|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
kurde dzis mam skurcze macicy nie wem czemu wzielam no -spe ale nie wiem ile mozna wziasc najwiecej ?? staram sie lezec co chwila malo wstawac , nie wiem zy to normalne czy nie buuu poczeka jak do jutra sie nie uspokoi to chyba do gina pojde
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo tylko żartowałam.
|
|
|
|
|
#3813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak się zbieram od tygodnia żeby sie pomierzyc i wejść na Allegro ale coś mi nie wychodzi, może podrzucisz mi kilka linków ciekawych sprzedawców? ![]() Cytat:
ciekawy był .Cytat:
![]() Ale miałam power dzisiaj, wzięłam sie za porzadki i wysprzątałam całe mieszkanie, będę spała jak zabita po tym dzisiejszym dniu, jutro w końcu ide do pracy więc trzeba będzie wstac o 6 a nie jak przez ostatni tydzień ok południa ale pocieszam sie tym że jutro po pracy mam wizytę u gin i zobaczę znowu moje maleństwo ciekawi mnie czy dalej dostanę L4 i przymusowe leżenie czy już będzie ok, Duphaston skończym brać w czwartek i ciekawe czy znowu mi go przepisze. Jutro się odezwę
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nawet sprawdzałam już na allegro ile takie słuchawki kosztują
|
|
|
#3815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę poszukać bo chyba gdzieś w piwnicy miałam takie
|
|
#3816 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczynki
ja na chwile w sumie i Was nie czytalam bo umieram...nie wiem co sie dzieje nigdy jeszcze sie tak nie czulam ![]() jak wstaje to tak mi sie kreci w glowie, ze lece prawie na podloge od razu, nocki sa straszne tak mnie boli nos i gardlo, ze nie moge oddychac i ten wieczny bol glowy...nie moge tego zniesc najgorsze jest to, ze nie moge jesc w ogole - zmuszam sie dla dobra dzidzi ale masakra, nie moge nic przelknac, faszeruje sie pomaranczami zeby jednak cos w tym zoladku bylo a tylko to moge normalnie przelknac na dodatek jutro mam tyle rzeczy do zrobienia, musze jechac do biblioteki i napisac dwie prace na zaliczenie no i na uczelnie potem nie wiem jak ja dam rade myslalam ze ze trzy dni i mi przejdzie a tu z dnia na dzien coraz gorzej...nie wiem co robicdobrze, ze chociaz maly dobrze sie czuje, bardzo lagodnie przechodzi ta ospe, w ogole go nie swedzi i sie nie drapie, krostek tak wiele nie ma, strupki sie ladnie goja
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka jak ja byłam chora ostatnio pomogła mi herbata malinowa, wypociłam się i przeszło.A też czułam się beznadziejnie.Pamiętam, że nie lubisz mleka, ale mleko z miodem i czosnkiem też byłoby wskazane.A dla stawienia na nogi może pikantny rosołek?
Kurcze, mnie ostatnio wieczorami pobolewa podbrzusze.Zaboli tak nagle (czasem porządnie) i przestanie, i od nowa, tak kilka razy. W dodatku odezwał się mój zbuntowany żołądek (mam refluks) i czasem to już nie wiem czy boli mnie żołądek czy dołem brzuch ![]() Dobrze, że pojutrze mam wizytę,muszę o tym powiedzieć lekarzowi. Chociaż zaczęłam pić siemię lniane i trochę przeszło.
|
#3818 |
|
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny!
Dbajcie o Siebie i Malenstwa zwlaszcza teraz,pogoda jest |
|
|
|
#3819 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() co do mleka - no nie znosze a z czosnkiem to w ogole nie przelkne bo od razu toaleta - ale z miodem jeszcze wypije mnie tez ostatnio kluje w podbrzuszu - troche sie martwie bo teraz przez ta chorobe organizm jest wcienczony, poza tym tak malo jem bo nie moge nic przelknac faszeruje sie pomaranczamirosolku nie ma mi kto zrobic a ja nie dam rady - TZ tez rozlozylo na amen ![]() co do zoladka - wspolczuje tez mam z nim problemy, mam nadzerki na zoladku i boli nieraz niemilosiernie
|
|
|
#3820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
Z dnia na dzień będzie lepiej. A TŻ'ta masz naprawdę cudnego I gdybyś nie byłą odpowiednią kobietą dla niego to myślę, że by z Tobą nie był... Z maleństwami stało się jak się niestety stało... Ale na pewno do Was prędzej czy później wrócą i będziecie szczęśliwą rodzinką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A dzisiaj maleństwo zażyczyło sobie sałatyki owocowej (banan, kiwi i ananas z puszki) oraz surówki z marchewki z jabłkiem Obym dalej miała takie zachcianki jak te Najlepsze jest to, że dzisiaj zrozumiałam, że nie toleruję mięsa... zjem parę kęsów i mam dość bleeee Wczoraj zakupiłam sobie w C&A pierwsze ciążowe spodnie jeansowe jakie są wygodneee ale jeszcze w nich nie chodzę bo mają za długie nogawki i muszę podlecieć do babci żeby mi je skróciła Zdjęcia niestety Wam nie podeślę bo jeszcze nie zaopatrzyłam się w aparat cyfrowy I najgorsze... dołapała mnie grzybica pochwy jutro lecę do lekarza bo to jest nie do wytrzymania ![]() Życzę Wam spokojnego wieczorka |
||||
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży jest się wyjątkowo podatnym na grzybice a jeśli jeszcze ktoś ma skłonności (jak ja ) to tylko te 2 leki. Tak mi gin powiedziała.Feminnelle aplikuje raz w tygodniu i od tamtej pory nie mam (odpukać) żadnych grzybów już. Naprawdę polecam, z autopsji
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
I ja niestety też
![]() No i ten żołądek ciągle mi dokucza
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
36 sztuk mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia/Stella lub Maksymilian megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ??? Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ??? ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ??? musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Ninka lub Adaś jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ??? paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ??? Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ??? Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ??? dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ??? kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - ??? lub ??? majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ??? mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ??? Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ??? evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia lub Julius Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ??? kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ??? BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ??? ![]() |
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
26 sztuk mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ??? gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ??? Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ??? Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ??? anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ??? Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) -------- t.p. 05.08.09 - ??? lub ??? sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) -------------- t.p. 08.08.09 - ??? lub ??? olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ??? Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ??? IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ??? WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ??? cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ??? ![]() -------------------------------------------- ![]() gooha3 [*]
mountain [*] serafia11 [*] agagmm23 [*] Malga19 [*] [*] |
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w niedzielny wieczór. Przeczytalam ostatnie posty, ale jestem zmeczona i polowy juz nie pamietam. Zjadlam przed chwila zupke mleczna, pyszną, ale dzidziusiowi nie smakowało i ..... wc niestety. Ide spac. Dobranoc mamusie
|
|
|
|
#3827 |
|
Przyczajenie
|
kolezanki co oznacza skrot Tż
hehe pytam bo jestem wlasnie takim Tż i wiecie może drogie najmadrzejsze kobiety czy jest jakies typowe forum dla przyszlych ojcow ??
Edytowane przez Finka09 Czas edycji: 2009-01-25 o 22:04 |
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od południa siedzę na wizażu, normalnie jakaś uzależniona jestem
.A objadłam się dzisiaj jak prosię .
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
He, he a niedawno ja się pytałam
![]() TŻ czyli towarzysz życia
|
|
#3830 | ||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór dziewczynki
miałam troche zamieszania przez ten weekend /z wiadomego powodu/ ale mam nadzieję ze już wszystko będzie dobrze!!! Wczoraj otworzyliśmy sezon grillowy kolega zaprosił - oczywiście grill na balkonie a my w cieplutkim pokoju na kanapie o dziwo karkówkę zjadłam ze smakiem no i sałatka była pyyyyycha! Cytat:
ale martwie się o Ciebie ![]() Cytat:
jutro musze ją koniecznie zrobić grzybicy współczuję ... też ją miałam ale po Clotrimazolum już mi prawie przeszło! Teraz mam stosować krem Gynoxin ... tak żeby już całkowicie się tego dziadostwa pozbyć |
||
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A forum dla tatusiów niestety nie znam
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
Hm ciekawe z tym tatusiowym forum. też bym mojemu podesłała.
Dziewczyny mnie nie męczą mdłości. wręcz przeciwnie. Żre (inaczej się tego nazwać nie da) ile widzę. A jak sałatkę z ryżem i tuńczykiem zrobię to stoją nad garnkiem aż jej nie zjem. nawet na talerz sobie nie nakładam. I męczą mnie wzdęcia. Powiedzcie mi czy można sobie zaparzyć kminku? Aniu znalazłam str z biustonoszami w większych rozmiarach tyle że dość drogie są, ale niestety chyba wyjścia nie będzie http://www.bravadodesigns.com/page.asp?ID=2613
|
|
|
|
#3834 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
Nie było mnie w weekend a tu tyle do nadrobienia...z wszystkim już sobie poradziłam![]() Cytat:
Cytat:
Mojemu Tż też podoba się Stella...więc moze się przemogę Cytat:
oprócz dojazdów iu mnie dochodzą spore nerwy jakie mi w pracy różne osoby serwują![]() Cytat:
Cytat:
Musicman najlepiej pogadaj z dentystą...to jest też lekarz i nie zrobi na pewno nic co mogłoby zaszkodzić dzicku...Cytat:
Martacin pewnie to zależy od gina ale myślę że gdyby dalej się nie zgadał to warto zmienić lekarza bo cała wizyta a zwłaszcza usg to dla naszych Tżetów też wielkie przeżycie...mój Tż przed każdą wizytą denerwuje się bardziej niż ja ![]() Cytat:
Kurcze aż mnie wystraszylaś tymi kłuciami...mnie też kłuje...praktycznie codziennie...raz zupełnie na dole, a od kilku dni tak na środku brzucha po prawej stronie...ale to kłuje tak przez chwilę i co jakiś czas...jak mówiłam ginowi to powiedział że to normalne bo Dziecko robi sobie miejsce i wszystko się rozciąga i przygotowuje... Cytat:
Cytat:
A z naturalnych "lekarstw" polecam napar z imbiru i cytryny...
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy Panie TŻ ![]() Był kiedyś wątek założony przez przyszłego Tatę...ale to w zeszłym roku był założony i chyba się Tatuś doczekał już pociechy z tego co pamiętam ![]() Może założyłbyś swój własny...podrzucę mojemu Tż wtedy Twój wątek i będziecie we dwóch a na pewno znajdzie się więcej szczęsliwych Tatusiów którzy chętnie ponarzekaliby na humorki i zachcianki swoich Brzuchatek
|
|
#3836 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie tez sie zastanawiam o co chodzi z tym tylozgieciem
![]() wiem, ze istnieje cos takiego jak tylozgiecie pochwy - sama mam tylozgiecie ale od zawsze albo sie ma przodozgiecie albo tylozgiecie i to sie nie zmienia nigdy ide spac bo umre dobranoc kochane
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
tyłozgięcie chyba macicy nie???a nie pochwy?
Kochana zdrowiej teraz doczytałam, że chorujesz bidulko dużo zdrówka życzę!!!dbaj o siebie!
|
#3838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tyłozgięcie to napewno Macicy a nie pochwy http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,459 Tyłozgięcie macicy DEFINICJA Nieprawidłowe położenie macicy w miednicy mniejszej, nadmierne odgięcie jej trzonu ku tyłowi. OBJAWY I PRZEBIEG Nieznaczne odchylenia od prawidłowego położenia macicy nie stanowią żadnego objawu chorobowego. Największe znaczenie wydaje się mieć najczęściej rozpoznawana nieprawidłowość położenia macicy - tyłozgięcie. W tej patologii trzon macicy skierowany jest w kierunku zagłębienia odbytniczo-macicznego. Przyczyną tyłozgięcia mogą być przebyte częste stany zapalne w obrębie miednicy mniejszej i powstałe w ich wyniku liczne zrosty, endometrioza i inne. Najczęściej nie daje ono żadnych dolegliwości, jednakże tyłozgięcie dużego stopnia może zwiększać ryzyko poronienia, gdyż może być przyczyną zastoju żylnego, jak również zmian w układzie włośniczek doprowadzając do niedostatecznego rozwoju doczesnej i trudności w implantacji zarodka. W przypadku tyłozgięcia częściej spotyka się niepłodność oraz poronienia nawykowe. Należy podkreślić, że nieznacznego stopnia tyłozgięcie najczęściej nie stanowi problemu w zajściu i donoszeniu ciąży, gdyż macica powiększając się przyjmuje położenie najdogodniejsze dla rozwoju płodu. W przypadku tyłozgiętej macicy znacznie częściej pojawiają się bolesne miesiączki, bolesność podczas współżycia płciowego, jak również przewlekły ból w miednicy małej. Najczęściej powyżej opisane dolegliwości oraz niepłodność czy problemy w donoszeniu ciąży są wynikiem czynników i chorób współistniejących z tyłozgięciem jak np. zrosty czy endometrioza, a nie samego tyłozgięcia. pozdrawiam i koloowych snikow życze
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-01-25 o 23:54 |
|||
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Za mną spokojny, leniwy weekend. Byłam w kinie, dziś natomiast zrobiłam sobie domowe spa i czuję się wypielęgnowana i dopieszczona, a an koniec wymasowana przez męża . Myślę, że udało mi się podładować akumulatory na kolejne trzy dni w pracy, które zapowiadają się męcząco![]() W sprawie tętna dzidziusia, to faktycznie czasami w 10-12 tygodniu trudno jest je wysłuchać za pomocą zwykłego detektora tętna. Maluszek nie jest jeszcze duży, ale nie oznacza to, że nie jest to możliwe. Ja się uparłam na posłuchanie maluszka w 10+ tc i udało mi się przy pomocy koleżanki . Poza tym w brzuchu jest głośno, można wysłuchać wiele rzeczy, w zależności od wieku ciąży - ruchy jelit, własne tętno, szum pępowiny itp itd.Jeśli chodzi o Duphaston, to jak wiecie zawiera on syntetyczny odpowiednik progesteronu, zazwyczaj podawany jest do około 13- 16 tygodnia ciąży (czasami lekarze w Polsce asekuracyjnie przepisują nieco dłużej). W 16 tc wykształca się pełnowartościowe łożysko i zaczyna w pełni produkować progesteron, który do tej pory był produkowany przez ciałko żółte. Dlatego IMO nie ma sensu brać Duphastonu przez całą ciążę, ma on za zadanie wspomagać produkcję ciałka żółtego, bo zdarza się tak, że jego wydolność słabnie około 11-12 tc. BWT w UK Duphaston został już wycofany i zastąpiony przez inne leki. Tyłozgięcie macicy znika tylko w ciąży ( i taka macica z tyłozgięciem w ciąży nie różni się zupełnie od macicy, która normalnie jest w przodozgięciu), po ciąży zazwyczaj ma sie dalej tyłozgięcie. Nie jest to takie problematyczne w ciąży, zdarza się, że tyłozgięcie jest powodem trudności w zachodzeniu w ciążę.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-01-25 o 23:54 Powód: lit. |
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć śpioszki
Ja już w pracy. Jak Wasze samopoczucie? Co do nawracającej grzybicy to moja gin zaleciła kupić sobie płyn do higieny intymnej Pliva Fem F. Ale jeszcze go nie stosowałam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

To straszne imię to: Anika. Gdy byłam na studiach jedna dziewczyna miała tak na imię i bardzo mi się ono podobało.

też usłyszałam, żeby dziecka nie krzywdziła jak przedstawiłam swoje propozycje jakimś znajomym - Kornelia albo Konstancja. Moim zdaniem te imiona są piękne i mało spotykane - ja byłam w klasie jedną z ośmiu (!) Oli więc wiem coś o tym... Zdenerwowały mnie takie komentarze, przecież nie zamirzaema dziecka nazwać Hermenegilda na litość boską!

. Co o tym sądzicie?
, nawet sprawdzałam już na allegro ile takie słuchawki kosztują 

I dzis tez pierwszy raz poklocilam sie z Pawlem od naszej tragedi....bylo dosc ostron.. wiece jak to jest czasem neicche sie czegos powiedziec i sie powie i sie pozniej zaluje wiec powiedzilam; ze chyba nie jestem odp.kobieta dla niego bo nawet mu dzieci nie potrafilam urodzic....i bylow idac ze go tym stwierdzebniem urazilam
) to tylko te 2 leki. Tak mi gin powiedziała.

hehe pytam bo jestem wlasnie takim Tż
.