Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-25, 15:35   #3811
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wg podręczników tętno dziec ka można usłyszec przy badaniu stetoskopem (w domu) od ok 20-22 tyg. ciąży. Wcześniej raczej mało prawdopodobne, albo to będzie nasze serce, albo aorta brzuszna

A tak w ogóle dzieńdoberek w niedzielne popołudnie. U nas świeci słoneczko i jest b. przyjemnie, co powoduje, że i mój humorek lepszy
acha dziekuje za odpowiedz
kurde dzis mam skurcze macicy nie wem czemu wzielam no -spe ale nie wiem ile mozna wziasc najwiecej ?? staram sie lezec co chwila malo wstawac , nie wiem zy to normalne czy nie buuu poczeka jak do jutra sie nie uspokoi to chyba do gina pojde

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 16:15   #3812
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Ubawiłam się dzisiaj z Tż, kiedy na spacerze zaczęłam wymieniać mu imiona jakie mi się podobają. Gdy usłyszał pierwsze imię minę miał przerażoną (no bo co ja jeszcze wymyślę) i stwierdził, że na dzisiaj to ma już dość wybierania imion. To straszne imię to: Anika. Gdy byłam na studiach jedna dziewczyna miała tak na imię i bardzo mi się ono podobało.
TŻ jednak nadal nie jest zachwycony i stanęło narazie na: Maja - dla dziewczynki lub Dawid, Paweł lub Rafał dla chłopca. Chociaż nie wierzę, że to się jeszcze nie zmieni.
Ja w piątek w pracy powiedziałam do męża żeby zaczął się zastanawiać nad imieniem dla chłopczyka (bo dla dziewczynki też mamy Maja) a on spojrzał na kolege i mówi w żartach oczywiście "może Rafał..." (tak jak kolega) a kolega sie zaśmiał "chcecie dziecko skrzywdzić?" na to ja mówie "nieee...no są przecież gorsze imiona" na co kolega zrobił właśnie tak Ale miałam z niego ubaw bo tylko żartowałam.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 17:22   #3813
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
ło matkoooo
ale się naoglądałam ciuchów ciążowych na allegro... aż mnie oczy od tego rozbolały... Rozpoczęłam wywiad czy jakość jest faktycznie taka dobra i jak będzie ok to zrobię "małe" internetowe zakupy bo w paru rzeczach się normalnie ZAKOCHAŁAM!!!

Jak się zdecyduje na zakupy to wkleję Wam linki
pochwal si w czym sie zakochałaś ja tak się zbieram od tygodnia żeby sie pomierzyc i wejść na Allegro ale coś mi nie wychodzi, może podrzucisz mi kilka linków ciekawych sprzedawców?

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Witajcie, w końcu mam net w domu

Stella to bardzo ładnę imię wiesz co,ludzie są wkurzający też usłyszałam, żeby dziecka nie krzywdziła jak przedstawiłam swoje propozycje jakimś znajomym - Kornelia albo Konstancja. Moim zdaniem te imiona są piękne i mało spotykane - ja byłam w klasie jedną z ośmiu (!) Oli więc wiem coś o tym... Zdenerwowały mnie takie komentarze, przecież nie zamirzaema dziecka nazwać Hermenegilda na litość boską!

Moje tyłozgięcie też zniknęło w ciąży ale, że spanie na plecach szkodzi - to nie wiedziałam

Piękne imiona Moje typy były dokładnie takie same-ale Filip to były siostry ciotecznej, wszyscy go strasznie lubią, ona się denerwuje i jakbyśmy nazwali tak dzidzię to pomyślałaby, że robimy jej na złość

Witaj Megi, dobrze, że wszystko się skończyło u Ciebie Bardzo współczuje przeżyć ze szpitala

No dobra lece na "Krwawy diament" na hbo miłego wieczorku wszystkim
też wczoraj oglądałm ten film ciekawy był .
Cytat:
Napisane przez Martacin Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny. Czy idąc państwowo do ginekologa na USG nie mozna zabrac ze sobą partnera? Usłyszałam to ostatnio od mojej Pani ginekolog, jednak jest to dla mnie jedynie jej dziki wymysł . Co o tym sądzicie?

P.S wstępna data urodzin Maleństwa to 29 lipca, a nie sierpnia :P
ja z moim TŻ weszłam już na pierwszej wizycie i moja gin nie miała nic przeciwko

Ale miałam power dzisiaj, wzięłam sie za porzadki i wysprzątałam całe mieszkanie, będę spała jak zabita po tym dzisiejszym dniu, jutro w końcu ide do pracy więc trzeba będzie wstac o 6 a nie jak przez ostatni tydzień ok południa ale pocieszam sie tym że jutro po pracy mam wizytę u gin i zobaczę znowu moje maleństwo ciekawi mnie czy dalej dostanę L4 i przymusowe leżenie czy już będzie ok, Duphaston skończym brać w czwartek i ciekawe czy znowu mi go przepisze. Jutro się odezwę
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 17:26   #3814
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
dziewcyzny tak mi teraz do głowy przyslzo troche głupie pytanie czy bedzie słychac serce dziecka przez takie słuchawki ktore posiadaja lekarze ? jestem ciekawa czy bdzie słychac i og ktorego tygodnia ? hmm
Właśnie razem z chłopem zastanawialiśmy się dzisiaj nad tym , nawet sprawdzałam już na allegro ile takie słuchawki kosztują

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 17:48   #3815
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewcyzny tak mi teraz do głowy przyslzo troche głupie pytanie czy bedzie słychac serce dziecka przez takie słuchawki ktore posiadaja lekarze ? jestem ciekawa czy bdzie słychac i og ktorego tygodnia ? hmm
He he i ja o tym debatowałam z moim Tż-em muszę poszukać bo chyba gdzieś w piwnicy miałam takie

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 18:00   #3816
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczynki

ja na chwile w sumie i Was nie czytalam bo umieram...nie wiem co sie dzieje nigdy jeszcze sie tak nie czulam
jak wstaje to tak mi sie kreci w glowie, ze lece prawie na podloge od razu, nocki sa straszne tak mnie boli nos i gardlo, ze nie moge oddychac i ten wieczny bol glowy...nie moge tego zniesc

najgorsze jest to, ze nie moge jesc w ogole - zmuszam sie dla dobra dzidzi ale masakra, nie moge nic przelknac, faszeruje sie pomaranczami zeby jednak cos w tym zoladku bylo a tylko to moge normalnie przelknac

na dodatek jutro mam tyle rzeczy do zrobienia, musze jechac do biblioteki i napisac dwie prace na zaliczenie no i na uczelnie potem nie wiem jak ja dam rade myslalam ze ze trzy dni i mi przejdzie a tu z dnia na dzien coraz gorzej...nie wiem co robic

dobrze, ze chociaz maly dobrze sie czuje, bardzo lagodnie przechodzi ta ospe, w ogole go nie swedzi i sie nie drapie, krostek tak wiele nie ma, strupki sie ladnie goja
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 19:23   #3817
Sweet_21
Zakorzenienie

Svinecka jak ja byłam chora ostatnio pomogła mi herbata malinowa, wypociłam się i przeszło.A też czułam się beznadziejnie.Pamiętam, że nie lubisz mleka, ale mleko z miodem i czosnkiem też byłoby wskazane.A dla stawienia na nogi może pikantny rosołek?

Kurcze, mnie ostatnio wieczorami pobolewa podbrzusze.Zaboli tak nagle (czasem porządnie) i przestanie, i od nowa, tak kilka razy.
W dodatku odezwał się mój zbuntowany żołądek (mam refluks) i czasem to już nie wiem czy boli mnie żołądek czy dołem brzuch
Dobrze, że pojutrze mam wizytę,muszę o tym powiedzieć lekarzowi.
Chociaż zaczęłam pić siemię lniane i trochę przeszło.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 19:50   #3818
Finka09
Przyczajenie

Witam Dziewczyny!

Dbajcie o Siebie i Malenstwa zwlaszcza teraz,pogoda jest
Finka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 20:21   #3819
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Svinecka jak ja byłam chora ostatnio pomogła mi herbata malinowa, wypociłam się i przeszło.A też czułam się beznadziejnie.Pamiętam, że nie lubisz mleka, ale mleko z miodem i czosnkiem też byłoby wskazane.A dla stawienia na nogi może pikantny rosołek?

Kurcze, mnie ostatnio wieczorami pobolewa podbrzusze.Zaboli tak nagle (czasem porządnie) i przestanie, i od nowa, tak kilka razy.
W dodatku odezwał się mój zbuntowany żołądek (mam refluks) i czasem to już nie wiem czy boli mnie żołądek czy dołem brzuch
Dobrze, że pojutrze mam wizytę,muszę o tym powiedzieć lekarzowi.
Chociaż zaczęłam pić siemię lniane i trochę przeszło.
ja sie poce codziennie, probuje wszystkiego ale nic nie pomaga - panuje teraz ciezka grypa, nawet nasz znajomy lekarz, ktory odchodzi od antybiotykow mowil, ze jego syna tez dopadlo takie chorobsko, ze az antybiotyk mu dal - musialo byc naprawde ciezko skoro on nawet zapalenie oskrzeli leczy bezantybiotykowo - poza tym mowi, ze ta grypa co panuje jest taka ciezka, ze ludzie nie moga wstac z lozka - tak jak ja wlasnie

co do mleka - no nie znosze a z czosnkiem to w ogole nie przelkne bo od razu toaleta - ale z miodem jeszcze wypije

mnie tez ostatnio kluje w podbrzuszu - troche sie martwie bo teraz przez ta chorobe organizm jest wcienczony, poza tym tak malo jem bo nie moge nic przelknac faszeruje sie pomaranczami

rosolku nie ma mi kto zrobic a ja nie dam rady - TZ tez rozlozylo na amen

co do zoladka - wspolczuje tez mam z nim problemy, mam nadzerki na zoladku i boli nieraz niemilosiernie
Stary 2009-01-25, 20:58   #3820
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dobry wieczór mamusie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Jak mialam tylozgiecie musialam spac na brzuchu, bo pod wplywem ciężaru macica sama wygiela sie w przod. Teraz jest ok. dlatego nie mozna spac na plecach, bo znowu pod wplywem ciezaru moze wygiac sie w tył. Tak tlumaczyl mi to lekarz, zeby spac na boku, jak najmniej na plecach.
Ja sie tak tu naczytałam o tym tyłozgięciu, że dzisiaj w nocy jak tylko kładałam się na plecy od razu automatycznie się budziłam i przekręcałam na bok lub brzuch

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za wszytko chyba jednak jestescie mi potrzebne.... tz,to forum jest...

U mnie dzis ttorszke lepije chodz nie zabardzo Dzis pierwszy raz wyszlam do ludzi do sklepu czeko sie najbardziej balam to tego ze zobacze kobiete w ciazy....i co i spotklalam jak na zlosc....az sie poryczalam...I dzis tez pierwszy raz poklocilam sie z Pawlem od naszej tragedi....bylo dosc ostron.. wiece jak to jest czasem neicche sie czegos powiedziec i sie powie i sie pozniej zaluje wiec powiedzilam; ze chyba nie jestem odp.kobieta dla niego bo nawet mu dzieci nie potrafilam urodzic....i bylow idac ze go tym stwierdzebniem urazilam az znow zaczleam ryczec....a on zwyczajnie mnie przytulil.... Beznadzieja..>!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Malguś dobrze, że zaczęłaś już powoli wychodzić do ludzi Z dnia na dzień będzie lepiej. A TŻ'ta masz naprawdę cudnego I gdybyś nie byłą odpowiednią kobietą dla niego to myślę, że by z Tobą nie był... Z maleństwami stało się jak się niestety stało... Ale na pewno do Was prędzej czy później wrócą i będziecie szczęśliwą rodzinką

Cytat:
Nie jesteś sama z tymi dodatkowymi kg. Wiesz ja tez zawsze dbalam o figure, cwiczylam itp. a teraz nie robie nic, tylko sie obżeram. Z rozmiaru 36 juz mam 38/40, najwiecej poszlo mi wlasnie w tylek, gdzie przed tem mialam 92cm, a teraz 98cm!! z 15 par spodni biodrowek lezy, bo tylko do polowy ud je wciagam, normalnie masakra. Na brzuchu sam tluszczyk, a waze teraz 55kg, przed ciaza mialam 52kg!
Ale mam nadzieje ze brzuszek szybko urosnie, to bede dumnie go pokazywac, bo narazie tez mam wrazenie ze ci co mnie dawno nie widzieli odrazu mnie obgaduja itp.
Nawet nie mówcie... Doskonale Was rozumiem bo sama czuję się dokładnie tak samo...

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
pochwal si w czym sie zakochałaś ja tak się zbieram od tygodnia żeby sie pomierzyc i wejść na Allegro ale coś mi nie wychodzi, może podrzucisz mi kilka linków ciekawych sprzedawców?
Jak tylko dostanę odpowiedzi na pytania które im zadałam to się Wam podrzucę linki

A dzisiaj maleństwo zażyczyło sobie sałatyki owocowej (banan, kiwi i ananas z puszki) oraz surówki z marchewki z jabłkiem Obym dalej miała takie zachcianki jak te
Najlepsze jest to, że dzisiaj zrozumiałam, że nie toleruję mięsa... zjem parę kęsów i mam dość bleeee

Wczoraj zakupiłam sobie w C&A pierwsze ciążowe spodnie jeansowe jakie są wygodneee ale jeszcze w nich nie chodzę bo mają za długie nogawki i muszę podlecieć do babci żeby mi je skróciła Zdjęcia niestety Wam nie podeślę bo jeszcze nie zaopatrzyłam się w aparat cyfrowy

I najgorsze... dołapała mnie grzybica pochwy jutro lecę do lekarza bo to jest nie do wytrzymania

Życzę Wam spokojnego wieczorka
Stary 2009-01-25, 21:31   #3821
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
I najgorsze... dołapała mnie grzybica pochwy jutro lecę do lekarza bo to jest nie do wytrzymania
Ja miałam na samym początku ciąży. Z globulek dozwolona jest tylko Natamycyna. Po 10 dniach już wyleczyłam a później w razie potrzeby miałam znowu sbie aplikować. Do tego raz w tygodniu obowiązkowo Feminella Vagi C. Tak wygląda.

W ciąży jest się wyjątkowo podatnym na grzybice a jeśli jeszcze ktoś ma skłonności (jak ja) to tylko te 2 leki. Tak mi gin powiedziała.

Feminnelle aplikuje raz w tygodniu i od tamtej pory nie mam (odpukać) żadnych grzybów już.

Naprawdę polecam, z autopsji

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 21:36   #3822
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja miałam na samym początku ciąży. Z globulek dozwolona jest tylko Natamycyna. Po 10 dniach już wyleczyłam a później w razie potrzeby miałam znowu sbie aplikować. Do tego raz w tygodniu obowiązkowo Feminella Vagi C. Tak wygląda.

W ciąży jest się wyjątkowo podatnym na grzybice a jeśli jeszcze ktoś ma skłonności (jak ja) to tylko te 2 leki. Tak mi gin powiedziała.

Feminnelle aplikuje raz w tygodniu i od tamtej pory nie mam (odpukać) żadnych grzybów już.

Naprawdę polecam, z autopsji
Dzięki wielkie Ja właśnie niestety też jestem podatna na te okropne grzyby
Stary 2009-01-25, 21:38   #3823
Sweet_21
Zakorzenienie

I ja niestety też

No i ten żołądek ciągle mi dokucza

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 21:51   #3824
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
36 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia/Stella lub Maksymilian
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Ninka lub Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - ??? lub ???
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia lub Julius
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 21:52   #3825
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
26 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) -------- t.p. 05.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) -------------- t.p. 08.08.09 - ??? lub ???
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip
zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid

lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]
Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-25, 21:54   #3826
Wojtusia
Zakorzenienie

Witam w niedzielny wieczór. Przeczytalam ostatnie posty, ale jestem zmeczona i polowy juz nie pamietam. Zjadlam przed chwila zupke mleczna, pyszną, ale dzidziusiowi nie smakowało i ..... wc niestety. Ide spac. Dobranoc mamusie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 22:02   #3827
Finka09
Przyczajenie

kolezanki co oznacza skrot Tż hehe pytam bo jestem wlasnie takim Tż i wiecie może drogie najmadrzejsze kobiety czy jest jakies typowe forum dla przyszlych ojcow ??

Edytowane przez Finka09
Czas edycji: 2009-01-25 o 22:04
Finka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 22:03   #3828
eleeri
Zakorzenienie

A ja od południa siedzę na wizażu, normalnie jakaś uzależniona jestem .
A objadłam się dzisiaj jak prosię .

Stary 2009-01-25, 22:05   #3829
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finka09 Pokaż wiadomość
kolezanki co oznacza skrot Tż
He, he a niedawno ja się pytałam

TŻ czyli towarzysz życia

Stary 2009-01-25, 22:05   #3830
Ania0104
Zakorzenienie

dobry wieczór dziewczynki
miałam troche zamieszania przez ten weekend /z wiadomego powodu/ ale mam nadzieję ze już wszystko będzie dobrze!!!
Wczoraj otworzyliśmy sezon grillowy kolega zaprosił - oczywiście grill na balkonie a my w cieplutkim pokoju na kanapie o dziwo karkówkę zjadłam ze smakiem no i sałatka była pyyyyycha!
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

ja na chwile w sumie i Was nie czytalam bo umieram...nie wiem co sie dzieje nigdy jeszcze sie tak nie czulam
jak wstaje to tak mi sie kreci w glowie, ze lece prawie na podloge od razu, nocki sa straszne tak mnie boli nos i gardlo, ze nie moge oddychac i ten wieczny bol glowy...nie moge tego zniesc

najgorsze jest to, ze nie moge jesc w ogole - zmuszam sie dla dobra dzidzi ale masakra, nie moge nic przelknac, faszeruje sie pomaranczami zeby jednak cos w tym zoladku bylo a tylko to moge normalnie przelknac

na dodatek jutro mam tyle rzeczy do zrobienia, musze jechac do biblioteki i napisac dwie prace na zaliczenie no i na uczelnie potem nie wiem jak ja dam rade myslalam ze ze trzy dni i mi przejdzie a tu z dnia na dzien coraz gorzej...nie wiem co robic

dobrze, ze chociaz maly dobrze sie czuje, bardzo lagodnie przechodzi ta ospe, w ogole go nie swedzi i sie nie drapie, krostek tak wiele nie ma, strupki sie ladnie goja
cieszę się, że Twój synek lepiej się czuje i że choroba mija!
ale martwie się o Ciebie jesli dalej nie byłaś u lekarza to ja bym Ci radziła go odwiedzić! bo jesli to grypa ... tfu tfu tfu ... to, zebyś potem nie nabawiła sie jakiś powikłań
Cytat:
Dobry wieczór mamusie
A dzisiaj maleństwo zażyczyło sobie sałatyki owocowej (banan, kiwi i ananas z puszki) oraz surówki z marchewki z jabłkiem Obym dalej miała takie zachcianki jak te
Najlepsze jest to, że dzisiaj zrozumiałam, że nie toleruję mięsa... zjem parę kęsów i mam dość bleeee

Wczoraj zakupiłam sobie w C&A pierwsze ciążowe spodnie jeansowe jakie są wygodneee ale jeszcze w nich nie chodzę bo mają za długie nogawki i muszę podlecieć do babci żeby mi je skróciła Zdjęcia niestety Wam nie podeślę bo jeszcze nie zaopatrzyłam się w aparat cyfrowy

Życzę Wam spokojnego wieczorka
ale mi narobiłaś smaka na marchewkę z jablłkiem jutro musze ją koniecznie zrobić

grzybicy współczuję ... też ją miałam ale po Clotrimazolum już mi prawie przeszło! Teraz mam stosować krem Gynoxin ... tak żeby już całkowicie się tego dziadostwa pozbyć

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-25, 22:07   #3831
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
kolezanki co oznacza skrot Tż hehe pytam bo jestem wlasnie takim Tż i wiecie może drogie najmadrzejsze kobiety czy jest jakies typowe forum dla przyszlych ojcow ??
TŻ - Towarzysz Życia
A forum dla tatusiów niestety nie znam
Stary 2009-01-25, 22:08   #3832
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez ania0104 Pokaż wiadomość
ale mi narobiłaś smaka na marchewkę z jablłkiem Jutro musze ją koniecznie zrobić

Stary 2009-01-25, 22:29   #3833
kamilka
Zadomowienie

Hm ciekawe z tym tatusiowym forum. też bym mojemu podesłała.
Dziewczyny mnie nie męczą mdłości. wręcz przeciwnie. Żre (inaczej się tego nazwać nie da) ile widzę. A jak sałatkę z ryżem i tuńczykiem zrobię to stoją nad garnkiem aż jej nie zjem. nawet na talerz sobie nie nakładam. I męczą mnie wzdęcia. Powiedzcie mi czy można sobie zaparzyć kminku?

Aniu znalazłam str z biustonoszami w większych rozmiarach tyle że dość drogie są, ale niestety chyba wyjścia nie będzie http://www.bravadodesigns.com/page.asp?ID=2613
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 22:29   #3834
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki Nie było mnie w weekend a tu tyle do nadrobienia...z wszystkim już sobie poradziłam

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Stella to bardzo ładnę imię wiesz co,ludzie są wkurzający też usłyszałam, żeby dziecka nie krzywdziła jak przedstawiłam swoje propozycje jakimś znajomym - Kornelia albo Konstancja. Moim zdaniem te imiona są piękne i mało spotykane - ja byłam w klasie jedną z ośmiu (!) Oli więc wiem coś o tym... Zdenerwowały mnie takie komentarze, przecież nie zamirzaema dziecka nazwać Hermenegilda na litość boską!
Cytat:
Napisane przez claudietta Pokaż wiadomość
Imie Stella tutaj jest tak samo popularne jak nasza Kasia czy AniaJa teraz tak jak poprzednio wybiore raczej imie ktore i po polsku i po wlosku brzmi tak samo,zostalo mi imiona ktorych wczesniej nie wykorzystalam tj: Laura,Paula,Nina i chyba bedzie ktores z nich-chyba ze Mz przekona mnie do imienia Virginiaostatnio cos go naszlo-twierdzi ze bardzo ladne
jesli sie okaze chlopak,co nie dopuszczam tej opcji bedzie Francesco-umowilismy sie kiedys ze dla chlopca imie wybiera on-uparl sie na to imie i coz poczne
Cieszę się że chociaż ktoś uważa że nie zwariowałam Mojemu Tż też podoba się Stella...więc moze się przemogę

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Hmmm...zobaczymy jak to będzie z tym zwolnieniem, jak będzie mi ciężko dojeżdżać do pracy to "powalcze" o zwolnienie. Tutaj nie tak łatwo o zwolnienie lekarskie w ciąży ale jak tzreba będzie to jakoś wykombinuje.
Ja jestem na zwolnieniu własnie głównie ze względu na dojazdy...również przynajmniej godzinę zajmuje mi dotarcie do pracy więc lekarz zadecydował że L4 oprócz dojazdów iu mnie dochodzą spore nerwy jakie mi w pracy różne osoby serwują

Cytat:
Jak mialam tylozgiecie musialam spac na brzuchu, bo pod wplywem ciężaru macica sama wygiela sie w przod. Teraz jest ok. dlatego nie mozna spac na plecach, bo znowu pod wplywem ciezaru moze wygiac sie w tył. Tak tlumaczyl mi to lekarz, zeby spac na boku, jak najmniej na plecach.
Powiedźcie mi dziewczyny co to jest to tylozgiecie? Pierwszy raz słyszę o tym...

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, dentysta zrobił mi jedną małą plombę i powiedział, że można zrobić lakowanie 7-mek żeby się nie psuły , już się umówiłam na to lakowanie ale zastanawiam się czy to bezpieczne w ciąży? NIe ma nic w necie na ten temat
Ja byłam u dentysty dwa tygodnie temu, wtedy moja Pani powiedziała że jeśli I trymestr minąl to spokojnie może mi leczyć ząbki..i lepiej zrobić to teraz niż czekać aż się dzidzia urodzi bo wtedy nie będzie czasu Musicman najlepiej pogadaj z dentystą...to jest też lekarz i nie zrobi na pewno nic co mogłoby zaszkodzić dzicku...

Cytat:
Napisane przez Martacin Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny. Czy idąc państwowo do ginekologa na USG nie mozna zabrac ze sobą partnera? Usłyszałam to ostatnio od mojej Pani ginekolog, jednak jest to dla mnie jedynie jej dziki wymysł . Co o tym sądzicie? P.S wstępna data urodzin Maleństwa to 29 lipca, a nie sierpnia :P
Ja chodzę co prawda prywatnie do gin ale od samego początku jest na całej wizycie mój Tż. pierwszy raz sam lekarz go zaprosił...
Martacin pewnie to zależy od gina ale myślę że gdyby dalej się nie zgadał to warto zmienić lekarza bo cała wizyta a zwłaszcza usg to dla naszych Tżetów też wielkie przeżycie...mój Tż przed każdą wizytą denerwuje się bardziej niż ja

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Na początku miałam takie pojedyncze kłucia więc wyczytałam, że to przez rozciągającą się macicę. No i tak chodziłam sobie jakieś dwa tygodnie, ale w poprzedni piątek miałam bardzo bolesne kłucia zaczynające się od dołu brzucha, a kończące wysoko po prawej stronie. Tak bardzo mnie bolało, że wyprostować się nie mogłam. Leżałam całe popołudnie, każda wizyta w łazience była sporym bólem. Wzięłam Duphaston i Nospę, ale cały weekend miałam te kłucia, mniejsze ale były. No i w poniedziałek trafiłam do szpitala. W rozpoznaniu mam Abortus imminens.

Kurcze aż mnie wystraszylaś tymi kłuciami...mnie też kłuje...praktycznie codziennie...raz zupełnie na dole, a od kilku dni tak na środku brzucha po prawej stronie...ale to kłuje tak przez chwilę i co jakiś czas...jak mówiłam ginowi to powiedział że to normalne bo Dziecko robi sobie miejsce i wszystko się rozciąga i przygotowuje...

Cytat:
Ps jestem ciekawa do kotrego miesiaca czy tygodnia moze pojawic sie te poronienie zagrażające ? ja jutro zaczne 14/15 tydzien no i nadal mam brac dufaston gin stwierdzil ze jak cos to za 3 tydnie (teraz juz dwa) odstawiwmy dufa -ale ja sie jakos boje , wole brac go do konca i bede pewna ze sie nic nie stanie ! acha teraz dufa biore pol tabletki dwa razy dziennie !
Czytałam nie raz że od 16 tygodnia poronienia maleje...ale tak naprawdę w naszych czasach to przez całą ciąże może być coś nie tak...i to jest smutne

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

Svinecka trzymaj się ciepło i uważaj na siebie...już Cię trochę ta grypa trzyma a to niedobrze, może idz do lekarza jutro, niech Cię obejrzy...
A z naturalnych "lekarstw" polecam napar z imbiru i cytryny...
Stary 2009-01-25, 22:34   #3835
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy Panie TŻ

Był kiedyś wątek założony przez przyszłego Tatę...ale to w zeszłym roku był założony i chyba się Tatuś doczekał już pociechy z tego co pamiętam

Może założyłbyś swój własny...podrzucę mojemu Tż wtedy Twój wątek i będziecie we dwóch a na pewno znajdzie się więcej szczęsliwych Tatusiów którzy chętnie ponarzekaliby na humorki i zachcianki swoich Brzuchatek
Stary 2009-01-25, 22:37   #3836
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no wlasnie tez sie zastanawiam o co chodzi z tym tylozgieciem

wiem, ze istnieje cos takiego jak tylozgiecie pochwy - sama mam tylozgiecie ale od zawsze albo sie ma przodozgiecie albo tylozgiecie i to sie nie zmienia nigdy

ide spac bo umre
dobranoc kochane
Stary 2009-01-25, 22:44   #3837
SoNeRa
Zakorzenienie

tyłozgięcie chyba macicy nie???a nie pochwy?

Kochana zdrowiejteraz doczytałam, że chorujesz bidulko dużo zdrówka życzę!!!dbaj o siebie!
Stary 2009-01-25, 23:49   #3838
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Właśnie razem z chłopem zastanawialiśmy się dzisiaj nad tym , nawet sprawdzałam już na allegro ile takie słuchawki kosztują
no prosze to nie tylko ja jedna
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
He he i ja o tym debatowałam z moim Tż-em muszę poszukać bo chyba gdzieś w piwnicy miałam takie
ja mam takie słuchawki z zestawu do mierzenia ciśnienia, mam jeden taki aparat na pompke i jeden elektorniczny
Cytat:
Toważysz Zycia (życiowy)

A tyłozgięcie to napewno Macicy a nie pochwy

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,459

Tyłozgięcie macicy
DEFINICJA

Nieprawidłowe położenie macicy w miednicy mniejszej, nadmierne odgięcie jej trzonu ku tyłowi.

OBJAWY I PRZEBIEG

Nieznaczne odchylenia od prawidłowego położenia macicy nie stanowią żadnego objawu chorobowego. Największe znaczenie wydaje się mieć najczęściej rozpoznawana nieprawidłowość położenia macicy - tyłozgięcie. W tej patologii trzon macicy skierowany jest w kierunku zagłębienia odbytniczo-macicznego. Przyczyną tyłozgięcia mogą być przebyte częste stany zapalne w obrębie miednicy mniejszej i powstałe w ich wyniku liczne zrosty, endometrioza i inne. Najczęściej nie daje ono żadnych dolegliwości, jednakże tyłozgięcie dużego stopnia może zwiększać ryzyko poronienia, gdyż może być przyczyną zastoju żylnego, jak również zmian w układzie włośniczek doprowadzając do niedostatecznego rozwoju doczesnej i trudności w implantacji zarodka. W przypadku tyłozgięcia częściej spotyka się niepłodność oraz poronienia nawykowe. Należy podkreślić, że nieznacznego stopnia tyłozgięcie najczęściej nie stanowi problemu w zajściu i donoszeniu ciąży, gdyż macica powiększając się przyjmuje położenie najdogodniejsze dla rozwoju płodu. W przypadku tyłozgiętej macicy znacznie częściej pojawiają się bolesne miesiączki, bolesność podczas współżycia płciowego, jak również przewlekły ból w miednicy małej. Najczęściej powyżej opisane dolegliwości oraz niepłodność czy problemy w donoszeniu ciąży są wynikiem czynników i chorób współistniejących z tyłozgięciem jak np. zrosty czy endometrioza, a nie samego tyłozgięcia.

pozdrawiam i koloowych snikow życze

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-01-25 o 23:54
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 23:51   #3839
mariolasl
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Za mną spokojny, leniwy weekend. Byłam w kinie, dziś natomiast zrobiłam sobie domowe spa i czuję się wypielęgnowana i dopieszczona, a an koniec wymasowana przez męża . Myślę, że udało mi się podładować akumulatory na kolejne trzy dni w pracy, które zapowiadają się męcząco

W sprawie tętna dzidziusia, to faktycznie czasami w 10-12 tygodniu trudno jest je wysłuchać za pomocą zwykłego detektora tętna. Maluszek nie jest jeszcze duży, ale nie oznacza to, że nie jest to możliwe. Ja się uparłam na posłuchanie maluszka w 10+ tc i udało mi się przy pomocy koleżanki. Poza tym w brzuchu jest głośno, można wysłuchać wiele rzeczy, w zależności od wieku ciąży - ruchy jelit, własne tętno, szum pępowiny itp itd.

Jeśli chodzi o Duphaston, to jak wiecie zawiera on syntetyczny odpowiednik progesteronu, zazwyczaj podawany jest do około 13- 16 tygodnia ciąży (czasami lekarze w Polsce asekuracyjnie przepisują nieco dłużej). W 16 tc wykształca się pełnowartościowe łożysko i zaczyna w pełni produkować progesteron, który do tej pory był produkowany przez ciałko żółte. Dlatego IMO nie ma sensu brać Duphastonu przez całą ciążę, ma on za zadanie wspomagać produkcję ciałka żółtego, bo zdarza się tak, że jego wydolność słabnie około 11-12 tc.
BWT w UK Duphaston został już wycofany i zastąpiony przez inne leki.

Tyłozgięcie macicy znika tylko w ciąży ( i taka macica z tyłozgięciem w ciąży nie różni się zupełnie od macicy, która normalnie jest w przodozgięciu), po ciąży zazwyczaj ma sie dalej tyłozgięcie. Nie jest to takie problematyczne w ciąży, zdarza się, że tyłozgięcie jest powodem trudności w zachodzeniu w ciążę.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-01-25 o 23:54 Powód: lit.
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 08:47   #3840
frida110
Zakorzenienie

Cześć śpioszki Ja już w pracy. Jak Wasze samopoczucie?
Co do nawracającej grzybicy to moja gin zaleciła kupić sobie płyn do higieny intymnej Pliva Fem F. Ale jeszcze go nie stosowałam.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości