
Ja jestem sekretarką, jak mi bardzo brzusio urośnie to nie wiadomo, czy prezesowi będzie to pasowało chyba nie powinno byś źle, spoko gościu z niego.A co do smaków to ja taż najchętniej żyłabym na owocach i warzywach. Mięso bleeee a wędlina to już zupełnie. Pomidorki ogóreczki, zielona sałata i wszystkie owocki mniam. Teraz do pracy to pól torebki zajmują mi jabłka mandarynki i kiwi ![]() A najlepsze jest to że mi apetyt wrócił Bardzo ale to bardzo chodzi za mną zupka szczawiowa, chyba muszę sobie ja ugotować i pierożki z serkiem polane musem truskawkowym
|
#3858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
alez spac mi sie chce...kot dał nam popalic w nocy, nie chciał spać, zawidziala mu się zabawa i miauczał jakby go ze skóry obdzierano ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cfany ten Twój szef a moze poproś mamę żeby przynosiła Ci papierki do domu? ja to odciąży z obowiązków, a Ty będziesz je sobie robić kiedy będziesz miała siłęCytat:
to muszę się do teścia uśmiechnąć
|
|||
|
|
|
#3859 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale u mnie chyba za wczesnie na to...Cytat:
uwelbiam tez Julia ale juz jest Julek za duzo ![]() Cytat:
![]() dziewczyny maz mi sie pochorowal... 39.4 mial dzisiaj... poszlismy do lekarza bo mnie gardlo tez boli i dokturka przepisala mi duomox i nie wiem czy go brac... nie czuje sie w sumie zle ale boje sie ze jak mnie zlapie to wtedy bedzie kiszka a z regoly z gardla blyskawicznie na oskrzela i pluca mi idzie... poradzcie co zrobic ![]()
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() życze szybkiego powrotu do zdrowia!!!
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, to by sie przydalo ale tylko do 20 tygodnia gdzies, dopóki nie czuc ruchów dziecka, a jak pozniej kopie to wiadomo ze wszystko ok. Czyli chyba sie nie oplaca za bardzo, ale przyznam ze jak dzisiaj to zobaczylam to mnie zinteresowalo.
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście jakie zamieszanie jest na odchowalni? dziewczyny chciały usuwać zdjęcia dzieci, szefostwo zablokowało funkcję edycji, niektóre wątki przenoszą się na grono
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Z reszta właśnie widzę, że u nas też edycji nie ma już
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
A co to sie wlasnie dzieje? Jak to moze nie byc edycji?
Chyba skocze na techniczne poczytam o tych zmianach... |
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki!
Także widziałam co się działo na odchowalni ![]() Myślę, że musimy z tego wyciągnąć wnioski Przykro, kiedy dziewczyny które znają się już tyle wynoszą się z forum...naprawdę szkoda w końcu to one są autorkami wątku. Trzeba uważać co się piszę...chociaż nie wiem jak to robić W końcu po kilku tygodniach stajemy się jak rodzina i piszemy o wszystkim.
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze możemy sie wymienić mailami na pw i jesli będziemy chciały sie podzielić zdjęciem z naszą twarzą i dzidzią (już po drugiej stronie brzucha
) to zamiast na forum możemy to przesłac pwOd dawna siedzę na innym wątku, gdzie już jakiś czas temu doszłyśmy z dziewczynami do wniosku, że na publicvznym forum czasem nie można napisac wszystkiego i mamy prywatne forum, gdzie piszemy sobie o naszych problemach. Tutaj zostały rozmowy o kosmetykach i innych pierdołach |
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Ale o co dokladnie poszlo na tej odchowalni, ja tam nie zaglądam, bo nie mam po co jeszcze. Co sie tam działo?
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna z dziewczyn dostała pw od jakiegoś gościa zafascynowanego jej osobą i historią opisaną na wizażu. Inna sprawa, że dziewczyna ma nick utworzony z imienia i nazwizka, a w avie swoje zdjęcie. W każdym razie przestraszyła się i jakos lawinowo ruszyło usuwanie zdjęć z wątków, czego wg regulaminu robić nie można. Sama dokładnie nie czytałam całej afery. Temat prywatności powraca jak bumerang co jakiś czas. Ale wiele osób zapomina, że nasze wątki może przeczytać każdy i niestety trzeba się w tym liczyć na publicznym forum.
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100% Ujawniając szczegóły ze swojego życia musimy liczyć się z tym, że czytają to Wszyscy nawet osoby niepowołane...taka jest siła internetu
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Ahaaa, o to chodziło. My w sumie u nas w wątku nie podawałysmy nigdy nazwisk, ani dokładnych adresów zamieszkania. Uwazam ze takich rzeczy nie umieszcza się w necie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

Od teściowej dostałam takie piękne własnoręcznie robione na szydełku skarpeteczki
no po prostu cudo. Spróbuje w domu zrobić i wkleić zdjęcie.

Potrafię zjeść całą puszkę ananasa lub słoik gruszek w zalewie
Na obiad najchętniej ryby. Staram się w pracy jeść kanapkę z wędliną i na kolacje, żeby anemia się nie przyplątała
, zdaj relację po powrocie 
... TŻ pojechał w delegację i znów zostałam sama caly tydzień
300 zł! Jak trafiłam na wyprzedaż to kupiłam za ok 140 - 170 zł - mam 3 sztuki ale bardzo sobie chwalę! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, ale mniej bym się denerwowała, czy z dzidzią jest wszystko OK.