|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Pracę na szczęście mam spokojną, siedzącą i generalnie na maxa nudną... Najgorsze dla mnie są te dojazdy jakaś 1 godz. w jedną stronę ![]() Ale wytrzymam jeszcze te kilka miesięcy
|
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerwy były straszne U mnie byli znajomi i rodzice...wszyscy krzyczeli, połowa wychodziła na chwilę by zawału nie dostać ale warto było...końcówka meczu niezapomniana
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
wiecie od 3 nocy mnie tak brzuch bolal jak na brzuchu spalam ale staram sie nie spac z tym ze mi to nie cwychodzi bo całe zycie na bebzuchu lezałam ![]() ale jak mowie pilnuje sie i tak na czuja spie zeby wszytsko pod kontrola bylo
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę na boku mi się źle śpi, jakoś ten mój brzuch mi wisi i ciągnie do dołu i cycki też ogólnie czuję dyskomfort A i ostatnio też źle sypiam , nie wiem czemu, nigdy nie miałam z tym problemów. A jak u Was ze zwolnieniami lekarskimi? Macie "chory powiniem leżeć", czy "może chodzić"?
|
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie że nie mozecie spać , a ja mam wręcz przeciwnie -śpię jak niemowlę
Czasami jak mogę sobie na to pozwolić to i do 12 śpię
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy jakiś inny sport?![]() Zatem 09.02 trzymamy za Ciebie kciuki ! Cytat:
![]() Eleeri - ja ma podobnie-dawniej bardzo lubiłam spać na lewym boku, a teraz kiedy wiem, że muszę to po 10 minutach robi mi sie mega niewygodnie, wszystko mnie boli, uwiera... tez się nie wysypiam |
||
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Co dzisiaj takie pustki na wątku? Zazdroszczę Wam częstego USG. Moja ginka niestety preferuje tylko 3 przez cała ciąze (jeśli nie ma powodów do niepokoju). Ale z drugiej strony fajne jest to czekanie, podekscytowanie kiedy zobaczy sie maluszka ![]() Też mam problemy ze spaniem bo lubie spać na brzuchu i czasami przez sen potrafie przekręcic sie na brzuch. Teraz juz się bardziej kontroluje, staram sie spac na lewym boku ale ile mozna...Za kilka dni wybieram sie na kolejne badanie krwi i moczu...i znów ta okropna igła niecierpie igieł. Tru same dobre wiadomosci z wizyty. Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze
|
|
#3998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja ginekolożka od razu powiedziała, że stawia u mnie na przybranie 25 kg niedowaga + ciąża chociaż mimo wszystko uważam, że to raczej indywidualne i mam taką nadzieję bo nie wiem jak udźwignę te niby + 25 . Nie mam wielkiego apetytu
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny u mnie kolejny kilogram do przodu
Ale jak narazie przytyłam 3 kg, czyli chyba wcale nie tak dużo?
|
|
#4000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
adaikaka uważaj na siebie i maluszka polkluza a jaką miałaś wagę wyjściową? 25 kg to sporo ![]() Cassandra ja też nie lubię igieł i przy pobieraniu nawet tam nie spoglądam
|
|
#4001 |
|
Ola-Unhola
|
Witam Dziewczynki
![]() Trochę mnie nie było, ale sobie odpoczywłam i w ogóle nie włączałam kompa. W ten poniedziałek byłam na pobraniu krwi, a odbiór mam w następny, czyli w dniu wizyty 02.02 Już nie mogę się doczekac, chociaż myślę, że usg nie będzie, bo przecież dopiero co w czwartek byłam na genetycznym i wszystko było ok. Ostatnio ciągle zastanawiam się jakiej płci bąbel baraszkuje w moim brzucholku ![]() W ten poniedziałek mało możliwe (nawet jak zrobi usg), bo to dopiero końcówka 13 tyg będzie. Ale myślę, że na następnej wizycie za miesiąc już coś może da się podejrzec. To będzie ok 18 tyg, a mój ginek twierdzi, że może już określic od ok. 15. Więc może, może ![]() Teraz jestem na etapie czytania opinii o szpitalach. Wszystkie wiemy jakie są problemy z przyjęciem rodzących (ten babyboom), a co dopiero będzie jak nasz wątek będzie się rozpakowywał tyle nas tu jest hehe.Ja syna rodziłam na Solcu w Wawie, było to już jakiś czas temu, ale byłam bardzo zadowolona. Teraz też są dobre opinie. Może się Wam wydawac, że to trochę za wcześnie, ale wcale nie. Teraz wiele przyszłych mamuś już na początku ciąży wybiera lekarza prowadzącego, który pracuje w szpitalu, w którym chcą rodzic, bo przy tej liczbie rodzących dobrze jest miec jakąś "wejściówkę".
|
#4002 |
|
Raczkowanie
|
Hej Megi ważyłam 44 kg przy 171 cm także mało na początku rzeczywiście puchłam z dnia na dzień, ale teraz mam wrażenie, że powoli organizm jakby zwolnił i mam taką nadzieję, bo nie wiem jakby mi stawy wytrzymały
|
#4003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4004 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Edytowane przez groszkolino Czas edycji: 2009-01-28 o 13:33 |
||
|
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki, ja wam powiem że jem jak najęta, w pracy jak mnie widzą z kolejną bułką, albo jogurtem to się śmieją. Co godz- 2 muszę coś zjeść bo padnę. Aż się boję stawać na wadze.
|
|
|
|
#4006 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Moje badanie twało włśnie ok 20 min (łącznie z krótką rozmową i dłuższym pokazywaniem bąbelka mojemu synowi i mężowi), także myślę, że u Ciebie też to będzie ok
|
|
#4007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja staram się spać na lewym boku, ale muszę się obrócić na prawy od czasu do czasu, bo mi noga drętwieje, a i na pleckach trochę poleżę Na igiełkę też nie patrzę, brrr.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4008 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze, że komu pokazuje filmik to każdy stara się podpatrzeć maleństwo między nogami - Tz i mój tata obstaja przy chłopcu, a tesciowa przy dziewczynce chyba narazie każdy widzi poprostu co chce ![]() Też nie lubię kłucia, wcale nie moge na to patrzec, muszę się odwrócić, sam dźwięk tej przelewanej krwi przyprawia mnie o omdlenie prawie ![]() Cytat:
to strasznie mało. Może z tymi 25 to przesadziła, jeśli całe życie jesteś chudzinką, ale myślę, że 15/20 to pewnie Ci przybędzie. Przecież Twoja prawidłowa waga to powinna być w okolicy 60kg, co ?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też się obawiam tego letniego szaleństwa na porodówce... ide jutro do mojego lekarza sprzed ciąży i zamierzam z nim zostać do końca ciąży Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4009 |
|
Ola-Unhola
|
Ale czy ja gdzieś napisałam, że nie zależy mi jakim jest położnikiem...?
A jeżeli chodzi o to co to da, to np. -przyjedzie (zależy od lekarza, ale często się to zdarza), -jeżeli nie ma dyżuru i nie może przyjechac, to jak na izbie przyjęc zobaczą, że ciążę prowadził Ci lekarz z tego szpitala, nie odeślą Cię tak łatwo do innego (no chyba, że na prawę jakiś wielki napływ rodzących będzie). Niestety u nas w Wawie tak jest i można jeździc od szpitala do szpitala. Mnie w pierwszej ciąży odesłali do innego, chociaż wcale nie żałowałam, ale w momencie decyzji o przewiezieniu mnie gdzie indziej ze skurczami rozkręcającymi się, to wcale nie jest takie fajne. Jak nie uda się znaleźc ginekologa, który pracuje w szpitalu, zawsze można wziąc położną, ale to wiąże się z dodatkowymi kosztami. Chociaż w wybranym przeze mnie nie aż tak dużymi i chyba się nad tym zastanowię+pojedyńcz sala poporodowa.
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do Lublina do lekarza chodzisz? |
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z racji tej, że chciałabym ukryć troszkę swoje dane nie będę pisała na forum skąd jestem Ale chętnie napiszę na PW ![]() Dziewczyny tak sobie siedze przed kompem i dam sobie ręce uciąć, że maluszek mnie kopnął...i to solidnie Jejku jakie to świetne uczucie, aż sie przestraszyłam Kopnął najpierw lekko a potem mocniej...
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-01-28 o 14:15 |
|
|
|
|
#4013 |
|
Ola-Unhola
|
No to gratuluję kopnięcia, super uczucie
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam, że takie dziwne...ale czekam, może jeszcze kopnie
|
|
#4015 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a na wage mam jedna rade... wywalic... ja nie mam i nawet nie zamierzam kupic
|
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na położnej bardziej mi zależy w czasie porodu niż na lekarzu prowadzącym, i taką kobietkę sobie zafunduję. |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hey Miramej miałam problemy i oczywiście wszystko udało się dzięki hormonom, które będę barała do 20 tc. ale mam nadzieję że w 20 wszystko się zamknie muszę wzmocnić się trochę tylkko.... no właśnie taaak ciągle chce mi się spać i do końca 3-go trymestru sport jest dla mnie wykluczony
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No gratulacje ! Ja też bym już chciała , zobaczyć jak to jest ![]() Potem pewnie będę miała dość, ale na razie marzę o tym
|
|
|
#4020 |
|
Raczkowanie
|
dobre podejście
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

jakaś 1 godz. w jedną stronę

U mnie byli znajomi i rodzice...wszyscy krzyczeli, połowa wychodziła na chwilę by zawału nie dostać

, nie wiem czemu, nigdy nie miałam z tym problemów. 

. To chyba jest sprawa indywidualna
niedowaga + ciąża