![]() |
#2371 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Dziewczyny
Jestem na etapie łożeczkowo-materacykowym, wiadomo, miałam z tym kilka komplikacji, ale udało się znaleźć firmę, która robi materacyki na zamówienie. Tylko teraz mam inny dylemat - jaki Waszym zdaniem materacyk jest najlepszy?? Albo jaki macie lub zamierzacie mieć?? Ja rozważałam opcję gryka-pianka-kokos, ale słyszałam, że te z samą łuską gryczaną też sa dobre. Teraz już sama nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane mamusie i malenstwa
![]() Dzis przesadzilam ze spankiem, niedawno sie obudzilam, az wstyd ale chyba tego potrzebowalam ![]() ![]() Wszystkim Wam nie bede odpisywac poolei ale dzieki za wsparcie ![]() Wogole to nie bylo mnie od wczoraj wieczora a tu juz tyle nastukalyscie hihi ciezko to nadrobic teraz ![]() gosik ja tez jestem astmatyczka, z tym, ze leczylam sie na ta chorobe od 3 roku zycia i w tej chwili choroba jest wyciszona bo jej calkiem sie nigdy nie wyleczy. Boje sie ze astma odezwie sie jak juz bede miala wiekszy brzucholek albo w czasei porodu. Ale Ty jesli masz dusznosci koniecznie musisz byc zabezpieczona lekami, bo dzidzi oddycha dzieki nam. Wspolczuje ale rozumiem ze musisz sie bac, bo ta choroba jest paskudna. A jak u Ciebie jest wogole z ta choroba? Na tle genetycznym?? U mnie mama chorowala, ja no i obawiam sie ze dzidzia tez bedzie... Malgosiu kiedy sie bronisz? Bo ja tez bede sie bronic przed porodem, obrone mam w kwietniu a termin porodu na 01. czerwca wiec na szczescie zdaze. Pozdrawiam! ![]()
#2373 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!ufff Was to sie nie nadąża czytac
![]() otóż jestem juz w 18 tc i jak narazie nic tzn.nie czuje żadnych ruchów(a raczej tych takich jakby muśnięć jak motylek skrzydełkkiem) asłyszałam ,że do 20-ego tyg powinnam to zacząć czuć.dopiero za 2 ttyg na usg wiec nie mam sie kogo zapytac jak narazie. powiedzcie czy wszystko jest ok.dodam tylko,ze tydzien temu bylam u poloznej i sluchalysmy bicia serduszka-wiec chyba nie mam sie czemu denerwowac ![]() pomóżcie pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Wtajemniczenie
|
Ja też bym się chciała bronić w kwietniu
![]() Czy mnie dół brzucha może od takiego siedzenia boleć? Bo ja to już w sumie nie daję rady wysiedziec... A wiecie co... u mnie w pracy strasznie poprzeziębiani chodzą.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
Malgosiu to wspolczuje szczerze z ta praca...mi sie udalo ze jestem na L4 wiec mialam wiecej czasu zeby napisac to okropienstwo, pracuje jako pielegniarka na ciezkim oddziale wiec nie byloby dla mnie pracy na okres ciazy, bo na lzejszych oddzialach nie bylo miejsc. Co do pobolewania w brzuszku, to ja wlasnie od takiego siedzenia przed kompem tez czasem miewam cos takiego, pupa tez mnie az parzy czasem. Ty bidulko w pracy masz przechlapane, tyle godzin, przeciez pupa moze sie nabawic odlezyn. Jak bys miala jakies watpliwosci co do pracy, to pytaj, jezeli bede tylko mogla Ci jakos pomoc, to z mila checia
![]() zirqsy ja tez wczoraj potrzebowalam pomocy i dziewczyny mnie uspokoily ![]() Uwazam, ze nie masz sie czym martwic na razie. Ja wlasnie pierwsze "odbicie pileczki" poczulam w 18 tygodniu, potem na nast dzien znow jeden raz, potem przez pare dni nic i pozniej codziennie coraz wyrazniej i coraz czesciej ![]() ![]() ![]()
#2378 |
Przyczajenie
|
oh,dzieki dziewczyny za szybki odzew,troche mnie uspokoiłyście.mam nadzieje ze juz niedlugo poczuje jakis ruch mojego malusińskiego.swoja droga skoro bije serduszko tzn że jest w porzadku z malcem,tak myśle.
dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie mam wizytę w piątek i pewnie lekarka mnie wyśle na L4 przez te bóle od siedzenia. Ja mam na napisanie pracy jakieś 1,5 miesiąca... Mam nadzieję się sprężyć i zdążyć.
![]() Ja na początku ciązy byłam na L4 przez 3 tyg, bo miałam skurcze w dole brzucha... dostałam Duphaston i nakaz leżenia. Potem było ok, aż do zeszłego tygodnia... No nic, jak posiedzę w domu to mi pewnie nic nie bedzie i przejdą wszystkie dolegliwości, albo z nudów się nasilą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybaczysz? Takie pomyłki moga oznaczac tylko jedno, ze ciągle o Tobie i Twoich dzieciaczkach myslimy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Pakusia ja kupuje bob mrozony w sklepach sieci Supervalue, chociaz w polskim sklepie tez widzialam kilka razy
![]() ![]() ![]() Superzabula gratulacje ![]() ![]() ![]() Malgosia fajny pomysl z tym sweterkiem na drutach... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Marika nie martw sie ![]() ![]() ![]() ![]() Blondynka napisz jak suknia ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za ta prace!
![]() |
#2383 |
Zadomowienie
|
Goo imie bardzo mi sie podoba
![]() ![]() ![]() Małgosia tez to zauwazylam, ze nasi panowie coraz bardziej sie angazuja ![]() ![]() Magduchhaha my myslimy o materacu kokos-gryka. Podobno jest dobry i w sumie jak w sklepie pytalismy to tez taki polecali ![]() zirqsy tak jak dziewczyny pisaly nie ma powodu do zmartwienia. Wazne, ze slychac serduszko ![]() ![]() Boszenka od kiedy jestem w ciazy zasmakowalo mi Karmi malinowe. Wczesniej to albo normalne piwo z sokiem albo zadne. W ogole mi sie smaki pozmienialy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kupiłam na obiad rybę pangę....i zobaczcie na co się przypadkiem natknęłam w internecie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://olalazar.blox.pl/2006/10/Panga.html cały artykuł mnie szokuje ale najbardziej to zdanie ![]() ![]() ![]() "Aby zmusić ryby do rozmnażania w zamknięciu, samicom robi się zastrzyk hormonalny. Używa się do tego importowanych z Chin fiolek zawierających hormon pobierany z moczu kobiet w zaawansowanej ciąży - hormon, który u ludzi wyzwala akcję porodową." |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zadomowienie
|
Boszenko i Superzabulko
ale robicie ochotke na piwko ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko z drugiej strony, wiele jeszcze nie wiemy o tym co jemy ile produktow jest nastrzyknietych obrzydlictwem. Np wedliny, to dopiero bomba chemii.
![]() |
#2387 |
Zadomowienie
|
Magduchahaha dobra mysl z tym piwkiem, jak wolisz mniej slodkie.
Esti bardzo lubie pange, ale tez juz jakis czas temu czytalam, ze jest beee |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zadomowienie
|
Buuuuuuuu................
![]() Ja to serio muszę mieć zawsze pod górkę. Pracy nadal nie ma na widoku. Na auto niby jest ktoś chętny ale to wieczorkiem się okaże. Ale doszedł kolejny problem. Pisałam juz kiedyś że mam chorą mamę, i bidulka płacze przy każdej próbie zjedzenia czegokolwiek, bo ma 2 zęby bolące i strasznie cierpi. Najgorsze jest to że ona nie da sobie wstrzyknąć do dziąsła zieczulenia bo panicznie się tego boi i jedynym rozwiązaniem jest chirurgia szczękowa ale z ogólną narkozą, a u mnie w rejonie nigdzie się tego nie chcą podjąć. I nie wiem jak mogę pomóc. Jeszcze zostaje mi obdzwonić Katowice, daleko ale nie chce żeby się tak męczyła i płakała. Normanie już mnie te wszystkie problemy przerastają. I siedze w tej pracy i łezki same mi lecą. magduchahahaha - dzięki za słowa otuchy, ale słabe są perspektywy na nszym rynku pracy. A pieniążki są puki co ale wiadomo że się rozpłyną migusiem jak się nie zarabia. pakusia86 - no ja tez trzymam za niego kciuki, ale widze że się tym coraz bardziej denerwuje, bo tyle podań i nic. Bo albo są wkręcane osoby znajome albo rodzinka i tak wszędzie prawie. No dramat. esti1984 - aaaaaaa bo zawsze moja wizja porodu wyglądała jak wielogodzinna walka z bólem. I stwierdziłam że nie ma opcji żeby tak szybko urodzić, ale zobaczymy jak to wyjdzie w rzeczywistości. Aguśkaa83 - no to super, lekarz już Cie badziej przekona że jest wszystko ok z maluszkiem. No spanie maszmega, korzystaj puki możesz z tego he he. zirqsy - ja kochana rucy poczułam w 20 tygodniu. To zależy czy to pierwsza ciąża, czy jesteś szczupła, bo osoby szczupłe szybciej i wyraźniej czują ruchy ogólnie. Tak że masz jeszcze sporo czasu. boszenka69 - oby było tak jak piszesz, bo nawet nie chce słyszeć o jakimkolwiek wyjeździe, dzisiaj zaś dzwonił do 3 miejsc i lipka. Normalnie tylko brać sznur i się wieszać, widząc te perspektywy a raczej ich brak. |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z samochodem na pewno wszystko tez będzie oki, na pewno uda się sprzedac, jak nie dziś to nastepnym razem, zobaczysz ![]() No z praca to wiadomo jak u nas jest, niestety... Ale trzeba być dobrej mysli, wiesz jak to jest - kiedy najmniej się wierzy, że wszystko sie ułozy, kiedy wszystko się niby wali - nagle jedna pozytywna wiadomość a za nią juz cała lawina i u Was właśnie tak będzie, mocno Ci tego życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Rozeznanie
|
Witam, pozytuję was cały czas, ale nie za bardzo mam o czym pisać, poza tym w pracy mam sporo zajęć. U mnie nic nowego, może tylko to, że samopoczucie kiepskie, od 3 dni coś boli w pachwinie, brzuch twardnieje, ale sądzę, że to więzadła i dlatego tak boli. Zaczynamy 7 miesiąc, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość i znosić wszystkie dolegliwości. Nie mam też apetytu, bo ciągle męczy mnie zgaga. Okropne, pozostaje tylko mieć nadzieję że po ciąży mi to minie. Buźki dla was.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
marika2121 u mnie w szpitalu gdzie pracuje, to jest kolo Katowic (Sosnowiec) to jest wojewodzki szpital specjalistyczny, jest oddzial chirurgii szczekowej. Moze chcesz sobie tam zadzwonic i sie zapytac. Jak juz dzwonisz do Katowic to do Sosnowca jest rzut beretem z Katowic, wiec moze bys sprobowala. Masz w razie czego numer. Ale nie znam numeru bezposrednio na oddzial chirurgii szczekowej, lub do poradni, w poradni tez powinni jeszcze odebrac tel. Podam Ci ten ogolny nr do szpitala i tam powiedz zeby Ci podano na oddzial lub do poradni bezposrednio. I mysle ze wystarczy jak porozmawiasz z jakas pielegniarka i zapytasz czy robia cos takiego. Oto nr: (0-32) 36-82-000
#2393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popatrz moze gdzies trafisz na takowy Cytat:
![]() Ja juz po lotach hihi od rana mimo ze snieg pada biegalismy ![]() Teraz trolonko w domku ale musze paczki porobic i powysylac bo pare rzeczy sprzedalam ( trzeba dorobic cos na boku ) Gabi niesamowita historia ja znam podobna tylko laska urodzila pod samym szpitalam maz nie zdazyl ![]() Dzis tez o porodach dyskutowalysmy z kolezankami i w efekcie chyba nie bede myslec bo mala panika mnie bierze , czekam grzecznie co postanowi lekarz a potem bede sie oswajac z naturalnym lub cesarka jak Bog da ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja sie dzisz czuje Zdolowana mam dola....na kilometry....Eh... chyba przez ta pogode...czuje sie jak bym maila dostac okres...wszytko mnie drazni ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Raczkowanie
|
hej mamusie byłam wczoraj u lekarza i z dzidzią wszystko dobrze posłuchałam bicia serduszka bo usg miałam wcześniej trochę się martwiłam że mało tyje bo jestem w 23 tygodniu a od początku ciąży przytyłam 3,5 kg ale lekarzapowiedział że dzidzia dobrze sie rozwija nie jest za mała i że powiennam się cieszyć bo nie będe potem walczyć z nadwagą a na skurcze to kazął pic dużo soku pomidirowego jeść czekoloadę i pić kakao a na bóle brzucha to brać magne B6
co do ruchów dziecka to ja też zaczęłam niedawno czuc dopiero po 20 tyg ale teraz już czuję codziennie delikatne kopniaczki a jeśli chodzi o ta rybe to słyszałam że jest bardzo niezdrowa a ostatnio oglądąłam program w telewizji że śledzie z Bałtyku tez nie są za dobre w Norwegi nie każą jeść ich kobietom w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zadomowienie
|
magduchahahaha - no u mnie sytuacja wygląda tak że moja mama nie jest samodzielna i ma troszkę inne myslenie po przebytej chorobie i zrobiła się strasznie uparta. Jak się z nią rozmawia to rozumi że trzeba wyleczyć zęby ale wczoraj jak siadła na fotel dentystyczny to się popłakała i nie dała sobie nawet zobaczyć do buźki. No i jedynym rozwiązaniem jest narkoza ogólna tylko nie wiem czy ktoś się podejmie tego wyzwania. A o auto gościu jest zainteresowany ale ciągle wymyśle żeby spuścić tu na to tu na to i zaraz do 0zł by doszedł MATOŁ. Sorki za takie słownictwo ale dzisiaj uaktywnił się u mnie niezły agresor.
Aguśkaa83 - dziękuję Ci bardzo za namiary, mi lekarze tłumaczą że musze znaleźć szpital lub klinike z oddziałem takim, a nie tylko poradnia bo oni nie mogą dać narkozy, no ręce opadają. Ale kurcze musi być jakies rozwiązanie przeciez moja mama nie jest jedyną osobą która jest w takim a nie innym stanie i potrzebuje takiej pomocy. Muszę zadzwonić może Twój namiar mi pomoże i oni mi pomoga i mojej mamie. Marika 86 - no widzisz, nie trzeba byo sie zamartwiać. Mało przytylaś ale dzidzia ma się dobrze i to jest najważniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Goo śliczne imię ![]() Gabi aż sie wzruszyłam ![]() na szczęście są jeszcze ludzie, którzy pracują z powołania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ad. 2 no ja też sie zastanawiam czy czegoś nie zrobić z włosami ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i dzisiaj robię właśnie pange na obiad do tego fryteczki i ogórki konserwowe ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 |
Zakorzenienie
|
marika2121 kochana zadzwon sobie tam, zapytac zawsze mozna, a ja trzymam kciuki za zdrowie mamy
![]() malutka_24 dzieki kochana ![]()
#2399 |
Wtajemniczenie
|
malutka 24- dobrze że mnie rozumiesz
![]() Czy wy tez jesteście takie śpiące? |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym nudzi mi się ![]() TŻ w pracy, Synuś na feriach, a ja sama ![]() Smutno mi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.