Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-27, 18:24   #2311
esti1984
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

pimach fajnie że wszystko ok a dlaczego lekarz tak powiedział? chciał sprawdzić Twoją czujność?

blondynka najlepiej to widać na suwaczku....ale nie na każdym. np na tym co ja mam pokazuje że mam 113 dni do porodu czyli zostało mi 13 dni do studniówki

boszenka dziękuję

Goo no widzisz a tak się martwiłaś GRATULUJĘ CÓRCI a co chcieliście?

blondynka a jak się umówiłaś? z allegro?

Aguśka ja też radzę jak dziewczyny...połóż się zjedz coś słodkiego i dzidzia powinna powariować A jeszcze jak się położysz na plecach to powinna się kręcić bo mam wrażenie że dzieci nie lubią jak leżymy na plecach i wtedy się kręcą bardziej

pakusia tak, masz dzień po mnie mówiłam że Ci przypomnę
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 18:25   #2312
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hmmmm.... ile wy dziewczyny napisałyście przez tą chwilę co mnie nie było . U mnie nic ciekawego się nie działo miałam dzisiaj wolne, więc ten dzień spędziłam z moją chorą mamusią.

Goo100 - no to córcia też przejęta tym ważnym wydarzeniem. No to widzisz, wszystko dobrze, wstydziochy z tych maluchów, jedne nie chcą ujawianiać kim sa a drugie zasłaniają twarzyczkę.

gosikk_s - oj to kawałek drogi, więc nie ma co mysleć o takim rozwiązaniu. Hmmm... musiałabyś popytać jeszcze znajomych, i otoczenie, pewnie znajdzie się ktoś kto też chciał cesarkę i ją miał zrobioną na życzenie. Może stanie się tak jak chcech i dzidziuś będzie malutką kruszynką skoro tak jest u was w rodzinie.

boszenka69 - wutrzymaj te ostatnie dni pracy, później czeka Cię błogi odpoczynek, wśród znajomych i rodzinki. Oooo i jeszcze chciałam pochwalić przepiękne ubranka Blaneczki, ale ten róż na mnie dziala, też bym chciał kupować takie kolorki .

nocola2002 - no ja nie przepadam za makaronami zjem,ale wolę ryż .

superzabula - nie jesteś jedyna,moja zdjęcia z USG już tak wymamlałam w rękach przez te oglądanie, ale 3D nie mam niestety jeszcze. A to dziwne że ceny wózków nie z nowej kolekcji rosną hmmm.... nie spotkałam się z takim zjawiskiem. Że kolory wycofują to wiem ale ceny w górę.

magduchahahaha - no widzisz, czasem intuicja myli, u mnie to raczej zawiodły marzenia, bo się nie spełniły, ale pocieszam się że może następnym razem się uda i będziemy mieli świetną pareczkę dzieci w domku.

esti1984 - no to fajnie że jakoś się ta sprawia w miare korzystnie rozwiązała, oby siostra wytrwała te 3 tygodnie. Ja też tak robie włoski jak Ty, więcej blondu, raz miałąm tak jak chcesz teraz ale strasznie źle sie czułam, jakoś staro i ponuro. No już fajowy brzusio.

anulka anulka - mój ciuszek a razczej ciuszki też przyszły dzisiaj, zamówilam ogrodniczki za 8zł a babeczka dodala do nich jeszcze body, śpiochy i buciki, byłam
w szoku. Wszystko bez śladów użytkowania i firmowe, wkleje fotki bo mam nawet.

Bercia2000 - pomoże ta dietka zobaczysz i wspomnisz nasze słowa . To trzymaj się dzielnie i nie pokuś się na jakieś zabronione smakołyki.

Rozaliontka - bardzo oryginalne imięnie spotkałam się jeszcze z takim, ale podoba mi się.

pakusia86 - to dobrze że u Ciebie ze zdrówkiem lepiej, a ja w nocy byłam 6 razy w WC jeszcze mi siętak nie zdarzyło.

Edytowane przez marika2121
Czas edycji: 2009-01-27 o 18:29
marika2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 18:31   #2313
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
a to nie ty napisalas ze ci przyszly ciuszki z allegro dzisiaj??? mowilas ze wyprane i uprasowane az dzieckiem pachna to mowie zebys nie wachala tylko foty wklejala :P tak wyczytalam ale moglam sie pomylic bo troszke postow bylo...
Przepraszam, ale ze mnie gapa...rzeczywiście napisałam o ciuszkach może jutro wkleję zdjecia, bo dzisiaj mi się juz troszkę nie chce... zmęczona jakaś jestem
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Jak nie liczyc 9 lub 10 luty bedzie 100dniowka
Mi zostało 111 dni do porodu. Czyli za 11 dni studniówka (można to wyliczyć na stronie Familie.pl w zakładce w ciąży/kalendarz)
Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Mam dzis studniowke
Imprezka

Cytat:
Napisane przez pimach Pokaż wiadomość
Tak zasuwacie z tym pisaniem, ze ledwo nadążam czytać.
U nas mineła połówka. Pan dr mówi, ze wszystko dobrze, mały ok, pecherz, zoładek, głowe itp ma na miejscu. Ale narobil mi stracha, bo powiedzial:
_Jaka sliczna coreczka....
O mało nie spadłam z kozetki.
Żartował?
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Czesc Wam. Kochane prosze Was o pomoc.
Powiedzcie czy powinnam isc do lekarza w trybie natychmiastowym, jesli dzis praktycznie nie czuje wcale ruchow dzidziusia??? Pierwszy ruch poczulam 01. stycznia i od tego momentu codziennie czuje ruchy, czasem nawet wydaje mi sie ze z tego mojego bobasa rosnie jakis silacz. Ale dzis od rana jestem w strasznym niepokoju bo chyba raz leciutko cos poczulam, leciutkie jedno pukniecie i nic... a naprawde do dzis codziennie dzidzia pukala non stop.....bardzo sie boje, nei wiem co jest grane, czy mialyscie tez tak, czy dzwonic do lekarza, co robic? pomocy. Jestem w 22 tygodniu ciazy. Napiszcie czy mialyscie cos takiego ze przez jeden dzien nie czulyscie ruchow??
Nie przejmuj się...ja przy bliźniakach tak miałam nie raz. Daj maluszkowi poodpoczywać. Przed snem skopie ci... zobaczysz Daj znać potem, jak już się brzdąc obudzi.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 18:40   #2314
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość

pakusia tak, masz dzień po mnie mówiłam że Ci przypomnę
no wiem ze pisalas ale sie zdziwilam jak ty to zapamietasz dopiero sie skaplam hehehe .... jak to mowia "lepiej pozno niz wcale "

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
pakusia86 - to dobrze że u Ciebie ze zdrówkiem lepiej, a ja w nocy byłam 6 razy w WC jeszcze mi siętak nie zdarzyło.
dziekuje ja juz tak mialam chyba w 22 tc ... straszne tak wstwac
a tak to zazwyczaj 2 razy wstaje... a dzis 0 szok

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 19:06   #2315
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Polezalam ale nic....dzidzia moze wyczuwa stres...zjadlam pol czekolady, polezalam, poprzewracalam sie z boku na bok, na pleckach tez polezalam i troszke jakby pobulgotalo chwilunie ale pukania nie bylo buuuuDziwi mnie ze przy kompie juz troche posiedzialam dzis, a zawsze przed kompem jak siedziaalm, to mialam taniec w brzuszku,a dzis nic... Ale jesli mowicie ze moze tak byc, to martwie sie mniej... Zjem kolacyjke i dam dzidziusiowi jeszcze szanse Dam znac na pewno, dzieki raz jeszcze
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 19:21   #2316
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

sasha
to mi teraz z tym bobem wkręciłaś nic tylko trzeba będzie nagotować a taki z mrożonki smakuje tak samo jak świeży??

Goo
I widzisz, wszystko oki, to najważniejsze Moja córcia też buźkę łapkami zasłaniała

Aguśka
Może dzidzia dziś śpi, gdzie czytałam, że takie maleństwa mają dni aktywności i dni odpoczynku, może dzis akurat odpoczywa Jqa w każdym razie tez miałam jeden taki dzień całkiem niedawno, nawt w nocy nie harcowała niunia, ale od rana juz dała popalić, więc ja myślę, że nie ma co się jeszcze martwić, poczekaj do jutra
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 19:23   #2317
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Polezalam ale nic....dzidzia moze wyczuwa stres...zjadlam pol czekolady, polezalam, poprzewracalam sie z boku na bok, na pleckach tez polezalam i troszke jakby pobulgotalo chwilunie ale pukania nie bylo buuuuDziwi mnie ze przy kompie juz troche posiedzialam dzis, a zawsze przed kompem jak siedziaalm, to mialam taniec w brzuszku,a dzis nic... Ale jesli mowicie ze moze tak byc, to martwie sie mniej... Zjem kolacyjke i dam dzidziusiowi jeszcze szanse Dam znac na pewno, dzieki raz jeszcze
to napewno "dzien leniuszka" jeszcze ci dzidzia da popalic az bedziesz miala dosc... moj maly dzisiaj tez strasznie leniwy... tatus go popukal troszke w brzuszek... wycalowal to zaczal sie krecic i kopac a tak to tez spokoj byl

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 19:26   #2318
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Dodaje fotki, ale jakieś ciemne mi wyszły na kompie hmmm... w aparacie wyglądały ok.

1) Ubranka z allegro (jedyne 8zł ;-0)

A reszta to moje małe zakupy z różnych sklepów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00746.jpg (41,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00747.jpg (42,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00748.jpg (39,0 KB, 21 załadowań)
Stary 2009-01-27, 19:29   #2319
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

A tutaj reszta .... aa oczywiście na jednym zdjątku widac standardowe bodziaki z biedrony.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00750.jpg (41,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00752.jpg (35,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00753.jpg (47,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00754.jpg (38,0 KB, 19 załadowań)
Stary 2009-01-27, 19:30   #2320
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Dodaje fotki, ale jakieś ciemne mi wyszły na kompie hmmm... w aparacie wyglądały ok.

sliczne te czerwone body i zielona czapeczka cudo

te potrujne body "little dude" tez mam slodziaki ... dalam za nie 3 euro

Edytowane przez pakusia86
Czas edycji: 2009-01-27 o 19:32
Stary 2009-01-27, 19:31   #2321
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Tak chciałam juz wiedziec jaka płeć dzidzi, żeby iść na zakupki poszaleć, a teraz nawet nie mogę, bo się nie opłaca. Każdy tylko czekał z rodzinki i znajomych na wieści i teraz oznajmiaja mi jeden po drugim, że już sie wybieraja kupowac ubranka, bo teraz trzeba małą księżniczkę stroić A nie wiedza, że mamie księżniczki odbieraja tym samym przyjemność,na którą czekała A nie opłaca się nakupowac teraz nie wiadomo ile ciuszków, bo nie wiadomo co kto kupi, a szkoda by było nie założyć cZegoś nawet jedengo razu, więc na razie poskramiam w sobie żądzę zakupową i nic nie kupuję z ubioru dla dzidzi No chyab że znajdę coś szałowego "całkiem przypadkiem" Ale przynajmniej koszty sie troszkę zmniejszą, bo jeszcze i tak zostało dużo do kupienia (a właściwie wszystko)
Pisałam Wam kiedys o łóżeczku, które mam po tż-cie i które zrobił mu dziadek, takie łóżeczko z rodzinna historią Bardzo mi zalezało, żeby to było akurat to łóżeczko, ale wyszedł jeden szkopuł - ma ono niestandardowe wymiary i nie ma szan dostania do niego materacyka Ale mój tż sie postarał, poszperał, poszukał i wiem już, że mozna zrobic na zamówienie taki materacyk, jaki chciałam, czyli gryka-pianka-kokos
Stary 2009-01-27, 19:32   #2322
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:

ten zestawik super
Stary 2009-01-27, 19:33   #2323
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
A tutaj reszta .... aa oczywiście na jednym zdjątku widac standardowe bodziaki z biedrony.
widze ze mamy kilka rzeczy takich samych ten kaftanik zapinany na zatrzaski "giraffe" tez mam

Stary 2009-01-27, 19:33   #2324
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

A mnie cosik brzuszek pobolewa, mężuś zrobił mi herbatkę więc śmigam do niego i obejrzymy jakiś filmik. Trzymajcie się i do jutra .

Aguśkaa83 - ja też tak miałam kochana, już siałam panikę, że coś nie tak bo się nie rusza, ale po kilku godzinach łaskawie ten mój syn się odezwał to mamusi. JMoże te bulgotanie to dzidzia, daj znać jak się odezwie Twoja kruszynka .
Stary 2009-01-27, 19:37   #2325
boszenka69
Zakorzenienie

magduchahaha
Ja to ostatnio pochlaniam kilogramy bobu (wymyslilam sobie, ze zamiast chipsow) Mrozony, ale super smakuje No i najwazniejsze, ze bardzo zdrowy i zapychajacy
Aguska leniuszek maly Ci rosnie Nie przejmuj sie Jutro pewnie da Ci popalic
Marika super ciuszki Szczegolnie podoba mi sie drugi zestawik...Taki maly elegancik Juz sie doczekac nie moge jak bedziemy wklejac fotki ciuszkow, ale juz na naszych maluszkach
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 19:47   #2326
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
magduchahaha
Ja to ostatnio pochlaniam kilogramy bobu (wymyslilam sobie, ze zamiast chipsow) Mrozony, ale super smakuje No i najwazniejsze, ze bardzo zdrowy i zapychajacy
Hmmm, ja to powiem Ci szczerze, że uwielbiam bób, pochłaniałam kilogramy, ale w sezonie bobowym Jakoś nie przyszło mi do glowy, że mozna kupić mrozony. Dzieki za inpiracje, co ja bym bez Was kobietki zrobiła Musze jakąś alternatywę dla owoców znaleźć, bo lekarz mi powiedział, że jem ich za dużo i dlatego może mi brzuch tak twardnieć. kurde nie wiedziałam, że owoców mozna jeść za duzo
Stary 2009-01-27, 20:08   #2327
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Zjadlam kolacyjke, zrobilam kanapeczki z przypiekanym serkiem i dzidziorek chyba wyczul i troszke mamusie pokopal Nie bylo to takie jak ostatnio, dzis jakos senny i leniuszkowaty jest, ale ciesze sie ze dal znac. Na pewno Wasze rady poskutkowaly. Jedzonko, dobra muzyczka i odprezenie i synus zapukal. Boze jak my mamusie szalejemy. To moja pierwsza dzidzia i tak straaasznie sie boje...
Bardzo dziekuje Wam, ze tak szybciutko zareagowalyscie i pomoglyscie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 20:17   #2328
sashka20
Rozeznanie

Esti Pakusia Bercia Malutka Anulka Boszenka

Pimach to super ze wszystko ok Jak to dziewczynka??? Przeciez ma byc Antos
Goo a nie mowilam Bardzo sie ciesze ze coreczka zdrowa jak rybka. Nie potrzebnie sie stresowalas i martwilas
Marika slodkie ciuszki. W ogole ten komplecik...boski Mamy takie same bodziaki z biedrony te zolte i biale hi hi hi
Aguska moze twoj dzidzius ma dzien leniuszka??? Nic sie nie martw. Wieczorem da Ci popalic
Magducha mi smakowal tak samo jak swiezy. Mialam kupione mrozonke z Hortexa. Ja uwielbiam bob, jak jest sezon na bob to jem go prawie codziennie

Kurcze nie ma dzis "M jak milosc" Jakis mecz leci. Nie mam co ogladac.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 20:30   #2329
eleeri
Zakorzenienie

Jesssu w końcu skończyłam czytać Wasz wątek , zajęło mi to kilka dni .
Zastanawiam się jak można (i kiedy) być aktywnym w kilku wątkach .

Śliczne macie te ciuszki , ja mam tylko karuzelę - bo nie chcę zapeszać i nie wiem jakiej płci mam dzieciątko.
Chociaż od 2 osób słyszałam już, że to będzie chłopiec.
Zobaczymy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 20:39   #2330
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Esti juz dawno bylysmy umowione na dzisiaj ale ona nawet nie zadz ze nie przyjdzie
Ale co tam umowilam sie do salonu na tipsy sa duzo drozsze ponad jeszcze raz tyle ale robia naprawde ładne bo juz pare razy tam robilam.A salon mam na swojej ulicy wiec luzik.

Aguśkaa83 ja tez jadlam szczypiorek na kolacje hihi i maly dawal znaki

jutro ruszam na poszukiwanie bobu Hortexu jadlam taki z puszki ale nie byl zbyt dobry.Bob to moj przysmak latem jem codziennie 0,5kg i codziennie sliwki juz nie moge sie doczekac
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 20:43   #2331
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Magduhaha mi gin mowil ze nie mam jesc zbyt duzo cytrusow.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 20:46   #2332
gabriellao0
Zakorzenienie

CIĘKO NADROBIĆ JEDEN DZIEŃ WASZEGO PISANIA
Cytat:
Witam wszystkie mamusie!!
gabriellao0 - no ja wiemo co Ci chodzi, są zwolennicy 3-kołowych ale większość woli standardowo 4-kolowe. Ale wybór wózia super , a kolorki są rewelacyjne mi się osobiście jak dla dziewczynki podoba ten czerwony z różowymi wstawkami kwiatów lub kremowy z turkusowymi ładnie się prezentują. A ile u Ciebie w sklepie kształtują się ceny tych wózeczków? One mają kosmiczne ceny fotelików bo prawie 400zł.
.
Wózek w sklepie 1948 zł= wózek głęboko-spacerowy! Nic więcej ani żadnych "gratisków" ani fotelika ani nic! Na allegro za te cene masz z fotelikiem!
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Gabi, chętnie przeniosłabym się do Ciebie U nas oficjalnych cc na życzenie nie ma a jak się dogadasz z lekarzem i tak nie masz pewności że zrobią. A ten cennik w prywatnej klinice jest szokująco niski Ja na razie zastanawiam się nad zmianą szpitala na typowo położniczy bo wyczytałam że w tym gdzie chciałam rodzić jest ponoć tylko jeden anestezjolog Hmm boję się ryzykować. Aha, w razie naturalnego porodu chyba nigdzie u nas nie dają znieczulenia... ja mieszkam w jakimś koszmarnym grajdole
...
W tej prywatnej klinice może tak tanio bo to nie jest wielka klinika tylko tak na 20pacjentek góra! No i jak tylko nie halo coś to jedziesz albo do rejonowego albo wojewódzkiego! Znaczy przeważnie dzidzi, bo Ty zostajesz w klinice!
U nas ugadujesz cc z ginem i on już wtedy wystawia Ci "poród ze wskazaniem na cc z powodu na..." np. tętno, ciśnienie, wadę wzroku czy serca. I nie czekasz na akcję porodową itd. Po prostu umawia z Tobą termin porodu przykładowo ja mam termin na 21 marca. Chodzę do gina i on "lika" na kiedy najlepiej umówić cc i umawia! Masz skierowanie w ręce i nawet jak Twego gina nie ma w szpitalu to masz PAPIER że TY MUSISZ MIEĆ CC . Tak to wygląda u nas za opłatą 2000zł.
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 20:57   #2333
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Włąsnie poczytałam troszke mamuś styczniowo-lutowych. Aż mi się miło na serduszku zrobiło Nas też niedługo to czeka, już prawie luty a do maja mało czasu. Zastanawiam się, czy któraś z majówek albo czerwcówek urodzi przede mną? Mnie mają rozwiązać w kwietniu.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 21:29   #2334
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:

jak ja lubię oglądać zdjęcia ubranek

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Pisałam Wam kiedys o łóżeczku, które mam po tż-cie i które zrobił mu dziadek, takie łóżeczko z rodzinna historią Bardzo mi zalezało, żeby to było akurat to łóżeczko, ale wyszedł jeden szkopuł - ma ono niestandardowe wymiary i nie ma szan dostania do niego materacyka Ale mój tż sie postarał, poszperał, poszukał i wiem już, że mozna zrobic na zamówienie taki materacyk, jaki chciałam, czyli gryka-pianka-kokos
ale fajnie będzie miała twoja dzidzia - łóżeczko po tatusiu

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Musze jakąś alternatywę dla owoców znaleźć, bo lekarz mi powiedział, że jem ich za dużo i dlatego może mi brzuch tak twardnieć. kurde nie wiedziałam, że owoców mozna jeść za duzo
a mówią, że w ciąży trzeba się zdrowo odżywiać - warzywa i owoce słyszałam, żeby tylko za dużo cytrusów nie jeść, bo maluszek może później mieć na nie uczulenie

Cytat:
Zjadlam kolacyjke, zrobilam kanapeczki z przypiekanym serkiem i dzidziorek chyba wyczul i troszke mamusie pokopal Nie bylo to takie jak ostatnio, dzis jakos senny i leniuszkowaty jest, ale ciesze sie ze dal znac. Na pewno Wasze rady poskutkowaly. Jedzonko, dobra muzyczka i odprezenie i synus zapukal. Boze jak my mamusie szalejemy. To moja pierwsza dzidzia i tak straaasznie sie boje...
Bardzo dziekuje Wam, ze tak szybciutko zareagowalyscie i pomoglyscie
no i widzisz wszystko jest dobrze mój synek jak ma taki dzień leniuszka to mam na niego sposób: coś słodkiego i do łóżeczka poleżeć na pleckach działa

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Esti Pakusia Bercia Malutka Anulka Boszenka
Kurcze nie ma dzis "M jak milosc" Jakis mecz leci. Nie mam co ogladac.

no ja też napaliłam się dzisiaj na "M jak miłość" włańczam tv, a tu nie ma i już myślałam, że może dzisiaj środa jest

Kobietki wy też tak macie, że czujecie się takie blee Bo ja dzisiaj mam chyba taki dzień. Czuję się taka ociężała, ciężka, zmęczona, co przechodzę koło lustra i widzę swój brzusio coraz większy to zaraz myślę, że on będzie jeszcze większy i bardziej się dołuję i w ogóle Powiedzcie, że to minie i będzie lepiej
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 22:28   #2335
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
jutro ruszam na poszukiwanie bobu Hortexu jadlam taki z puszki ale nie byl zbyt dobry.Bob to moj przysmak latem jem codziennie 0,5kg i codziennie sliwki juz nie moge sie doczekac
was dziewczynki to najlepiej w jakiejs klatcce zamknac i nie dopuszczac do kompa takiego smaka robicie ze sie slabo robi... ja niestety nie spotkalam tu jeszcze bob'u a teraz mam takiego smaka ze chyba musze zamowic bilet do polski zeby kupic ten chole... bob

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość

Kobietki wy też tak macie, że czujecie się takie blee Bo ja dzisiaj mam chyba taki dzień. Czuję się taka ociężała, ciężka, zmęczona, co przechodzę koło lustra i widzę swój brzusio coraz większy to zaraz myślę, że on będzie jeszcze większy i bardziej się dołuję i w ogóle Powiedzcie, że to minie i będzie lepiej
oj wiem jak sie czujesz mam dokladnie to samo mam nadzieje ze przejdzie mowie do tz ze czuje sie jakbym miala z 80 lat a nie 22 poruszam sie jak staruszka (zwlaszcza przez ostatnie dwa dni, kiedy mialam skrepowane brdzo ruchy ze wzgledu na ta infekcje ) nawet polozyc sie nie moglam normalnie do lozka... zajmowalo mi to chyba z 5 min... a jak sie juz wkoncu polozylam to lezalam nieruchomo i blogo... nie wiedzialam ze sie tak mozna zmeczyc kladzeniem sie do lozia

Stary 2009-01-27, 22:58   #2336
manolita
Zakorzenienie

Ufff, przeczytałam, ale chyba wszystkiego nie zapamietałam, tazn, wiem o czym napisłayście, ale juz nie wiem która co

Ha... Esti, w końcu widac brzucholek i pępek moje gratulacje.

Kathi nie wiem czy juz pisłam , ale córunia sliczna

Marika... no to kiedys się umówimy, gdzies pośrodku drogi Ubranaka śliczne, zwłaszcza ten komplecik z bezrękawnikiem wpadł mi w oko.

Anulka, nie załamuj się, Przeciez masz w sobie dwoej dzieci, więc brzuch nie moze byc mały. Po porodzie wróci do normy... zobaczysz Głowa do góry.

Pisze z głową na poduszce. Jutro pokaże Wam co kupiłam

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 07:00   #2337
superzabula
Zadomowienie

Dziendoberek

Boszenka, Goo te wasze dziewuszki to takie bezwstydnice Moj Tz sie smial, ze nasz Jasiek to zanim taki skromnis, wszystko pokazywal w pelnej okazalosci oprucz klejnotow

Eleeri ja tez ciagle slyszalam, ze bede miala dziewczynke, a tu chlopaczek jak sie patrzy

Malutka ja tez mam takie dni, ze czuje sie strasznie gruba i ociezala, zwlascza jak sie najem ciezkich rzeczy Dzis mam lepszy dzien...lzejszy Nawet ja weszlam na wage to zadowolona bo nie przytylam od tygodnia prawie nic

Dziewczyny jak smakuje ten bob, ja nigdy nie jadlam i nie mam pojecia, tak zachwalaie, moze bym sprobowala

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 07:16   #2338
superzabula
Zadomowienie

Tak pisalyscie o Waszych studniowkach...ja patrze...sprawdzam...mial am ja 3 dni temu Zostalo juz tylko 97 dni...potem troche...i wielka euforia:b ounce:...bedzie trzeba opic, tzn pewnie tatus dobrze opije

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 07:20   #2339
gabriellao0
Zakorzenienie

Wiecie co, ja chodzę do tej szkoły rodzenia i wcoraj normalnie mi tam łezki leciały, bo ...
Spodziewałybyście się, że kobieta lat jakoś 40-50 która 21lat jest położną i widziała już chyba wszystko, będzie mówić o porodzie z taką czułością , z takim ciepłem w głosie. Gdybyście ją widziały jak mówiła, że nie zamieniłaby tej pracy na żadną inną bo mimo tego, że pacjentki wyprawiają czasem cuda w I fazie porodu to ... to tylko na porodówce widzi się tyle emocji, tyle szczęścia!
Mówiła z uśmiechem na ustach o tym jakie to cudowne przeżycie! I że nie ma co kłamać! Będzie bolało! I nic poza znieczuleniem na ten ból nie pomoże! Ale kiedy położą dzidzi na piersiach i ono przestaje krzyczeć, bo czuje mame i słyszy bicie jej serca, tak jak słyszało zawsze ....
po prostu siedziałam a łezki płynęły po policzkach!
A te kobiety które prowadzą te szkołę naprawdę się do tego nadają!!!

ps. jedna rada od nich dla wszystkich ciężarnych,
siedzieć często z "rozłożonymi nogami" tzn. oparcie krzesła np. nie mieć na plecach tylko dać do przodu aby rozciągać krocze, albo siedzieć po turecku, albo klęknąć na jedno kolano a drugie zgięte "wyciągać" w bok, ćwiczyć mięśnie kegla
TO WSZYSTKO NIBY BARDZO ROZLUŹNIA I ROZCIĄGA KROCZE i pomaga w porodach potem

hihihii a mi zostało 52 dni do terminu :P
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 07:25   #2340
pimach
Raczkowanie

GG do pimach

Nie, jednak będzie Antoś, pan dr sobie jaja robił...

Czy Wam też tak dokuczają te ch*** więzadła?

A jedzone mam takie, że mogłabym zamieszkać w lodówce....

gabriellao0, dobrze, ze mi przypomniałaś, miałam dzwonić się zapisać.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości