Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 10:52   #3991
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ada cieszę sie ze z dzidzią wszystko dobrze! Uważaj na sieie w tej pracy!!!
i mam nadzieje ze grzybki szybko sobie znikną!
Dzięki
Pracę na szczęście mam spokojną, siedzącą i generalnie na maxa nudną... Najgorsze dla mnie są te dojazdy jakaś 1 godz. w jedną stronę

Ale wytrzymam jeszcze te kilka miesięcy
Stary 2009-01-28, 10:55   #3992
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Też oglądała mecz. Super że wygrali, ale z drugiej strony strasznie to stresujace jak sie tak kibicuje

Nerwy były straszne U mnie byli znajomi i rodzice...wszyscy krzyczeli, połowa wychodziła na chwilę by zawału nie dostać ale warto było...końcówka meczu niezapomniana
Stary 2009-01-28, 11:05   #3993
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam

wiecie od 3 nocy mnie tak brzuch bolal jak na brzuchu spalam ale staram sie nie spac z tym ze mi to nie cwychodzi bo całe zycie na bebzuchu lezałam
ale jak mowie pilnuje sie i tak na czuja spie zeby wszytsko pod kontrola bylo

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 11:20   #3994
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witam ;]
ja dzis mialam ciezka noc jak nie brzuch mnie pobolewał -czy was tez boli jak spicie na brzuchu ? musialam sie pilnowac zeby spac na boku lub na plecach co dla mnie było katogrga i spaniem raczej na "czuja"
...
Ja nie umiem spać na brzuchu, nie umiem i nie lubię. Dawniej lubiłam spać na lewym boku, a teraz lubię spać na plecach.
Kurczę na boku mi się źle śpi, jakoś ten mój brzuch mi wisi i ciągnie do dołu i cycki też ogólnie czuję dyskomfort
A i ostatnio też źle sypiam , nie wiem czemu, nigdy nie miałam z tym problemów.

A jak u Was ze zwolnieniami lekarskimi? Macie "chory powiniem leżeć", czy "może chodzić"?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 11:32   #3995
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Piszecie że nie mozecie spać , a ja mam wręcz przeciwnie -śpię jak niemowlę Czasami jak mogę sobie na to pozwolić to i do 12 śpię
Stary 2009-01-28, 11:40   #3996
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie Ja dzisiaj niewyspana po wczorajszym meczu Polska:Norwegia, ale dzidzia już się uczy kibicować (Najlepsze jest to, że nie wytrzymałam ostatnich minut meczu i na 3 minuty przed końcem meczu poszłam się położyć do innego pokoju, a tu mąż krzyczy że WYGRALIŚMY!!!! No i całe spanie odeszło w mig

Truheart - bardzo się cieszę że wszystko ok. Ja na wizytę dopiero za 2 tygodnie (9 lutego)
A ja nie oglądałam tego meczu , a co to było piłka nożna w styczniu ? czy jakiś inny sport?
Zatem 09.02 trzymamy za Ciebie kciuki !
Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
super wiesci dziewczyny piszecie
oby tak dalej
ja dopiero 18 lutego lezem znowu...
i mi robil USG jak narazie na kazdej wizycie, to zle
Wczoraj byłam na tym usg z mama i ona męczyła lekarza właśnie odnośnie tego czy usg szkodzi. Powiedział, że w pierwszym trymestrze, kiedy narządy się kształtują to należałoby nie szaleć z ilością, ale potem nie ma to wpływu na dzidziolka, bo dawka tych ultradźwięków czy czegos jest bardzo nikła więc jeśli mam ma się stresować i martwić to lepiej zrobić więcej usg
Eleeri - ja ma podobnie-dawniej bardzo lubiłam spać na lewym boku, a teraz kiedy wiem, że muszę to po 10 minutach robi mi sie mega niewygodnie, wszystko mnie boli, uwiera... tez się nie wysypiam
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 12:40   #3997
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamuśki
Co dzisiaj takie pustki na wątku?

Zazdroszczę Wam częstego USG. Moja ginka niestety preferuje tylko 3 przez cała ciąze (jeśli nie ma powodów do niepokoju). Ale z drugiej strony fajne jest to czekanie, podekscytowanie kiedy zobaczy sie maluszka

Też mam problemy ze spaniem bo lubie spać na brzuchu i czasami przez sen potrafie przekręcic sie na brzuch. Teraz juz się bardziej kontroluje, staram sie spac na lewym boku ale ile mozna...

Za kilka dni wybieram sie na kolejne badanie krwi i moczu...i znów ta okropna igła niecierpie igieł.

Tru same dobre wiadomosci z wizyty. Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 12:47   #3998
polkluza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Niekoniecznie , co prawda nie mam "dużej" niedowagi, ale małą tak i brzuszek zaokrągla mi się bardziej od jedzenia, bo rano już go nie ma , a to koniec 14 tc . To chyba jest sprawa indywidualna

Moja ginekolożka od razu powiedziała, że stawia u mnie na przybranie 25 kg niedowaga + ciąża chociaż mimo wszystko uważam, że to raczej indywidualne i mam taką nadzieję bo nie wiem jak udźwignę te niby + 25 . Nie mam wielkiego apetytu (póki co ;-)) i zauważyłam, że ostatnio (ostatnie 7 dni) właściwie stanęłam - (chociaż pierwsze 9 tyg. trochę mnie przerażało) - może to i dobrze bo mam czas na zakup większych ubrań
Stary 2009-01-28, 13:03   #3999
Cassandra 23
Zakorzenienie

Oj dziewczyny u mnie kolejny kilogram do przodu Ale jak narazie przytyłam 3 kg, czyli chyba wcale nie tak dużo?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-28, 13:09   #4000
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Byłam dzisiaj u lekarza, widziałam maleństwo!!Ma już 31 mm, najpierw spało, ale jak zobaczyło, że ktoś je podgląda, zaraz zaczęło fikać nóżkami i trzymało kciuka w buźceJestem taka szczęśliwa, że trudno opisać.Strasznie fikało, a mi się ze szczęścia, aż łezka w oku zakręciła
Aha i uspokoiłam się, bo wyniki okazały się dobre.
Pozdrawiam wszystkich i spokojnej nocki życzę!
No to super

adaikaka uważaj na siebie i maluszka

polkluza a jaką miałaś wagę wyjściową? 25 kg to sporo

Cassandra
ja też nie lubię igieł i przy pobieraniu nawet tam nie spoglądam

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 13:14   #4001
UnholyOne
Ola-Unhola

Witam Dziewczynki
Trochę mnie nie było, ale sobie odpoczywłam i w ogóle nie włączałam kompa.
W ten poniedziałek byłam na pobraniu krwi, a odbiór mam w następny, czyli w dniu wizyty 02.02 Już nie mogę się doczekac, chociaż myślę, że usg nie będzie, bo przecież dopiero co w czwartek byłam na genetycznym i wszystko było ok.

Ostatnio ciągle zastanawiam się jakiej płci bąbel baraszkuje w moim brzucholku
W ten poniedziałek mało możliwe (nawet jak zrobi usg), bo to dopiero końcówka 13 tyg będzie. Ale myślę, że na następnej wizycie za miesiąc już coś może da się podejrzec. To będzie ok 18 tyg, a mój ginek twierdzi, że może już określic od ok. 15. Więc może, może

Teraz jestem na etapie czytania opinii o szpitalach. Wszystkie wiemy jakie są problemy z przyjęciem rodzących (ten babyboom), a co dopiero będzie jak nasz wątek będzie się rozpakowywał tyle nas tu jest hehe.
Ja syna rodziłam na Solcu w Wawie, było to już jakiś czas temu, ale byłam bardzo zadowolona. Teraz też są dobre opinie.
Może się Wam wydawac, że to trochę za wcześnie, ale wcale nie. Teraz wiele przyszłych mamuś już na początku ciąży wybiera lekarza prowadzącego, który pracuje w szpitalu, w którym chcą rodzic, bo przy tej liczbie rodzących dobrze jest miec jakąś "wejściówkę".
Stary 2009-01-28, 13:22   #4002
polkluza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

polkluza a jaką miałaś wagę wyjściową? 25 kg to sporo

Hej Megi ważyłam 44 kg przy 171 cm także mało na początku rzeczywiście puchłam z dnia na dzień, ale teraz mam wrażenie, że powoli organizm jakby zwolnił i mam taką nadzieję, bo nie wiem jakby mi stawy wytrzymały
Stary 2009-01-28, 13:25   #4003
polkluza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Byłam dzisiaj u lekarza, widziałam maleństwo!!Ma już 31 mm, najpierw spało, ale jak zobaczyło, że ktoś je podgląda, zaraz zaczęło fikać nóżkami i trzymało kciuka w buźceJestem taka szczęśliwa, że trudno opisać.Strasznie fikało, a mi się ze szczęścia, aż łezka w oku zakręciła
Aha i uspokoiłam się, bo wyniki okazały się dobre.
Pozdrawiam wszystkich i spokojnej nocki życzę!
Gratuluję Sweet ! ale super mi od samego czytania łza się w oku kręci..........
Stary 2009-01-28, 13:31   #4004
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez [B
UnholyOne[/b];10703380]Witam Dziewczynki
W ten poniedziałek byłam na pobraniu krwi, a odbiór mam w następny, czyli w dniu wizyty 02.02 Już nie mogę się doczekac, chociaż myślę, że usg nie będzie, bo przecież dopiero co w czwartek byłam na genetycznym i wszystko było ok.

".
Hej, ja mam USG genetyczne 10 lutego bo to bedzie 12tc mam do Ciebie pytanko: ile trwalo? Bo wyczytalam, ze badanie to wymaga czasu i precyzji a moja cala wizyta jest zaplanowana na 20 minut... czy to aby ok?

Edytowane przez groszkolino
Czas edycji: 2009-01-28 o 13:33
groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 13:32   #4005
kamilka
Zadomowienie

dziewczynki, ja wam powiem że jem jak najęta, w pracy jak mnie widzą z kolejną bułką, albo jogurtem to się śmieją. Co godz- 2 muszę coś zjeść bo padnę. Aż się boję stawać na wadze.
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 13:38   #4006
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Hej, ja mam USG genetyczne 10 lutego bo to bedzie 12tc mam do Ciebie pytanko: ile trwalo? Bo wyczytalam, ze badanie to wymaga czasu i precyzji a moja cala wizyta jest zaplanowana na 20 minut... czy to aby ok?

Moje badanie twało włśnie ok 20 min (łącznie z krótką rozmową i dłuższym pokazywaniem bąbelka mojemu synowi i mężowi), także myślę, że u Ciebie też to będzie ok
Stary 2009-01-28, 13:47   #4007
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Zazdroszczę Wam częstego USG. Moja ginka niestety preferuje tylko 3 przez cała ciąze (jeśli nie ma powodów do niepokoju). Ale z drugiej strony fajne jest to czekanie, podekscytowanie kiedy zobaczy sie maluszka

Też mam problemy ze spaniem bo lubie spać na brzuchu i czasami przez sen potrafie przekręcic sie na brzuch. Teraz juz się bardziej kontroluje, staram sie spac na lewym boku ale ile mozna...

Za kilka dni wybieram sie na kolejne badanie krwi i moczu...i znów ta okropna igła niecierpie igieł.
Cass, Twoja ginka jest jak mój gin , mimo, że USG robię u niego prywatnie, to i tak częściej nie poleca. Ale masz rację, jest czekanie, a potem jaka nagroda .
Ja staram się spać na lewym boku, ale muszę się obrócić na prawy od czasu do czasu, bo mi noga drętwieje, a i na pleckach trochę poleżę , mój gin mówił, że na razie można.
Na igiełkę też nie patrzę, brrr....

Cytat:
Napisane przez polkluza Pokaż wiadomość
Moja ginekolożka od razu powiedziała, że stawia u mnie na przybranie 25 kg niedowaga + ciąża chociaż mimo wszystko uważam, że to raczej indywidualne i mam taką nadzieję bo nie wiem jak udźwignę te niby + 25 . Nie mam wielkiego apetytu (póki co ;-)) i zauważyłam, że ostatnio (ostatnie 7 dni) właściwie stanęłam - (chociaż pierwsze 9 tyg. trochę mnie przerażało) - może to i dobrze bo mam czas na zakup większych ubrań
25 kg? Strasznie dużo, mam nadzieję, że jednak trochę przesadza

Cytat:
Oj dziewczyny u mnie kolejny kilogram do przodu Ale jak narazie przytyłam 3 kg, czyli chyba wcale nie tak dużo?
A ja nic, znaczy na ostatniej wizycie nic, zobaczymy w przyszły piątek

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Teraz jestem na etapie czytania opinii o szpitalach. Wszystkie wiemy jakie są problemy z przyjęciem rodzących (ten babyboom), a co dopiero będzie jak nasz wątek będzie się rozpakowywał tyle nas tu jest hehe.
Ja syna rodziłam na Solcu w Wawie, było to już jakiś czas temu, ale byłam bardzo zadowolona. Teraz też są dobre opinie.
Może się Wam wydawac, że to trochę za wcześnie, ale wcale nie. Teraz wiele przyszłych mamuś już na początku ciąży wybiera lekarza prowadzącego, który pracuje w szpitalu, w którym chcą rodzic, bo przy tej liczbie rodzących dobrze jest miec jakąś "wejściówkę".
Ale co to da? Lekarz przyjedzie? Czy trzeba liczyć na szczęście, że akurat będzie miał dyżur? Poza tym wystarczy Ci, żeby pracował w szpitalu, czy większe znaczenie ma, jakim jest położnikiem? Bo dobry ginekolog chyba nie musi się równać dobry położnik? Niech mnie ktoś oświeci, bo ja nie za bardzo rozumiem (na razie)

Cytat:
Hej Megi ważyłam 44 kg przy 171 cm także mało na początku rzeczywiście puchłam z dnia na dzień, ale teraz mam wrażenie, że powoli organizm jakby zwolnił i mam taką nadzieję, bo nie wiem jakby mi stawy wytrzymały
Rzeczywiście to spora niedowaga, ja ważę 51 kg przy 168 cm wzrostu. polkluza, nie miałaś problemów z zajściem w ciążę? Wiem, że często lekarze zalecają przytycie szczuplakom

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 13:47   #4008
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki

Tru same dobre wiadomosci z wizyty. Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze
a ja od wczoraj chodze taaaka spokojna dzięki temu badaniu najlepsze, że komu pokazuje filmik to każdy stara się podpatrzeć maleństwo między nogami - Tz i mój tata obstaja przy chłopcu, a tesciowa przy dziewczynce chyba narazie każdy widzi poprostu co chce
Też nie lubię kłucia, wcale nie moge na to patrzec, muszę się odwrócić, sam dźwięk tej przelewanej krwi przyprawia mnie o omdlenie prawie
Cytat:
Doczytałam poniżej, że ważyłaś 44 kg przy 171cm wzrostu to strasznie mało. Może z tymi 25 to przesadziła, jeśli całe życie jesteś chudzinką, ale myślę, że 15/20 to pewnie Ci przybędzie. Przecież Twoja prawidłowa waga to powinna być w okolicy 60kg, co ?
Cytat:
Wcale nie dużo jak na (prawie) połowę ciaży
Cytat:
Witam Dziewczynki

Ostatnio ciągle zastanawiam się jakiej płci bąbel baraszkuje w moim brzucholku
W ten poniedziałek mało możliwe (nawet jak zrobi usg), bo to dopiero końcówka 13 tyg będzie. Ale myślę, że na następnej wizycie za miesiąc już coś może da się podejrzec. To będzie ok 18 tyg, a mój ginek twierdzi, że może już określic od ok. 15. Więc może, może

Nie nastawiaj się, bo wyjdziesz trochę rozczarowana jak ja wczoraj - bez tej informacji o płci
Też się obawiam tego letniego szaleństwa na porodówce... ide jutro do mojego lekarza sprzed ciąży i zamierzam z nim zostać do końca ciąży może będę chodziła do dwóch, właśnie dlatego, że to dwa różne szpitale..
Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Moje trwało chyba właśnie koło 20/25 minut. Wszystko zalezy od sprawności lekarza i jeśli dzidzia się dobrze ustawia do badania to idzie szybciej
Stary 2009-01-28, 13:59   #4009
UnholyOne
Ola-Unhola

Ale czy ja gdzieś napisałam, że nie zależy mi jakim jest położnikiem...?
A jeżeli chodzi o to co to da, to np.
-przyjedzie (zależy od lekarza, ale często się to zdarza),
-jeżeli nie ma dyżuru i nie może przyjechac, to jak na izbie przyjęc zobaczą, że ciążę prowadził Ci lekarz z tego szpitala, nie odeślą Cię tak łatwo do innego (no chyba, że na prawę jakiś wielki napływ rodzących będzie).

Niestety u nas w Wawie tak jest i można jeździc od szpitala do szpitala. Mnie w pierwszej ciąży odesłali do innego, chociaż wcale nie żałowałam, ale w momencie decyzji o przewiezieniu mnie gdzie indziej ze skurczami rozkręcającymi się, to wcale nie jest takie fajne.

Jak nie uda się znaleźc ginekologa, który pracuje w szpitalu, zawsze można wziąc położną, ale to wiąże się z dodatkowymi kosztami. Chociaż w wybranym przeze mnie nie aż tak dużymi i chyba się nad tym zastanowię+pojedyńcz sala poporodowa.
Stary 2009-01-28, 14:01   #4010
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki
U mnie też prawdopodobnie tylko 3, dwa juz miałam w zasadzie, a teraz trzecie to bedzie połówkowe za 6 tygodni.
A do Lublina do lekarza chodzisz?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:06   #4011
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też prawdopodobnie tylko 3, dwa juz miałam w zasadzie, a teraz trzecie to bedzie połówkowe za 6 tygodni.
No i jest jeszcze jedno pod koniec żeby zobaczyć ułożenie dzidzi do porodu
Stary 2009-01-28, 14:08   #4012
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Kochana, nie do Lublina.
Z racji tej, że chciałabym ukryć troszkę swoje dane nie będę pisała na forum skąd jestem Ale chętnie napiszę na PW

Dziewczyny tak sobie siedze przed kompem i dam sobie ręce uciąć, że maluszek mnie kopnął...i to solidnie Jejku jakie to świetne uczucie, aż sie przestraszyłam Kopnął najpierw lekko a potem mocniej...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-01-28 o 14:15
Stary 2009-01-28, 14:18   #4013
UnholyOne
Ola-Unhola

No to gratuluję kopnięcia, super uczucie
Stary 2009-01-28, 14:22   #4014
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
No to gratuluję kopnięcia, super uczucie
Przyznam, że takie dziwne...ale czekam, może jeszcze kopnie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-28, 14:22   #4015
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Agatko mi też lekarz robi usg na kazdej wizycie, jak by to bylo szkodliwe to pewnie by nie robil.....
ufff...

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
dziewczynki, ja wam powiem że jem jak najęta, w pracy jak mnie widzą z kolejną bułką, albo jogurtem to się śmieją. Co godz- 2 muszę coś zjeść bo padnę. Aż się boję stawać na wadze.
tylko sie cieszyc ze masz apetyt... ja mam jak narazie jego brak...

a na wage mam jedna rade... wywalic... ja nie mam i nawet nie zamierzam kupic
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:27   #4016
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Kochana, nie do Lublina.
Z racji tej, że chciałabym ukryć troszkę swoje dane nie będę pisała na forum skąd jestem Ale chętnie napiszę na PW

Dziewczyny tak sobie siedze przed kompem i dam sobie ręce uciąć, że maluszek mnie kopnął...i to solidnie Jejku jakie to świetne uczucie, aż sie przestraszyłam Kopnął najpierw lekko a potem mocniej...
Aaaa super
Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
a na wage mam jedna rade... wywalic... ja nie mam i nawet nie zamierzam kupic
Ja mam , ale nie zamierzam na nia wchodzić
Stary 2009-01-28, 14:32   #4017
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
A jeżeli chodzi o to co to da, to np.
-przyjedzie (zależy od lekarza, ale często się to zdarza),
-jeżeli nie ma dyżuru i nie może przyjechac, to jak na izbie przyjęc zobaczą, że ciążę prowadził Ci lekarz z tego szpitala, nie odeślą Cię tak łatwo do innego (no chyba, że na prawę jakiś wielki napływ rodzących będzie).

Niestety u nas w Wawie tak jest i można jeździc od szpitala do szpitala. Mnie w pierwszej ciąży odesłali do innego, chociaż wcale nie żałowałam, ale w momencie decyzji o przewiezieniu mnie gdzie indziej ze skurczami rozkręcającymi się, to wcale nie jest takie fajne.

Jak nie uda się znaleźc ginekologa, który pracuje w szpitalu, zawsze można wziąc położną, ale to wiąże się z dodatkowymi kosztami. Chociaż w wybranym przeze mnie nie aż tak dużymi i chyba się nad tym zastanowię+pojedyńcz sala poporodowa.
Oh my god!!! to niezły luksus, u nas lekarz tak po prostu nie przyjedzie sam z siebie, chyba,że "umówisz się" (czyt.koperta)
Na położnej bardziej mi zależy w czasie porodu niż na lekarzu prowadzącym, i taką kobietkę sobie zafunduję.
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:40   #4018
polkluza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Rzeczywiście to spora niedowaga, ja ważę 51 kg przy 168 cm wzrostu. polkluza, nie miałaś problemów z zajściem w ciążę? Wiem, że często lekarze zalecają przytycie szczuplakom

Hey Miramej miałam problemy i oczywiście wszystko udało się dzięki hormonom, które będę barała do 20 tc. dla mnie mogę przytyć i 100 tylko nie wiem jak z takim przyrostem wagi można funkcjonować ale mam nadzieję że w 20 wszystko się zamknie muszę wzmocnić się trochę tylkko.... no właśnie taaak ciągle chce mi się spać i do końca 3-go trymestru sport jest dla mnie wykluczony
Stary 2009-01-28, 14:41   #4019
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
...

No gratulacje !

Ja też bym już chciała , zobaczyć jak to jest
Potem pewnie będę miała dość, ale na razie marzę o tym

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:44   #4020
polkluza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Aaaa super

Ja mam , ale nie zamierzam na nia wchodzić

dobre podejście

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości