|
|
#2251 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
Cytat:
Za to od kilku tygodni mam jasną kreskę przez środek całego brzucha... dziś stwierdziłam, że robi się coraz ciemniejsza
|
|
#2252 |
|
Raczkowanie
|
a ja właśnie ściągnęłam z neta nowy przepis na carbonarę, takiej jeszcze nie robiłam, ciekawe czy będzie dobra. No to ja dzisiaj serwuję makkaroni na obiadek.
A co Wy dzisiaj zajadacie?
DZIĘKUJĘ Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-01-27 o 13:29 |
|
|
|
#2253 |
|
Raczkowanie
|
wow, można znów edytować posty!
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
Kurczak w cieście z ryżem i surówką.
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
A ja bitki z wołowinki (miały być zraziki, ale nie mam kiszaków i nie chce mi się ruszac do piwnicy) z kaszką i kiszona kapustka
|
|
|
|
#2256 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
piekny brzuchol ![]() wczoraj przegladlam co piszecie ale nie odezwalam sie bo juz ni mailam sily.... ![]() Za to dzis sie odzywam... ![]() Bylam u Gina no i niesety nie wiadomo kto siedzi w moim brzuszku... jstesm troszke zawiedziona...ale co najwazniejsze z dzidzia wszytko oki ladnie sie roziwija...![]() ![]() ![]() co do imienia to zastanawialismy sie i doszlismy narazie do pewenego sktocenia listy na dla syna: Wiktor,Ksawery,Julian i Szymon a dla coreczki: Helena,Salomea,Jasmina... A mnie dzis wpadlo imie Eulalia...podoba sie wam??? |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi bardzie podoba się Helenka albo Jasmina. A dzidzia jeszcze pokaże czy jest chłopcem czy dziewczynka, najważniejsze, żeby zdrowa była ![]() |
|
|
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze ponad godzina zanim wyjdę z pracy, a mi już zaczyna lecieć ślinka
. A przy okazji gotowe pomysły na obiad na jutro
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tak orgonalne znalazlam je w kalendarzu...ale niby fajnie brzmi ale jest takie trudne do wymuwienia...co do Heleny-moja niezyjaca babcia tak miala na imie... Ostatnio w mojej rodzinie narodzila sie Malina-takie imie nadlai dziecku Dramat!!!! No walasnie Gosia ta wymowa... Edytowane przez Rozaliontka Czas edycji: 2009-01-27 o 13:53 |
|
|
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładnie- Malinka
|
#2262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jaki kto ma gust Za to jakie słodziutkie to imię, aż ślinka leci |
|
|
|
|
#2264 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie sashka dlaczego Ciebie tak tu mało ostatnio????
Goo Ty się kobito ciesz ze idziesz na ta wizytę. Ja już nie mogę się doczekać swojej a z dzidzią na pewno wszystko okseona ja czekałam na to żeby wyskoczył taki nosek mam mi to się podobaBercia dobrze że wprowadziłaś dietę Kathi no właśnie tak mówią że jak wystaje to wiadomo o czym świadczy że chłopakowi też wystaje. Ale u Julki też mi pępek wyskoczył![]() Małgosia jak tylko przeczytałam o Twoich frytkach to musiałam szybko zrobić i właśnie konsumuję ![]() Rozalia oryginalne imiona macie na oku. A jakbyś zdrobniła Eulalię? Ale z moich typów to podoba mi się dla chłopca Wiktor. ....Malina? To mi się bardziej podoba Milena i można na nią wołać Malina u mnie dzisiaj rosołek z wczoraj i zapiekanka Dziękuję bardzo za miłe komentarze co do brzuszka |
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
kochane mam pytanko... od ktorego tygodnia ciazy zaczyna sie 3 trymestr a zarazem 6 miesiac.... bo ja dzisiaj juz nie moge... dzis wkraczam w 24 tc i nie moglam was czytac.... powiem ze jak przeczytalam posta goo i ogladalam zdjecia kathi coreczki to normalnie sie poryczalam!!! nie wiem czy to normalne ale podobno w 3 trymestrze znowu hormony wygrywaja z kobieta... 2 trymestr nie byl taki zly... nie szalaly mi tak hormony a dzis??? boze masakra
Goo100 jak tylko przeczytalam co twoja corcia powiedziala rano to zaczelam plakac ... to takie piekne ze sie nie moze doczekac ze zobaczy dzidziusia a badaniem sie nic nie martw... wszystko bedzie okej... zobaczysz ![]() gosikk_s powiem ci szczerze ze dzisiaj czuje sie jak nowo narodzona juz mnie nie boli (tak tylko leciukto kluje przy siadaniu i przy wstawaniu) ... pozatym dzis w nocy nie wstalam siku!!! wyspalam sie strasznie... az sie sama zdziwilam jak sie obudzilam o 9 i pierwsze co pomyslalam to "ja nie bylam siku w nocy" oj to takie fajne znowu przespac cala noc czuje sie fizycznie dobrze a psychicznie mam jakiegos swira dzisiaj... placze a zaraz sie smieje... jak w 1 trym. Kathi twoja corcia jest poprostu boska ![]() no mowia ze na chlopca wyskakuje pepek... a mi nic nie wyskoczylo a wczoraj moj tz mowi "kochanie chyba sobie nie umylas pepka!!" patrze ... moj pepek wyglada jakby nie byl myty 2 lata zupelnie jak u klaudi ![]() blondynkapoznan biedactwo, dobrze ze ci nic sie nie stalo... kupuj mate jak najszybciej boszenka69 ale cudenka pokupilas sliczne esti1984 esti po 1 : wygladasz rewelacyjnie sliczny brzuszek juz masz... wkoncu wygladasz jak kobieta w ciazy ![]() po 2: trzymam kciuki za twoja siostre... biedaczaka musi sie tyle wycierpiec... pozdrow ja od nas i zycz szybkiego powrotu do zdrowia anulka anulka wklejaj foty a nie mow jak pachna nicola2002 chyba bede musiala dzisiaj zrobic a to wszystko przez ciebie !! Rozaliontka szkoda ze sie dzidzia nie ujawnila ale moze nastepnym razem ![]() Eulalia... hmmm orginalne bardzo, jakos nie moge jakiegos fajnego zdrobnienia wymyslic... ale imie ladne
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
Pakusia, zrób zrób, będzie pychotka
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
mowisz ze masz jakis nowy przepis?? dawaj...
podziel sie :P
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ale sie smakowo zrobilo ech
![]() Esti mi pepek nie wyskoczyl przy MAxim hihi ( wszyscy dziewczynke obstawiali ) byl plasciutenki jak placuszek i brudno- brazowy ![]() Teraz ani kreski u mnie nie widac a ni pepek mi sie nie przebarwil tylko nowe odkrycie mam siareczke w cycochach Tak mi pocieklo ze hoho i cisza znowu ale wycisnyc sie cos dapakusia 3 trymestr wyliczysz najdokladniej tutaj http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2008&bg=000Mi wychodzi ze trzeci zaczelam 25 stycznia lub zaczne 1 lutego zalezy jak liczyc
Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-01-27 o 14:22 |
|
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
nadaję:
30 dkg wędzonego boczku 1 opakowanie sera mascarpone 2 żółtka kubek kwaśnej śmietany dużo mielonego pieprzu kolorowego boczek pokroić na dość cienkie paski, podsmażyć na łyżce oliwy. Mascarpone razem ze śmietaną i żółtkami wrzucić do garnka i zagotować często mieszając, dodać boczek doprawic do zmaku pieprzem i ewentualnie solą (ale raczej boczek jest wystarczająco słony), wylać na makaron. I to tyle. smacznego
DZIĘKUJĘ Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-01-27 o 14:32 |
|
|
|
#2270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2271 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mi jeszcze pępek nie wyskoczył ![]() Cytat:
![]() frytki, żeberka i kapustka kiszona ![]() Cytat:
a płeć to w ostateczności poznamy jak się urodzi ![]() Eulalia - pierwsze słyszę takie imię, ale ładnie brzmi Wróciłam z tego szpitala o dowiedziałam się, że w każdy wtorek od 10 do 12 są organizowane takie "obchody rodzinne" |
|||||
|
|
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
Pakusiu dziękuję bardzo
Kathi ja też nie mam linii a z Julką miałam, ale chyba później mi wyszła siary też nie mam, wtedy miałam chyba w 8 mscufajna stronka ![]() a więc te trymestry liczy wg miesiączki i wg poczęcia tak? mi chyba liczy się wg miesiączki bo po usg między 11-14 tyg wyszło mi że dzidzia jest o jeden dzień starsza licząc z okresu Więc III trymestr zacznę 14 lutego a studniówka już za 13 dni malutka dziękuję |
|
|
|
#2273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie moge obliczyc niestety ja mam niejasnosci zwiazane z miesiaczka... wedlug moesiaczki ostatniej termin porodu mam na 10 maja i teraz nie wiem wedlug tych obliczen to jutro bede miec 100dniowke ![]() z drugiej strony to cos w tym jest prawdziwego .... bo mowia ze jak sie poczuje ruchy dziecka to polowa ciazy.. ja poczulam 19 grudnia, a z obliczen wychodzi 26 i czemu tu teraz wierzyc??? nawet nie wiem w ktorym tc jestem ehhh
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
a nie dobrze wychodzi
wychodzi ze jestem w 23t i 4 dniu ciazy czyli tak jak mi na usg liczyli i jutro mam 100 dniowke ... ![]()
|
#2276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heheh każda z nas jest inna i w innym czasie czuje ruchy i to nie świadczy o tym w którym jest się tygwięc jutro studniówka ? |
|
|
|
|
#2277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-------------------brr nie coś nie tak ja mam dzisiaj 23 tydz i 6 dzień (kończę 24 tc a zaczynam 25)i studniówkę mam za 13 dni a Ty masz 23 i 4 dzień i masz jutro
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-01-27 o 14:56 |
|
|
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
a co pachnie? jakie foty?
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia termin na 21maja masz wiec jestes w 24 TC liczac 40 tygodni ciazy
tu ci policzylam liczac 28 dniowy cykl tak standardowo ![]() http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2008&bg=000 nie licz kiedy byla miesiczka tylko kiedy masz termin bo mogla ci sie owu przesunac no nie ![]() Hihih kazda radzi co innego |
|
|
|
#2280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

Za to od kilku tygodni mam jasną kreskę przez środek całego brzucha... dziś stwierdziłam, że robi się coraz ciemniejsza 

ale jaki kto ma gust 

a co pachnie? jakie foty?